-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Μέχρι στιγμής φαίνεται πολύ πιο γρήγορο και στο σκρολλαρισμα και κυρίως στο browsing (όπου είχε θέμα το transformer )Επίσης κάποιες λεπτομέρειες φαίνεται να βελτιώθηκαν , αλλά θα περιμένω λίγο παραπάνω για να κρίνω πιο αντικειμενικα
Είμαι ομωςπολυ ικανοποιημένος από την υποστήριξή της Asus , έδωσε αρκετά γρήγορα την αναβάθμιση
μιλαω γενικα για την ταμπλετα, οχι για το ICS
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
αυτό έλειπε με τόσα ευρώ που της έσκασες....Αυτό δυστυχώς δεν είναι δεδομένο στο android
@ spiros
Κάτσε και τα 2 (firmware και λειτουργικό) είναι ακόμα νέα για μένα
Πάντως σαν πρώτη ματιά η διάφορα στην ταχύτητα είναι αισθητή
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πληκτρολόγηση στο browser που κάνω τώρα . Πριν λαγκαρε έντονα (αν αι για αυτό έφταιγε και η Asus μάλλον) , πλέον πάει σφαίρα
Επίσης με flash 720 τα πάει μια χαρά , καλύτερα από πριν πιστεύω -
οταν τα νεα updates για το android βγαινουν πιο γρηγορα απο τα κινητα ειναι λιγακι δυσκολο να προλαβουν ολοι να τα φερουν στα μετρα τους..
πολλες εταιρειες ηδη δεν θα περασουν το ics διοτι περιμενουν το jb
-
Να μη βγάζουν ένα σωρό μοντέλα τότε, αν δε μπορούν να τα υποστηρίξουν
Πχ δες ποσά tablet έχει η Samsung και ποσά η Asus και τι υποστήριξη έχουν όλα αυτά..
-
βρε εγω το ξερω αυτοι δεν νιωθουν και τρεχουν τωρα και δεν φτανουν
τα μισα lg Που θα επερναν ics τελικα στο xda λενε οτι θα παρουν το τριτο το μακρυτερο ελεω jellybean
τα ιδια και η s.e (φημη)
οτι να ναι πραγματικα -
Καλά στην lg έχουν αποδειχθεί μέγιστοι καραγκιοζηδες
Εδώ καλά καλά δεν έχουμε δει το ics και αυτοί ονειρεύονται jb.. -
Καλά στην lg έχουν αποδειχθεί μέγιστοι καραγκιοζηδες
Εδώ καλά καλά δεν έχουμε δει το ics και αυτοί ονειρεύονται jb..ρε ολοι jb σκεφτονται αφου το καλοκαιρι και πριν εξω θα ειναι ποιος ο λογος να σκασουν για το ics?
(Μεταξυ μας και εγω ετσι θα σκεφτομουν μιας που το 5 θα ειναι ενα unified λειτουργικο ) -
Γιατί μόλις παρουσιαστεί το καλοκαίρι , θα το πάρουν όλοι? Καλα Χριστούγεννα και αν
Ας μείνουν μέχρι τότε με το αρχαίο 2.3Δικαιολογίες μου ακούγονται όλα αυτα
Το 4δεν είναι unified ?
-
To jb υποτίθεται πως απευθύνεται περισσότερο σε ταμπλέτες οπότε μου φαίνεται λίγο περίεργο αυτό.
-
Αρχαίο το 2.3 ?
Εχετε χάσει λίγο την μπάλα με την αναβαθμισολαγνεία μου φαίνεται.
-
Ε είναι λίγο αρχαίο ρε συ, ήδη από τη στιγμή που κυκλοφορούσε το honeycomb , εμένα μου φαινόταν παλιό
Και δεν είναι αναβαθμισολαγνεία, είναι απαίτηση να σε φροντίζει η εταιρεία στην οποία εσκασες τα ωραία σου λεφτακια -
Μιλάς για ταμπλέτες ή τηλέφωνα;
Γιατί στα τηλ και με την 2.2 να έμενες δεν ήταν τόσο τραγικά όσο περιγράφεται από τους geeks.
Παίζει λίγο αναβαθμισολαγνεία και όντως έχει χαθεί λίγο το μέτρο. Δεκτό ότι κάτι παραπάνω θα κάνει
αλλά πολλοί μπαίνουν σε αυτή την λογική και αλλάζουν κινητά για να έχουν την τελευταία έκδοση.
