-
Πολύ δουλειά σε περιμένει Αργύρη!
Καλή δύναμη! -
Ευχαριστώ Κωνσταντίνε...
Όντως πολύ δουλειά, αλλά μ'αρέσει... -
δες το σαν διασκεδαση, αργυρη......μονο ετσι δεν θα πελαγωσεις......
καλη διασκεδαση λοιπον!!!!
-
Άντε επιτέλους αποφάσισες να κάνεις ξεχωριστό θέμα για το Moretti και το περίμενα πώς και πώς. Οι σκουριές που έχει είναι αναμενόμενες και συγκριτικά με την χρήση που είχε λίγες (όπως πχ το σακί τσιμέντο στο πορτπαγκαζ). Το καλό ειναι οτι εχει ολες τις ψιλολεπτομέρειες άθικτες , όπως τα αλουμίνια φιλέτα στις πόρτες .
Ετοίμασε και κουβά για αφαίρεση σκουριάς με ηλεκτρόλυση , θα σου φανεί απίστευτα χρήσιμο για όλα τα μικροσκατουλάκια που θέλουν καθάρισμα , ειδικά τις βίδες.
Το αμάξι ενώ στις φωτογραφίες φαινεται μεγάλο , στην πραγματικότητα ειναι μικρό , μινιόν θα έλεγα, ακόμα και σε σύγκριση με την Sprint που είναι μαζεμένη. Πάντως , με την αυτοσχέδια τρόμπα το αμάξι πήρε αμέσως μπροστά παρά τα τόσα χρόνια παρατημένο. Ουτε μπουζί κοιτάξαμε , ούτε λάδια αν ειχε μέσα , ουτε καν φρένα. Μπήκε ο Αργύρης μέσα και έφυγε. Στο δρόμο είχαμε κάνει κονβόι με τον Αργύρη στην μέση μην τυχόν και φύγει τίποτα ( ακόμα και ο ίδιος απο σάπιο πάτωμα ) και πετύχουμε κανα αθώο περαστικό....
Α , όσο για το 2ο moretti που αναφέρθηκε στην Κυψέλη , ήταν πολύ κοντά σε αυτό του Αργύρη και μάλιστα ίδια χρώμα. Στην Ελλάδα από όσο έχουμε κοιτάξει μόνο άλλα 2 έχουμε βρει, ένα που κλάπηκε στην Πάτρα από αποθήκη και αυτό που ανάφερε τώρα ο φίλος στη Χίο.
Καλό κουράγιο Αργύρη.....
-
Καποιος γνωστος γνωστου ειχε ενα τετοιο προ τριακονταετιας.Αν μαθω τιποτα για την καταληξη του θα ενημερωσω,βεβαια το πιθανοτερο ειναι να το χωνεψε καποια αποσυρση.Αληθεια το αλλο της Κυψελης υπαρχει ακομα?
-
Θα πρέπει να υπάρχει, αλλά δεν αξίζει για τίποτα...Πόρτες, ουρανός, καπό είναι σάπια, το σαλόνι απο κάτι άλλο, το ταμπλό σκατά, οι προφυλακτήρες απο κάτι άλλο, τα πίσω φανάρια απο τζούλια, τα μπροστινά μαζί με την μάσκα πατέντα...άστα, τίποτα δεν έχει για να βασιστείς...
Πάντως όποιος θέλει και ενδιαφέρεται μπορεί να μου στείλει πμ να του στείλω περισσότερες φωτογραφιες...
Το είχα δει στο σάιτ 'Ο θεος' και πήγα σε όλη την Ανω Κυψέλη να το βρω με μία φωτογραφία τυπωμένη στο χέρι...ρωτούσα σε όλα τα καφενεία και ένας Αλβανός σε ένα καφενείο το θυμόταν και μου εξήγησε που θα το βρω...Πήγα εκεί και περίμενα για 1-2 ώρες μήπως έρθει ο ιδιοκτήτης, αλλά τίποτα...Σίγουρα δεν τον περίμενα για να το αγοράσω, αλλά για να αλλάξουμε πληροφορίες για ανταλλακτικά...Αμα μου πείς να το ξαναβρώ, δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω...Αλλά απο την πινακίδα ίσως να βρεθεί η διεύθυνση... -
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Άντε επιτέλους αποφάσισες να κάνεις ξεχωριστό θέμα για το Moretti και το περίμενα πώς και πώς. Οι σκουριές που έχει είναι αναμενόμενες και συγκριτικά με την χρήση που είχε λίγες (όπως πχ το σακί τσιμέντο στο πορτπαγκαζ). Το καλό ειναι οτι εχει ολες τις ψιλολεπτομέρειες άθικτες , όπως τα αλουμίνια φιλέτα στις πόρτες .Ετοίμασε και κουβά για αφαίρεση σκουριάς με ηλεκτρόλυση , θα σου φανεί απίστευτα χρήσιμο για όλα τα μικροσκατουλάκια που θέλουν καθάρισμα , ειδικά τις βίδες.
