-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ρε Νίκο η Ελλάδα δεν είναι χώρα πεδιάδας. Εχει βουνά, έχει ανηφοριές, έχει φουλ στροφοδιαδρομές που όσο να ναι ένας δυνατός κινητήρας είναι καλύτερος από έναν αδύναμο.
Δεν έχουμε highways με απέραντες ευθείες όπως στις ΗΠΑ να βάζουμε το cruise control στα 130 και να χαλαρώνουμε...
Ένας δυνατός κινητήρας δεν είναι πανάκεια σε αυτή τη χώρα.
Άλλωστε και το 207 υποτίθεται ότι έχει σχετικά δυνατό κινητήρα. Και λοιπόν;;...
Εγώ το μόνο που έχω καταλάβει με το δυνατό κινητήρα είναι ότι μόλις πάω να το πατήσω λίγο, όλο και κάποιος θα πεταχτεί να μου αποδείξει ότι είναι ποιο γρήγορος και ποιο μάγκας.
Όλοι οι γρήγοροι σε αυτή τη χώρα μαζεύτηκαν.
Οπότε καλύτερα αργά και σταθερά με ένα καλό ποιοτικό αυτοκίνητο (όπως το S40) παρά δυνατοί κινητήρες χωρίς κανένα αντίκρυσμα και με χαμηλότερη ποιότητα κατασκευής/υποστήριξης κλπ...κλπ...Nίκο....καλύτερα με το Clermont ...αλλά κι εκεί όλο και κάποιος Λάππας θα σου πεταχτεί με το κουρσάκι του ...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
...
Γεράματα;Πράγματι δεν είμαι μικρό παιδί, όπως οι περισσότεροι εδώ μέσα.
Βαδίζω προς τα 50...Τέλος πάντων. Προτιμώ να τηρώ τον ΚΟΚ και απλά να οδηγώ, παρά να είμαι ταρζάν των δρόμων για φιγούρα και δήθεν...
Άλλωστε ως θερμός οπαδός των Κορεάτικων και των κατασκευαστών τύπου Dacia μόνο για φιγούρα δεν είμαι...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
...
Γεράματα;Πράγματι δεν είμαι μικρό παιδί, όπως οι περισσότεροι εδώ μέσα.
Βαδίζω προς τα 50...Τέλος πάντων. Προτιμώ να τηρώ τον ΚΟΚ και απλά να οδηγώ, παρά να είμαι ταρζάν των δρόμων για φιγούρα και δήθεν...
Άλλωστε ως θερμός οπαδός των Κορεάτικων και των κατασκευαστών τύπου Dacia μόνο για φιγούρα δεν είμαι...
50; 40 δεν είσαι ;
-
ειδικα το 1,6 ειναι τρομερο κελεπουρι.
σε 1 μηνα ο αγοραστης θα ψαχνει για λυσεις turbocompressor
-
Εκτός πόλης με S40 1.8 πέτυχα πρόσφατα 6.7l./100km με 3 άτομα (που κάνουν για 4) και αποσκευές...Εντός πόλης πάμε γύρω στα 10+ Όταν λέμε μετακινήσεις εντός πόλης εξαρτάται τι εννοούμε. Κηφισό, Μεσογείων, Κηφισίας ή τα στενάκια; Οι τιμές πάντως έχουν ανέβει κάπως με την άνοδο του ΦΠΑ, αν δεν κάνω λάθος και ο κινητήρας αυτός, αν και δοκιμασμένος, πλησιάζει στο τέλος της ζωής του....Πάντως για τα χρήματά του είναι εξαιρετικό value for money και αφού δεν θα έχεις απαιτήσεις, γιατί όχι ο 1.6; Το κιβώτιο είναι αρκετά πρόθυμο και προσπαθεί να ισοφαρίσει την απώλεια ισχύος...
Αφού θες πόλη και δεν έχεις ανάγκη από μεταφορά φορτίων, το C30 είναι για εμένα προσωπικά μονόδρομος. -
Οταν θα θέλει να κάνει ταξιδάκι (20% λέει) θα πρέπει να κουβαλά με το C30 δύο σακκούλες σούπερ μάρκετ όμως με αυτό το πορτ μπαγκάζ που έχει.
