-
Τα τρία αυτοκίνητα που σχεδόν έχω καταλήξει είναι τα εξής:
- Audi A4 1.8 160ps (το καινούριο)
- Passat CC 1.8 και
- Mercedes C200 (το καινούριο)
Πείτε μου τη γνώμη σας και ενημερώστε με σχετικά με κόστος σέρβις και γενικότερης αξιοπιστίας.
Στη θέση μου τι θα αγοράζατε και γιατί;
Βρίσκομαι πιο κοντά στο Audi, χωρίς όμως να αποκλείω και κανένα από τα άλλα δύο.
Και τέλος, να αναφέρω τι θέλω και την οδηγική μου συμπεριφορά. Γενικά, θα μπορούσα να χαρακτηρίσω τον εαυτό μου ως μετριοπαθή οδηγό που του αρέσει η άνεση στο ταξίδι. Ούτε οι τελικές ούτε τα κόκκινα με ενδιαφέρουν. Απλά, θέλω δύναμη στο αυτοκίνητο ώστε να κάνω με άνεση - ασφάλεια και ταχύτητα τις προσπεράσεις (αναφέρομαι σε φυσιολογικές καταστάσεις).
Είναι και περασμένη η ώρα, οπότε δεν μου έρχεται κάτι άλλο στο μυαλό για να σας γράψω.
Καλό ξημέρωμα σε όλους σας.
-
- Passat CC 1.8 και
Πείτε μου τη γνώμη σας και ενημερώστε με σχετικά με κόστος σέρβις και γενικότερης αξιοπιστίας.
Βρίσκομαι πιο κοντά στο Audi, χωρίς όμως να αποκλείω και κανένα από τα άλλα δύο.
Και τέλος, να αναφέρω τι θέλω και την οδηγική μου συμπεριφορά. Γενικά, θα μπορούσα να χαρακτηρίσω τον εαυτό μου ως μετριοπαθή οδηγό που του αρέσει η άνεση στο ταξίδι. Ούτε οι τελικές ούτε τα κόκκινα με ενδιαφέρουν. Απλά, θέλω δύναμη στο αυτοκίνητο ώστε να κάνω με άνεση - ασφάλεια και ταχύτητα τις προσπεράσεις (αναφέρομαι σε φυσιολογικές καταστάσεις).
Είναι και περασμένη η ώρα, οπότε δεν μου έρχεται κάτι άλλο στο μυαλό για να σας γράψω.
-
- Passat CC 1.8 και
-
Με βάση αυτά που γράφεις θα επέλεγα την C200.Το κύρος και η απαράμιλη αίσθηση άνεσης και πολυτέλειας, θα σε εντυπωσιάσουν. όχι ότι τ άλλα υστερούν κάπου ...
-
Όταν θέλεις αυτοκίνητο με αυτά τα χαρακτηριστικά και υπάρχει και mercedes που μπορείς να αγοράσεις δεν υπάρχει δίλημμα για μένα
-
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δηλαδή και οι δύο μου προτείνετε το mercedes. Από άποψη προβλημάτων, έχει βγάλει κάτι ή είναι κάτι που πρέπει να προσέξω; Επίσης και στα τρία με απασχολεί το ζήτημα του κόστους του σέρβις και γενικότερα της συντήρησης του αυτοκινήτου.
Από άποψη άνεσης που αναφέρθηκε, έχει τόσο μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα; Και αν έχετε και εμπειρία, πείτε δυο λόγια ώστε να αποκομίσω πιο σφαιρική άποψη. -
ναι προτείνω την Mercedes, τα έχει όλα άνεση,πολυτέλεια πολύ καλή οδική συμπεριφορά και κύρος.Αν σε καλύπτει σε θέματα χώρων, σου αρέσει εμφανισιακά αν με λίγα λόγια σου κανει 'κλικ', προχώρα, αλλιως και τ άλλα ειναι εξαιρετικά(ιδίως το Α4 ειναι ολοκληρωμένο). όσο για το κόστος χρήσης, σέρβις, τέλη, εγγύηση κλπ πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα είναι με ποιο τσιμπημένες οι τιμές της Mercedes σε service,ανταλλακτικά
-
Το θέμα των χώρων δεν είναι αμελητέο. Εμένα η C μου φαίνεται ότι υστερεί σε σχέση με τα άλλα και το CC υστερεί σε ύψος για τους πίσω (εκτός του ότι το θεωρώ περιορισμένης λειτουργικότητας και διαχρονικότητας αυτοκίνητο). Έτσι μένει το Α4. Που θα με στεναχωρούσε που δεν είναι πισωκίνητο ή έστω η τετρακίνητη έκδοση.
