-
Ειμαι αναμεσα στα 2. Μεταχειρισμενα και τα 2, κοντα στα 11-12.000 ευρο, μοντελα 2007-2008.
Πιο ειναι πιο γρηγορο,πιο ποιοτικο,πιο αξιοπιστο,πιο εχει τους περισσοτερους χωρους?
Γενικα ποια θα ηταν η καλυτερη αγορα για ενα οικογενειαρχη ?
-
Ειμαι αναμεσα στα 2. Μεταχειρισμενα και τα 2, κοντα στα 11-12.000 ευρο, μοντελα 2007-2008.
Πιο ειναι πιο γρηγορο,πιο ποιοτικο,πιο αξιοπιστο,πιο εχει τους περισσοτερους χωρους?
-
-
Πρωτα απο ολα να μεταφερθει το θεμα στο αναλογο section.
Στο θεμα μας τωρα.Απο οτι εχω διαβασει εδω στο φορουμ λεγεται πως το 1.6 fsi καιει λαδια απο νωρις.
Καλο θα ηταν να οδηγησεις και τα δυο οχηματα και να δεις ποιο σε βολευει παραπανω και ποιο σου αρεσει παραπανω.Αυτα.
Αμα ηταν 1.4tsi ασυζητητη passat.
-
Για τα FSI κι εγω τα χειροτερα εχω ακουσει
Προτασεις, που πιστευω θα σου δωσουν κατι παραπανω απ'τα προαναφερθεντα σε:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/753828/ Ανεση, ποιοτητα κυλισης
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/807313/ Δυναμη, πρακτικοτητα (αν κ μια κατηγορια κατω)
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/646301/ Πολλη ΔΥΝΑΜΗ (με αρνητικο την παθητικη ασφαλεια)
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/831099/ Πολυτελεια ποιοτητα εσωτερικου (και αυτο μια κατηγορια κατω)
Εγω απ'ολα αυτα τη C5 θα επαιρνα για οικογενειακο που συνδυαζει πολλες αρετες, ειδικα αυτη που σου ποσταρα εχει κ υδροπνευματικη με οτι αυτο συνεπαγεται για την ανεση που μπορει να προσφερει...
-
Εγώ πάλι, 5,5 χρόνια τώρα ούτε λάδια, ούτε κιχ από τον FSI μου, απλά πρόσεχα πάντα από πού έβαζα βενζίνη και προτιμούσα 100άρα...
Μην περιμένεις ιδιαίτερη δύναμη από τον εν λόγο κινητήρα, είναι οικονομικός (5,4 lt/100km σε ταξίδι), κρατάει την ταχύτητα που αναπτύσεις αλλά έχει σχετικά μικρό ωφέλημο εύρος στροφών και έξω από αυτό δεν θα έχεις πολλά πολλά.
Γενικά για δύναμη, κανένα από τα 2 οχήματα που παρέθεσες δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο.
Αν θέλεις κάτι δυνατό αλλά σε αυτό το μέγεθος τότε κοιτάς για 1.8 κινητήρα και πάνω, διαφορετικά θα απογοητευτείς.Για χώρους, το passat νομίζω ότι είναι ποιό μεγάλο από το mondeo, τουλάχιστον έχει απέραντο πορτ μπαγκάζ.
-
A3 δεν εχεις εσυ???Εγω αυτο που διαβασα λεω.Παντος για οτι διαβαζω για το μοντι ειναι οτι το αυτοκινητο δεν ειναι τραγικα αργο και γενικα σε διαφορα αρθρα που εχω διαβασει παει καλυτερα απο αλλες 1.6 ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ μαουνες. Εχει και αλογα.Οσα το 1.8 το volvo.
-
Τα δυο αυτα αυτοκινητα που κοιτας ειναι πραγματικα ψοφια..Αν ηταν τουλαχιστον 1.8 και ειχαν τα ιδια αλογα τοτε θα ειχαν τουλαχιστον ροπη και θα ηταν πολυ καλυτερη η κατασταση..