-
Και διαιρουμενα 50/50 εχομε....
-
(δεν έχω χαθεί από το forum αλλά έχουμε κ δουλειές)
Κοιτάξτε οσων αφορά τα turbo...
πιστεύω ότι τα turbo είναι ιδανική επιλογή κινητήρα για τα Ελλενικά δεδομένα. Έχεις καλύτερες επιδόσεις-κατανάλωση σε ένα κινητήρα μικρότερου κυβισμού, ειδικά στις ρεπριζ. Αν μπορούσα να επιλέξω θα έβαζα τον 1.4 tsi turbo+compressor 140hp στο S40. Γιατί επιμένω στο S40? Γιατί έχει ποιότητα premium, κ μόνο με premium αυτοκίνητα (25.000€ τουλάχιστον) μπορεί να συγκριθεί. Επειδή έκανα μια βόλτα κ είδα κ άλλα μοντέλα, καμία σχέση από άποψη ποιότητας σε σχέση με το S40.
Έχω να πω ακόμα πως ο 1.6 του S40 είναι ανταγωνιστικός σε πραγματικές επιδόσεις (όχι θεωρία) σε σχέση με τους υπόλοιπους 1.6 που κυκλοφορούν στην αγορά αυτή τη στιγμή (εξαιρείται ο 1.6 της toyota!).Δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι θα κάνω, το σκέφτομαι αλλά κ τώρα με 1.6 κυκλοφορώ κ ξέρω ακριβώς πως είναι ο ατμοσφαιρικός 1.6 στις προσπεράσεις κ τις ανηφορικές διαδρομές.
απλά όταν προσπερνάς Κτελ στην Κορίνθου-Πατρών θες κάποιον να σε σπρώξει.....
Γι' αυτό κ ρωτώ για την ελαστικότητα του κινητήρα από χαμηλές στροφές κ την κλιμάκωση του κιβωτίου γιατί αυτά μπορούν να μειώσουν την υστέρηση του αδύναμου κινητήρα -
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Και διαιρουμενα 50/50 εχομε....και με 4 άτομα μέσα ;
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ειδικα το 1,6 ειναι τρομερο κελεπουρι.σε 1 μηνα ο αγοραστης θα ψαχνει για λυσεις turbocompressor
δεν είναι κακή ιδέα όμως αν βάλεις turbo σε κινητήρα που έχει ήδη 11 σχέση συμπίεσης δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Και διαιρουμενα 50/50 εχομε....
και με 4 άτομα μέσα ;
Οι δυο πισω να πανε με το κτελ!
Αλλιως οπως ειπες κ πριν, ο καθενας απο μια βιοδιασπωμενη
-
τι την θες την ελαστικοτητα του κινητηρα στα προσπερασματα?
και συ ξερεις οτι το μοτερ ειναι ακαταλληλο για αυτο το σασι. Θες με το ζορι να βρεις θετικα? Ε, απλα δεν υπαρχουν.-
μπορεις να συμβιβαστεις με αυτο? Πηγαινε παρτο. Δεν μπορεις? Παρε κατι αλλο.
εαν εχεις το παραμικρο ενδιαφερον για την οδηγηση, σε 1 μηνα θα μετανοιωσεις για την επιλογη σου.
-
Ο χρήστης Edward78 έγραψε:
δεν είναι κακή ιδέα όμως αν βάλεις turbo σε κινητήρα που έχει ήδη 11 σχέση συμπίεσης δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει
ε γιαυτο ακριβως το λογο, θα συμβει αυτο που γραφω πιο πριν, θα μετανοιωσεις για την επιλογη του 1,6
-
Για το C30 δεν χρειάζεται να γίνεται λόγος...
