-
Κάτι μου λέει πως είναι μια μεταβατική περίοδος. Θα τεστάρουν τις δυο σειρές (απλή και DS σε όλες τις κατηγορίες) και θα δουν προς τα που ανταποκρίνεται ο κόσμος. Φυσικά αν τραβάνε και οι δυο μπορεί και να τις κρατήσουν.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Θα έχουμε και συγκριτικά C4 με DS4;
Από ότι διαβάζω το DS4 το συγκρίνουν ήδη με το FOCUS;
Και το C4 με τι θα το συγκρίνουν; Με το Sandero;... εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει την πολιτική της madam Citroen ...
Θεωρητικά θα πρέπει το απλό C4 να κοντράρεται με γκόλφ, φόκους, Άστρα και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις και αντίστοιχα το DS4 με Α3, BMW-1 και ότι έχει η Μερτσεντές.
Τώρα αν στην πορεία υπάρξει εσωτερικός ανταγωνισμός και κατά συνέπεια κάποια καθίζηση πωλήσεων της μιας έκδοσης υπέρ της άλλης, αυτό είναι άλλη ιστορία.
Συνήθως οι εταιρίες που θέλουν, πέρα απο τα κοινά τους μοντέλα, να έχουν και μια πιο πρέμιουμ σειρά αυτοκινήτων συνήθως και απο όσο ξέρω ενεργούν όπως πχ η Τογιότα με την Λέξους και η Νισσάν με την Ινφίνιτιβ.
Σε κάποιο βαθμό η Σιτροέν ίσως παίζει με την φωτιά εκτός και αν αυτό εναι ένα βήμα, ώστε μελλοντικά η εταιρία να αλλάζει χαρακτήρα και τάργκετ γκρούπ και να αρχίζει να ξαναπλασάρεται στις αγορές ως κάτι παρόμοιο στις γερμανικές πρέμιουμ μάρκες, όπως νομίζω ότι ήταν παλιότερα.
-
Ο χρήστης ΔΝΤΖ έγραψε:
Θεωρητικά θα πρέπει το απλό C4 να κοντράρεται με γκόλφ, φόκους, Άστρα και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις και αντίστοιχα το DS4 με Α3, BMW-1 και ότι έχει η Μερτσεντές.
ποιος ηρθε?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ποιος ηρθε?
Δεν μας εξηγείς το περίεργο;
-
Ο χρήστης ΔΝΤΖ έγραψε:
ποιος ηρθε?
Δεν μας εξηγείς το περίεργο;
οχι, γιατι ειναι προφανες.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
οχι, γιατι ειναι προφανες.Θα επαιρνες (για τη γυναικα/ μητερα σου αν θες) Α1 η DS3???
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Θα επαιρνες (για τη γυναικα/ μητερα σου αν θες) Α1 η DS3???
το θεμα ειναι οτι δε θα επελεγα εγω τι θα παρει αυτη!
μαλλον Α1 αν υπηρχαν τα λεφτα. Εσυ θεωρεις οτι ειναι ανταγωνιστικα τα μοντελα αυτα? Εγω δε ξερω κανεναν που θα επαιρνε ds3 αντι για Α1 (αν ειχε τα λεφτα φυσικα).
-
Ναι, ως fashion item (= λεφτα για πεταμα ) τα ανεφερα. Θεωρω πως ειναι ανταγωνιστικα υπο την εννοια οτι η σιτροεν θα προσφερει κατι αντιστοιχο ( το ιδιο 'γκλαμουρ' εμφανισιακα μεσα-εξω αλλα οχι απαραιτητα ισαξιο σε ποιοτητα) με τις upper class brands σε πολυ καλυτερη ομως τιμη.
Οσο για το παραδειγμα με το Α1, αν δεν κοιτας μονο το σημα αλλα και την εμφανιση κ λοιπες επιλογες εξατομικευσης, παιρνεις περισσοτερα απο εξοπλισμο κυριως στην ιδια τιμη, ή τα ιδια φθηνοτερα.
-
Καλώς ή κακώς την κάθε κατασκευάστρια εταιρεία την ακολουθεί μία ιστορία, μία πορεία, ένα πελατολόγιο και μία εικόνα που αντικατοπτρίζει την γενικότερη άποψη για τα προϊόντα της.
Το ίδιο ισχύει και για την Citroen.
Θα μου φαινόταν πολύ ποιο λογικό η Citroen (και η κάθε Citroen) να θυμηθεί από το παρελθόν μία ιστορική Γαλλική μάρκα αυτοκινήτων και πάνω σε αυτό το νέο brandname να χτίσει τα premium DS μοντέλα της...Αυτή είναι η δική μου άποψη...
