-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Επίσης - το ξέρω ότι ανάβω φωτιές, τώρα - ας σταματήσει αυτή καραμέλα περί του άγευστου, οδηγικά, Γιάρις. Δεν έχω εμπειρία από το 2ο, αλλά το πρώτο, με εξαίρεση την κάπως προβληματική ελκτική πρόσφυση που διορθώνεται και την περίεργη θέση οδήγησης (βολική, απλά 'αντισπόρ') ήταν εξαιρετικό ΚΑΙ στο στρίψιμο (και δε μιλώ - μόνο - για την 'TS' έκδοση). Όποιος βασίζεται σε δήθεν επιθετικό ντιζάιν για να πειστεί για ανάλογες ικανότητες αυτοκινήτου και να το πιέσει πέρα απ' το όριο της όποιας γκεουλιάς αυτό εκπέμπει βγάζει συμπεράσματα ανάξια προσοχής.
+1. Το Yaris MkI 1.3 ήταν ένα σβέλτο μικρό αυτοκίνητο που έστριβε αξιοπρεπώς. Η δική μου ένσταση ήταν ως προς το απαράδεκτης αίσθησης τιμόνι του.
Σσσσσ.Μην τα λες αυτά για το τιμόνι κάποιοι θα θυμώσουν και θα σου επιτεθούν Ξέρω και την απάντηση,θα σου πουν όλα ίδια είναι και άμα θες πάρε rx8
-
Μα, πρώτον, μίλησα για το 1 και, δεύτερον, ίσα ίσα τη θέση οδήγησης την ανέφερα ως ένα απ' τα μειονεκτήματα.
Απέναντι στα Fiesta και 206; Ναι, γιατί όχι. (Έχω 206, σκέψου.) Ok, μπορεί τελικά να το προτιμώ - το 206 (και το Fiesta) - αλλά και το Yaris (πάντα μιλώ για το 1ο, καθώς απ' τα επόμενα δεν έχω εμπειρία) είναι ένα πάρα πολύ ευχάριστο στο στρίψιμο αυτοκίνητο, πολύ φιλικό και προβλέψιμο, με διάθεση για τρελό παιχνίδι, παρά την 'χαριτωμένη' του εμφάνιση. Για να μην παρεξηγηθώ, φοβερά θεωρώ και τα άλλα δυο, έτσι; Είπαμε... Προς Θεού. Απλά θεωρώ ότι ένας οδηγός με διάθεση να πιέσει, δε θα μπει στο Yaris και μετά από μια βόλτα στο βουνό θα πει 'τι μαλακία είναι αυτό' ενώ αν μπει στα άλλα 2 θα πει 'πωωω.... αγωνιστικό'. Και αν το πει, θεωρώ ότι είτε δεν έχει πιέσει εξίσου το Yaris με τα άλλα 2, είτε συνεχίζει να είναι προκατειλημμένος απ' την επικρατούσα, κακά τα ψέμματα, εικόνα γι' αυτό.
Ξανατονίζω ότι μιλώ για το 1ο Yaris, είτε ως 1.0, είτε ως 1.3, είτε ως TS.
-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
To θέμα είναι να γίνεται έρευνα αγοράς.Το ξες ότι ένα σεβαστό ποσοστό αγοραστών δεν κάνει έρευνα αγοράς?Εγώ αυτό το βιώνω καθημερινά.Ενας φίλος του πατέρα μου πήρε το astra 1.4 turbo επειδή είχε astra 92 μοντέλο και όταν το ρώτησα τι άλλο είδες,με ποιο αμφιταλαντεύτηκες μου είπε δεν είδα κανένα άλλο έμαθα να οδηγώ μόνο όπελ .Εσυ λες λίγοι είναι τέτοιοι άνθρωποι,είναι λογική απάντηση αυτή?Εγώ δεν λέω να μην πάρει το άστρα που είναι μια χαρά αμάξι αλλά να το ψάξει το θέμα λίγο.Η πλάκα είναι πως στο παλιό είχε φτηνά λάστιχα(175 με 14άρα ζάντα) και τώρα με τα 235/40/18 θα φάει καλά .Οταν τον είπα ότι η τετράδα σε αυτήν την διάσταση πάει κανά 700άρι ενώ πριν έδινε 200€ ούτε που το πρόσεξε-ούτε το φαντάστηκε .Ολοι οι άνθρωποι έχουν άλλες ανάγκες δεν διαφώνισα ποτέ με αυτό,αλίμονο το ξαναλέω πρόβατα να μην είμαστε.
