-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Έχω μπουρί και ολόκληρη καμινάδα inox (λόγω αναγκαστικής προεγκατάστασης για αέριο ΓΤΜΠΤΠ ).
Η Pyramis δεν ξέρω τι λέει σαν μάρκα.
Και για Pitso έχω ακούσει καλά λόγια.
Miele πάντως που έχουμε στο σπίτι έχουν βγει αρκετά πράγματα για τον pitso.Pyramis λογικα ειναι φασον.Οχι οτι λεει κατι κακο αυτο, αμα δουλευει, δουλευει.
Miele = κινητο τηλεφωνο επιχρυσο, παλι τηλεφωνα και μυνηματα θα στελνειPitsos = Bosch/Siemens σε πιο low εκδοση, κατι στην την BMW 315 που εβγαινε μονο για Ελλαδα, πορτογαλια και αλλες φτωχες χωρες, αντεχε ομως οπως και οι αλλες. Τα πλυντηρια πιατων παγκου της Πιτσος πχ, εχουν πχ 3 προγραμματα, τα ΙΔΙΑ ακριβως απο Bosch ή Siemens, εχουν 5. Εγκρινεται αν τα χαρακτηριστικα του σε βολευουν.
Υποτιθεται τα φιλτρα του απορροφητηρα ειναι ακαυστα, ετσι γραφουν τουλαχιστον τα ανταλλακτικα επανω. Δεν τους εβαλα και φωτια για να δω.
Δες κι εδώ: http://www.davoline.gr/
Η Davoline φτιάχνει απορροφητήρες εδώ και δεκαετίες και είναι καλοί...αυτοί που είναι αθάνατοι είναι οι Fourlis...παλιά όμως όλες οι συσκευές ήταν αθάνατες -
βασικο και αυτο με τα ταψια της ηλεκτρικης κουζινας.Αν δεν χωραει στη γουρνα τα κανεις ολα σκατα.Οπως και οι 2 γυρνες για να βαζεις στην μια τα πλυμμενα ποτηρια-πιατα και να μπορεις να χρησιμοποιησεις την αλλη οσο στεγνωνουν.Γλυτωνεις την αλλη μαλακια την πλαστικη που βαζουν για να στραγγιζουν τα ποτηρια πανω στο παγκο.
εντιτ στην δικια κου βρυση δεν ηταν universal το σπιραλ.Ειχε ειδικο κουμπωμα.
-
Στους απορροφητήρες βασικά θέλεις να ρουφάει, οπότε προσπαθείς να διαλέξεις με βάση τη ρουφηχτική ικανότητα. Μετά κοιτάς και το θόρυβο και μετά προσπαθείς να το βρεις φτηνό.... Οι συρόμενοι όντως υστερούν σε σχέση με τα βάτ και τα λεφτά τους σε ρούφηγμα αλλά βολεύουν.
Κι εμείς προτιμάμε μία γούρνα και μεγάλη. Νεροχύτη Pyramis (από το Πράκτικερ, προσοχή στην τιμή περιλαμβάνεται και ολόκληρο ξεχωριστό σακουλάκι με διάφορα χρήσιμα) πήραμε με 75 ευρώ διαστάσεων αντίστοιχων με έναν της Franke (που θέλαμε και μας ζητάγαν 450-500).... Επειδή η πεθερά μου έχει Franke νεροχύτη διαπίστωσα ότι της Πυραμίς δεν είναι τόσο καλός, δηλαδή θόλωσε λίγο με ξύσιμο με άγριο βουρτσάκι αλλά κατά τα άλλα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για τα λεφτά που δώσαμε. Και φυσικά θα τον ξαναπαίρναμε.... άκου 450...
