-
Κ αντε εγω δεν ειμαι καποιος σημαντικος ωστε να μπορω να εκφερω την αποψη μου,τι εχεις να πειςμσε καποιον σαν τον σβ2 που εδωσε 15 κ βαλε κ€ για ενα αηκιου?με λιγα λογια?ποιοι θεωρουμε οτι ειμαστε για να κρινουμε τις αποφασεις αλλων,με οποιοδηποτε τροπο κ αν εληφθησαν οι εκαστοτε αποφασεις?εμεις τις λουζομαστε η τις απολαμβανουμε?καθε προιον εξυπηρετει κ αναλογες αναγκες.αν δεν συνεβαινε αυτο,τοτε θα υπηρχε μονο ενα προιον για καθε κατηγορια.κ τοτε να δεις ποσο προβατα θα ημαστε..
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
Κ αντε εγω δεν ειμαι καποιος σημαντικος ωστε να μπορω να εκφερω την αποψη μου,τι εχεις να πειςμσε καποιον σαν τον σβ2 που εδωσε 15 κ βαλε κ€ για ενα αηκιου?με λιγα λογια?ποιοι θεωρουμε οτι ειμαστε για να κρινουμε τις αποφασεις αλλων,με οποιοδηποτε τροπο κ αν εληφθησαν οι εκαστοτε αποφασεις?εμεις τις λουζομαστε η τις απολαμβανουμε?καθε προιον εξυπηρετει κ αναλογες αναγκες.αν δεν συνεβαινε αυτο,τοτε θα υπηρχε μονο ενα προιον για καθε κατηγορια.κ τοτε να δεις ποσο προβατα θα ημαστε..άνθρωπος που αγόρασε άσπρη μηχανή ΔΕΝ δικαιούται να ομιλεί...
-
Λευκη περλε παρακαλω..
Η αληθεια ειναι οτι μου αρεσει πολυ το ασπρο σαν χρωμα κ μονο αν δεν ειναι διαθεσιμο κοιταω κ μαυρο,αντε κ με πολυ ζορι ανθρακι! -
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
Λευκη περλε παρακαλω..
Η αληθεια ειναι οτι μου αρεσει πολυ το ασπρο σαν χρωμα κ μονο αν δεν ειναι διαθεσιμο κοιταω κ μαυρο,αντε κ με πολυ ζορι ανθρακι!δεν το σώζεις ...
-
Γ@μωτο..τι χρωμα να την βαψω?μη πεις μπλε κ να την πεταξω στη θαλασσα!χεχεχεχε
-
ωραία, για πες μου ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ σου, πως στέκεται το γιαρις σε σχέση με τον ανταγωνισμό
Θα σου πω για μερικά του ανταγωνισμού που γνωρίζω. Π.χ. δεν θα εκφέρω γνώμη για το 207.
Καταρχήν το Γιάρις 3 δεν νομίζω ότι ξεπερνά το Τζαζ σε έμπνευση σχεδίασης και μέσα και έξω (θα έλεγα γνωρίζω το Χόντα καλά, το άλλο το είδα για λίγο χτες, λίγο πριν αποχωριστώ το Στάρλετ.) Βέβαια ΙΜΟ είναι απλώς μισό κλικ πίσω και σίγουρα πιο πάνω και πολύ πιο φρέσκο από το πάμφθηνο Νόουτ. Το θετικό για το Τουότα είναι ότι μάλον έχει καλύτερα κοστολόγια χρήσης και από τα δύο λόγω κατανάλωσης, και τιμών ανταλλακτικών (σε σχέση με το Τζαζ αυτό), και παρά τις μειώσεις τιμών της Χόντα, το κακό όνομα της αντιπροσώπευσής της θα μετρήσει πάλι αρνητικά.
Η Τογιότα παίζει αριστοτεχνικά, όπως πάντα άλλωστε, απέναντι ΟΛΗΣ της αγοράς το χαρτί αξιοπιστία-εγγυήσεις-σιγουριά-τεχνική κάλυψη-εύκολη μεταπώληση-εμάς ξέρετε/εμάς εμπιστεύεστε, με ορντέβρ τους χώρους και την πρακτικότητα, κύριο πιάτο τον αποδεδειγμένης αξίας κινητήρα 1,33 και τα αυτόματα αν θέλετε, και επιδόρπιο την οθονάρα.
