-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
:lol:λοιπον ιδού η ειδηση http://health.in.gr/kid/news/article/?aid=1231114536 αλλά είναι αρκετά ελλειπής.
εκτός του οτι βρηκαν αλλοιωσεις στις αρτηρίες, οι επιστήμονες ηταν σε θεση να 'μαντευουν' με χαρακτηριστικη ευκολια ποιες μαναδες εισεπνεαν καπνό.
αυτα κι ελπιζω ο ναυτης να μας δωσει μια απαντηση στο προηγουμενο μου ερωτημα (που κατα 99999% θα το περασε στο σκρολιν)
εδιτ... απηντησε οτιναναι. σε εργασιακο χωρο αναφερθηκα ναυτη.** ΔΟΥΛΕΙΑ**.
Να βρεις κατι που δεν ειναι ελλειπες...
ΜΗ ΜΟΥ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΕΜΕΝΑ
Απηντησα οτι να 'ναι... -
να σε χαιρεσαι λοιπον.
-
Μα οτι κ να σου απαντησω ''οτι να ναι'' θα το χαρακτηρησεις..Φαινεται κ απο τις παρατηρησεις αυτο..
Δεν μπορεις να επιβαλεις την αποψη σου..Κουβεντα κανουμε... -
αγορι μου σου έγραψα ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ κι εσυ λες για μπαρ.
θελεις να μην απαντήσεις, φαινεται. πετας μια @ για να δεις αν τσιμπάει ο αλλος και μετά το παιζεις άρχοντας νομιζοντας οτι την εχεις βγάλει λαδι.
σε ξαναρωτώ το λοιπον γιατί το πολυ ντουμάνι σκοτείνιασε το μονιτόρι: εαν η μητέρα σου δουλευε πχ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ και ζουσε μεσα σε ένα ντουμάνι πρωι-βράδυ και τώρα εσύ ειχες λαγώχειλο και λαγοπόδαρα και μπορούσες να φας μονο ριζάκι παστό γιατι τα άντερά σου θα ήταν μισό μετρου, θα έλεγες παλι τα ίδια;
διαβασε το 5-6 φορές, καταλαβε για τι πράγμα μιλάμε, πώς θα μπορούσε να ειναι η ζωή σου τώρα και μετά με το καλό ποσταρε.
κανε και καμιά 10αριά τσιγαράκια να πάρεις δυνάμεις.
-
Ο χρήστης Arkady έγραψε:
την αποψη μου λεω βρε, δεν προσπαθω να 'εξαιρεσω'.
Α, εντάξει τότε. Διότι έγώ είχα μείνει με την εντύπωση ότι για να εκφέρει κανείς άποψη, πρέπει να μπορεί και να την στηρίξει.
Ε, τότε κι εγώ έχω την άποψη ότι ο ελάχιστος μισθός πρέπει να είναι 10.000€ το μήνα.
Που θα βρεθούν? Α, είπαμε. 'Δεν είναι της αρμοδιότητας μου να πω που θα βρεθούν'...Εγώ την άποψή μου λέω...Εαν παρακολουθεις το θεμα θα διαπιστωσεις οτι την εχω στηριξει αρκετες φορες. Ασχετα αν πολλοι διαφωνουν, δε γινεται να συμφωνουν ολοι...
Για το παραδειγμα που εφερες σχετικα με τους μισθους, σε εχει προλαβει το ΚΚΕ. Και ομως τους ψηφιζουν αρκετοι.
Θα ηθελα να τηρηθει το μετρο αλλα να υπαρχει και η εναλλακτικη.
Κι εγώ θέλω το φραπέ μου πικρογλυκό, ελαφροβαρύ και σκέτο με πολύ γάλα...
Σου απαντησε ο deltasailor. Ειδες αν θες πως βρισκεται η λυση.
Δε διαφωνω σε αυτο. Αλλα το λες και μονος σου. Ειμαστε στην Ελλαδα
Δυστυχώς ο λόγος που η Ελλάδα έχει καταντήσει αυτό που είναι, είναι ακριβώς επειδή κανένας νόμος δεν εφαρμόζεται. Διότι ο κάθε κάφρος κάνει ότι του γουστάρει αφού δεν έχει καμία συνέπεια.
Δε νομιζω να ειναι ακριβως οπως τα λες. Ειμαστε ατιθασοι σα λαος, αλλα δεν εχουμε προβλημα με τους νομους. Εχουμε προβλημα με τις καθολικες απαγορευσεις και επιβολες χωρις εναλλακτικες.
Εγω παλι πιστευω οτι την Ελλαδα την καταντησαν μπουρδελο αυτοι που την υποτιμουν και εχουν σα προτυπα μεγαλυτερα μπουρδελα
Και ημαρτων, το εχουμε ξαναπει: Σε οποιον δεν αρεσει αυτη η χωρα, ας παρει το αεροπλανο για τον κοντινοτερο ιδανικο προορισμο.Ας συμβιβαστω οπουδηποτε αλλου εκτος απο τα μπαρακια πχ
Α, μάλιστα. Δηλαδή δεν ζητάς και πολλά.