Ξερεις ποσοι ανθρωποι αν οδηγησουν Αστρα, γκολφ, αουρις, τζουλιετα, δεν θα καταλαβουν μεγαλες διαφορες ? Γιατι ? Επειδη, ο τροπος που οδηγουν ειναι τετοιος , που δεν εχουν διαφορα.
Αυτοι θα αγορασουν αυτο που τους αρεσει περισοτερο και που θα αποπληρωσουν ευκολοτερα. πιο πολυ θα μετρησουν τα δωρα που θα τους κανουν, παρα κατι αλλο.Επισεις οι αυτοκινητοβιομηχανιες πονταρουν πολυ στο να μενεις πιστος σε μια μαρκα.
Και εγω οταν αλλαξα το Σαξο, την C4 ειδα πρωτα, την απεριψα λογω του σταθερου κεντρου του τιμονου , που τρομαζε την συζυγο σαν νεα οδηγο. Πιστευε οτι θα της επερνε καιρο να το μαθει.Καθε ανθρωπος εχει διαφορετικα κριτιρια επιλογης, γουστα και αντιληψη.
Το Γιαρις μια χαρα αμαξι ειναι για αυτο που κανει, σε οποιον αρεσει καλως, σε οποιον δεν αρεσει, παλι καλως.
Mα δεν αναφέρομαι μόνο στο οδηγικό σκέλος.Για παράδειγμα να δει και να συγκρίνει εσωτερικά,την ποιότητα υλικών,τη θέση οδήγησης,την εργονομία(θες να μου πεις εαν είναι εύκολο για έναν 55χρονο που μέχρι πριν δεν είχε καν ηλεκτρικά παραθυρα στο παλιό άστρα και στο καινούριο θα πάθει σοκ με τα άπειρα κουμπάκια της κονσόλας,ίσως δηλαδή το πιο εργονομικό ταμπλό του golf ή του auris να τον βόλευαν καλύτερα),τους χώρους,τα εξοπλιστικά πακέτα 2-3 μοντέλων και τέτοια.Αυτός πήγε μονοκοπανιά στο astra,δεν είδε καν τι έχουν τα αντίστοιχα golf,focus,megane,308 και άλλα,αυτό συγνώμη αλλά το θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.Στο φινάλε πάρε το astra και το χ μοντέλο αλλά δες και άλλα αυτοκίνητα ανταγωνιστικά από κοντά πρώτα.Τι να πω..
Το 93 ο 52χρονος πατερας μου, ειπε οτι θα αλλαζαμε αμαξι και μου ειπε , 'Εσυ που διαβαζεις τα περιοδικα, βρες τι θα παρουμε '
Την ΖΧ που πηραμε την κρατησε 16 χρονια και ακομα πινει νερο στο ονομα της.