-
Έχω δίλημμα ποιο από τα δύο ψυγεία να διαλέξω:
Πιτσος 200Χ70 όμως δεν μπορεί να μου πει αν έχει σίγουρα ίνοξ και στα πλάγια. Είναι απαραίτητο για μένα γιατί είναι ελεύθερο μέσα στην σαλονοκουζίνα και φαίνονται τα πλάγια 1180 ευρω. Έχει λέει φίλτρο ενεργού άνθρακα και ίνοξ που δεν κάνει δακτυλιές.
http://www.tsampas.gr/product.asp?catid=6503Η Liebherr 200X75 1480 ευρώ. πολύ καλύτερη χωρητικότητα. Έχει σίγουρα ίνοξ στα πλάγια, έχει πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα, δύο κινητήρες. Όμως δεν λέει αν έχει προστασία το ινοξ από τις δακτυλιές, δεν έχει φίλτρο ενεργού άνθρακα. Δεν πιστεύω να μου μυρίζει όλο το σαλόνι από μυρωδιές φαγητού; Είχαμε ένα τέτοιο ψυγείο στη Γερμανία και μας χάλασε στα πέντε χρόνια. Μήπως με τα ρεύματα που κόβονται συνέχεια στην Ελλάδα χαλάσει;
http://www.tsampas.gr/product.asp?catid=2526
αξίζει λοιπόν η διαφορά των 300 ευρώ;
αύριο παραγγέλνω όπότε όποιος μπορεί να βοηθήσει παράκληση να μου πει το συντομότερο -
Φίλτρο ενεργού άνθρακα εχουμε εμείς στο δικό μας που έχει και βρύση.
Αυτά που δεν έχουν, τι το θέλουν; -
Ο χρήστης antonn έγραψε:
Έχω δίλημμα ποιο από τα δύο ψυγεία να διαλέξω:
Πιτσος 200Χ70 όμως δεν μπορεί να μου πει αν έχει σίγουρα ίνοξ και στα πλάγια. Είναι απαραίτητο για μένα γιατί είναι ελεύθερο μέσα στην σαλονοκουζίνα και φαίνονται τα πλάγια 1180 ευρω. Έχει λέει φίλτρο ενεργού άνθρακα και ίνοξ που δεν κάνει δακτυλιές.
http://www.tsampas.gr/product.asp?catid=6503Η Liebherr 200X75 1480 ευρώ. πολύ καλύτερη χωρητικότητα. Έχει σίγουρα ίνοξ στα πλάγια, έχει πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα, δύο κινητήρες. Όμως δεν λέει αν έχει προστασία το ινοξ από τις δακτυλιές, δεν έχει φίλτρο ενεργού άνθρακα. Δεν πιστεύω να μου μυρίζει όλο το σαλόνι από μυρωδιές φαγητού; Είχαμε ένα τέτοιο ψυγείο στη Γερμανία και μας χάλασε στα πέντε χρόνια. Μήπως με τα ρεύματα που κόβονται συνέχεια στην Ελλάδα χαλάσει;
http://www.tsampas.gr/product.asp?catid=2526
αύριο παραγγέλνω όπότε όποιος μπορεί να βοηθήσει παράκληση να μου πει το συντομότεροΠολλα τα λεφτα
Για το πιτσος μπες στο σιτε, λογικα θα βρεις το μοντελο. Δε νομιζω παντως να ειναι ινοξ εμπρος και να μην ειναι στα πλαγια. -
Το φιλτρο ενεργου άνθρακα ειναι να μην βγαζει μυρωδιες στο σαλονι απο τα φαγητα της συντηρησης
στο σιτε της πίτσος δεν το ξακαθαρίζει. Κανενα μαγαζι δεν ξερει να μου πει. Το τηλεφωνο της τηλεφωνικής εξυπηρετήσης σε βγαζει στην αναμονή και δεν απαντα ποτε κανένας!!!
-
Το ψυγειο ειναι στο σαλονι?
τι μυρωδιες να βγαζει οταν ειναι κλειστο?αμα μυιζει μεσα, το καθαριζουμε με σαπουνονερο και τελος.
-
Το φιλτρο ενεργου ανθρακα ειναι μια μαρκετινιστικη μαλακια για την οποια η σχεση κοστος/αποδοση αγγιζει τον πληθωρισμο Αφρικανικης χωρας.(Αμα εισαι ο Τζεφρι Νταμερ αλλαζει το πραγμα..)
