-
Μαλιστα...
Καποια ινφο για τον εξτρα πινακα οργανων?
Εδιτ: τωρα ειδα την απαντηση, ευχαριστω
-
Ο χρήστης jimdenin έγραψε:
Κίκιζας Γρηγόρης...Οι γενικοτερες αντιδρασεις του παντως, χαρις κυριως την αναρτηση, το 'μασιφ' πλαισιο αλλα και τα οχι εντονα παρεμβατικα ηλεκτρονικα, μου φανηκαν συνολικα ανωτερες απο αυτες του αντιστοιχου focus στην εκδοση Titanium. Οι μοναδικη διαφορα υπερ του τελευταιου, εστιαζεται κατα την γνωμη μου, στην λιγο καλυτερη αισθηση και πληροφορηση τιμονιου. Και εκει ενδεχομενως να εχουν μπερδευτει(?) καποιοι δοκιμαστες εντυπων, βγαζοντας αναμεικτα και ισως και παραπλανητικα συμπερασματα...
Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος σε αυτό το κομμάτι;
Στην πρωτη προταση, αναφερω οτι κατα την γνωμη μου, η αισθηση του τιμονιου κυριως, και στην συνεχεια η πληροφορηση του, μου φανηκαν λιγο καλυτερες στο focus, σε σχεση με το V40.
Εαν αυτη η διαπιστωση, συναδει με την διαπιστωση καποιων δοκιμαστων, ισως για αυτο μερικοι απο τους δοκιμαστες, λογω του οτι βρηκαν λιγο καλυτερο το τιμονι στο focus, να βιαστηκαν να συμπερανουν, οτι συνολικα εχει καλυτερη/πιο σπορτιφ οδικη συμπεριφορα, κατι που τουλαχιστον στις παρομοιες νορμαλ εκδοσεις που οδηγησα, δεν ισχυει, για τα δικα μου δεδομενα...
Εκτος και εαν (κατι που ειναι αρκετα πιθανο, με την ποικιλια εκδοσεων να προσφερεται σε δοκιμαστικα...) οι οποιες συγκρισεις μερικων δοκιμαστων, να αφορουν διαφορετικες, και οχι αντιστοιχες εκδοσεις μεταξυ των δυο αυτοκινητων... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Το μόνο που φαίνεται να επενεργεί στο τιμόνι είναι το lane assist, πιο πιθανό μου φαίνεται να ήταν τράβηγμα λόγω φρένων ή ενστικτώδης κίνηση από μέρους σου. Θα το ψάξω κι άλλο όμως.
Mπορει να ειναι και ετσι...Ή να ημουν εγω που να εκανα λιγο την αρχικη κινηση αριστερα και μετα να εγινε αυτοματως αμεση επεμβαση στα φρενα και εγω να σοκαριστηκα, και να αφησα το τιμονι απο τα χερια μου...
Θα το κοιταξω και εγω...
Edit: Μηπως ειναι αυτο? 'υποβοήθηση αλλαγής λωρίδας (LCMA)'
http://www.volvocars.com/gr/all-cars/vo ... tures.aspx
(στο πακετο υποστηριξης οδηγου, στην τελευταια σειρα...)Ισως ηταν και αυτο: 'Lane keeping aid' (LKA) , '...Όταν πλησιάζετε τη διαγράμμιση της λωρίδας, το σύστημα εφαρμόζει ελαφρά αντίσταση στο τιμόνι για να σας βοηθήσει να κρατήσετε το αυτοκίνητο στη λωρίδα του...'
και απλα εγω ημουν οριακα δεξια (νομιζω οτι καπως ετσι εγινε... ), στην δεξια λωριδα εν γνωση μου, και ισως εκει
ταυτοχρονα με την οπισθεν του τυπου απο δεξια, λειτουργησαν τα δυο συστηματα, δηλαδη το LKA επειδη ημουν οριακα δεξια μαζι και με την πληρως αυτοματη πεδηση, επειδη πεταχτηκε με οπισθεν ο τυπος...Θα έχει πλάκα με τις διαγραμμίσεις που έχουμε στους δρόμους μας :
-
paris motor show V40 pics
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 082&type=1
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 962&type=1
-
Ωραίο και σε crossover...
αλλά το R-design είναι
-
Τον τελευταίο καιρό βλέπω ένα μπλε-γκρι σχεδόν καθημερινά! Στις φωτογραφίες μου φαινόταν αρκετά όμορφο. Live μαλλον κάτι δε μου αρέσει! Προφίλ παρόμοιο με το XC60 έχει ... στο χαμηλότερο!
