-
Σαν οπαδος της McLaren θα προτιμουσες εναν 2ο Kovalainen? Για εμας θα ηταν ο,τι καλυτερο αλλα για εσας οχι. Ο Button κανει παρα πολυ καλη δουλεια και αυτο φαινεται στην βαθμολογια.
-
Είχαμε λοιπόν και πρόστιμο....
Κρίμα για τη FIA πάντως που δεν είχε την ίδια ακριβώς ευαισθησία στη Τουρκία όταν ο JB έμεινε πίσω από το LH. Άλλα ξέχασα άλλο 'save fuel' και άλλο '.... the other guy is faster....'.
Για τους λοιπούς οπαδούς (McLaren κυρίως). Ξυδάκι παιδάκια. Όταν κανέτε εσείς είναι άγια όταν τα κάνουν οι άλλοι είναι κατακριτέα? Φαρισσαίοι ...... Δεν περίμενα βέβαια κάτι καλύτερο από τον EJ (γνωστή πο@τάνα) αλλά in your face δούλεμα...... και να το μασάνε οι έξυπνοι Ελληναράδες του forum....
Ζήτω οι team orders γιατί η F1 δεν είναι άθλημα είναι επιχείρηση πολλών εκατοντάδων εκατομυρίων δολλαρίων.
Εδώ στην Ελλάδα κάποιος αφήνει τη δουλειά για 200 ευρώ περισσότερα αλλού (κατά τα άλλα loyalty στην εταιρεία) θα έπρεπε η Φερράρι να μειώσει τις πιθανότητες της για ένα πρωτάθλημα οδηγών επειδή έτσι θέλουν τα Αγγλάκια???? Έλεος....
-
Ο χρήστης Lord_Rutherford έγραψε:
Το 2007 εμένα δε μου άρεσε ο τρόπος που η ΜακΛάρεν έχασε το πρωτάθλημα. Αν είχαν κάνει σαφή διαχωρισμό 1ου - 2ου οδηγού θα το είχε πάρει. Επίσης τότε ο Μάσα το έδωσε στον Ραικόνεν ε; Αυτο που δεν καταλαβαίνω είναι τότε γιατί δεν έπεσε ποινή; Επειδή θα γελούσε ο πλανήτης αμα ο Μάσα δεν έκανε τη δουλειά; Ενώ τώρα που δεν είναι προφανής η σκοπιμότητα έχουμε όργανα; Αυτά είναι καρναβάλια. Ή σκας ποινη και τώρα και τότε ή σε καμία περίπτωση. Αυτή η τραβεστί πολιτική δε μου αρέσει.MyLord, τοτε ο καθενας θα εδινε τη θεση του στον team mate του, χωρις εντολες, αλλιως θα ηταν για κλωτσιες και δεν θα εβρισκε θεση ουτε σε ενιαιο με beach buggies.
Τωρα γιατι ο Μασσα να παραχωρησει τη νικη; Θα ηταν, μετα τον αγωνα, 24 βαθμους πισω (ουτε μια νικη διαφορα), με 8 αγωνες να απομενουν...Δεν ξέρω τι θα κάνει η ΦΙΑ και η ΜΙΑ, ας κάνουν συμβόλαια οι ομάδες με τους οδηγούς που να λένε 'όποτε χρειαστεί να εκτελέσω εντολή της ομάδας θα πρέπει να το κάνω' κ.ο.κ.
Ας επιτρεψουν τελειως τις εντολες, ας κανουν αυτο που λες, ας κανουν οτι θελουν. Τωρα υπαρχει ενας κανονας (εστω λαθεμενος), που παραβιαστηκε ωμα => Τιμωρια.
-
Δηλαδή ούτε το ποδόσφαιρο ή το baseball είναι αθλήματα.
Κατά τα άλλα συμφωνώ με το ποστ του cavallino, με τους υπάρχοντες κανονισμού η τιμωρία για εντολές είναι βλακώδης.
Να προσθέσω πως κατά την άποψή μου όσοι οδηγοί καθιερώθηκαν στην θέση του νο2 το έκανα οικειωθελώς, θα μπορούσαν να είναι το πρώτο όνομα σε μικρότερη ομάδα και να δείξουν την αξία τους. πχ δε νομίζω να δυσκολευόταν ο Massa να βρει θέση στη Sauber ή τη Williams..
-
Ο χρήστης STK έγραψε:
Δεν υπάρχει παράλογο, τι λέμε τώρα; Απλά μείωσε περισσότερο ο Αlonso τη διαφορά στη βαθμολογία και δεν αυτοπιάστηκε η Ferrari κότσο, αυτό είναι το πρόβλημα και έπιασε φαγούρα.
Κατσε μην πεσει καμια καμπανα μεγαλη και εχουμε θεμα..
Το βλέπω από αδύνατο μέχρι απίθανο.
Πολύ απλά γιατί στη πρώτη κίνηση αντίπαλης ομάδας όπου θα αλλάξει ή θα περιορίσει οδηγούς θα γίνει πανικός.
Το πολύ πολύ να πέσει άλλο ένα πρόστιμο για τα μάτια του κόσμου και τέλος.
@christos.dimou Η Ferrari πλήρωσε κυριολεκτικά το επικοινωνιακό της λάθος...γιατί ήταν σοβαρό επικοινωνιακό λάθος. Δεν μπορείς να αφήνεις έναν μηχανικό που έχει τέτοια σχέση με τον οδηγό του να μεταδίδει τέτοια μηνύματα. Ας του πούνε 'red g5' από το 'yellow g5' της McLaren. Έτσι θα κάνει ένα λάθος σε μια στροφή...και τέεελος.
