-
φιλε aggelooos2000 , δε θελω να γινει κουβεντα για την αναγκαιοτητα του esp εδω μεσα γιατι θα γινει πανικος . απλα θελω να αναφερθω στο 'απροσεξια'. σε τι ειδους απροσεξια θα σε σωσει το esp , οταν αφαιρεθεις και ξεχασεις να στριψεις ? οταν περασεις με κοκκινο ? οταν μιλας στο κινητο?
ναι μπορει να σε σωσει σε μια ατυχια , οπως το να εχει γεμισει λαδια ο δρομος ισως να σε βοηθησει να το μαζεψεις , αλλα ευτυχως που δεν ζουμε σκεφτομενοι ετσι γιατι θα επρεπε να κυκλοφορουμε ολοι με κρανος μηπως μας πεσει καμια γλαστρα στο κεφαλι , να μην μπαινουμε σε ασανσερ κλπ. δεδομενου οτι ειναι πολλα τα λεφτα.
-
Μπορεί να σε σώσει απο κάποιοα στραβοτιμονιά, η απο κάποια είσοδο σε στροφη με περισσότερα χιλιομετρα. Να αποτρέψει δηλαδή κάποια ανεπιθυμητη υπερστροφη-υποστροφη. Το να κυκλοφορουμε με κρανος δεν είναι λυση, αλλα με αυτη τη λογική ας μη φοράμε ούτε ζώνη και ας μην έχουμε και αερόσακους, γιατι το κακό αν είναι να γίνει θα γίνει. Με λίγα λόγια ότι μπορούμε να κάνουμε για την ασφαελια μας, καλό θα είναι, και υποχρέωση μας να το κάνουμε.
-
Έχω την εντύπωση ότι τά έχουμε θεοποιήσει τα ηλεκτρονικά. Δεν κάνουν και θαύματα. Αν έχεις κάνει χοντρή θα φύγεις! Και αν έχεις κάνει μικρή πιθανότατα θα το σώσεις μόνος σου αν σκαμπάζει 2-3 πράγματα.
-
Ο χρήστης patro έγραψε:
φιλε aggelooos2000 , δε θελω να γινει κουβεντα για την αναγκαιοτητα του esp εδω μεσα γιατι θα γινει πανικος . απλα θελω να αναφερθω στο 'απροσεξια'. σε τι ειδους απροσεξια θα σε σωσει το esp , οταν αφαιρεθεις και ξεχασεις να στριψεις ? οταν περασεις με κοκκινο ? οταν μιλας στο κινητο?ναι μπορει να σε σωσει σε μια ατυχια , οπως το να εχει γεμισει λαδια ο δρομος ισως να σε βοηθησει να το μαζεψεις , αλλα ευτυχως που δεν ζουμε σκεφτομενοι ετσι γιατι θα επρεπε να κυκλοφορουμε ολοι με κρανος μηπως μας πεσει καμια γλαστρα στο κεφαλι , να μην μπαινουμε σε ασανσερ κλπ. δεδομενου οτι ειναι πολλα τα λεφτα.
πολυ πολύ χαζό ποστ...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Έχω την εντύπωση ότι τά έχουμε θεοποιήσει τα ηλεκτρονικά. Δεν κάνουν και θαύματα. Αν έχεις κάνει χοντρή θα φύγεις! Και αν έχεις κάνει μικρή πιθανότατα θα το σώσεις μόνος σου αν σκαμπάζει 2-3 πράγματα.κι όμως αλέξανδρε τα ηλ/κα μπορού όχι μόνο να σε σώσουν από μικροατυχήματα αλλά μπορεί να σου σώσουν και τη ζωή...
π.χ. c2 στον κηφισο έφερε τετατε επειδή η οδηγούς του πάτησε απότομα φρένο... το οτι δεν σκοτώθηκε κανείς είναι θαύμα... αν υπήρχε esp δεν θα είχε συμβεί...