Προσωπικά δεν το κατατάσσω στην κορυφή των premium μικρομεσαίων. Εκεί έχει μόνο αστέρι! -
έβγαλε τιμοκατάλογο για τις XC και R στο UK, και οι διαφορές είναι κάτι λιγότερο απο 1000 λίρες σε σχέση με τις αντίστοιχες συμβατικές εκδόσεις.
λογική η διαφορά, ελπίζω να τύχει ανάλογης τιμολόγησης και εδώ. -
Το είδα χθες στην έκθεση...εντάξει αμαξάρα με φοβερό εσωτερικό όμως δυστυχώς πλέον θα δικαιώσω όσους έλεγαν για μέτριους χώρους επιβατών και αποσκευών!
Δυστυχώς η εμφάνιση δεν συμβαδίζει πάντα με την πρακτικότητα! Από τα highlights της έκθεσης πάντως το αυτοκίνητο και ειδικά ο πίνακας οργάνων είναι εντυπωσιακός από κοντά! -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Το είδα χθες στην έκθεση...εντάξει αμαξάρα με φοβερό εσωτερικό όμως δυστυχώς πλέον θα δικαιώσω όσους έλεγαν για μέτριους χώρους επιβατών και αποσκευών!
Δυστυχώς η εμφάνιση δεν συμβαδίζει πάντα με την πρακτικότητα! Από τα highlights της έκθεσης πάντως το αυτοκίνητο και ειδικά ο πίνακας οργάνων είναι εντυπωσιακός από κοντά!Συμφωνώ απόλυτα με το φίλο...Παιδιά πρώτη φορά στη ζωή μου μπαίνω σε αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας (και μάλλιστα από τα μακρύτερα της κατηγορίας...) και συναντάω τόσο μικρούς χώρους πίσω...Τα πόδια σου σχεδόν δε χωράνε να μπούν κάτω από το μπροστά κάθισμα...Δεν ξέρω γιατί το έκαναν αυτό στη Volvo...Για εμένα είναι πολύ σημαντικό λάθος...και το καθιστά απαγορευτικό για τον οικογενειάρχη...Κρίμα γιατί είναι καλό αυτοκίνητο...
-
ωχ ωχ ωχ...
-
Ο χρήστης panosk8 έγραψε:
Δυστυχώς η εμφάνιση δεν συμβαδίζει πάντα με την πρακτικότητα! Από τα highlights της έκθεσης πάντως το αυτοκίνητο και ειδικά ο πίνακας οργάνων είναι εντυπωσιακός από κοντά!Συμφωνώ απόλυτα με το φίλο...Παιδιά πρώτη φορά στη ζωή μου μπαίνω σε αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας (και μάλλιστα από τα μακρύτερα της κατηγορίας...) και συναντάω τόσο μικρούς χώρους πίσω...Τα πόδια σου σχεδόν δε χωράνε να μπούν κάτω από το μπροστά κάθισμα...Δεν ξέρω γιατί το έκαναν αυτό στη Volvo...Για εμένα είναι πολύ σημαντικό λάθος...και το καθιστά απαγορευτικό για τον οικογενειάρχη...Κρίμα γιατί είναι καλό αυτοκίνητο...
Ο νέος οικογενειάρχης με τα παιδιά του μετά από ποιον χρόνο της ηλικίας τους θα έχει αυτό το πρόβλημα ?
Δηλαδή 46 νούμερο πότε φοράνε .???? Σκέφτομαι να το πάρω αλλά τι θα κάνω με τον πιστσιρικά μετά από 15-16 χρόνια , ??? θα πρέπει να το αλλάξω ??? Ντροπή ...
ΥΓ. Επειδή το έχω δει από κοντά ... πρέπει να φοράς άρβυλο με τακούνι για να πείς ότι υπάρχει πρόβλημα ...
-
Είσαι λάθος! Τώρα έβαλες μπροστά τα δικά σου υποκειμενικά κριτήρια και ειρωνεύεσαι...
Ο αντίλογος στα γραφόμενα σου είναι ο ακόλουθος:- Πλέον αγοράζουμε αυτοκίνητο για πολλά χρόνια...αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπολογίζουμε να καλύπτει και τις μελλοντικές μας ανάγκες.
