-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Η απάντηση είναι απλή. Όσο υπάρχουν σημαντικά ποσοστά χρηστών πρόθυμοι να κάνουν κάνουν παραχωρήσεις στην ασφάλεια τους και τις επιδόσεις της συσκευής τους μόνο και μόνο για να επισκεφτούν ένα ιστότοπο, τόσο οι δημιουργοί των ιστοσελίδων δεν αισθάνονται την πίεση να αλλάξουν το περιεχόμενο τους σε κάτι καλύτερο.Πρώτα απ όλα flash δέν είναι μόνο τα βιντεάκια του Youtube. Έπειτα μήν ακούτε βλακείες που λένε διάφοροι άσχετοι οτι το HTML5 θα αντικαταστήσει το Flash. Άλλη δουλειά κάνει το ένα και άλλη το άλλο. Είναι το ίδιο χαζό με το να λέω οτι επειδή αγόρασα καινούριο φούρνο μικροκυμάτων θα πετάξω το barbeque.
To flash είναι πάνω απ όλα πλατφόρμα ανάπτυξης περιεχομένου και θα μείνει για καιρό ακόμα, μέχρι να βγεί κάποια τεχνολογία που να το αντικαταστήσει. Αυτή η τεχνολογία δέν είναι η HTML5. Η html σαν γλώσσα προγραμματισμού απο μόνη της είναι πολύ αδύναμη και περιορισμένη για να φτιαχτεί πάνω της site με όλα τα καλούδια που έχουμε συνηθίσει. Γι αυτό πάνω της έχουν μπεί κατα καιρούς διάφορα πρόσθετα, ξεκινώντας απο το 1990κάτι με το javascript το οποίο σε αντίθεση με την HTML είναι 'κανονική' γλώσσα προγραμματισμού και αργότερα το CSS. Αλλά και αυτά έχουν τους περιορισμούς τους γι αυτό τα κενά έρχονται να συμπληρώσουν άλλα plugin όπως το Flash και η Java (δέν έχει καμία σχέση με javascript).
Το μεγάλο πλεονέκτημα που έχουν Java και Flash πέρα απο τις αυξημένες δυνατότητες, είναι οτι είναι 100% cross platform. Δηλαδή μπορεί ένα site γραμμένο σε HTML/CSS να φαίνεται διαφορετικά ή και να μήν δουλεύει καν μεταξύ browsers, αλλά με Flash και Java θα δουλεύει ακριβώς το ιδιο.
Τώρα η Adobe αποφάσησε για τους δικούς της λόγους να σταματήσει την υποστήριξη του Flash στο android αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δέν σημαίνει οτι το flash είναι πεθαμένο.
Όσο για τη φημολογούμενη αντικατάσταση του Flash απο την HTML5 αυτό πιθανόν να ισχύσει μόνο για βιντεάκια τύπου youtube, καθώς σύμφωνα με τα πρότυπα HTML5 ο video player θα είναι ενσωματωμένος μέσα στον browser αντί σε ξεχωριστό plugin που είναι τώρα. Απο τεχνικής απόψεως δέν έχει καμια σημαντική διαφορά αυτό. Αν ένα κινητό ή υπολογιστής ζορίζεται τώρα να παίξει ένα flash video, το πιό πιθανό είναι οτι πάλι θα τραβάει το ίδιο ζόρι αν το ίδιο βίντεο παιχτεί μέσω HTML5.
Όσο για τα διάφορα site που προσπαθούν να μας πείσουν για τις φοβερές δυνατότητες του HTML5 με διάφορα παραδείγματα, δοκιμάστε να τα ανοίξετε με javascript απενεργοποιημένο και θα δείτε οτι δέν δουλεύουν! Οπότε είναι λιγο κοροιδία να λές για HTML5 ενώ ουσιαστικά το κυρίως κομάτι του site απο κάτω είναι javascript.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Αυτό που με χαλάει στο android είναι η έλλειψη καλογραμμένων εφαρμογών και γενικότερα η ποσότητα.
Υποτίθεται σαν πιο ανοιχτή πλατφόρμα θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο.Αυτό λογικά συμβαίνει λόγω χαμηλής κερδοφορίας των android εφαρμογών.
+άθλια java
+ποικιλία (βλ. ό,τι να 'ναι) υλοποιήσεων -
Αν το νέο iPhone αποκτήσει οθόνη μεγαλύτερη από 4' βλέπω να επιστρέφω στο iOS.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Αν το νέο iPhone αποκτήσει οθόνη μεγαλύτερη από 4' βλέπω να επιστρέφω στο iOS.Τόσο ευχαριστημένος από το note ?
Sent from my Nexus S using Patatalk 2
-
Το note μια χαρά είναι, δεν έχω κανένα παράπονο. Το πρόβλημα είναι οι εφαρμογές του android.
Ειδικά οι ελληνικές εφαρμογές στην πλειοψηφία τους είναι πανάθλιες. -
Τι θέλησες να κάνεις και δε μπόρεσες δηλαδή ?
-
Athens Voice
Capital
Εορτολόγιο της προκοπής (όλα είναι άθλια)
4sqwifi
H nbg πριν 2-3 μέρες έβγαλε εφαρμογή.
