-
Θέλετε να συνεχίσω;
-
Ο χρήστης xoxos έγραψε:
Θέλετε να συνεχίσω; -
Βέββαια σκίζουμε αλλουνου το thread αλλα ας όψεται ειναι για καλό σκοπό...
Ρε χόχε , δε γράφουμε πολύ απο κάτω απο τα ποσταρισματα σου για να υπάρχει μια συνέχεια στις φωτό και στα θέματα που βάζεις ώστε να φαινεται καλύτερα. Δεν είναι θέμα αδιαφορία.....Αντε αντε στο θέμα σου και ανέβασε όοοοτι έχεις.
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Βέββαια σκίζουμε αλλουνου το thread αλλα ας όψεται ειναι για καλό σκοπό...
Ρε χόχε , δε γράφουμε πολύ απο κάτω απο τα ποσταρισματα σου για να υπάρχει μια συνέχεια στις φωτό και στα θέματα που βάζεις ώστε να φαινεται καλύτερα. Δεν είναι θέμα αδιαφορία.....Αντε αντε στο θέμα σου και ανέβασε όοοοτι έχεις.
Ο κύβος ερρίφθη, το Χ1/9 θα συνεχίσει.
-
νομιζω οτι στη περιοχη πολυγωνο ανω κυψελη κυκλοφορει ενα τετοιο ασπρο φιατ που γραφει πανω πωλειται.. εδω και κανα χρονο τουλαχιστον. εχω να το δω βεβαια κανα διμηνο αλλα ελαχιστες ημερες ημουνα και εκει για να δω τι γινεται...
-
Στην Κυψέλη είχα δει ένα κόκκινο ρημάδι. Αν υπάρχει και άσπρο, είναι ενδιαφέρον...Συντεταγμένες???
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Στην Κυψέλη είχα δει ένα κόκκινο ρημάδι. Αν υπάρχει και άσπρο, είναι ενδιαφέρον...Συντεταγμένες???θα είμαι αν ρωτήσω κάτι άσχετο ; με το moretti έχουμε κάποια εξέλιξη;
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Στην Κυψέλη είχα δει ένα κόκκινο ρημάδι. Αν υπάρχει και άσπρο, είναι ενδιαφέρον...Συντεταγμένες???Κυψελη μενει και ο ιδιοκτητης του ασπρου που σου εχω δωσει το τηλ του αλλα δεν νομιζω να το πουλαει
-
Γειά σου φίλε tsargy σου εύχομαι καλή συνέχεια.
-
Ο χρήστης ritmo130tc έγραψε:
Στην Κυψέλη είχα δει ένα κόκκινο ρημάδι. Αν υπάρχει και άσπρο, είναι ενδιαφέρον...Συντεταγμένες???
Κυψελη μενει και ο ιδιοκτητης του ασπρου που σου εχω δωσει το τηλ του αλλα δεν νομιζω να το πουλαει
Kαι επισης στην Κυψελη βρισκοταν και του tsargy πριν το αγορασει..τι γινεται;
-
Ο χρήστης fiat127 έγραψε:
Κυψελη μενει και ο ιδιοκτητης του ασπρου που σου εχω δωσει το τηλ του αλλα δεν νομιζω να το πουλαει
Kαι επισης στην Κυψελη βρισκοταν και του tsargy πριν το αγορασει..τι γινεται;
Το δικό μου βρισκόταν λίγο πριν την Κυψέλη...στο Γαλάτσι και συγκεκριμένα σε πάροδο της Αγίας Γλυκερίας κοντά στην Γαλατσίου. >>Στην Κυψέλη είχα δει ένα κόκκινο ρημάδι. Αν υπάρχει και άσπρο, είναι ενδιαφέρον...Συντεταγμένες???
θα είμαι αν ρωτήσω κάτι άσχετο ; με το moretti έχουμε κάποια εξέλιξη;
Καμμιά εξέλιξη άξια αναφοράς δυστυχώς...αλλά και ευτυχώς...