Το Κολτ μάλλον μένει πίσω και θα αντιπαλέψει με το 1000άρι μόνο. Το ΚΙΛ είναι άγνωστο προς το παρόν.Το Πούντο δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με το Γιάρις 3 σε πάρα πολλούς τομείς, πιστεύω ΙΜΟ δεν υπάρχει υποψήφιος πελάτης του πρώτου που να αμφιταλαντεύεται και για το δεύτερο. Τι να δούμε από δαύτο, το μοτέρ με τα 69 ημιάγριά άλογα, τα χρονάκια του ή τους πίνακες αξιοπιστίας? Το αφήνουμε έναντι του άλλου λοιπόν, παρά την πληθώρα χώρων και τις καλές τιμές.
Το Πόλο και οι κλώνοι του είναι σκληροί αντίπαλοι με την έννοια ότι έχουν χαμηλά τουρμπισμένα κυβικά και πλούσια γκάμα σε σύγχρονες μεταδόσεις και μπαίνουν στο μάτι. Και φυσικά πολύ μεγαλύτερη γκάμα αφού φτάνουν πολύ ψηλά σε αποδόσεις, αλλά εκεί δεν παίζει ο ιάπων.
Πιστεύω ότι θα γίνει (σχετικό) ντέρμπι.Από τη μια το τούρμπο και ενίοτε το DSG, τα προγράμματα αναβάθμισης, τα διάφορα σπορ πακ και τα χοντρά ζαντολάστιχα, το γερμανικό όνομα, και από την άλλη η ιαπωνική αξιοπιστία, οι χοντρές εγγυήσεις και οι οδικές βοήθειες, η εύκολη μεταπώληση, αλλά και οι σοβαροί χώροι και η πρακτικότητα. Εδώ, όπως και απέναντι στο Τζαζ θα μετρήσει και η οθόνη με το ναβί, οι γκατζετόβιοι θα κατουρηθούν, εγώ απλώς γελάω. Οι γκαζόβιοι θα πάρουν τούρμπο, αυτοί που θέλουν εργαλείο ή δεν νοιάζονται τόσο για επιδόσεις από πολύ μικρά κυβικά πόλης καθώς και πολλές γυναίκες, μάλλον θα παίζουν με την οθόνη του Γιάρις.Το Κόρσα χωλαίνει πλέον σε ορισμένα θέματα (άσχετα αν σκάβει από πωλήσεις). Κοιτάζοντάς το δίπλα στον ιάπωνα, είναι πλέον πίσω σε μερικά πράματα, δεν θα το πρότεινα τώρα σε κάποιον. Το αυτό και το Σουίφτ, έχει δυό καλά και πέντε μετριότητες. Το Μάζντα 2 είναι 2-3 γενιές πίσω σε κινητήρες και μεταδόσεις (είπαμε εν έτη 2011 έχει τα άλογα και τα κιβώτια του Στάρλετ του '90), έχει χρονάκια στην πλάτη του, έχει μικρή αντιπροσώπευση και είναι ρίσκο με τα ανταλλακτικά, πάσχει από χώρους και πρακτικότητα, ξεχάστε το στον πάτο της κατάταξης.
Το μισοξαδελφάκι του Φιέστα είναι σε ΠΟΛΥ καλύτερη μοίρα. Ετοιμάζει και διπλοσύμπλεκτο, είναι νεανίζον το εσωτερικό του, αν και όλο περίεργα κουμπάκια, κάνει προσφορές. Παίζει χοντρά, θα το βρει μπροστά του ο ιάπωνας σαν το Πόλο. Πάλι θα γίνει ανάλογος διαχωρισμός με τα βαγκ.
Το Κλιό έχει κάνει μια καλή κίνηση με το 1200άρι τούρμπο, αλλά καθότι γαλλικό, δεν έχει σε καμμία περίπτωση τα εχέγγυα αξιοπιστίας του ιάπωνα στην αγορά, και η εικόνα της αντιπροσώπευσής του πάσχει, είναι και κάμποσων μαίων. Θα παραμείνει πολύ πίσω κατά τα γνωστά μέχρι τώρα.Αυτά βλέπω. Ο καθένας να προσδιορίσει τις ανάγκες του και τις ταύλες του, και ας διαλέξει.
