-
Ο χρήστης rqd έγραψε:
Γεια χαρά. Έχουμε πάρει από πέρσι ένα πλυντήριο στεγνωτήριο hotpoint ariston αλλά με τα τρεξίματα του καινούργιου σπιτιού, την προηγούμενη εβδομάδα το βάλαμε μπρος. Λοιπόν, είναι ότι χειρότερο, μυρίζει, κάνει τρομερό θόρυβο, προγράμματα διαρκούν ακόμα και 7 ώρες. Με λίγα λόγια την έχω πατήσει. Είδα και τα σχόλια στο skroutz αλλά ήταν αργά, μακάρι να τα είχα δει πιο πριν. Το θέμα είναι ότι δεν είναι το δικό μου ελαττωματικό αλλά είναι γενικό. Θα ήθελα να το διώξω και να πάρω μια άλλη μάρκα. Αν έχει κάποιος άλλος αντίστοιχο θέμα και το αντιμετώπισε κάπως ας μου πει. Σκέφτομαι αν πάρω το κατάστημα που το αγόρασα και να τους πω να το πάρουν πίσω και να μου δώσουν ένα άλλο και ας πληρώσω τη διαφορά αλλά δεν ξέρω αν γίνεται.Χρησιμοποιω εδω και κανα 2 χρόνια πλυντηριο-στεγνωτηριο της Hotpoint-Ariston. Θορυβο.... ειναι ουσιαστικά αθόρυβο, παρα μονο στο spin στεγνώματος γίνεται αντιληπτό. Τώρα το μυρίζει... δεν ξέρω. Δεν είχα ποτε καποιο θέμα.
Σχετικά με το 'κανει ώρες¨..... τι ηθελες να κάνει? Νομίζεις οτι αμα πάρεις αλλο πλυντήριο θα έχει ταχύτερους κύκλους? Στο πλύσιμο ειδικά... δυσκολα να διαφοροποιείται ουσιαστικα. Αν θες μπορείς να πατά το κουμπι εξοικονόμησης χρόνου... το προγραμμα 3 ωρων να στο κάνει 1:40...
Οσον αφορά το στέγνωμα, έχει σημασια τι ποσοτητα ρουχων έχεις μέσα... και φυσικά ναι θα κάνει ώρα! Γενικά μην περιμένεις επιδόσεις αυτόνομου στεγνωτήριου. Γενικά μια ποσοτητα 3,5 κιλών ρουχων σε μιαμιση ώρα μου την έχει αρκετά στεγνή για σιδέρωμα. Ποτε δεν χρησιμοποιω τα αυτόματα settings (ΣΙΔΕΡΩΜΑ-ΚΡΕΜΑΣΜΑ κλπ κλπ), πάντα βάζω χρόνο.
-
Ο χρόνος εξαρτάται και από το πρόγραμμα και από το βάρος. Πχ αν έχεις λευκά που λες με υψηλή θερμοκρασία και αργεί να το ζεστάνει η αντίσταση βάζεις και πρόπλυση και στέγνωμα, λογικό είναι να αργεί. Για την βρώμα αν έχεις στεγνωτήριο με αντίσταση δύσκολα θα την αποφύγεις. Υπάρχουν στο μάρκετ αρωματικά πανάκια που τα βάζεις στον κύκλο του στεγνωτηρίου για να μυρίζουν ωραία τα ρούχα.
-
Προφανώς δεν έγινα αντιληπτός σε όλους. Δεν είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που χρησιμοποιώ πλυντήριο. Ο θόρυβος που αναφέρω υφίσταται και στο στάδιο στυψίματος στο ίδιο βαθμό με το στέγνωμα και το πλυντήριο έτρεμε λες και ήταν έτοιμο να διαλυθεί. Για να προλάβω κάποιες υποδείξεις, ναι έχει αλφαδιαστεί και συνδεθεί σωστά και επίσης υπάρχει η απαιτούμενη πίεση νερού και όλα τα σχετικά. Το μοντέλο είναι αυτό http://www.hotpoint.gr/οι�% ... 78577GR.do
Δεν μπορώ όμως να ανεχθώ να βάζω τα ρούχα για πλύσιμο και στέγνωμα και να τα βγάζω να μυρίζουν και ακόμη περισσότερο να περιμένω ένα χρόνο αν και εφόσον εξαφανιστεί η μυρωδιά ή να προσθέτω διάφορα τεχνάσματα. Δεν στέκει αυτό, είναι λάθος.