δεν κατέχουν όλοι τεχνικές αγων οδήγησης... -
Έχω την εντύπωση ότι τά έχουμε θεοποιήσει τα ηλεκτρονικά. Δεν κάνουν και θαύματα. Αν έχεις κάνει χοντρή θα φύγεις! Και αν έχεις κάνει μικρή πιθανότατα θα το σώσεις μόνος σου αν σκαμπάζει 2-3 πράγματα.Πόσοι είναι αυτοί που σκαμπάζουν 2-3 πράματα όμως? Πάνω απο το 10%? Σε μια τέτοια περίπτωση, ακόμη και κάποιος που κατέχει το άθλημα, όταν του έρθει ξαφνικά η στραβή πιστευεις πως θα αντιδράσει απόλυτα ψύχραιμα και θα σώσει την κατάσταση? Στην τελική ολοι οδηγάρες λένε πως είναι. Πριν κάποια χρόνια πολλοί έλεγαν το ίδιο ακριβώς πράγμα για το abs. Θυμάμαι χαρακτηριστικα καποιον να λέει ''αμα ξέρεις να οδηγας αυτα είναι βλακείες, εγώ πατάω και αφήνω το φρένο πιο γρήγορα''
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
π.χ. c2 στον κηφισο έφερε τετατε επειδή η οδηγούς του πάτησε απότομα φρένο...
Aυτο το αναφερεις ως κατι που μπορει να συμβει στον καθενα μετα απο μια στιγμιαια απροσεξια;
Προσωπικα αν ηταν δικη μου αδερφη / γυναικα / κλπ δεν θα της επαιρνα αμαξι με esp, το διπλωμα θα της επαιρνα.
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
π.χ. c2 στον κηφισο έφερε τετατε επειδή η οδηγούς του πάτησε απότομα φρένο...
Aυτο το αναφερεις ως κατι που μπορει να συμβει στον καθενα μετα απο μια στιγμιαια απροσεξια;
Προσωπικα αν ηταν δικη μου αδερφη / γυναικα / κλπ δεν θα της επαιρνα αμαξι με esp, το διπλωμα θα της επαιρνα.
δεν μπορεί να συμβεί στον καθένα?? αδερφέ που οδηγάς?? σε μονόδρομο στον άρη??
παρατεταμένη καμπή στο ύψος του allou ... σφήνα από μηχανή κλπ κλπ κλπ -
Ο χρήστης aggelooos2000 έγραψε:
Θυμάμαι χαρακτηριστικα καποιον να λέει ''αμα ξέρεις να οδηγας αυτα είναι βλακείες, εγώ πατάω και αφήνω το φρένο πιο γρήγορα''
Καλά αυτό είναι πράγματι μεγάλη ! (Βέβαια ίσως αναφέρονταν στα πρώτα-πρώτα ABS που ήταν πολύ παρεμβατικά).
Όμως υπάρχει κόσμος που μπορεί και έχει σώσει αυτοκίνητο σε δύσκολες καταστάσεις. Δεν είναι όλοι κουλομαρίες. Συμφωνώ όμως ότι το ποσοστό είναι μικρό.
Από την άλλη (για να απαντήσω και στον φίλο μου τον Κωνσταντίνο-Red Monster), σήμερα το πρωί έμαθα για ένα καινούριο Auris με ESP που έφυγε με υπερστροφή ( ) σε μια βρεγμένη γλυστερή δεξιά (ίσως είχε και λάδια) στον Χορτιάτη, και κατέληξε με τον κώλο πρώτα, στο χαντάκι. Δεν είναι πανάκεια το ESP. Ο οδηγός ξέρεται τι είπε; Άφησα το τιμόνι για να μην τα κάνω χειρότερα απο τη στιγμή που μου γύρισε και μετά.
-
Θυμάμαι χαρακτηριστικα καποιον να λέει ''αμα ξέρεις να οδηγας αυτα είναι βλακείες, εγώ πατάω και αφήνω το φρένο πιο γρήγορα''
Καλά αυτό είναι πράγματι μεγάλη ! (Βέβαια ίσως αναφέρονταν στα πρώτα-πρώτα ABS που ήταν πολύ παρεμβατικά).
Όμως υπάρχει κόσμος που μπορεί και έχει σώσει αυτοκίνητο σε δύσκολες καταστάσεις. Δεν είναι όλοι κουλομαρίες. Συμφωνώ όμως ότι το ποσοστό είναι μικρό.