Το αμάξι ενώ στις φωτογραφίες φαινεται μεγάλο , στην πραγματικότητα ειναι μικρό , μινιόν θα έλεγα, ακόμα και σε σύγκριση με την Sprint που είναι μαζεμένη. Πάντως , με την αυτοσχέδια τρόμπα το αμάξι πήρε αμέσως μπροστά παρά τα τόσα χρόνια παρατημένο. Ουτε μπουζί κοιτάξαμε , ούτε λάδια αν ειχε μέσα , ουτε καν φρένα. Μπήκε ο Αργύρης μέσα και έφυγε. Στο δρόμο είχαμε κάνει κονβόι με τον Αργύρη στην μέση μην τυχόν και φύγει τίποτα ( ακόμα και ο ίδιος απο σάπιο πάτωμα ) και πετύχουμε κανα αθώο περαστικό....
Α , όσο για το 2ο moretti που αναφέρθηκε στην Κυψέλη , ήταν πολύ κοντά σε αυτό του Αργύρη και μάλιστα ίδια χρώμα. Στην Ελλάδα από όσο έχουμε κοιτάξει μόνο άλλα 2 έχουμε βρει, ένα που κλάπηκε στην Πάτρα από αποθήκη και αυτό που ανάφερε τώρα ο φίλος στη Χίο.
Καλό κουράγιο Αργύρη.....
Γιώργο, περίμενα την ώρα που θα το ξεκινούσα πραγματικά. Ηρθε η ώρα, ήρθε και το θέμα...
Δεν βρήκαμε μόνο τσιμέντο, αλλά και πλακάκια και κόλλα πλακιδίων χαχα
Υπάρχουν και άλλα στην Ελλάδα, μου έστειλε μέιλ κάποιος που έχει 2 αστέρια, αλλά δεν μπορώ να εμφανίσω εδώ τίποτα, δεν θα ήταν σωστό...
Λοιπόν θα σου κοπιάρω εδώ την περιγραφή σου απο άλλο φόρουμ, την εποχή που πήγαμε και το πήραμε:4/6/07
Λοιπόν , το αμάξι λόγω απραξίας είχε αδύναμο ρεύμα και σπινθήρα και με την μπαταρία δεν μπορούσε να πάρει μπροστά παρόλο που κέρναγε βενζίνα στο καρμπυρατέρ. Βάζουμε λοιπόν το kickstart και είδαμε λιγο φώς , εκανε να πάρει μπροστά αλλά σταμάταγε. Αποφανθήκαμε μετά απο 5-6 κεράσματα ότι εφταιγε η τρόμπα βενζίνας που δεν έδινε βενζίνα.....
Αρχίζουμε τις πατέντες.....Παίρνουμε ένα μπουκάλι κομμένο , τρυπάμε το καπάκι και καρφώνουμε το φίλτρο που πάει στο καρμπυρατερ και του βάζουμε βενζίνα. Βαστάω το 'ντεπόζιτο' ψηλά , ο tsargy ελέγχει χειροκίνητα το γκάζι και την πεταλόυδα του καρμπυρατέρ και ο φίλος του την μίζα για να πάρει μπροστά....
Στην 4η φορά πήρε μπροστά και δούλευε άψογα.. Έβγαλε λίγο (αρκετό μάλλον) καπνό και έμεινα να βαστάω το μπουκάλι με την βενζίνα ενώ ο tsargy άναβε τσιγάρο ο αθεόφοβος..... το αφήσαμε να δουλέψει λίγο και μετά τέθηκε θέμα πως θα το μετακινήσουμε... Ναι μεν πήρε μπροστά αλλά δεν ξέραμε αν δουλευουν τα φρένα , το κιβώτιο και ο δίσκος.. Χώρια που δεν ξέραμε τι θα κάναμε και με την βεζνίνα αφου δεν δούλευε η τρόμπα...