-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
Επίσης θεωρώ απαράδεκτο ΣΗΜΕΡΑ ένα αυτοκίνητο να διαθέτει τόσο άβολη θέση οδήγησης,που βολεύει μόνο το 1/3 των σωματοτυπων.Μπες στο καινούργιο.
Εσυ τι θα έχεις ή ο κάθε τυπικός συντηρητικός αγοραστής toyota?Ας πάρει και πάλι toyota αλλά να μην πάει σαν πρόβατο ή σαν κολλημένος,να συγκρίνει και να δοκιμάσει πρώτα
Τι εμπάθεια είναι αυτή??!!
Μπορεί να πάρει και LFA ακόμα, why in heaven's name ενδιαφέρεσαι και τους αποκαλείς και πρόβατα??
Αλήθεια το 70%, απο ποια επιστημονική έρευνα καθορίστηκε?Αν κάποτε και ένα yaris ή auris αποκτήσει πραγματικά ποιοτικό με μαλακό πλαστικό ταμπλό,όμορφες διχρωμίες και ευχάριστο διάκοσμο,θέση οδήγησης στα μέτρα κάθε όδηγου και όχι σε στυλ γιαγιάς 65 χρονης που είναι κοντή και δεν βλέπει,μοτέρ τούρμπο άμεσου ψεκασμού και μια σωστή συμπεριφορά δρόμου με σαφή πληροφόρηση τότε ναι θα το πάρω.Αλλά θα τα έχει ποτέ αυτά?Γιατί τώρα δεν
Πως ακριβώς είναι η σωστή συμπεριφορά δρόμου ? Για ένα αυτοκίνητο πόλης πάντα
-
αν είσαι συνέχεια στην πόλη κ δε σε ενδιαφέρει το σπορ, όλα καλά είναι, σε πάνε από το Α στο Β κ δε βρέχεσαι.
αν όχι, οδήγα ένα φιεστα (το προηγούμενο έχω οδηγήσει κ έχω μείνει έκπληκτος, αλλά κ το new πρεπει να είναι οκ), ένα ίμπιζα, ένα κλιο, ένα 207 κ θα καταλάβεις -
Για το 99% των αγοραστών η οδική συμπεριφορά όλων είναι ίδια,όπως και τα τιμόνια, τα φρένα και όλα τα υπόλοιπα.Οι μόνες διαφορές είναι στα αξεσουάρ,χρώματα,ταπετσαρίες και ντιζάιν.
-
Αυτά τα just made up statistics
Μην το λες, απλά πολλοί δεν μπορούν να το εκφράσουν όπως οι περισσότεροι από εμάς. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αυτά τα just made up statistics
Μην το λες, απλά πολλοί δεν μπορούν να το εκφράσουν όπως οι περισσότεροι από εμάς.Ισως το ποσοστό είναι μεγαλύτερο .....Ρώτα έναν πωλητή για το τι απασχολεί ένα υποψήφιο αγοραστή.
-
Ναι, δεν έχω μιλήσει ποτέ με πωλητές ή -πιο σημαντικό- με άλλα άτομα γύρω μου.
Σαφώς και ενδιαφέρονται για αξεσουάρ χρώματα κλπ, αυτό δεν μπορώ να καταλάβω πώς δείχνει ότι το 99% δεν καταλαβαίνει ότι ένα αμάξι έχει καλύτερα φρένα, ή μαλακότερο συμπλέκτη, ή χειρότερη ορατότητα κλπ.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ναι, δεν έχω μιλήσει ποτέ με πωλητές ή -πιο σημαντικό- με άλλα άτομα γύρω μου.Σαφώς και ενδιαφέρονται για αξεσουάρ χρώματα κλπ, αυτό δεν μπορώ να καταλάβω πώς δείχνει ότι το 99% δεν καταλαβαίνει ότι ένα αμάξι έχει καλύτερα φρένα, ή μαλακότερο συμπλέκτη, ή χειρότερη ορατότητα κλπ.
εγώ πάντως όσους 'ασχετους' φίλους έχω, έχουν καταλάβει ΟΛΟΙ ένα 'καλό' αμάξι όταν άλλαξαν, μπήκαν μέσα κ οδηγήσαν.