Από την άλλη (για να απαντήσω και στον φίλο μου τον Κωνσταντίνο-Red Monster), σήμερα το πρωί έμαθα για ένα καινούριο Auris με ESP που έφυγε με υπερστροφή ( ) σε μια βρεγμένη γλυστερή δεξιά (ίσως είχε και λάδια) στον Χορτιάτη, και κατέληξε με τον κώλο πρώτα, στο χαντάκι. Δεν είναι πανάκεια το ESP. Ο οδηγός ξέρεται τι είπε; Άφησα το τιμόνι για να μην τα κάνω χειρότερα απο τη στιγμή που μου γύρισε και μετά.
οκ ,αυτός ήταν κλινική περίπτωση...
αν είναι καλορυθμισμένο εκτός από ασφάλεια είναι και αρωγός στην σβέλτη οδήγηση... -
Σε λιβαδι στον Πλουτωνα. Αν εσυ νομιζεις οτι για να κανεις τετακε στον κηφισο δεν εχεις κανει καποιο λαθος νωριτερα (ταχυτητα, αποσταση, κλπ) πασο [εξαιρειται η περιπτωση να αδειασε κανενα βυτιο της ελαιδος]. Αν παλι νομιζεις οτι οταν φτασεις απο ενα φρενο να κανεις τετακε θα σε σωσει το esp παλι πασο.
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Σε λιβαδι στον Πλουτωνα. Αν εσυ νομιζεις οτι για να κανεις τετακε στον κηφισο δεν εχεις κανει καποιο λαθος νωριτερα (ταχυτητα, αποσταση, κλπ) πασο [εξαιρειται η περιπτωση να αδειασε κανενα βυτιο της ελαιδος]. Αν παλι νομιζεις οτι οταν φτασεις απο ενα φρενο να κανεις τετακε θα σε σωσει το esp παλι πασο.πάσο στο πάσο δεν γίνεται δουλειά...
αν τώρα εσύ νομίζεις οτι ένα αυτοκίνητο που οδηγείται από άπειρο οδηγό (με 100+km/h σε καμπή με λακουβίτσες και κοντό μεταξώνιο) θέλει τρομερή προσπάθεια για να κάνει τετατετ μάλλον δεν κυκλοφορεις εκεί έξω... -
αν είναι καλορυθμισμένο εκτός από ασφάλεια είναι και αρωγός στην σβέλτη οδήγηση...Στο μόνο αυτοκίνητο που το ένιωσα αυτό ήταν στην Giulietta. Αν και δεν ξέρω πως θα ήταν χωρίς ηλεκτρονικά.
Στο Bravo δεν με ενόχλησαν ιδιαίτερα αλλά δεν μπορώ να πω ότι ένιωθα να με βοηθάει κιόλας (πάντως στο φλικάρισμα μια χαρά πέταξε κωλαράκι! Απλά δεν μου έδωσε την χαρά του να διορθώσω μόνος μου... ).
Σε ένα Focus (καινούριο, φίλου μου) όμως μου είχε σπάσει τα νεύρα... ευτυχώς έβγαινε τελείως off. Στο Scirocco όμως που δεν βγαίνει με είχε χαλάσει...
-
φιλε aggelooos2000 , δε θελω να γινει κουβεντα για την αναγκαιοτητα του esp εδω μεσα γιατι θα γινει πανικος . απλα θελω να αναφερθω στο 'απροσεξια'. σε τι ειδους απροσεξια θα σε σωσει το esp , οταν αφαιρεθεις και ξεχασεις να στριψεις ? οταν περασεις με κοκκινο ? οταν μιλας στο κινητο?
ναι μπορει να σε σωσει σε μια ατυχια , οπως το να εχει γεμισει λαδια ο δρομος ισως να σε βοηθησει να το μαζεψεις , αλλα ευτυχως που δεν ζουμε σκεφτομενοι ετσι γιατι θα επρεπε να κυκλοφορουμε ολοι με κρανος μηπως μας πεσει καμια γλαστρα στο κεφαλι , να μην μπαινουμε σε ασανσερ κλπ. δεδομενου οτι ειναι πολλα τα λεφτα.
πολυ πολύ χαζό ποστ...
μαλλον δεν καταλαβες , δευτερη παραγραφος , ο καθενας ζυγιζει τα σωστα και τα λαθος και τις παραχωρησεις που θελει να κανει λογω ασφαλειας . το esp ειναι 1400 ευρω , ο καθενας το ζυγιζει και επιλεγει. τι ειναι χαζο?