Τοτε , του ειχε φανει αεροπλανο σε σχεση με το Σιμκα 1100 που ειχε. -
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Μα, πρώτον, μίλησα για το 1 και, δεύτερον, ίσα ίσα τη θέση οδήγησης την ανέφερα ως ένα απ' τα μειονεκτήματα.Απέναντι στα Fiesta και 206; Ναι, γιατί όχι. (Έχω 206, σκέψου.) Ok, μπορεί τελικά να το προτιμώ - το 206 (και το Fiesta) - αλλά και το Yaris (πάντα μιλώ για το 1ο, καθώς απ' τα επόμενα δεν έχω εμπειρία) είναι ένα πάρα πολύ ευχάριστο στο στρίψιμο αυτοκίνητο, πολύ φιλικό και προβλέψιμο, με διάθεση για τρελό παιχνίδι, παρά την 'χαριτωμένη' του εμφάνιση. Για να μην παρεξηγηθώ, φοβερά θεωρώ και τα άλλα δυο, έτσι; Είπαμε... Προς Θεού. Απλά θεωρώ ότι ένας οδηγός με διάθεση να πιέσει, δε θα μπει στο Yaris και μετά από μια βόλτα στο βουνό θα πει 'τι μαλακία είναι αυτό' ενώ αν μπει στα άλλα 2 θα πει 'πωωω.... αγωνιστικό'. Και αν το πει, θεωρώ ότι είτε δεν έχει πιέσει εξίσου το Yaris με τα άλλα 2, είτε συνεχίζει να είναι προκατειλημμένος απ' την επικρατούσα, κακά τα ψέμματα, εικόνα γι' αυτό.
Ξανατονίζω ότι μιλώ για το 1ο Yaris, είτε ως 1.0, είτε ως 1.3, είτε ως TS.
Nαι το ανέφερες αλλά ξώφαλτσα και δεν πολυφάνηκε σαν πρόβλημα.Πες ξεκάθαρα είχε κακή θέση οδήγησης,πως λένε κάποιοι ξεκάθαρα ότι είναι τόσο αξιόπιστο έτσι να φανεί.Το yaris 1 μου άρεζε και μένα σαν υλοποίηση,γιατί ήταν μοντέρνο για την εποχή του και γενικά ξεχώριζε στην κατηγορία.Επίσης ήταν πραγματικά άλμα μπροστά σε σχέση με το στάρλετ.Εγω έχω τις ενστάσεις μου για το yaris 2 που κάποια μάζα το υποστήριζε και σφύριζε αδιάφορα στα μείον του όπως και το σπρώξιμο πάντα του ειδικού τύπου σε αυτό.Το yaris 2 πάντα το έσπρωχαν τα περιοδικά ,ενώ αντίθετα χαντάκωναν σκοπίμως κάποια π.χ 207,clio,fabia,ibiza,jazz και άλλα.Διαφωνείς?
-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
Επίσης - το ξέρω ότι ανάβω φωτιές, τώρα - ας σταματήσει αυτή καραμέλα περί του άγευστου, οδηγικά, Γιάρις. Δεν έχω εμπειρία από το 2ο, αλλά το πρώτο, με εξαίρεση την κάπως προβληματική ελκτική πρόσφυση που διορθώνεται και την περίεργη θέση οδήγησης (βολική, απλά 'αντισπόρ') ήταν εξαιρετικό ΚΑΙ στο στρίψιμο (και δε μιλώ - μόνο - για την 'TS' έκδοση). Όποιος βασίζεται σε δήθεν επιθετικό ντιζάιν για να πειστεί για ανάλογες ικανότητες αυτοκινήτου και να το πιέσει πέρα απ' το όριο της όποιας γκεουλιάς αυτό εκπέμπει βγάζει συμπεράσματα ανάξια προσοχής.
+1. Το Yaris MkI 1.3 ήταν ένα σβέλτο μικρό αυτοκίνητο που έστριβε αξιοπρεπώς. Η δική μου ένσταση ήταν ως προς το απαράδεκτης αίσθησης τιμόνι του.
Σσσσσ.Μην τα λες αυτά για το τιμόνι** κάποιοι θα θυμώσουν και θα σου επιτεθούν** Ξέρω και την απάντηση,θα σου πουν όλα ίδια είναι και άμα θες πάρε rx8
Εγώ δεν έχω κάποιον υπόψη μου.
Διευκρινίζω πως ηέμφαση που δίνω στην αίσθηση του τιμονιού είναι προσωπικό κόλλημα/λόξα/ψώνιο. Δεν πρόκειται να χαρακτηρίσω ένα αυτοκίνητο ως κακό ή χειρότερο από τα υπόλοιπα για αυτόν τον λόγο. Απλώς, δεν θα το προτιμήσω. Αυτό δε σημαίνει πως δεν θα το προτείνω σε άλλους που έχουν διαφορετικές προτεραιότητες/κολλήματα/αδυναμίες.