-
Ναι, ως fashion item (= λεφτα για πεταμα ) τα ανεφερα. Θεωρω πως ειναι ανταγωνιστικα υπο την εννοια οτι η σιτροεν θα προσφερει κατι αντιστοιχο ( το ιδιο 'γκλαμουρ' εμφανισιακα μεσα-εξω αλλα οχι απαραιτητα ισαξιο σε ποιοτητα) με τις upper class brands σε πολυ καλυτερη ομως τιμη.Οσο για το παραδειγμα με το Α1, αν δεν κοιτας μονο το σημα αλλα και την εμφανιση κ λοιπες επιλογες εξατομικευσης, παιρνεις περισσοτερα απο εξοπλισμο κυριως στην ιδια τιμη, ή τα ιδια φθηνοτερα.
εμ γιαυτο λεω οτι ΔΕΝ ειναι ανταγωνιστικα.
δεν απευθυνονται στο ιδιο κοινο!
αυτος που εχει τα λεφτα να παρει audi ή merc, συνηθως δε θα μπει καν στον κοπο να δει κατι αλλο. Καλως ή κακως!το ολο κολπο ειναι να μπορεσεις να πουλησεις μια ds3/ds4 σε τιμες audi. Μπορεις? Προφανως οχι.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Καλώς ή κακώς την κάθε κατασκευάστρια εταιρεία την ακολουθεί μία ιστορία, μία πορεία, ένα πελατολόγιο και μία εικόνα που αντικατοπτρίζει την γενικότερη άποψη για τα προϊόντα της.Το ίδιο ισχύει και για την Citroen.
Θα μου φαινόταν πολύ ποιο λογικό η Citroen (και η κάθε Citroen) να θυμηθεί από το παρελθόν μία ιστορική Γαλλική μάρκα αυτοκινήτων και πάνω σε αυτό το νέο brandname να χτίσει τα premium DS μοντέλα της...Αυτή είναι η δική μου άποψη...
Μα είναι μια ιστορική μάρκα με premium παρελθόν, δεν χρειάζεται να θυμηθεί ή να ξεθάψει κάτι
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Θα επαιρνες (για τη γυναικα/ μητερα σου αν θες) Α1 η DS3???
το θεμα ειναι οτι δε θα επελεγα εγω τι θα παρει αυτη!
μαλλον Α1 αν υπηρχαν τα λεφτα. Εσυ θεωρεις οτι ειναι ανταγωνιστικα τα μοντελα αυτα? Εγω δε ξερω κανεναν που θα επαιρνε ds3 αντι για Α1 (αν ειχε τα λεφτα φυσικα).
είσαι σίγουρος ότι δεν ξέρεις κανένα, ήρθε η στιγμή να με μάθεις.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Καλώς ή κακώς την κάθε κατασκευάστρια εταιρεία την ακολουθεί μία ιστορία, μία πορεία, ένα πελατολόγιο και μία εικόνα που αντικατοπτρίζει την γενικότερη άποψη για τα προϊόντα της.
Το ίδιο ισχύει και για την Citroen.
Μα είναι μια ιστορική μάρκα με premium παρελθόν, δεν χρειάζεται να θυμηθεί ή να ξεθάψει κάτι
Σε παραπέμπω στο τέλος της σελίδας CITROEN C4
viewtopic.php?f=8&t=37986&start=105
όπου επί μία σελίδα όλοι αναφέρουν ότι τα Citroen βγάζουν προβλήματα...
Αυτή είναι μία εικόνα εταιρείας.
Τα DS θα τα φτιάχνει η ίδια εταιρεία.Μπορεί να θεωρηθεί premium μία εταιρεία όταν από πριν θεωρείται ότι τα αυτοκίνητά της βγάζουν προβλήματα;
Ειδικά όταν θα προσπαθήσει να πουλήσει σε τιμές premium κατασκευαστών;Εγώ πάντως από το CITROEN C4 πείστηκα από τα παιδιά ότι τα CITROEN βγάζουν προβλήματα...οπότε ως πελάτης πολύ δύσκολα θα εμπιστευθώ κάποιο 'πανάκριβο' DS...
-
Noμίζεις δλδ ότι οι 'premium' εταιρείες βγάζουν φουλ απροβλημάτιστα αυτοκίνητα; Τα ίδια σκ@τά είναι όλες.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Ναι, ως fashion item (= λεφτα για πεταμα ) τα ανεφερα. Θεωρω πως ειναι ανταγωνιστικα υπο την εννοια οτι η σιτροεν θα προσφερει κατι αντιστοιχο ( το ιδιο 'γκλαμουρ' εμφανισιακα μεσα-εξω αλλα οχι απαραιτητα ισαξιο σε ποιοτητα) με τις upper class brands σε πολυ καλυτερη ομως τιμη.
