-
Καλημέρα κ από εμένα, είμαι καινούργιος στο forum. Σκέφτομαι να αγοράσω αυτοκίνητο κ έχω σχεδόν καταλήξει στο Volvo s40 1.6
Έχω όμως μερικές απορίες που ελπίζω να μου λύσετε:- Ο 1.6 βενζίνης τι επιδόσεις έχει (κυρίως με ενδιαφέρει να είναι ελαστικός)
- Τι κατανάλωση έχει (προορίζεται για χρήση κυρίως εντός πόλης ~80% κ 20% ταξίδια)
- Από αντιπροσωπείες volvo ποιά συστήνετε κ ποιά να αποφύγω μεταξύ των Σφακιανάκη, Autopoint, Velmar?
- To κόστος συντήρησης είναι όντως μικρό? (συκριτικά με τα άλλα ευρωπαϊκά)?
ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
Καλημέρα κ από εμένα, είμαι καινούργιος στο forum. Σκέφτομαι να αγοράσω αυτοκίνητο κ έχω σχεδόν καταλήξει στο Volvo s40 1.6
Έχω όμως μερικές απορίες που ελπίζω να μου λύσετε:- Ο 1.6 βενζίνης τι επιδόσεις έχει (κυρίως με ενδιαφέρει να είναι ελαστικός)
- Τι κατανάλωση έχει (προορίζεται για χρήση κυρίως εντός πόλης ~80% κ 20% ταξίδια)
- Από αντιπροσωπείες volvo ποιά συστήνετε κ ποιά να αποφύγω μεταξύ των Σφακιανάκη, Autopoint, Velmar?
-
-
Χωρίς να το έχω οδηγήσει και λογικά σκεπτόμενος, από επιδόσεις δεν πρέπει να περιμένεις και πολλά.Το βάρος του αμαξιού είναι μεγάλο για 100 ίππους.Από τιμή από θυμάμαι με την έκπτωση δεν παει στα 16 κάτι?Σε αυτά τα λεφτά δεν υπάρχει κάτι άλλο στο επίπεδό του.
-
Ο παλιός 1.6 της Ford είναι επιεικώς ψόφιος σε δύναμη αλλά είναι αρκετά ελαστικός. Οι σχετικά κοντές σχέσεις του S40 βοηθούν σε αυτό (σε αντίθεση με τις θεόμακρες του Focus Mk1 - τον ίδιο κινητήρα φοράνε). Επίσης είναι αρκετά οικονομικό μοτέρ αν και στο S40 λογικό είναι να εμφανίζει ελαφρώς αυξημένη κατανάλωση σε σχέση με το Focus λόγω βάρους. Για κόστος συντήρησης καλύτερα να ομιλήσουν οι βολβίστι.
-
Γιατί θέλεις να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο:1. πού είναι σχετικά παλιό, σαν μοντέλο κυκλοφορεί αρκετα χρόνια,2.είναι ακριβό για αυτά πού προσφέρει,3. ο κινητήρας του βγάζει μόλις 100 ίππους,οπότε με το βάρος που έχει δεν τη βγάζει και το κυριότερο αφου θέλεις αυτοκίνητο για 80% στη πόλη είναι το πλέον ακατάλληλο.
-
100% δίκιο ο giorgos.Είναι υπερβολή.Τα μικρομεσαία ή και σούπερμίνι είναι μια χαρά.
-
Αν θέλεις σονι και καλά πάρε skoda octavia5 1.2 tsi.Λεπτομέρεια:η VOLVO ανήκει πλέον στους κινέζους (gelly)με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό(μπορεί και τίποτα).
-
Κατά τη γνώμη μου η εξαγορά από τους Κινέζους είναι ότι καλύτερο για τη Volvo αυτή την περίοδο. Δεν υπάρχει άλλος με τόση ρευστότητα που θα ρίξει τόσα λεφτά. Πίστεύω ότι θα αναγεννηθεί
Αν ήθελα skoda θα έπαιρνα ευχαρίστως το fabia 1.2 tsi. Όμως δεν με καλύπτει ποιοτικά...