Τέλος -
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Σσσσσ.Μην τα λες αυτά για το τιμόνι** κάποιοι θα θυμώσουν και θα σου επιτεθούν** Ξέρω και την απάντηση,θα σου πουν όλα ίδια είναι και άμα θες πάρε rx8
Εγώ δεν έχω κάποιον υπόψη μου.
Διευκρινίζω πως ηέμφαση που δίνω στην αίσθηση του τιμονιού είναι προσωπικό κόλλημα/λόξα/ψώνιο. Δεν πρόκειται να χαρακτηρίσω ένα αυτοκίνητο ως κακό ή χειρότερο από τα υπόλοιπα για αυτόν τον λόγο. Απλώς, δεν θα το προτιμήσω. Αυτό δε σημαίνει πως δεν θα το προτείνω σε άλλους που έχουν διαφορετικές προτεραιότητες/κολλήματα/αδυναμίες.
ΤέλοςΝαι αλλά αν σου ζητήσει κάποιος τη γνώμη,για παράδειγμα τι να πάρω μτχ 207 ή μτχ yaris να του πεις ξεκάθαρα πως εκτός από αξιοπιστο και οικονομικό σε κατανάλωση,έχει και πρόβλημα στην αίσθηση τιμονιού και κακή θέση οδήγησης .Επίσης μην παίρνεις και όρκο ότι δεν θα σε κακοχαρακτηρίσουν κάποιοι,υπάρχουν πολλοί κακοπροαίρετοι και σε περιμένουν πάντα στην γωνία άμα πεις κάτι κακούλι για το πολυαγαπημένο τους .
-
[...] το πρώτο, με εξαίρεση την κάπως προβληματική ελκτική πρόσφυση που διορθώνεται και την περίεργη θέση οδήγησης (βολική, απλά 'αντισπόρ') [...]Νόμιζα ότι ήταν σαφές. Εν πάσει περιπτώσει. Απλά προσπαθώ να επιχειρηματολογήσω κατά κάποιων σχολίων που πολλοί αναμασούν, χωρίς - πολλοί εκ των οποίων - καν να έχουν ίδια εικόνα επί του θέματος.
Γενικώς, η όποια ενασχόλησή μου με το αυτοκίνητο με έχει κάνει να δέχομαι και να επικροτώ καλές προτάσεις, από όπου κι αν αυτές προέρχονται, πράγμα που δυστυχώς δεν είναι κανόνας - 'κόλλημα' με λένε (!) - και είναι κρίμα να βλέπεις ειδικά νέους να έχουν δεχτεί και να αναπαράγουν αυτές τις ηλίθιες καραμέλες.
υ.γ. Πολυαγαπημένο είναι το δικό μου, χωρίς - όπως είδες - να το θεωρώ ΤΟ αυτ/το.
-
[...] το πρώτο, με εξαίρεση την κάπως προβληματική ελκτική πρόσφυση που διορθώνεται και την περίεργη θέση οδήγησης (βολική, απλά 'αντισπόρ') [...]
Νόμιζα ότι ήταν σαφές. Εν πάσει περιπτώσει. Απλά προσπαθώ να επιχειρηματολογήσω κατά κάποιων σχολίων που πολλοί αναμασούν, χωρίς - πολλοί εκ των οποίων - καν να έχουν ίδια εικόνα επί του θέματος.
Γενικώς, η όποια ενασχόλησή μου με το αυτοκίνητο με έχει κάνει να δέχομαι και να επικροτώ καλές προτάσεις, από όπου κι αν αυτές προέρχονται, πράγμα που δυστυχώς δεν είναι κανόνας - 'κόλλημα' με λένε (!) - και είναι κρίμα να βλέπεις ειδικά νέους να έχουν δεχτεί και να αναπαράγουν αυτές τις ηλίθιες καραμέλες.
