-
Χαιρετώ όλη την παρέα. Το όνομα μου είναι Δημήτρης και παρακολουθώ το forum αρκετό καιρό. Ενδιαφέρομαι για την αγορά του Seat Exeo 1.8T style και θα ήθελα πληροφορίες και απόψεις σχετικά με την κατανάλωση και την αξιοπιστία του κινητήρα 1.8 20vt , καθώς από ότι έχω διαβάσει μέχρι τώρα δεν έχω βγάλει ασφαλή συμπεράσματα. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης έκδοσης του κινητήρα είναι:
Ισχύς: 150PS/5700rpm
Ροπή: 220NM/1800rpm
Συμπίεση: 9,5:1
Προδιαγραφή ρύπων: EU5!!
Τυποποιημένη κατανάλωση: 10,9/6,1/7,9 -
Χαιρετώ όλη την παρέα. Το όνομα μου είναι Δημήτρης και παρακολουθώ το forum αρκετό καιρό. Ενδιαφέρομαι για την αγορά του Seat Exeo 1.8T style και θα ήθελα πληροφορίες και απόψεις σχετικά με την κατανάλωση και την αξιοπιστία του κινητήρα 1.8 20vt , καθώς από ότι έχω διαβάσει μέχρι τώρα δεν έχω βγάλει ασφαλή συμπεράσματα. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης έκδοσης του κινητήρα είναι:
Φιλε καλωσηρθες
Λοιπον αυτο που ξερω για το αυτοκινητο, ειναι πως προκειται για rebadged A4 προηγουμενης γενιας, που μονο θετικο μπορει να ειναι ως προς την ποιοτητα. Για τον κινητηρα τωρα, απ'οσο εχω διαβασει ειναι απο τους πλεον αξιοπιστους του γκρουπ, αν κ αποσυρεται σιγα σιγα ελεω TSi αλλα κυκλοφορει περιπου 15 χρονια. Στα αρνητικα του η αυξημενη καταναλωση.
Διαβασε κ το ποστ ενος φιλου που το οδηγησε προσφατα
viewtopic.php?f=15&t=23429&start=480#p1953647
-
Νομίζω ότι διάβασα κάπου ότι ο 20βάλβιδος αντικαθίσταται από τον πολύ πιο σύγχρονο 1.8 TSi. Φυσικά και θα το προτιμήσεις με το καινούριο μοτέρ!
Edit: Είχα δίκιο τελικά. Από Σεπτέμβριο με τους TSi. http://www.auto-types.com/autonews/seat ... -6215.html
-
Επιτελους τελειωσαν τα αποθεματα 20VT ;
-
Όπως είπαν και τα παιδιά, ο 20vt είναι πολύ αξιόπιστος αλλα καίει πολύ. Θα σε βάλει 'μεσα' με λίγα λόγια. Γνώμη μου να περιμένεις τον TSi όπως λέει και ο REALZEUS
-
εγω με 20vt εκτος πολης 6,2 λιτρα μικτο7,5 και εντος πολης ενα 11 ρακι!! πραγματικές καταναλώσεις με το πασσατ τις υπογραφής ...το μοτερ είναι 'αλεξίσφαιρο'φτάνει τα 400 άλογα με μαμά μπιελο-πιστονα!...δεν νομίζω να εχει κ τρελή διάφορα ο τσι..αντε κανα μισολιτρο λιγότερη μικτή κ κανα λίτρο εντός πόλεως
-
Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον. Το σχετικό τόπικ του forum για το EXEO το έχω διαβάσει. Επίσης έχω ψάξει στο internet για πληροφορίες (άρθρα, δοκιμές κ.λ.π). Το στοιχείο που μου αρέσει περισσότερο στο συγκεκριμμένο αυτοκίνητο είναι το πανέμορφο και αρκετά ποιοτικό εσωτερικό του ενώ δεν βρίσκω να υστερεί σημαντικά σε κάποιον τομέα (επαρκείς χώροι για μια τετραμελή οικογένεια, σχετικά μαζεμένες εξωτερικές διαστάσεις, πολύ ικανοποιητικός εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας, καλές επιδόσεις). Σε test που έχουν γίνει στο εξωτερικό αναφέρουν ασφαλή οδική συμπεριφορά, ικανοποιητική άνεση (θόρυβος-ανάρτηση), ενώ η οδηγική αίσθηση είναι περισσότερο από το προηγούμενο Α4. Όσον αφορά την κατανάλωση αναφέρουν μέσες τιμές από 9,5-11 lt/100Km, βέβαια οι συνθήκες διαφέρουν από την Ελλάδα. Σίγουρα οι εκδόσεις με τους νέoυς TSi θα είναι καλύτερες αλλά το θέμα είναι σε τι τιμή θα έρθουν στην Ελλάδα, αν έρθουν γιατί το μοντέλο, μέχρι τώρα, από πωλήσεις έχει πάει άπατο. Αυτή τη στιγμή το 1.8Τ Style προσφέρεται με 21.574€-1000€ επιδότηση ανταλλαγής=20.574€, ενώ πιστεύω ότι με λίγη πίεση μπορεί να γίνει και επιπλέον έκπτωση (η μια καλή τιμή στην ανταλλαγή του παλιού μου Focus). Τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα του αυτοκινήτου πιστεύω ότι είναι η πάρα πολύ δύσκολη μεταπώληση που θα έχει στο μέλλον (ποιό seat είπες ότι έχεις ? exeo? τι είναι αυτό?...... ) και το ότι ο κινητήρας είναι παλιός και κάπως ξεπερασμένος σε θέματα επιδόσεων-κατανάλωσης (αν και καλύπτει τις προδιαγραφές EU5).
