-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Μα δεν έχει νόημα, ακόμα και σε τέτοιο αυστηρό πρίσμα.
Στη μια περίπτωση λες άνετα : πήρα πολύ αμάξι για τα λεφτά το οποίο μου είναι παντελώς άχρηστο
και θα δημιουργήσει θέματα ενώ στην άλλη, πήρα λίγο αμάξι για τα λεφτά το οποίο εξυπηρετεί τις ανάγκες πολύ
καλύτερα.νταξ εγω τη καταλαβαινω τη λογικη σου που ειναι και λογικη πολλων αλλα εχω αρκετες ενστασεις οι οποιες θα γεμιζαν σελιδες διαλογου και φυσικα δεν εχει νοημα ποσω δε μαλλον σ αυτο το θεμα.
Βάλτο thread στο Classic Citroen forum
Θα έρθω άοπλος, να ξες.
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Με κανα χιλιαρικο παραπανω απο την εκδοση diesel παιρνεις c5 thp..
Βέβαια το ενα είναι καινούριο και πετυχημένο και το άλλο παλιά αποτυχία.
Και ο Φλωρινιωτης πετυχημενος θεωρειται.
τι θες να πεις με αυτο? -
Δεν ξέρω για αυτόν. Αλλά αν θεωρείται πετυχημενος τότε θα μπορεί και αυτός να πουλάει στις τιμές του Yaris και ο αντιστοιχος με τη C5 να παρακαλάει για λίγο κόσμο στο 1 χιλιαρικο παραπάνω.
-
Χαρας ευαγγελια λοιπον γι αυτον που δε κοιταει τετοιες χαζομαρες του τυπου πετυχημενο-αποτυχημενο αλλα αυστηρα το προιον απο μονο του.
-
Τα συγκεκριμενα ούτως ή άλλως καλύπτουν άλλες ανάγκες.
Ας είχε και η C5 τις πωλησεις του Yaris να βλέπαμε αν θα την χάριζαν. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ε ναι ,απο σαν αναποδο γαμωτο τωρα καπως βλεπεται... ειναι και αρκετα ακομα εντωμεταξυ...
Τιμες site αναφερω για την εκδοση αυτη ,δε γυρναω στις toyota να ρωταω. Η συγκριση με τη c5 προφανεστατα ειναι ακυρη υπο την εννοια οτι αν σου κανει το ενα δε σου κανει το αλλο..προφανως ομως σα προιοντα αυστηρα συγκριτικα μεταξυ τους και κοιτωντας τις τιμες τους ειναι ευλογο να αναρωτιεσαι....
Σαν 'ανάποδο γαμώτο' είναι στα δικά σου μάτια. Σε άλλους(και πολλούς μάλιστα) αρέσει από ότι δείχνουν οι πωλήσεις. Προσωπικά, αυτό το trend δε με τρελαίνει. Εκτός του ότι εξωτερικά οι κύριες αλλαγές δεν είναι κάτι το φοβερό που να το διαφροποιεί από τα υπόλοιπα, κάτι σχεδιάκια με γραμμούλες μου φαίνονται γυναικεία. Όπως και τα πίσω φώτα, αν είναι αυτά που βάζει στο υβριδικό, θεωρώ πως είναι καγκούρικα, σαν αυτά που βάζουν μερικοί στο αμάξι τους ως after market.
Η σύγκριση είναι άκυρη, πρώτα από όλα γιατί παίρνεις την τιμή καταλόγου για το ένα, που σαφέστατα πέφτει πάρα πολύ αν αποφασίσει κανείς να το αγοράσει, και την καλύτερη προσφορά από ένα μοντέλο άλλης κατηγορίας που το έχουν ρίξει πάρα πολύ. Από εκεί και πέρα, αν θέλει κανείς να συγκρίνει ένα Citroën με το Yaris γιατί δεν παίρνει το C3 που είναι στην ίδια κατηγορία και με τιμή ακόμα χαμηλότερη;
-
Ο χρήστης roulis21 έγραψε:
το ντίζελ γιάρις έχει 13400 με το κλειδί στο χέρι...