υ.γ. Πολυαγαπημένο είναι το δικό μου, χωρίς - όπως είδες - να το θεωρώ ΤΟ αυτ/το.
Και καλά κάνεις και επικροτείς ότι αξίζει.Και εγώ υπερμαχος αυτής της άποψης είμαι γι αυτό και προτείνω αν δεις σε διαφορες αναζητήσεις π.χ. ένα yeti 1.4 tsi ή ένα jazz,ένα clio tce 100(που έχει 12000€ και κάτι και είναι κελεπούρι τώρα),η ένα golf 160 dsg ή μια gulietta 170 και ας έχω fiesta.
-
Aφήστε την πτωματολογία, μην ασχολείστε άλλο με το Γιάρις 1 ή το Άστρα του 1992. Για το Γιάρις 3 έχετε κάτι εύστοχο να πείτε, και να το στηρίξετε? Τα ανέκδοτα όταν φύγω, για να τα βρω μαζεμένα αύριο το πρωί, να ξεκινήσει καλά η μέρα.
Πως στέκεται π.χ. απένταντι στον ιαπωνοκοραετικό του ανταγωνισμό, ήτοι Τζαζ, Νόουτ, Κολτ, i20 και Αβέο και μην αναλώνεστε αποκλειστικώς στα του άφαντου ακόμη ΚΙΛ Ρίο.
Τι βλέπετε για το πετρέλαιο 1.4 d4d ? Η άρση είναι προ των πυλών, και ήδη το 20% περίπου των πωλήσεων του Κόρσα είναι το πετρέλαιο, φανταστείτε να ψηφιστεί και ο νόμος.Για το 6άρι με τον ηλεκτρονικό συμπλέκτη με το οποίο μπορεί να συνδυαστεί κανένα σχόλιο? έστω και εκ της πολυθρόνας, αλά ΓΚ?
Θα έρθει καμμιά δυνατότερη έκδοση?
Το 1000άρι μπορεί να το κινήσει επαρκώς, ή θα κατέβουμε να σπρώχνουμε όπως και σε μερικά άλλα? -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Aφήστε την πτωματολογία, μην ασχολείστε άλλο με το Γιάρις 1 ή το Άστρα του 1992. Για το Γιάρις 3 έχετε κάτι εύστοχο να πείτε, και να το στηρίξετε? Τα ανέκδοτα όταν φύγω, για να τα βρω μαζεμένα αύριο το πρωί, να ξεκινήσει καλά η μέρα.
Πως στέκεται π.χ. απένταντι στον ιαπωνοκοραετικό του ανταγωνισμό, ήτοι Τζαζ, Νόουτ, Κολτ, i20 και Αβέο και μην αναλώνεστε αποκλειστικώς στα του άφαντου ακόμη ΚΙΛ Ρίο.
Τι βλέπετε για το πετρέλαιο 1.4 d4d ? Η άρση είναι προ των πυλών, και ήδη το 20% περίπου των πωλήσεων του Κόρσα είναι το πετρέλαιο, φανταστείτε να ψηφιστεί και ο νόμος.Για το 6άρι με τον ηλεκτρονικό συμπλέκτη με το οποίο μπορεί να συνδυαστεί κανένα σχόλιο? έστω και εκ της πολυθρόνας, αλά ΓΚ?
Θα έρθει καμμιά δυνατότερη έκδοση?