Αποφασίσαμε να τα δούμε ένα ένα.. Για το θέμα της τροφοδοσίας θα βάζαμε στην σχάρα ( ναι είχε , ήταν στα extra του αμαξιού) ένα μπουκάλι avra με βανζίνη και σωλήνα μέχρι το καρμπυρατέρ ... Ξαμοληθηκαμε να βρούμε βενζίνα και λάστιχο και μονωτική ταινία.... Αφού κάναμε τις πατέντες και βάλαμε μπροστά για να δούμε οτι δουλεύει το ομολογουμένως εξελιγμένο σύστημα τροφοδοσίας έπρεπε να κάνουμε δοκιμές στα υπόλοιπα συστήματα.
Ο tsargy είχε παρκάρει το Παντα του ακριβώς πίσω απο το Μορενο οπότε αν κάτι δεν πήγαινε καλά θα είχαμε πολύ κλάμα ... Βάζει όπισθεν ( όχι , γκραπ δεν ακούστηκε ) καλό σημάδι , δοκιμάζει το αμπραγιάζ , προοδευτικότατο και μας έδωσε ελπίδες για την συνέχεια.... Η πίεση στα φρένα φαινόταν καλή , η απόσταση που θα χρειαζόταν μας ανησυχουσε αλλά απο την άλλη δεν θα τρεχαμε.... Πρέπει να καθαρίσουμε τα τζάμια οπότε φέρνει ένα αζαχ για τα τζάμια ο tsargy ( πολύ μπαναλ) ενα άλλο εγώ απο την Ραφαέλλα με άρωμα πασχαλιάς και καθαρίζουμε ....
Είμαστε έτοιμοι για αναχώρηση οπότε μπαίνει μπροστά το Πάντα και πίσω εγώ με την Ραφαέλλα για να βαστάω τα μπόσσικα... Ξεκινάμε , όλα καλά το αμάξι ρολάρει άψογα , ο καπνός πίσω ελάχιστος , μόνο στις αλλαγες λίγος και βγαίνουμε στην Βεικου ... Βλέπω ότι ο tsargy είναι ανυπόμονος και θέλει να κάνει δοκιμές οπότε το ψιλοπατάει να δοκιμάσει τη μηχανή , το καταλαβαίνω απο τα καυσαέρια στην εξάτμιση αλλά η βενζίνη στο μπουκάλι κατεβαίνει με ηλιγγιώδη ρυθμούς.....Τα φρένα είναι εντάξει και το κονβόι φτάνει απροβλημάτιστα στον προορισμό του....Εκεί άρχισε η επίπονη διαδικασία του καθαρίσματος γιατι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ήταν ή οικοδόμος ή υδρυλικος και είχε τα παντα απο βούρτσες και μυστρία μέχρι και πλακάκια....
Μια προσωπική παρατήρηση... Βλέποντας το Moretti μου έκανε εντύπωση πόσο πιο μικρό φαινόταν σχέση με τα σημερινά αυτοκίνητα που ήταν δίπλα του.... Παρόλα αυτά οι χώροι μέσα ήταν παραπανω απο ικανοποιητικοί...
Ααααα... οταν φτάσαμε και κάναμε εναν πιο ενδελεχή έλεγχο στο αμάξι είδαμε ότι το πάτωμα του συνοδηγού ήταν πργματικά σε κακά χάλια... αν καθόταν κάποιος πιθανότατα στην διαδρομή να εκτελούσε χρέη έξτρα συστήματος πεδησης και κίνησης κάτι σαν τους Φληντστουνς απο το ομώνυμο έργο...
-
Πω πωωωω , εγώ το έγραψα αυτό? Πήγα 2,5 χρόνια πίσω αν και μου φάινεται σαν 6 μήνες μόνο. Καλά που είχα την φωτογραφική μαζί για να το αποθανατίσουμε αν και θα με πέρασες για τρελό εκεινη την εποχή που το έκανα.