Μόνο να μην έχουν το δικαίωμα οι μη-καπνιστές να βγαίνουν για ποτό ή όποτε βγαίνουν να τρώνε τον καπνό σου στην μάπα.Ναι. Αλλωστε αν η υγεια ειναι για τον μη καπνιστη η Νο1 προτεραιοτητα, δεν υπαρχει διλλημα. Αλλα μαλλον δεν ειναι τελικα.
Γι'αυτο και τοσο καιρο πριν 'ανοιξει' η συζητηση περι απαγορευσης, δεν ακουγες κανενα να παραπονιεται.- Εγω πιθανον να μην εχω βαλει προτεραιοτητα την υγεια μου οπως αλλωστε και οι εγκυες που συνεχιζουν και καπνιζουν.
- ?
- Δεν εχει απαγορευτει επι της ουσιας: υπαρχει ο νομος αλλα δεν εφαρμοζεται. Ουτε καταγγελιες γινονται, ουτε τα αντικαπνιστικα κινηματα ειναι στο φορτε τους. Το θεμα εχει ψιλοξεχαστει. Καλως ή κακως ετσι ειναι.
- Με την υγεία σου κάνε ότι θέλεις. Την υγεία των άλλων όμως δεν έχεις το δικαίωμα να την απειλείς, επειδή εσύ γουστάρεις να καπνίζεις.
- Το θέμα 'έχει ξεχαστεί' διότι στο μπουρδέλο που λέγεται Ελλάδα δεν εφαρμόζεται κανένας νόμος. Στο μπουρδέλο που λέγεται Ελλάδα ο καθένας κάνει ότι γουστάρει, επειδή δεν συμφωνεί με τον εκάστοτε νόμο.
- Θα απειλουσα καποιον εαν τον εδενα σε μια καρεκλα και του φυσουσα τον καπνο με το ζορι.
- Σου απαντησα παραπανω.
-
αγορι μου σου έγραψα ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ κι εσυ λες για μπαρ.Αγορι σου??Αρχηγε πολλες οικιοτητες βλεπω...Αν η μητερα μου δουλευε σε μπαρ????
Εσενα αν η μητερα σου δουλευε σε μπαρ θα ειχες καποια επιλογη?...
Εγω απο την αρχη ελεγα για μπαρ..Εσυ ηθελες να απαντησω στη σου..θελεις να μην απαντήσεις, φαινεται. πετας μια @ για να δεις αν τσιμπάει ο αλλος και μετά το παιζεις άρχοντας νομιζοντας οτι την εχεις βγάλει λαδι.
Τι να σου απαντησω ρε αρχοντα?Το λινκ που εβαλες εχει μια φωτο που δειχνει μια εγκυο να κραταει τσιγαρο..Θες απαντηση?
Σου ειπε κανενας οτι οι καπνιστες πιστευουν οτι το καπνισμα ειναι υγιεινο????????Οι εγκυες αναφερθηκαν σε αυτο το τοπικ σαν θυματα του παθητικου καπνισματος..Αμα η αλλη ειναι εγκυος κ καπνιζει φταινει οι καπνιστες??
Αν χαρακτηριζεις @@ οτι λεει ο καθενας πιστευεις οτι υπαρχει καποιος θα σε παρει στα σοβαρα εδω μεσα??
Μηπως εισαι ψυχολογος?????? edit [mod]σε ξαναρωτώ το λοιπον γιατί το πολυ ντουμάνι σκοτείνιασε το μονιτόρι: εαν η μητέρα σου δουλευε πχ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ και ζουσε μεσα σε ένα ντουμάνι πρωι-βράδυ και τώρα εσύ ειχες λαγώχειλο και λαγοπόδαρα και μπορούσες να φας μονο ριζάκι παστό γιατι τα άντερά σου θα ήταν μισό μετρου, θα έλεγες παλι τα ίδια;
Κ σου ξαναπανταω εχεις δει τωρα τελευταια καποια γραμματεα σε οτιδηποτε ειδος γραφειου η οποιονδηποτεργαζομενο να ενοχλειται απο το καπνο?
Εγω προσωπικα δεν εχω δει να επηρρεαζεται κανεις στην εργασια του απο τον καπνο γιατι πλεον κανενας δεν καπνιζει στην εργασια του..Εκτος αν ειναι σερβιτορος σε μπαρ η μπαρμαν..Που αυτο αναλυουμε εδω...
Αν παλι η μητερα μου δουλευε σε ενα τετοιο μερος εκεινο τον καιρο που τα πραγματα ηταν διαφορετικα,δεν θα μπορουσα να κανω κατι...
Αν εσενα η μανα σου δουλευε σε ενα τετοιο μερος κ ειχες εσυ λαγοχειλο πιστευεις πως θα μπορουσες να κανεις κατι?
Δεν καταλαβαινω γιατι μιλαμε για πριν 30 χρονια ρε αρχοντα..Αλλαζεις το παρελθον?..Μπορεις να μου πεις για τωρα?...διαβασε το 5-6 φορές, καταλαβε για τι πράγμα μιλάμε, πώς θα μπορούσε να ειναι η ζωή σου τώρα και μετά με το καλό ποσταρε.
Αν μιλας ετσι γενικοτερα τοτε καταλαβαινω γιατι νομιζεις πως το προβλημα σου ειναι το τσιγαρο..
κανε και καμιά 10αριά τσιγαράκια να πάρεις δυνάμεις.
