-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
αλέξανδρε είσαι το ειδωλό μου...Εμένα ο πατέρας μου ξαφνικά μία Κυριακή έπρεπε να τον πάω στο νοσοκομείο.
Φαντάσου να είχα 3πορτο και να έπρεπε να τον βάλω στο πίσω κάθισμα μαζί με τη μητέρα μου που τον κρατούσε όρθιο.Φίλε έχω πάθει ακριβώς το ίδιο ίδια μέρα... αλλά εγώ είχα 3πορτο. Καταλαβαίνεις τι πακέτο έφαγα...
(τσπ σταματώ το off topic.)
Μου έτυχε πριν κανένα δίμηνο. Είχα στη διάθεσή μου ένα μεγάλο σεντάν, ένα μεγάλο 7θέσιο SUV και ένα τρίθυρο χατς. Τελικά ήρθε και τον πήρε ασθενοφόρο καθώς δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του καν. Συμπέρασμα: Καλές οι προσωπικές ιστορίες αλλά δεν ισχύουν παντού και πάντα τα διδάγματά τους.
-
Ο χρήστης 1986 έγραψε:
...
Συμφωνώ οτι είναι ποίο πρακτικά αλλά οι γρηγορές εκδοσείς για εμένα επρεπέ να είναι 3θυρές για σκέψου πως θα ήτανε τα θρυλικά 106Rallye η SaxoVTS 5θυρά.Μπορεί να συνυπάρξουν ταυτόχρονα τα γρήγορα και σπορ αμαξώματα και σε 3θυρα και 5θυρα.
Ανάλογα τι θέλει ο καθένας παίρνει. Σημαντικό ρόλο παίζει η ηλικία. Και εγώ όταν ήμουν νέος μόνο 3θυρο ήθελα... Άλλες οι ανάγκες τότε (για μένα), άλλες τώρα...αλλά ένα γκαζάκι πάντα το θέλω... -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
...
Μου έτυχε πριν κανένα δίμηνο. Είχα στη διάθεσή μου ένα μεγάλο σεντάν, ένα μεγάλο 7θέσιο SUV και ένα τρίθυρο χατς. Τελικά ήρθε και τον πήρε ασθενοφόρο καθώς δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του καν. Συμπέρασμα: Καλές οι προσωπικές ιστορίες αλλά δεν ισχύουν παντού και πάντα τα διδάγματά τους.Προσωπική ιστορία θεωρείται και το δίδαγμα/άποψη του 'γλυτώνω τον ταρίφα'...
-
Περισσότερο στάση ζωής παρά δίδαγμα Νίκο.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
...
Συμφωνώ οτι είναι ποίο πρακτικά αλλά οι γρηγορές εκδοσείς για εμένα επρεπέ να είναι 3θυρές για σκέψου πως θα ήτανε τα θρυλικά 106Rallye η SaxoVTS 5θυρά.Μπορεί να συνυπάρξουν ταυτόχρονα τα γρήγορα και σπορ αμαξώματα και σε 3θυρα και 5θυρα.
Ανάλογα τι θέλει ο καθένας παίρνει. Σημαντικό ρόλο παίζει η ηλικία. Και εγώ όταν ήμουν νέος μόνο 3θυρο ήθελα... Άλλες οι ανάγκες τότε (για μένα), άλλες τώρα...αλλά ένα γκαζάκι πάντα το θέλω...OK
-
Υπαρχουν παιδια κ 5θυρα που δε 'χανουν' καθολου σε σχεση με τα αντιστοιχα 3πορτα, για μενα οι 147 κ 1 της bmw
-
Προσωπικα δεν είμαι απόλυτος στο αριθμό των θυρών. Εξαρτάται απο την εμφάνιση της επιλογής μου.
Στα 20 μου είχα 4θυρο και στα 30 μου 2θυρο. Με βόλεψαν και τα 2 παρόλες τις διαφορετικές ανάγκες μου στα 20 και στα 30 μου.
Γενικά θεωρώ ότι και ένα 5θυρο μοντέλο μπορεί να είναι το ίδιο όμορφο και σπορτιβ, στο συγκεκριμένο δε (στο Polo Gti) δεν βλέπω καμιά ιδιαίτερη εμφανησιακή διαφοροποιηση στο 3θυρο που να με κάνει να το προτιμήσω απο το 5θυρο. (Τωρα βέβαια στα 39 μου και η Cupra που μου αρέσει θα την ήθελα και με το όμορφο 5θυρο αμάξωμα του Ibiza αλλά και που δεν υπάρχει δεν μου κάνει ιδιαίτερη αίσθηση. Μπορώ να προσαρμόσω τις ανάγκες μου).
Θα συμφωνήσω βέβαια και με τον efthymi πως σε κάποιες περιπτώσεις οι παραπάνω πορτες δεν μειώνουν την αισθητική του αυτοκινήτου. Το ίδιο όμορφα η 1 ή η 147 και σαν 3θυρα και σαν 5θυρα. -
Ταπεινή μου άποψη, τουλάχιστον για την 147, είναι ότι της πάει πιο καλά το 5θυρο.
