-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
φαντάζομαι κι εσύ με τη σειρά σου, δεν θεωρείς υπερβολικό να σου λένε να βγάζεις τα παπούτσια σου, γιατί γεμίζεις με βρώμες τα πατώματα και τα χαλιά, θα πρέπει να σφουγγαρίζει κ.ο.κ.ή να απαγορεύει τσιπς και ξηροκάρπια γιατί θα γεμίσουν τρίμματα το χώρο και θα πρέπει να μαζεύει μετά
Λογικά είναι όλα αυτά, και σαφώς κάποιος μπορεί να μη τα γουστάρει καθόλου...
Ε περιπου το ιδιο εγραψα.
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
i give up που λενε και στο χωριο μου , αφου εχω επιλογη να φυγω απο το μαγαζι μιας και με ενοχλει ο καπνος τοτε τι γκρινιαζω ?Εχεις δικιο, ακουγεται καπως αυτο που εγραψα.
Θα προσπαθησω να σου εξηγησω τι εννοω:
απο τη μια δε θελετε να διαχωριστουν οι παρεες αλλα απο την αλλη σε μια 'μικτη' παρεα θα εχουμε προβλημα εκ των πραγματων... Οι καπνιστες θα θελουν να καπνισουν, εσεις οχι.
Μεχρι τωρα, συμβιβαζοσασταν για χαρη της παρεας και δεν το κανατε θεμα (παρολο που σας ενοχλουσε) αρα υποθετω οτι τελικα η λεξη 'αναγκασμος' δεν ειναι ακριβως σωστη... -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Για να βεβαιωθώ ότι κατάλαβα καλά, ασχέτως αν θα το σεβαστείς τελικά, θα το θεωρήσεις υπερβολικό (=παράλογο, με βάση τη δική σου λογική) να έχει κάποιος την απαίτηση να μην καπνίσεις μέσα στο χώρο όπου αυτός ζει και αναπνέει?! Να μη θέλει να μυρίσει τον καπνό σου? Να μη θέλει να 'καπνιστούν' ούτε στο ελάχιστο οι καναπέδες του, οι κουρτίνες του, τα ρούχα του, κλπ?!... Το λογικό για εσένα θα ήταν να σου πει, σ' εσένα και σε όσους άλλους καπνίζουν, 'δε βαριέστε, ανάψτε τα τσιγάρα σας και γεμίστε το σπίτι μου καπνό, δε με πειράζει να το μυρίζω, και θ' ανοίξω και τα παράθυρα (κι ας έχει 8 βαθμούς έξω) και θα ξεβρωμίσει σε μερικές ώρες'...?!
Δε σε πιστεύω. Πλάκα κάνεις.
Oxι ακριβως ετσι. Σαφως καταλαβαινω οτι ο 'αλλος' εχει προβλημα. Ακομα και εγω εχω προβλημα με τη μυρωδια και την καπνα. Ουτε παραλογο ειναι, ουτε τιποτα. Απλα, με τη δικη μου λογικη του καπνιστη πρεζακια νεοελληναρα χλιδανεργου, θεωρω ισως υπερβολικη την κινηση να με καλεσει σπιτι του (ενω ξερει οτι καπνιζω σα φουγαρο) και να μου το απαγορεψει.
Το βρισκω τοσο υπερβολικο οσο και να μου πει καποιος ενω με εχει καλεσει σπιτι του για τη γιορτη του, να βγαλω τα παπουτσια μου μη λερωσω τα χαλια του.
'Νταξ δε τρεχει τιποτα στη τελικη, δε θα κολλησω εκει.
δηλαδη προτιμας να μη σε καλεσει επειδη εισαι καπνιστης?
αυτο δε θα σου φανει ρατσισμος η διακριση? -
Ο χρήστης ntinaras έγραψε:
αυτο δε θα σου φανει ρατσισμος η διακριση?Οχι βεβαια.
