-
-
Γιατί συγκρίνετε δύο διαφορετικά αυτοκίνητα.Ο Σπύρος απ'οτι καταλαβα κοιτά και άλλου ειδους μοντέλα ,καινούρια,πιο χαμηλά και φθηνά.Και πιο γρήγορα.
Όλα ειναι το σηματάκι δηλ?....φυσικά και όχι.
Και αν καιει παραπάνω το skoda τα γλυτώνει στα τέλη και στην αξιοπιστία του καινούριου. -
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
καλά είδα το SCOUT. Εντυπωσιάστηκα από ποιότητα,χώρους εμφάνιση και ο κινητήρας φαινέται διαμάντι! Αύριο μάλλον θα ξαναπάω για testdrive. Όμως δεν έχω απορρίψει το Χ3 το οποίο ήταν η αρχική μου επιλογή και θα το δοκιμάσω. Αν όντως δεν αξίζει να πληρώσω την φίρμα (θα ήθελα να αποκτήσω ΒΜW όπως ξαναέγραψα) θα κινηθώ προς καινούριο και για να μην σας τρελάνω μου μπαίνουν ιδέες για 5άρα μεταχειρισμένη χωρίς όμως τετρακίνηση και βλέπουμε μελλοντικά,καλά να μαστε! δεν είμαι διχασμένος απλά ψάχνω όλες τις επιλογές με βαση τα κριτήρια μου!
εχεις Π.Μ.
ευχαριστώ και συ έχεις pm
-
καλησπέρα στο forum.Mετά τα τελευταία post εχθές βρήκα μια Χ3 2λιτρη που τυχαία έμαθα ότι ανήκει σε φίλο ενός συγγενή μου απο Καρδίτσα και είπα να τη δοκιμάσω.Ανέβηκα μέχρι την ωραία πόλη της Θεσσαλίας και οδήγησα το αυτοκίκητο ως τα Τρίκαλα.Το αμάξι ήταν 1 χρόνου με 15000 χιλ.ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ:
1.Εσωτερικό. ποιοτικό,μαλακά πλαστικά(καλύτερα από την χ1 που έχω δει παλιότερα),δεν άκουσα τριγμόυς,χώροι ικανοποιητικοί και η ηλιοροφή εντυπωσιακή.Καλή εργονομία
2.θεση οδήγησης εξαιρετική με δερματίνη στο κάθισμα και άπλετη ορατότητα.Ωραία και η αίσθηση να καθεσαι ψηλότερα(χωρίς να είναι υπερβολικό το ύψος).εντυπωσιάστηκα και από το τιμόνι τοσό σε αίσθηση όσο και σε πληροφόρηση.Αρκετά δυνατά και τα φρένα παρά το βαρύ αμάξωμα.Μέτριο ηχοσύστημα και γενικα φτώχο και λιτό το εσωτερικό όντως δείχνει ότι είναι παλιότερο μοντέλο.
3. Στο δρόμο τωρα,μες την πολη δυστυχώς ειδα κατανάλωση 13-14 lt, στην εθνική έπεφτε στα 9-9,5 ως τα 130,ανέβαινε όμως πάνω από 10 στα 140+.Γενικά μου φάνηκε σταθερό,στιβαρό,σχετικά ήσυχο και δεν καταλάβαινες την ταχύτητα(το πήγα ως 170).Όμως υστερεί όπως σχεδον ολοι γράψατε σε δύναμη δηλ. για παράδειγμα σε ελαφρά ανηφόρα δεν πηγαινε πάνω από 120 με 6η με τίποτα και η 5η λίγο δίορθωνε την κατάσταση! δεν ξέρω άλλα αντίστοιχα πως είναι αλλα μου θύμισε το ibiza που είχα πριν 10 χρόνια με τα 60 αλογα! βέβαια παίζοντας με το λεβιέ κάτι γινόταν αλλά αύξανε την κατανάλωση.Ειδικός στα αυτοκίνητα δεν είμαι, δεν μπορώ να πω πόσο καλύτερο είναι ένα πιο γρηγορο και πιο φρέσκο(πχ το scout ή το Q5) ΑΛΛΑ γενικα μου άρεσε και θεωρώ ότι καλυπτει τις ανάγκες μου.