Και όσο γίνεται αυτό καμία εταιρεία δεν θα στην παρέχει στο τωρινό σου τηλ.Στις ταμπλέτες ειναι διαφορετικά γιατί από την 3 και μετά θεωρείται ότι ήταν os που ήταν διαμορφωμένο
και για αυτές. Εκεί πάω πάσο. Αν και η τακτική των εταιρειών θεωρώ ότι θα είναι ίδια. Στην ics θα
μείνεις για να σε αναγκάσει να αγοράσεις την jelly bean το καλοκαίρι-φθινόπωρο αφού έχεις μπει στο
τρυπάκι.Welcome to the dark side.
-
Ε είναι λίγο αρχαίο ρε συ, ήδη από τη στιγμή που κυκλοφορούσε το honeycomb , εμένα μου φαινόταν παλιό
Και δεν είναι αναβαθμισολαγνεία, είναι απαίτηση να σε φροντίζει η εταιρεία στην οποία εσκασες τα ωραία σου λεφτακιαΑν η νέα έκδοση δε λύνει σαφώς κάποια γνωστά προβλήματα (πχ ταχύτητα, μνήμη, σταθερότητα) ή δεν προσθέτει νέα features (που πχ. στο ICS δεν είδα και κάτι συνταρακτικό) σαφώς και είναι αναβαθμισιολαγνεία. Αν δεν μπορείς να απαντήσεις στην ερώτηση 'τι ακριβώς περιμένεις να δεις με την αναβάθμιση' παρά με γενικότητες ('ωραίο', 'γρήγορο') τότε είναι αναβαθμισιολαγνεία.
(Δεν είναι κακή... καθένας όπως γουστάρει... αλλά να λέμε τα πράγματα με τ΄όνομά τους)
Τα ίδια έπαθαν και οι φανατικοί της Micro$oft που έφυγαν από τα ωραιότατα XP SP3 για να πάνε στα sVista
Και γιατί να σε φροντίζει η εταιρεία ? Bug fixes προφανώς αλλά αυτά σε πάνε από την έκδοση Χ.Υ.5 στην Χ.Υ.6. Για ποιό λόγο 'οφείλει' να σε 'φροντίσει' με αναβάθμιση που προσθέτει χαρακτηριστικά που δεν είχες όταν αγόρασες το τηλέφωνο ? ΟΚ αν το κάνει μπράβο της αλλά δε θεωρώ ότι έχει και υποχρέωση...
-
Τα vista είχαν τα θέματά τους,αλλά δεν ήταν και τόσο κακό λειτουργικό και όπως και να χει ήταν ένα βήμα πριν τα 7, τα οποία άξιζαν το κόπο .εκεί όμως είχαμε αλλά κακό χειρισμό από την ms ,όχι ότι έπρεπε να μείνουμε στα xp
Όμως φαντάσου πχ windows χωρίς service packs και αναβαθμίσεις , στο android αυτο συμβαίνει ,γιατί πάντα θα υπάρχουν bugs και η ανάγκες για αναβαθμισεις είναι διαρκείς
Τουλάχιστον μέχρι στιγμής στο tablet μου μόνο έχω κάνει 5-6 updates στο firmware ,πολλές φορές και στην ιδια εκδοσή προκειμένου να λυθούν bugsΣε άλλες συσκευές μόνο σε σοβαρές περιπτώσεις και αν.. το να σε κλάνει η εταιρεία στην οποία ακουμπήσεις κάποια κατοσταρικα, είναι για μένα απαραδεχτο
Κι αυτό συμβαίνει γιατί βγάζουν ένα σωρό συσκευές προκειμένου να κάνουν αρπαχτεςΗ Google προχωράει το λειτουργικό για κάποιο λόγο , το να μένεις εσύ πίσω ή να καταφευγεις στους xda για μένα είναι σοβαρός λόγος να στρεφομαι σε εταιρείες που σέβονται το καταναλωτή , ή σε κάποιο nexus
-
Τα vista είχαν τα θέματά τους,αλλά δεν ήταν και τόσο κακό λειτουργικόΠροφανώς το βλέπεις από τη σκοπιά του οικιακού χρήστη (που και γιαυτή το συζητάμε...)
Για σοβαρή επαγγελματική χρήση ήταν τραγικά (σταθερότητα, ασυμβατότητες, αυξημένες απαιτήσεις hardware, πάρα πολύ συχνές αναβαθμίσεις κτλ.)και όπως και να χει ήταν ένα βήμα πριν τα 7, τα οποία άξιζαν το κόπο .
Ακριβώς αυτό λέω... Οτι όσοι πέρασαν από τα ΧΡ στα Vista ήταν κατά το μεγαλύτερο μέρος τους αναβαθμασιολάγνοι...
