-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
To Σάββατο ο Σαμωνάς είναι θεωρητικά κλειστός, γι'αυτό δύσκολα ανοίγει την πόρταΝίκο, αυτό το έκανε σήμερα και μετά απο μισή ώρα που χτυπούσαμε ένα κουδούνι, ανακαλύψαμε ότι είχε κομμένα καλώδια
Είχε γραμμένο όμως στην πόρτα το κινητό του και τον πήραμε τηλ και μας είπε ότι θα έρθει στις 4...
Αλλά μας έδωσε τηλεφωνικά την εναλλακτική του Σαββάτου, (ίσως του κινήσαμε το ενδιαφέρον όταν του είπαμε ότι ψάχνουμε ανταλλακτικά Μορέττι και πόρτες απο 132)...
Τώρα αν το θυμηθεί, είναι άλλο θέμα...καλού κακού θα του κάνω ένα τηλ την Παρασκευή, για να μην κάνω 150 χλμ τσάμπα...
Αν δεν έχεις τι να κάνεις... -
Χα, λες;
-
Σε καποια απο το μαγαζια που αγοραζουμε ανταλ/κα,εχει στη βιτρινα φλασιερες(που ομως μπορει και να ειναι απο 127,124)και εξωτερικα χερουλια.Βεβαια μιλαμε για βασιλιαδες του ιμιτασιον(αν και νομιζω η φλασιερα ηταν cavis).Αν κατεβω Αθηνα θα ριξω μια ματια.
-
Ο χρήστης fiat127 έγραψε:
Σε καποια απο το μαγαζια που αγοραζουμε ανταλ/κα,εχει στη βιτρινα φλασιερες(που ομως μπορει και να ειναι απο 127,124)και εξωτερικα χερουλια.Βεβαια μιλαμε για βασιλιαδες του ιμιτασιον(αν και νομιζω η φλασιερα ηταν cavis).Αν κατεβω Αθηνα θα ριξω μια ματια.Mιλας για το μαγαζι με τα αξεσουαρ στην Καλλαρη η καποιο αλλο ?
-
Αναφερομαι σε ασχετα μαγαζια,στην περιοχη Δαφνης-Αγ.Δημητριου,που εχουν τα συγκεκριμενα ειδη μεμονωμενα και κυριως ως βιτρινα.Και αν εχουν και κατι, οφειλεται αποκλειστικα σε δικη μου καλοτυχια-εχουν ανταλ/κα κυριως για καινουρια.
-
Ο χρήστης fiat127 έγραψε:
Αναφερομαι σε ασχετα μαγαζια,στην περιοχη Δαφνης-Αγ.Δημητριου,που εχουν τα συγκεκριμενα ειδη μεμονωμενα και κυριως ως βιτρινα.Και αν εχουν και κατι, οφειλεται αποκλειστικα σε δικη μου καλοτυχια-εχουν ανταλ/κα κυριως για καινουρια.Aν εχεις υποψη καποια διευθυνση γραψε γιατι και εγω ψαχνω τετοια φλασακια ,χερουλια και ειμαι πολυ κοντα στη συγκεκριμενη περιοχη .
-
Δεν ανεβάζετε καμμιά λίστα με επιθυμητά αντικείμενα ώστε όποιος πάει να έχει το νου του και για τους υπόλοιπους?
-
Προφυλακτήρες κατακαίνουργιοι...3 τεμάχια (για την κοπτοραπτική)
-
Δουλειές σημερινές:
Λύθηκε το καπό και βγήκε
Λύθηκαν βάσεις μηχανής (στηρίζεται πλέον μόνο στην γέφυρα), εξάτμιση, συρματόσχοινα γκαζιου, χειρόγκαζου, τσοκ, συμπλέκτη...βγήκε το καλοριφέρ, μία λαμαρίνα (σκέπασμα) στο μπροστινό μέρος, ρελέδες αυτόματοι, ψυγείο, κλπ
Μετά καθαρίστηκε όσο γινόταν ο χώρος του κινητήρα, για να βγουν στην επιφάνεια πιθανά ευρήματα (εντάξει!!! λίγα πράγματα)
Ελπίζω μέχρι το Σ/Κ να έχω κατεβάσει κινητήρα...
Σχετικές φωτό:
-
Eντυπωσιακα λιγα πραγματα απο σκουριες.Βεβαια η βαση της μπαταριας ειναι απλα ανυπαρκτη,αλλα αυτα παθαινεις οταν βαζεις φτηνες μπαταριες.Πως και το πατωμα ηταν τοσο σαπιο?Μηπως ειχε ξαναφτιαξει τους θολους?Τελος παντων,ελπιζω το αποτελεσμα να αποζημιωσει την προσπαθεια.Και κριμα που δεν υπαρχουν οι παλιες εξαψηφιες πινακιδες,ωστε να ολοκληρωθει πληρως η αναπαλαιωση.
-
Ειχε και χειρογκαζο??Μονο στο Neckar μας ειχα δει,αλλα επειδη φορουσε Dellorto,θεωρουσα οτι ηταν πατεντα του προηγουμενου.Τελικα μαλλον ηταν αξεσουαρ της εποχης.