Επιπλέον, ο Μάσσα καλώς ή κακώς για κάποιους προσωπικούς του ή μη λόγους δεν έχει καταφέρει να κινείται στον ίδιο ρυθμό με τον teamate του. Συνεπώς δεν είναι αποκλειστικά και μόνο η αριθμητική διαφορά στους βαθμούς αλλά και το potential του οδηγού στη συγκεκριμένη σεζόν. Προφανώς η Ferrari πιστεύει ότι ο Αλόνσο είναι αυτός που έχει το potential για το πρωτάθλημα...και ο Μάσσα το παραδέχτηκε και έκανε στην άκρη γιατί δουλεύει για την ομάδα.
Τα πράγματα είναι πολύ απλά και θα ήταν ακόμα πιο απλά αν ο Μάσσα το είχε χάσει επίτηδες στην 6...αν είχε χάσει μια ταχύτητα ή οτιδήποτε άλλο.
Όπως γράφτηκε και πριν...ο Vettel πλησίαζε και έκλεινε τη διαφορά δεν ήταν η πρώτη (ούτε θα είναι η τελευταία) που ο Αλόνσο καθυστερούσε πίσω από το Μάσσα.
Εμένα αυτό που με ενοχλεί περισσότερο απ'όλα είναι όλοι αυτοί που έχουν πέσει να φάνε τη Φερράρι για τα 'team orders' τη στιγμή που αυτοί κάνουν τα ίδια και χειρότερα πράγματα με έναν βεβαίως εντελώς και όχι 'in-your-face' τρόπο.
-
Οι αηδιαστικές ερωτήσεις των (Βρετανών κυρίως) δημοσιογράφων (οι οποίοι προφανώς και δεν έκαναν τις ίδιες ερωτήσεις στους JB & LH):
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
Ερ. (Ian Parkes - The Press Association) Fernando και Felipe, μέσω ενός μηνύματος φαίνεται ότι πήρατε ξεκάθαρα εντολές από την ομάδα. Στον Fernando, αισθάνεσαι ντροπή για τη συγκεκριμένη νίκη και για τον Felipe αισθάνεσαι εκνευρισμένος που χάρισες μία νίκη;
FM: Πάντα θέλεις να κερδίζεις. Αυτό κοιτάζεις πάντα. Δεν έχουμε εντολές από την ομάδα, έτσι πρέπει να κάνουμε τον αγώνα μας και αν δεις ότι δεν κάνεις καλό αγώνα, πρέπει να κοιτάξεις το συμφέρον της ομάδας. Νομίζω ότι αυτό είναι το σημαντικό.
FA: Το ίδιο και για μένα. Αυτό που είναι σημαντικό είναι το αποτέλεσμα της ομάδας, έτσι είμαι ικανοποιημένος.
Ερ. (Fredrik Af Petersens) Felipe, είπες ότι με τα σκληρά ελαστικά ήσουν πιο αργός από τον Fernando. Τι συνέβη και μόλις σε πέρασε κατάφερες να κάνεις περίπου ίδιους χρόνους, ίσως και λίγο πιο γρήγορους.
FM: Πίεζα σκληρά αλλά ίσως εκείνος να με καθυστερούσε, δεν γνωρίζω. Είχε τον έλεγχο του ρυθμού.
Ερ. (Alan Baldwin - Reuters) Felipe, μετά από αυτό το απόγευμα, έχεις αρχίσει να σκέφτεσαι ότι είσαι ο νούμερο δύο οδηγός της Ferrari;
FM: Δεν μπορώ να πω ότι είμαι σε θέση να παλέψω για την πρώτη θέση του πρωταθλήματος. Έχασα αρκετούς βαθμούς, σημαντικούς βαθμούς και το μόνο πράγμα που μπορώ να πω είναι ότι γνωρίζω τι μπορώ να κάνω. Μπορώ να κερδίζω αγώνες, αυτό είναι που μετράει και όλοι είδαν σήμερα ότι μπορώ να κερδίσω αγώνες και να είμαι ανταγωνιστικός. Αυτό που έγινε σήμερα είναι κάτι που έχει συμβεί σε αρκετούς αγώνες φέτος. Όταν έβαλα τα σκληρά ελαστικά δυσκολεύτηκα. Με τα μαλακά ελαστικά ήμουν δυνατός και όταν άλλαξα στα σκληρά ζορίστηκα, έτσι δεν ήταν κάτι καινούριο για μένα. Γνωρίζω για ποιόν λόγω μερικές φορές καθυστερώ, είναι η κατάσταση με τα σκληρά ελαστικά φέτος. Δεν είναι καλό όμως αυτό διότι δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη στρατηγική μας. Επίσης το επίπεδο κρατήματος των σκληρών ελαστικών ήταν πάντα ένα πρόβλημα για μένα φέτος και στους περισσότερους αγώνες όταν τα χρησιμοποίησα δυσκολεύτηκα. Ήμουν πολύ καλός στο πρώτο κομμάτι του αγώνα με τα μαλακά ελαστικά και όταν έβαλα τα σκληρά ελαστικά δυσκολεύτηκα ξανά. Έχει συμβεί σε πολλούς αγώνες.