Από μικρό παιδάκι θαύμαζα τα σουηδικά αυτοκίνητα κ τώρα που έχω τη δυνατότητα να αποκτήσω ένα δεν πρόκειται να χάσω την ευκαιρία! (με 17.700 € kinetic κ 19.000 € momentum με το κλειδί στο χέρι είναι μοναδική ευκαιρία θεωρώ)
Θα έπαιρνα το C30 όμως δεν μου αρέσει σχεδιαστικά κ είναι κ πιο ακριβόμικρομεσαίο sedan θέλω γιατί θα χρειαστώ τους χώρους του (κ επιβατών κ πορτπαγκαζ). Το s40 θα έλεγα με καλύπτει ιδανικά από χώρους
Γνώμη για τις αντιπροσωπείες δε μου είπατε...
-
Ο χρήστης giorgosvet έγραψε:
Αν θέλεις σονι και καλά πάρε skoda octavia5 1.2 tsi.Λεπτομέρεια:η VOLVO ανήκει πλέον στους κινέζους (gelly)με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό(μπορεί και τίποτα).Σωστά το είπες... δεν σημαίνει ΤΙΠΟΤΑ...
-
- πού είναι σχετικά παλιό, σαν μοντέλο κυκλοφορεί αρκετα χρόνια,2.είναι ακριβό για αυτά πού προσφέρει,3. ο κινητήρας του βγάζει μόλις 100 ίππους,οπότε με το βάρος που έχει δεν τη βγάζει και το κυριότερο αφου θέλεις αυτοκίνητο για 80% στη πόλη είναι το πλέον ακατάλληλο.
καντα μια εξήγηση ολα αυτα , γιατι ειμαι λιγο βλαμενος και δεν καταλαβαινω....
-
Ο χρήστης Edward78 έγραψε:
Κατά τη γνώμη μου η εξαγορά από τους Κινέζους είναι ότι καλύτερο για τη Volvo αυτή την περίοδο. Δεν υπάρχει άλλος με τόση ρευστότητα που θα ρίξει τόσα λεφτά. Πίστεύω ότι θα αναγεννηθείΑν ήθελα skoda θα έπαιρνα ευχαρίστως το fabia 1.2 tsi. Όμως δεν με καλύπτει ποιοτικά...
Από μικρό παιδάκι θαύμαζα τα σουηδικά αυτοκίνητα κ τώρα που έχω τη δυνατότητα να αποκτήσω ένα δεν πρόκειται να χάσω την ευκαιρία! (με 17.700 € kinetic κ 19.000 € momentum με το κλειδί στο χέρι είναι μοναδική ευκαιρία θεωρώ)
Θα έπαιρνα το C30 όμως δεν μου αρέσει σχεδιαστικά κ είναι κ πιο ακριβόμικρομεσαίο sedan θέλω γιατί θα χρειαστώ τους χώρους του (κ επιβατών κ πορτπαγκαζ). Το s40 θα έλεγα με καλύπτει ιδανικά από χώρους
Γνώμη για τις αντιπροσωπείες δε μου είπατε...
Το skoda το έγραψα επείδη αναφέρθηκες σε ροπή κινητήρα και αυτό έχει σίγουρα καλύτερη απο του s40 κι έχει μεγάλους χώρους.Αν είσαι fan των σουηδικών αυτοκινήτων τότε πάσο αλλά και αυτά έπαψαν εδώ και πολλά χρόνια να είναι made in sweden.Πάντως το s40 είναι στη δύση της καριέρας του και σίγουρα θα βγει καποιο καινουριο μοντελο σύντομα,αν δεν σε πειράζει no problem.
YΓ1:Δεν έχω skoda
YΓ2:Από αντιπροσωπείες δεν γνωρίζω δεν μένω Αθήνα -
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
- πού είναι σχετικά παλιό, σαν μοντέλο κυκλοφορεί αρκετα χρόνια,2.είναι ακριβό για αυτά πού προσφέρει,3. ο κινητήρας του βγάζει μόλις 100 ίππους,οπότε με το βάρος που έχει δεν τη βγάζει και το κυριότερο αφου θέλεις αυτοκίνητο για 80% στη πόλη είναι το πλέον ακατάλληλο.
Πες μου τι den katalaveni να το εξηγήσουμε!!
-
Πες μου τι den katalaveni να το εξηγήσουμε!!