Το 1000άρι μπορεί να το κινήσει επαρκώς, ή θα κατέβουμε να σπρώχνουμε όπως και σε μερικά άλλα?Μακάρι να απελευθερωθεί επιτέλους το ντίζελ.Αλλα με αυτά τα λιμά που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια να μας κυβερνάνε τι περιμένες?Κατέστρεψαν και τον κλάδο του αυτοκινήτου.Τον οκτώβριο πουλήθηκαν μόνο 5000 αυτοκίνητα και το 40% είναι εταιρικά.O D4-D είναι αξιόλογος και ταιριάζει πολύ στο νέο yaris αλλά είναι ακριβούτσικο,αν υπήρχε κάποια έκπτωση 1000€ θα ταν μια χαρά.Τώρα με το 1000άρι τι να περιμένεις?Οποιοδήποτε μικρό με 1100 κιλά και 70 άλογα είναι συμβιβασμός.Θα δυσκολεύεται εκτός πόλης και με 13000€ που κάνει που πας,εδώ παίρνεις με 12000 το clio 1.2 tce με 100 άλογα,λίγα κυβικά καλές επιδόσεις,οικονομικό σε κατανάλωση και τέλη-τεκμήρια,πλούσιο και με 5 χρονάκια εγγύηση.
-
dstou πως σου φαίνεται colt 1.3 τρίθυρο invite με 9890€ ?Σου χω και καλύτερο colt 1.3 intense amt(6άρι αυτόματο) με 12220€?Το πεντάθυρο 1.3 invite με start-stop και ρύπους 119 co2 με 10990!Σούπερ τιμές?Τι λες δεν είναι κελεπούρι,απίστευτες τιμές?Σχολίασε.
-
Tυχαίνει και ξέρω το Κολτάκι το 1,3. Έχει δελεαστικές τιμές, εξάρι ότο, καλά μοτέρ και ψιλοδείχνει φρέσκο εξωτερικά. Αλλά από ταμπλώ είναι για την εμποροπανύγηριν. Από επενδύσεις, πλαστικά, πόρτες και λαμαρινικά, είναι δυστυχώς αντίστοιχο του αλήστου μνήμης Ματίζ του 1999, και σε πορτμπαγκάζ συναγωνίζεται το Σουίφτ στο πιο έχει το μικρότερο. Μικτή η εικόνα που αποπνέει και λίγα τα ψωμιά του.
-
Επίσης μπλέκεις με Σαρακάκη...
-
κ το σιροκκο μου δεν εχει καλη αισθηση τιμονιου,ειναι μαλιστα για τα δικα μου δεδομενα αργο,3 στροφες απο ακρη σε ακρη.σε συγκριση με το μινι που ειχα ειναι κυριολεκτικα μερα με τη νυχτα.στο γιαρις 2 που εχουμε στην οικογενεια,πετρελαιο εννοειται αλλα δυστυχως χειροκινητο εχω να πω οτι η θεση του με βολευει.1.9μ υψος,86κγ.βολευει κ την οικογενεια μου με 185-80κγ κ 173 με 55-60 κγ.δεν ξερω τι εννοειτε κακη θεση οδηγησης.ναι,δεν εχει μπακετ.αλλα καθημερινο αυτοκινητο ειναι.να πω επισης πως σε ταξιδι,τα καθισματα του ροκκο μου,μου φαινονται ελαφρως πιο κουραστικα απο του γιαρις.κ παλι τα καλυτερα ηταν του μινι,μαζι με του 307ψψ που ειχαμε.
απο εκει κ περα,θα συμφωνησω για την οδικη συμπεριφορα του γιαρις.μιλαω παντα για το γιαρις 2 1.4δ.στριβει μια χαρα σε γρηγορους ρυθμους.κ μαλιστα προειδοποιει.αληθεια καποτε ειδα γραμμενο εδω μεσα απο καποιον(δεν θυμαμαι ποιον )που μιλουσε για την εκπληξη που του προκαλεσε το οτι το γιαρις δεν ξεκολλουσε ακομα κ με προσπαθεια κ φορτωμενο με 4 ατομα.
το 1λ για μενα αρκει αν κινεισαι κυριως εντος πολης κ οχι τοσο συχνα εθνικη.ακομα κ για επαρχιακους δρομους κανει την δουλεια του.αν κινεισαι πιο σπανια εντος των τοιχων,υπαρχει κ το 1.33 κ φυσικα το 1.4δ που ειναι πολυ πολυ καλο..ολα αυτοματα εννοειται
να πω κ κατι αλλο.εχουμε κ ενα κια πικαντο 1.1δ.εντος πολης καιει κυριολεκτικα ελαχιστα.στην εθνικη ομως καιει λιγο παραπανω απο το γιαρις 1.4δ.ισως επειδη ειναι μικροτερο σε κυβικα. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Tυχαίνει και ξέρω το Κολτάκι το 1,3. Έχει δελεαστικές τιμές, εξάρι ότο, καλά μοτέρ και ψιλοδείχνει φρέσκο εξωτερικά. Αλλά από ταμπλώ είναι για την εμποροπανύγηριν. Από επενδύσεις, πλαστικά, πόρτες και λαμαρινικά, είναι δυστυχώς αντίστοιχο του αλήστου μνήμης Ματίζ του 1999, και σε πορτμπαγκάζ συναγωνίζεται το Σουίφτ στο πιο έχει το μικρότερο. Μικτή η εικόνα που αποπνέει και λίγα τα ψωμιά του.Το colt υστερεί στην παθητική αφού πριν 6 χρόνια πήρε με το ζόρι 4 αστέρια,σε σημερινά 3 θα είναι.Επισης σχεδιαστικά μέσα είναι ψιλοχάλια,αν και το τρίθυρο από έξω μ αρέσει αρκετά ιδίως σε λευκό intense με την αεροτομούλα και τις 16άρες.Ποιοτικά δεν νομίζω να υπολείπεται του yaris 2.Επίσης έχει εύκολη εργονομία.Με το τελευταίο f/l βελτιώθηκε και σε θέματα ηχομόνωσης-ποιοτητας κύλισης αλλά και σε φρένα.Το πορτπαγκάζ του είναι όντως μικρό(στο 3 θυρο κυρίως,στο πεντάθυρο είναι λιγο καλύτερο),αλλά οι χώροι της καμπίνας είναι τεράστιοι.Δεν έχω ξανασυναντήσει τέτοιους χώρους σε μικρό με μήκος 3.8μ., ιδίως πίσω θύμιζαν superb .Για το σαρακάκη δεν ξέρω τι ισχύει σήμερα,καλό θα ήταν να μας διαφωτίσει κάποιος τωρινός κάτοχος mitsu-honda.Αλλά επιμένω η τιμή είναι απίστευτη και με αυτή πρέπει να το κρίνουμε και όχι με τα κριτήρια των 15000€ και πλέον του yaris.Αλλωστε τιμολογιακά πλέον το colt 1.3 είναι σε ίδια επίπεδα με το 1000αράκι aygo .Ειπαμε κάτω από 10000€ το 1.3 invite και 12 το amt.Οι αντίστοιχες τιμές γιάρις 1.33 είναι 14500 και 16+.Αρα για φτηνά μπάτζετ αξίζει και με το παραπάνω.Οσον αφορά το yaris 3 θέλω συγκριτικά με το jazz f/l που πλέον έχει και καλές τιμές.Το jazz νομίζω αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία σε πωλήσεις στην Ελλάδα.Είναι δυνατόν το yaris να είναι πρωτοδεύτερο και το jazz εκτός 40άδας?
-
Παίζει το 30-40% των Γιάρις να είναι νοικιάρικα και λίζινγκ, εκεί όπου το Χόντα δεν μπαίνει. Επίσης μετράει το ΟΝΟΜΑ. Και θετικά (Τουότα ΕΛΛΑΣ), και αρνητικά (Σαρακάκης). Σημαντικός παράγοντας είναι και η γκάμα, το Χόντα δεν είχε χιλιάρι,πετρέλαιο ή δίπορτο, αλλά και η τιμή όπου δάγκωνε σε σχέση με το Γιάρις 2 και στην αγορά και στα ανταλλακτικά.