-
Βεβαίως και είχε... (cruize control εποχής)
Και τα 124 είχαν και τα 127 1ης σειράς και τα 128 ... -
Αξίζει βέβαια να πω ότι τα πιο πάνω ανταλλακτικά (καινούργια) τα πήρα απο εδώ:
Στην Κάρπου, απέναντι από τον Λεωνίδα που έχει αποβιώσει- ο νεαρός που αναφέρθηκε είναι ο γιός του ο Νίκος- βρίσκεται και ένα μαγαζί που γράφει στην ταμπέλα το πρωτότυπο fiat-bmw-seat. Αυτός που το έχει λέγεται Καίσαρας Ρόντος και στο υπόγειο έχει αρκετή καινούργια λαμαρίνα από Fiat. Απ' ότι θυμάμαι κυρίως 124,128, 125 μπορεί και 1100. Έχω δει πολλές πόρτες, καπό και φτερά.
Είναι απο το μήνυμα του kosbill στο fiat classic
-
Ρε , καθαρό ειναι μεσα στο χωρο του κινητήρα παρότι οι προβλέψεις μάλλον δεν ήταν ευοίωνες. Τελικά το πάτωμα θα πήγε από το κλασικό , νερά μέσα στο αμάξι από βροχή, πιθανότατα γιατί παρέδωσαν πνεύμα τα λάστιχα .
Σε καλό δρόμο είσαι, απλά τράβα παραπάνω φωτό από οτι ξυλώνεις ώστε να θυμηθεις στο μάζεμα.
-
Και φυσικα οτιδηποτε ανταλλακτικο η βιδακι βγαινει πρεπει να ξαναμπαινει στη θεση του,η να αποθηκευεται με σχετικη επισημανση,μια και δεν ξερω ποσοι οδηγοι επανασυναρμολογησης υπαρχουν για το συγκεκριμενο.Αυτο με καλη διαθεση και χωρις να θελω να κανω τον ειδικο,μια και οι γνωσεις μου στο θεμα ειναι ελαχιστες.Χρησιμος επισης θα ηταν ενας καταλογος με ολες τις ελλειψεις που διαπιστωνονται κατα το ξηλωμα,ωστε να γινουν οι σχετικες παραγγελιες.
-
Nαί...ήταν ανέλπιστα καθαρό...
Εχω εφαρμόσει τα εξής:
Κάθε κομμάτι που βγαίνει, αν έχει περαστές βίδες τις κρατάω για να πάρω καινούργιες (οι μισές του καπό έσπασαν απο την σκουριά) τις λαμαρινόβιδες τις πετάω, γιατί είτε είναι σκουριασμένες και κλωτσημένες, είτε είναι εμπορίου ίσιες...
Ετσι και αλλοιώς είναι συγκεκριμένες οι βίδες που φορούσαν τα Φίατ, θα βρω καινούργιες.
Απο τα κομμάτια που βγήκαν:
Ψυγείο και βεντιλατέρ...Το ψυγείο θα πάει σε ψυγειά και θα γίνει καινούργιο (δεν ηταν πλαστικό), είναι καλό και γνήσιο κομμάτι, θέλει μόνο καθάρισμα. Το βεντιλατέρ είναι και αυτό μεταλλικό και γνήσιο και θα διαλυθεί, θα βαφτεί και θα συναρμολογηθεί.
Καλοριφέρ... Αυτό θα χρειαστεί βόλτα στον Ασπρόπυργο, γιατι ενώ το ψυγειάκι του είναι καλό, το πλαστικό κομμάτι έχει δεχθεί πατέντες με περαστές βίδες όταν χάθηκαν τα κλιπς του. Βαλβίδα νερού θα αγοραστεί καινούργια.
Συρματόσχοινα... Γκαζιού, χειρόγκαζου καπό, και πορτ μπαγκαζ, θα γίνουν καινούργια...του πόρτ μπαγκάζ θα φτιαχτεί γιατί είναι Μορέττι...δεν υπήρχε Φίατ που να ανοίγει το πορτ μπαγκάζ απο μέσα πριν το Ουνο...
Καλώδια... Εχουν μείνει και έχουν τακτοποιηθεί, ώστε να βρει άκρη ο ηλεκτρολόγος, γιατί θα γίνει καινούργια εκγατάσταση (βρίσκομαι στην φάση να βρω καλώδια) με τα χρώματα που φορούσε η Φίατ εκείνη την εποχή (γαλάζιο, πρασινάκι κλπ)
ΣΣ η εγκατάσταση θα μπορούσε να παραμείνει ως έχει και να αλλάξω μόνο τα φισάκια και να φτιάξω τις γειώσεις...αλλά λόγω ψώνιου δεν...
Διάφορα... Δοχείο αντιψυκτικού, σακκουλάκι νερού υαλοκαθαριστήρων έχουν κρατηθεί για να αντικατασταθούν με καινούργια...κρατήθηκε και ο μηχανισμός των υαλοκαθαριστήρων, δεν έχει κάτι σημαντικό, αλλά αν βρω καινούργιο, θα τον πάρω...
