-
Συγνωμη, αλλα αν δεν παιρνεις χαμπαρι οτι η ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ λωριδα σιγα σιγα ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ, κ πας προς την μερια του αλλου, κοινως φευγεις απο την λωριδα σου κ μετατοπιζεσαι σε σχεση με τον δρομο, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.
-
εδώ υπάρχουν άλλοι κι άλλοι
δε προσπαθώ να πάρω το μέρος κανενός, αλλά φαίνεται ο άλλος όταν κάνει κάτι αν το κάνει από κλανιά-μαγκιά ή από χαζομάρα-καταλάθος. Το 2ο υπάρχει περίπτωση να το διορθώσεις με λίγα λόγια, αν όμως πέσεις σε μ@λ@κ@ τότε ό,τι και να του πεις απ'το ένα μπαίνει απ'το άλλο βγαίνει. εκεί ναι, χρειάζεται η κλήση και ό,τι άλλο
-
Η κλήση χρειάζεται ούτως ή άλλως. Ο αστυνομικός δεν μπορεί(και δεν πρέπει) να κάνει ανάλυση προθέσεων του παραβάτη. Ούτε βοηθάς κάποιον να μάθει χαρίζοντας κλήσεις. Αυτό που αλλάζει είναι ο χαρακτηρισμός(ζώον ή κάτι πιο επιεικές).
Και για να επανέλθω on topic: όταν συναντάς προειδοποιητικό φανάρι με παλλόμενο πορτοκαλί που μόλις έχει ανάψει και κινείσαι με ~80, έχεις δύο επιλογές: είτε να αρχίσεις να φρενάρεις για να σταματήσεις είτε να διατηρήσεις σταθερή ταχύτητα-ελαφρά αυξανόμενη για να προλάβεις να περάσεις. Ζώον με παλιό Vectra(αρχές δεκαετίας 90) ακολούθησε την τρίτη επιλογή: άρχισε να φρενάρει και όταν το φανάρι έγινε πορτοκαλί, επιτάχυνε και πέρασε με κόκκινο!
-
Μια και μιλάμε για νέους , κομπλαρισμένους ΄και ζώα...
Μου συνέβει το ΣΚ. Κάθετο στενό στην Λ.Πεντέλης παπούλης προσπαθεί να παρκαρει το 80άρι του σε στενό δρόμο με αρκετά μεγάλο χώρο. Πίσω του έχουμε 3-4 αυτοκίνητα και περιμένουμε στωικά σχεδόν όλοι. Ο παπουλης προσπαθει να παρκάρει χωρίς να κουμπήσει κανέναν μπρος πίσω και η γιαγιακα απέξω να του λέει αποστάσεις. Ο μπροστινός μετά τα 3 , ναι 3 λεπτά , έχει αρχίσει και γίνεται ανυπόμονος και να βγαζει το κεφάλι έξω , να κορνάρει και να αγχώνει τον παπουλη. Οι υπόλοιποι είμαστε υπομονετικοι. Κάποια στιγμή το βάζει όπως όπως και έχουμε αρκετό χώρο να περάσουμε. Αμ δε ..... Ο τύπος μπροστά κάνει ενα δυο μέτρα και αρχίζει να λέει στο παπού να σταματήσει να οδηγάει αφου δεν μπορεί να παρκάρει , να του ζτηάζει το λόγο για μας καθυστέρησε κλπ κλπ. και να μαζευεται κόσμος να κοιτάει.
Εγώ , ένα αυτοκίνητο πίσω , τα πήρα με το μλκα , βγάζω το κεφάλι έξω και του φωνάζω: 'Εεελααα πιλότε , ξεκίνα , θα χαλάσουμε την χρονομέτρηση.... ' ε , με το που το λέω αυτό έπεσαν κάτι γέλια απο 2-3 οδηγους και κάτι περαστικους και κάποιος του φώναξε , 'καλά σου λέει , ξεκίνα...' .Πρέπει να έγινε κατακόκκινος , έβαλε το κεφάλι μέσα και έφυγε χωρίς να πεί κουβέντα...