Αν έχει κάποιος άλλος το ίδιο μοντέλο και έχει το ίδιο πρόβλημα ας μου πει να δω πως θα το αντιμετωπίσω. -
Ο χρήστης rqd έγραψε:
Προφανώς δεν έγινα αντιληπτός σε όλους. Δεν είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που χρησιμοποιώ πλυντήριο. Ο θόρυβος που αναφέρω υφίσταται και στο στάδιο στυψίματος στο ίδιο βαθμό με το στέγνωμα και το πλυντήριο έτρεμε λες και ήταν έτοιμο να διαλυθεί. Για να προλάβω κάποιες υποδείξεις, ναι έχει αλφαδιαστεί και συνδεθεί σωστά και επίσης υπάρχει η απαιτούμενη πίεση νερού και όλα τα σχετικά. Το μοντέλο είναι αυτό http://www.hotpoint.gr/οι�% ... 78577GR.doΔεν μπορώ όμως να ανεχθώ να βάζω τα ρούχα για πλύσιμο και στέγνωμα και να τα βγάζω να μυρίζουν και ακόμη περισσότερο να περιμένω ένα χρόνο αν και εφόσον εξαφανιστεί η μυρωδιά ή να προσθέτω διάφορα τεχνάσματα. Δεν στέκει αυτό, είναι λάθος.
Αν έχει κάποιος άλλος το ίδιο μοντέλο και έχει το ίδιο πρόβλημα ας μου πει να δω πως θα το αντιμετωπίσω.wow... ειναι και καλό μοντελο αυτο... καλυτερο απ το δικο μου. Η μυρωδιά μου κάνει εντύπωση! Δεν ξέρω γιατί να μυρίζει ενα πλυντήριο. Μηπως να δοκίμαζες να πλυνεις στους 90 με χλωρίνη μέσα? Μηπως εχει τιποτα μουχλες κάπου, να καθαρισουν δλδ....
Οσο για το πλυντηριο.... θα επρεπε να ακους μονο τα ρουχα να κανουν πλατσα πλουτσα στο νερο. Ουτε το μοτερ, ουτε κραδασμους ουτε τιποτα.... Προφανώς κάτι ειναι πολύ στραβό! Υποθέτω οτι έχεις βγάλει τις κιτρινες ασφάλειες του κάδου. Μαλλον θα πρέπει να φέρεις να στο κοιτάξουν... κατι απο μέσα ειναι στραβό!
-
Έχουν βγει ναι.
Η μυρωδιά είναι σας καμένο όχι μούχλα ή κάτι άλλο.
Όταν έστυβε έτρεμε τόσο πολύ που φοβήθηκα για λίγο μην εκτοξευθεί κάνα μοτέρ (που έχει και 10 χρόνια εγγύηση !!!).
Δες τα σχόλια στο skroutz http://www.skroutz.gr/s/439256/Hotpoint ... D49EU.htmlΔεν μπορεί να είμαι μόνο εγώ.
-
Γιατί δεν φωνάζεις τεχνικό είσαι μέσα στην εγγύηση.
Sent from Corsair's brick
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Γιατί δεν φωνάζεις τεχνικό είσαι μέσα στην εγγύηση.Sent from Corsair's brick
+1
-
Να σου πω , μπας και δεν έχεις βγάλει τα 'φρενα' του κάδου που ειναι για την μεταφορα και μόνο? Αν δεν τα εχεις βγάλει τότε δεν παίζει σωστά η αναρτηση και χοροπηδάει σα κατσικι....
-
Εχω πεσει ολοκληρος 90 κιλα ανθρωπος πανω απο πλυντηριο ανω φορτωσης που δεν ειχε βγαλμενα φρενα και με πηγαινε περα δωθε οπως ο 'ταυρος' στο λουνα παρκ.
-
Πριν 20 μέρες περίπου μας έσκασε o Liebherr CN-4003 ψυγειοκαταψύκτης, μετά από 6 συναπτά έτη ζωής. Πρόβλημα σε εσωτερική σωλήνωση, διαρροή και τέλος. (Μου αρέσει που ειχα κάνει και 5ετή επέκταση εγγύησης).
Από οτι είδα στο νετ (δυστυχώς οταν τον αγοράσαμε δεν το είχα κοιτάξει), δυστυχώς κάμποσοι έχουν θέματα με την συγκεκριμένη σειρά. So much for Made in Germany..
Τώρα πήραμε το παρακάτω (σαν απόδοση ειναι εξαιρετικο, από αντοχή.. θα δούμε)
-
Ο χρήστης babakos έγραψε:
Πριν 20 μέρες περίπου μας έσκασε o Liebherr CN-4003 ψυγειοκαταψύκτης, μετά από 6 συναπτά έτη ζωής. Πρόβλημα σε εσωτερική σωλήνωση, διαρροή και τέλος. (Μου αρέσει που ειχα κάνει και 5ετή επέκταση εγγύησης).Από οτι είδα στο νετ (δυστυχώς οταν τον αγοράσαμε δεν το είχα κοιτάξει), δυστυχώς κάμποσοι έχουν θέματα με την συγκεκριμένη σειρά. So much for Made in Germany..
