-
Ο χρήστης VassilisAl έγραψε:
Τις αντεχεις δεν τις αντεχεις ετσι ειναιΣχετικα με το 2ο μερος του post σου απαντησε πολυ σωστα ο Zeus λιγο πιο πανω.
btw, η γη δεν ειναι στρογγυλη και αυτο εχει αποδειχθει νομιζω! Oval ειναι!
Ωραία, αφου έτσι είναι δεν υπάρχουν επικρατούσες απόψεις εκτός και αν κάνεις παγκόσμια απογραφή.
Μας έπεισες.
Δεν σου αναφέρω άλλα παραδείγματα γιατί θα πεις πάλι καμια άσχετη εξυπναδίστικη μπαρούφα, απλά για να απαντήσεις. -
Ο χρήστης greo έγραψε:
washcloud αστειο ποστ. Και συγνωμην κιολας. Τι ακριβως εχετε περασει την (καθε) Φερραρι ολοι σας; Ασυλο ανιατων; Με διαφορες ευτυχεις συγκυρίες ο Μασσα βρεθηκε στα 3/4 πρωτα GP μπροστα απο τον Αλονσο. Το μονο που καταφερε ειναι να κατακτησει το βραβειο Χάιντφελντ 2010 που απονεμεται σε οποιον μπλοκαρει τον Αλονσο πιο αποτελεσματικα. Ειδικα στην Αυστραλια εφαγε μετα χαρας προσπερασμα απο ολο το γκριντ. Σε κανεναν αγωνα δεν μπορεσε να κρατησει την διαφορα του απο τον Αλονσο ειτε αυτος ηταν μπροστα ειτε πισω. Εκανε ΕΝΑΝ καλο αγωνα στους 17, στον οποιον και παλι Fernando was faster than him και επαιξε αμυνα στα ορια του πεταγομαστε και οι 2 εξω αν σου γουσταρει και περιμενεις μετα απο αυτο η ομαδα να βασιστει πανω του; Με ποια λογικη;Πραγματικα μονο εσυ και ο εισαγγελεας του Σαο Παολο πρεπει να πιστευετε οτι υπηρχε καποια συνομωσια πισω απο την κατα κρατος ηττα του Μαθθα φετος
greo κατά βάση έγραψα τη δικιά μου ερμηνεία του γιατί περισσότερο φταίει το συμβόλαιο του Αλόνσο, παρά το ελατήριο του Μπαρικέλο, για τις φετεινές επιδόσεις του Μάσσα. Το ότι εσύ κατάλαβες να λέω 'λυπηθείτε το το παιδί, έχει παιδί να θρέψει', δεν ευθύνομαι ούτε εγώ, ούτε το ποστ μου.
Όσο περί ομάδας, 'χειροπιαστά' στοιχεία δεν έχω, για να απενεργοποιήσω πληκτρολόγια, αλλά όλοι 'ξέρουμε' ότι η φουλ (πρακτική) εστίαση της ομάδας πάει στον νούμερο ένα πιλότο, όπως και ξέρουμε πως ο Αλόνσο δεν αριβάρισε ως τζαστ ενάδερ ντράιβερ, αλλ' ως Μεσσίας. Καμμένο χαρτί ο Μπέημπη πριν καν αρχίσει το παιχνίδι, αν μ' εννοείς. Γούστο τους και καπέλο τους βέβαια να λειτουργούνε έτσι. Αλλά ΕΤΣΙ, δε θα μπορούν να έχουν καλόν, κι ευχαριστημένο πιλότο. Τον ΓΑΜΗΣΑΝ τον Μασάκο, με την Γερμανία. Όχι ότι σε νοιάζει, όπως και (κακώς, γιατί γυρνάει μπούμερανγκ) ούτε 'κείνους τους νοιάζει. Αυτή είναι η 'λογική' που ρωτάς (επειδή το βλέπεις ανάποδα) : πρώτα η ομάδα πρέπει να στηρίξει τον πιλότο. -
Δεν αναφερομουν σ εσενα σχετικα με το επιπεδο και ουτε στον Zeus
Καλο τοτε θα ηταν, αν θα ηθελες, να εξηγησεις σε ποιον αναφερεσαι, για να μην υπαρχουν παρανοησεις.
Διοτι η συζητηση γινοταν κυριως πανω στις αποψεις του realzeus και παραθεσες quote του ripper, οποτε ευλογα θα υπεθετε κανεις οτι σ'αυτους αναφεροσουν.Σχετικα με την επικρατουσα αποψη:
Αν δεν δεχεστε οτι για το παγκοσμιο κοινο το οδηγων ειναι σημαντικοτερο, δεν μπορει να γινει σοβαρη συζητηση. Παντου, στο διαδικτυο, στην TV, στον τυπο, ολοι αναφερονται πρωτα στο οδηγων και μετα (κι αν) στο κατασκευαστων. Ρωτηστε ποιοι θυμουνται τους πρωταθλητες της τελευταιας πενταετιας στα 2 πρωταθληματα και θα εχετε την απαντηση σας.