-
ο λογος που δεν πηρα το τζαζ.οτι ενω εχει πολυ καλους κινητηρες κ υπεροχα κιβωτια,δεν εχει πετρελαιοκινητα.αλλιως θα ηταν η πρωτη μου επιλογη..γιαυτο μετα κοιτουσα γιαρις οπως κ μουζα αλλα τελικα κατεληξα στο ροκκο επειδη ηταν ολοκαινουργιο μοντελο εν συγκρισει με τα αλλα,κ δεν θα εχανα υπερβολικα σε μεταπωληση λογω ελευσης νεου μοντελου.γιατι ροκκο κ οχι γκολφ?νομιζω οτι δεν χρειαζεται καν απαντηση..
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
ο λογος που δεν πηρα το τζαζ.οτι ενω εχει πολυ καλους κινητηρες κ υπεροχα κιβωτια,δεν εχει πετρελαιοκινητα.αλλιως θα ηταν η πρωτη μου επιλογη..γιαυτο μετα κοιτουσα γιαρις οπως κ μουζα αλλα τελικα κατεληξα στο ροκκο επειδη ηταν ολοκαινουργιο μοντελο εν συγκρισει με τα αλλα,κ δεν θα εχανα υπερβολικα σε μεταπωληση λογω ελευσης νεου μοντελου.γιατι ροκκο κ οχι γκολφ?νομιζω οτι δεν χρειαζεται καν απαντηση..Ήσουν μεταξύ Yaris και Jazz και τελικά πήρες το Scirocco;
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Παίζει το 30-40% των Γιάρις να είναι νοικιάρικα και λίζινγκ, εκεί όπου το Χόντα δεν μπαίνει. Επίσης μετράει το ΟΝΟΜΑ. Και θετικά (Τουότα ΕΛΛΑΣ), και αρνητικά (Σαρακάκης). Σημαντικός παράγοντας είναι και η γκάμα, το Χόντα δεν είχε χιλιάρι,πετρέλαιο ή δίπορτο, αλλά και η τιμή όπου δάγκωνε σε σχέση με το Γιάρις 2 και στην αγορά και στα ανταλλακτικά.+1.
Τωρα με τη μειωση τιμων κ την αναβαθμιση εξοπλισμου το jazz εγινε ακομα πιο συμφερον αλλα....
Ο Σαρακακης θαναι παντα αυτος που ειναι(ανυπαρξια ανταλλακτικων)και εαν επιτραπει η πετρελαιοκινηση,που ειναι το πετρελαιο οεο?
Σημερα στην Hertz λιγο μετα το Ικεα(Θεσνικη) ειδα νταλικα να ξεφορτωνει λευκα 5θυρα Yaris με μαυρα χερουλια κ καθρεπτες-αρα life.Ηδη δλδ τα leasing ξεκινησαν...Τα νουμερα θα ειναι για ακομη μια φορα καλα,οσον αφορα τις πωλησεις,εστω κ σε αυτους τους καιρους που διανυουμε. -
κ μουζα.ναι.ειπα,ακομα νεος ειμαι,μπορω να παλεψω λιγο ακομα με 3θυρο.κ στα δικα μου ματια το καλυτερο εκεινη την εποχη ηταν το ροκκο.τα κανει ολα.οχι αριστα,αλλα τα κανει ολα(οχι βεβαιως εκτος δρομου).εχει χωρους,εχει λογικη καταναλωση,προβληματα δεν μου εβγαλε,εχει κρατηματα,εχει καλες επιδοσεις(ολα αυτα με τα λεφτα που διεθετα εκεινη την εποχη) κ το αντεχα οικονομικα.βασικα δεν κοιταζα μονο επιδοσεις η μονο χωρους η γενικοτερα μονο ενα τομεα.
αν αγοραζα τωρα,θα κοιτουσα γιαρις 1.4δ αυτοματο 5θυρο(αν ημουν πιο περιορισμενος σε χρηματα) κ τζουλιετα 1.6δ αυτοματη(αν ημουν λιγοτερο περιορισμενος σε χρηματα) k mini countryman cooper d αυτοματο(αν ημουν ανετος οικονομικα).
Toyota Yaris (τρίτη γενιά)