-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Αφού πατάει σταθερά στο δάπεδο, φταίει που δεν φορτώνεται στο max, oπότε στο στίψιμο δεν έχει βάρος+πολλές στροφές , τα ρούχα πάνε πέρα δώθε και το πλυντήριο χορεύει. Το ενδεχόμενο να έχει σπάσει αμορτισέρ ή να έχει φύγει ελατήριο (ανάλογα το σύστημα ανάρτησης κάδου) είναι επίσης πιθανότατο.
Αν έχεις πρόσβαση εύκολη κοίταξέ το καλά, βάλε χέρι και ταρακουνώντας τον κάδο, ψάξε την ανάρτηση. Σημαντικό είναι πάντως, το πλήρες φόρτωμα. Εχουμε κάνει μεγάλη ζημιά σε πλυντήριο SIEMENS απ΄αυτή την αιτία (πολλές φορές λειτουργία με ελλιπές φόρτωμα-στο μισό βάρος), όπου έσπασε το αμορτισέρ απ το συχνό χοροπήδημα και τρύπησε τον κάδο!Προβλέπεται δηλαδή στα παλιά πλυντήρια να πρέπει να το γεμίζεις; Περίεργο αυτό, το ότι έχει προγράμματα για πλήρες βάρος και για μειωμένο βάρος δε σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλεψη και για λιγότερο βάρος;
Επειδή η πρόσβαση δεν είναι εύκολη θα το μελετήσω προτού το ξανανοίξω. Υποπτεύομαι ότι κάτι κακό με την ανάρτηση συμβαίνει και ο ήχος που είναι κάπως μεταλλικός είναι τερματισμός ανάρτησης. Τουλάχιστον θα καταλάβω αν κάτι είναι αποσυνδεμένο αλλά δεν ξέρω καν από τι αποτελείται η ανάρτηση ενός κάδου, για τι πράμα κοιτάω και πως θα καταλάβω αν είναι τελειωμένο; -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αφού πατάει σταθερά στο δάπεδο, φταίει που δεν φορτώνεται στο max, oπότε στο στίψιμο δεν έχει βάρος+πολλές στροφές , τα ρούχα πάνε πέρα δώθε και το πλυντήριο χορεύει. Το ενδεχόμενο να έχει σπάσει αμορτισέρ ή να έχει φύγει ελατήριο (ανάλογα το σύστημα ανάρτησης κάδου) είναι επίσης πιθανότατο.
Αν έχεις πρόσβαση εύκολη κοίταξέ το καλά, βάλε χέρι και ταρακουνώντας τον κάδο, ψάξε την ανάρτηση. Σημαντικό είναι πάντως, το πλήρες φόρτωμα. Εχουμε κάνει μεγάλη ζημιά σε πλυντήριο SIEMENS απ΄αυτή την αιτία (πολλές φορές λειτουργία με ελλιπές φόρτωμα-στο μισό βάρος), όπου έσπασε το αμορτισέρ απ το συχνό χοροπήδημα και τρύπησε τον κάδο!Προβλέπεται δηλαδή στα παλιά πλυντήρια να πρέπει να το γεμίζεις; Περίεργο αυτό, το ότι έχει προγράμματα για πλήρες βάρος και για μειωμένο βάρος δε σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλεψη και για λιγότερο βάρος;
Επειδή η πρόσβαση δεν είναι εύκολη θα το μελετήσω προτού το ξανανοίξω. Υποπτεύομαι ότι κάτι κακό με την ανάρτηση συμβαίνει και ο ήχος που είναι κάπως μεταλλικός είναι τερματισμός ανάρτησης. Τουλάχιστον θα καταλάβω αν κάτι είναι αποσυνδεμένο αλλά δεν ξέρω καν από τι αποτελείται η ανάρτηση ενός κάδου, για τι πράμα κοιτάω και πως θα καταλάβω αν είναι τελειωμένο;Δεν ρωτας και στο viewtopic.php?f=6&t=2798 ?