Μονο και μονο για τα 2 μοτερ φευγεις για Λιμπερ. -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Πολλα τα λεφτα
Θα θελα πολυ να μαθω τι το ουσιαστικοτερο θα κάνει απο το δικο Pitsos των 700 ευρω (ιδιο μεγεθος)
Παπατζιλικια τα περι ενεργων ανθρακων και αδακτυλιαστων INOX τα οποια και χρεώνουν οσα τους λειπουν μου φαινεται.In other news, το δικο μου των 700 εχει παντου Inox.... θεωρω απιθανο λοιπον ενα των 1000++ να μην εχει.
-
Το φίλτρο ενεργού άνθρακα είναι για να μην μυρίζει το εσωτερικό του ψυγείου.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Πολλα τα λεφτα
Θα θελα πολυ να μαθω τι το ουσιαστικοτερο θα κάνει απο το δικο Pitsos των 700 ευρω (ιδιο μεγεθος)
Παπατζιλικια τα περι ενεργων ανθρακων και αδακτυλιαστων INOX τα οποια και χρεώνουν οσα τους λειπουν μου φαινεται.In other news, το δικο μου των 700 εχει παντου Inox.... θεωρω απιθανο λοιπον ενα των 1000++ να μην εχει.
Εμ ελα που τα ειδα ολα στον κωτσοβολο και έχουν βαμμένα πλαινά.αυτ με τα 1080 εχει βαμμενα πλαινα. Μονοαυτό με τα 1180 δεν βρισκω
Αποφασισα Liebherr. Tο φερνει ο φουρλης υπ ευθυνη του με 20 ευρώ.
Το πρηγουμενο πιτσος που ειχα προ 5ετιας μς 1150 ευρώ ηταν όλο ινοξ. Οταν το φεραν σπιτι το αμεβασαν απο τις σκαλες χωρις συσκευασια και μου το γεμισαν γούβες. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Το φίλτρο ενεργού άνθρακα είναι για να μην μυρίζει το εσωτερικό του ψυγείου.Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4
Τα βγαζεις ολα και τα σαπουνιζεις μια, η βαζεις ενα αλουμινοχαρτο με λιγη σοδα μεσα και βοηθαει.
Βοηθαει επισης το να μην αφηνεις πραγματα μεσα να σαπιζουν και να μην ειναι τιγκα να κυκλοφορει αερας -
προσωπικα ψυγειο εαν υπηρχε Ελληνικο στο μεγεθος που ηθελα θα επαιρνα Ελληνικο... ολα τα αλλα ιταλικα σιγα μην δωσω σε γερμανους λεφτα...
-
Ο χρήστης antonn έγραψε:
δεν έχει φίλτρο ενεργού άνθρακα. Δεν πιστεύω να μου μυρίζει όλο το σαλόνι από μυρωδιές φαγητού; Είχαμε ένα τέτοιο ψυγείο στη Γερμανία και μας χάλασε στα πέντε χρόνια. Μήπως με τα ρεύματα που κόβονται συνέχεια στην Ελλάδα χαλάσει;
αύριο παραγγέλνω όπότε όποιος μπορεί να βοηθήσει παράκληση να μου πει το συντομότεροEχω Liebherr 2ετιας, παρομοια χαρακτηριστικα αλλα παλαιοτερη σειρα. Παρ'όλο που δεν εχει φιλτρα, δε μυριζει τιποτα. Ειναι σχεδον αθορυβο και πολυ αποδοτικο. Το inox δεν αφηνει λεκεδες (το αναφερει στην επισημη ιστοσελιδα).
Φυσικα, λογω γκαντεμιας που με δερνει, το δικο μου περιλαμβανοταν σε μια ελαττωματικη σειρα και αλλαχτηκε μεσα σε ενα χρονο απο την αγορα του λογω μη επισκευαζομενης διαρροης... Ευτυχως με αλλο καλυτερο μοντελο. Το σερβις του Φουρλη ειναι αρκετα καλο.