-
-
Αψογος! χαχα
-
Χθες βράδυ ήμουν ελαφρώς πατημένος στην παραλιακή προς Βάρκιζα, και στο φανάρι που είναι 100μ πριν το φανάρι της Βουλιαγμένης ('κουτάλα'), ένα μοσχάρι πήγαινε με 10χλμ από τέρμα δεξιά προς τέρμα αριστερά για να στρίψει δεξιά προς Βουλιαγμένης. Εγώ ήμουν στην αριστερή και ευτυχώς μύρισα τα νύχια μου και κατάφερα να τον αποφύγω.
Στο γυρισμό (γύρω στις 00:00), ήμουνα ψιλοαεροπορικώς στην αριστερή της παραλιακής προς Πειραιά, στο ύψος του αεροδρομίου. Στο φανάρι μετά το κεντρικό του αεροδρομίου (αυτό δηλαδή που λίγο παρακάτω έχει ένα περίπτερο) και ενώ ήμουν αριστερή με πάρα πολλά, ένα γίδι με 316 σφάζει χαλαρά το κόκκινο του ρεύματος προς Γλυφάδα, και κάνει επιτόπου με σκοπό να σταματήσει στο περίπτερο. Ολα αυτά βέβαια σε slow motion, γιατί να σφάζει κόκκινα ήξερε ο τρόμπας αλλά να πατήσει ένα ρημαδογκάζι δεν ήξερε. Εγώ προφανώς δεν προλάβαινα να σταματήσω με την καμία (μου βγήκε σε πολύ μικρή απόσταση), και προσπάθησα να μαντέψω τι ήθελε να κάνει (να κάτσει αριστερά, να κόψει κάθετα το δρόμο και να κάτσει στη δεξιά, να πάει στο περίπτερο, να περιμένει στη μέση να περάσω, ...). Τελικά μέχρι να καταλάβει και αυτός ότι ήταν έτοιμος να συναντήσει τον δημιουργό του, είχε προσχωρήσει λίγο οπότε κατάφερα να τον περάσω από πίσω, κάνοντας μερικές ψιλοζεμπεκιές λόγω των απότομων ελιγμών. Η Βολβάρα με άφησε πάλι ασπροπρόσωπο όμως.
Εκοψα σχεδόν τελείως περιμένοντάς τον να έρθει και να τον αρχίσω στα γαμωσταυρίδια, αλλά τελικά σταμάτησε στο περίπτερο. Εντάξει, πήγαινα του σκοτωμού, αλλά κι αυτό το βόδι θα του έπεφτε ο κώλος να περιμένει το πράσινο; Ρίσκαρε τη ζωή του για μερικά δευτερόλεπτα; Πίσω από μένα η παραλιακή ήταν άδεια, και είχε χρόνο ακόμα και να κατουρήσει μέχρι να εμφανιστεί αυτοκίνητο, περνόντας όσα κόκκινα ήθελε. Ημαρτον ρε π@@στη μου... Αί σιχτήρ...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Συγνωμη, αλλα αν δεν παιρνεις χαμπαρι οτι η ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ λωριδα σιγα σιγα ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ, κ πας προς την μερια του αλλου, κοινως φευγεις απο την λωριδα σου κ μετατοπιζεσαι σε σχεση με τον δρομο, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.ΡΟΥΜΑΝΑ με RAV στα διοδια της Ελευσινας...
δικαιολογηθηκε μετα απο μπινελικι οτι ηταν πρωτη φορα σε ελληνικο δρομο...
στην αρχη το επαιζε οτι ηταν στην γραμμη της....γραμμη που να εχεις φερει το τιμονι φετα ενω εγω πηγαινα ισια πρωτη φορα ειδα....
ζητημα 3 ποντων να μου το εφερνε πανω οταν το κοντερ μου εδειχνε 270 χλμ πορειας απο οταν το εφερα σπιτι...
ε ρε να γινοταν κατι....απο το ιντερνετ καφε του Κορυδαλλου θα σας εγραφα τωρα...
-
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
Συγνωμη, αλλα αν δεν παιρνεις χαμπαρι οτι η ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ λωριδα σιγα σιγα ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ, κ πας προς την μερια του αλλου, κοινως φευγεις απο την λωριδα σου κ μετατοπιζεσαι σε σχεση με τον δρομο, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.