Προτιμαω να με καλεσει και να καπνιζω
Η να ερθει απο το δικο μου σπιτι (εαν δεν ερθει να το εκλαβω σα ρατσιστικο υπαινιγμο?)
Εαν κατι απο τα δυο δε γινεται, συμβιβαζομαι με την ιδεα του οτι δε θα καπνισω.
Αλλα αυτο δε σημαινει οτι δε θα προσπαθησω... -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
φαντάζομαι κι εσύ με τη σειρά σου, δεν θεωρείς υπερβολικό να σου λένε να βγάζεις τα παπούτσια σου, γιατί γεμίζεις με βρώμες τα πατώματα και τα χαλιά, θα πρέπει να σφουγγαρίζει κ.ο.κ.ή να απαγορεύει τσιπς και ξηροκάρπια γιατί θα γεμίσουν τρίμματα το χώρο και θα πρέπει να μαζεύει μετά
Λογικά είναι όλα αυτά, και σαφώς κάποιος μπορεί να μη τα γουστάρει καθόλου...
Βρήκες τον άνθρωπο τώρα...
Στο σπίτι της αδερφής μου κυκλοφορούν χωρίς παπούτσια, κι αυτή και ο γαμπρός μου και τα ανηψάκια μου.
Το θεωρώ ΑΠΟΛΥΤΩΣ λογικό και φυσικά τα βγάζω κι εγώ όταν πηγαίνω και τα αφήνω στην είσοδο.Τώρα, αν θες να βάλεις τον καπνό, που σίγουρα θα βρωμίσει το χώρο ενός σπιτιού (διότι πολύ δύσκολα μπορείς να τον κατευθύνεις), στην ίδια κατηγορία με τους ξηρούς καρπούς και τα φαγητά, που αν προσέχει κάποιος δε θα πέσει τίποτα κάτω, θέλοντας να δείξεις ότι αν είναι ο ένας υπερβολικός & παράλογος τότε είναι κι ο άλλος......
-
Η να ερθει απο το δικο μου σπιτι (εαν δεν ερθει να το εκλαβω σα ρατσιστικο υπαινιγμο?)
Αλλα αυτο δε σημαινει οτι δε θα προσπαθησω...δηλαδη βαζεις την εξαρτηση σου και πανω απο την υγεια των αλλων αλλα και πανω απο τη κοινωνικοτητα
-
Αλλα αυτο δε σημαινει οτι δε θα προσπαθησω...δηλαδη βαζεις την εξαρτηση σου και πανω απο την υγεια των αλλων αλλα και πανω απο τη κοινωνικοτητα
Που το ειδες αυτο γραμμενο?
1.Προτιμαω να με καλεσει και να καπνιζω
2.Η να ερθει απο το δικο μου σπιτι (εαν δεν ερθει να το εκλαβω σα ρατσιστικο υπαινιγμο?)
3.Εαν κατι απο τα δυο δε γινεται, συμβιβαζομαι με την ιδεα του οτι δε θα καπνισω.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Στο σπίτι της αδερφής μου κυκλοφορούν χωρίς παπούτσια, κι αυτή και ο γαμπρός μου και τα ανηψάκια μου.
Το θεωρώ ΑΠΟΛΥΤΩΣ λογικό και φυσικά τα βγάζω κι εγώ όταν πηγαίνω και τα αφήνω στην είσοδο.Τώρα, αν θες να βάλεις τον καπνό, που σίγουρα θα βρωμίσει το χώρο ενός σπιτιού (διότι πολύ δύσκολα μπορείς να τον κατευθύνεις), στην ίδια κατηγορία με τους ξηρούς καρπούς και τα φαγητά, που αν προσέχει κάποιος δε θα πέσει τίποτα κάτω, θέλοντας να δείξεις ότι αν είναι ο ένας υπερβολικός & παράλογος τότε είναι κι ο άλλος......
Δηλαδη εαν η αδερφη σου καλεσει τον δ/ντη της, θα του ζητησει να βγαλει τα παπουτσια?
Ενταξει, μεταξυ φιλων γινεται αυτο, οχι τοσο για την 'βρωμια' οσο για την ανεση...