Ερ. (Livio Oricchio – O Estado de Sao Paulo) Alonso, σε έναν κανονικό αγώνα, πιστεύεις ότι θα είχες προσπεράσεις τον Massa και Massa, σε έναν κανονικό αγώνα θα σε είχε περάσει ο Alonso;
FM: Νομίζω ότι κρατούσα καλά τη θέση μου, αλλά ο αγώνας ήταν μεγάλος, έτσι ποτέ δεν ξέρεις τι θα μπορούσε να είχε συμβεί σε 20 γύρους. Ίσως να με είχε περάσει.
FA: Νομίζω ότι για μία στιγμή, δεν θυμάμαι σε ποιο γύρο, αλλά βρεθήκαμε δίπλα-δίπλα στη στροφή 6, εκεί που έπρεπε να προσπεράσουμε αργότερα μονοθέσια. Πάντα έχεις περισσότερες πιθανότητες για προσπέρασμα σε τέτοιες φάσεις και παρότι δεν είδαμε πολλά προσπεράσματα εδώ φέτος είχαμε πολλές προσπεράσεις τα προηγούμενα χρόνια. Φέτος όμως με τα καινούρια μονοθέσια δεν έγινε το ίδιο.
Ερ. (Ian Gordon – News of the World) Fernando, είπες μετά τη Βαλένθια ότι ο αγώνας ήρθε στα μέτρα του Lewis. Τα ίδια λόγια τώρα φαίνεται να μην ταιριάζουν σε αυτήν την περίπτωση. Αυτή η νίκη θα μετρήσει στην καριέρα σου, είναι σαν και εκείνη στην Σιγκαπούρη το 2008;
FA: Νομίζω ότι ήταν δυνατό αποτέλεσμα για τη Ferrari σήμερα, 1-2, δυνατή απόδοση όλο το τριήμερο και αν τελικά αυτό σας έχει μείνει από αυτό το τριήμερο τότε μάλλον δεν παρακολουθήσατε τις δοκιμές, τις κατατακτήριες και τον αγώνα. Ίσως είναι πολύ νωρίς για εσάς το γεγονός ότι η Ferrari είναι τόσο δυνατή.
Ερ. (Ian Gordon – News of the World) Οι εντολές της ομάδας έχουν απαγορευτεί στη Formula 1. Έχουν απαγορευτεί από το 2002, αυτές λοιπόν ήταν κατάφορες οδηγίες ομάδας.
FA: Σίγουρα.
Ερ. (Ian Gordon – News of the World) Ο Eddie Jordan είπε ότι και οι δύο έπρεπε να αποβληθείτε από τον αγώνα.
FA: Σας ξαναλέω, αν είναι αυτή η τελευταία σας σκέψη για το τριήμερο, νομίζω ότι αυτό συμβαίνει διότι δεν είδατε την απόδοση της ομάδα και την απόδοση του μονοθεσίου αυτό το τριήμερο.
Ερ. (Juha Päätalo – Financial Times Germany) Fernando, πιστεύω ότι όλοι ξέρουμε τι έγινε στον 48ο γύρο και δεν χρειαζόμαστε άλλα παραμύθια περί ελαστικών ή οτιδήποτε άλλο, για να το ξεκαθαρίσουμε. Απλά, θέλω να σε ρωτήσω, επειδή στη Monza το 2006 είχες πει ότι η Formula 1 δεν είναι άθλημα πια για σένα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είδαμε σήμερα;
FA: Πιστεύω ότι προσπαθούμε να κάνουμε τον αγώνα μας και προσπαθούμε να τον κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Ήμαστε επαγγελματίες οδηγοί, προσπαθούμε να δουλέψουμε στην ομάδα και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο κάθε μέρα, όχι μόνο εδώ, στην πίστα, αλλά επιπλέον και ανάμεσα στους αγώνες, στο εργοστάσιο κλπ., κάνοντας προετοιμασία για τον αγώνα. Σας λέω και πάλι, πιστεύω ότι έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά στους προηγούμενους 2 αγώνες και τελικά βρεθήκαμε σε μια πολύ δυνατή Κυριακή με ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι ήμαστε ευχαριστημένοι με αυτό, αν και απ’ ό,τι φαίνεται υπάρχουν άλλα πράγματα για εσάς που θέλετε να γράψετε.
Ερ. (Carlos Miquel – Diario AS) Fernando, πιστεύεις ότι κάποιοι έχουν αρχίσει να ανησυχούν που επέστρεψες και πάλι στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος;
FA: Ίσως έτσι φαίνεται, ναι.
Ερ. (Byron Young – The Daily Mirror) Fernando, τι έχεις να πεις σε αυτούς που θα πουν ότι δεν ήταν μια καθαρή νίκη και αν τελικά κερδίσεις το πρωτάθλημα, ένα βρόμικο πρωτάθλημα;
FA: Έχω 19 αγώνες αν κοιτάξουμε όλους τους αγώνες, είναι πολλοί οι βαθμοί που έχουμε κερδίσει κατά καιρούς και αρκετοί οι βαθμοί που έχουν χαθεί. Όπως είπα, σήμερα ήταν μια καλή μέρα, κάποιοι άλλοι αγώνες δεν πήγαν τόσο καλά, απογοητευτικά. Αλλά όπως είπα πριν, πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι, να συνεχίσουμε τη δουλειά, να συνεχίσουμε την εξέλιξη του μονοθεσίου, να μην ενθουσιαζόμαστε με τη νίκη και να μην απογοητευόμαστε από την ήττα. Τον Νοέμβριο (και πρέπει να το κάνουμε) πρέπει να προσπαθήσουμε για το πρωτάθλημα και να μην ξεχνάμε ότι η Red Bull, που τόσο καιρό κυριαρχεί, δεν πήρε τόσους βαθμούς την Κυριακή ή δεν πήρε τους βαθμούς που θα μπορούσε να πάρει, αλλά παραμένει πολύ δυνατή, όπως επίσης και η McLaren, που προηγείται και στα δύο πρωταθλήματα. Έτσι υπάρχει πολύ δρόμος για εμάς.