ΡΟΥΜΑΝΑ με RAV στα διοδια της Ελευσινας...
στην αρχη το επαιζε οτι ηταν στην γραμμη της....γραμμη που να εχεις φερει το τιμονι φετα ενω εγω πηγαινα ισια πρωτη φορα ειδα....
ζητημα 3 ποντων να μου το εφερνε πανω οταν το κοντερ μου εδειχνε 270 χλμ πορειας απο οταν το εφερα σπιτι...
ε ρε να γινοταν κατι....απο το ιντερνετ καφε του Κορυδαλλου θα σας εγραφα τωρα...
Βλεπώταν τουλάχιστον ;;;
Πόσο θα κάτσει Ελλάδα ;;;
Ερχόταν για «δουλειά» ;;;
Κάνε τηλέφωνο κράτησες ;;; -
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Χθες βράδυ ήμουν ελαφρώς πατημένος στην παραλιακή προς Βάρκιζα, και στο φανάρι που είναι 100μ πριν το φανάρι της Βουλιαγμένης ('κουτάλα'), ένα μοσχάρι πήγαινε με 10χλμ από τέρμα δεξιά προς τέρμα αριστερά για να στρίψει δεξιά προς Βουλιαγμένης. Εγώ ήμουν στην αριστερή και ευτυχώς μύρισα τα νύχια μου και κατάφερα να τον αποφύγω.Στο γυρισμό (γύρω στις 00:00), ήμουνα ψιλοαεροπορικώς στην αριστερή της παραλιακής προς Πειραιά, στο ύψος του αεροδρομίου. Στο φανάρι μετά το κεντρικό του αεροδρομίου (αυτό δηλαδή που λίγο παρακάτω έχει ένα περίπτερο) και ενώ ήμουν αριστερή με πάρα πολλά, ένα γίδι με 316 σφάζει χαλαρά το κόκκινο του ρεύματος προς Γλυφάδα, και κάνει επιτόπου με σκοπό να σταματήσει στο περίπτερο. Ολα αυτά βέβαια σε slow motion, γιατί να σφάζει κόκκινα ήξερε ο τρόμπας αλλά να πατήσει ένα ρημαδογκάζι δεν ήξερε. Εγώ προφανώς δεν προλάβαινα να σταματήσω με την καμία (μου βγήκε σε πολύ μικρή απόσταση), και προσπάθησα να μαντέψω τι ήθελε να κάνει (να κάτσει αριστερά, να κόψει κάθετα το δρόμο και να κάτσει στη δεξιά, να πάει στο περίπτερο, να περιμένει στη μέση να περάσω, ...). Τελικά μέχρι να καταλάβει και αυτός ότι ήταν έτοιμος να συναντήσει τον δημιουργό του, είχε προσχωρήσει λίγο οπότε κατάφερα να τον περάσω από πίσω, κάνοντας μερικές ψιλοζεμπεκιές λόγω των απότομων ελιγμών. Η Βολβάρα με άφησε πάλι ασπροπρόσωπο όμως.
Εκοψα σχεδόν τελείως περιμένοντάς τον να έρθει και να τον αρχίσω στα γαμωσταυρίδια, αλλά τελικά σταμάτησε στο περίπτερο. Εντάξει, πήγαινα του σκοτωμού, αλλά κι αυτό το βόδι θα του έπεφτε ο κώλος να περιμένει το πράσινο; Ρίσκαρε τη ζωή του για μερικά δευτερόλεπτα; Πίσω από μένα η παραλιακή ήταν άδεια, και είχε χρόνο ακόμα και να κατουρήσει μέχρι να εμφανιστεί αυτοκίνητο, περνόντας όσα κόκκινα ήθελε. Ημαρτον ρε π@@στη μου... Αί σιχτήρ...
Μήπως να αφήσεις τα πατημένα, τα αεροπορικά κλπ. και να πηγαίνεις λιγάκι πιο νορμάλ?