Αλλα μου θυμιζει μουσουλμανικα εθιμα, χωρια που δεν επιτρεπεται κατι τετοιο απο το savoir vivreΚαι τωρα που το σκεφτομαι:
στα μπαρ θα βγαζατε τα παπουτσια σας ή θα προσεχατε που θα πεσει το ψυχουλο εαν σας το ζητουσανε? -
δηλαδη βαζεις την εξαρτηση σου και πανω απο την υγεια των αλλων αλλα και πανω απο τη κοινωνικοτητα
να σε ρωτησω κατι και αν θες απαντας με παση ειλικρινια.
εχεις κανει προσπεραση απο δεξια σε αυτοκινητοδρομο ποτε? εχεις υπερβει το οριο ταχυτητας ποτέ?
Δυο απλες ερωτησουλες.αν θες απαντας και μετα θα σου απαντησω -
Για να βεβαιωθώ ότι κατάλαβα καλά, ασχέτως αν θα το σεβαστείς τελικά, θα το θεωρήσεις υπερβολικό (=παράλογο, με βάση τη δική σου λογική) να έχει κάποιος την απαίτηση να μην καπνίσεις μέσα στο χώρο όπου αυτός ζει και αναπνέει?! Να μη θέλει να μυρίσει τον καπνό σου? Να μη θέλει να 'καπνιστούν' ούτε στο ελάχιστο οι καναπέδες του, οι κουρτίνες του, τα ρούχα του, κλπ?!... Το λογικό για εσένα θα ήταν να σου πει, σ' εσένα και σε όσους άλλους καπνίζουν, 'δε βαριέστε, ανάψτε τα τσιγάρα σας και γεμίστε το σπίτι μου καπνό, δε με πειράζει να το μυρίζω, και θ' ανοίξω και τα παράθυρα (κι ας έχει 8 βαθμούς έξω) και θα ξεβρωμίσει σε μερικές ώρες'...?!
Δε σε πιστεύω. Πλάκα κάνεις.
Oxι ακριβως ετσι. Σαφως καταλαβαινω οτι ο 'αλλος' εχει προβλημα. Ακομα και εγω εχω προβλημα με τη μυρωδια και την καπνα. Ουτε παραλογο ειναι, ουτε τιποτα.
ΟΚ. Άλλο είχα καταλάβει από αυτό που έγραψες πριν.
Απλα, με τη δικη μου λογικη του καπνιστη πρεζακια νεοελληναρα χλιδανεργου, θεωρω ισως υπερβολικη την κινηση να με καλεσει σπιτι του (ενω ξερει οτι καπνιζω σα φουγαρο) και να μου το απαγορεψει.
Οπότε λοιπόν επειδή εσύ ανήκεις στην κατηγορία των 'φουγάρων' βάζεις τον άλλο στο δίλλημα είτε (1) να μη σε καλέσει καθόλου, με κίνδυνο να νομίζεις ότι δε σε γουστάρει, κλπ, κλπ, είτε (2) να σε καλέσει και να πρέπει να ανεχτεί την κακή σου συνήθεια μέσα στο σπίτι του.
Αν το καλοσκεφτείς, με την παραπάνω λογική το ΔΙΚΟ ΣΟΥ πρόβλημα, που αν θες το αντιμετωπίζεις βγαίνοντας λίγο έξω για να κάνεις το τσιγάρο σου, όπως κάνουν τόσοι άλλοι (πόσο συνχά 'πρέπει' να καπνίζεις για να νοιώθεις ΟΚ όταν πας κάπου?) ή κάνεις υπομονή μερικές ωρίτσες χωρίς τσιγάρο, το πετάς σ' αυτόν που θέλει να σε καλέσει.
Τι μ@λακισμένα διλλήματα προκαλεί, ρε γμτ, αυτή η συνήθεια...
Δηλαδη εαν η αδερφη σου καλεσει τον δ/ντη της, θα του ζητησει να βγαλει τα παπουτσια?