Ερ. (Byron Young – The Daily Mirror) Η πραγματικότητα είναι ότι αφού δεν μπορούσες να τον κερδίσεις στην πίστα, έπρεπε να βάλεις την ομάδα να το κάνει για σένα.
FA: Αυτή είναι δική σας άποψη.
Ερ. (Byron Young – The Daily Mirror) Σε ρωτάω, δεν είναι η δική σου άποψη;
FA: Όχι.
Ερ. (Byron Young – The Daily Mirror) Έπρεπε να σου δώσει αυτή τη νίκη, έτσι δεν είναι;
Ερ. (Tony Dodgins – Tony Dodgins Associates) Fernando έχεις δεχτεί κριτική, αλλά όπως είπες και εσύ ήσουν ο ταχύτερος οδηγός της Ferrari όλο το τριήμερο. Το βλέπουμε συχνά ο δεύτερος στο grid να χάνει τη θέση του από τον 3ο στο grid. Υπάρχει περίπτωση να ζητήσεις ποτέ να αλλάξεις τη θέση στο grid;
FA: Νομίζω ότι σε μερικές πίστες η καθαρή μεριά του grid σου δίνει πλεονέκτημα. Υπάρχουν μερικά σιρκουί τα οποία δεν σου δίνουν αυτό το πλεονέκτημα, για παράδειγμα την επόμενη εβδομάδα στην Ουγγαρία, θα είναι σημαντικό να είσαι στην καθαρή μεριά. Δεν μπορούμε όμως να κάνουμε κάτι για αυτό. Έχουμε 50% πιθανότητες να βρεθούμε στην καθαρή ή στη βρώμικη πλευρά του grid, εκτός αν είσαι ο ταχύτερος και εξασφαλίσεις τη θέση στην καθαρή μεριά. Το μοναδικό πράγμα το οποίο μπορείς να κάνεις είναι να παλέψεις για την pole position η οποία θα σου δώσει το πλεονέκτημα της καθαρής πλευράς. Αν όχι, δεν βλέπω κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις. Ίσως να έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη απόσταση. Αντί για 8 μέτρα να ήταν 12 ή κάτι τέτοιο.
Ερ. (Tony Dodgins – Tony Dodgins Associates) Αν ήσουν σε θέση να ξεκινήσεις από την 3η θέση αντί για τη 2η θέση και μπορούσες να αλλάξεις θέσεις θα το έκανες;
FA: Ίσως να είχα κάνει κακή εκκίνηση, ποτέ δεν ξέρεις. Νομίζω ότι έκανα καλή εκκίνηση σήμερα, πέρασα τον Sebastian και αυτός ήταν ο στόχος.
Ερ. (Ian Parkes – The Press Association) Fernando, είπες ότι είσαι ευχαριστημένος με τη νίκη αλλά για να είμαστε ειλικρινής δεν έχω δει κάποιον οδηγό λιγότερο χαρούμενο στη μέση του βάθρου. Γιατί δεν μπορείς να είσαι ειλικρινής μαζί μας για μια φορά και να παραδεχτείς ότι αυτή η νίκη σου δόθηκε στο πιάτο;
SV: Μπορώ να φύγω;
Ερ. (Ian Parkes – The Press Association) Φύγε Sebastian! Sebastian, πες μας τι σκέφτεσαι;
FA: Ευτυχώς η επόμενη ερώτηση είναι για τον Sebastian. Όχι μείνε, μείνε. Όπως είπα νομίζω πως ήμασταν ανταγωνιστικοί την Παρασκευή. Νομίζω πως ήμουν πολύ ανταγωνιστικός την Παρασκευή με την πρώτη θέση. Τερμάτισα στη 2η θέση για 12 εκατοστά στις κατατακτήριες, νομίζω σήμερα κάναμε τον ταχύτερο γύρο στον αγώνα, έτσι θεωρώ πως συνολικά δεν ήμουν και πολύ αργός.