ΥΓ. προς iROC Τι βενζίνη του βάζεις?
-
o 20 vt απετει τουλάχιστο 91 οκτάνια εγω του βάζο απλη 95 ara παντα !!οι τσι απαιτουν 95 οκτανια (εκτος απο κάποιους πρώτης γενιάς τσι βλέπε gt)κ εγω στο τσι μου 95 αρα βάζω.... άπλα προτιμώ shell k eko αφού έχουν ενισχυμένη απλή κάτι που στο εξωτερικό λέγετε premium unleaded!
βέβαια κάλο είναι ανά καμία 10 άρια ντεπόζιτα να βάζεις και κάνα 20 ευρώ 100άρα... -
Συγνώμη αν μπαίνω σφήνα στη συζήτηση σας αλλά γιατί όχι μια Octavia5 1,8Tsi. Κατασκευαστικά και τεχνικά σε πολλά πράγματα πιο σύγχρονη, (νομίζω) το ίδιο ποιοτική, (πιστευω) το ίδιο αξιόπιστη, πιο οικονομική σε κατανάλωση και πιο λειτουργική με το κρυφο-5θυρο αμάξωμα και σε παρόμοια τιμή.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Συγνώμη αν μπαίνω σφήνα στη συζήτηση σας αλλά γιατί όχι μια Octavia5 1,8Tsi. Κατασκευαστικά και τεχνικά σε πολλά πράγματα πιο σύγχρονη, (νομίζω) το ίδιο ποιοτική, (πιστευω) το ίδιο αξιόπιστη, πιο οικονομική σε κατανάλωση και πιο λειτουργική με το κρυφο-5θυρο αμάξωμα και σε παρόμοια τιμή.Επειδή το Octavia είναι ένα Golf ενώ το Exeo ένα Α4 που είναι πολύ ανώτερο παντού.
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
o 20 vt απετει τουλάχιστο 91 οκτάνια εγω του βάζο απλη 95 ara παντα !!οι τσι απαιτουν 95 οκτανια (εκτος απο κάποιους πρώτης γενιάς τσι βλέπε gt)κ εγω στο τσι μου 95 αρα βάζω.... άπλα προτιμώ shell k eko αφού έχουν ενισχυμένη απλή κάτι που στο εξωτερικό λέγετε premium unleaded!
βέβαια κάλο είναι ανά καμία 10 άρια ντεπόζιτα να βάζεις και κάνα 20 ευρώ 100άρα...Κατά τη γνώμη μου πολύ αισιόδοξη άποψη. Οι 100άρες αρχίζουν να επιδρούν ευεργετικά στον κινητήρα μετά από 2-3 γεμίσματα. Το 20ευρο δεν κάνει τίποτα, χώρια που με την τιμή που έχει θα το κάψεις όλο εντός του πρατηρίου...
-
βρε cosneo αμα το πάμε έτσι γιατί ο άνθρωπος να μην κοιτάξει τα μεταχειρισμένα 3 ετιας και με 40000χλμ? με 20000 βρίσκει διαμάντια!! κ χωρίς φόρους πολυτελείας...http://www.car.gr/classifieds/cars/view/860423/
θημιο .... όμως βάζο 95 αρα ενισχυμένη με προσθετά!!απο γνωστό πρατήριο νομίζω οτι μια φορά στα 10 καλα ειναι...
-
Ναι αλλά επειδή είναι λίγο αβέβαιο το μέλλον της μάρκας η vag δν ξέρει ακόμα τι θα κάνει πώληση , κλείσιμο , κατασκευή αποκλειστικά rebadged αυτοκινήτων ; και εμένα αυτό με προβληματίζει με το fr μήπως να κοίταζες για κάτι άλλο τα skoda πάντως φένεται να τα καταφέρνουν καλύτερα σε αυτόν τον τομέα .