Αν εγω και η παρεα μου βρισκουμε πιο σημαντικο το UEFA, επειδη δειχνει το 'βαθος' που εχει το πρωταθλημα της καθε χωρας, αυτο δεν κανει λιγοτερο σημαντικο το Champions League. -
Ο χρήστης washcloud έγραψε:
Εκανε ΕΝΑΝ καλο αγωνα στους 17, στον οποιον και παλι Fernando was faster than him και επαιξε αμυνα στα ορια του πεταγομαστε και οι 2 εξω αν σου γουσταρει και περιμενεις μετα απο αυτο η ομαδα να βασιστει πανω του; Με ποια λογικη;
Γούστο τους και καπέλο τους βέβαια να λειτουργούνε έτσι. Αλλά ΕΤΣΙ, δε θα μπορούν να έχουν καλόν, κι ευχαριστημένο πιλότο. Τον ΓΑΜΗΣΑΝ τον Μασάκο, με την Γερμανία. Όχι ότι σε νοιάζει, όπως και (κακώς, γιατί γυρνάει μπούμερανγκ) ούτε 'κείνους τους νοιάζει.
Αν μεινει κανεις μονο σ'αυτα που απομονωσα, δεν διαφωνειτε και τοσο:
Η ομαδα πραγματι δεν μπορει πλεον να βασιστει στον Μασσα, φταινε ομως και οι 2 γι'αυτο.
Και κατασκευαστων με τον 2ο πιλοτο στα ορια της 10αδας, οταν το μονοθεσιο χτυπαει τουλαχιστον ποντιουμ, δεν βλεπεις ουτε με το Hubble... -
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Youtube VideoDen yparxei.... Apla klaiw apo ta gelia....
-
Όσο περί ομάδας, 'χειροπιαστά' στοιχεία δεν έχω, για να απενεργοποιήσω πληκτρολόγια, αλλά όλοι 'ξέρουμε' ότι η φουλ (πρακτική) εστίαση της ομάδας πάει στον νούμερο ένα πιλότο, όπως και ξέρουμε πως ο Αλόνσο δεν αριβάρισε ως τζαστ ενάδερ ντράιβερ, αλλ' ως Μεσσίας. Καμμένο χαρτί ο Μπέημπη πριν καν αρχίσει το παιχνίδι, αν μ' εννοείς. Γούστο τους και καπέλο τους βέβαια να λειτουργούνε έτσι. Αλλά ΕΤΣΙ, δε θα μπορούν να έχουν καλόν, κι ευχαριστημένο πιλότο. Τον ΓΑΜΗΣΑΝ τον Μασάκο, με την Γερμανία. Όχι ότι σε νοιάζει, όπως και (κακώς, γιατί γυρνάει μπούμερανγκ) ούτε 'κείνους τους νοιάζει. Αυτή είναι η 'λογική' που ρωτάς (επειδή το βλέπεις ανάποδα) : πρώτα η ομάδα πρέπει να στηρίξει τον πιλότο.
H ιστορία έχει αποδείξει ότι η εστίαση της ομάδας πηγαίνει στον οδηγό που όχι απλά έχει έρθει βάσει συμβολαίου ως Νο1,αλλά σε αυτόν που με τα αποτελέσματά του επιβάλλει εαυτόν ως Νο1.
Ούτε ο Raikkonen είχε έρθει ως just another driver στην Ferrari, αλλά από τα μέσα ήδη του 2008, τα αποτελέσματα και η προσφορά των δύο οδηγών ήταν αυτά που τελικά έγειραν την προτίμηση της ομάδας προς το βραζιλιάνο(που δεν νομίζω να τον χάλασε)με ό,τι αυτό συνεπάγεται......και όχι τα νούμερα των συμβολαίων.
Στο πρώτο τρίτο του φετεινού πρωταθλήματος ο Alonso έκανε τόσα λαθή, όσα συνήθως δεν έκανε ολόκληρη τη σεζόν στο παρελθόν.Ο Massa απέδειξε ότι δεν ήταν σε θέση να τα εκμεταλλευθεί, ωστέ να επηρεάσει τις ισορροπίες υπέρ του.Η προσπάθεια να δικαιολογήσει κανείς τα αδικαιολόγητα στη περίπτωση του Massa,δεν μπορεί λοιπόν να στηρίζεται πουθενά αλλού ή μη μόνον στην απέχθεια ή στην εμπάθεια που τρέφει κατά του ισπανού.
Ο Massa δεν είναι χειρότερος ούτε καλύτερος σε προσφορά από τους διάφορους Irvine και Rubens......απλά αυτός είχε την ατυχία να φτάσει πιο κοντά από τους μνημονευθέντες στο πρωτάθλημα, με συνέπεια να θολώσει η εικόνα γύρω από τις πραγματικές του δυνατότητες.