Αν εχεις κολλησει σε αυτα τα 2 ,πραγματικα διαλεξε το πιο ομορφο και πρακτικο δεν εχεις λογο να το ζαλιζεις.Απλα εχε υποψιν οτι η ιδια η φαουβε απαξιωσε τα fsi..Αν εχεις αποκλεισει οτιδηποτε αλλο την επομενη παραγραφο μη τη διαβαζεις..
Τη c5 fl 1.8 (με τα 127 αλογα παντα) τη θεωρω ανωτερο αυτοκινητο στους κρισιμους τομεις και οχι σε ποιοτητα υλικων π.χ.,εναλλακτικα επισης το προηγουμενο 1800αρι mazda 6 σε τελευταιας εσοδιας παραδειγματα,που ειναι πολυ πιο ομορφο και σπορτιφ απο τα 2 προεπιλεγμενα..Επισης παρα πολυ καλη λυση και με μεγαλη απαξιωση σα μεταχειρισμενο το peugeot 407..
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
A3 δεν εχεις εσυ???Ίδιος κινητήρας, μόνο το σήμα αλλάζει...
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
A3 δεν εχεις εσυ???
Ίδιος κινητήρας, μόνο το σήμα αλλάζει...
Μην νομιζεις δεν ειναι πανω στο ιδιο καρο.Στο passat θα καιει!
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
A3 δεν εχεις εσυ???
Aπο 1 review που διαβασα το passat 1.6 ζυγιζει 1370 κιλα και καταναλωνει 10-11 λιτρα(μεση καταναλωση). Μια χαρα μου φαινεται η καταναλωση. Το θεμα ειναι αν ειναι οντως τοσο ψοφιο οσο λετε. Πρεπει να το οδηγησω για να δω
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
A3 δεν εχεις εσυ???
Aπο 1 review που διαβασα το passat 1.6 ζυγιζει 1370 κιλα και καταναλωνει 10-11 λιτρα(μεση καταναλωση). Μια χαρα μου φαινεται η καταναλωση. Το θεμα ειναι αν ειναι οντως τοσο ψοφιο οσο λετε. Πρεπει να το οδηγησω για να δω
Με xantia II 1.8, στη τσιτα και οι 2, δε μπορει να ακολουθησει για να καταλαβεις..
-
1370 κιλα το passat 115ps
1435 κιλα το mondeo 125psΕγω πιστευω σε θεμα κινητηρα θα διαλεγα το ford μιας και ειναι ποιο καινουριος και ποιο πολυφορεμενος απο τον 1.6 fsi.
Το οτι θα καιει εννοουσα σε σχεση με το Α3.
-
Για audi a4 turbo μοντελο 2004 τι λετε? Ειναι αξιοπιστος ο 1800 τουρμπο κινητηρας? Απο καταναλωση πως παει?
-
φιλε μου τι αυτοκινητο εχεις τωρα αν επιτρεπεται? γιατι αν εχεις κανενα παλιο με 80 αλογα μια χαρα θα σου φανουν αυτα. Τα περι ψοφιος κινητητηρας ειναι λιγο σχετικα...το 2002 πχ τα ιδια αυτοκινητα με τους ιδιους κινητηρες θα θεωρουνταν οτι εχουν πολυ καλες επιδοσεις. Βεβαια τωρα εχουν βγει οι τουρμπατοι κινητηρες και ξαφνικα γινανε ψοφια και επικινδυνα...
Μια χαρα θα σε βολεψουν και τα δυο και μια χαρα θα χωρεσουν την οικογενεια σου και να πατε το ταξιδακι σας χωρις να κινδυνεψετε..
Οσον αφορα για το FSI οντως το group για καποιον λογο τον απαξιωσε. Εκει που τον εβγαλαν και ειχε τις καλυτερες κριτικεσ ξαφνικα καταργηθηκε και εγινε TSI χωρις βεβαια να εχει καμια σχεση στο τελικο αποτελεσμα.
Για μενα καλο ειναι να κοιταξεις και αλλα αυτοκιντα της κατηγοριας οπως σου ειπε ο νονος οπως c5, laguna, 407 κ.α. που ειναι της ιδιας ποιοτητας αλλα χανουν τη τιμη τους πιο ευκολα. Οποτε με τα 11.000 μπορεις να βρεις ισως πιο καινουρια μοντελα η να βρεις της ιδιας χρονολογιας φτηνοτερα...