Α, σήμερα που κοίταξα ebay για moretti , είχε μόνο αναπτήρα με το σήμα και μάλιστα καινούργιο....
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Πω πωωωω , εγώ το έγραψα αυτό? Πήγα 2,5 χρόνια πίσω αν και μου φάινεται σαν 6 μήνες μόνο. Καλά που είχα την φωτογραφική μαζί για να το αποθανατίσουμε αν και θα με πέρασες για τρελό εκεινη την εποχή που το έκανα.Α, σήμερα που κοίταξα ebay για moretti , είχε μόνο αναπτήρα με το σήμα και μάλιστα καινούργιο....
Κλέβεις...3 χρόνια και 4 μήνες έχουν περάσει...
Τον έχω δει τον αναπτήρα, αλλά δεν μου λέει κάτι, γιατί δεν ήταν αυτός που φορούσε απο την μάνα του...αλλά μπορεί να τον χτυπήσω για χαβαλέ!!! -
Λοιπόν όλο το forum χτυπάει στον παλμό της ανακατασκευής του moretti!!!!
-
-
Δεν ξέρω γιατί αλλά μέσα από τις φωτογραφίες και όλα όσα λέγονται νιώθω ότι πραγματικά είναι αρκετά κοντά μας αυτήν η ανακατασκευή!!!
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Α , όσο για το 2ο moretti που αναφέρθηκε στην Κυψέλη , ήταν πολύ κοντά σε αυτό του Αργύρη και μάλιστα ίδια χρώμα. Στην Ελλάδα από όσο έχουμε κοιτάξει μόνο άλλα 2 έχουμε βρει, ένα που κλάπηκε στην Πάτρα από αποθήκη και αυτό που ανάφερε τώρα ο φίλος στη Χίο.Υπήρχε ένα, επίσης πορτοκαλί, στο Φιξ, πουλιόταν μάλιστα πριν κάποια χρόνια.
-
Αντε σου βρήκα και μπρελόκ για τα κλειδια...
http://cgi.ebay.com.sg/Fiat-Moretti-Key ... dZViewItem
-
Xaxaxa!!!
Την εταιρία που τα βγάζει όλα αυτά, την έχω βρει και πουλάει και στο δικό της σάϊτ...
http://www.classiccapsule.com/
Ψάχτην λίγο, έχει εκπληκτικά πράγματα και όχι τόσο ακριβά..Τι να σου λέω απο αυτοκόλητα εποχής OLIO FIAT μέχρι αναπτήρες και μπρελόκ και λεβιέδες ταχυτήτων... -
Μπορεί οι δουλειές να μην έχουν προχωρήσει, λόγω κάποιων υποχρεώσεων στην Αθήνα, αλλά όταν κατεβαίνω δεν κάθομαι...ψάχνω...και ως γνωστόν: 'Όποιος γυρίζει, μυρίζει'
Αυτά είναι τα νέα αποκτήματα (στην κυριολεξία)
Πίνακας οργάνων ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ με 0 χλμ (για την ακρίβεια 1)
Πλαστικά φαναριών πίσω ( και τα δύο πήρα, στην φωτογραφία ένα) και ένα λευκό μπροστινό...
Αααα και αύριο που θα κατέβω με την Alfa, θα πάρω και 3 προφυλακτήρες 128 γνήσιους και κατακαίνουργιους...Όλα αυτά (και τα σημερινά και τα αυριανά) σε τιμή που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!
-
Πολύ μ αρέσει η σχεδίαση του πίνακα!
Αργύρη πιστεύω ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι υπέροχο! -
Το πισω φαναρι που ανεφερα οτι βρηκα στο μοναστηρακι ηταν ακριβως ετσι,αλλα πληρες,με το νικελο και τα ντουι,και καινουριο(δεν ειδα ομως αν ηταν αυθεντικο).Αν σας βγαλει ο δρομος προς τα εκει ριξτε μια ματια,λογικα δε θα κανει παραπανω απο 5 ευρω.
-
Σκοπεύω να πάω την Κυριακή...Το σάββατο έχω προγραμματίσει επίσκεψη στον Σαμωνά...
-
To Σάββατο ο Σαμωνάς είναι θεωρητικά κλειστός, γι'αυτό δύσκολα ανοίγει την πόρτα
Ανακατασκευή 128 Moretti