Ερ. (Miran Alisic – Korpmedia) Έχω μια ερώτηση για τον Sebastian. Νομίζω πως είχες κάποια παρόμοιες στιγμές με τον Mark, νοιώθεις υπερήφανος που αυτά που συνέβησαν στην Ferrari σήμερα δεν συνέβησαν στην ομάδα σου;
SV: Μήπως έχετε άλλη ερώτηση; Ναι, ίσως θα μπορούσαν να έχουν συγκρουστεί. Δεν είδα το συμβάν, ήμουν αρκετά πίσω. Πάντα τους έβλεπα να βγαίνουν από τη φουρκέτα ερχόμενος, οπότε δεν γνωρίζω κάτι. Μπορώ να μαντέψω αλλά δεν γνωρίζω. Φυσικά και η πρότασή μου δεν θα ήταν να συγκρουστούν διότι τότε θα είχατε πολλές ερωτήσεις που θα πρέπει να απαντήσω οπότε… Έκανα τον δικό μου αγώνα, προσπαθούσα να μείνω όσο πιο κοντά μπορούσα, προσπαθούσα να πιέσω. Δεν τα κατάφερα όμως και δεν είμαι ευχαριστημένος με αυτό. Δεν έχει σημασία με ποιον αγωνίζεσαι, είναι πάντα δύσκολα στη Formula 1 να προσπεράσεις και μερικές φορές πρέπει να πάρεις αρκετά ρίσκα. Όταν δεν μάχεσαι με τον ομόσταβλό σου αγωνίζεσαι για την ομάδα και οι δύο οδηγοί κοιτούν πως θα επωφεληθούν. Είχαμε ορισμένες στιγμές στην ομάδα μας φέτος και είναι αστείο που δεν βρισκόμαστε στο επίκεντρο αλλά έτσι είναι η ζωή τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα. Είμαι ευχαριστημένος με το πού βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή ως ομάδα. Μπορώ να πω ότι περισσότερη φασαρία έγινε έξω από την ομάδα παρά από μέσα. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ο Mark και εγώ κοιτάμε να κάνουμε το καλύτερο για τους εαυτούς μας αλλά πάνω από αυτό αγωνιζόμαστε για την ομάδα. Δεν πληρωνόμαστε από εσάς αλλά από τις ομάδες και αυτό νομίζω είναι κάτι που πρέπει να το σεβαστούμε.
Ερ. (Ralf Bach – R & B) Felipe, είπες ότι ήταν δική σου απόφαση να αφήσεις τον Fernando να περάσει, η πρώτη μου ερώτηση είναι γιατί πήρες αυτή την απόφαση ως οδηγός Formula 1 και η δεύτερη είναι αν έχεις ιδέα γιατί ο Rob Smedley σου ζήτησε συγνώμη;
FM: Όχι. (Όσον αφορά το πρώτο ερώτημα) Όπως είπα διότι δεν ήμουν τόσο καλός με τα σκληρά και έτσι έπρεπε να σκεφτούμε την ομάδα.
Ερ. (Livio Oricchio – O Estado de Sao Paulo) Felipe, ο Rubens χάλασε αρκετά την εικόνα του στη Βραζιλία όταν έκανε ότι έκανες εσύ σήμερα. Μέχρι σήμερα είχες την υποστήριξη της χώρας σου; Δεν ανησυχείς τώρα που έκανες ότι είχε κάνει ο Rubens μήπως χαλάσει η εικόνα σου στη Βραζιλία;
FM: Σίγουρα όχι. Είμαι επαγγελματίας και έχω δείξει καθ’ όλη την καριέρα μου πόσο επαγγελματίας είμαι. Και εσείς επίσης είστε επαγγελματίας και δουλεύετε για μία εταιρεία. Πιστεύω ότι κάνετε ό,τι χρειάζεται. Σήμερα λοιπόν έδειξα το πόσο επαγγελματίας είμαι.
Ερ. (Anne Giuntini – L΄Equipe) Για τον Fernando και τον Felipe, πάντα μιλάμε για το θέαμα, την αναγκαιότητα του θεάματος στη Formula 1. Πιστεύετε ότι οι φίλοι των αγώνων και του θεάματος θα είναι απογοητευμένοι σήμερα;
FA: Νομίζω ότι πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε θέαμα στον κόσμο, αλλά για τους θεατές όπως είπε ο Felipe και ο Sebastian λειτουργούμε για εταιρείες και ομάδες. Είδαμε φέτος ορισμένες φορές ατυχήματα μεταξύ ομόσταβλων και την απώλεια 42 βαθμών για την ομάδα. Σήμερα η Ferrari έβαλε 42 βαθμούς στο σακούλι, γι’ αυτό είμαστε εδώ.
Ερ. (Ted Kravitz – BBC Sport) Fernando, μετά το pitstop όταν ήσουν πίσω από τον Felipe ακούσαμε από τον ασύρματο το οποίο δεν ήταν ξεκάθαρο αλλά φάνηκε να λες στην ομάδα «σκεφτείτε τη νίκη». Το είπες αυτό;
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
ΥΓ: Απροπό, να πω ότι το this is ridicilous ήταν μεγαλοπρεπής παπαριά...
...α γειά σου.
Aν ειχαν κανονισει πριν τον αγωνα αυτο που εγινε και εφοσον ο Αλονσο ειχε σχεδον περασει τον Μασσα ηταν οντως ridiculus αυτο που εκανε ο Μασσα και εξεθεσε ολη την ομαδα. Δεχεσαι εκει το προσπερασμα που σχεδον σου εκανε ο αλλος και nor cat neither damage
To ότι ο Massa δεν άφησε με τη μια τη θέση του (που θα έπρεπε) είναι ένα θέμα. Αλλά η ατάκα του άλλου ήταν παπαριά γιατί δημιουργεί ένα κλίμα μπαμπούλα. Θα πρεπε ο Κυριάκος να τα χει ξεκαθαρίσει αυτά πριν τον αγώνα.
Κατά τ' άλλα πολύ απαλεψιά ρε παιδιά. Πηγαίντε για κανά μπάνιο...Εγω εχω την εντυπωση οτι τα ειχε ξεκαθαρισει απο πριν. Θα μου φαινοταν οτι ανοητοτερο να μην το ειχε κανει δεν ηταν και κανενα τρελο σεναριο 2-3 ειχαν το Σαββατο. Ο Μασσα το διογκωσε.
