-
Με αυτά που διαβάζω στο forum,σε παλιότερα topics...σκέφτομαι και τα Hyundai i10,Suzuki Swift και Renault Twingo (αυτόματα).
Ποιά είναι η καλύτερη λύση? (ομαλές αλλαγές ταχ.,καλό αυτομ. κιβ. κτλ).
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
To αυτόματο κιβώτιο είναι κοινό για τα τρίδυμα και είναι το ΜΜΤ της Toyota όπως και το μοτέρ βενζίνης που είναι επίσης Toyota.Ετσι, ετσι.
ΕΙναι παρα πολυ οικονομικα σε καταναλωση, αλλα εχουν θεματακι σε ΜΕΓΑΛΕΣ ανηφορες (σε αποτομη κλιση δεν ξεκινανε ευκολα).
Κλασικα αυτοματα 4αρια κιβωτια θα ελεγα να τα αποφυγεις, γιατι σε τοσο μικρους κινητηρες 'πνιγουν' τελειως τις επιδοσεις. Προτιμησε καποιο σειριακο με αυτοματοποιημενο συμπλεκτη, οπως τα τριδυμα, το Παντα, το Σουιφτ, το Κολτ κ.ά. -
Ναι αλλα ποιό απο όλα? (Aygo,107,C1,Swift,Twngo)
To cοlt εχω διαβάσει ότι είναι πολύ καλό,αλλα είναι επίσης και ακριβό και δεν μου πολύ αρέσει οπτικά.
-
Εγώ θα ήμουν μεταξύ Twingo και Swift. Τα τρίδυμα μου αρέσουν αλλά τα άλλα 2 τα θεωρώ πιο αυτοκίνητα σε θέματα ποιότητας υλικών και φινιρίσματος.
-
Για λόγους αξιοπιστίας -γνήσιο γιαπωνέζικο- και μεγαλύτερης πρακτικότητας (μέχρι και συρόμενο πίσω κάθισμα έχει) θα σου πρότεινα το **Cuore ** αυτόματο (ξαδερφάκι των Aygo/107/C1), που το δίνουν και σε άτοκες δόσεις (45% προκαταβολή και 24 άτοκες δόσεις ή 60% προκαταβολή και 36 άτοκες δόσεις ).Έχει μεν κλασσικό 4άρι αυτόματο, αλλά στην πράξη δεν υστερεί συγκριτικά με το ημιαυτόματο ΜΜΤ του Aygo.
-
Βαλε σειρα προταιρεοτητας και οδηγησε αυτο που θες να αγορασεις, στις εκδοσεις που σε ενδιαφερουν.
Παντως το aygo σε χειροκινητο ειναι ενα καθολα τιμιο, οικονομικοτατο και αξιοπιστο αυτοκινητο και με κορυφαια υποστηριξη μετα την πωληση. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Εγώ θα ήμουν μεταξύ Twingo και Swift. Τα τρίδυμα μου αρέσουν αλλά τα άλλα 2 τα θεωρώ πιο αυτοκίνητα σε θέματα ποιότητας υλικών και φινιρίσματος.Συμφωνω σε ολα (πολυ συμφωνουμε τελευταια... )
Το ταπερ στο ταμπλο, οι διακοπτες των παραθυρων και το (δειγμα) χωρου αποσκευων, καθιστουν τα τριδυμα απορριπτεα για μενα, παρα τη ζωντανια και την οικονομια του κινητηρα.
Το τβινγκο ειναι πιο 'φρεσκο' (αλλα μονο 3θυρο, μεγαλο μειον για μενα, δεν ξερω βεβαια αν σε νοιαζει).
Το σβιφτ, αν και τα 'χει τα χρονακια του, δεν εχει ξεπεραστει. Πρεπει ομως να 'ναι πιο ακριβο(;), ενω το αυτοματο ερχεται μονο 5θυρο(;). (Το Σβιφτ το 'χα εξετασει πριν 4,5 χρονια, οταν πηραμε το Panda Dualogic. Δεν ξερω τι αλλαγες (facelift) εχει απο τοτε και αν ισχυουν αυτα που γραφω για τιμη και πορτες).
Το Παντα ειναι κι αυτο παλιο, αλλα απο σχεση τιμης/αξιας δεν παιζεται (εγραψες ομως νομιζω παραπανω οτι δεν σου αρεσει).
Αναλογα με το τι προτιμας απο πορτες, Twigno ή Swift. -
Βασικά ενδιαφέρομαι για αυτά που έχουν αυτόματο και σειριακό κιβώτιο.
Αυτό όμως που με ενδιαφέρει πιο πολύ είναι ποια έχουν ομάλες αλλαγές,είναι πιο αξιόπιστα και δεν παρουσιάζουν μηχ. προβλήματα.Σχεδόν για όλα,εχω διαβάσει για προβλήματα που παρουσιάζουν.
Δεν θα με πείραζε να είναι 3θυρο η 5θυρο,αρκεί βέβαια να είναι καλύτερο απο το άλλο.
Τα 3δυμα εκτός του ότι είναι ακριβά,έχουν τα προβληματάκια τους και στο κιβώτιο και στον εξοπλισμό.Με βάση την εγγύηση η καλύτερη επιλογή θα ήταν το Aygo.
Tο swift είναι 5θυρο,1.3 και ωραίο αυτοκίνητο,αλλά διαβάζω στην αξιολόγηση του 'Κατα:Σχέσεις κιβωτίου' (με ότι σημαίνει αυτό).