Ενταξει, μεταξυ φιλων γινεται αυτο, οχι τοσο για την 'βρωμια' οσο για την ανεση...Δεν ξέρω, θα τη ρωτήσω και θα σου πω.
Αν και δεν έχει δ/ντή πια, για την πάρτη της δουλεύει.Και τωρα που το σκεφτομαι:
στα μπαρ θα βγαζατε τα παπουτσια σας ή θα προσεχατε που θα πεσει το ψυχουλο εαν σας το ζητουσανε?Ναι και ναι.
Βασικά θα ζητούσα και καμιά λεκάνη με ζεστό νερό και αιθέρια έλαια και καμιά τύπισα να μου κάνει ποδομασάζ. -
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Συγχέεις τα άτομα ή μου φαίνεταιΚαθόλου, ξαναδιάβασε το. Γράφεις ότι κανείς δεν αμφισβητεί τις αρνητικές επιπτώσεις του τσιγάρου στην υγεία, σου δείχνω κάποιον που το κάνει στην ίδια μάλιστα σελίδα.
[Τα περί του να μην επιβαρύνεις τους υπόλοιπους για κάτι που γουστάρεις, όταν λέγεται σε ένα αυτοκινητιστικό φόρουμ, συνεχίζει να μου φαίνεται αστείο ]
Γιατί; Σεβασμός ακριβώς σημαίνει ότι λχ αυτήν την εξάτμιση θα τη φορούσα ξετάπωτη σε trackdays και όχι περνώντας κάτω από το σπίτι σου στις 3 το πρωί.
-
με γεια τους με χαρά τους να κάνουν ό,τι θέλουν. Τα 'παμε αυτά.
[Το 'παράλογος' έχεις που το λες και το ξαναλές, ενώ όλοι σου έχουμε γράψει ότι δεν τίθεται θέμα λογικής/παραλόγου ]Εγώ λοιπόν, όχι δεν γουστάρω τις φάσεις βγάζουμε παπούτσια μη βρωμίσουν τα χαλιά, δεν αγγίζουμε, δεν τρώμε τσιπς (νταξ, χέσε με ότι με τσιπς σε μάζωξη δεν θα πέσουν ψίχουλα, και μη μου φτάσεις σε άκρα περί γύφτων), μη και βρωμιστεί το σπίτι.
Θα προτιμήσω να μαζευτώ σε σπίτια που θα βρωμίσουμε με τα παπούτσια μας, θα πέσει και κανά ψίχουλο, θα τσικνιστεί το σαλόνι, κι ας σημαίνει ότι θα πρέπει να καθαρίσω και να σφουγγαρίσω και να αφήσω ανοιχτά τα παράθυρα/μπαλκόνια να ξεβρωμίσει κι ας έχει -10 βαθμούς. Σιγά τα ωά δλδ, δεν κοιμάμαι στο σαλόνι αλλά στην κρεβατοκάμαρα που -κοίτα να δεις- έχει πόρτα που κλείνει.
Αν δεν θες να σου βρωμίσουν το σπίτι, μην καλείς κόσμο
Και όλως περιέργως ούτε ντεκές με ομίχλη γίνεται, ούτε παθαίνω πνευμονία το βράδυ που θα κοιμηθώ, ούτε βρωμάει για ένα χρόνο, ούτε τα χαλιά whatever είναι μαύρα από τις λάσπες.Επίσης μπορώ να σου βρω και άλλους 100 λόγους για τους οποίους δεν θα θέλω να πάω σε ένα σπίτι. Είναι οι ίδιοι λόγοι για τους οποίους δεν πάω και σε συγκεκριμένα μαγαζιά.
Μιλάμε για τα υπερ-προφανή πράγματα, ότι δλδ δεν ταιριάζουν τα γούστα όλων μας στη διασκέδαση, και δεν μπορούμε να διασκεδάζουμε όλοι μαζί, παντού και πάντα.