Τώρα πήραμε το παρακάτω (σαν απόδοση ειναι εξαιρετικο, από αντοχή.. θα δούμε)
-
Έχω ένα ψυγείο no frost σε αποθήκη την τελευταία ...8ετία !!
Επειδή υπάρχει ανάγκη να δωθεί κάπου, να μπούμε στη διαδικασία να το μεταφέρουμε για δοκιμή και χρήση ή θα έχει παραδώσει πνεύμα...; -
Νοικοκυραίοι ψυγείο...
Samsung;
LG;
Αγορά από e-shop ενδείκνυται;
Ψυγειοκαταψύκτης ή με την κατάψυξη πάνω; -
Εκτός από τις 2 αυτές μάρκες επιλογή άλλη δεν υπάρχει;
Γιατί να μην ενδείκνυται η αγορά από eshop;
Προσωπικά με βολεύει με την κατάψυξη κάτω (ψυγειοκαταψύκτης)
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Νοικοκυραίοι ψυγείο...Samsung;
LG;
Ψυγειοκαταψύκτης ή με την κατάψυξη πάνω;Οσο πιο μεγαλο μπορεις, ποτε δεν εχεις αρκετο χώρο.
Κατα τη γνωμη μου, day to day εργενηδες ειναι για καταψυξη επανω. Νομιζω αφηνει περισσοτερο χωρο για κρασια, μπυρες, κοκακολες, πιτσες χτεσινες και αλλα εργενικα πραγματα. Οικογενειες και ανθρωποι που προγραμματιζουν τι θα φανε, ποτε και ποσο, και κανουν αγορες σουπερμαρκετ μεγαλες και αραια, ψυγειοκαταψυκτης.
Δεν ειχα ποτε, αλλα βρισκω τρομερα βολικα τα ψυγεια που φτιαχνουν παγακια, τριμμενο παγο κλπ. που βλεπω σε φιλους.
Εχουμε ενα κορεατικο Daewoo πολλα πολλα χρονια. Σκυλι μαυρο. Δεν ξερω τα τωρινα τι λενε. -
Ψυγειοκαταψύκτη γιατί είναι πολύ πιο βολικό (για τους περισσότερους και για αυτό και η επιτυχία τους). Και σας εργένης προτιμούσα να έχω χώρο αποθήκευσης (κατάψυξη για να μην κουβαλάω συχνά) και λόγω μέσης να μην σκύβω για τα καθημερινά.
Καλύτερα με 2 μοτέρ. Ίσως τα nofrost κάνουν θόρυβο (πχ σε ανοιχτό κουζινοσαλόνι).
Πας σε μαγαζί και μελετάς χωρητικότητες, ορατή ποιότητα και τιμές. Ψάχνεις και λίγο online. Πχ βρήκα ότι από τη γνωστή τριάδα (pitsos, siemens, bosch) το ίδιο ψυγείο η κάθε μάρκα το είχε σε 2-3 εκδόσεις και πχ η μία έκδοση είχε ένα παραπάνω γυάλινο ράφι (αυτό πήρα). -
Σε αυτές τις δυο έχει πέσει ο μάτης μου.
Πχ για Pitso έχω επίσης καλή εικόνα αλλά δεν ξέρω για ψυγεία.
Και μένα μου αρέσουν τα κοκοψόψαρα (νερά, παγάκια κλπ) αλλά φοβάμαι μήπως είναι πιο ευπαθή.
-
Μια χαρά είναι τα Pitsos εξίσου καλά με τα έτερα δυο του κρουπ. Αν είναι να αγορασεις κάτι απο Siemens-Bosch πάρε ελληνικό brand name έστω κι αν δεν είναι made in Greece.
Sent from Corsair's brick
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Νοικοκυραίοι ψυγείο...Samsung;
LG;
Ψυγειοκαταψύκτης ή με την κατάψυξη πάνω;Ψυγειοκαταψυκτη LG, τον έχω 9 χρόνια και είναι αστέρι και αθόρυβος.
Στάλθηκε από το XT1032 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
εγω 7 χρονια ψυγειοκαταψυκτη Πιτσος,ολα καλα,αλλα κανει κατι θορυβους το βραδυ που νομιζες οτι εχουν μπει κλεφτες το βραδυ.Κατι κρακ-κρουκ πολυ δυνατα.Και το μοτερ σε καποιες φασεις ακουγεται.
Λευκές οικιακές συσκευές:Πλυντήρια-Κουζίνες-Ψυγεια....