ολα
-
Παλιό αμάξι=ξεκινησε την καριέρα του το 2004
Αδύναμος κινητήρας 100 αλόγων σε μικρομεσαίο αμάξωμα=αργό, ειδικά εφόσον το παίρνεις για οικογενειακό
Το γιατί δεν είναι αμάξι πόλης είναι εμφανές.Bonus, είναι απλά ένα φτιασιδωμένο φόκους
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αδύναμος κινητήρας 100 αλόγων σε μικρομεσαίο αμάξωμα=αργό, ειδικά εφόσον το παίρνεις για οικογενειακό
Το γιατί δεν είναι αμάξι πόλης είναι εμφανές.Bonus, είναι απλά ένα φτιασιδωμένο φόκους
Thank you drdino,μη τα γράφω 2 φορές!!!
-
Ο χρήστης Edward78 έγραψε:
- προφανώς ο 1.6 ΕU4, δεν θα υπάρχει από 1/1/2011, γι αυτό και το πουλάνε στις τιμές που το πουλάνε. C30 1.6 που έχω οδηγήσει, μου φάνηκε υποφερτό.
- Μέσα στην πόλη, θα είσαι 10+, έξω, αν είσαι συντηρητικός κάπου 7.5λτ/100
- Αγόρασε το από αυτόν που σου κάνει την καλύτερη τιμή. Αν προσφέρουν οτιδήποτε δώρο-extra μη ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟ, την το βάλεις, ζήτα +έκπτωση, υπάρχει κίνδυνος να σου $%$#^% τα ηλεκτρικά, άσε που για να περάσουν το συναγερμό ξεμοντάρουν το ταμπλό, με ότι συνεπάγεται αυτό, για τριγμούς κτλ. Πριν λίγες μέρες που πέρασα να δω το νέο S60 Σφακιανάκη Κηφισίας, ο πωλητής ήταν απαράδεκτος, όταν έψαχνα να πάρω το δικό μου, η Velmar δεν με ενημέρωσε για τα -3.500€ που είχε προσφορά εκείνη την περίοδο η Volvocar, τελικά το πήρα από την Autopoint με 10 χρόνια free service.
-
Γιατί θέλεις να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο:1. πού είναι σχετικά παλιό, σαν μοντέλο κυκλοφορεί αρκετα χρόνια,2.είναι ακριβό για αυτά πού προσφέρει,3. ο κινητήρας του βγάζει μόλις 100 ίππους,οπότε με το βάρος που έχει δεν τη βγάζει και το κυριότερο αφου θέλεις αυτοκίνητο για 80% στη πόλη είναι το πλέον ακατάλληλο.Όλα τα παραπάνω, ταιριάζουν μια χαρά και στο...παρακάτω πάντως..
Το κέρδος είναι η ροπή, κατά τ' άλλα και το Skoda σε κάνα χρόνο προς αντικατάσταση πάει...Αν θέλεις σονι και καλά πάρε skoda octavia5 1.2 tsi.
Το Skoda για τον ίδιο εξοπλισμό πρέπει να είναι ακριβότερο, αλλά έχει φθηνότερα πάγια (τέλη, ασφάλειες). Εγώ αν ήθελα το Volvo, θα το έψαχνα 1 έτους μεταχειρισμένο, υπάρχουν πολλά και πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές (και σηκώνουν και παζάρι... ).
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
- δεν υπαρχει αυτοκινητο που να προσφερει κατι παραπανω
- δεν μας νοιαζει ο κινητηρας, κυκλοφορουμε πολη, για μια φορα το μηνα δεν μας πειραζει που θα κανουμε το ταξιδι μας
- τον ρωτησε κανεις τον ανθρωπο αν εχει χρηματα για 2-3 αυτοκινητα;
edward78 , εξαιρετικο αυτοκινητο, GO FOR IT!!!
παρατηρηση :
ΚΛΑΙΝ ΜΑΙΝ το οκταβια μπροστα στο S40....
-
Αν είσαι fan των σουηδικών αυτοκινήτων τότε πάσο αλλά και αυτά έπαψαν εδώ και πολλά χρόνια να είναι made in sweden.S40/V50/XC60/C30/S60 - Made in Belgium, εργοστασιο συναρμογης Volvo απο το 1965 (Volvo Amazon-εκτος αν κι αυτο δεν ηταν Σουηδικο..)
S80/V70/XC70/XC90/V60 - Gothenburg (Sweden)
C70 - Uddevalla (Sweden)Bonus, είναι απλά ένα φτιασιδωμένο φόκους
Πολυ απλοποιημενα τα λες...
Eρώτηση για Volvo S40 1.6 βενζίνης