Επίσης στον κατάλογο ανταλλακτικών προς απόκτηση (χαλαρά όμως) έχει προστεθεί και ένα ζευγάρι προβολάκια εποχής (κίτρινα) και μία κόρνα (τενόρος) πάλι εποχής. Στον ίδιο κατάλογο είναι κλειδαριές, διακόπτες φώτων τραβηκτοί (δεν φοράει τους κλασσικούς με τα πλήκτρα), μπλαφονιέρες εσωτερικές, φανάρια με τα καβούκια τους...τα φανάρια είναι διπλά αλλά τα καβούκια ένα ένα...δεν ξέρω απο ποιό Φίατ μοντέλο φοράει, αλλα θα το βρω τώρα που τα έχω στο χέρι...Αυτάαααα
ΥΓ Γιώργο φωτογραφίες τραβάω συνεχώς για τον λόγο που λες, γιατί μπορεί να αρχίσω να μοντάρω και σε δύο χρόνια...μέχρι τότε δεν θα θυμάμαι τίποτα...σύνολο 580 μέχρι στιγμής...
-
Παρηγγέλθησαν μέσω ebay Αγγλίας και την Δευτέρα ταξιδεύουν έναντι του ποσού των 20 λιρών με μεταφορικά...
Είναι καινούργια απο παλιό στοκ και Altissimo...
Το Ιταλικό ebay, έχει ξεφύγει στις τιμές...Οι Αγγλοι είναι πιο λογικοί...
-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Aργύρη το πορτοκαλί Moretti το πέτυχα την ημέρα που τράκαρα το ΜΧ5, όταν το έφερνα Αθήνα πάνω στο γερανό. 'Ηταν στο αντίθετο ρεύμα, στα διόδια και εγώ χάλια, αλλά μου είχε φανεί πολύ καλό. Καλή συνέχεια στην ανακατασκευή.Ευχαριστώ Πρόδρομε, βέβαια τώρα λόγω χειμώνα έχουν 'παγώσει' λίγο οι εργασίες, αλλά σε κάποια άδεια, πάντα υπάρχει τζάκι και ζεστός καφές...
-
μπραβο φιλε πραγματικα, εκατσα κ κοιταξα με μεγαλη λεπτομερηα το 128, ειναι πολυ καθαρο μπροστα για μορετι, κ πολι σαπια πατοματα οπου φυσικα ειναι παντα ολα επισευασημα με μερακι κ χρονο! ενα μοτερ 1300 μετα, χταποδι, 2 2πλα κ θα εισαι αρχοντας! κ κοντερ θα μπορουσες να βαλεις toy rally 128 να εχεις κ στροφομετρο! οτι θες βοηθεια πες μου! θα χαρω πολυ να σε βοηθησω! καλη συνεχεια κ ανεβασε κ αλλες φοτο!
-
Ο χρήστης brotherfiat128 έγραψε:
μπραβο φιλε πραγματικα, εκατσα κ κοιταξα με μεγαλη λεπτομερηα το 128, ειναι πολυ καθαρο μπροστα για μορετι, κ πολι σαπια πατοματα οπου φυσικα ειναι παντα ολα επισευασημα με μερακι κ χρονο! ενα μοτερ 1300 μετα, χταποδι, 2 2πλα κ θα εισαι αρχοντας! κ κοντερ θα μπορουσες να βαλεις toy rally 128 να εχεις κ στροφομετρο! οτι θες βοηθεια πες μου! θα χαρω πολυ να σε βοηθησω! καλη συνεχεια κ ανεβασε κ αλλες φοτο!Σε ευχαριστώ πολύ, αλλά στην πορεία είδα ότι το συγκεκριμένο ανήκει στα σπάνια είδη, αν και 71 μοντέλο...Διψήφιο νούμερο υπάρχει ανα τον Κόσμο και δεν θα ήθελα να χαλάσω τίποτα απο αυτά που είχε 'μαμά'. Επειδή 124, 127 και 128 τα έχω ζήσει αρκετά πιτσιρικάς, ξέρω τι μπορούν να κάνουν και πως, αλλά στο συγκεκριμένο δεν θέλω.
Αν έβρισκα κανένα cl αργότερα, ίσως να έπαιζα έτσι...
Αυτό που ψάχνω αυτήν την εποχή είναι τα πατώματα...πριν 15 χρόνια έβρισκες αφθονία γνήσιων πατωμάτων, ακόμα και φύλλα απο αυτούς που έφερναν τα 'ευαίσθητα'. Δυστυχώς όμως απο τότε που τους ανάγκασαν να καταγράψουν αποθήκη, πέταξαν πάρα πολλά και κάποια ταξίδεψαν για Αίγυπτο.
Και βέβαια θέλω να κοιτάξω απο ποιό μοντέλο της Φίατ είναι το μπροστινό παρμπρίζ, γιατί ένα κομματάκι μάλλον θα φύγει, μόλις το βγάλω (είναι έτοιμο)...
Ανακατασκευή 128 Moretti