Όμως κι εμένα όπως και των προηγουμένων με αυτά που λες το μυαλό μου πάει στο αστέρι. Το γεγονός όμως ότι το συζητάς σημαίνει ότι δεν είσαι τόσο εστιασμένος (παρωπίδες) οπότε ίσως κάποιο από τα άλλα να σε καλύψει ωραιότατα. Υπάρχουν πολλές μικρές λεπτομέρειες, διαφορετικές για τον καθένα που μπορεί να κάνουν τη διαφορά (πχ αίσθηση χώρων, σχεδιασμός ταμπλώ και χίλια άλλα...). Προσπάθησε να τα οδηγήσεις και τα τρία και όποιο σου αρέσει να πάρεις, κακό δεν είναι κανένα από τα τρία. -
Επειδή βλέπω ότι το συζητάτε για χώρους, πόσα λίτρα έχει χωρητικότητα. Σημειωτέον ότι είμαι μόνος μου, δηλαδή δεν είμαι παντρεμένος και ως εκ τούτου δε νομίζω να αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα με τους χώρους.
Όχι, σίγουρα παρωπίδες δεν έχω. Μπορώ να σου πω ότι περισσότερο εστιασμένος είμαι στο a4 παρά στο Mercedes. Δηλαδή, η σειρά που βρίσκονται στο μυαλό μου είναι A4, C200, CC. Βέβαια, επειδή δε θέλω να κάνω την αγορά και να μπω μετά στη διαδικασία του αν έπαιρνα το άλλο, θα με κάλυπτε σε αυτόν τον τομέα καλύτερα, κοκ. Για αυτό, σίγουρα onyx, θα τα οδηγήσω και τα τρία (πιστεύω να μου δοθεί η ευκαιρία) και μετά θα καταλήξω. Βέβαια, έχοντας στο μυαλό μας κάτι, κολλάμε εκεί και δε βλέπουμε και κάποια άλλη παράμετρο. Αυτός είναι και ουσιαστικά ο λόγος που ξεκίνησα αυτό το θέμα, ώστε μετά από τη συζήτηση που θα γίνει, να υπάρξει πιο σφαιρική προσέγγιση της επιλογής του αυτοκινήτου που θα πάρω. -
Mercedes...
Από θέμα κόστους συντήρησης δεν πρέπει να προβληματίζεσαι.
Παρόμοιο κόστος συντήρησης έχουν αυτά που αναφέρεις.
-
Από ο,τι έχω κοιτάξει και εγώ λίγο το σέρβις και των τριών δεν είναι κάτι το απαγορευτικό.
-
φιλε μου η καλυτερη αγορα που μπορεις να κανεις ειναι να παρεις το Α4 το 120αρι στην εκδοση limited και να του βαλεις επανω οτι εχτρα τραβαει η ψυχη σου
Θα σου βγει φτηνοτερο απο το 160αρι ,πολυ φτηνοτερο απο C200 και θα εχεις ενα αυτοκινητο που θα το χαιρεσαι.
Μην πεσεις θυμα της τιμολογιακης πολιτικης του εκαστοτε αντιπροσώπου -
Ο χρήστης evmenis έγραψε:
φιλε μου η καλυτερη αγορα που μπορεις να κανεις ειναι να παρεις το Α4 το 120αρι στην εκδοση limited και να του βαλεις επανω οτι εχτρα τραβαει η ψυχη σου
Θα σου βγει φτηνοτερο απο το 160αρι ,πολυ φτηνοτερο απο C200 και θα εχεις ενα αυτοκινητο που θα το χαιρεσαι.