- Τα παιδιά που ανέφερες σαφέστατα θα έχουν χωροταξικά θέματα στην εφηβεία τους όμως όσο μικρότερα είναι έχουν άλλα θέματα αναφορικά με την μεταφορά τους. Καρεκλάκια, καροτσάκια, βαλιτσάκια με παιδικές τροφές κλπ. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι οι μικροί χώροι στην καμπίνα και τον χώρο επιβατών είναι καθοριστικοί για ν' αποθαρρύνουν τον επίδοξο οικογενειάρχη αγοραστή!
- Δεν μεταφέρεις μόνο οικογένεια αλλά και άλλους ενίοτε...θα τους στριμώχνεις σε κάθε ταξίδι;
- Εφόσον λοιπόν μπορώ να έχω στις ίδιες διαστάσεις περισσότερα σε θέματα χώρων από τον ανταγωνισμό γιατί να μην κοιτάξω και εκεί; Έτσι σκέφτεται ο οικογενειάρχης όχι μόνο με την εμφάνιση και την τιμή!
Είδες λοιπόν ότι δεν είναι όλα άσπρο μαύρο; Κανείς δεν μίλησε για την ποιότητα του αυτοκινήτου αφού αυτή είναι δεδομένη! Απλά στο εξωτερικό όποιος θέλει χώρους και βόλβο επιλέγει το 60άρι! Εδώ θέλουμε το καλύτερο για τα -λίγα- χρήματα μας!
-
Δηλαδή είναι χειρότερο απο το megane pro facelift σε πίσω χώρους?
-
Φυσικά και υπερβάλω ... δεν ειρωνεύομαι
Σπύρο το έχεις δει φαντάζομαι ?
Το αυτοκίνητο είναι 4 θέσιο . δεν διεκδικεί δάφνες στους χώρους καμπίνας ούτε στο πορτμπαγκαζ .
Αντίστοιχο παράδειγμα είναι η σειρά 1 .
Σκέψου επίσης τους χώρους που είχε στα προηγούμενα μοντέλα η σειρά 3 . Ήταν σχεδόν πάντα από τους μικρότερους της κατηγορίας .
Οι χώροι είτε σου κάνουν είτε όχι , κάθε ένα έχει το κοινό του . Σε άλλες αγορές το V40 θα είναι 2ο αστικό αυτοκίνητο . Για την κυρία που θα πηγαίνει για ψώνια και τα παιδιά σχολείο ένα 1,6D την καλύπτει για 10-15 χρόνια .
Μην εξετάζουμε τα πάντα από την ριμάδα την Ψωροκώσταινα που πλέον το μεγαλύτερο ποσοστό προσπαθεί να τα βολέψει όλα σε 1.
Όποιος θέλει ας πάρει skoda octavia που έχει επιμηκυνμένο πάτωμα polo και χώρους για 5 με 500+ λιτρα για φορτώνει.Η volvo έχει το S60 για spor saloon και το V60 για χώρους .
Προσωπικά τα προτιμώ από την μπουκαλοσχεδίαση του Α3-Α4.Επίσης ποτέ δεν είχα πρόβλημα . Προσωπικά αν καθίσουμε και σκεφτούμε το 90% του χρόνου μας οδηγούμε μόνοι μας.
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Όποιος θέλει ας πάρει skoda octavia που έχει επιμηκυνμένο πάτωμα polo...
ξέρεις πολλά εσύ
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
ξέρεις πολλά εσύ
το ειχα παντα απορια. Το οκταβια εχει το επιμηκυνμενο πατωμα του πολο ή το πολο εχει το συρρικνωμενο πατωμα του οκταβια;;;
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ξέρεις πολλά εσύ
το ειχα παντα απορια. Το οκταβια εχει το επιμηκυνμενο πατωμα του πολο ή το πολο εχει το συρρικνωμενο πατωμα του οκταβια;;;
πατώματα από παλιούς σκαραβαιους βάζουν, αφού τα αμμοβολήσουν
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
ξέρεις πολλά εσύ
εγω νομιζα οτι τα μαζευουν με πρεσα
για την επικηκυνση να φανταστω οτι παιζει φουλ ηλεκτροκοληση; -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ξέρεις πολλά εσύ
για την επικηκυνση να φανταστω οτι παιζει φουλ ηλεκτροκοληση;Με πριτσινια!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
ξέρεις πολλά εσύ
για την επικηκυνση να φανταστω οτι παιζει φουλ ηλεκτροκοληση;Με πριτσινια!
καλα κανω εγω και δεν παιρνω κωλοVW
Volvo V40