Ξαφνικά το έχουμε κάνει ζήτημα, ότι δήθεν πρέπει να μπορούμε να συνυπάρχουμε (στη διασκέδαση) παντού, και ότι αν δεν γίνεται αυτό γαμήθηκε η υπόθεση, έχουμε γκέτο και αποξένωση και ρατσισμόΕ δεν γίνονται αυτά, ΠΟΤΕ δεν γίνονταν και ΠΟΤΕ δεν θα γίνουν. Simple as that. Είμαστε διαφορετικοί, διασκεδάζουμε διαφορετικά, πηγαίνουμε σε διαφορετικά μέρη. Τι πιο φυσιολογικό από αυτό;
-
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Γιατί; Σεβασμός ακριβώς σημαίνει ότι λχ αυτήν την εξάτμιση θα τη φορούσα ξετάπωτη σε trackdays και όχι περνώντας κάτω από το σπίτι σου στις 3 το πρωί.ΣΠορ αυτοκίνητα, 'σπορτίφ' οδήγηση:
Επιβαρύνουν αυτά παραπάνω απ' όσο απαιτείται; ΝΑΙ
Επιβαρύνουν μόνο και μόνο για την ευχαρίστηση του χρήστη; ΝΑΙΆρα να απαγορευθούν.
Όμως το παραπάνω είναι γελοίο να συζητιέται σε αυτοκινητιστικό φόρουμ (που υποτίθεται ότι σε όλους αρέσουν τα σπορ αυτοκίνητα, η σπορ οδήγηση κ.ο.κ.)...
-
Οπότε λοιπόν επειδή εσύ ανήκεις στην κατηγορία των 'φουγάρων' βάζεις τον άλλο στο δίλλημα είτε (1) να μη σε καλέσει καθόλου, με κίνδυνο να νομίζεις ότι δε σε γουστάρει, κλπ, κλπ, είτε (2) να σε καλέσει και να πρέπει να ανεχτεί την κακή σου συνήθεια μέσα στο σπίτι του.
...ειτε τον καλω σπιτι μου και καπνιζω οσο θελω.
Πως γινεται ομως σπιτι μου να μην ενοχλειται και να μη νοιαζεται για την υγεια του, δεν καταλαβα.Και τωρα που το σκεφτομαι:
στα μπαρ θα βγαζατε τα παπουτσια σας ή θα προσεχατε που θα πεσει το ψυχουλο εαν σας το ζητουσανε?Ναι και ναι.
Βασικά θα ζητούσα και καμιά λεκάνη με ζεστό νερό και αιθέρια έλαια και καμιά τύπισα να μου κάνει ποδομασάζ.Δηλαδη για να καταλαβω: Πας αυριο να πιεις ενα ποτο και στην εισοδο σου λενε οτι πρεπει να βγαλεις τα παπουτσια σου. Επιπλεον, θα σε διωξουν απο το μαγαζι εαν σου πεσει ψιχουλακι.
Και εσυ δεν το θεωρεις παραλογο-υπερβολικο? -
και αμα εχεις πατησει σκατα?
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
με γεια τους με χαρά τους να κάνουν ό,τι θέλουν. Τα 'παμε αυτά.
[Το 'παράλογος' έχεις που το λες και το ξαναλές, ενώ όλοι σου έχουμε γράψει ότι δεν τίθεται θέμα λογικής/παραλόγου ]Ίσως δεν το χρησιμοποιώ με την απόλυτη έννοια του όρου το 'παράλογος', κατάλαβες πάντως πώς το εννοώ.
('όλοι' = εσύ και ο saxon_747, να υποθέσω...)Οπότε λοιπόν επειδή εσύ ανήκεις στην κατηγορία των 'φουγάρων' βάζεις τον άλλο στο δίλλημα είτε (1) να μη σε καλέσει καθόλου, με κίνδυνο να νομίζεις ότι δε σε γουστάρει, κλπ, κλπ, είτε (2) να σε καλέσει και να πρέπει να ανεχτεί την κακή σου συνήθεια μέσα στο σπίτι του.