Περιμένω τον μάστορα να μου φτιάξει μία τσιμεντένια πλατφόρμα αλφαδιασμένη στο οικόπεδο, γιατί υπάρχει χώμα και κατηφορικό έδαφος. Μόλις την φτιάξω, θα δέσω το αμάξωμα με χιαστές για να μην μου γίνει σαν 8 ...εδώ κολλάει το 'ευτυχώς' γιατί κάποιοι φίλοι απο εδώ μου έδωσαν την συμβουλή και γιατί αν δεν είχε γίνει αυτό...δεν θα το έσωνε ούτε καλίμπρα...
Έχω ξεχωρίσει τον κινητήρα απο το σασμάν-διαφορικό και έχω βγάλει όλα τα περιφερειακά: Πολλαπλή εισαγωγής - εξαγωγής, καρμπυρατέρ, τρόμπες κλπ...Όσα θα ξαναχρησιμοποιηθούν γυαλίστικαν και περιμένουν...
Οπότε το πρότζεκτ θα ξεκινήσει δυναμικά απο τον Μάϊο...αν είμαστε καλά... -
tsagry .ο δικος σου με την ηλεκτροκόληση μήπως έμαθε να κολλαει και με argon να σε βοηθήσει καθόλου??? Αλήθεια μιας και το έφερε η κουβέντα, μήπως αγόρασες καμία για σε ένα???
-
Λοιπόν...πλάκα πλάκα κόλλησε ένα καζανάκι απο ένα Βόλβο, μπροστά μου...Τελικά με καλή τεχνική και υπομονή γίνεται!
Αργκόν πήρα αυτή:
Στο τέλος του μήνα ανεβάζω το τράνζιτ εδώ, οπότε θα κάνω τα πειράματα μου σε αυτό...αντέχει, άλλωστε δεν έχει και τίποτα σοβαρό...τα γνωστά σκαλοπατάκια και τα φρυδάκια των πίσω τροχών...
-
Καλορίζικη,ποσο πήγε σε χρήματα και απο πού??? μπουκάλα δεν πήρες?? Αν θες να μάθεις να κολλας πάρε σίδερα και λαμαρίνες και κάνε δοκιμές πριν ακουμπίσεις την τσιμπίδα σε αυτοκίνητο.Οταν λες οτι κόλησε καζανάκι απο βολβο,ιχ ή κανα φορτηγό?? Η αντοχή και η γρήγορη κόλληση της αργκον δεν μπορει να την φτάσει καμία ηλεκτροκόληση.Στο είχα ξαναγράψει,ολοι αυτοι που χρησιμοποιουν αργκον σε οτι έχει να κάνει με το αυτοκίνητο τόσα χρόνια δεν ξέρουν ή ειναι χαζοί?? Κανε δοκιμές μονος σου να την μάθεις και οταν θα γράφεις τα αρχικά σου με συνεχόμενο γαζί, φωναξέ τον να το δει και βγάλτο μας και μια φωτογραφία.
-
Την αγόρασα περίπου 260+ € ...το βρήκα απο το bestprice. Τώρα που μπήκα την βρήκα εδώ 262€ :
http://www.tiletechniki.gr/product.asp? ... stprice.gr
Στην συγκεκριμένη, όλο το θεματάκι είναι η μπουκάλα. Στην συσκευασία έχει ένα μανόμετρο για μεγάλη μπουκάλα...αν θες όμως να βάλεις μικρή (ενός λίτρου) στοιχίζει περίπου 30€ + το ειδικό μανόμετρο που έχει άλλο ένα 25άρι. Ψάχνοντας για μπουκάλες, γιατί αυτό πρέπει να αγοραστεί, η καλύτερη τιμή που έχω βρει μέχρι στιγμής είναι 140€ γεμάτη. Απλά επειδή δεν θα την χρησιμοποιήσω ακόμα, έχω κάποιο περιθώριο να πετύχω κάτι αρκετά καλύτερο...
Πάντως στα πειράματα που έκανα χωρίς αέριο, δεν κάνει γαζί, αλλά κολλάει...απλά όταν κολλάει θέλει αμέσως αστάρι γιατί σκουριάζει σε χρόνο μηδέν...