Εχω κανει δυο πακετα απο το πρωι,αλλα εσενα τι σε ενδιαφερει???Μαζι τα καναμε???Εκτος αν εισαι τοσο φιλευσπλαχνος,οποτε δωσε μου κανα πενηνταρι χιλιαδες ευρω να τελειωσω το σπιτι...
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Εαν παρακολουθεις το θεμα θα διαπιστωσεις οτι την εχω στηριξει αρκετες φορες. Ασχετα αν πολλοι διαφωνουν, δε γινεται να συμφωνουν ολοι...Επειδή το παρακολουθώ, έχω διαπιστώσει ότι ούτε εσύ ούτε κανένας άλλος από αυτούς που υποστηρίζουν τον διαχωρισμό τον καταστημάτων μπορούν να απαντήσουν σε συγκεκριμένα ερωτήματα.
Παράδειγματα
1.Ποιά είναι επ'ακριβώς τα κριτήρια διαχωρισμού των καταστημάτων?
2.Ποιά είναι η πρόβλεψη για μη καπνιστές εργαζόμενους σε καταστήματα όπου -θεωρητικά- θα επιτρέπεται το κάπνισμα?Για το παραδειγμα που εφερες σχετικα με τους μισθους, σε εχει προλαβει το ΚΚΕ. Και ομως τους ψηφιζουν αρκετοι.
Το ότι το ψηφίζουν, δεν σημαίνει ότι και οι 'θέσεις' τους (λέμε τώρα) είναι εφαρμόσιμες.
Σου απαντησε ο deltasailor. Ειδες αν θες πως βρισκεται η λυση.
Μα δεν είπα ότι δεν έχει βρεθεί λύση: Κάπνισμα μόνο σπίτι σου και σε εξωτερικούς χώρους.
Δε νομιζω να ειναι ακριβως οπως τα λες. Ειμαστε ατιθασοι σα λαος, αλλα δεν εχουμε προβλημα με τους νομους. Εχουμε προβλημα με τις καθολικες απαγορευσεις και επιβολες χωρις εναλλακτικες.
Ακριβώς έτσι είναι.
Τις δήθεν 'καθολικές' απαγορέυεσεις που και καλά 'δεν αφήνουν εναλλακτικές', τις χρησιμοποιούμε ως άλλοθι για να κάνει ο καθένας ότι τον βολεύει, δηλαδή να μην τηρεί κανένα νόμο.
Μήπως τον προηγούμενο νόμο ( ανάλογα με τα τετραγωνικά τον τηρούσε κανένας)? Σε όλα τα μαγαζιά κάπνιζαν αβέρτα κουβέρτα...Εγω παλι πιστευω οτι την Ελλαδα την καταντησαν μπουρδελο αυτοι που την υποτιμουν και εχουν σα προτυπα μεγαλυτερα μπουρδελα
Ε ναι βέβαια. Τι θα γίνουμε σαν τους κρυόπλαστους τους Δανούς και τους Σουηδούς. Εμείς είμαστε 'μεσόγειοι' και έχουμε άλλο ταμπεραμέντο.
Και ημαρτων, το εχουμε ξαναπει: Σε οποιον δεν αρεσει αυτη η χωρα, ας παρει το αεροπλανο για τον κοντινοτερο ιδανικο προορισμο.
Αυτό δυστυχώς γίνεται ήδη: Οι αριθμοί εκείνων που εγκαταλείπουν την Ελλάδα, αυξάνονται γεωμετρικά.
Ναι. Αλλωστε αν η υγεια ειναι για τον μη καπνιστη η Νο1 προτεραιοτητα, δεν υπαρχει διλλημα. Αλλα μαλλον δεν ειναι τελικα.
Δηλαδή για να έχει κάποιος την υγεία του σε προτεραιότητα, πρέπει να κάθεται σπίτι του επειδή εσύ γουστάρεις να καπνίζεις όταν πίνεις ποτό? Εμ δε σφάξανε...
Γι'αυτο και τοσο καιρο πριν 'ανοιξει' η συζητηση περι απαγορευσης, δεν ακουγες κανενα να παραπονιεται.
Και το περίεργο σε ποιό είναι? Να παραπονιούνταν την στιγμή που το κάπνισμα επιτρεπόταν?
Μόλις ανακοινώθηκε ο νόμος, απλά ζητούσαν την εφαρμογή του. Πού είναι το περίεργο?- Θα απειλουσα καποιον εαν τον εδενα σε μια καρεκλα και του φυσουσα τον καπνο με το ζορι.
- Σου απαντησα παραπανω.
- Με την ίδια λογική, ούτε εσένα σε αναγκάζει κανείς να βγεις για ποτό αν δεν μπορείς χωρίς τσιγάρο. Κάτσε απίτι σου και κάπνισε ένα πακέτο. Εναλλακτικά, πάρε ένα μπουκάλι στην μασχάλη και πήγαινε σε κανένα πάρκο.
3.Ομοίως.
-
οτιναναι²
καμια επαφη με την πραγματικοτητα και ούτε κατα διάννοια κοντά σε αυτα που σου λεω. 2 πακετάκια ε; μπα... δε φαίνεται...