Οι υπόλοιπες (τράπεζες) εμφανίζονται ψιλοχάλια στην οθόνη του note, ενώ στο iphone μια χαρά στη retina.
Tomtom
Ακόμη και το navigon δεν εμφανίζεται σωστά.
Γενικά μεγάλη προχειρότητα παντού. -
Athens Voice
Capital
4sqwifi
Οι υπόλοιπες (τράπεζες) εμφανίζονται ψιλοχάλια στην οθόνη του note, ενώ στο iphone μια χαρά στη retina.
Tomtom
Γενικά μεγάλη προχειρότητα παντού.Δεν νομιζω οτι θα επρεπε να παραπονιεσαι απο την στιγμη που εχεις flash...
-
γιατί να ασχολείσαι με εφαρμογές, αφού μπορείς να ασχολείσαι τόσες ώρες με το λειτουργικό, τα updates του, να το κάνεις root κ.ο.κ.
-
Χέστηκα για το flash.
Ποτέ δεν το χρειάστηκα.Άλλο και αυτό που λέει ο mjacob. Όλη την ώρα updates οι εφαρμογές.
-
Athens Voice
Capital
4sqwifi
Tomtom
Γενικά μεγάλη προχειρότητα παντού.Στο iPhone πως τα έχει;
-
Ο χρήστης iant έγραψε:
Athens Voice
Capital
4sqwifi
Tomtom
Γενικά μεγάλη προχειρότητα παντού.Στο iPhone πως τα έχει;
Capital μετριο
Eortes light μια χαρα ειναι
Τραπεζες εγω ειμαι ευχαριστημενος πολυ αλλα εξαρτατε και απο την τραπεζα σου
Navigon δεν βλεπω καποιο προβλημα στο λογισμικο σε συγκριση με το standalone μηχανημα που ηταν windown based.
Επισης το μηλοφωνο εχει εφσρμογες που δεν υπαρχουν ακομα σε ντροιντ. -
Το note μια χαρά είναι, δεν έχω κανένα παράπονο. Το πρόβλημα είναι οι εφαρμογές του android.
Ειδικά οι ελληνικές εφαρμογές στην πλειοψηφία τους είναι πανάθλιες.σταμάτα την κλάψα
Αν εσυ διαμαρτύρεσαι για την ποιότητα των εφαρμογών στο Android (που σε μεσες ακρες την βρισκω αρκετά ικανοποιητικη γενικώς) τοτε τι θα πρεπει να λέμε οι ταμπλετίστι... οπου πραγματικά μας εχουν χεσμένους οι developers? Ελάχιστες καλες και optimized εφαρμογες.... -
Λοιποοοοον, ηρθε η ωρα να γραψω ενα review για την 4.0.4 στο Neo V μου...
Κατ'αρχας το κινητο μου πλεον, αργει! Για να ανοιξει τις επαφες κανει τουλαχιστον 3 δευτερολεπτα.. Επιπλεον την πρωτη βδομαδα ειχε κολλησει συνολικα 4 φορες και εκανε επανεκκινηση μονο του.. Ευτυχως πλεον σταματησε..
Το σκρολαρισμα στο μενου ειναι ενα κλικ πιο αργο σε σχεση με την 2.3.4.
Καταργηθηκε το widget που ειχε ενα μινι αρχειο κλησεων στην αρχικη οθονη.. Μεγαλο μειον διοτι τωρα πρεπει να κανω περισσοτερες κινησεις..
Αρκετα συχνα κολλαει ο μετρητης της μπαταριας στον πινακα ελεγχου, της αρχικης οθονης.. Π.χ. μπορει να λεει 46% και στην πραγματικοτητα να εχω 30%
Και μιας που το ανεφερα...η αυτονομια εχει πεσει πολυ... Εκει που το φορτιζα σε μιαμιση μερα, τωρα θελει καθε μερα.. Βεβαια φετος το καλοκαιρι του ηπια λιγο το αιμα στο χωριο γιατι βαριομουν να ανοιξω το λαπτοπ για να μπω στο ιντερνετ..
Τελος, οταν κατεβασα τον Chrome, μου γεμισε τη μνημη..Βεβαια υπηρχαν και καποια καλα..
Σταματησε να χανει σημα και να μου βγαζει συχνα 'μονο κλησεις εκτακτης αναγκης'. Ετσι πλεον δεν κολλαει και το bluetooth στο αυτοκινητο!
Μ'αρεσει που η μπαρα που δειχνει το σημα την ωρα κλπ., μπορει να χρησιμοποιηθει και οταν ειναι κλειδωμενο. Επισης μπορω να ρυθμισω και τη μουσικη που ακουω οταν ειναι κλειδωμενο!
Το face unlock ειναι πολυ φαντασμαγορικο! Παει μια φορα να το ξεκλειδωσει η μανα μου, και βγαζει μηνυμα 'λυπαμαι δε σε ξερω!'