Μην πεσεις θυμα της τιμολογιακης πολιτικης του εκαστοτε αντιπροσώπουΣε ευχαριστώ για την προτροπή σου, αλλά ενδιαφέρομαι να το αγοράσω μεταχειρισμένο. Σίγουρα θα πήγαινα να το αγόραζα καινούριο, αν μου το επέτρεπαν τα οικονομικά μου. Αυτά τα τρία αυτοκίνητα τα έχω βρει μεταχειρισμένα και σε πολύ καλή κατάσταση, απλά το ζήτημα είναι που θα καταλήξω.
Πιο κοντά είμαι στο a4, απλά δε θέλω να κάνω την κίνηση 'ελαφρά τη καρδία', αλλά θέλω να το δουλέψω λίγο στο μυαλό μου πριν αποφασίσω προς τα που θα κινηθώ. -
δύσκολα κάποιος να έλεγε ανάμεσα στα 3 το cc ..
Τώρα ανάμεσα σε Α4 και C200 εγω ήδη θα βρισκόμουν στο τιμόνι του 2ου -
Αν είναι αποκλειτικά μεταξύ 3 αυτοκινήτων να επιλέξεις αυτό που είσαι σίγουρος πως είναι σε καλύτερη κατάσταση.
Τραγικά μεγάλες διαφορές δεν θα βρεις πουθενά πιστεύω άλλωστε μιλάμε για αυτοκίνητα της ίδιας σχολής και φιλοσοφίας (γερμανικής). Έχω την αίσθηση πάντως πως το mercedes μπορεί να σου βγει πιο σκυλί από τα άλλα 2 αν το κρατήσεις χρόνια. -
Ο χρήστης evmenis έγραψε:
Μην πεσεις θυμα της τιμολογιακης πολιτικης του εκαστοτε αντιπροσώπου120 άλογα σε Α4 απλά για να έχει καλύτερο εξοπλισμό? Μάλλον έχουμε χάσει λίγο τον προσανατολισμό μας μου φαίνεται...
-
Βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση και τα τρία. Διαφορετικά σίγουρα θα είχα επιλέξει αυτό που βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση.
Sunset, δηλαδή αν δεν αναφερόμουν σε αυτά τα τρία αυτοκίνητα, θα μου πρότεινες κάτι άλλο. Οκ, έχω βρει αυτά τα αυτοκίνητα, αλλά όχι ότι θα απορρίψω αβίαστα και οποιοδήποτε άλλο μου προταθεί. -
Εγώ προσωπικά έχω την 159 2.2 και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος την προτείνω ανεπιφύλαχτα (ίσως και σε 1.8 tbi πλέον λόγω τελών). Πολλοί όμως κολάνε λόγω καταγωγής. Υπάρχουν κομμάτια σε εξαιρετική τιμή λίγο που κοιτάω (όπως όλα άλλωστε).
Δεύτερο στην λίστα μου ήταν BMW 320i, τρίτο subaru legacy (λόγω τετρακίνησης) τέταρτο το Honda Accord (το προηγούμενο-λόγω αξιοποιστίας). -
Δηλαδή όλα αυτά τα θεωρείς ότι είναι καλύτερα από αυτά που έχω αναφέρει;
-
Στο θέμα οδική συμπεριφορά η BMW 320i είναι σαφώς καλύτερη από τη c200 .Το θέμα είναι βέβαια τα κυβικά της.Για τη c200 δεν έχω άποψη αλλά έχω οδηγήσει την Ε200 το προηγούμενο μοντέλο και είχε το πιο απαραδεκτο ελαφρύ τιμόνι ,πούπουλο είτε πήγαινες με 50 είτε με 150 αισθηση μηδέν!.Από τα 3 θα επέλεγα το passat καθαρά λόγω εμφάνισης,εξάλλου έχει τον ίδιο κινητήρα με το A4.
Αγορά μεταχειρισμένου, ποιο από τα τρία;