Η Ferrari τον αντιμετώπισε με τρόπο που ξεπέρασε τα στενά επαγγελματικά όρια, όταν και δεν έσπευσε να τον αντικαταστήσει οριστικά και αμετάκλητα αμέσως μετά τον τραυματισμό του, τη στιγμή που κανείς δεν ήξερε αν και σε τι κατάσταση θα επέστρεφε.
Σημασία δεν έχει τι νομίζουμε εμείς για την προσφορά του και για τις διακρίσεις που γίνονται εις βάρος του, αλλά τι πραγματικά πιστεύει ο ίδιος. Αν αισθάνεται αδικημένος στο επαγγελματικό του περιβάλλον, ας ψάξει να βρει άλλον εργοδότη (αν υπάρχει),που δεν θα χαντακώσει το ταλέντο του και θα του προσέφρει μονοθέσιο που θα του επιτρέψει να διεκδικήσει πρωτάθλημα.Να προσέξει μόνο μην ξεβρακώθει εντελώς......όπως κάποιος συγχωριανός του. -
Γιατι μου αρεσουν τοσο πολυ τα γραφομενα-post του απο πανω μου??Keep posting!!!
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Εκανε ΕΝΑΝ καλο αγωνα στους 17, στον οποιον και παλι Fernando was faster than him και επαιξε αμυνα στα ορια του πεταγομαστε και οι 2 εξω αν σου γουσταρει και περιμενεις μετα απο αυτο η ομαδα να βασιστει πανω του; Με ποια λογικη;
Γούστο τους και καπέλο τους βέβαια να λειτουργούνε έτσι. Αλλά ΕΤΣΙ, δε θα μπορούν να έχουν καλόν, κι ευχαριστημένο πιλότο. Τον ΓΑΜΗΣΑΝ τον Μασάκο, με την Γερμανία. Όχι ότι σε νοιάζει, όπως και (κακώς, γιατί γυρνάει μπούμερανγκ) ούτε 'κείνους τους νοιάζει.
Αν μεινει κανεις μονο σ'αυτα που απομονωσα, δεν διαφωνειτε και τοσο:
Η ομαδα πραγματι δεν μπορει πλεον να βασιστει στον Μασσα, φταινε ομως και οι 2 γι'αυτο.
Και κατασκευαστων με τον 2ο πιλοτο στα ορια της 10αδας, οταν το μονοθεσιο χτυπαει τουλαχιστον ποντιουμ, δεν βλεπεις ουτε με το Hubble...Εγώ πάντως δεν λέω ότι ο Μάσσα είναι η αδικημένη οδηγάρα. Ούτε πως ο Αλόνσο δεν είναι πιο αποδοτικός από αυτόν. Αυτό που λέω είναι πως δεν βρέθηκε (ο ίδιος) στη Φερράρι με προοπτική καλά γεροντάματα. Πρωταθλητής ήθελε να στεφθεί. Κι όσο έζησε τον Σουμάχερ δίπλα του, ήξερε κι ο ίδιος ότι αυτό δε θα έπαιζε. Στο περίμενε ήταν λοιπόν. Και τη μια του κουβαλήσανε τον Κίμι - αλλά επειδή δεν έδενε το γλυκό, είχε κι αυτός την ευκαιρία του να δειχτεί. Και μόλις δυο χρόνια πριν, είχε κοντέψει να πάρει το πολυοπόθητο πρωτάθλημα. Γιατί ο καλύτερος του γκριντ μπορεί να μην είναι, αλλά ΕΙΝΑΙ πιλότος αξιώσεων. Και απ' τα 28 μέχρι τα 30 σου, δεν χάνεις τις οδηγικές σου ικανότητες. Χάνεις όμως την ψυχολογία σου, αυτή που σε βοηθά να είσαι στην κορφή, όταν σου κουβαλάνε τον 'τοπ ντογκ' Αλόνσο, και ξέρεις ότι όλη η στήριξη σε ΑΥΤΟΝ θα πάει, σε μια ομάδα που ένας άλλος συμπατριώτης σου ήταν επίσης για χρόνια το πουτανάκι ενός άλλου τοπ ντογκ.
Κι εδώ είναι ο greo που βγαίνει και λέει 'άμα θες να φύγεις-φύγε / άμα θες να κλάψεις-κλάψε, ΑΛΛΑ να αποδώσεις το λιγότερο μια θέση απ' τον ντογκ άμα μείνεις'. Κι εγώ λέω ότι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για τον Μάσσα. Πού να βρει τα 15 εκατομμύρια της Φερράρι; Αλλά για να είσαι κορφή, θες ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ καλή ψυχολογία. Θες να είσαι 'νικητής'. Και πώς να είσαι νικητής, που όταν πας να νικήσεις, σου λένε ότι ο ντογκ είναι πιο γρήγορος από 'σένα και αν κάνεις στην άκρη; Του αγγέλου του νερό δεν δίνει ένας πραγματικός νικητής F1.