Κάνε report το post και άσε τα σχόλια. [mod]
-
Πριν 2 (περίπου) μηνες έκοψα το τσιγάρο....Είναι η δευτερη απόπειρα που κάνω μεχρι τώρα μεσα στα 17 χρόνια καπνίσματος (η πρωτη περυσι) και είναι η τελευταία, μιας και δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψω στη σκλαβιά του τσιγάρου......!!! Εχω αρχίσει και μετράω μηνες μη καπνιστής, ελπίζω να είναι και χρόνια και η αντίστροφη μέτρηση (του πρωην καπνιστή δηλαδή...) να συνεχιστεί για πολύ-πολύ καιρό ακόμα. Αρκεί βέβαια να πρόλαβα, αρκεί να είναι 'νωρίς' ακόμα...Η γνωμη μου και η 'συμβουλή' μου σε όσους καπνίζουν, είναι κόψτε το το γ..........νο, δεν αξίζει το μπουρδέλο....!! Μόνο κακά μαντάτα μπορέι να φέρει και η αίσθησή μου είναι πως θα τα φέρει στους τραγικά περισσότερους απο όσους καπνίζουν. Το μόνο που παίζεται, είναι τό 'πότε' και το 'τί είδους' άσχημα μαντάτα θα φέρει....
Οταν πρωτοβγήκε ο νομος για το κάπνισμα, ζορίστηκα πολύ, παρα πολύ...!! Τωρα παρακαλάω να απαγορευτεί δια παντός, όπως και τα σκληρά ναρκωτικά. Δυο γνωστοί μου πέθαναν απο ΧΑΠ πρόσφατα και 4 άτομα (ενας πολύ δικός μου συγγενής) απο καρκίνο του πνέυμονα, ολοι σε νέα ηλικία (απο 40 εως 60 ετών). Θεωρώ απιστευτη τη δυστυχία που φέρνει αυτή η γαμωσυνήθεια που λέγεται κάπνισμα. Μακαρι να μην το είχα ξεκινήσει ποτέ...! Είναι η μονη σοβαρή κατάχρηση που έχω κάνει στη ζωή μου και η πιο ηλίθια και ανούσια.
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Πριν 2 (περίπου) μηνες έκοψα το τσιγάρο....Είναι η δευτερη απόπειρα που κάνω μεχρι τώρα μεσα στα 17 χρόνια καπνίσματος (η πρωτη περυσι) και είναι η τελευταία, μιας και δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψω στη σκλαβιά του τσιγάρου......!!! Εχω αρχίσει και μετράω μηνες μη καπνιστής, ελπίζω να είναι και χρόνια και η αντίστροφη μέτρηση (του πρωην καπνιστή δηλαδή...) να συνεχιστεί για πολύ-πολύ καιρό ακόμα. Αρκεί βέβαια να πρόλαβα, αρκεί να είναι 'νωρίς' ακόμα...Η γνωμη μου και η 'συμβουλή' μου σε όσους καπνίζουν, είναι κόψτε το το γ..........νο, δεν αξίζει το μπουρδέλο....!! Μόνο κακά μαντάτα μπορέι να φέρει και η αίσθησή μου είναι πως θα τα φέρει στους τραγικά περισσότερους απο όσους καπνίζουν. Το μόνο που παίζεται, είναι τό 'πότε' και το 'τί είδους' άσχημα μαντάτα θα φέρει....Οταν πρωτοβγήκε ο νομος για το κάπνισμα, ζορίστηκα πολύ, παρα πολύ...!! Τωρα παρακαλάω να απαγορευτεί δια παντός, όπως και τα σκληρά ναρκωτικά. Δυο γνωστοί μου πέθαναν απο ΧΑΠ πρόσφατα και 4 άτομα (ενας πολύ δικός μου συγγενής) απο καρκίνο του πνέυμονα, ολοι σε νέα ηλικία (απο 40 εως 60 ετών). Θεωρώ απιστευτη τη δυστυχία που φέρνει αυτή η γαμωσυνήθεια που λέγεται κάπνισμα. Μακαρι να μην το είχα ξεκινήσει ποτέ...! Είναι η μονη σοβαρή κατάχρηση που έχω κάνει στη ζωή μου και η πιο ηλίθια και ανούσια.
ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΛΙΝΚ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
-
Ο χρήστης Arkady έγραψε:
Επειδή το παρακολουθώ, έχω διαπιστώσει ότι ούτε εσύ ούτε κανένας άλλος από αυτούς που υποστηρίζουν τον διαχωρισμό τον καταστημάτων μπορούν να απαντήσουν σε συγκεκριμένα ερωτήματα.
Παράδειγματα
2.Ποιά είναι η πρόβλεψη για μη καπνιστές εργαζόμενους σε καταστήματα όπου -θεωρητικά- θα επιτρέπεται το κάπνισμα?-
Θα μπορουσε να ειναι παρα πολλα: διαχωρισμος 50-50 ανα περιοχη, διαχωρισμος χωρων, διαχωρισμος αναλογα με την ωρα κτλ
-
Οποια ειναι και η προβλεψη για εργαζομενους στα λοιπα ανθυγιεινα επαγγελματα
Μα δεν είπα ότι δεν έχει βρεθεί λύση: Κάπνισμα μόνο σπίτι σου και σε εξωτερικούς χώρους.
Αυτη ειναι μια λυση που βολευει μονο εσενα ομως.
Τις δήθεν 'καθολικές' απαγορέυεσεις που και καλά 'δεν αφήνουν εναλλακτικές', τις χρησιμοποιούμε ως άλλοθι για να κάνει ο καθένας ότι τον βολεύει, δηλαδή να μην τηρεί κανένα νόμο.
Μήπως τον προηγούμενο νόμο ( ανάλογα με τα τετραγωνικά τον τηρούσε κανένας)? Σε όλα τα μαγαζιά κάπνιζαν αβέρτα κουβέρτα...Φταιω εγω που ο νομος δεν εφαρμοστηκε? Αφου οι ιδιοι οι ελεγκτικοι μηχανισμοι τον εχουν ξεχασει...
Αυτό δυστυχώς γίνεται ήδη: Οι αριθμοί εκείνων που εγκαταλείπουν την Ελλάδα, αυξάνονται γεωμετρικά.
Τωρα αυτο ειναι κακο ή καλο?
Δηλαδή για να έχει κάποιος την υγεία του σε προτεραιότητα, πρέπει να κάθεται σπίτι του επειδή εσύ γουστάρεις να καπνίζεις όταν πίνεις ποτό? Εμ δε σφάξανε...
Εμ αλλιως τι σοι προτεραιοτητα ειναι?
Και το περίεργο σε ποιό είναι? Να παραπονιούνταν την στιγμή που το κάπνισμα επιτρεπόταν?
Μόλις ανακοινώθηκε ο νόμος, απλά ζητούσαν την εφαρμογή του. Πού είναι το περίεργο?Δηλαδη πριν το νομο δεν ειχαν προβλημα με το καπνισμα αλλα τωρα εχουν?
Με την ίδια λογική, ούτε εσένα σε αναγκάζει κανείς να βγεις για ποτό αν δεν μπορείς χωρίς τσιγάρο. Κάτσε απίτι σου και κάπνισε ένα πακέτο. Εναλλακτικά, πάρε ένα μπουκάλι στην μασχάλη και πήγαινε σε κανένα πάρκο.
Δεν εχεις αδικο. Τον πρωτο καιρο της απαγορευσης συμβιβαζομουν: εβγαινα εξω για τσιγαρο πραμα που μειωσε τις εξοδους μου. Αλλα εφοσον πλεον μπορω να καπνιζω, δε βλεπω το λογο να κανω κατι τετοιο.
-
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Μακαρι να μην το είχα ξεκινήσει ποτέ...!Η φραση κλειδι. Πρεπει κατα τη γνωμη μου να εστιασουμε στο πως θα αποτρεψουμε πχ τα παιδια μας να το αρχισουν, ωστε σταδιακα να ελαχιστοποιηθουν οι καπνιστες και οχι να ακολουθουμε την ευκολη λυση της απαγορευσης.
Κατα τα αλλα, μπραβο σου και ελπιζω να ειναι η τελευταια αποπειρα σου...
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Επειδή το παρακολουθώ, έχω διαπιστώσει ότι ούτε εσύ ούτε κανένας άλλος από αυτούς που υποστηρίζουν τον διαχωρισμό τον καταστημάτων μπορούν να απαντήσουν σε συγκεκριμένα ερωτήματα.
Παράδειγματα
2.Ποιά είναι η πρόβλεψη για μη καπνιστές εργαζόμενους σε καταστήματα όπου -θεωρητικά- θα επιτρέπεται το κάπνισμα?-
Θα μπορουσε να ειναι παρα πολλα: διαχωρισμος 50-50 ανα περιοχη, διαχωρισμος χωρων, διαχωρισμος αναλογα με την ωρα
-
Οποια ειναι και η προβλεψη για εργαζομενους στα λοιπα ανθυγιεινα επαγγελματα
Ε σιγά μη βάλουμε και τους σερβιτόρους στα ανθυγιεινά, μαζί με τους μεταλλωρύχους, επειδή πρέπει να κινούνται μέσα στο ντουμάνι
Αυτη ειναι μια λυση που βολευει μονο εσενα ομως.
...και το υπόλοιπο 58% του πληθυσμού, που, σύμφωνα με τα στατιστικά, δεν καπνίζει.
Μιλάμε να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα της μειοψηφίας αλλά εδώ γίνεται το ακριβώς ανάποδο, η πλειοψηφία χρειάζεται προστασία...Τις δήθεν 'καθολικές' απαγορέυεσεις που και καλά 'δεν αφήνουν εναλλακτικές', τις χρησιμοποιούμε ως άλλοθι για να κάνει ο καθένας ότι τον βολεύει, δηλαδή να μην τηρεί κανένα νόμο.
Μήπως τον προηγούμενο νόμο ( ανάλογα με τα τετραγωνικά τον τηρούσε κανένας)? Σε όλα τα μαγαζιά κάπνιζαν αβέρτα κουβέρτα...Φταιω εγω που ο νομος δεν εφαρμοστηκε? Αφου οι ιδιοι οι ελεγκτικοι μηχανισμοι τον εχουν ξεχασει...
Σωστά, ο κάθε Ελληνας θέλει και ένα χωροφύλακα πάνω από το κεφάλι του, αλλιώς τους νόμους τους γράφει στα @@ του και κάνει ό,τι γουστάρει... Πχ. φοροδιαφυγή 'δε φταίω εγώ που φοροδιαφεύγω, το κράτος φταίει που δεν με πιάνει'.
Εμ αλλιως τι σοι προτεραιοτητα ειναι?
Και γιατί δεν κάθεσαι εσύ στο σπίτι σου, όπου επιτρέπεται το κάπνισμα, να καπνίζεις μια χαρά και να πίνεις το ποτάκι σου, εφ΄όσον το κάπνισμά σου είναι προτεραιότητα σε σχέση με την τήρηση των νόμων και την υγεία των διπλανών σου ?
Πρεπει κατα τη γνωμη μου να εστιασουμε στο πως θα αποτρεψουμε πχ τα παιδια μας να το αρχισουν
Μα νόμιζα ότι η καλύτερη εκπαιδευτική μέθοδος για τα παιδιά είναι το παράδειγμα... Πως θα γίνει αυτό που λες αν το παιδί σου βλέπει ότι το κάπνισμα είναι cool και απαραίτητο συστατικό της διασκέδασης ?
Αν το παιδί σου είναι προτεραιότητα, που έλεγες παραπάνω, θα πρέπει να το κόψεις τελείως το κάπνισμα και όχι να μας λες αυτά που μας λες... (όταν κάνεις, ΟΚ )Φίλε saxon_747 δυστυχώς τα 'επιχειρήματά' σου δε αντέχουν τη βάσανο της κοινής λογικής.
@deltasailor
Ολη σου η περί εγκύων επιχειρηματολογία είναι απ΄όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω εκτός ιατρικής πραγματικότητας: οι γυναίκες στην περίοδο της εγκυμοσύνης, εκτός από τους τελευταίους 1-2 μήνες που έχουν 'βαρύνει', έχουν μεγαλύτερες σωματικές αντοχές σε σχέση με πριν μείνουν έγκυες και ο λόγος είναι ότι το σώμα τους τις προετοιμάζει για τα ζόρια της γέννας. Αρα δε βλέπω γιατί μια έγκυος 3-4-5-6 μηνών (που εσύ δεν την καταλαβαίνεις καν) να μην συνοδεύει το σύντροφό της και να ακούει δυνατή μουσική καθισμένη στο σκαμπουδάκι της ή και να χορεύει ακόμα 'με μέτρο' (που λένε οι γιατροί, εδώ επιτρέπεται το sex λες ο χορός να τις ζορίζει και η δυνατή μουσική ?). Ομως το τσιγάρο σου δεν μπορεί να το αποφύγει. -
-
Ειναι αληθεια οτι το τσιγαρο μου μπορει να το αποφυγει...Αυτο λεω κ εγω...
Οπως αληθεια ειναι κ το οτι μια εγκυος δεν θα παει να κοπανιεται σε καποιο κλαμπ...Εκτος αν εσεις εχετε δει καποια..Οταν σε μια δημοσια συζητηση διαβαζεις πολλακις ''ε παρε ενα μπουκαλι κ κατσε καπνισε σπιτι σου''..Απο μονο του λεει πολλα..Στη τελικη αποδεικνιεται πως αμα κατσουν οι καπνιστες σπιτι τους παλι δεν θα ειναι ευχαριστημενοι οι αντικαπνιστες γιατι τα χαι μαγαζια που οπως ειδαμε σε προηγουμενα ποστ τα προτιμουν,Θα γινουν σαν τα σταρμπακς(αδεια)..
Αυτοι που φωναζουν για το δικαιωμα τους να πηγαινουν οπουδηποτε(κ οχι μονο σε συγκεκριμενα μαγαζια) κ να εχει ''καθαρο'' αερα,παραβλεπουν το δικαιωμα το δικο μου να καπνισω κ θελουν να με αναγκασουν ειτε να το κοψω ειτε να κατσω σπιτι...
Δωστε μου επιλογες να το σεβαστω,αναγκαστε με κ θα συνεχισω να σας γραφω..
Απο τη στιγμη που η μια πλευρα το βλεπει ''εγωιστικα'',τι περιμενετε να κανουν οι καπνιστες..?
Το θεμα ειναι πως με τη παρουσα κατασταση οι καπνιστες βγαινουν ''κερδισμενοι'' γιατι καπνιζουν σχεδον σε ολα τα νυχτερινα μαγαζια..Κανενας υπερμαχος της απαγορευσης ομως δεν εχει πει ''Α!εδω καπνιζουν δεν ξαναρχομαι''..Δεν καταλαβαινω γιατι ολοι τα βαζουν με τους καπνιστες κ οχι με τους μαγαζατορες,το κρατος κ.τ.λ..???
Εγω οταν ειχε ξεκινησει αυτη η ιστορια(που τα πραγματα ηταν θολα) πριν κατσω σε ενα μαγαζι να πιω το ποτο μου ρωτουσα,αν η απαντηση δεν μου αρεσε εφευγα..Απλα τα πραγματα..
Κ εμενα δεν μου αρεσουν πολλα σε αυτη τη χωρα αλλα νευριαζω με αυτους που πρεπει..
Η λυση ειναι να δωθουν επιλογες κ στις δυο πλευρες..Μονο ετσι θα γινει κατι ουσιαστικο.. -
Για τις εγκύους έχεις άδικο, μην το ψάχνεις... Το ό,τι δεν έχεις δει δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν, πολύ απλά δεν τις καταλαβαίνεις, όταν αρχίσει και φαίνεται η εγκυμοσύνη είναι όντως ώρα να 'μαζευτούν' σιγά (τους το επιβάλλει η μέση τους) αλλά αυτό είναι μόνο στο τελευταίο τρίμηνο.
