-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Nido, το να ξηλώσεις το sense δεν είναι τόσο απλό καθώς τα διάφορα modules μπλέκονται και με φαινομενικά άσχετες εφαρμογές.Αν δεν θέλεις gui τέτοιου τύπου απλά αλλάζεις rom και βάζεις μια σκέτη (AOSP) ή όπως είπε ο qsis βάζεις άλλον launcher. Με τον δεύτερο τρόπο βέβαια δεν έχεις κάτι όσο το δυνατόν ελαφρύτερο...
Χρόνια πολλά Κωνσταντίνε.
Θα ήθελα να δω π.χ. κανένα benchmark στο οποίο να φαίνεται τα launchers πόσο καθυστερούν αν καθίσουν από πάνω από το UI κι αναλάβουν αυτά και πόσο γρήγορο είναι (και πόσο λαίμαργο σε μνήμη) ένα smartphone με custom UI (πες Sense) σε σχέση με native Android... Προφανώς αν είχα επιλογή θα προτιμούσα κάτι όσο το δυνατόν ελαφρύτερο, αλλά μπορεί η διαφορά να μην αξίζει τον κόπο.... -
Ευχαριστώ
Ο spiros έχει δοκιμάσει στο Desire του και Sense Rom και AOSP, οπότε μπορεί να μοιραστεί τις εμπειρίες του.
Εγώ προς το παρόν αρέσκω το sense και δεν θέλω να το πετάξω. Προβλήματα απόκρισης δεν έχω με την RcMix 1.6.1, έχω και sense modules από το Kingodom/Sensation οπότε δεν βρίσκω ιδιαίτερο λόγο. Ένα χρόνο + από τότε που το πήρα και έχω features που ακόμα δεν έχουν δει στα DHD, Desire S κλπ Αν έχω χρόνο θα ρίξω μια AOSP πάνω για να δω διαφορές στη διαθέσιμη Ram.
Στο Tab έχω τον Launcher Pro με sense skin σε Custom Rom μεν, με τα διάφορα bloatware της sammy και το ui της όμως μέσα δε, απλά δεν τα βλέπω. Πάει σφαίρα οπότε...
-
χωρις το sense σιγουρα κερδιζεις σε ram και ταχυτητα. Οχι ομως τοσο πολυ. Πολυ πιο σημαντικο ειναι ποια rom εχεις απο κατω.
-
εχει σπασει κανεις 2.2 με το gingerbreak?..
-
Για AOSP Rom - σε Desire -Cyanogen και Οxygen με την πρώτη
να υπερέχει κατά την γνώμη μου .
Θέμα google apps δεν υπάρχει αφού
τα περνάς μετα την rom και επιλέγεις
και ποια θα βάλεις .
Απο θεμα ταχύτητας είναι πολυ πιο γρήγορες σε σχέση με το Sense .
Τουλάχιστον αυτο έχω παρατηρησει
εγω στο δικο μου Desire .
Για όποιον θέλει Sense υπάρχουν
Rom καστομαρισμενες - Modaco και Leedroid - χωρίς περιττά πράγματα
η μπορείς να βάλεις ΕΣΥ ποια θεωρείς χρήσιμα - on line kitchen -
Αν δεν είναι κάποιος του σκαλισματος η δεν θέλει πολλα πολλα με το κινητο του δεν το πειράζει . Θέλει διάβασμα το σκάλισμα αλλα έτσι και το σκαλισεις
έχεις άλλο κινητο .Παντα βέβαια
σε σχέση με τις απαιτήσεις που έχεις .Τα gestures στην CM πχ εγω τα θεωρω πολυ χρήσιμα .Sent from the Dark Side using the Force
-
Εφόσον το Ideos X5 έχει τη βασική έκδοση android, θεωρητικά δε θα'πρεπε να μπορώ να αναβαθμίσω από τη 2.2 στη τελευταία έκδοση χωρίς να περιμένω από τη Huawei (της οποίας η ιστοσελίδα είναι απαράδεκτη);
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Εφόσον το Ideos X5 έχει τη βασική έκδοση android, θεωρητικά δε θα'πρεπε να μπορώ να αναβαθμίσω από τη 2.2 στη τελευταία έκδοση χωρίς να περιμένω από τη Huawei (της οποίας η ιστοσελίδα είναι απαράδεκτη);οχι , δυστυχως αυτο ειναι θεμα κατασκευαστη
το θετικο του huawei ειναι οτι λογικα θα μπορεις να του περνας ο,τι θες (ανεπισημο και χωρις εγγυηση) ιδιαιτερα ευκολα , δε θα σου κανει ναζακια
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
εχει σπασει κανεις 2.2 με το gingerbreak?..εγω οταν βρω χρονο θα το κανω (και θα πειραματιστω με διαφορα ), λεγεται οτι γινεται πανευκολα και στη 2.2.2 πλεον
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Εφόσον το Ideos X5 έχει τη βασική έκδοση android, θεωρητικά δε θα'πρεπε να μπορώ να αναβαθμίσω από τη 2.2 στη τελευταία έκδοση χωρίς να περιμένω από τη Huawei (της οποίας η ιστοσελίδα είναι απαράδεκτη);Festonero υπαρχει κατι στο x5 που δε σε ικανοποιησε η δεν ηταν οσο καλο θα περιμενες;π.χ ταχυτητα,οθονη,διαρκεια μπαταριας η οτιδηποτε
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
εχει σπασει κανεις 2.2 με το gingerbreak?..