εκεί όμως είχαμε αλλά κακό χειρισμό από την ms ,όχι ότι έπρεπε να μείνουμε στα xp
Όμως φαντάσου πχ windows χωρίς service packs και αναβαθμίσεις , στο android αυτο συμβαίνει ,γιατί πάντα θα υπάρχουν bugs και η ανάγκες για αναβαθμισεις είναι διαρκείς
Τουλάχιστον μέχρι στιγμής στο tablet μου μόνο έχω κάνει 5-6 updates στο firmware ,πολλές φορές και στην ιδια εκδοσή προκειμένου να λυθούν bugsΤι να σου πω... Στο δικό μου (2.2.2) δεν θα έλεγα ότι έχω αντιμετωπίσει προβλήματα ούτε ότι έχω πνιγεί στα bugs (έχω πέσει πάνω σε μερικά (*)), ούτε ότι 'οι ανάγκες για αναβαθμίσεις είναι διαρκείς'. Βέβαια δε χρησιμοποιώ το κινητό μου ως φορητό υπολογιστή αλλά ως glorified κινητό (τηλέφωνο-επαφές + e-Mail + Internet browsing ελαφρύ + Tapatalk + κανά GPS). Αλλά σίγουρα δεν έχω βρει κανένα λόγο να χάσω το χρόνο μου για να το κάνω ό,τι πιο πρόσφατο. Μην ξεχνάς βέβαια ότι ως επαγγελματίας της πληροφορικής είμαι επιφυλακτικός απέναντι σε εκδόσεις Χ.0 (έχουν δει πολλά τα μάτια μου όχι μόνο σε επίπεδο Microsoft αλλά και από σοβαρές επαγγελματικές εταιρείες στυλ Oracle, Cisco κτλ.). Εσύ θεωρείς ότι προκειμένου να λυθεί το τάδε 'τραγικό' bug είναι ΟΚ να αναβαθμίσεις στην έκδοση 4.0 (ICS) εγώ θεωρώ ότι είναι ρίσκο που δεν αξίζει τον κόπο/χρόνο, προτιμώ να μείνω με το 'παλιό' bug προκειμένου να το λύσω (ενδεχομένως) αλλά να φορτωθώ τα καινούργια bugs του 4.0. Για την ακρίβεια αφήνω τους QsisVTSηδες του κόσμου αυτού να κάνουν το debugging & beta testing πριν ασχοληθώ
(*) Βασικά μόνο το ό,τι καμιά φορά κολλάει η οθόνη και ιδιαίτερα αν έχει πάνω της νερό ή ιδρώτα είναι σημαντικό ΙΜΗΟ.
Σε άλλες συσκευές μόνο σε σοβαρές περιπτώσεις και αν.. το να σε κλάνει η εταιρεία στην οποία ακουμπήσεις κάποια κατοσταρικα, είναι για μένα απαραδεχτο
Εξαρτάται τι σημαίνει 'να σε κλάνει'.
Αν δεν μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου (πχ. κρεμάει κάθε μέρα) τότε ναι.
Αν απλά δεν ακολουθεί τον τρελλό ρυθμό ανάπτυξης (2 major releases κάθε χρόνο) τότε καλά κάνει (ΙΜΗΟ πάντα).Κι αυτό συμβαίνει γιατί βγάζουν ένα σωρό συσκευές προκειμένου να κάνουν αρπαχτες
Οσο θα υπάρχουν κορόιδα που αγόρασαν την καινούργια συσκευή επειδή έχει διπλάσια RAM και 4.0 αντί για το 'αρχαίο' 2.3 τότε καλά κάνουν οι εταιρείες.
Η Google προχωράει το λειτουργικό για κάποιο λόγο , το να μένεις εσύ πίσω ή να καταφευγεις στους xda για μένα είναι σοβαρός λόγος να στρεφομαι σε εταιρείες που σέβονται το καταναλωτή , ή σε κάποιο nexus
Για ποιό λόγο το προχωράει ? Για να κονομήσει. Οπως προχώρησε και η Microsoft τα ΧΡ σε Vista ή το Office 2003 σε Office 2007 και σε Office 2010
Προτιμώ να 'μείνω πίσω' και ας με οι αναβαθμισιολάγνοι και να ασχοληθώ όταν πρέπει όντως να λύσω κάποιο σοβαρό πρόβλημα ή σε 3-4 χρόνια που θα αλλάξω κινητό...
(Γούστα και απόψεις φυσικά...)