Για το 'πάρε ένα μπουκάλι και κάτσε σπίτι σου' ήταν -αν πρόσεξες- απάντηση σε αντίστοιχη προηγούμενη προτροπή, 'αν η υγεία σου έχει προτεραιότητα, κάτσε σπίτι σου' που δεν είδα να σχολίασες με αντίστοιχη αγανάκτηση (ίσως γιατί θεωρείς ότι οι χώροι διασκέδασης οφείλουν να είναι ανθυγιεινοί και ακατάλληλοι για πχ. εγκύους ?)
Για τα υπόλοιπα: είμαι εναντίον του κοινωνικού φασισμού ενάντια στους καπνιστές (στυλ: 'απαγορεύεται το κάπνισμα σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους, πχ. στο πάρκο ή στην παραλία' (αρκεί να μην πετάνε κάτω τις γόπες τους) ) Επίσης είμαι σαφώς υπερ λύσεων που να βολεύονται όλοι. Ομως, όταν θεσμοθετήθηκαν αυτές οι λύσεις (ξεχωριστοί χώροι για καπνιστές και μη, καλός αερισμός) δεν εφαρμόστηκαν. Κατά συνέπεια, το επόμενο -αναγκαστικό- βήμα είναι αυτό που προστατεύει το μείζον αγαθό, την υγεία, και όχι το ελάσσον, τη διαμέσου του καπνίσματος διασκέδαση. Αν υπήρχε κοινή λογική, αυτοσυγκράτηση και στοιχειώδης ευγένεια από τους καπνιστές (πχ. με δύο έγκυες στην παρέα σε μπαράκι που γενικά όλοι καπνίζανε (παρότι απαγορευόταν) αν και ο αερισμός ήταν καλός ο διπλανός μας κάπνισε μισό τσιγάρο και μετά μας είπε: 'παιδιά συγνώμη τώρα είδα τις κοπέλλες, το σβήνω' όπερ και έπραξε αλλά αυτό είναι ένα σπάνιο δείγμα συμπεριφοράς, πιο συνήθη είναι τα αριμάνεια γουρούνια που σε βρίζουν κιόλας αν τους παρακαλέσεις αν μη τι άλλο να πάρουν το τσιγάρο τους από τα μούτρα σου ) όλα θα ήταν καλύτερα, αλλά δυστυχώς θεωρούν τη δική τους ελευθερία να καπνίζουν σημαντικότερη από την ελευθερία των δίπλα τους να αναπνέουν καθαρό αέρα και να μη βρωμάνε μετά, οπότε φτάνουμε (μετά από δεκαετίες ελεύθερου καπνίσματος, μην το παραγνωρίζουμε αυτό) στα δρακόντεια μέτρα, για να σταματήσει η επιβολή της άποψης του 42% στο 58%. Δε φταίνε οι μη καπνιστές, οι καπνιστές φταίνε.
-
1 πράγμα δεν καταλαβαίνουν ΟΛΟΙ αυτοί που ενοχλούν τους συνανθρώπους του, άσχετα με το είδος της ενόχλησης (τσιγάρο, ταχύτητα, πολεοδομία, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ):
δεν έχετε ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ενοχλείτε τους γύρω σας. απλά και ξάστερα.
ο ανθρωπος που δε σέβεται το ίδιο του το σώμα, ό,τι πιο τέλειο θα μπορούσε να έχει ποτέ στην κατοχή του, δεν μπορεί να σεβαστεί κανέναν άλλον. οποιος δεν το βλέπει ετσι, απλά στρουθοκαμηλίζει και η πραγματική του ηλικία δεν ξεπερνά τα 14.-
-
1 πράγμα δεν καταλαβαίνουν ΟΛΟΙ αυτοί που ενοχλούν τους συνανθρώπους του, άσχετα με το είδος της ενόχλησης (τσιγάρο, ταχύτητα, πολεοδομία, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ):δεν έχετε ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ενοχλείτε τους γύρω σας. απλά και ξάστερα.
ο ανθρωπος που δε σέβεται το ίδιο του το σώμα, ό,τι πιο τέλειο θα μπορούσε να έχει ποτέ στην κατοχή του, δεν μπορεί να σεβαστεί κανέναν άλλον. οποιος δεν το βλέπει ετσι, απλά στρουθοκαμηλίζει και η πραγματική του ηλικία δεν ξεπερνά τα 14.-
Εσυ δεν ενοχλεις που μιλας σε ολους σαν να ειστε φιλοι απο παλια????
Οσο για το σωμα,που μαλλον εννοουσες οργανισμο..Στοιχημα ενα μπουκαλι ουισκι κ ενα πακετο τσιγαρα οτι εχω πολυ καλυτερο σωμα κ πολυ υγιεστερο οργανισμο απο εσενα παρολο που καπνιζω κ ο λογος ειναι επειδη το καπνισμα δεν επηρεαζει ολους τους ανθρωπους το ιδιο ουτε ολοι οι ανθρωποι δεν εχουν τα ιδια χομπι ουτε την ιδια εργασια...Σου τα λεω ετσι παιδιαστικα γιατι κρινοντας απο το ''φισσσσ μποινγκ'' εισαι γυρω στα 14..Δεν στο λεω για να σε νευριασω σου το λεω για να δεις πως ειναι.. -
ειδα το φως το αληθινό. τετοιες φωνές χρειαζόμαστε, να λένε την αλήθεια ωμή και να σπάνε τα καλούπια.
να'σαι καλά ναυτάκι με το άσπρο πνευμονάκι
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Για τις εγκύους έχεις άδικο, μην το ψάχνεις... Το ό,τι δεν έχεις δει δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν, πολύ απλά δεν τις καταλαβαίνεις, όταν αρχίσει και φαίνεται η εγκυμοσύνη είναι όντως ώρα να 'μαζευτούν' σιγά (τους το επιβάλλει η μέση τους) αλλά αυτό είναι μόνο στο τελευταίο τρίμηνο.Μα δεν μπορεις να λες ''εχεις αδικο μην το ψαχνεις''..
Αντε εγω δεν τις καταλαβαινω..Το υποδειγμα συμπεριφορας που αναφερεις παρακατω πως τις καταλαβε?Για το 'πάρε ένα μπουκάλι και κάτσε σπίτι σου' ήταν -αν πρόσεξες- απάντηση σε αντίστοιχη προηγούμενη προτροπή, 'αν η υγεία σου έχει προτεραιότητα, κάτσε σπίτι σου' που δεν είδα να σχολίασες με αντίστοιχη αγανάκτηση (ίσως γιατί θεωρείς ότι οι χώροι διασκέδασης οφείλουν να είναι ανθυγιεινοί και ακατάλληλοι για πχ. εγκύους ?)
Το προσεξα,εσυ γιατι δεν σχολιαζεις οτι και οι δυο πλευρες οφειλουν να εχουν επιλογες?
Για τα υπόλοιπα: είμαι εναντίον του κοινωνικού φασισμού ενάντια στους καπνιστές (στυλ: 'απαγορεύεται το κάπνισμα σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους, πχ. στο πάρκο ή στην παραλία' (αρκεί να μην πετάνε κάτω τις γόπες τους) ) Επίσης είμαι σαφώς υπερ λύσεων που να βολεύονται όλοι. Ομως, όταν θεσμοθετήθηκαν αυτές οι λύσεις (ξεχωριστοί χώροι για καπνιστές και μη, καλός αερισμός) δεν εφαρμόστηκαν. Κατά συνέπεια, το επόμενο -αναγκαστικό- βήμα είναι αυτό που προστατεύει το μείζον αγαθό, την υγεία, και όχι το ελάσσον, τη διαμέσου του καπνίσματος διασκέδαση. Αν υπήρχε κοινή λογική, αυτοσυγκράτηση και στοιχειώδης ευγένεια από τους καπνιστές (πχ. με δύο έγκυες στην παρέα σε μπαράκι που γενικά όλοι καπνίζανε (παρότι απαγορευόταν) αν και ο αερισμός ήταν καλός ο διπλανός μας κάπνισε μισό τσιγάρο και μετά μας είπε: 'παιδιά συγνώμη τώρα είδα τις κοπέλλες, το σβήνω' όπερ και έπραξε αλλά αυτό είναι ένα σπάνιο δείγμα συμπεριφοράς, πιο συνήθη είναι τα αριμάνεια γουρούνια που σε βρίζουν κιόλας αν τους παρακαλέσεις αν μη τι άλλο να πάρουν το τσιγάρο τους από τα μούτρα σου ) όλα θα ήταν καλύτερα, αλλά δυστυχώς θεωρούν τη δική τους ελευθερία να καπνίζουν σημαντικότερη από την ελευθερία των δίπλα τους να αναπνέουν καθαρό αέρα και να μη βρωμάνε μετά, οπότε φτάνουμε (μετά από δεκαετίες ελεύθερου καπνίσματος, μην το παραγνωρίζουμε αυτό) στα δρακόντεια μέτρα, για να σταματήσει η επιβολή της άποψης του 42% στο 58%. Δε φταίνε οι μη καπνιστές, οι καπνιστές φταίνε.
Οτι δεν εισαι εναντιον του κοινωνικου φασισμου εναντια στους καπνιστες ειναι προς τιμην σου γιατι οπως βλεπεις αλλοι αντιμετωπιζουν το θεμα σαν να ειναι πολεμος...
Σχετικα με το περιστατικο,εγω κ οσοι καπνιστες γνωριζω εχουμε παρομοιες συμπεριφορες σε αναλογες καταστασεις ακομα κ πριν γινει η υποτιθεμενη απαγορευση..Γενικα προσπαθω να μην ενοχλω στη ζωη μου ποσο μαλλον για το τσιγαρο..Σιγουρα υπαρχουν γαιδουρινες συμπεριφορες αλλα αυτο δεν χαρακτηριζει ολους τους καπνιστες.. -
ειδα το φως το αληθινό. τετοιες φωνές χρειαζόμαστε, να λένε την αλήθεια ωμή και να σπάνε τα καλούπια.να'σαι καλά ναυτάκι με το άσπρο πνευμονάκι
Στην ηλικια μεσα επεσα..
Υ.Γ:ελα να σου δειξω τις εξετασεις που κανω δυο φορες το χρονο κ θα καταλαβεις...
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ [#4]