εγω οταν βρω χρονο θα το κανω (και θα πειραματιστω με διαφορα ), λεγεται οτι γινεται πανευκολα και στη 2.2.2 πλεον
το καταλαβα (βρηκα και ενα superuser app μεσα) αλλα δεν ξερω εαν εγινε τελικα
-
ε προφανως κι εγινε , δοκιμασε κι αλλα προγραμματα που απαιτουν root
-
Thanks Κιούση!
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Εφόσον το Ideos X5 έχει τη βασική έκδοση android, θεωρητικά δε θα'πρεπε να μπορώ να αναβαθμίσω από τη 2.2 στη τελευταία έκδοση χωρίς να περιμένω από τη Huawei (της οποίας η ιστοσελίδα είναι απαράδεκτη);
Festonero υπαρχει κατι στο x5 που δε σε ικανοποιησε η δεν ηταν οσο καλο θα περιμενες;π.χ ταχυτητα,οθονη,διαρκεια μπαταριας η οτιδηποτε
Το μόνο που με χαλάει είναι οτι δεν έχει ραδιόφωνο. Επίσης, τα ακουστικά που δίνει μαζί δεν είναι αρκετά δυνατά για μουσική, αλλά μου είπαν εδώ οτι με αφτερμαρκετ είναι καλύτερη η κατάσταση. Ακόμη, είμαι από αυτούς που ακούν μουσική και ακούει και ο περίγυρος μαζί . Η κάμερα αξιοπρεπής.
Η ταχύτητα, η οθόνη, είναι πολύ καλές. Τη Παρασκευή έφυγα για τριήμερο και γύρισα χθες, έβαλα το κινητό να φορτίζει μερικώς 2 φορές συνολικά, χωρίς να έχει μείνει από μπαταρία (40-50%), απλά επειδή δεν ήξερα πότε θα επέστρεφα στο ξενοδοχείο. Αν κ είχα μια ανησυχία μήπως μείνω από μπαταρία, δεν προβλημάτισε καθόλου τελικά.*
Ασχετο με τη συσκευή, σχετικό με touch, πατάω κατά λάθος το 'home' ή κάποιο άλλο κουμπί όταν γράφω με κάμερα ή τρέχω κάποια εφαρμογή και με πετάει έξω. Αυτό είναι εκνευριστικό αλλά είναι θέμα συνήθειας. Το παθαίνω και με το wildfire ενός φίλου.*έκανα χρήση gps/ ndrive επειδή χάθηκα , browser για να δω τα mail μου και να ψάξω κάτι πράγματα στη wikipedia, μπόλικα τηλεφωνήματα γιατί είμασταν μεγάλη παρέα και έπρεπε να συννενοηθούμε, μουσική για καμιά ώρα και το φλας σαν φακό για λίγη ώρα. Επίσης έπαιξα παιχνιδάκια κανένα μισάωρο κάθε μέρα. Ουσιαστικά φυσιολογική χρήση. Έφυγα από το σπίτι με 97% φόρτιση, αυτή τη στιγμή έχει 41% και τελευταία φορά φόρτισα τη Κυριακή για 30-60 λεπτά, γιατί τη Δευτέρα ταξίδευα. Αν είναι θα το βάλω να φορτίζει το βράδυ.
-
Επισκεύασα το Defy μου
Αφού επέστρεψα Ελλάδα το πήγα στο service της Motorola στην Αργυρούπολη όπου εντός 2-3 ωρών (το πήγα κατά τις 11 και στις 4 το απόγευμα είχα μάθει τι γίνεται) μου είπαν ότι δεν είμαι εγώ ηλίθιος και παπάρας wannabe hacker αλλά όντως το τηλέφωνο είχε πρόβλημα και άλλαξαν πλακέτα.
Δυστυχώς όμως είμαι πάλι εξωτερικό και άρα μόνο το άνοιξα, είδα ότι δουλεύει (*) και ότι μπορώ να καλέσω αλλά επειδή δεν μπορώ να περάσω contacts χωρίς σύνδεση στο Internet = χωρίς να με σκίσουν στο roaming, το αφήνω για όταν ξαναγυρίσω...
Επίσης για το Android 2.2 μου είπαν ότι 'δεν έχει ακόμα βγει στην Ελλάδα οπότε δεν μπορούμε να σας το βάλουμε επισήμως αλλά μάλλον θα το έχουμε τέλος Μαϊου οπότε περάστε να το περάσουμε'(*) αλλά ΔΕΝ μου ζήτησε registration στο Motoblur βασικά βγήκε κατευθείαν στο κύριο μενού αλλά τα εικονίδια είναι Αγγλικά οπότε να υποθέσω ότι είναι μια έκδοση χωρίς Motoblur αλλά όχι με Ελληνικά ?