α) Δε μου αρέσει σχεδιαστικά (ναι ανήκω κι εγώ σε αυτούς που το πίσω μέρος μου θυμίζει νεκροφόρα )
β) Δεν με καλύπτει από χώρους. Θέλω (στα ταξίδια κυρίως) να μπορεί να μεταφέρει 3-4 άτομα (ζωντανούς ) με αποσκευές ~100l ο καθένας
γ) Είναι έστω κ λίγο πιο ακριβό από το S40 κ δεν πιστεύω ότι θα έχει διαφορά στην κατανάλωση (πάω στοίχημα ότι δεν θα διαφέρει ούτε μισό λίτρο) -
Μισο λεπτο ρε παιδια, μηπως ειναι η κορολλα driver's car??
Την οδηγηση την απολαμβανει ο καθενας με διαφορετικο τροπο.. Φιλε edward το οδηγησες το αυτοκινητο??? Αν οχι, κανε ενα τεστ ντραιβ -οχι του 2ολεπτου- να το βγαλεις κ σε ανοιχτο δρομο, να δεις αν σε καλυπτει η οχι. απλα τα πραγματα.
Οσο γι'αυτο μια ειναι η λυση
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
τι την θες την ελαστικοτητα του κινητηρα στα προσπερασματα?και συ ξερεις οτι το μοτερ ειναι ακαταλληλο για αυτο το σασι. Θες με το ζορι να βρεις θετικα? Ε, απλα δεν υπαρχουν.-
μπορεις να συμβιβαστεις με αυτο? Πηγαινε παρτο. Δεν μπορεις? Παρε κατι αλλο.
εαν εχεις το παραμικρο ενδιαφερον για την οδηγηση, σε 1 μηνα θα μετανοιωσεις για την επιλογη σου.
δηλαδή που χρειάζεται η ελαστικότητα του κινητήρα εκτός από τα προσπεράσματα κ τις επιταχύνσεις?
ερωτησούλα: το έχεις οδηγήσει ή εκφράζεις απλώς γνώμη όπως κ οι περισσόεροι εδώ μέσα?
-
Μισο λεπτο ρε παιδια, μηπως ειναι η κορολλα driver's car??γιατι το κορολα το παιρνουν ανθρωποι που τους ενδιαφερει η οδηγηση?
-
δηλαδή που χρειάζεται η ελαστικότητα του κινητήρα εκτός από τα προσπεράσματα κ τις επιταχύνσεις?καλοταξιδο.
-
Οσο γι'αυτο μια ειναι η λυση
ΚΑΛΟΟΟ
θα του βάλω κ νέον φωτισμό από κάτω, κ subwoofer που να πιάνει όλο το πορτπαγκάζ.....
-
Έχω να πω ακόμα πως ο 1.6 του S40 είναι ανταγωνιστικός σε πραγματικές επιδόσεις (όχι θεωρία) σε σχέση με τους υπόλοιπους 1.6 που κυκλοφορούν στην αγορά αυτή τη στιγμή (εξαιρείται ο 1.6 της toyota!).
δύο σχόλια σε αυτό:
α) δεν υπάρχουν πλέον πολλά 1600αρια ατμόσφαιρας για να συγκριθεί
β) αλλά και αυτά που υπάρχουν είναι όλα καλύτερα από τον 100αρη της Volvo βλέπε ενδεικτικά 1.6 της ΚΙΑ με 125 άλογα, ο 1.6 της Νissan με 117 άλογα ...ακόμα και ο 1.5 της Mitsubishi έχει καλύτερη απόδοση με 109 άλογα.
ΙΜΟ ο 1600 της Volvo είναι το χειρότερο 1600αρι που κυκλοφορεί. Και η έμπνευση να το φορέσει στο σκάφος του S40 των 1235 κιλών άδειο είναι σίγουρα λάθος.
Ενα παληκάρι εδώ μέσα που έχει το C30 των 1200 κιλών με τον ίδιο κινητήρα σε αποτρέπει από το επιλέξεις αυτό το μοτέρ στο S40. Κάτι θα ξέρει...
Eρώτηση για Volvo S40 1.6 βενζίνης