Σε ποιον?
Ποια εκδοση?
Η βασική ντίζελ με το κλειδί στο χέρι
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Ας είχε και η C5 τις πωλησεις του Yaris να βλέπαμε αν θα την χάριζαν.Νομιζω οτι δε χρειαζεται να σου πω εγω οτι χρονια τωρα αυτη ειναι συμπεριφορα-τακτικη της σιτροεν στην Ελλαδα ασχετως μοντελου και πωλησεων.
Σαν 'ανάποδο γαμώτο' είναι στα δικά σου μάτια. Σε άλλους(και πολλούς μάλιστα) αρέσει από ότι δείχνουν οι πωλήσεις.
Α γι αυτο πουλαει το yaris...
Προσωπικά, αυτό το trend δε με τρελαίνει. Εκτός του ότι εξωτερικά οι κύριες αλλαγές δεν είναι κάτι το φοβερό που να το διαφροποιεί από τα υπόλοιπα, κάτι σχεδιάκια με γραμμούλες μου φαίνονται γυναικεία. Όπως και τα πίσω φώτα, αν είναι αυτά που βάζει στο υβριδικό, θεωρώ πως είναι καγκούρικα, σαν αυτά που βάζουν μερικοί στο αμάξι τους ως after market.
Δεκτοτατο.Εγω θεωρω οτι το 'μεταμορφωνει'.
Η σύγκριση είναι άκυρη, πρώτα από όλα γιατί παίρνεις την τιμή καταλόγου για το ένα, που σαφέστατα πέφτει πάρα πολύ αν αποφασίσει κανείς να το αγοράσει, και την καλύτερη προσφορά από ένα μοντέλο άλλης κατηγορίας που το έχουν ρίξει πάρα πολύ. Από εκεί και πέρα, αν θέλει κανείς να συγκρίνει ένα Citroën με το Yaris γιατί δεν παίρνει το C3 που είναι στην ίδια κατηγορία και με τιμή ακόμα χαμηλότερη;
Ναι αυτο μπορεις να μου το καταλογισεις..Βεβαια η τελευταια που θαπιστευα βασει παρελθοντος οτι κανει 'εκπτωσεις' ειναι η toyota η οποια ακουγεται οτι ειναι λιγο τσιγκουνα και στα 'δωρα' της οταν αγοραζεις.Για το c3 μπορουμε να κανουμε μια συγκριση..το θεωρω μαλλον λιγο χειροτερο γενικως και σχεδιαστικα εξισου μετριο..βεβαια η τιμη του ειναι πολυ πιο ρεαλιστικη,σωστη,τιμια οπως θες πες το.
-
Βασικά η τιμή του είναι απλώς χαμηλότερη, και λογικό μου φαίνεται. Δεν έχει εξάρι σαζμάν, για να βρεις την ιπποδύναμη του Γιάρις πρέπει να ανέβεις στα 1.600, δεν έχει αυτόματο στο μεγάλο, έχει μικρότερο σκορ στο γιούρονκαπ, δεν έχει τη φήμη αξιοπιστίας και το άφτερ του άλλου, ούτε την ευκολία μεταπώλησής του.
Το μικρό έχει ατέλεια λόγω διοξειδίου, αυτό είναι μια παρηγοριά αν αποφασίσει κανείς να βολευτεί με 68 γαιδούρια και πεντάρι σαζμάν. -
λεω να αγορασω YARIS diesel 1400.ειναι αξιοπιστο ως αυτοκινητο οπως παλια?θα παρω την ποιο απλη εκδοση δεν με ενδιαφερει ο εξοπλισμος-ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ Η ΧΑΜΙΛΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ!Ισχυουν αυτα για το yaris τι λετε?
-
Ισχύουν, αρκεί να βάζεις καλό πετρέλαιο. Αν για λόγους οικονομίας βάζεις το φθηνότερο που θα βρεις από το χειρότερο πρατήριο, η φημολογούμενη αξιοπιστία δεν θα σε βοηθήσει και τόσο.