Οσο για το παραδειγμα με το Α1, αν δεν κοιτας μονο το σημα αλλα και την εμφανιση κ λοιπες επιλογες εξατομικευσης, παιρνεις περισσοτερα απο εξοπλισμο κυριως στην ιδια τιμη, ή τα ιδια φθηνοτερα.
αυτος που εχει τα λεφτα να παρει audi ή merc, συνηθως δε θα μπει καν στον κοπο να δει κατι αλλο. Καλως ή κακως!το ολο κολπο ειναι να μπορεσεις να πουλησεις μια ds3/ds4 σε τιμες audi. Μπορεις? Προφανως οχι.
Θες να πεις δηλαδη οτι ειναι γι'αυτον που θα ηθελε τα παραπανω αλλα δεν του ειναι προσιτα οποτε καταληγει στην εκδοχη της σιτροεν.. Δε θα διαφωνησω αν κ νομιζω πως εαν ειναι οντως αξιολογη προταση κ αποκτησει καλη φημη, θα την κοιταξει ως εναλλακτικη κ αυτος που θα επαιρνε με 'κλειστα ματια' τα γερμανικα πριμιουμ. Τεσπα θα δειξει
-
@storm
Y.Γ. Το οτι ψωνίζεις ξαδερφάκια φυσικά δεν έχει καμία σημασία εκείνα είναι απροβλημάτιστα -
Κόσμος δεν είναι μόνο η Ελλάδα .
Στο εξωτερικό η νέα C5 χτυπάει σχεδόν στα A4 , C-class και σειρά 3 ακόμη και στην Γερμανία , ενώ στην Κίνα ήδη θεωρείται πρίμιουμ γιατί πήγε εκεί νωρίτερα από τους άλλους .
Γι' αυτό και παρουσίασε εκεί την μετρόπολις . Αλλωστε εκεί είναι τα λεφτά στο μέλλον . -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Noμίζεις δλδ ότι οι 'premium' εταιρείες βγάζουν φουλ απροβλημάτιστα αυτοκίνητα; Τα ίδια σκ@τά είναι όλες.μήπως έχετε ιδέα για τα audi τι προβλήματα βγάζουν, αν όχι να σας πω εγώ για Α6 για να πάρετε μια ιδέα.
-
Θες να πεις δηλαδη οτι ειναι γι'αυτον που θα ηθελε τα παραπανω αλλα δεν του ειναι προσιτα οποτε καταληγει στην εκδοχη της σιτροεν.. Δε θα διαφωνησω αν κ νομιζω πως εαν ειναι οντως αξιολογη προταση κ αποκτησει καλη φημη, θα την κοιταξει ως εναλλακτικη κ αυτος που θα επαιρνε με 'κλειστα ματια' τα γερμανικα πριμιουμ. Τεσπα θα δειξει
για να μη νομιζεις οτι το λεω εγω ( ) κανε ενα μικρο γκαλοπ σε γνωστους και φιλους με το ερωτημα εαν θα προτιμουσαν citroen εναντι audi, bmw, merc χωρις να ειναι θεμα το κοστος αγορας & χρησης.
εγω δεν λεω οτι τα citroen δεν ειναι καλα. Λεω οτι σαφεστατα δεν εχουν ιδιο κοινο με τους premium γερμανους.
το αν θα τα καταφερουν καποια στιγμη ειναι αλλο θεμα. Μακαρι. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Noμίζεις δλδ ότι οι 'premium' εταιρείες βγάζουν φουλ απροβλημάτιστα αυτοκίνητα; Τα ίδια σκ@τά είναι όλες.Μπορεί εσύ και εγώ να ξέρουμε ότι όλα τα αυτοκίνητα πάνω-κάτω στο ίδιο καζάνι βράζουν.
Αλλά εμείς οι δύο δεν κατέχουμε ούτε την πίτα των πωλήσεων, ούτε την γενικότερη άποψη/φήμη η οποία είναι εδραιωμένη στο ευρύ κοινό.
Y.Γ. Το οτι ψωνίζεις ξαδερφάκια φυσικά δεν έχει καμία σημασία εκείνα είναι απροβλημάτιστα
Ποιος είπε ότι τα Peugeot είναι απροβλημάτιστα; Εγώ πάντως όχι...
Και το 207 σίγουρα δεν ήταν στις επιλογές μου. Στην πορεία προτάθηκε από τον **DrDino **και βρέθηκε μία εμπορία και πήρε την κουπεδιά σε καλή τιμή, σε αντίθεση με άλλες εμπορίες που ούτε να την δουν δεν ήθελαν (βλ. FIAT, SKODA, Alfa Romeo, Seat)
Εγώ στο site της Peugeot είχα να μπω από το 2002...τέλος το ...
CITROEN DS4