από αουρις σε φαμπια tsi
από πριμέρα του 2002 σε φόκους Ι
από σουιφτ σε φιεστα του 2003
κ άλλα 2,3 παραδείγματα
το λέω γιατί μου είχε κάνει εντύπωση- ότι τα 'καλα' οδηγικά αμάξια, από τύπους σαν εμάς προφανώς, διαφημίζονται κ 'ακούγονται'
το 90% των πωλητών είναι μαλάκες κ άσχετοι μπαρουφολογοι, από τα 'στατιστικά' που έχω βγάλει εγώ, οπότε μη τους ακουμε κ πολύ
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
απαγορεύεται να μην αρέσει ??....ό,τι νά'ναι!!!!
-
Βασικά η αλήθεια σε όλα τα τελευταία είναι κάπου στη μέση (και ούτε). ΙΜΟ δεν είναι 99% των οδηγών που βρίσκουν όλα τα αμάξια τα ίδια από κρατήματα και φρένα. Κάτι σε 80% είναι μάλλον αρκετά ρεαλιστικότερο.
Επίσης είναι κεφαλαιώδες να καθοριστεί το εξής : ότι ακόμη και αυτοί που θεωρούν ότι το Χ αυτοκίνητο έχει καλύτερο π.χ. πάτημα από το Ψ, πόσο καλύτερο είναι αυτό το πάτημα, πόσο σημαντικό κριτήριο είναι αυτή η υπεροχή για την χρήση που προορίζεται να έχει το αυτοκίνητο και εν τέλει πόσο θα επηρεάσει την απόφασή τους.
Για αμαξάκια σειράς τώρα μιλάμε.Επίσης δεν διαφημίζονται μόνο τα 'καλά' αυτοκίνητα από έναν ευχαριστημένο κάτοχο στον περίγυρό του, αλλά και τα ΄κακά'. Μάλιστα τα δεύτερα 'διαφημίζονται' πολύ περισσότερο απ' ότι διαφημίζονται τα πρώτα, αλλά από την ανάποδη.
Συνεργάτης σε άσχετη με το χώρο του αυτοκινήτου εισαγωγική εταιρεία έχει ένα κάδρο στο γραφείο του που λέει το εξής ρητό :
*'Ένας ευχαριστημένος πελάτης θα σου φέρει άλλον έναν, ένας δυσσαρεστημένος θα σου κόψει τρεις.' **
Διερωτηθήκατε ποτέ γιατί η κάθε Τουότα ακόμα και με κούτες σπάει ταμεία, ενώ π.χ. οι 'δημιουργοί και εφευρέτες' (λέγε με Ρενώ), κ.ο.κ. δεινοπαθούν, οι δε πελάτες τους εμφανίζουν μεγάλο ποσοστό κοψοχέρηδων στις τάξεις τους? ΟΚ, τώρα γνωρίζετε και εσείς την απάντηση.
Μιλάμε βέβαια για τον μέσο καταναλωτή, όχι για οπαδίστι, βαθιούς γνώστες της αγοράς, ή ειδικές περιπτώσεις. Στους τελευταίους δεν ιδρώνει το αυτί τους.Επίσης ένα ποσοστό των πωλητών (όχι το τσουτσέκι που πρωτοέπαισε δουλειά και ακόμη ψάχνεται) είναι λαλάκες.Σε όλα τα επαγγέλματα συμβαίνει αυτό. Αλλά ένα άλλο, εξίσου σημαντικό ξέρει και κάνει καλά την δουλειά του, ήτοι να κάνει αυτό που του είπανε : να χώνει.
Σήμερα μπορεί να είναι στο Λαικό και να πουλάει τούρμπο πλέκοντας κατάλληλα και ουμπεραλίστικα το εγκώμιό τους στον υποψήφιο, αλλά αύριο μπορεί να είναι στη Λάντα και να παίζει την κασσέτα από την β' πλευρά (ήτοι άτμο, απλότης, οικονομία, εμείς σε βλέπουμε σα φίλο, δεν κοιτάμε να σε γδάρουμε κοκ).*κοψοχέρηδες : αυτοί που λένε 'αν ξανααγοράσω/ξαναψηφίσω/ξαναδώσω κ.ο.κ. να μου κοπεί το χέρι από τη ρίζα'.