... Μ' άλλα λόγια τον τάισε καλά η Φερράρι τον Μάσσα τόσα χρόνια, παράπονο απ' αυτή την άποψη δεν μπορεί να έχει - αλλά δεν του έφτανε αυτό. Σε ΚΑΝΕΝΑΝ δεν φτάνει, απ' αυτούς τους κορυφαίους οδηγούς. Αν αρχίσεις να συμβιβάζεσαι, το χάνεις. Στα 33 του για παράδειγμα, πηγμένος στα λεφτά ο Μπαρικέλο -που τα 'χε ΚΑΙ από πριν- δεν είχε ανάγκη 'ένα καλό συμβόλαιο', ανάγκη να ΝΙΚΑΕΙ είχε, γι' αυτό και λαχτάρησε τον Τοντ όταν άφησε τον Σουμάχερ να τον προσπεράσει μόνο στα τελευταία μέτρα, αφ' ότου είχε πάρει την εντολή. Γιατί κι αυτός είχε την ανάγκη να νικάει, για να ΜΠΟΡΕΙ να αποδώσει τ' αναμενόμενα. Άμα αρχίσεις να σκέφτεσαι μπακαλίστικα 'την ομάδα πρώτα' ΔΕΝ πρόκειται ν' αποδίδεις, όχι μόνο αυτά που θες ο ίδιος, αλλά ούτε καν αυτά που περιμένουν από 'σένα.
Κοντολογίς, ο Μάσσα 'κάηκε' απ' τη στιγμή που πάτησε το πόδι του ο Αλόνσο στο μαγαζί. Το αν έπρεπε να αποχωρήσει, δε θα το κρίνω εγώ. Η ομάδα έπραξε όπως νόμιζε, και τον κράτησε. Κι αυτός έμεινε, αλλά με την καμμία δεν πιστεύω πως έμεινε αποφασισμένος ν' αποδεχτεί τον 2ο του ρόλο (καλώς ή κακώς). Αν ήταν έτσι, θα έκανε στην άκρη, πριν προλάβει ο άλλος να τον λέει ρεντίκολο στο τημ-ρέντιο. Μόνο που στην πορεία φάνηκε πως όλη η στήριξη πήγαινε στον ντογκ (ΣΙΓΑ μην ρίχνανε το ίδιο βάρος στα δυο αμάξια. Πότε το κάνανε; ). Κι η χαριστική βολή ήταν στη Γερμανία. Εκείνο το 'φάστερ' πόνεσε πιο πολύ κι απ' το 'ΝΤΟΙΝΓΚ' του περισνού κατακέφαλου ελατηρίου, είμαι απόλυτα βέβαιος.Το λοιπόν, αφού δεν αλλάζει η φιλοσοφία της ομάδας (δεν πρόκειται να στηρίξει ισομερώς 2 πιλότους) θα έπρεπε να είχε σουτάρει τον Μάσσα. Αλλά έλα που κι αυτή θέλει έναν Νοτιοαμερικάνο -για...διαφημιστικούς λόγους- να τον 'στραγγίξει' όσο μπορεί, μέχρι να βρει το επόμενο 'θύμα' (κι έμεινε κι ο Μάσσα, προφανώς αποφασισμένος τουλάχιστον να τους τα μασήσει, όσο προλάβει). Κι αυτό είναι νομίζω το μεγάλο της λάθος σαν ομάδα, το ότι δεν πληρώνει δυο για να έχει πρωταθλητή τον ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ έναν απ' τους δυο.
Όποιος θέλει βέβαια μπορεί να τα χαρακτηρίσει αστεία και περιττά τ' αποπάνω, και να κοιτάξει μόνο τους αριθμούς.
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Den yparxei.... Apla klaiw apo ta gelia....
epic!!!!!!
@Alba: +1
-
washcloud δε διαφωνώ σε πολλά σημεία, αλλά από τη Γερμανία και μετά προσωπικά περίμενα έναν πεισμωμένο, αποφασισμένο και ακόμα καλύτερο Μάσσα. Αντ' αυτού, από τότε, ο Αλόνσο σεληνιάστηκε και ανέβαινε σχεδόν επανειλημμένα στο πόντιουμ ενώ εκείνος έμενε μέχρι και εκτός 10δας και δε διατήρησε καν την απόδοση που είχε ως τότε.