-
Έχω την εντύπωση ότι τά έχουμε θεοποιήσει τα ηλεκτρονικά. Δεν κάνουν και θαύματα. Αν έχεις κάνει χοντρή θα φύγεις! Και αν έχεις κάνει μικρή πιθανότατα θα το σώσεις μόνος σου αν σκαμπάζει 2-3 πράγματα.
κι όμως αλέξανδρε τα ηλ/κα μπορού όχι μόνο να σε σώσουν από μικροατυχήματα αλλά μπορεί να σου σώσουν και τη ζωή...
π.χ. c2 στον κηφισο έφερε τετατε επειδή η οδηγούς του πάτησε απότομα φρένο... το οτι δεν σκοτώθηκε κανείς είναι θαύμα... αν υπήρχε esp δεν θα είχε συμβεί...
δεν κατέχουν όλοι τεχνικές αγων οδήγησης...τι c2 ηταν? γιατι esp εχουν τα 1600αρια απο οσο ξερω
επισης με το esp του c2 δεν γινεται να φερεις με τιποτα τετακε (και παρα παρα πολυ δυσκολα απο φρεναρισμα)
μηπως εννοεις το abs και να συναφη υποσυστηματα
-
Είναι αποδεδειγμένο ότι σώζει ζωές;;
Είναι αποδεδειγμένο ότι είναι χρήσιμο ;;
Ας πάρει πιο φθηνή έκδοση με το σύστημα αυτό... Δεν έχει μόνο το ESP 1400, έχουν και αλλά στοιχεία εξοπλισμού μαζί... -
Είναι αποδεδειγμένο ότι είναι χρήσιμο ;;αυτο και βεβαια εχει αποδειχθει
οποιος λεει το αντιθετο απλα δεν αντιλαμβανεται τι κανει το esp και μαλλον δεν αντιλαμβανεται γενικοτεραμου χει τυχει να ειμαι σε αυτοκινητο οπου το esp μας εσωσε (εγω ημουν σιγουρος οτι θα φυγουμε) και ο οδηγος δεν μπηρε καν χαμπαρι οτι μπηκε
-
Είναι αποδεδειγμένο ότι είναι χρήσιμο ;;
Ας πάρει πιο φθηνή έκδοση με το σύστημα αυτό... Δεν έχει μόνο το ESP 1400, έχουν και αλλά στοιχεία εξοπλισμού μαζί...ε σε παρακαλω αμα ειναι να κρινεις τα ποστ των αλλων τουλαχιστον ανεβασε το επιπεδο των δικων σου.
πολλα πραγματα σε αυτο το κοσμο ειναι σωτηρια και 'χρησιμα' αλλα δεν τα κανουμε-αγοραζουμε ολαδεν τον ενδιαφερουν τα αλλα στοιχεια εξοπλισμου.
bye bye
-
πάσο στο πάσο δεν γίνεται δουλειά...
αν τώρα εσύ νομίζεις οτι ένα αυτοκίνητο που οδηγείται από άπειρο οδηγό (με 100+km/h σε καμπή με λακουβίτσες και κοντό μεταξώνιο) θέλει τρομερή προσπάθεια για να κάνει τετατετ μάλλον δεν κυκλοφορεις εκεί έξω...Το ειπαμε, εγω δεν κυκλοφορω, αυτο το εχεις αποκλειστικοτητα εσυ.
Απο περιεργεια ομως, σε ποιο σημειο του Κηφισου εγινε το τετακε; Ποια η ταχυτητα; Ποιες οι συνθηκες; Ποια η αποσταση απο τον μπροστα;
-
Ρε παιδιά ηρεμία. Τη γνώμη σας ζητάω, όχι να τσακωθείτε. Το κύριο αμάξι μου είναι HONDA ΣΙΒΙΚ 1.8 με ESP, που δεν μου έχει χρειαστεί ποτέ 4 χρόνια που το έχω. Ειλικρινά δεν είναι του γούστου μου να πληρώνω για αλουμινένιες ζάντες και φώτα ομίχλης, τα οποία έτσι και αλλιώς που να τα χρησιμοποιήσω στο βόρειο οδικό άξονα Κρήτης?
Mazda 2, με ή χωρίς ESP?