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Ισχύουν, αρκεί να βάζεις καλό πετρέλαιο. Αν για λόγους οικονομίας βάζεις το φθηνότερο που θα βρεις από το χειρότερο πρατήριο, η φημολογούμενη αξιοπιστία δεν θα σε βοηθήσει και τόσο.ευχαριστω για την αμεση απαντηση σου!ξερεις περιπου την καταναλωση του yaris συνηθως οδηγω στην εγνατια οδο και συντηρητικα.ολα τα αυτοκινητα πανω-κατω σε αυτην την κατηγορια στα ιδια δεν ειναι, περιπου 4,5l/100χλμ?τα σερβις-ανταλακτικα ειναι ακριβα?
-
Μέσα στην πόλη είσαι στα 5,5lt/100km. Σε αυτοκινητόδρομο με ταχύτητα έως 120km μπορεί να πάει στο 4, και χαμηλότερα. Αν πας με 150-160 θα τσιμπήσει κανένα λίτρο ακόμη. Το επίσημο service της Toyota είναι επιεικώς για τα μπάζα. Πολύ περιληπτικά, επειδή το αμάξι έχει φίλτρο dpf, ενδέχεται να περάσει πετρέλαιο στο λάδι. Το manual του αυτοκινήτου αναγράφει πως πρέπει να παίρνει αυστηρά λάδι προδιαγραφών acea c2(επίσης το γράφει και σε ένα αυτοκόλλητο που φαίνεται όταν ανοίγεις το καπώ). Ο λόγος που θέλει το συγκεκριμένο λάδι, είναι πως επειδή καλύπτει αυτήν την προδιαγραφή, τότε μπορεί να αντέξει όταν περάσει λίγο πετρέλαιο χωρίς να χάσει τις ιδιότητές του. Στο επίσημο συνεργείο, δεν είχαν ιδέα για αυτό και θέλανε να μου βάλουν το ίδιο λάδι που βάζουν στα βενζινοκίνητα, πλασάροντάς το μου ως, το καλό, ιαπωνικό(που βάζει ο κατασκευαστης στο εργοστάσιο) και φυσικά πανάκριβο. Μετά από ψάξιμο με τον ανταλλακτικάριό τους βρήκα ένα λάδι σωστών προδιαγραφών και επέμεινα να το βάλουν. Γενικά είναι ψιλοφαρμακείο. Για αυτό, προσωπικά, λογαριάζω πως έχω εγγύηση 3 ετών και όχι 6. Μόνο τα 3 πρώτα χρόνια καλύπτει οτιδήποτε ακριβό μπορεί να χαλάσει στον πετρελαιοκινητήρα. Μετά τα 3 δεν υπάρχει λόγος να το ξαναπάω σε αυτούς για σέρβις.
-
Ευχαριστω φιλε μου ησουν κατατοπιστικοτατος σε πεντε σειρες τα ειπες ολα!απο οτι καταλαβα γνωριζεις πραγματα, εναλακτικα τι θα μου συμβουλευες εκτος απο yaris?παντα ομως diesel εως 1400κ.ε., οικονομικο, με μικρο κοστος συντηρησης και ανταλακτικων.
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Το επίσημο service της Toyota είναι επιεικώς για τα μπάζαΣυγκεκριμένο συνεργείο μπορεί (όπερ μεθερμηνευόμενον σε σύντομη αλλαγή αντιπροσώπου)
αλλά υπάρχουν πολύ καλά συνεργεία που δεν τα έχω συναντήσει με 4 άλλες φίρμες που έχω τακτικά
επαφές.