-
Όταν μας το έκανε στο παλιό πλυντήριο, το έκανε σε κάθε πλύση και έφταιγαν τα αμορτισέρ (χρειαζόταν αλλαγή). Το παράδοξο είναι πως μας το έκανε μια φορά και το καινούργιο AEG. Μετακινήθηκε λίγο (με έντονο θόρυβο), αλλά από τότε ξανά τίποτα. Δε γνωρίζω αν σχετίζεται με το φόρτωμα του πλυντηρίου
-
@ onyx ! : Το δικό μας SIEMENS είναι 24 ετών και είχε τα ίδια προγράμματα που περιγράφεις, αλλά με λίγο φόρτωμα, δεν ήθελε max στροφές στιψίματος. Ετσι είπαν απ΄την αντιπροσωπεία (εκεί επισκευάστηκε και κόστισε ... ) και πράγματι, με τέτοια 'αντιμετώπιση' δεν μας ξαναδημιούργησε πρόβλημα.
Οι αναρτήσεις του κάδου συνήθως φαίνονται, είναι χοντρά ελατήρια (10-15εκ. περίπου) και κρέμονται απο άγκιστρα σε 4 σημεία στο σασί του πλυντηρίου ή (σε κάποια ακριβά μοντέλα) , στην κυριολεξία αμορτισέρ μικρότερου μήκους (20-25 εκ.) απ αυτά που έχουν τα αυτοκίνητα στην 3η-5η πόρτα (πορτμπαγκάζ).
Για αυτό και σε παρέπεμψε στο ανάλογο τοπικό και ο Bill33 . -
Οι στροφές δεν ρυθμίζονται, έχει μόνο ένα κουμπί για απαλή λειτουργία που υποθέτω δεν θα γυρνάει τόσο γρήγορα. Το πρόβλημα πάντως δεν το κάνει όταν γυρνάει γρήγορα, εκεί βομβίζει και δονεί ωραία χωρίς καθόλου ταρακούνημα.
Νομίζω τώρα κατάλαβα για τι πράμα κοιτάω, ελατήρια και αμορτισέρ εντελώς φυσιολογικής εμφάνισης! (κάτι ήξερε κι ο Bill33!) Ευχαριστώ dbekos!
Ταρακουνώντας τον κάδο, άδειο, από πίσω με το χέρι πόσο πέρα δώθε θα πρέπει να μπορεί να κουνηθεί εύκολα ώστε να θεωρήσω ότι υπάρχει θέμα ανάρτησης; -
Σε κόβω για χειροποίητη by Kirlaghizzi.
-
Σε κόβω για χειροποίητη by Kirlaghizzi.
-
Είναι θέμα συντονισμού μάλλον. Το παλιό και το καινούριο πλυντήριό μου, σε τυχαίες φάσεις, χοροπήδαγαν κι άλλαζαν/αλλάζουν θέση. Δεν είναι όμως κάτι που συμβαίνει κάθε φορά - ίσως μία στις 5 ή στις 10 - , άρα δεν υπάρχει βλάβη.
Αυτό που δεν έχω παρατηρήσει είναι αν το κάνουν με πολλά ή λίγα ρούχα. -
Ναι αλλά δεν το έκανε παλιότερα άρα κάτι έχει αλλάξει και θεωρώ ότι πρέπει να φταίει η ανάρτηση.
Αλλά που θα μου πάει θα βρω πότε το κάνει.... με λίγα η πολλά ρούχα, σε ποιο πρόγραμμα και σε ποιο σημείο του προγράμματος και τι κάνει τότε ο κάδος, αλλάζει κατεύθυνση, πάει δεξιά πάει αριστερά, αργά, μέτρια.....κοκ.Αυτά τα πήλινα του κιρ-λα-γκίτσι πιο πάνω μπορεί να είναι πολύ ωραία για βάσεις ανύψωσης πλυντηρίου!
-
Καμιά συμβουλή για στεγνωτήριο? Δυστυχώς δεν έχει το σπίτι και με βλέπω να αγοράζω...