-
Οκ ας σταματήσει η εξέλιξη ,ας είχαμε ακόμα symbian και cpu στα 100 mhz
Sent from my LG-P500 using Tapatalk
-
ΟΚ αφού κατάλαβες ότι το να μην είσαι early adopter (*) σημαίνει ότι είσαι κατά της προόδου... ό,τι πεις
Για να σου απαντήσω: ΝΑΙ, αν κάνω τη δουλειά μου (τηλέφωνο+e-Mail+Internet+GPS) με symbian και 100 MHz CPU, τότε symbian και 100 MHz CPU.
Μην ξεχνάς ότι, μετά από ένα χρόνο Android είμαι πια σίγουρος: αν θέλεις μόνο ΤΗΛΕΦΩΝΟ τότε δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο (δυνατότητες, σταθερότητα, φιλικότητα στο χρήστη) από ένα κλασσικό (S40 δεν το έλεγαν ?) Nokia. Το Android ως ΤΗΛΕΦΩΝΟ είναι χειρότερο (μόνο και μόνο δες πόση παραπάνω δουλειά χρειάζεται για το απλούστατο task, να βρεις μια επαφή...), απλά το ανέχομαι γιατί με ενδιαφέρουν τα καινούργια features / δυνατότητες που μου προσφέρει.
Αυτό δε σημαίνει ότι θα χορεύω στο ρυθμό που μου παίζει η κάθε Google και να αλλάζω major release 2 φορές το χρόνο για να μη με πουν 'καθυστερημένο' και ότι έχω 'αρχαίο' λειτουργικό
(To έκανα στο web browser μου και το αποτέλεσμα ? Μετά από 10 χρόνια, όντας early adopter του FireFox, τον άλλαξα σε Chrome διότι έπαψε ξαφνικά να παίζει σωστά τα Flash-οsites. Ας πρόσεχε το Mozilla Foundation)
Αν είναι έτσι, να αλλάζουμε και λάστιχα στο αυτοκίνητό μας κάθε 6 μήνες, μόλις βγει κάτι καλύτερο... Ή μήπως δεν το κάνουμε επειδή κοστίζουν ? Φυσικά, και μένα μου ο χρόνος να ψάχνω και να λύνω τα καινούργια bugs του κάθε ICS 2 φορές το χρόνο κοστίζει περισσότερο από την τσαντίλα μου για τα όποια υπάρχοντα bugs του κάθε '2.2'. Οταν αυτή η ανίσωση αλλάξει πρόσημο (πχ. αυτόματη αναβάθμιση σε σταθερό περιβάλλον χωρίς ψάξιμο στα xda κτλ. ή η τσαντίλα έχει φτάσει στο 'θα το πετάξω το ρημάδι' ) τότε προφανώς και θα ασχοληθώ. Είναι δηλαδή ξεκάθαρα μια σχέση κόστους-ωφέλειας, το 'I have the latest release' από μόνο του δε μου λέει απολύτως τίποτα (και είναι τόσο short lived που είναι αστείο...)
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
ΟΚ αφού κατάλαβες ότι το να μην είσαι early adopter (*) σημαίνει ότι είσαι κατά της προόδου... ό,τι πειςΓια να σου απαντήσω: ΝΑΙ, αν κάνω τη δουλειά μου (τηλέφωνο+e-Mail+Internet+GPS) με symbian και 100 MHz CPU, τότε symbian και 100 MHz CPU.
Μην ξεχνάς ότι, μετά από ένα χρόνο Android είμαι πια σίγουρος: αν θέλεις μόνο ΤΗΛΕΦΩΝΟ τότε δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο (δυνατότητες, σταθερότητα, φιλικότητα στο χρήστη) από ένα κλασσικό (S40 δεν το έλεγαν ?) Nokia. Το Android ως ΤΗΛΕΦΩΝΟ είναι χειρότερο (μόνο και μόνο δες πόση παραπάνω δουλειά χρειάζεται για το απλούστατο task, να βρεις μια επαφή...), απλά το ανέχομαι γιατί με ενδιαφέρουν τα καινούργια features / δυνατότητες που μου προσφέρει.
Ακόμα και τα s60 της είναι πολύ μπροστά σε ευχρηστία. Ακόμα αναπολώ το 5230 μου.