Σε γενικές γραμμές πάντως και έχοντας μεγαλώσει σε 3θυρα (Mini Cooper -> Peugeot 205), δεν θα επέλεγα τρίθυρο σε καμία περίπτωση, εκτός αν ήμουν βέβαιος ότι θα έκανα ελάχιστες διαδρομές με κόσμο στα πίσω καθίσματα (και πάλι δύσκολα θα το επέλεγα, π.χ. σε περιπτώσεις που το 5θυρο είναι τραγικά άθλιο εμφανισιακά σε σχέση με το 3θυρο, βλ. Stilo).
Σπαστικά πραγματάκια στα τρίθυρα:
- Μακροβούτι και σήκωμα του οδηγού ή συνοδηγού για είσοδο/έξοδο πίσω.
- Μπελάς το να αφήσεις/πάρεις πράγματα από το πίσω κάθισμα
- Πολύ μεγάλες/βαριές πόρτες (η σχετικά μικρόσωμη κουμπάρα μου παλεύει με την πόρτα ενός Astra)
- Παράθυρα μεγάλου μεγέθους μπροστά και έλλειψη παραθύρων πίσω. Ή θα τρώνε οι πίσω τον αέρα της ζωής τους, ή ο μπροστινός δεν θα παίρνει όσο αέρα θέλει.
Αν δεν κάνω λάθος (διορθώστε με), το πλεονέκτημα των τριθύρων θεωρείτο η μεγαλύτερη στρεπτική ακαμψία;
Εν ολίγοις, εγώ ΔΕΝ ξαναπαίρνω τρίθυρο.
Σε ό,τι αφορά τα 28000 που διαθέτεις, εγώ θα είχα ήδη χτυπήσει μία Giulietta, αλλά θα συμφωνήσω με τους προηγούμενους, ότι έχεις πρακτικά ό,τι επιλογή θέλεις. Κοίτα μικρά και μικρομεσαία, οδήγησέ τα, δες και ποιο σου κάνει 'κλικ' (μάλλον τελικά αυτό είναι το βασικότερο).
Σε ό,τι αφορά την προκατάληψη περί ιταλικών και ζημιών, να αντιπαραβάλω στη Lancia σου το Punto MY2004 του πατέρα μου (γνωστός για την γλυκιά και ευγενική χρήση που κάνει στα οχήματά του), που αφού έχει ξεπατωθεί και έχει οργώσει μέχρι και βουνά, έκαψε ένα λαμπάκι των 30 λεπτών, αλλά και τη δοκιμή των 100000 χλμ στο Bravo που έκανε το (γερμανικό) Auto Bild.
Τώρα σε σχέση με κάποια σχόλια ότι είναι πολλά τα 120/150/170 άλογα για πρώτο αμάξι, η άποψή μου είναι ότι το θέμα είναι το πώς οδηγείς και όχι τα άλογα. Το να έχεις απόθεμα ισχύος για τη στιγμή που ίσως χρειαστεί, είναι ένα εντελώς διαφορετικό πραγματάκι από το να οδηγάς στην τσίτα και να κάνεις ταρζανιές...και τα 70 άλογα μια χαρά αρκετά για να σκοτώσεις/σκοτωθείς είναι αν κάνεις μαλ...
κι ένα τελευταίο...οπωσδήποτε ESP και βάλε και διζωνικό κλιματισμό...τον θεωρούσα χαζοπολυτέλεια, αλλά τελικά είναι πολύ πιο βολικό πραγματάκι από το απλό 'αρκουδίσιον'
-
Ο χρήστης Orestis_G έγραψε:
κι ένα τελευταίο...οπωσδήποτε ESP
Σωστός μου αρέσει
-
(η σχετικά μικρόσωμη κουμπάρα μου παλεύει με την πόρτα ενός Astra)
4) ν' -
(η σχετικά μικρόσωμη κουμπάρα μου παλεύει με την πόρτα ενός Astra)
4) ν' -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Πάρε κάτι ασφαλές και πρακτικό.
Να χωράει 4-5 άτομα, τα βιβλία, μια εκδρομή με φίλους, να μην σκας που θα το παρκάρεις και αν θα γθαρθεί, να μην τρελαθείς όταν ξεράσει ο κολλήτός σου μετά από γλέντι, να πάτε για μπάνιο, γήπεδο κλπ κλπ και γενικά να πάρεις ένα αυτοκίνητο που θα το χαρείτε, θα κάνετε πλάκα, θα περάσετε χρόνια αθωότητας και θα έχετε να λέτε ιστορίες.ωραίο πόστ ...
μετά από εύλογο χρονικό διάστημα θα γίνεις ο μ@λάκας της παρέας
γιώργη έλα εσύ με τον σάπακα ... που να πάρουμε το δικό μου στη θάλασσα...γνωστη ιστορια
- Πολύ μεγάλες/βαριές πόρτες (η σχετικά μικρόσωμη κουμπάρα μου παλεύει με την πόρτα ενός Astra)
αυτο ξεπερνιεται με σωστους μεντεσεδες
πχ το shitroen μου που ειναι ξεφτιλα (c2) εχει μεντεσεδες της πλακας και το βαρος της πορτας φαινεται τεραστιο ειδικα αν εχεις παρκαρει με μουρη στη κατηφορα ή αν φυσαει..