Μ'αρεσει η νεα επιλογη 'χρηση δεδομενων' στις ρυθμισεις που σου δειχνει τα mb και απο τα δεδομενα και απο το wi-fiΓενικα, οι πρωτες μερες θα φανουν δυσκολες.. Μετα θα το συνηθισεις.. Εχει γινει λιγο πιο σβελτο σε σχεση με τις πρωτες μερες, αλλα και παλι ειναι πιο αργο απο πριν.. Οποτε, οποιος δεν θελει να μπαινει σε βαβουρα, ας μην το αναβαθμισει
-
δυστυχως το ics ειναι σα τα svista , ειναι βαρυ
εγω δε το καταλαβα τοσο γιατι ειχα 2.3 σε μπουρουχι και 4.0.x σε διπυρηνες συσκευεςη λυση στο προβλημα ειναι το jelly bean που ειναι σαν τα win 7 και μακαρι να τη δωσουν σε οσο γινεται περισσοτερες συσκευες ,γιατι οποια σηκωνει ics σιγουρα μπορει να σηκωσει jb αφου ειναι αρκετα πιο ελαφρυ
-
παντα η λυση στο προβλημα ειναι η επομενη εκδοση, σαν την υποστροφη της 911
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Λοιποοοοον, ηρθε η ωρα να γραψω ενα review για την 4.0.4 στο Neo V μου...Κατ'αρχας το κινητο μου πλεον, αργει! Για να ανοιξει τις επαφες κανει τουλαχιστον 3 δευτερολεπτα.. Επιπλεον την πρωτη βδομαδα ειχε κολλησει συνολικα 4 φορες και εκανε επανεκκινηση μονο του.. Ευτυχως πλεον σταματησε..
Το σκρολαρισμα στο μενου ειναι ενα κλικ πιο αργο σε σχεση με την 2.3.4.
Καταργηθηκε το widget που ειχε ενα μινι αρχειο κλησεων στην αρχικη οθονη.. Μεγαλο μειον διοτι τωρα πρεπει να κανω περισσοτερες κινησεις..
Αρκετα συχνα κολλαει ο μετρητης της μπαταριας στον πινακα ελεγχου, της αρχικης οθονης.. Π.χ. μπορει να λεει 46% και στην πραγματικοτητα να εχω 30%
Και μιας που το ανεφερα...η αυτονομια εχει πεσει πολυ... Εκει που το φορτιζα σε μιαμιση μερα, τωρα θελει καθε μερα.. Βεβαια φετος το καλοκαιρι του ηπια λιγο το αιμα στο χωριο γιατι βαριομουν να ανοιξω το λαπτοπ για να μπω στο ιντερνετ..
Τελος, οταν κατεβασα τον Chrome, μου γεμισε τη μνημη..Βεβαια υπηρχαν και καποια καλα..
Σταματησε να χανει σημα και να μου βγαζει συχνα 'μονο κλησεις εκτακτης αναγκης'. Ετσι πλεον δεν κολλαει και το bluetooth στο αυτοκινητο!
Μ'αρεσει που η μπαρα που δειχνει το σημα την ωρα κλπ., μπορει να χρησιμοποιηθει και οταν ειναι κλειδωμενο. Επισης μπορω να ρυθμισω και τη μουσικη που ακουω οταν ειναι κλειδωμενο!
Το face unlock ειναι πολυ φαντασμαγορικο! Παει μια φορα να το ξεκλειδωσει η μανα μου, και βγαζει μηνυμα 'λυπαμαι δε σε ξερω!'
Μ'αρεσει η νεα επιλογη 'χρηση δεδομενων' στις ρυθμισεις που σου δειχνει τα mb και απο τα δεδομενα και απο το wi-fiΓενικα, οι πρωτες μερες θα φανουν δυσκολες.. Μετα θα το συνηθισεις.. Εχει γινει λιγο πιο σβελτο σε σχεση με τις πρωτες μερες, αλλα και παλι ειναι πιο αργο απο πριν.. Οποτε, οποιος δεν θελει να μπαινει σε βαβουρα, ας μην το αναβαθμισει
Έκανες κατευθείαν update ή και επιδιόρθωση μέσω SEUS?
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
παντα η λυση στο προβλημα ειναι η επομενη εκδοση, σαν την υποστροφη της 911Όπως και στην 911, για να λειτουργεί δεν έχει σημασία πώς πιάνεις την κεραία.
-
πωπω, αυτο ειναι που λεμε αυγα ημερας, ετσι?
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
παντα η λυση στο προβλημα ειναι η επομενη εκδοση, σαν την υποστροφη της 911μπαα αν παρουμε την περιπτωση των ios με τα κουτσουρεμενα update η λυση στο σουρσιμο δεν ερχεται ποτε και θες 2πυρινα/4πυρηνα για να γινει η δουλεια
παντως ηταν λιγο fail το ics σε καποια θεματα για αυτο το ανανεωσε τοσο γρηγορα η google με μια σαφως καλυτερη εκδοση
τωρα το ποτε θα τη παρει ο πολυς κοσμος ειναι αλλο θεμα κι εμενα με χαλαει που στο tablet μου εχω ics και δε παει βημα σε σχεση με το κινητο το οποιο ειναι απλα απολαυστικο
Περι συσκευών Android...