-
Μην τρελαινεστε, και αυριο να κλεισει η σεατ προβλημα διαθεσιμοτητας ανταλλακτικων δεν προκειται να υπαρξει επ'ουδενι. Εφ'οσον τα εξαρτηματα των μοντελων της σεατ χρησιμοποιουνται απο ακομα 3!! μαρκες προβλημα ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να υπαρξει. & -
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Μην τρελαινεστε, και αυριο να κλεισει η σεατ προβλημα διαθεσιμοτητας ανταλλακτικων δεν προκειται να υπαρξει επ'ουδενι. Εφ'οσον τα εξαρτηματα των μοντελων της σεατ χρησιμοποιουνται απο ακομα 3!! μαρκες προβλημα ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να υπαρξει. & -Μεταπώληση όμως που λέγαμε και στο άλλο τόπικ ; και μετά να πάρει αυτοκίνητο που στην Ελλάδα πουλήσε 4 κομμάτια ;
-
Ναι, γιατί όχι;
-
Σε αυτο δε θα διαφωνησω, αν και εκ των πραγματων δε θα γινει οτι κ με τη ροβερ αυτη τη στιγμη, εφ'οσον και ανταλλακτικα θα υπαρχουν και συνεργεια που θα ασχολουνται ενεργα με ιδια -ουσιαστικα- αυτοκινητα. Ειναι δηλαδη σα να εκλεινε η rover μονο την MG κι οχι να φαλληριζε ολο το γκρουπ. Και φυσικα το γκρουπ βαγκ ειναι πολυ μεγαλυτερο μεγεθος ωστε να υπαρξει ουσιαστικο προβλημα. Οτι θα πεσουν ομως οι τιμες για ψυχολογικους κυριους λογους ναι, θα γινει. Ειναι ομως πολυ μακρινο το ενδεχομενο να κλεισει η εταιρεια, το γεγονος οτι δεν παρουσιαζει κερδη δε σημαινει οτι θα κλεισει αυριο, ουτε καν κατα τα προσεχη χρονια...
Οτι δεν εχει πουλησει πολυ καποιος μπορει να το προσμετρα στα θετικα. Και παλι ομως δεν εχει πουλησει ως σεατ, Α4 ενα σωρο υπαρχουν, οποτε και εδω περισσοτερο ψυχολογικοι ειναι οι λογοι που θα σε αποθαρρυνουν καθως το συνολο ειναι δοκιμασμενο εδω κ πολλα χρονια.
Στο δια ταυτα, δεν ειναι αυτοκινητο για να το κρατησεις 1,2,3 χρονια κ να το δωσεις μετα χωρις να εχεις χασει. Εαν ομως θελεις ενα καλο ποιοτικο αυτοκινητο για να το κρατησεις ωστε να βγαλει τα λεφτα του και να το δωσεις οταν πλεον εχει ερθει το πληρωμα του χρονου, θεωρω πως ειναι πολυ καλη επιλογη
-
Αυτό το ότι είναι αβέβαιο το μέλλον της μάρκας πόθεν προέκυψε; Από το αλφίστι.gr-com; Αυτά χρόνια ακούγονται από τους ίδιους κύκλους, πότε για τους Κινέζους (ούτε που τους είδαμε...) και πότε για κλείσιμο. Συμπτωματικά ακούγονται από τότε που το γερμανικό γκρουπ έδωσε μια διαφορετική κατεύθυνση στον προσανατολισμό των mainstream brands του.
Κοίτα να δεις μάλιστα που όποτε οι Ιταλοί έχουν πρόβλημα την πληρώνει κάποιος άλλος, και το χειρότερο υπάρχει κόσμος που το πιστεύει κιόλας μια και τα σενάρια αναπαράγονται με προεξάρχοντα τον διψασμένο για καταστροφολαγνεία αγγλοσαξονικό τύπο και τους συνήθεις ανταποκριτές...
Όσο λοιπόν πήγαν οι Κινέζοι να αγοράσουν τη SEAT και όσο τυς είδαμε τόσα χρόνια, άλλο τόσο έχει κίνδυνο η μάρκα να κλείσει στο προσεχές μέλλον τουλάχιστον.