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Όσο περί ομάδας, 'χειροπιαστά' στοιχεία δεν έχω, για να απενεργοποιήσω πληκτρολόγια, αλλά όλοι 'ξέρουμε' ότι η φουλ (πρακτική) εστίαση της ομάδας πάει στον νούμερο ένα πιλότο, όπως και ξέρουμε πως ο Αλόνσο δεν αριβάρισε ως τζαστ ενάδερ ντράιβερ, αλλ' ως Μεσσίας. Καμμένο χαρτί ο Μπέημπη πριν καν αρχίσει το παιχνίδι, αν μ' εννοείς. Γούστο τους και καπέλο τους βέβαια να λειτουργούνε έτσι. Αλλά ΕΤΣΙ, δε θα μπορούν να έχουν καλόν, κι ευχαριστημένο πιλότο. Τον ΓΑΜΗΣΑΝ τον Μασάκο, με την Γερμανία. Όχι ότι σε νοιάζει, όπως και (κακώς, γιατί γυρνάει μπούμερανγκ) ούτε 'κείνους τους νοιάζει. Αυτή είναι η 'λογική' που ρωτάς (επειδή το βλέπεις ανάποδα) : πρώτα η ομάδα πρέπει να στηρίξει τον πιλότο.
H ιστορία έχει αποδείξει ότι η εστίαση της ομάδας πηγαίνει στον οδηγό που όχι απλά έχει έρθει βάσει συμβολαίου ως Νο1,αλλά σε αυτόν που με τα αποτελέσματά του επιβάλλει εαυτόν ως Νο1.
Ούτε ο Raikkonen είχε έρθει ως just another driver στην Ferrari, αλλά από τα μέσα ήδη του 2008, τα αποτελέσματα και η προσφορά των δύο οδηγών ήταν αυτά που τελικά έγειραν την προτίμηση της ομάδας προς το βραζιλιάνο(που δεν νομίζω να τον χάλασε)με ό,τι αυτό συνεπάγεται......και όχι τα νούμερα των συμβολαίων.
Στο πρώτο τρίτο του φετεινού πρωταθλήματος ο Alonso έκανε τόσα λαθή, όσα συνήθως δεν έκανε ολόκληρη τη σεζόν στο παρελθόν.Ο Massa απέδειξε ότι δεν ήταν σε θέση να τα εκμεταλλευθεί, ωστέ να επηρεάσει τις ισορροπίες υπέρ του.Η προσπάθεια να δικαιολογήσει κανείς τα αδικαιολόγητα στη περίπτωση του Massa,δεν μπορεί λοιπόν να στηρίζεται πουθενά αλλού ή μη μόνον στην απέχθεια ή στην εμπάθεια που τρέφει κατά του ισπανού.
Ο Massa δεν είναι χειρότερος ούτε καλύτερος σε προσφορά από τους διάφορους Irvine και Rubens......απλά αυτός είχε την ατυχία να φτάσει πιο κοντά από τους μνημονευθέντες στο πρωτάθλημα, με συνέπεια να θολώσει η εικόνα γύρω από τις πραγματικές του δυνατότητες.
Η Ferrari τον αντιμετώπισε με τρόπο που ξεπέρασε τα στενά επαγγελματικά όρια, όταν και δεν έσπευσε να τον αντικαταστήσει οριστικά και αμετάκλητα αμέσως μετά τον τραυματισμό του, τη στιγμή που κανείς δεν ήξερε αν και σε τι κατάσταση θα επέστρεφε.
Σημασία δεν έχει τι νομίζουμε εμείς για την προσφορά του και για τις διακρίσεις που γίνονται εις βάρος του, αλλά τι πραγματικά πιστεύει ο ίδιος. Αν αισθάνεται αδικημένος στο επαγγελματικό του περιβάλλον, ας ψάξει να βρει άλλον εργοδότη (αν υπάρχει),που δεν θα χαντακώσει το ταλέντο του και θα του προσέφρει μονοθέσιο που θα του επιτρέψει να διεκδικήσει πρωτάθλημα.Να προσέξει μόνο μην ξεβρακώθει εντελώς......όπως κάποιος συγχωριανός του.Σόρι, αλλά δεν μπορώ να δεχτώ την αρχή του ποστ. Γη και ουρανό κινήσανε για να φέρουνε τον Αλόνσο - μέχρι και τα (χρηματικά) γαμησιάτικα του Κίμι (που θα προκύπτανε) είπε να πληρώσει ο Μοντετζέμολο. Στη Φερράρι ως Μεσσίας ήρθε - όπως είχε πάει ΚΑΙ ο Κίμι, για ν' αναστήσει το τέλος της χρυσής 5ετίας του Σουμάχερ . Δεν έχει νόημα αυτό που λες περί 'επιβολής του οποιουδήποτε ως Νο1'. Και το γεγονός ότι ΑΦΟΥ πάτωσε ο Κίμι, είπανε να στηρίξουνε τον Μάσσα που το πάλευε, δεν νομίζω ότι αποτελεί το είδος της 'απόδειξης' που είπες...(Σαν τί να κάνανε δηλαδή; Όταν ήταν ο μόνος που είχε ελπίδες για το οδηγών, να συνέχιζαν να τον αγνοούν...; ). Μήπως ο Μπαρικέλο που πέρσι στα 38 του κόντεψε να πάρει πρωτάθλημα, ήταν λιγότερο καλός στα 30 του 'επί Σουμάχερ'...; ΣΑΦΩΣ και ΔΕΝ πορεύεται με λογική 'δίνουμε ίσες ευκαιρίες και στους δυο πιλότους' η Φερράρι. Μα, ΤΙ συζητάμε; Αυτό μου θυμίζει το περί 'πιο είναι το σημαντικότερο απ' τα 2 πρωταθλήματα'...