-
Το θέμα είναι ότι -ειδικά- στην πόλη δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση να πηγαίνουν όλοι προσεκτικά. Αν οδηγείς πολύ γρήγορα, αυξάνεις γεωμετρικά την πιθανότητα να τρακάρεις με κάποιον που οδηγούσε απρόσεκτα.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
ΡΟΥΜΑΝΑ με RAV στα διοδια της Ελευσινας...
Βλεπώταν τουλάχιστον ;;;
Πόσο θα κάτσει Ελλάδα ;;;
Ερχόταν για «δουλειά» ;;;
Κάνε τηλέφωνο κράτησες ;;;Αν χαρακτηρίσω τα σχόλια ως ρατσιστικά, θα έχω άδικο;
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Αν χαρακτηρίσω τα σχόλια ως ρατσιστικά, θα έχω άδικο;yup
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Το θέμα είναι ότι -ειδικά- στην πόλη δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση να πηγαίνουν όλοι προσεκτικά. Αν οδηγείς πολύ γρήγορα, αυξάνεις γεωμετρικά την πιθανότητα να τρακάρεις με κάποιον που οδηγούσε απρόσεκτα.Τα όρια ταχύτητας εντός πόλης είναι χαμηλά ακριβώς επειδή γίνονται διάφορα...
Καλό είναι να τα τηρούμε ώστε να αποφεύγονται τα χειρότερα.... αλήθεια, πόσοι τηρούν το όριο των 50 και πόσοι μετά γκρνιάζουν ότι τους πετάχτηκε κάποιος απο ένα στενό;
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Αν χαρακτηρίσω τα σχόλια ως ρατσιστικά, θα έχω άδικο;Ναί γιατί εννίοτε κάνουμε και πλάκα.
-
Ο χρήστης inimic έγραψε:
αλήθεια, πόσοι τηρούν το όριο των 50 και πόσοι μετά γκρνιάζουν ότι τους πετάχτηκε κάποιος απο ένα στενό;Λίγοι και πολλοί αντίστοιχα.
-
-
Ο χρήστης inimic έγραψε:
αλήθεια, πόσοι τηρούν το όριο των 50 και πόσοι μετά γκρνιάζουν ότι τους πετάχτηκε κάποιος απο ένα στενό;Αλλο τα στενά, και άλλο τα κόκκινα σε κεντρικότατη λεωφόρο.
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
αλήθεια, πόσοι τηρούν το όριο των 50 και πόσοι μετά γκρνιάζουν ότι τους πετάχτηκε κάποιος απο ένα στενό;
Αλλο τα στενά, και άλλο τα κόκκινα σε κεντρικότατη λεωφόρο.
Σύμφωνοι αλλά και πάλι δε σημαίνει ότι επειδή εμείς κινούμαστε 'σωστά', είμαστε και σωστοί σαν οδηγοί αν τρέχουμε με πολλά. Γιατί από το ύφος του κειμένου, από τη στιγμή που αναφέρεις 2 φορές ότι έτρεχες, δείχνεις με το τρόπο που το γράφεις, ότι βαθειά στο μυαλό σου ξεπετιέται το.. 'κι εγώ με το να τρέχω έτσι κάτι δε κάνω καλά'. Όλοι έχουμε τρέξει και και.. αλλά ακόμα και όταν τρέχουμε με πολλά ενώ τηρούμε τουλάχιστον τον υπόλοιπο ΚΟΚ το κακό μπορεί να γίνει από εκεί που δε το περιμένεις. Μια σχετική-άσχετη κοπέλα, ένας άπειρος-φοβισμένος οδηγός να σου κάνει μια τιμονιά από τη μεσαία στην αριστερή στη παραλιακή γτ πολύ απλά φοβήθηκε ότι κάποιος την/τον πλησιάζει πολύ γρήγορα, γτ είδε μια αράχνη μέσα στο αμάξι(Μη το γελάτε καθόλου....), γτ χτύπησε το κινητό και πολλά πολλά ακόμα.. Φυσικά τους κάφρους με τις παράνομες επικίνδυνες αναστροφές και τα κόκκινα τους κράζουμε..
-
Ζώο από Αγγλία...
Ζώα,Ζώα,Ζώα............. [#4]