Και αυτό γιατί έχει δρομολογηθεί η λύση σε πολλά από τα βασικά προβλήματα της κερδοφορίας της SEAT , όπως είναι σήμερα η υποεκμετάλλευση του Martorell, ενός από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά εργοστάσια του γκρουπ στο οποίο και συγκεντρώνει την παραγωγή της η ισπανική εταιρεία. Λόγω της πτώσης των πωλήσεων στο ιστορικό χαμηλό των 300.000+, ο αριθμός των παραγόμενων οχημάτων φαντάζει μικρός για το εργοστάσιο του Martorell με το μαξιμουμ δυναμικό των 450-500.000 κομματιών.
Η SEAT έχεί ανάγκη να παράγει ένα 80+% επί του δυναιμκού για να κρατά σε κερδοφορία το Martorell, κάτι που δε φαντάζει δύσκολο να το πετυχει με την προσθήκη των 80.000 Audi Q3 από το 2011 σε συνδυασμό με τη φετινή αυξητική τάση των πωλήσεων της ίδιας της SEAT.Μη ξεχνάμε επίσης ότι η ισπανική ετιρεία ήταν μέχρι πρότινος η μόνη mainstream μάρκα του vag που δεν διέθετε μεγάλο όγκο των οχημάτων της να κατασκευάζονται σε συμπαραγωγή σε κοινό εργοστάσιο με τις υπόλοιπες μάρκες του vag, κάτι που κάνουν τόσο η Audi όσο η VW αλλά και η Skoda με σκοπό να ρίχνουν τα κόστη. Αυτό που ήταν επιλογή του vag, κοστίζει στη SEAT και εν μέρει παίρνει τέλος με την παραγωγή του Q3 στο Martorell.
Επίσης μη ξεχνάμε και ότι η ισπανική ετιρεία ήταν μέχρι πρότινος η μόνη mainstream μάρκα του vag που δεν παράγει σε εργοστάσια του vag στην Ανατολική Ευρώπη. Τόσο η Audi όσο η VW αλλά και η Skoda εκμεταλλεύονται τα χαμηλά κόστη στα εργοστάσια του vag σε Ουκρανία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Τσεχία, Ρωσία κλπ κλπ. Αυτό που ήταν επιλογή του vag, και φυσικά κοστίζει στη SEAT, εν μέρει παίρνει τέλος με την παραγωγή του νέου Arosa στο εργοστάσιο της VW στη Μπρατισλάβα.
Επίσης μη ξεχνάμε και ότι η ισπανική ετιρεία ήταν μέχρι πρότινος η μόνη mainstream μάρκα του vag που ο κύριος όγκος των οχημάτων της παράγεται απκλειστικά σε ένα και μόνο εργοστάσιο και από εκεί διαμοιράζεται στις υπόλοιπες αγορές. Όλες οι υπόλοιπες μάρκες του vag παράγουν τα οχήματά τους σε τοπικές μονάδες: πχ πώς θα φαινόταν δηλαδή αν τα Polo της Ινδίας κατασκευάζονταν όχι στην Ινδία αλλά στην Ισπανία (στη Ναβάρα) και από την Ευρώπη μεταφέρονταν στην ινδική αγορά; Δεν είναι μόνο το εργατικό κόστος αλλά και το κόστος μεταφοράς και το περιθώριο κέρδους. Αυτό σαφώς ήταν επιλογή του vag, φυσικά και κοστίζει στη SEAT, και εκ των πραγμάτων δε γίνεται να δοθεί άμεσα λύση με την εξαίρεση του νέου Arosa.
'Ολα αυτά φυσικά είναι απλώς ενδεικτικά του πώς μπορεί με άνεση να μεταστραφεί θετικά ή αρνητικά η πορεία μιας θυγατρικής, όταν αυτό έχει προαποφασιστεί από τη μητρική VW.
Με άλλα λόγια λύνεται το πρόβλημα της υποεκμετάλλευσης του Martorell, της αύξησης του περιθωρίου κέρδους (σε μία από τις εμπορικότερες κατηγορίες, αυτής του νέου Arosa), της διεύρυνσης της γκάμας (με τα νέα Arosa ΙΙ, Leon III, Toledo IV, Exeo II, Alhambra II κλπ) και εδω μιλάμε ότι η μάρκα θα κλείσει λόγω προβλεπόμενων ζημιών για το 2015...
(ΥΓ:Ο μόνος 'υπεύθυνος' που μίλησε για τελευταία ευκαιρία που όμως δε θα πάει χαμένη, ήταν ο πονηρός Άγγλος Τζέημς Μιουιρ που ενώ πρόσφατα ανέλαβε πρόεδρος στη SEAT, θέλει να καρπωθεί προς όφελός του από τώρα την αναμενόμενη μεταστροφή των οικονομικών της εταιρείας .Το ερώτημα είναι άλλο, πονηρός ή κουτοπόνηρος;)
Αγορά Seat Exeo 1,8T style