Το δε συμπέρασμα πως δικαιολογώ τον αδικαιολόγητο Μάσσα, επειδή δε χωνεύω τον Αλόνσο, είναι τελείως άκυρο. Ναι, δεν μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής. Στα όρια σχεδόν του να μου είναι αντιπαθής. Σαν χαρακτήρας. Έχει κάτι που δε μου κάθεται ρε παιδί μου. Γουστάρω πιο αυθεντικούς, στυλ Μπαρικέλο, πιο χιουμορίστες στυλ Μπάτον, πιο 'χαζοχαρούμενους' στυλ Βέτελ, πιο σταρχιδιστές I-was-taking-a-shit στυλ Ραϊκόνεν, πιο λαλημένους στυλ Γουέμπερ (τα κωλοδάχτυλα που έβαζε στον Μπάτον στην Κορέα ή την προχθεσινή φάση με τον πυροσβεστήρα, τις ανάποδες βουτιές στην πισίνα κτλ). Σαν οδηγός, τον γουστάρω όμως που είναι μεθοδικός, ξέρει που να πιέσει, ξέρει να προσπεράσει, δεν δίνει μια στον κουβά με το γάλα που κατεβάζει όπως ο Χάμιλτον κτλ. Η σούμα είναι ότι δεν έχω εμπάθεια απέναντί του. Αν είχα, δεν θα έλεγα -και το λέω πχ τώρα- ότι ΜΑΓΚΙΑ του που δεν το έβαλε κάτω (δεν περίμενα να το βάλει άλλωστε), κι έλεγε 'θα πάρω πρωτάθλημα' στη μέση της χρονιάς, όταν πούλο -ακόμα- έπαιρνε. Δεν θα ΧΑΡΩ αν το πάρει την Κυριακή - αλλά τον σέβομαι (και τα περί γκαστονιάς τ' ακούω βερεσέ, προσωπικά) και θα πω ότι το άξιζε, αν τα καταφέρει. Κακώς συμπερασματολόγησες λοιπόν.
Διαφωνώ επίσης και περί της αξίας του Μάσσα, Απόψεις είναι βέβαια αυτές, κι όχι εύκολα αποδείξιμες. Και σίγουρα δεν αποδεικνύονται απλά με αριθμούς. όχι όταν θυμάμαι τον Μάσσα σε διάφορες περιπτώσεις να δίνει μάχες (δε λέω για φέτος) και να τις κερδίζει (και δεν εννοώ 1η θέση βάθρου απαραίτητα). Όπως έγραψα και στο προηγούμενο ποστ, δεν τον θεωρώ και τον κορυφαίο οδηγό όμως. Αν 'πρώτοι' είναι οι Αλόνσο/Κουμπίτσα/Ραϊκόνεν/Χάμιλτον/Βέτελ, αυτός είναι αμέσως μετά μαζί με άλλους 5-10. Και για 'μένα επάξια κόντεψε να πάρει τίτλο το '08, κι όχι από 'συγκυρίες' (;!)
(...κι επειδή είπες περί 'διαφόρων'...Ο Αλόνσο δηλαδή στην ανυπαρξία της Ρενώ το '08-'09, τί ήταν; Άσχετος; Ο Μπαρικέλο πέρσι, τόσο χρονώ άνθρωπος, πώς έφτασε την Brawn του εκεί που την έφτασε; Μόνη της πήγαινε; )Στο προηγούμενο ποστ έγραψα και τί 'ήθελε' η Φερράρι απ' τον Μάσσα. Μη κοροϊδευόμαστε περί 'στυγνού επαγγελματοσμού', τη ΔΟΥΛΕΙΑ της έκανε, και όχι καμμιά χάρη. Ποιόν άλλωστε πες μου, θα έβρισκε να τον κάνει παγκίτη, καλύτερο απ' τον Μάσσα; Ποιός θα το δεχόταν; Πόσοι διαθέσιμοι υπάρχουν (φιλτράροντάς το καλά το ζήτημα) που να πληρούν τα διάφορα κριτήρια; Εκτός κι αν έπαιρνε κα'ναν πιτσιρικά για να τον φτιάξει σιγά-σιγά,,,πράγμα που ΔΕΝ το κάνει η Φερράρι.