Μηπως επειδή το ΕΧΕΙ ξεκαθαρίσει , είπε ο Αλονσος ότι this is ridiculous ....
Μηπως η τόσο νωρίς ανανέωση του συμβολαίου του Μασσα είσαι σαν άτυπο όρο την νο2 θέση του παρουσία του Νάντο ... ?
Μήπως τα έχουν απολύτως ξεκαθαρισμένα στην Φερραρι ... ?
-
Πάντα ξεκαθαρισμένα τα είχαν στην Φερράρι
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Οι αηδιαστικές ερωτήσεις των (Βρετανών κυρίως) δημοσιογράφων (οι οποίοι προφανώς και δεν έκαναν τις ίδιες ερωτήσεις στους JB & LH):.
.
.
..
.
.
.... διαβάστε και την άποψη του Φεττελ για το γεγονός ... λέει λίγα ... αλλά με ουσία.
-
Τελείως εμετικοί όπως πάντα οι Εγγλέζοι.
-
Ο χρήστης St.Devote έγραψε:
Μηπως επειδή το ΕΧΕΙ ξεκαθαρίσει , είπε ο Αλονσος ότι this is ridiculous ....Μηπως η τόσο νωρίς ανανέωση του συμβολαίου του Μασσα είσαι σαν άτυπο όρο την νο2 θέση του παρουσία του Νάντο ... ?
Μήπως τα έχουν απολύτως ξεκαθαρισμένα στην Φερραρι ... ?
+πολλά
Και εγώ όταν άκουσα να λέει ο alonso 'ridiculus' σκέφτηκα ότι στο νέο συμβόλαιο του Massa θα υπάρχει όρος για τέτοιες περιπτώσεις. Μετά την αυστρία το 2002, ο Barichello είχε δηλώσει ότι στο συμβόλαιό του ανέφερε ότι πρέπει να παραχωρεί την θέση του. Αν δεν τον καίει τον Massa ή τον Barichello εμάς τι μας κόφτει? ΑΥΤΟ υπέγραψαν, ΑΥΤΟ τηρούν -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Κρίμα για τη FIA πάντως που δεν είχε την ίδια ακριβώς ευαισθησία στη Τουρκία όταν ο JB έμεινε πίσω από το LH. Άλλα ξέχασα άλλο 'save fuel' και άλλο '.... the other guy is faster....'.Για τους λοιπούς οπαδούς (McLaren κυρίως). Ξυδάκι παιδάκια. Όταν κανέτε εσείς είναι άγια όταν τα κάνουν οι άλλοι είναι κατακριτέα? Φαρισσαίοι ...... Δεν περίμενα βέβαια κάτι καλύτερο από τον EJ (γνωστή πο@τάνα) αλλά in your face δούλεμα...... και να το μασάνε οι έξυπνοι Ελληναράδες του forum....
3 birds were sitting.
Χωρίς να έχεις διαβάσει τα ποστ εδώ μέσα, μπαίνεις να πεις την κλασική παπαριά που λες κάθε φορά που έχουμε team orders.
Ποιοι είναι οι οπαδοί (McLaren κυρίως) που κατηγόρησαν την Ferrari στην περίπτωση αυτή;
20 σελίδες μόνοι σας μαλώνετε με φανταστικούς εχθρούς.Όσο για το πρώτο, αν δεν καταλαβαίνεις την διαφορά μεταξύ του 'διατηρείστε τις θέσεις σας' και μάλιστα μασκαρεμένο, με το κάνε στην άκρη να περάσει ο άλλος και μάλιστα φόρα παρτίδα, το πρόβλημα είναι δικό σου όχι της FIA.
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Όσο για το πρώτο, αν δεν καταλαβαίνεις την διαφορά μεταξύ του 'διατηρείστε τις θέσεις σας' και μάλιστα μασκαρεμένο, με το κάνε στην άκρη να περάσει ο άλλος και μάλιστα φόρα παρτίδα, το πρόβλημα είναι δικό σου όχι της FIA.Τα team orders είναι team orders είτε αν έρχονται σε μορφή 'διατηρήστε τις θέσεις σας' ή 'ο άλλος είναι πιο γρήγορος' ή απλά βάζουν τη καλύτερη αεροτομή στον άλλον.
Ίδιο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ έχουν όλα τα παραπάνω...και πρακτικά ίδια αλλοίωση...απλά οι άλλοι είναι πιο πονηροί από τη Φερράρι...
-
Ε ωραία αφού και η κλεψιά είναι κλεψιά, ισόβια άμα κλέψεις τράπεζα, ισόβια και αμά κλέψεις καραμέλα.
Ferrari legal system -
Καθώς ζητήθηκε διευκρίνηση.
Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ή το baseball δεν είναι αθλήματα. Το ποδόσφαιρο που παίζεις με τους φίλους είναι άθλημα.
Πόσο είναι δυνατό να θεωρηθεί άθλημα κάτι στο οποίο ο άλλος πέφτει κάτω κάνοντας θέατρο ώστε να εκμαιεύσει την κόκκινη κάρτα για τον αντίπαλο? Πόσο θεμιτό και αθλητικό είναι το χέρι του Θεού? Πόσο θεμιτό είναι το γκολ από καταφανή θέση off-side. Πόσο θεμιτή είναι η καρατιά στο στέρνο ή η θώπευση του μαλακού υπογαστρίου του επιθετικού ώστε να φύγει από την θέση που είναι στη μεγάλη περιοχή?