Αυτά τα ολίγα.το ψαξιμο συνεχίζεται... και θα κοιτάξω και σε καινόυριο γιατί άκουσα ότι το 'σπρώχνουν ' -
Φαντασου αυτό το αυτοκινητο φορτωμένο με οικογένεια και μπαγαζια σε ανηφορκη διαδρομή...
μόνο στην μπανανία αγοραζουν τέτοιους τάφους ...
Η το x3d 2.0 η άλλη επιλογή... -
τα υπόλοιπα σουβλάκια τα οδήγησες ; Rav4, CRV, Forester, Tiguan ?
τα δικίνητα Nissan Qashqai & Mitsubishi ASX ?
το Οctavia Scout είναι ότι καλύτερο σε crossroad με χώρους.
πήγαινε στις αντιπροσωπείες και κάνε τα test drive.
μην κολλάς σε σηματάκια for god's name, δεν είναι οι καιροί εύκολοι.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
τα υπόλοιπα σουβλάκια τα οδήγησες ; Rav4, CRV, Forester, Tiguan ?τα δικίνητα Nissan Qashqai & Mitsubishi ASX ?
το Οctavia Scout είναι ότι καλύτερο σε crossroad με χώρους.
πήγαινε στις αντιπροσωπείες και κάνε τα test drive.
μην κολλάς σε σηματάκια for god's name, δεν είναι οι καιροί εύκολοι.
είπαμε επεται συνέχεια...
-
Πηρε προσφατα φιλος BMW X3 2.0d και πραγματικα πιστευω οτι ειναι εξαιρετικη επιλογη, πραγματικα εξαιρετικη για το χαρακτηρα του αυτοκινητου. Ροπαρα απο τον diesel, πολυ καλο τραβηγμα ακομα και με 5 ατομα ενω απο καταναλωση με σβελτους ρυθμους καιει 8.5 λιτρα/100 χλμ το πολυ, σε αυτο προσθεσε οτι το καυσιμο diesel ειναι και σημαντικα φθηνοτερο απο τη βενιζη. Αν ειναι να παρεις διλιτρη X3 να ξερεις οτι η diesel ειναι εξαιρετικο αυτοκινητο με βαση τα κριτηρια που θετεις, η ατμοσφαιρικη βενζινα δε νομιζω πως ειναι καλη επιλογη.
-
το πρόβλημα μου με το diesel ειναι ότι μενω Αθήνα αλλιώς δεν θα είχα διλλήματα, θα το είχα αποφασίσει... τώρα η ανεπάρκεια του βενζινοκινητήρα με κάνουν να κοιτάω κι άλλα αναζητώντας την πιο ολοκληρωμένη με βαση τα γούστα μου.
-
Η 6 φυσικά είναι αρκετά μακριά για να κάνεις ήσυχα ταξίδια επιτρέποντας έτσι να έχεις αρκετές σχέσεις αρκετά κοντά μεταξύ τους για να έχεις δύναμη. Δεν είναι ανεπαρκής ο κινητήρας απλά δεν είναι προσαρμοσμένος στο χαλαρό ύφος οδήγησης, πρέπει να ανακατέψεις το λεβιέ και να ανεβάσεις στροφές για να κουνηθεί. Αν δεν σκοπεύεις να αλλάξεις ύφος οδήγησης καλύτερα κάτι σε υπερσυμπιεσμένο.
Η κατανάλωση είναι πολύ λογική και μην περιμένεις να έχεις καμιά σημαντική βελτίωση με άλλο αντίστοιχου βάρους τετρακίνητο (όχι 100% δικίνητο που κάποτε μπορεί να στείλει και πίσω...) με κινητήρα βενζίνης.... Ίσως δεν είσαι έτοιμος και από πλευράς κατανάλωσης για τέτοιο αυτοκίνητο. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Η 6 φυσικά είναι αρκετά μακριά για να κάνεις ήσυχα ταξίδια επιτρέποντας έτσι να έχεις αρκετές σχέσεις αρκετά κοντά μεταξύ τους για να έχεις δύναμη. Δεν είναι ανεπαρκής ο κινητήρας απλά δεν είναι προσαρμοσμένος στο χαλαρό ύφος οδήγησης, πρέπει να ανακατέψεις το λεβιέ και να ανεβάσεις στροφές για να κουνηθεί. Αν δεν σκοπεύεις να αλλάξεις ύφος οδήγησης καλύτερα κάτι σε υπερσυμπιεσμένο.