Τεσπα η φάση τους σαν ζευγάρι που μένει μαζί διότι 'πρέπει', είναι. Κι απ' τις δυο μεριές. Ακόμα και φέτος τουλάχιστον.
-
Ο χρήστης UnicornF1 έγραψε:
washcloud δε διαφωνώ σε πολλά σημεία, αλλά από τη Γερμανία και μετά προσωπικά περίμενα έναν πεισμωμένο, αποφασισμένο και ακόμα καλύτερο Μάσσα. Αντ' αυτού, από τότε, ο Αλόνσο σεληνιάστηκε και ανέβαινε σχεδόν επανειλημμένα στο πόντιουμ ενώ εκείνος έμενε μέχρι και εκτός 10δας και δε διατήρησε καν την απόδοση που είχε ως τότε.Μα ρε παιδιά, δεν λέω 'ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΜΑΣΣΑ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ'...
Γνώμη μου είναι πως σα πληγωμένη γκόμενα κάνει. Ή έστω, ας έπαιρνε τα μπογαλάκια του με το που ήταν να 'ρθει ο Αλόνσο.
...Αλλά ΠΟΥ να πάει...Είναι και κάτι λεφτά στη μέση ΣΥΝ τοις άλλοις.Τεσπα, απλά αυτό που δε μου αρέσει, είναι να τον βγάζουν άχρηστο. Άχρηστος δεν είναι. Απλά και οι δυο, είναι τελειωμένες υποθέσεις. Πρακτικώς δηλαδή. ΔΕΝ πρόκειται να τραβήξει το πράμμα. Και Ο Μάσσα για τη Φερράρι, ΚΑΙ η Φερράρι για τον Μάσσα. Αυτό βλέπω εγώ.
(...το ιδανικό, θα ήταν να τον στήριζαν και αυτόν, στο στυλ που οι RB και οι Maclaren στηρίζουν και τους δυο οδηγούς τους. Αλλά δεν πρόκειται να γίνει, οπότε.........)
-
......και ξέρεις ότι όλη η στήριξη σε ΑΥΤΟΝ θα πάει, σε μια ομάδα που ένας άλλος συμπατριώτης σου ήταν επίσης για χρόνια το πουτανάκι ενός άλλου τοπ ντογκ.Λυπάμαι που θα το πω,αλλά με αυτή την αποστροφή του λόγου σου, είναι σίγουρο πως δεν μπορούμε να ομονοήσουμε στο θέμα Massa,όσο και αν το συζητάμε (και φυσικά δεν θα αναλύσω γιατί η συγκεκριμένη άποψη περί Rubens αποτελεί μια από τις πλέον ανόητες και χιλιομασημένες ιστορίες συνωμοσίας της τελευταίας δεκαετίας)
Για να το κλείσω.Η Ferrari είναι γνωστό εδώ και χρόνια (από αφίξεως Todt και εντεύθεν) ότι στηρίζει την οργάνωσή της στον οδηγό πριμαντόνα....και τα αποτελέσματα την δικαιώνουν μέχρι στιγμής.
Τον Alonsο τον έφεραν σίγουρα ως Μεσσία (είρησθω εν παρόδω τα γαμησιάτικα του Raikkonen τα πλήρωσε η Santander,η οποία αποτελεί ένα ακόμη atout στο βιογραφικό του ισπανού).Με ανάλογες προσδοκίες έφεραν το 07 στην ομάδα αυτόν που ντουμπάρει σήμερα αυτοκίνητα στο WRC και τότε δεν δεχόταν συμβουλές από το Schumacher.
H διαφορά είναι ότι ο Massa σαν μέγεθος...... μάλλον τον βρήκε του χεριού του και γι αυτό από το 2008 και μετά το αυτοκίνητο άρχισε να στήνεται στα μέτρα του.Με τον Alonso αποδεικνύεται πως μάλλον δεν συνέβη το ίδιο πράγμα (και αυτό όχι γιατί ξέχασε να οδηγάει στο μεταξύ ο βραζιλιάνος).Το ειδικό βάρος του Massa παραμένει για μένα το ίδιο με αυτό που ήταν και το 2008 (αξιόλογος οδηγός,αλλά όχι μεγάλη πάστα).Μάλλον εσύ έχεις παρεξηγήσει και τις δυνατότητές του και τις πραγματικές του φιλοδοξίες.
-
washcloud προφανως δεν μπορω να απαντησω σε ολα αυτα που αναφερεις, απανταω σε κεντρικη ιδέα.
