Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Επειδή το παρακολουθώ, έχω διαπιστώσει ότι ούτε εσύ ούτε κανένας άλλος από αυτούς που υποστηρίζουν τον διαχωρισμό τον καταστημάτων μπορούν να απαντήσουν σε συγκεκριμένα ερωτήματα.
Παράδειγματα
1.Ποιά είναι επ'ακριβώς τα κριτήρια διαχωρισμού των καταστημάτων?
2.Ποιά είναι η πρόβλεψη για μη καπνιστές εργαζόμενους σε καταστήματα όπου -θεωρητικά- θα επιτρέπεται το κάπνισμα?
-
Θα μπορουσε να ειναι παρα πολλα: διαχωρισμος 50-50 ανα περιοχη, διαχωρισμος χωρων, διαχωρισμος αναλογα με την ωρα
-
Οποια ειναι και η προβλεψη για εργαζομενους στα λοιπα ανθυγιεινα επαγγελματα
Ε σιγά μη βάλουμε και τους σερβιτόρους στα ανθυγιεινά, μαζί με τους μεταλλωρύχους, επειδή πρέπει να κινούνται μέσα στο ντουμάνι
Μα δεν είπα ότι δεν έχει βρεθεί λύση: Κάπνισμα μόνο σπίτι σου και σε εξωτερικούς χώρους.
Αυτη ειναι μια λυση που βολευει μονο εσενα ομως.
...και το υπόλοιπο 58% του πληθυσμού, που, σύμφωνα με τα στατιστικά, δεν καπνίζει.
Μιλάμε να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα της μειοψηφίας αλλά εδώ γίνεται το ακριβώς ανάποδο, η πλειοψηφία χρειάζεται προστασία...
Τις δήθεν 'καθολικές' απαγορέυεσεις που και καλά 'δεν αφήνουν εναλλακτικές', τις χρησιμοποιούμε ως άλλοθι για να κάνει ο καθένας ότι τον βολεύει, δηλαδή να μην τηρεί κανένα νόμο.
Μήπως τον προηγούμενο νόμο ( ανάλογα με τα τετραγωνικά τον τηρούσε κανένας)? Σε όλα τα μαγαζιά κάπνιζαν αβέρτα κουβέρτα...
Φταιω εγω που ο νομος δεν εφαρμοστηκε? Αφου οι ιδιοι οι ελεγκτικοι μηχανισμοι τον εχουν ξεχασει...
Σωστά, ο κάθε Ελληνας θέλει και ένα χωροφύλακα πάνω από το κεφάλι του, αλλιώς τους νόμους τους γράφει στα @@ του και κάνει ό,τι γουστάρει... Πχ. φοροδιαφυγή 'δε φταίω εγώ που φοροδιαφεύγω, το κράτος φταίει που δεν με πιάνει'.
Δηλαδή για να έχει κάποιος την υγεία του σε προτεραιότητα, πρέπει να κάθεται σπίτι του επειδή εσύ γουστάρεις να καπνίζεις όταν πίνεις ποτό? Εμ δε σφάξανε...
Εμ αλλιως τι σοι προτεραιοτητα ειναι?
Και γιατί δεν κάθεσαι εσύ στο σπίτι σου, όπου επιτρέπεται το κάπνισμα, να καπνίζεις μια χαρά και να πίνεις το ποτάκι σου, εφ΄όσον το κάπνισμά σου είναι προτεραιότητα σε σχέση με την τήρηση των νόμων και την υγεία των διπλανών σου ?
Πρεπει κατα τη γνωμη μου να εστιασουμε στο πως θα αποτρεψουμε πχ τα παιδια μας να το αρχισουν
Μα νόμιζα ότι η καλύτερη εκπαιδευτική μέθοδος για τα παιδιά είναι το παράδειγμα... Πως θα γίνει αυτό που λες αν το παιδί σου βλέπει ότι το κάπνισμα είναι cool και απαραίτητο συστατικό της διασκέδασης ?
Αν το παιδί σου είναι προτεραιότητα, που έλεγες παραπάνω, θα πρέπει να το κόψεις τελείως το κάπνισμα και όχι να μας λες αυτά που μας λες... (όταν κάνεις, ΟΚ )
Φίλε saxon_747 δυστυχώς τα 'επιχειρήματά' σου δε αντέχουν τη βάσανο της κοινής λογικής.
@deltasailor
Ολη σου η περί εγκύων επιχειρηματολογία είναι απ΄όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω εκτός ιατρικής πραγματικότητας: οι γυναίκες στην περίοδο της εγκυμοσύνης, εκτός από τους τελευταίους 1-2 μήνες που έχουν 'βαρύνει', έχουν μεγαλύτερες σωματικές αντοχές σε σχέση με πριν μείνουν έγκυες και ο λόγος είναι ότι το σώμα τους τις προετοιμάζει για τα ζόρια της γέννας. Αρα δε βλέπω γιατί μια έγκυος 3-4-5-6 μηνών (που εσύ δεν την καταλαβαίνεις καν) να μην συνοδεύει το σύντροφό της και να ακούει δυνατή μουσική καθισμένη στο σκαμπουδάκι της ή και να χορεύει ακόμα 'με μέτρο' (που λένε οι γιατροί, εδώ επιτρέπεται το sex λες ο χορός να τις ζορίζει και η δυνατή μουσική ?). Ομως το τσιγάρο σου δεν μπορεί να το αποφύγει.