(To έκανα στο web browser μου και το αποτέλεσμα ? Μετά από 10 χρόνια, όντας early adopter του FireFox, τον άλλαξα σε Chrome διότι έπαψε ξαφνικά να παίζει σωστά τα Flash-οsites. Ας πρόσεχε το Mozilla Foundation)
Oπα το χασες εδώ. Αφενός ο Chrome είναι Μοζιλοειδές αφεδύο αυτός και αν τρώει κόλλημα με flashosites. Για τον ίδιο λόγο με σένα έφυγα από Chrome και πήγα σε Firefox.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Και δεν είναι αναβαθμισολαγνεία, είναι απαίτηση να σε φροντίζει η εταιρεία στην οποία εσκασες τα ωραία σου λεφτακιαΑν η νέα έκδοση δε λύνει σαφώς κάποια γνωστά προβλήματα (πχ ταχύτητα, μνήμη, σταθερότητα) ή δεν προσθέτει νέα features (που πχ. στο ICS δεν είδα και κάτι συνταρακτικό) σαφώς και είναι αναβαθμισιολαγνεία. Αν δεν μπορείς να απαντήσεις στην ερώτηση 'τι ακριβώς περιμένεις να δεις με την αναβάθμιση' παρά με γενικότητες ('ωραίο', 'γρήγορο') τότε είναι αναβαθμισιολαγνεία.
(Δεν είναι κακή... καθένας όπως γουστάρει... αλλά να λέμε τα πράγματα με τ΄όνομά τους)
Τα ίδια έπαθαν και οι φανατικοί της Micro$oft που έφυγαν από τα ωραιότατα XP SP3 για να πάνε στα sVista
Και γιατί να σε φροντίζει η εταιρεία ? Bug fixes προφανώς αλλά αυτά σε πάνε από την έκδοση Χ.Υ.5 στην Χ.Υ.6. Για ποιό λόγο 'οφείλει' να σε 'φροντίσει' με αναβάθμιση που προσθέτει χαρακτηριστικά που δεν είχες όταν αγόρασες το τηλέφωνο ? ΟΚ αν το κάνει μπράβο της αλλά δε θεωρώ ότι έχει και υποχρέωση...
το ics ηταν το πρωτο βημα για unified λειτουργικο (αφηνω εξω το ποσο ομορφο ειναι ομως.. )ειναι κατα πολυ σταθεροτερο (ειδικα σε σχεση με την 2.3 που μας εχουν αφησει εμας..official παντα )
μας εδωσε την δυνατοτητα να εχουμε full hw acc (πραγμα που ακομη και στο cmod 7.2 ηταν κλειδωμενο για μας 'διοτι δεν υποστηριζοταν' )
εχει σοβαρη cloud υποστηριξη (για μας παλι που τυχαια παντα μερικα Cloud services (call me amazon) δεν ελεγαν να δουλεψουν )εφοσον η χ/ψ εταιρεια βλεπεις οτι οι Modders φτιαχνουν μια rom με ενα λειτουργικο που δεν θα επερεπε να μπει(συμφωνα παντα με την εταιρεια καθοτι και παλιο ειναι και αδυναμο ) και η rom πεταει σχεδον με ολα τα χαρακτηριστικα της ποιος ο λογος να ΜΗΝ την περασει ωστε να ανεβει στα ματια του κοσμου? μονο κακο δεν της κανει να ασχοληθει με τα 'παλια' μοντελα της
-
Και δεν είναι αναβαθμισολαγνεία, είναι απαίτηση να σε φροντίζει η εταιρεία στην οποία εσκασες τα ωραία σου λεφτακια- σου την ειπε ακομα και ο Elteo. Αυτοκτόνησε τώρα .-
- Εχεις μπερδέψει τα μπουτια σου με την αναβαθμισολαγνεία*. Εδω δεν μιλάμε για PC. Υπάρχει μεγάλη διαφορά του ενος με του άλλου και ας συγκλίνουν κάποια πράγματα. Το ζητούμενο σε ένα κινητό είναι η λειτουργικότητα και η σταθερότητα σε αρκετά μεγαλύτερο βαθμό. Το κινητό το αγοράζεις ως έχει με τα functions που υπόσχεται η εταιρία του. Οσο δουλεύουν όλα σωστά, τα υπόλοιπα είναι ιστορίες για αγρίους. Απλώς τα smartphones είναι ιδιάζουσα περίπτωση οπου κάποιες αναβαθμίσεις αναγκαστικώς θα υπάρξουν λογω ευρύτερων αλλαγών του τροπου λειτουργίας του OS. Φυσικά βέβαια αν και εσύ έχεις απαιτήσεις για αναβαθμίσεις σε βαθος χρόνου (κοντα 2 χρόνια δλδ), δεν θα πας να πάρεις την τελευταία τρυπα του ζουρνά (των 100 - 200 ευρώ), αλλά κάνα σοβαρό (δλδ με γαμάτα specs) κινητό που να σηκωνει τις νεες απαιτήσεις, και απο σοβαρή εταιρία που θα το υποστήριξη.
*credits to Elteo για τον όρο
Περι συσκευών Android...