...ειτε τον καλω σπιτι μου και καπνιζω οσο θελω.
Πως γινεται ομως σπιτι μου να μην ενοχλειται και να μη νοιαζεται για την υγεια του, δεν καταλαβα.
Συμπέρασμα: Αν κάποιος μη-καπνιστής δε θέλει να καπνίζεις μέσα στο σπίτι του αλλά όταν έρθει στο δικό σου εσύ τον κάνεις 'καπνιστό' (διότι σιγά μη σου πει ο φιλοξενούμενος που θα τον κεράσεις και θα τον περιποιηθείς ότι θα προτιμούσε να μην κάπνιζες μέσα στο σπίτι σου), αυτό σημαίνει ότι στην πραγματικότητα ούτε ενοχλείται από τον καπνό σου ούτε νοιάζεται για την υγεία του...!
Και τωρα που το σκεφτομαι:
Βασικά θα ζητούσα και καμιά λεκάνη με ζεστό νερό κι αιθέρια έλαια και καμιά τύπισα να μου κάνει ποδομασάζ.Δηλαδη για να καταλαβω: Πας αυριο να πιεις ενα ποτο και στην εισοδο σου λενε οτι πρεπει να βγαλεις τα παπουτσια σου. Επιπλεον, θα σε διωξουν απο το μαγαζι εαν σου πεσει ψιχουλακι.
Και εσυ δεν το θεωρεις παραλογο-υπερβολικο?Πρόσεξε ότι στο πρώτο ποστ λες 'θα προσεχατε που θα πεσει το ψυχουλο εαν σας το ζητουσανε?' (=απλή παράκληση να είναι κάποιος προσεκτικός) και τώρα λες 'θα σε διωξουν απο το μαγαζι εαν σου πεσει ψιχουλακι' (=απειλή που πολύ εύκολα θα πραγματοποιηθεί, ακόμα κι αν προσπαθείς να συμμορφωθείς με αυτό που σου ζητάνε). Anyway. Δηλαδή τώρα το πήγαμε από το σπίτι κάποιου [που όπως παραδέχεσαι πιο πάνω δεν είναι παράλογο-υπερβολικό να μη θέλει να καπνίζουν μέσα στο χώρο που ζει αυτός και η οικογένειά του] στο μπαρ το οποίο σου ζητάει να βγάλεις τα παπούτσια σου και να μη ρίξεις κάτω ούτε ένα ψίχουλο, αλλιώς θα σε πετάξουν έξω?!...
Εγώ λέω να πάμε κατευθείαν στο επόμενο, για να γλιτώσουμε χρόνο. Στο ταβερνάκι που θα σου λέει ότι για να μπεις θα πρέπει πρώτα να σε πηδήξει ο Τζαμάλ και μόλις τελειώσεις το φαγητό σου θα πρέπει να πλύνεις τα πιάτα και να τραγουδήσεις το 'δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα'.
Ε, αν είναι αυτό υπερβολικό, τότε προφανώς είναι και η απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους.
-
Συμπέρασμα: Αν κάποιος μη-καπνιστής δε θέλει να καπνίζεις μέσα στο σπίτι του αλλά όταν έρθει στο δικό σου εσύ τον κάνεις 'καπνιστό'...
...δεν εχει ουσιαστικο προβλημα. Αλλιως θα ελεγε 'λυπαμαι, δε μπορω γιατι με ενοχλει ο καπνος'
Πρόσεξε ότι στο πρώτο ποστ λες 'θα προσεχατε που θα πεσει το ψυχουλο εαν σας το ζητουσανε?' (=απλή παράκληση να είναι κάποιος προσεκτικός) και τώρα λες 'θα σε διωξουν απο το μαγαζι εαν σου πεσει ψιχουλακι' (=απειλή που πολύ εύκολα θα πραγματοποιηθεί, ακόμα κι αν προσπαθείς να συμμορφωθείς με αυτό που σου ζητάνε).
Το νοημα το καταλαβαινεις.