Έτσι λοιπόν καθώς όπου υπάρχει το χρήμα ο αθλητισμός φεύγει από το παράθυρο και μπαίνουν οι πολυεθνικές μένει μόνον το θέαμα. Όλοι μας είδαμε και απολαύσαμε το τελικό του CL ή το τελικό του World Cup. Όλοι μας θα δούμε το παγκόσμιο στο basket. Τι σχέση όμως έχει το αθλητικό ιδεώδες όταν ο αντίπαλος θα χρησιμοποιήσει κάθε αθέμιτο ή θεμιτό μέσο για να κερδίσει.
Πόσο αθλητική ήταν η McLaren όταν έριχνε μία ματιά στις λύσεις της Ferrari το 2007? Πόσο αθλητική ήταν η Ferrari όταν το 2002 κανόνιζε το αποτέλεσμα της Αυστρίας? Πόσο αθλητικές είναι οι ομάδες όταν στις διάφορες συναντήσεις προτάσουν πρώτα το δικό τους συμφέρον και μετά το συμφέρον του 'sport'?
Η F1 έχει πάψει από την εποχή των πρώτων διαφημίσεων (με πρωτοστάτη την Lotus που για δες σύμπτωση ήταν Αγγλική Εταιρεία ....) έπαψε να είναι sport και έγινε multi-million enterprize.
Οπότε δεν κάθομαι πια να συζητήσω αν είναι άθλημα η F1. Όσο άθλημα είναι η επαγγελματική πάλη... (WWE και δεν συμαζεύεται).
Θα μου πεις βέβαια γιατί τότε στην Τουρκία είχες προβάλει ενστάσεις όσον αφορά το τρόπο με τον οποίο η Mclaren καθόρισε το αποτέλεσμα. Για τον ίδιο λόγο που εχθές κανείς δεν στάθηκε στο γεγονός ότι ο JB έμεινε καρτερικά πίσω από τον LH παρόλο που στο τελευταίο τρίτο του αγώνα ήταν πιο γρήγορος. Το γεγονός ότι ο LH πάει για το πρωτάθλημα από πλευράς της McLaren νομίζω ότι είναι σαφές.
ΥΓ. Η μόνη περιπτώση να κερδίσουν αγώνα οι Massa, Button είναι μόνον αν πίσω τους υπάρχει μονοθέσιο άλλης ομάδας. Για την RB λόγω της υστεροφημίας του MW (ο οποίος και λόγω ηλικίας το παίζει ασυμπίεστο υγρό και βέβαια φέρει και τη βοήθεια του Αγγλικού Δημοσιογραφικού lobby ... θα ήταν ενδιαφέρον αν ο MW ήταν Γερμανός και ο SV Άγγλος να δούμε τι θα έγραφαν οι λάτρεις του σπορτ Βρεταννοί) αυτό δεν ισχύει και είναι ο λόγος που φέτος εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η RB δεν θα πάρει κανέναν τίτλο.....
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Κρίμα για τη FIA πάντως που δεν είχε την ίδια ακριβώς ευαισθησία στη Τουρκία όταν ο JB έμεινε πίσω από το LH. Άλλα ξέχασα άλλο 'save fuel' και άλλο '.... the other guy is faster....'.
Για τους λοιπούς οπαδούς (McLaren κυρίως). Ξυδάκι παιδάκια. Όταν κανέτε εσείς είναι άγια όταν τα κάνουν οι άλλοι είναι κατακριτέα? Φαρισσαίοι ...... Δεν περίμενα βέβαια κάτι καλύτερο από τον EJ (γνωστή πο@τάνα) αλλά in your face δούλεμα...... και να το μασάνε οι έξυπνοι Ελληναράδες του forum....
3 birds were sitting.
Χωρίς να έχεις διαβάσει τα ποστ εδώ μέσα, μπαίνεις να πεις την κλασική παπαριά που λες κάθε φορά που έχουμε team orders.
Ποιοι είναι οι οπαδοί (McLaren κυρίως) που κατηγόρησαν την Ferrari στην περίπτωση αυτή;
20 σελίδες μόνοι σας μαλώνετε με φανταστικούς εχθρούς.Όσο για το πρώτο, αν δεν καταλαβαίνεις την διαφορά μεταξύ του 'διατηρείστε τις θέσεις σας' και μάλιστα μασκαρεμένο, με το κάνε στην άκρη να περάσει ο άλλος και μάλιστα φόρα παρτίδα, το πρόβλημα είναι δικό σου όχι της FIA.
4 birds watching.... Απλά η Φερράρι κάνει in your face αυτό που η McLaren κάνει πριν τον αγώνα. Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις τότε το πρόβλημα είναι δικό σου και όχι δικό μου.
ΥΓ. Τυχαίο ότι αυτοί που δηλώνουν αηδιασμένοι από το αποτέλεσμα είναι οπαδοί της Mclaren?? Δεν νομίζω.....
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Ε ωραία αφού και η κλεψιά είναι κλεψιά, ισόβια άμα κλέψεις τράπεζα, ισόβια και αμά κλέψεις καραμέλα.
Ferrari legal systemΒάζεις στην ίδια μοίρα μια κοινωνική και νομική παρανομία με τους κανονισμούς ενός σπορ?