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
φιλε μου τι αυτοκινητο εχεις τωρα αν επιτρεπεται? γιατι αν εχεις κανενα παλιο με 80 αλογα μια χαρα θα σου φανουν αυτα. Τα περι ψοφιος κινητητηρας ειναι λιγο σχετικα...το 2002 πχ τα ιδια αυτοκινητα με τους ιδιους κινητηρες θα θεωρουνταν οτι εχουν πολυ καλες επιδοσεις. Βεβαια τωρα εχουν βγει οι τουρμπατοι κινητηρες και ξαφνικα γινανε ψοφια και επικινδυνα...Μια χαρα θα σε βολεψουν και τα δυο και μια χαρα θα χωρεσουν την οικογενεια σου και να πατε το ταξιδακι σας χωρις να κινδυνεψετε..
Οσον αφορα για το FSI οντως το group για καποιον λογο τον απαξιωσε. Εκει που τον εβγαλαν και ειχε τις καλυτερες κριτικεσ ξαφνικα καταργηθηκε και εγινε TSI χωρις βεβαια να εχει καμια σχεση στο τελικο αποτελεσμα.
Για μενα καλο ειναι να κοιταξεις και αλλα αυτοκιντα της κατηγοριας οπως σου ειπε ο νονος οπως c5, laguna, 407 κ.α. που ειναι της ιδιας ποιοτητας αλλα χανουν τη τιμη τους πιο ευκολα. Οποτε με τα 11.000 μπορεις να βρεις ισως πιο καινουρια μοντελα η να βρεις της ιδιας χρονολογιας φτηνοτερα...
Eιχαμε στην οικογενεια ενα toyota carina 1.6 115 ps το οποιο πηγαινε σφαιρα. Δεν ειχε ροπη χαμηλα ,αλλα ψηλα σκοτωνε ,γιατι ηταν σχετικα ελαφρυ αμαξι. Μετα το πουλησαμε(το μετανιωσαμε) και πηραμε hyundai getz 1.3 το οποιο ειναι ταφος. Εγω οδηγω rallye 1.6 122ps
To αμαξι ειναι κυριως για τον πατερα μου ,αλλα και για μενα μιας και το rallye δεν κανει για ταξιδια. Δεν θελω το αμαξι να σκοτωνει με 5η ταχυτητα και να εχει ροπαρα. Θελω με 2α και 3η να ειναι σχετικα γρηγορο για προσπερασεις σε επαρχιακο δρομο. Με το getz φορτωμενο δεν κουνιεσαι βημα ακομα και δευτερα να βαλεις
-
Ε και μ αυτά δεν θα πολυκουνιέσαι
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Για audi a4 turbo μοντελο 2004 τι λετε? Ειναι αξιοπιστος ο 1800 τουρμπο κινητηρας? Απο καταναλωση πως παει?Πολυ καλυτερη λυση πιστευω, οτι καιει καιει.. Αν ειναι ο γνωστος 20v οι βαγκιτες λενε οτι ειναι σκυλι..
-
Παντως εγω δεν νομιζω οτι τα δυο αυτοκινητα που λες θα ειναι πολυ πιο αργα απ τη carina που λες...Στα ιδια επιπεδα λογικα θα ειναι...
Και αφου ειναι για το πατερα σου μια χαρα θα τον εξυπηρετησει οπως εξυπηρετει τον δικο μου η laguna μας που του λεει να την αλλαξει γιατι παλιωνει (ειναι ηδη 12 ετων) και μου λεει αφου ειναι καινουριο ακομα γιατι να το αλλαξω (οντως ειναι σε τελεια κατασταση και εχει μονο 110.000 κμ περιπου)
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Παντως εγω δεν νομιζω οτι τα δυο αυτοκινητα που λες θα ειναι πολυ πιο αργα απ τη carina που λες...Στα ιδια επιπεδα λογικα θα ειναι...Όλα αυτά τα καινούρια 1600άρια είναι ΠΟΛΥ πιο αργά από τα ταχύτατα μεσαια 1600άρια των early 90s (156, Xedos 6, Carina E).
Passat 1.6 fsi vs Μοndeo 1600