Ο Μασσα παρα τα οσα γραφεις φετος ειχε τη σπανια τυχη λογω αποδοσης και λαθων (προτοφανων) απο πλευρας Αλονσο να φτασει στη Γερμανια με 50 βαθμους διαφορα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ υπερ του και τον εαυτο του ως de facto Νο1 της ομαδας. Κατι τετοιο δεν εγινε και δεν ηταν ουτε καν μπροστα απο τους δυο τους ουτε καν κοντα στους πρωτοπορους. Στο χερι του λοιπον ηταν να μη γινει ποτέ η Γερμανια ουτε η Σανταντερ ουτε οι Opus Dei ουτε καμια αλλη σκοτεινη οργανωση συνομωσιων δεν τον εφεραν σε αυτη τη θεση. Στη θεωρια μπορει και να στεκουν πολλα απο αυτα που λες στην πραξη ειναι εκτός πραγματικοτητας. Οταν ηρθε η εντολη στη Γερμανια ηταν ηδη αργά. Αν και η γνωμη μου ειναι οτι στην Κινα στραβωσε ο μικρός αλλα ετσι ειναι η F1. Ο Αλονσο εκανε μια γενναια και πανεξυπνη κινηση και δικαιωθηκε. Αλλα ηταν η 3η φορα που ο Μασσα για μη απολυτως αγωνιστικους λογους ειχε βρεθει μπροστα του (στη σειρα) και το μονο που ειχε καταφερει ειναι να τον μπλοκαρει. Εσυ τι νομιζεις; Στην ομαδα δεν τα βλεπουν αυτα;
-
Άραγε σε ποια θέση θα ήταν η Ferrari στο φετινό πρωτάθλημα αν είχε τον Raikkonen αντί για τον Alonso...
-
Η Ferrari η ο Kimi? Και στις δυο περιπτωσεις πιστευω ακριβως στην ιδια! Εχει ξαναγινει αλλωστε...
-
Που ειναι τωρα ο Μασσα; ±10 βαθμους ο μπεκρης και η ομαδα θα παλευε με τη Μερτσέντα. Εχει ξαναγινει αλλωστε...
-
Ας μην είχε ο Αλόνσο μια κωλάρα ΝΑ, να σου 'λεγα που θα ήταν σε σχέση με τον μάσσα...
-
Η Ferrari η ο Kimi? Και στις δυο περιπτωσεις πιστευω ακριβως στην ιδια! Εχει ξαναγινει αλλωστε...Και εγώ ακριβώς αυτό πιστεύω, με βάση τα όσα έχουν γίνει και στο παρελθόν. Ανάλογα διάφορους αστάθμητους παράγοντες ίσως να ήταν λίγους πόντους μπροστά ή πίσω ο KR. Ειλικρινά όμως δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείται από κάποιους 'μίασμα', τόσο κοντόφθαλμοι είναι μάλλον, που από φάτσες και από 'ύφος' κρίνουν άν ο άλλος είναι 'ηγέτης' ή ρεμάλι.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
washcloud προφανως δεν μπορω να απαντησω σε ολα αυτα που αναφερεις, απανταω σε κεντρικη ιδέα.Ο Μασσα παρα τα οσα γραφεις φετος ειχε τη σπανια τυχη λογω αποδοσης και λαθων (προτοφανων) απο πλευρας Αλονσο να φτασει στη Γερμανια με 50 βαθμους διαφορα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ υπερ του και τον εαυτο του ως de facto Νο1 της ομαδας. Κατι τετοιο δεν εγινε και δεν ηταν ουτε καν μπροστα απο τους δυο τους ουτε καν κοντα στους πρωτοπορους. Στο χερι του λοιπον ηταν να μη γινει ποτέ η Γερμανια ουτε η Σανταντερ ουτε οι Opus Dei ουτε καμια αλλη σκοτεινη οργανωση συνομωσιων δεν τον εφεραν σε αυτη τη θεση. Στη θεωρια μπορει και να στεκουν πολλα απο αυτα που λες στην πραξη ειναι εκτός πραγματικοτητας. Οταν ηρθε η εντολη στη Γερμανια ηταν ηδη αργά. Αν και η γνωμη μου ειναι οτι στην Κινα στραβωσε ο μικρός αλλα ετσι ειναι η F1. Ο Αλονσο εκανε μια γενναια και πανεξυπνη κινηση και δικαιωθηκε. Αλλα ηταν η 3η φορα που ο Μασσα για μη απολυτως αγωνιστικους λογους ειχε βρεθει μπροστα του (στη σειρα) και το μονο που ειχε καταφερει ειναι να τον μπλοκαρει. Εσυ τι νομιζεις; Στην ομαδα δεν τα βλεπουν αυτα;
=1 αλλά άλλο λέει νομίζω ο washcloud. Ότι δηλαδή η απόδοση του Massa είναι ακόμη χειρότερη μετά τη Γερμανία επειδή του γάμησαν τελείως την ψυχολογία.
Καλά κάνανε φυσικά αφού στο σημαντικό πρωτάθλημα στοχεύανε
Grande Prêmio Petrobras do Brasil 2010