Δηλαδή τώρα το πήγαμε από το σπίτι κάποιου [που όπως παραδέχεσαι πιο πάνω δεν είναι παράλογο-υπερβολικό να μη θέλει να καπνίζουν μέσα στο χώρο που ζει αυτός και η οικογένειά του] στο μπαρ το οποίο σου ζητάει να βγάλεις τα παπούτσια σου και να μη ρίξεις κάτω ούτε ένα ψίχουλο, αλλιώς θα σε πετάξουν έξω?!...
Ναι.
Οταν ο αλλος σε καλει σπιτι του για διασκεδαση, οφειλει να ειναι φιλοξενος. Αν αρχισει τα 'βγαλε τα παπουτσια σου, μη καπνισεις, μη ριξεις ψιχουλα κτλ' τι καταλαβαμε.Εαν δεν βρισκεις υπερβολικο το να βγαζεις τα παπουτσια σου οταν στο ζητησουν, εχει σημασια το που στο ζητανε?
-
Συμπέρασμα: Αν κάποιος μη-καπνιστής δε θέλει να καπνίζεις μέσα στο σπίτι του αλλά όταν έρθει στο δικό σου εσύ τον κάνεις 'καπνιστό'...
...δεν εχει ουσιαστικο προβλημα. Αλλιως θα ελεγε 'λυπαμαι, δε μπορω γιατι με ενοχλει ο καπνος'
'Ουσιαστικό πρόβλημα?!'... Σωστά, γιατί αποκλείεται να ντρέπεται να το πει σε αυτόν που τον φιλοξενεί!
Το πιθανότερο είναι, μάλιστα, να του αρέσει και η μυρωδιά αλλά να μη θέλει να το παραδεχτεί.Πρόσεξε ότι στο πρώτο ποστ λες 'θα προσεχατε που θα πεσει το ψυχουλο εαν σας το ζητουσανε?' (=απλή παράκληση να είναι κάποιος προσεκτικός) και τώρα λες 'θα σε διωξουν απο το μαγαζι εαν σου πεσει ψιχουλακι' (=απειλή που πολύ εύκολα θα πραγματοποιηθεί, ακόμα κι αν προσπαθείς να συμμορφωθείς με αυτό που σου ζητάνε).
Το νοημα το καταλαβαινεις.
Ναι. Το τραβάς απ' τα αυτιά για να το βγάλεις 'κουφό'.
Δηλαδή τώρα το πήγαμε από το σπίτι κάποιου [που όπως παραδέχεσαι πιο πάνω δεν είναι παράλογο-υπερβολικό να μη θέλει να καπνίζουν μέσα στο χώρο που ζει αυτός και η οικογένειά του] στο μπαρ το οποίο σου ζητάει να βγάλεις τα παπούτσια σου και να μη ρίξεις κάτω ούτε ένα ψίχουλο, αλλιώς θα σε πετάξουν έξω?!...
Ναι.
Οταν ο αλλος σε καλει σπιτι του για διασκεδαση, οφειλει να ειναι φιλοξενος. Αν αρχισει τα 'βγαλε τα παπουτσια σου, μη καπνισεις, μη ριξεις ψιχουλα κτλ' τι καταλαβαμε.Εαν δεν βρισκεις υπερβολικο το να βγαζεις τα παπουτσια σου οταν στο ζητησουν, εχει σημασια το που στο ζητανε?
Φυσικά και έχει. (*)
Δηλαδή για εσένα το 'φιλόξενος' δεν πρέπει να έχει όρια? Πρέπει ο άλλος που σε κάλεσε να σε αφήνει να κάνεις ό,τι γουστάρεις (αρκεί να μην του γκρεμίσεις το σπίτι) για να διασκεδάσεις....?!