Οπότε είναι λίγο βαρύς χαρακτηρισμός. -
Ωραία, για να μην το γενικευω, τουλάχιστον στους κινητήρες diesel, τα περισσότερα εξουσιοδοτημένα έχουν μαύρα μεσάνυχτα. Έχουν μείνει στα ταξί, χωρίς τεχνική ενημέρωση για τους νεότερους euro 5 κινητήρες. Εγώ τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω, όταν στο manual και σε ένα πινακάκι που βλέπεις όταν ανοίγεις το καπώ, αναγράφει πως η χρήση λαδιών προδιαγραφών διαφορετικών από acea c2 μπορεί να προκαλέσει ζημιά στον κινητήρα, και αυτοί σου προτείνουν να βάλεις τα λάδια που βάζουν στα βενζινοκίνητα, που φυσικά δεν καλύπτουν την απαιτούμενη προδιαγραφή. Και επειδή έχω επαφή με αρκετούς κατόχους, τα ίδια γίνονται παντού.
Sent from my GT-S7562 using Tapatalk 4
-
Δλδ ενώ έχεις 6 χρόνια εγγύηση από τη μαμά εταιρεία, εσύ στα 3 θα το σταματήσεις να το πας στην αντιπροσωπεία γιατί δεν είναι σωστοί επαγγελματίες και δεν ξέρουν.. άρα και δεν θα είσαι καλυμμένος και θα ευθύνεσαι εσύ προσωπικά γι'αυτό.
Τι να πω, ο καθένας κάνει στο αμάξι του ότι θέλει, αλλά δεν θα ήταν πιο καλό να πας σε 1-2-3 επίσημα συνεργεία κ να κάνεις μια κουβέντα με έναν μηχανικό κ να του εξηγήσεις τους προβληματισμούς κ τους φόβους σου; Εγώ πάω σε επίσημα συνεργεία, εν γνώση μου ότι είναι κ λίγο πιο ακριβά, μα ότι απορία έχω το συζητάω κ βρίσκουμε μια άκρη.
Επίσης έχω εμπειρία με ΑΝΕπίσημο σέρβις που πήγε να μου φάει λεφτά με πονηρό τρόπο κ χωρίς να υπάρχει λόγος, οπότε δεν ξέρω αν θα έπρεπε να γράφουμε εδώ, έτσι εύκολα, ότι μη πηγαίνετε σε επίσημα σέρβις, είναι ΟΛΟΙ άσχετοι, γίνονται τα ίδια ΠΑΝΤΟΥ. -
Τα 6 χρονια εγγυησης της Toyota ειναι 3 χρονια απο το εργοστασιο και αλλα 3 απο την αντιπροσωπεια.
-
So what; Αν το πηγαίνεις στην αντιπροσωπεία, δεν θα ισχύει; Το εξουσιοδοτημένο σέρβις αν χαλάσει κάτι, δεν θα το διορθώσει; Αν βάζουν λάθος λάδια κ χαλάσει ο κινητήρας δεν θα το φτιάξουν/αντικαταστήσουν;
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Ωραία, για να μην το γενικευω, τουλάχιστον στους κινητήρες diesel, τα περισσότερα εξουσιοδοτημένα έχουν μαύρα μεσάνυχτα. Έχουν μείνει στα ταξί, χωρίς τεχνική ενημέρωση για τους νεότερους euro 5 κινητήρες. Εγώ τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω, όταν στο manual και σε ένα πινακάκι που βλέπεις όταν ανοίγεις το καπώ, αναγράφει πως η χρήση λαδιών προδιαγραφών διαφορετικών από acea c2 μπορεί να προκαλέσει ζημιά στον κινητήρα, και αυτοί σου προτείνουν να βάλεις τα λάδια που βάζουν στα βενζινοκίνητα, που φυσικά δεν καλύπτουν την απαιτούμενη προδιαγραφή. Και επειδή έχω επαφή με αρκετούς κατόχους, τα ίδια γίνονται παντού.Sent from my GT-S7562 using Tapatalk 4
Εγώ συμφωνώ μαζί σου για την ενημέρωση, ένθεν κι ένθεν.
Μια ερώτηση , πληροφοριακά : οι αντιπροσωπείες που αναφέρεσαι είναι στην επαρχία ή Αθήνα/Θεσνίκη?
Toyota Yaris (τρίτη γενιά)