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Καμιά συμβουλή για στεγνωτήριο? Δυστυχώς δεν έχει το σπίτι και με βλέπω να αγοράζω...δεν ξερω αν κυκλοφορουν τα ιδια μοντελα εδω και εκει που εισαι,
μην παρεις τιποτα εκτος απο Α η Α- η διαφορα σε καταναλωση ειναι ~3χ λιγοτερο. ειναι πιο ακριβα απο τα Β βεβαια.http://www.siemens-home.co.uk/product-comparison.html?ps=WT46W380GB,WT48Y800GB,WT46W568GB
με heat pump ειναι ολα
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Καμιά συμβουλή για στεγνωτήριο? Δυστυχώς δεν έχει το σπίτι και με βλέπω να αγοράζω...Μiele the best!
-
Μπα...
-
Αποροφητηρας.
Ο παλιος απλος αρχισε να σκουζει. πλησιαζει αλλωστε την ηλικια μου.
Σκεφτομαι να παρω τυπου καμιναδας για να μεινει και στη νεα κουζινα που προβλεπεται να γινει το επομενο, κοντινο σχετικα διαστημα.
Λεφτα δεν θελω να ξεφυγω γιατι ειδα κατι τρελα μοντελα με αφης, led κλπ που πλησιαζουν και το εναμιση χιλιαρικο.
Ειδα τις πυραμις, την 'παω' τη μαρκα μιας και ειναι και ελληνικη, προσεξα ομως οτι σαν εταιρια εχει και ψυγεια, πλυντηρια πιατων, φουρνους κλπ Μιας και μονο για τους νεροχυτες και τα κατσαρολικα γνώριζα οτι κατασκευάζει.
Ειναι πραγματικα δικης κατασκευης ή ειναι φασον με το σήμα της εταιριας? -
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Καμιά συμβουλή για στεγνωτήριο? Δυστυχώς δεν έχει το σπίτι και με βλέπω να αγοράζω...
Μiele the best!
nough said .-
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
Μiele the best!
nough said .-
OK, αλλά, ως ιδιοκτήτης αρκετών συσκευών της συγκριμένης εταιρίας (πλυντήριο ρουχων, πιάτων, στεγνωτήριο, ψυγείο, ηλεκτρική σκούπα), επιτρέψτε μου να πω ότι το after sales / service κλπ της ελληνικής αντιπροσωπείας είναι τουλάχιστον ΓΤΠ. (Μπορώ να γράψω ενα-δυο σεντονάκια πάνω στο θέμα)
-
Καλησπερα, νεο μελος σε αναζητηση βοηθειας για αγορα ψυγειου.
Διαβασα τα διαφορα ποστ μεχρι τςρα, καποια αρκετα παλια. Κσαναφερνω το θεμα λοιπον και ρωτς τα εκσης:Αποψη για Siemens, Liebher, LG, Samsung?
Εχω δει διαφορα μοντελα που καλυπτουν τισ αναγες μου αλαλ απο θεμα εταιριας, service (αχρειαστο να'ναι) τι επιλεγει κανεις? -
Επειδή από τις μάρκες που λες δεν θα απέρριπτα κάποια (θα πρόσθετα και Bosch/Πίτσος) διαλέγεις τιμή, διαρρύθμιση/χώροι, κλάση ψύξης, οικονομία ρεύματος, 2 κινητήρες, no frost, ικανότητα ψύξης κατάψυξης ανά 24ωρο, αισθητική, διαστάσεις.
Προσοχή μερικά μοντέλα έχουν και υπομοντέλα με διαφορετική διαρρύθμιση πχ πιο πολλά ράφια κλπ. -
Ευχαριστω για την απαντηση.
Απο το τριπτυχο Pitsos, Siemens, Bosh η διαφορα ειναι στο design και τιμη δηλαδη?
Ασ πουμε οτι απο ενα (ψυγειοκαταψυκτη) ιδιας πανω κατω ενεργειακης κλασης και χωρητικοτητας ειναι κατι που 8α πρεπει επιπλεον να προσεξω?
Επισης, Α+, Α++ κλπκλπ... εχει μεγαλη διαφορα στην καταναλωση? -
Ξεχασα ακομα να ρωτησω, full no frost, no frost καταψυξη η ενα συμβατικο?
Λευκές οικιακές συσκευές:Πλυντήρια-Κουζίνες-Ψυγεια....