Και σου ξαναλέω, πες ότι δε γουστάρεις να καπνίζεις απλά τσιγάρα, αλλά πουράκλες με την πλέον έντονη βρώμα. Θα έχεις την απαίτηση ο άλλος που θα σε καλέσει σπίτι του να την ανέχεται? Μήπως θα πρέπει να ανέχεται και να ρίχνεις τις στάχτες στο παρκέ του?... Αυτός θα είναι υπερβολικός αν προτιμάει να φουμάρεις έξω, ή δίπλα στο παράθυρο, ή να φυσάς τον καπνό σου μέσα στο τζάκι (αν έχει) ή εσύ αν έχεις την απαίτηση να μην τον πειράζει να του γεμίσεις το σπίτι με καπνό της αρεσκείας σου?..
(*) Αν έχεις βρωμιές ή λάσπες κάτω από τα παπούτσια σου, αν δεν είσαι γύφτος θα κάνεις έναν κόπο να τα βγάλεις μπαίνοντας στο σπίτι σου ή στο σπίτι των γονιών σου (εκτός κι αν έχεις υπηρετικό προσωπικό στη διάθεσή οου ), όμως πολύ αμφιβάλλω αν θα τα βγάλεις αν σε έχουν καλέσει κάπου έξω (σε μπαράκι κλπ). Το ίδιο και με το τσιγάρο. Φυσικά και έχει σημασία το που σου ζητάνε να μην καπνίσεις. Απλά θα έπρεπε ο καπνιστής από μόνος του, αν δεν είναι 'στα @@ μου όλοι' να το σκεφτεί αν ενοχλεί και ανάλογα να πράξει. Γιατί είναι τόσο δύσκολο για μερικούς δεν το καταλαβαίνω.
-
'Ουσιαστικό πρόβλημα?!'... Σωστά, γιατί αποκλείεται να ντρέπεται να το πει σε αυτόν που τον φιλοξενεί!
Το πιθανότερο είναι, μάλιστα, να του αρέσει και η μυρωδιά αλλά να μη θέλει να το παραδεχτεί.Λαθος. Ηθελα να γραψω ουσιαστικα. Το προβλημα ειναι ουσιαστικο αλλα ουσιαστικα δεν ενοχλει κανεναν τοσο οσο γραφεται εδω μεσα
Δηλαδή για εσένα το 'φιλόξενος' δεν πρέπει να έχει όρια? Πρέπει ο άλλος που σε κάλεσε να σε αφήνει να κάνεις ό,τι γουστάρεις (αρκεί να μην του γκρεμίσεις το σπίτι) για να διασκεδάσεις....?!
Ορια σε τι? Θα αρχισεις παλι να λες για κτηνοβασιες, βιαγκρα και βιασμους και κλανιες?
Ο αλλος αν ειναι φιλοξενος, σε κανει να νιωθεις 'σα το σπιτι σου'. Δε κολλαει στο να του λερωσεις και λιγο, ουτε στο αν θα καπνισεις κανα τσιγαρακι.Και σου ξαναλέω, πες ότι δε γουστάρεις να καπνίζεις απλά τσιγάρα, αλλά πουράκλες με την πλέον έντονη βρώμα. Θα έχεις την απαίτηση ο άλλος που θα σε καλέσει σπίτι του να την ανέχεται? Μήπως θα πρέπει να ανέχεται και να ρίχνεις τις στάχτες στο παρκέ του?... Αυτός θα είναι υπερβολικός αν προτιμάει να φουμάρεις έξω, ή δίπλα στο παράθυρο, ή να φυσάς τον καπνό σου μέσα στο τζάκι (αν έχει) ή εσύ αν έχεις την απαίτηση να μην τον πειράζει να του γεμίσεις το σπίτι με καπνό της αρεσκείας σου?..
Φυσικά και έχει σημασία το που σου ζητάνε να μην καπνίσεις.
Φυσικα. Παντου το δεχομαι εκτος απο καποιο ποσοστο καταστηματων νυχτερινης διασκεδασης.
Το ποσο θα ειναι το ποσοστο και πως θα οριζεται δεν το ξερω, ας κανει και κατι ο νομοθετης.
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ [#3] (Το τσιγάρο το τελευταίο...)