-
Δεν εχεις και αδικο ,οποιος θελει ανοιγει ενα μαγαζι για μη καπνιστες.Δεν ειναι καιρος για λουκετα παντως.
-
01-06-10:
H υπουργός Υγείας κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Συντονιστικής Αντικαπνιστικής Επιτροπής ανέφερε ότι το νέο νομοθετικό πλαίσιο για το κάπνισμα που προωθεί το υπουργείο Υγείας αντιμετωπίζει «κενά, επικαλύψεις και αντιθέσεις» του προηγούμενου νόμου και παράλληλα δίνει «ένα στίγμα μεγαλύτερης αποφασιστικότητας και αποτελεσματικότητας». Δήλωσε δε αποφασισμένη να εφαρμοστεί ο νόμος, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι στην προσπάθεια αυτή θα υπάρξει «πλατιά συμμαχία από την κοινωνία».Ταΐστε μας κι άλλο κουτόχορτο. Δεν έχουμε χορτάσει.
-
Ο χρήστης xristos912 έγραψε:
Δεν εχεις και αδικο ,οποιος θελει ανοιγει ενα μαγαζι για μη καπνιστες.Δεν ειναι καιρος για λουκετα παντως.Δεν κατάλαβες μάλλον το ειρωνικό ύφος του post.
Και δεν νομίζω να βάλει κανείς λουκέτο εάν απαγορευτεί το κάπνισμα...
Άντε το πολύ πολύ να κλείσουν 1-2 νεκροθάφτες
-
Ο χρήστης xristos912 έγραψε:
Δεν εχεις και αδικο ,οποιος θελει ανοιγει ενα μαγαζι για μη καπνιστες.Δεν ειναι καιρος για λουκετα παντως.και ποιος θα ανοιξει μαγαζι για μη καπνιστες?
-
Ο χρήστης ntinaras έγραψε:
Δεν εχεις και αδικο ,οποιος θελει ανοιγει ενα μαγαζι για μη καπνιστες.Δεν ειναι καιρος για λουκετα παντως.
και ποιος θα ανοιξει μαγαζι για μη καπνιστες?
φιλοι του Χρηστου Λαππα
δε χρειαζεται μεγαλη επενδυση, 1-2 τραπεζακια ειναι αρκετα. -
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Ότι να ναι...Εγώ λέω να δημιουργηθούν μαγαζιά αποκλειστικά για καπνιστές και για μη- καπνιστές, και στα πρώτα να μην επιτρέπονται οι μη-καπνιστές και τούμπαλιν...
ΟΥΓΚΑΝΤΑ ΛΕΜΕ
Δημοκρατικο μου ακουγεται.
Τι θα ηταν δημοκρατικοτερο: να υπαρχουν μπαρ μονο για καπνιστες ή μπαρ μονο για μη-καπνιστες?Και μη νομιζετε οτι 'μονο στην Ελλαδα γινονται αυτα':
Το Συντονιστικό των Επαγγελματιών, το οποίο σημειώνει πως ήδη υπάρχουν αντίστοιχα συντονιστικά ιδιοκτητών του κλάδου που αναζητούν κοινούς τρόπους δράσης, τονίζει ότι σε άλλες χώρες όπως* οι Ισπανία, Βέλγιο, Αυστρία και Σουηδία και Γαλλία ανεστάλη η εφαρμογή του νόμου, όπου είναι ανενεργός**.*
Και μερικες γνωμες καταστηματαρχων:
Καπνίζουμε ελεύθερα. Άλλωστε δεν είναι δημόσιος χώρος. Δεν σε υποχρεώνει κανείς να έρθεις. Το 99% όσων έρχονται εδώ είναι καπνιστές. Δεν λέμε όχι στον νόμο, λέμε όχι στην απαγόρευση. Δεν είμαστε υπέρ του καπνίσματος, απλά ζητάμε να υπάρχει το δικαίωμα της επιλογής. Να μπορώ να κάνω το μαγαζί μου ό,τι θέλω και ας με τιμωρήσει το 58% των μη καπνιζόντων, το οποίο δεν θα έρχεται» υπογραμμίζει, μιλώντας στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία, ο ιδιοκτήτης Σπύρος Κογιάννης.