στο Α3 που ειναι κανονικο αυτοκινητο η πορτα σου φαινεται πολυ ελαφρια (σαν το τιμονι ενα πραγμα ) παρολο που συγκριτικα με την αλλη γελοιοτητα η πορτα ειναι χρηματοκιβωτιο
-
Σοβαρά κριτήρια για επιλογή αυτοκινητου...
-
Φιλε Νικο καλησπερα. επειδη εχω βρεθει και εγω στην ιδια θεση με σενα και ειχα ενα καλο budget να εκμεταλευτω,θα σου εκφρασω την αποψη μου και ελπιζω να σε βοηθησω ετσι.οταν εκλεισα τα 18 και πηρα διπλωμα οι γονεις μου ηθελαν να μου αγορασουν ενα μεταχειρισμενο ισα για να συνηθησω το τιμονι
ομως απο πειθω θειου μηχανικου αποφασισαν να μου αγορασουν μια κουτα(καινουριο).δεν κρυβω να σου πω οτι σαν 'ιταλος' ηθελα πολυ ενα Grande punto.και ειδικα ενα Abarth .Σαν παιδι κ εγω ηθελα να κανω το κομματι μου με ενα αυτοκινητο για την καυλα μου.ομως σκεφτηκα οτι αν παρω κτ καλο και το 'ανατιναξω' θα αισθανθω πολυ ασχημα.ετσι διαλεξα μεν το πουντακι που μαρεσει αλλα σε απλη εκδοση.1,4 racing 77ΗΡ.και τωρα σαν 'ωριμοτερος' οδηγος κυκλοφορω με 2λιτρη alfa GT
αυτο που θελω να σου πω ειναι καθε πραγμα στον καιρο του.οσο για τον 'γυναικομαγνητη' πιστεψε με οι γκομενες πεφτουν και με κατσαριδακι του 70.ροδες να χει κ οτι να ναι εκτος αν οντως κανεις κεφι να δαπανησεις τοσα χρηματα για κατι τελειο τοτε καντο,αν κ σαν φοιτητης δεν χρειαζεσαι πολλα.4 ροδες για να πας καπου κ οχι να τρεχεις σαν μανιακος...(παντα )η ταχυτητα εχει την γλυκα της αλλα με μετρο ελπιζω να κανεις καλη επιλογη και καλοριζικο οταν με το καλο το παρεις -
Ο χρήστης Alfisti89 έγραψε:
αυτο που θελω να σου πω ειναι καθε πραγμα στον καιρο του.οσο για τον 'γυναικομαγνητη' πιστεψε με οι γκομενες πεφτουν και με κατσαριδακι του 70.ροδες να χει κ οτι να ναι
οι γκομενες πεφτουν γενικως γκομενες υπαρχουν δε χρειαζεται το αυτοκινητο.. ή για να ειμαι πιο ακριβης το καλο αυτοκινητο..
(να πηγαινεις σαν ανθρωπος βρε αδερφε )ειναι φελλος οποιος παει να ριξει γυναικα με το αυτοκινητο και αντιστοιχη γκομενα θα χτυπησει στο τελος
-
πολυ σωστο σε βρισκω φιλε μου
αλιμονο σε οποιον περιμενει να χτυπησει γκομενα με αμαξι.καλυτερα ασ χτυπησει καμια γατα με το αμαξι -
ελα μωρε οι γατουλες ευτυχως δεν εχω φαει καμια τοσα χρονια παρολο που καποιες ειχαν αυτοκτονικες τασεις οταν σχεδον πηδουσαν στις ροδες μου
ειναι χαζα ζωα τελικα
-
δικιο εχεις!τι φταινε οι καημενες?
το θεμα ειναι να σεβεσαι το αμαξι και ας ειναι οτι αξιας ειναι.να παρεις κατι πρακτικο που σου αρεσει νικο.κ οχι κατι που θα αρεσει σε τριτους(τριτες) -
προφανώς. Ναι είναι ζώα όσες αναζητούν τα λεφτά, το αυτοκίνητο κ.ο.κ. Αλλά στην ηλικία των 18 δεν νοιάζεσαι και πολύ αν πρόκειται περί 'σπουδαίας προσωπικότητος'. Πρώτα να είναι αξιόπιστο και ποιοτικό το αυτοκίνητο και έπειτα καλώς, αν 'τραβάει'. Λοιπόν και επειδή όχι θέλω να έχω καλό μεν αμάξι, αφρόντιστο δε, θα προτιμήσω κάτι μετριότερο το οποίο μπορώ να λερώνω, όπως αν τύχη αυτό.
-
πολυ καλη σκεψη για κατι μετριο.εχεις καμια ιδιαιτερη προτιμηση σε καποιον κατασκευαστη?
Φοιτητής αναζητεί το πρώτο του αυτοκίνητο