Γνωμη μου:Αν βρεις κατι αντιστοιχο, επωνυμο με λιγοτερα € (το Pitsos που αναφερεις) προτιμησε το. Οχι γιατι το Liebherr δεν ειναι καλο αλλα γιατι προσωπικα δεν βρηκα ενα λογο να δικαιολογησω τα παραπανω 300€.
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
προσωπικα ψυγειο εαν υπηρχε Ελληνικο στο μεγεθος που ηθελα θα επαιρνα Ελληνικο... ολα τα αλλα ιταλικα σιγα μην δωσω σε γερμανους λεφτα...Από εδώ:
Η BSH Οικιακές Συσκευές A.B.E. είναι μέλος του ομίλου BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH, του μεγαλύτερου κατασκευαστή οικιακών συσκευών στην Ευρώπη.
Ο όμιλος προέκυψε από την κοινοπραξία, η οποία συστάθηκε το 1967 μεταξύ του Robert Bosch GmbH (Στουτγάρδη) και της Siemens AG (Μόναχο)...διαθέτει 42 εργοστάσια σε 13 χώρες στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική και την Ασία...Η έδρα της εταιρίας βρίσκεται στο Μόναχο.
Κεντρικό ρόλο στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου κατέχουν οι μάρκες Bosch και Siemens. Με τις οχτώ εξειδικευμένες μάρκες (Gaggenau, Neff, Thermador, Constructa, Viva, Ufesa, Junker και Zelmer), η BSH διασφαλίζει ότι ικανοποιούνται οι ιδιαίτερες απαιτήσεις κάθε πελάτη. Συγχρόνως, τέσσερις περιφερειακές μάρκες (Balay, Pitsos, Profilo και Coldex) εξασφαλίζουν ευρεία παρουσία στις αντίστοιχες αγορές.
Το 2013, το ανεξάρτητο ινστιτούτο CRF πιστοποίησε την BSH ως ένα από τους κορυφαίους εργοδότες της Ευρώπης ('Top Employers of Europe'). Σε εθνικό επίπεδο, η BSH κατάφερε να είναι ένας από τους κορυφαίους εργοδότες στη Γερμανία, το Βέλγιο, τις Κάτω Χώρες, την Πολωνία και την Ισπανία. Στη Γερμανία, η BSH έχει πιστοποιηθεί ως ο καλύτερος εργοδότης για τους μηχανικούς.
Το 1977, η BSH και η Siemens εξαγόρασαν το 60% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΙΤΣΟΣ AE. Από το 1996, η Bosch, η Siemens και η Pitsos δραστηριοποιούνταν από κοινού με την επωνυμία BSP. Το 1998 η μάρκα Gaggenau και το 2002 η μάρκα Neff, ενσωματώθηκαν στην BSP.
Η Ariston νομίζω ανήκει σε κάποια γερμανική εταιρεία.
Άρα μπορεί να νομίζεις ότι τα δίνεις στους Ιταλούς, και να καταλήγουν στους Γερμανούς...Κάτι ενδιαφέρον:
Τα κυριότερα προϊόντα βαθμολογημένα ως προς την αξιοπιστία. -
σιγουρα οι εταιριες αλληλοαγοραζονται αλλα αν το θεσω διαφορετικα προτιμω να αγορασω αυτα που συναρμολογουνται Ελλαδα... δεν δινω μεροκαματο σε εργαζομενους στη Γερμανια οσο ειναι δυνατο...
-
Νυκοκοιραίοι βοηθάτε λίγο.
Είχα βρει ένα γαμάτο νιπτήρα Ideal Standard και έφαγα Χ από τον υδραυλικό μου, ο οποίος μου είπε ότι δεν έχει καμία σχέση ποιοτικά με το παρελθόν.
Επίσης μου έριξε Χ για τις χέστρες Pyramis και μου είπε να κοιτάξω προς Vitruvit μεριά.
Κανένας με πρόσφατη εμπειρία;
-
Να 'χει χέσει πρόσφατα εννοείς;
-
Ναι.
Λευκές οικιακές συσκευές:Πλυντήρια-Κουζίνες-Ψυγεια....