-
Ο χρήστης sparticle έγραψε:
Και, χωρίς να θέλω να γίνω κακός (ειλικρινά όμως), αυτόν τον Button που ποτέ μου δεν τον συμπάθησα, γιατί τον πήρατε εκεί στη McLaren ρε παιδιά; Για να πουλήσει καπελάκια μόνο; Σε ένα Σαββατοκύριακο που ήταν παντού σαφώς ταχύτερος του Hamilton, τον είδα με φρέσκα ελαστικά να κάθεται Παναγίτσα από πίσω του. Μπορεί να είναι προφανές ότι η ομάδα υποστηρίζει Hamilton, αλλά μην το μετανιώσει στο τέλος και μετράει τα πονταλάκια που άφησε εδώ κι εκεί ο Button για πάρτη του...Τον πήραμε για να κερδίζει αγώνες και για να είναι δεύτερος στο πρωτάθλημα με ουκ ολίγους βαθμούς. Και από ότι θυμάμαι μεχρί τώρα δεν έχει κάνει στην άκρη για να περάσει ο Hamilton. Διακρίνεια καμία διαφορά με τον Massa πχ;
Το σαφώς ταχύτερος που το είδες δεν ξέρω, αλλά ας πούμε ότι ήταν.
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα περνούσε τον Hamilton; Η επιτυχημένη αντίστοιχη προσπάθεια του Alonso, η ευκολία των προσπερασμάτων ή η ανικανότητα του Hamilton σε μονομαχίες;Άλλα άντε και μπορούσε να τον περάσει. Τι έχει να κερδίσει η McLaren που βρίσκεται στο 4-5 χωρίς να απειλεί και χωρίς να απειλείται, αφήνοντας τους οδηγούς της να μάχονται όταν μάλιστα ο πρωτοπόρος της βαθμολογιάς είναι μπροστά;
Γιατί δεν είχατε αντίστοιχες απορίες οταν η McLaren έκανε το 1-2 με τον Hamilton να μην πίεζει τον Button ενώ πριν είχε πάρει αμπάριζα το μισό grid;
Γιατι τόσος πόνος με τον Button σε αυτό τον αγώνα;
Γιατί κάθε φορά που εφαρμόζι η Ferrari team orders συζητάμε τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά χωρίς κανείς ουσιαστικά να κατηγορεί την scuderia;
Όποιος θέλει απαντάει.
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Ferrari legal systemΤώρα για πες μου που είναι η διαφορά στο τελικό αποτελέσμα (τράπεζα και καραμέλα). Όταν λέμε save fuel και δεν επιτρέπουμε αλλαγή θέσης γιατί είναι διαφορετικό από το να πούμε 'he is faster than you' και να έχουμε αλλαγή θέσης. Και στην μία και στην άλλη είναι αλλοίωση αποτελέσματος (στο προσπέρασμα που δεν έγινε ενώ μπορούσε και στο προσπέρασμα που έγινε ενώ δεν θα έπρεπε).
Οπότε το καραμέλα σε αντιδιαστολή με τράπεζα όπως λες εσύ δεν ισχύει επουδενί κατά τη γνώμη μου. Και στα δύο ή είναι κλοπή τράπεζας ή κλοπή καραμέλας καθώς το ίδιο αποτέλεσμα έφεραν (κατ εσέ αλλοίωση αποτελέσματος). ΙΜΗΟ δεν είναι τίποτα και τα δύο και απλά είναι μέσα στους όρους του παιγνιδιού. Αλλά το έχετε πιάσει τυφλωμένοι από το μίσος έναντι του MS το 2002 και 8 χρόνια μετά συνεχίζετε το ίδιο τροπάριο περί sportsmanship. Δεν θυμάμαι όμως να το εφαρμόζατε και πάρα πολύ όταν το sportsmanship δεν σας βόλευε...
Και για να σε τσιγκλίσω λίγο καθώς όλοι μας έχουμε επιλεκτική μνήμη ...περνώ το SC ενώ στη πίστα ένα μονοθέσιο έχει γίνει σμπαράλια και τιμωρούμε 20 γύρους μετά με μία ποινή που δεν αλλάζει την τελική μου θέση στην κατάταξη.... McLaren Legal System.....
Βέβαια να μην ξεχάσουμε ότι τρέχετε στους αγώνες ακόμα υπό αναστολή μετά τα γεγονότα του 2007. Ας είναι καλά οι υπόλοιποι εγκληματίες που δεν πέρασε του Mosley γιατί τα ασημί μονοθέσια θα τα βλέπαμε μόνον σε ταινίες από την προηγούμενη δεκαετία....
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
4 birds watching.... Απλά η Φερράρι κάνει in your face αυτό που η McLaren κάνει πριν τον αγώνα. Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις τότε το πρόβλημα είναι δικό σου και όχι δικό μου.ΥΓ. Τυχαίο ότι αυτοί που δηλώνουν αηδιασμένοι από το αποτέλεσμα είναι οπαδοί της Mclaren?? Δεν νομίζω.....
Ποιοι καρδιά μου;
Ποιοι McLarenικοί δήλωσαν εδώ στο forum αηδιασμένοι από το αποτέλεσμα;
Ευφυολογήματα μπορούμε να γράφουμε μέχρι αύριο, στην ουσία ότι απαντάς συνεχώς σε κατηγορίες που δεν γίνονται έχεις να μας πεις κάτι;
2010 Grand Prix Santander von Deutschland