Μόνο εκεί όπου είναι υποχρεωτική η συνάθροιση πρέπει να απαγορεύεται το κάπνισμα. Ο νόμος δεν γίνεται να εφαρμοστεί γιατί είναι κοινωνικά άδικος. Εχουμε την έρευνα της MRB που λέει ότι ένας στους τρεις καπνιστές δεν θα βγει αν απαγορευθεί πλήρως το κάπνισμα», φέρνοντας παράδειγμα συγκεκριμένο υποκατάστημα αλυσίδας, που στην πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του μέτρου έχει πτώση τζίρου 70%. «Αν θέλουν, ας έρθουν να μας πάρουν τις άδειες και να μας πάρουν και τους εργαζόμενους και να τους προσθέσουν στις ήδη μεγάλες λίστες ανέργων» τονίζει από την πλευρά του ο Δημήτρης Αρβανίτης, ιδιοκτήτης καφετέριας.
*Πώς είναι δυνατόν να απαγορεύουν τη χρήση ενός νόμιμου προϊόντος σε μια ιδιωτική επιχείρηση; Κόβουν τη μουσική στα μπαρ μετά από κάποια ώρα, τώρα κόβουν το τσιγάρο. Τι είναι δηλαδή οι Ελληνες, αλκοολικοί, να πηγαίνουν σε έναν χώρο μόνο για να πίνουν; Αντί να μας στηρίξουν μας αποθαρρύνουν» αναρωτιέται ο Μιχάλης Ανδριωτάκης, ιδιοκτήτης καφέ-μπαρ. *
-
Υποτιθεται οτι οι μη-καπνιστες ειναι περισσοτεροι.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Υποτιθεται οτι οι μη-καπνιστες ειναι περισσοτεροι.
το 42% των 15 και ανω ειναι καπνιστες
αλλα και το 99% να ηταν καπνιστες παλι θα πρεπε να εφαρμοστει ο νομος -
αλλα και το 99% να ηταν καπνιστες παλι θα πρεπε να εφαρμοστει ο νομος
Aυτο ειναι ακρως δημοκρατικο.
-
Το Συντονιστικό των Επαγγελματιών, το οποίο σημειώνει πως ήδη υπάρχουν αντίστοιχα συντονιστικά ιδιοκτητών του κλάδου που αναζητούν κοινούς τρόπους δράσης, τονίζει ότι σε άλλες χώρες όπως* οι Ισπανία, Βέλγιο, Αυστρία και Σουηδία και Γαλλία ανεστάλη η εφαρμογή του νόμου, όπου είναι ανενεργός**.*
Ποιός ήρθε στην Γαλλία;;;;; Τι ανενεργός λένε τα άτομα
-
αλλα και το 99% να ηταν καπνιστες παλι θα πρεπε να εφαρμοστει ο νομος
Δηλαδη (συμφωνα με το υποθετικο αυτο νουμερο) θα ηταν λογικο να ψηφιστει νομος για το 1% ?
Παρ'ολα αυτα, δε λεμε να μην εφαρμοστει ο νομος, αλλα να μην απαγορευτει το καπνισμα σε χωρους οπου η συναθροιση ειναι προαιρετικη. Ή τουλαχιστον, να υπαρχει επιλογη.
Φαντασου να παει ο Ολλανδος σε ενα coffe shop (οπου η προσελευση ειναι προαιρετικη και για συγκεκριμενο σκοπο) και να απαιτει να σβυσουν ολοι τα τσιγαρα τους.Στο κατω κατω, οι υπερμαχοι της απαγορευσης, τασσονται υποτιθεται κατα του καπνισματος για λογους υγειας. Αρα, υποθετω οτι ειναι και κατα της καταναλωσης αλκοολ για τους ιδιους λογους.