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
αν είσαι συνέχεια στην πόλη κ δε σε ενδιαφέρει το σπορ, όλα καλά είναι, σε πάνε από το Α στο Β κ δε βρέχεσαι.
αν όχι, οδήγα ένα φιεστα (το προηγούμενο έχω οδηγήσει κ έχω μείνει έκπληκτος, αλλά κ το new πρεπει να είναι οκ), ένα ίμπιζα, ένα κλιο, ένα 207 κ θα καταλάβειςτο Fiesta mk7 (το Sport συγκεκριμένα) το έχω εδώ και 2.5 χρόνια.
Επιμένω, γιατί κάποιος όπου θα οδηγεί πόλη κατα κύριω λόγω ( ...σαν να λέμε για το σκοπό που σχεδιάστηκε το Yaris..)
οπωσδήποτε να ενδιαφερθεί για ανάβαση στη Πεντέλη?Να το θέσω και διαφορετικά : εγώ πήρα το Fiesta Sport γιατί ήθελα κάτι πιο σπορ,σε αυτή τη κατηγορία, με βόλεψαν
και μερικοί ακόμα παράγοντες, όλα οκ. Θείος μου πήρε το Yaris γιατί ήθελε απλή μεταφορά, επίσης όλα οκ!
Στην οικογένεια μας,επίσης έχουν περάσει 2 Yaris, τα οποία τα έχω εκτιμήσει για αυτά που πραγματικά καλούνται
να προσφέρουν,επίσης όλα οκ.Το είπε και ο dstou πιο πάνω, το συμπλήρωσαν και οι πιο κάτω συνομιλητές : δεν έχουν όλοι τις ίδιες οδηγικές ανησυχίες, ίσα
ίσα θέλουν απλά έναν ανθρωπομεταφορέα και σε αυτό το task το Yaris είναι πολύ καλό αποδεδειγμένα ,με το
καινούργιο να βελτιώνεται στα σημεία (εσωτερικό, οικονομία, εξοπλισμό).Το μόνο που δεν μου άρεσε ήταν η λίγο τσιμπημένη τιμή που είδα αλλά δικαιολογείται ως ένα βαθμό απο τον
εξοπλισμό. -
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
Το μόνο που δεν μου άρεσε ήταν η λίγο τσιμπημένη τιμή που είδα αλλά δικαιολογείται ως ένα βαθμό απο την αξιοπιστία.
Φιξεντ.
Έχουμε 2 yaris 1ης γενιά στην οικογένεια, το ένα 1300άρι με νορμάλ συντηρηση και το άλλο 1000άρι, παρατημένο στην τυχη του.
Και τα δυο δεν έχουν κάνει κιχ. -
H τσιμπημένη τιμή μπορεί να έχει σε κάποιο βαθμό τα αίτιά της στην δεσπόζουσα θέση της εταιρείας και του μοντέλου στην αγορά. Και η Ντάτσια άμα είχε τις πωλήσεις των άλλων, το ίδιο μπορεί να έκανε. Εδώ το κάνουν άλλοι που δεν πουλάνε, και ενώ έπρεπε να ντουφεκάνε τον πελάτη με το δίκαννο και να τον έχουνε στις γαλειφιές, τον κοιτάνε αφ' υψηλού.
-
-edit-
-
Δεν διαφωνώ με τις αιτιάσεις ως προς το γιατί το Yaris ίσως είναι λίγο πιο τσιμπημένο, απλά
εν καιρώ κρίσης περίμενα μια λίγο πιο χαμηλή τιμή, that's all.Taurus, κι εμείς το ίδιο, 2 Yarakia τα οποία πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους αγόγγυστα και απροβλημάτιστα.
Το μόνο θέμα που έπαιξε, ήταν η αντικατάσταση 2 φορές πίσω [GB mode on] amortisseur [GB mode off]. Μέσα στην εγγύηση πάντα και καλή εξυπηρέτηση.Με εντυπωσίασε το γεγονός οτι το καινούργιο Yaris προσφέρει σπορ ανάρτηση στα έξτρα.
Άρα, να υποθέσω προμηνύεται και μια καλή Sport έκδοση?
Toyota Yaris (τρίτη γενιά)