Και για να σε προλάβω, δεν έκανα πείραμα σε αυτοκίνητο, κάτι χοντροκοπιές στην γκαραζόπορτα (που σύντομα θα πετάξω στα παλιοσίδερα) έκανα...Το Βόλβο είναι ιχ του 96 (464? κάτι τέτοιο) , εντάξει ο άνθρωπος έχει ταλέντο ίσως...εγώ όμως δεν έχω...γιαυτό αγόρασα αργκόν. Άλλωστε έκανε πάρα πολύ ώρα και χρειάζεται μεγάλη υπομονή να γεμίσεις τρύπες σε λαμαρινίτσα, οπότε και το 'χάρισμα' να είχα, δεν συμφέρει απο πλευράς χρόνου...
Αυτό με τα αρχικά μου άρεσε...θα το κάνω όταν πάρω μπουκάλα...
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Την αγόρασα περίπου 260+ € ...το βρήκα απο το bestprice. Τώρα που μπήκα την βρήκα εδώ 262€ :
http://www.tiletechniki.gr/product.asp? ... stprice.gr
Στην συγκεκριμένη, όλο το θεματάκι είναι η μπουκάλα. Στην συσκευασία έχει ένα μανόμετρο για μεγάλη μπουκάλα...αν θες όμως να βάλεις μικρή (ενός λίτρου) στοιχίζει περίπου 30€ + το ειδικό μανόμετρο που έχει άλλο ένα 25άρι. Ψάχνοντας για μπουκάλες, γιατί αυτό πρέπει να αγοραστεί, η καλύτερη τιμή που έχω βρει μέχρι στιγμής είναι 140€ γεμάτη. Απλά επειδή δεν θα την χρησιμοποιήσω ακόμα, έχω κάποιο περιθώριο να πετύχω κάτι αρκετά καλύτερο...
Πάντως στα πειράματα που έκανα χωρίς αέριο, δεν κάνει γαζί, αλλά κολλάει...απλά όταν κολλάει θέλει αμέσως αστάρι γιατί σκουριάζει σε χρόνο μηδέν...
Και για να σε προλάβω, δεν έκανα πείραμα σε αυτοκίνητο, κάτι χοντροκοπιές στην γκαραζόπορτα (που σύντομα θα πετάξω στα παλιοσίδερα) έκανα...Το Βόλβο είναι ιχ του 96 (464? κάτι τέτοιο) , εντάξει ο άνθρωπος έχει ταλέντο ίσως...εγώ όμως δεν έχω...γιαυτό αγόρασα αργκόν. Άλλωστε έκανε πάρα πολύ ώρα και χρειάζεται μεγάλη υπομονή να γεμίσεις τρύπες σε λαμαρινίτσα, οπότε και το 'χάρισμα' να είχα, δεν συμφέρει απο πλευράς χρόνου...
Αυτό με τα αρχικά μου άρεσε...θα το κάνω όταν πάρω μπουκάλα...
Να σε ρωτήσω φίλε tsargy,
έφτασε η ώρα να πάρω κι εγώ MIG και θέλω τα φώτα σου.Σκέφτομαι ή την:
http://www.e-toolsmarket.com/index.php? ... stprice.gr
ή
http://www.e-toolsmarket.com/index.php? ... stprice.grΤι λες;
Κατ αρχάς εκτός από το αυτοκίνητο θα μπορώ να την χρησιμοποιώ και σε άλλες δραστηριότητες;
π.χ. θα μπορέσω να κατασκευάσω μια σούβλα για το αυτοκίνητο και ένα καρότσι με ρόδες για να καθήσει πάνω το αυτοκίνητο, ή θέλει ηλεκτροκόλληση γι αυτές τις δουλειές; -
Χωρίς να είμαι ειδικός (άλλωστε και εγώ εδώ ρώτησα για να αποφασίσω) θα επέλεγα την 1η, την Stanley δηλαδή...
Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά την θεωρώ πιο αξιόπιστη φίρμα (όταν έψαχνα, δεν υπήρχε σε αυτή την τιμή).