-
Δε ξερω τι λες για μοτομπλουρ (αποκλειεται αυτο να σου ζητουσε υποχρεωτικα στοιχεια) , αλλα ενα λογαριασμο gmail , πρεπει σιγουρα να εχεις/δημιουργησεις για να χρησιμοποιησεις σωστα το κινητο
Οτι ανδροιντ και να σου εβαλαν (που λογικα αυτο που ειχες θα σου περασαν) αποκλειεται να μην εχει ελληνικα
Εκει που εισαι δεν εχει wifi?
Sent from my LG-P500 using Tapatalk
-
καποιο προγραμμα που να θελει root?
(δεν τα εχω ψαξει οποτε..) -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Δε ξερω τι λες για μοτομπλουρ (αποκλειεται αυτο να σου ζητουσε υποχρεωτικα στοιχεια) , αλλα ενα λογαριασμο gmail , πρεπει σιγουρα να εχεις/δημιουργησεις για να χρησιμοποιησεις σωστα το κινητοΟτι ανδροιντ και να σου εβαλαν (που λογικα αυτο που ειχες θα σου περασαν) αποκλειεται να μην εχει ελληνικα
Οταν το είχα πρωτανοίξει είχε μπει σε μια welcome screen που δεν μ΄άφηνε να προχωρήσω αν δεν έκανα registration στο Motoblur. Αυτή τη φορά με πήγε κατευθείαν στο κυρίως μενού, τσιμουδιά για Motoblur registration
WiFi δεν έχω εδώ αλλά ξέρω που να βρω, καλά λες
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
καποιο προγραμμα που να θελει root?
(δεν τα εχω ψαξει οποτε..)Για δοκιμάσε Root explorer...
-
Titanium backup.
Sent from my Tab using a pigeon.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δε ξερω τι λες για μοτομπλουρ (αποκλειεται αυτο να σου ζητουσε υποχρεωτικα στοιχεια) , αλλα ενα λογαριασμο gmail , πρεπει σιγουρα να εχεις/δημιουργησεις για να χρησιμοποιησεις σωστα το κινητο
Οτι ανδροιντ και να σου εβαλαν (που λογικα αυτο που ειχες θα σου περασαν) αποκλειεται να μην εχει ελληνικα
Οταν το είχα πρωτανοίξει είχε μπει σε μια welcome screen που δεν μ΄άφηνε να προχωρήσω αν δεν έκανα registration στο Motoblur. Αυτή τη φορά με πήγε κατευθείαν στο κυρίως μενού, τσιμουδιά για Motoblur registration
WiFi δεν έχω εδώ αλλά ξέρω που να βρω, καλά λες
Τσέκαρε στις ρυθμίσεις>λογαριασμοί αν υπάρχει συνδεδεμένος λογαριασμός.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Οταν το είχα πρωτανοίξει είχε μπει σε μια welcome screen που δεν μ΄άφηνε να προχωρήσω αν δεν έκανα registration στο Motoblur. Αυτή τη φορά με πήγε κατευθείαν στο κυρίως μενού, τσιμουδιά για Motoblur registrationWiFi δεν έχω εδώ αλλά ξέρω που να βρω, καλά λες
Είμαι πλέον (και επιτέλους) υπερήφανος χρήστης Android smartphone
Ανέβασα (κατόπιν επίπονης επεξεργασίας και ταλαιπωρίας με το Import / Export του GMail (*)) όλα μου τα Contacts στο GMail απ΄όπου το Defy χωρίς πρόβλημα έκανε synchronize μέσω WiFi οπότε έβγαλα στη σύνταξη το παλιό-πιστό μου 6233 και από σήμερα ξεκινάω το διάβασμα να δω τι στην ευχή κάνει αυτό το θηριάκι.Το οποίο:
(α) ΔΕΝ έχει MotoBlur
(β) Εχει μενού σε ό,τι γλώσσα θέλω, Ελληνικά, Αγγλικά κτλ.
(γ) System Information = 'Moto_Version.34.179.2.MB525.Retail.en.CEE'
(δ) Firmware version = 2.2.2
(ε) Kernel version = 2.6.32.9-ga28fcc4τι συμπεραίνουμε από τα (γ), (δ), (ε) ? Μήπως έχει Android 2.2.2 πάνω σε Linux 2.6.32 ? (παρά την άρνησή τους να μου περάσουν 2.2 επειδή δεν έχει βγει επισήμως) ?
Ενα πρώτο συμπέρασμα: έχω πολύ χοντρά δάκτυλα
(*) πχ. αν κάνω Export τα ήδη υπάρχοντα contacts του GMail σε CSV μου βγάζει ένα πεδίο 'Group Membership' με την αντίστοιχιση Contact Group οπότε υπέθεσα ότι αν κάνω την αντιστοίχιση αυτή με το χέρι στο Excel (με ίδια, εννοείται, ονόματα πεδίων) θα την πάρει με το Import ? Λάθος Αφου έφαγα 2 ώρες αντιστοιχίζοντας Contacts από το Nokia σε Groups, όταν έκανα Import τα έβαλε όλα 'flat' στο My Contacts με το Group σαν Note
Περι συσκευών Android...