Τι δουλεια εχουν σε ενα μπαρ? (Και μη μου πει κανεις οτι στο μπαρ θα παει για να πιει **ενα **ποτο, αυτο δε λεγεται καταναλωση αλλα δοκιμη...)Τελοσπαντων, και οι δυο πλευρες (καπνιστες & μη) τα θελουν ολα δικα τους...
Προσωπικα ειμαι υπερ του διαχωρισμου καταστηματων σε καπνιστων και μη, αλλωστε που θα πηγαινω εαν καποτε κοψω το τσιγαρο? -
για να μην πιασουμε το θεμα του ηλεκτρονικου 'τσιγαρου' και την γελοια απαγορευση
εχω φιλους που ατμιζουν χωρις νικοτινη. Τι ακριβως τους απαγορευουν? Να ατμιζουν διαλυμα μαγειρικης γλυκερινης?
τοτε να απαγορευονται ολες οι μηχανες που δημιουργουν ατμο. Πχ μηχανες καπουτσινο, εσπρεσο, γκαζακιαγραφει κανενας νομος οτι απαγορευεται κατι τετοιο?
τραγικη χωρα
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
http://en.wikipedia.org/wiki/Smoking_in_France
Στην πραξη τι γινεται?
-
Δημοκρατικο μου ακουγεται.
Τι θα ηταν δημοκρατικοτερο: να υπαρχουν μπαρ μονο για καπνιστες ή μπαρ μονο για μη-καπνιστες?Και μη νομιζετε οτι 'μονο στην Ελλαδα γινονται αυτα':
Η δημοκρατία δεν υπάρχει κάν ώς επιχείρημα (ειδικότερα σε θέματα κοινωνικής υγείας), διότι με την ίδια λογική δημοκρατικό είναι να κάνει η κάθε κοινωνική ομάδα ότι θεωρεί εκείνη σωστό!
Εκτός εάν θεωρείς π.χ. σωστό το να πετάει όλη η γειτονιά τα σκουπίδια έξω από το σπίτι σου, επειδή ας πούμε οτι εσύ έχεις το μεγαλύτερο πεζοδρόμιο και άρα περισσότερο χώρο για σκουπιδοτενεκέδες κ.λπ.... Δημοκρατικό θα ήταν και αυτό, απλά θα μπορούσες να μήν βγαίνεις από το σπίτι σου ή να κυκλοφορείς με μάσκα.
Επίσης δημοκρατικό θα είναι μην υπάρχουν όρια στους δρόμους... Απλά εάν θέλεις, πας με τα πόδια
-
Τι σκουπιδια και ορια ταχυτητας μου τσαμπουνας μωρε...
-
:yawn:Τι σκουπιδια και ορια ταχυτητας μου τσαμπουνας μωρε...
E αφού μου λές για δημοκρατίες και πράσινα άλογα !!
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
E αφού μου λές για δημοκρατίες και πράσινα άλογα !!
Για την εφαρμογη της σε συγκεκριμενο θεμα ομως.
-
http://en.wikipedia.org/wiki/Smoking_in_France
Στην πραξη τι γινεται?
Στην πράξη το άρθρο του TIME που παραθέτει λέει βλακείες. Ο νόμος εφαρμόζεται και πλέον απλά όλοι βγαίνουν έξω για να καπνίσουν. Πρόστιμα πέφτανε το πρώτο τρίμηνο αλλά δεν ήταν και πάρα πολλά. Βρίσκομαι δε στην Γαλλία από τον δεύτερο μήνα εφαρμογής του νόμου και όπως ήταν τότε τα πράγματα έτσι είναι και τώρα.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ο νόμος εφαρμόζεται και πλέον απλά όλοι βγαίνουν έξω για να καπνίσουν.Υπαρχει καποιος χωρος ή τροπος να καπνισεις μεσα?
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ [#3] (Το τσιγάρο το τελευταίο...)