Νομίζω ότι και οι δύο σε καλύπτουν για ό,τι ερασιτεχνική δουλειά θελήσεις να κάνεις...την δική μου την δοκίμασα με 0,6 σύρμα (χωρίς αργκόν) και κόλησα κάποιες χοντροκοπιές, πολύ καλά όμως. Πιστεύω ότι με το 0,8 θα έκανε ακόμα καλύτερη δουλειά.Απο την ελάχιστη (προς το παρόν ελπίζω) εμπειρία μου, σε συμβουλεύω να χρησιμοποιείς αέριο (αργκόν). Και γαζί καλό κάνεις και δεν σκουριάζει αυτό που κολλάς.
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Χωρίς να είμαι ειδικός (άλλωστε και εγώ εδώ ρώτησα για να αποφασίσω) θα επέλεγα την 1η, την Stanley δηλαδή...
Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά την θεωρώ πιο αξιόπιστη φίρμα (όταν έψαχνα, δεν υπήρχε σε αυτή την τιμή).
Νομίζω ότι και οι δύο σε καλύπτουν για ό,τι ερασιτεχνική δουλειά θελήσεις να κάνεις...την δική μου την δοκίμασα με 0,6 σύρμα (χωρίς αργκόν) και κόλησα κάποιες χοντροκοπιές, πολύ καλά όμως. Πιστεύω ότι με το 0,8 θα έκανε ακόμα καλύτερη δουλειά.Απο την ελάχιστη (προς το παρόν ελπίζω) εμπειρία μου, σε συμβουλεύω να χρησιμοποιείς αέριο (αργκόν). Και γαζί καλό κάνεις και δεν σκουριάζει αυτό που κολλάς.
Σε ευχαριστώ πολύ.
Μια δεύτερη ερώτηση,
έχω διαβάσει πως όσο πιο πολλά Αμπέρ έχει το ΜΙG τόσο το καλύτερο.Από την μία έχουμε Stanley προφανώς πιο αξιόπιστη φίρμα
(αν και θεωρούσα πως δεν παράγει ηλεκτρικά εργαλεία), αλλά μόνο 120 Αμπέρ
και απο την άλλη έχουμε μια φίρμα χαμηλότερης ποιότητας με 170 Αμπέρ.Η Stanley με 170 Αμπέρ έχει 500 ευρώ.
Βοήθεια.
-
Aν θες μόνο για λαμαρίνα τα 120 Α είναι μια χαρά.Αν ομως θες για ποιο χοντροδουλειές, τότε θα πας σε 170Α.Βέβαια οτι πληρώνεις παίρνεις.Tsagry,το 0,8 σύρμα είναι για ποιο χοντρά κομμάτια,το 0,6 είναι για λαμαρίνα αυτοκινήτου το ιδανικότερο.Μια άλλη ερώτηση tsagry,πως κατάφερες και κόλλησες χωρίς αέριο??? Η κόληση δεν έχει φουσκώσει?? Και κάτι άλλο,για ποιο επαγγελματικό μηχάνημα θα πρέπει να υπολογίσεις απο τα 800 ευρώ και πάνω για κάτι κομπλέ.Αν θες κάτι επαγγελματικό σε καλύτερη τιμή,ρίξε μια ματια σε αγγελίες απο κανα μαγαζί που κλείνει,κάτι μπορεί να πετύχεις.
-
Σαφώς και έχει φουσκώσει...δεν θεωρείται με τίποτα καλλιτεχνική κόλληση. Αλλά έκοψα έναν κρίκο αλυσίδας στα δύο και κόλλησα το κάθε μισό σε ένα στραντζαριστό στα σημεία που ήθελα να μπαίνει ένα λουκέτο. Όπως καταλαβαίνεις δεν με ενδιέφερε το αισθητικό αποτέλεσμα, άσε που η πόρτα θα αλλαχθεί την άνοιξη.
Σε κάποιο κομμάτι κάτω όμως, που είχε ξεκολλήσει μία λαμαρινίτσα στην πόρτα, έκανα μόνο τσιμπήματα...δεν μου έδειξε ότι μπορούσε να γίνει γαζί...Να συμπληρώσω για τον Χόχο. Πιστεύω ότι αν ήθελα να κολλήσω τον κρίκο της αλυσίδας σε ένα παρομοίου πάχους μέταλλο, δεν θα γινόταν...μάλλον κόλλησε γιατί μπόρεσε και έλοιωσε το στρατζαριστό
Ανακατασκευή 128 Moretti