Η κατανάλωση είναι πολύ λογική και μην περιμένεις να έχεις καμιά σημαντική βελτίωση με άλλο αντίστοιχου βάρους τετρακίνητο (όχι 100% δικίνητο που κάποτε μπορεί να στείλει και πίσω...) με κινητήρα βενζίνης.... Ίσως δεν είσαι έτοιμος και από πλευράς κατανάλωσης για τέτοιο αυτοκίνητο.για την 6η δεν διαφωνώ, αλλά το θεμα είναι να αλλαξω ύφος οδήγησης ή ότι το αμάξι 'σέρνεται' και άλλοι μιλούν για 'τάφο' και ξεπερασμένο αυτοκίνητο.Παντως οι εντυπώσεις μου ήταν θετικές.
-
Kαλημέρα,πήγα οδήγησα και είδα το skoda octavia Scout.Eντυπωσιάστηκα,θεωρώ ότι με καλύπτει,ειναι καινουριο, και μέσα στην εβδομάδα το παραγγέλνω σε λευκό. Ευχαριστώ όσους όσους με βοήθησαν στην επιλογή μου , μιας και δεν ήταν η αρχική
-
Μπραβοοοοοοο καλοριζικος
και ασπρο ..... ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΥΤΑ .... -
Ο χρήστης spyrosK έγραψε:
Kαλημέρα,πήγα οδήγησα και είδα το skoda octavia Scout.Eντυπωσιάστηκα,θεωρώ ότι με καλύπτει,ειναι καινουριο, και μέσα στην εβδομάδα το παραγγέλνω σε λευκό. Ευχαριστώ όσους όσους με βοήθησαν στην επιλογή μου , μιας και δεν ήταν η αρχικήΜπράβο! Καλοτάξιδο λοιπόν να είναι μόλις το παραλάβεις!
Με το καλό και εύχομαι να πάνε όλα καλά!
-
Kαλημέρα,πήγα οδήγησα και είδα το skoda octavia Scout.Eντυπωσιάστηκα,θεωρώ ότι με καλύπτει,ειναι καινουριο, και μέσα στην εβδομάδα το παραγγέλνω σε λευκό. Ευχαριστώ όσους όσους με βοήθησαν στην επιλογή μου , μιας και δεν ήταν η αρχικήκαλοταξιδο, γραψε και 2 λογια για τις εντυπωσεις σου απο την οδηγηση του.
-
Ευχαριστώ για τις ευχές! για εντυπώσεις αργότερα γιατί τωρα είμαι στη δουλεία μου, και ειναι λιγο δύσκολο Όσο για το απωθυμένο μου μια μπέμπα, έχει ο Θεός στο μέλλον όταν ίσως έχω λιγότερες ανάγκες χώρων χτυπήσω κάτι πιο σπορτιφ εξακίλυνδρη και όχι την Χ3 όπως είναι σήμερα.
-
Ευχαριστώ για τις ευχές! για εντυπώσεις αργότερα γιατί τωρα είμαι στη δουλεία μου, και ειναι λιγο δύσκολο Όσο για το απωθυμένο μου μια μπέμπα, έχει ο Θεός στο μέλλον όταν ίσως έχω λιγότερες ανάγκες χώρων χτυπήσω κάτι πιο σπορτιφ εξακίλυνδρη και όχι την Χ3 όπως είναι σήμερα.Καλοτάξιδος και αν θέλεις τη γνώμη μου κάνεις το ιδανικό.
Είναι κρίμα να χαλάσει η εικόνα σου για τη BMW απο μια λάθος επιλογή. Χτύπα μια εξακύλινδρη Ζ4 στο μέλλον να νιώσεις οδήγηση.
-
Kαλοτάξιδο super επιλογή....
Στέλνω να το πάρει και ένας φίλος μέλλον οικογενειάρχης που ήθελε να βάλει δόσεις με 8.5% για Passat.
έχει άτοκο νομίζω με 40% προκαταβολή.
Τι πέτυχες στο παζάρεμα? -
Καλοταξιδο φιλε!!!
ΑΓΟΡΑ ΒΜW X3 MEΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟΥ