-
+1 στο χωριο μου στην καβαλα που το θυμαμαι μικρος παμε στα 5.Που να βρισκετε αραγε αν δεν το εχουν πατησει.
-
Βλεποντας καποιες λεπτομερειες,πχ εξατμιση και λεβιες στο 125,ασπρο δερματινο σαλονι,καταληγει κανεις στο συμπερασμα οτι οι ιταλοι μαλλον ηταν πολυ μπροστα σε θεμα σχεδιασμου και επιλογης υλικων,δειχνουν πολυ μοντερνα για να ειναι 40 ετων..
Ειναι εκπληκτικο παντως το ποσα κοινα στοιχεια ειχε με το απλο 125..
Το ασπρο να υποθεσω οτι ειναι το κοκκινο που ηταν καποτε στη Χιο;
Το πορτοκαλι,απ οτι βλεπω εχει ιατρικο σημα.Καποιος γνωστος μας γιατρος ειχε ενα ιδιο πριν 30 χρονια,να ειναι το ιδιο..
Αλλα μονο 12 128 μορετι σε ολο τον κοσμο,ανεξαρτητως εκδοσης;Λογικα πρεπει να ειχαν πουληθει σχετικα πολλα και σε καλη τιμη,αλλιως δεν εξηγειται πως το δικο σας αγοραστηκε πρωτο χερι απο εναν οικοδομο.Πως εξαφανιστηκαν ολα; -
12 ε? Και εσυ το έχεις για ανακατασκευή σε ...χωράφι? Σε σαλόνι επρεπε να ειναι για να μην πω ιατρείο.
-
Aντιγράφω από εδώ: http://www.moretti-cars.net/en/fotos/125/
'So one interesting information:
Mr Brawand:
They confirmed some elements about the Moretti 125. The Belgian importer indeed did ask for a more powerfull version of the 128 , wich was quite successfull in Belgium in 1970. So they used the pannels of the 128 coupé on a 125 frame, and so came this car. They said the production has been 4 or 5 pieces. They were surprised to hear about one in Greece now, but Mr Brawand remember about a customer in Greece, so they have sold some Morettis there.'Έχει και φωτογραφίες από τα αυτοκίνητα που μας έβαλες: http://www.moretti-cars.net/en/fotos/128/
-
Ναι, μου τα έδειξε. Ο Εντι νοιώθει 120% Ελληνας, αλλά στην Ελλάδα είχε έρθει μικρός. Εχει έναν όμιλο επιχειρήσεων εδώ και ήταν ανηψιός του προσώπου που σας έλεγα. Μακρυνός ανηψιός, αφού ο πατέρας του ήταν 2ος ή 3ος ξάδελφος (δεν θυμάμαι). Αυτή την στιγμή κάνει χρέη και εκπροσώπου στην Ελλάδα, της χώρας του. Όταν πήρε το 125, εξασφάλισε πρώτα την έγκριση της πρεσβείας του, αφού ήταν εικονικά σε Ελληνικό όνομα.
Η πλάκα είναι ότι όταν το πήρε, το ήθελε για προσωπικό του αυτοκίνητο, γιαυτό έχουν μπει αυτές οι ζάντες και το τελικό καζανάκι. Μετά από τους Ελβετούς έμαθε για την σπανιότητα και απο τότε το έχει στο γκαράζ.
Πάντως ο κινητήρας γουργουρίζει εξαιρετικά...πήρε αμέσως μόλις πήρε βενζίνη το καρμπυρατέρ. Μού έκανε μεγάλη εντύπωση από ότι καταλάβατε. Το θέμα είναι ότι η Αρτεμις (σύντροφος) ενώ είχαμε πάει για να δούμε το κόκκινο, μου έσπασε τα νεύρα. Κάθε φορά έλεγε: Αυτό ναι, μάλιστα, όχι σαν το δικό μας που είναι ερείπιο. Ούτε το κόκκινο της έκανε εντύπωση, στο μάυρο είχε κολήσει...
Η αλήθεια είναι ότι και εγώ το ίδιο έπαθα...και αυτό είναι πιο εκνευριστικό.
Στο σαφάρι θα βάλω και φωτογραφίες απο τα άλλα δύο που έχει... -
Ο χρήστης fiat127 έγραψε:
Το ασπρο να υποθεσω οτι ειναι το κοκκινο που ηταν καποτε στη Χιο;
Το πορτοκαλι,απ οτι βλεπω εχει ιατρικο σημα.Καποιος γνωστος μας γιατρος ειχε ενα ιδιο πριν 30 χρονια,να ειναι το ιδιο..
Αλλα μονο 12 128 μορετι σε ολο τον κοσμο,ανεξαρτητως εκδοσης;Λογικα πρεπει να ειχαν πουληθει σχετικα πολλα και σε καλη τιμη,αλλιως δεν εξηγειται πως το δικο σας αγοραστηκε πρωτο χερι απο εναν οικοδομο.Πως εξαφανιστηκαν ολα;Ναι, το άσπρο αυτό είναι. Θέλει δουλίτσα...
Για τα 12 κομμάτια, ο Εντυ μου το είπε, εγώ δεν έχω γνώση, αλλά του το είπε ο σύλλογος της Ελβετίας. Βέβαια και αυτοί το ψάχνουν ακόμα.
Θα τον ρωτήσω απο τηλεφώνου απο που πήρε το κόκκινο. -
Οπως καταλαβατε εμεινα με το στομα ανοιχτο
-
Εγώ να δεις...
Εφυγα απο εκεί χθες 12 η ώρα το βράδυ και μετά απο μία κουραστική μέρα στην Αθήνα, δεν μπορούσα να κοιμηθώ...Θα πρέπει να με πήρε ο ύπνος 4 το πρωί... -
Πραγματικά απίστευτη η ιστορία του μαύρου. Το πορτοκαλί είναι αυτό που χα δει στα διόδια την ημέρα που χτύπησα με το ΜΧ5.
-
Tsargy, σε ευχαριστούμε θερμά που μοιράζεσαι μαζί μας βήμα βήμα τις απευθείας εμπειρίες σου από αυτή τη σπάνια σειρά ιστορικών αυτοκινήτων θέλουμε μάχιμη συνέχεια έως το τέλος
-
Αυτή η ενότητα των ιστορικών, έχει κάτι που την κάνει μοναδική. Όλοι έχουν την διάθεση να μοιραστούν γνώσεις και εμπειρίες...Δεν μιλάω για κουτσομπολιά, μιλάω για αγνή διάθεση και αίσθημα αλληλοβοήθειας. Για μένα είναι η πιο σοβαρή ενότητα και η πιό αγνή απο όλα τα φόρουμς που έχω μπει...ακόμα και απο το δικό μου...
Αρα μην με ευχαριστείς, ψυχοθεραπεία κάνω, ούτε φιγούρα, ούτε εξυπηρέτηση...
Αλλωστε δεν είμαι ο πρώτος που μοιράζομαι ότι μου πέφτει στην αντίληψη...και σίγουρα ούτε ο τελευταίος. Ο σπόρος έχει μπει, οι φύλακες άγγελοι κρατάν τα ζιζάνια μακριά και μου αρέσει αυτό... -
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Εγώ να δεις...
Εφυγα απο εκεί χθες 12 η ώρα το βράδυ και μετά απο μία κουραστική μέρα στην Αθήνα, δεν μπορούσα να κοιμηθώ...Θα πρέπει να με πήρε ο ύπνος 4 το πρωί...Λογικο να παθεις πλακα, εδω δε θα κοιμηθω εγω που απλως τα διαβασα
Ωραιος, ευχαριστουμε για την ομορφη περιγραφη
-
Γιαυτό 'αδειασαν ' την αποθηκη του παιδιού απο την Πάτρα μαζί με όλα τα ανταλακτικά και το Moretti. Άμα ειναι τόσο σπάνια .....!!
-
Ωραία η Ιστορία.
Πόσο μάλον να μπορείς να τη μυρίζεις και να την αγγίζεις! -
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Γιαυτό 'αδειασαν ' την αποθηκη του παιδιού απο την Πάτρα μαζί με όλα τα ανταλακτικά και το Moretti. Άμα ειναι τόσο σπάνια .....!!Ρε συ Γιώργο, αυτό σκεφτόμουν. Αύριο θα το μεταφέρω στην μεριά του οικοπέδου, που ούτε με παπαγαλάκι δεν θα μπορούν να το πάρουν...Μπελά δεν είχαμε και μπελά βάλαμε...
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Ωραία η Ιστορία.
Πόσο μάλον να μπορείς να τη μυρίζεις και να την αγγίζεις!Ακριβώς έτσι Κωνσταντίνε...
Και σίγουρα η αφήγηση μέσω γραπτού λόγου δεν έχει καμμιά σχέση με την προφορική...αν υπάρχει και μεγάλη, καλή παρέα, ακόμα καλύτερα...
Που σημαίνει ότι όταν ανέβω, θα έχουμε θέματα...ΥΓ. Βέβαια ο Κώστας ενημερώθηκε τηλεφωνικά με κάθε λεπτομέρεια και την Πέμπτη ή Παρασκευή έρχεται πάνω...
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Γιαυτό 'αδειασαν ' την αποθηκη του παιδιού απο την Πάτρα μαζί με όλα τα ανταλακτικά και το Moretti. Άμα ειναι τόσο σπάνια .....!!Tι συνέβη; για πείτε μας κι εμάς....
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Γιαυτό 'αδειασαν ' την αποθηκη του παιδιού απο την Πάτρα μαζί με όλα τα ανταλακτικά και το Moretti. Άμα ειναι τόσο σπάνια .....!!
Tι συνέβη; για πείτε μας κι εμάς....
Πριν 2? χρόνια περίπου. Είχε ο άνθρωπος ένα Moretti σαν το δικό μου στην Πάτρα. Από ότι έλεγε, ήταν σε καλή κατάσταση. Είχε όμως και σχεδόν άλλο ένα σε ανταλλακτικά στην αποθήκη του. Του τα πήραν όλα...και το αυτοκίνητο και τα ανταλλακτικά
Δεν θυμάμαι που το είχα διαβάσει. Το είχε σαν αγγελία απώλειας σε κάποια sites. Ούτε έπεσε στην αντιληψη μου, το αν το βρήκε... -
Εδω για περισοτερες....πληροφοριες....
viewtopic.php?f=5&t=18337
-
Ο χρήστης dgrgtc έγραψε:
Εδω για περισοτερες....πληροφοριες....viewtopic.php?f=5&t=18337
Ανακατασκευή 128 Moretti