Για το Τwingo δεν ξέρω και πολλά,στα μείον ότι ειναι 3θυρο,το εσωτερικό του και ότι έχει 2 χρόνια εγγύηση (1 λιγότερο απο τη Suzuki νομίζω).
Υπάρχουν και τα Cuore,Colt,Alto,Panda που δεν μου πολύ αρέσουν.
-
Ο χρήστης Nick2323 έγραψε:
Βασικά ενδιαφέρομαι για αυτά που έχουν αυτόματο και σειριακό κιβώτιο.Σκοπευεις να χρησιμοποιεις το σειριακο?
-
To Twingo αν μπεί κάποιο ποσό δόσεις έχει 5 χρόνια εγγύηση και 5 χρόνια οδική βοήθεια!
Καθόλου άσχημες εγγυήσεις! Και έχει επιτόκιο μόνο 1,9%!Μετρητοίς έχει 2 χρόνια εγγύηση αλλά έχει έκπτωση περίπου 800 euro! Οπότε αν θέλεις μπορείς να στερηθείς κάποιο από το ποσό της έκπτωσης και να βάλεις επέκταση εγγύησης για 3 χρόνια με κάποιο ποσό γύρω στα 400 euro - με επιφύλαξη το ποσό!
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Σκοπευεις να χρησιμοποιεις το σειριακο?Ναι,είναι και πιο αξιόπιστο αν δεν κάνω λάθος...
To Twingo αν μπεί κάποιο ποσό δόσεις έχει 5 χρόνια εγγύηση και 5 χρόνια οδική βοήθεια!
Καθόλου άσχημες εγγυήσεις! Και έχει επιτόκιο μόνο 1,9%!Μετρητοίς έχει 2 χρόνια εγγύηση αλλά έχει έκπτωση περίπου 800 euro! Οπότε αν θέλεις μπορείς να στερηθείς κάποιο από το ποσό της έκπτωσης και να βάλεις επέκταση εγγύησης για 3 χρόνια με κάποιο ποσό γύρω στα 400 euro - με επιφύλαξη το ποσό!
Το έχω διαβάσει αυτό,απλά έλεγα για εγγύηση χώρις να πληρώσεις εσυ κάτι.Αν το αυτόκινητο αξίζει δεν θα με ενοχλήσει η εγγύηση.
-
Βασικά ενδιαφέρομαι για αυτά που έχουν αυτόματο και σειριακό κιβώτιο.Αυτό όμως που με ενδιαφέρει πιο πολύ είναι ποια έχουν ομάλες αλλαγές,είναι πιο αξιόπιστα και δεν παρουσιάζουν μηχ. προβλήματα.
Τις πιο ομαλές αλλαγές σε αυτόματα κιβώτια θεωρώ οτι έχουν τα 'κλασικά αυτόματα' και τα DSG.
Τα 'κλασικά αυτόματα' όμως έχουν πιο υψηλή κατανάλωση σε σχέση με τα σειριακά.
Τα DSG είναι ακριβά (καθότι κορυφαία)θα πρότεινα λοιπόν με βάση τις προτεραιότητες σου (ομαλές αλλαγές και αξιοπιστία) τα εξής:
Daihatsu Cuore & Sirion (εχουν και πολλές άτοκες δόσεις)
Opel Agila (και το αδερφάκι του Suzuki Swift) και σε μεταχειρισμένο το Honda Jazz με το CVT κιβώτιο. -
Ο χρήστης jpl73 έγραψε:
θα πρότεινα λοιπόν με βάση τις προτεραιότητες σου (ομαλές αλλαγές και αξιοπιστία) τα εξής:
Daihatsu Cuore & Sirion (εχουν και πολλές άτοκες δόσεις)
Opel Agila (και το αδερφάκι του Suzuki Swift) και σε μεταχειρισμένο το Honda Jazz με το CVT κιβώτιο.Τα εχω δει και αυτά,αλλά δεν μου αρέσουν,επίσης βλέπω ότι είναι και λίγο ακριβά (χωρίς οκον.οφέλη κτλ)
Δλδ απο αυτά που εχω γράψει,καλύτερα το swift?
-
Τα τρίδυμα είναι ακριβώς τα ίδια μηχανικά. Έχω το aygo, είχα κάνει test drive το 107 και ο κουμπάρος μου έχει το C1. Και τα συγκεκριμένα είναι αυτόματα με το ίδιο ακριβώς κιβώτιο.
Το μόνο που χρειάστηκε το δικό μου κιβώτιο ήταν ένα reset στα 23000 χλμ και 2 χρόνια γιατί είχε αλλάξει ελαφρώς η συμπεριφορά του κιβωτίου. Κατά τα άλλα είμαι ευχαριστημένος και πρόκειται για σαφώς καλύτερο κιβώτιο από smart 1ης γεννιάς. Και σίγουρα δουλεύει καλά και αυτόματα και σειριακά, ενώ για κλασσικό αυτόματο θεωρώ πως είναι πολύ λίγα τα κυβικά.
Σου παραθέτω προηγούμενη διμοσιευσή μου στο ''πιο 1000αρι να αγοράσω''..Από την εμπειρία μου απο το 2 ετών ΑΥΓΟ μου(είναι και αυτόματο) μπορώ να πω τα εξής
+
Αξιόπιστο μηχανικα (Γιαπωνέζα Μαμά}
Ζωντανός κινητήρας(Γιαπωνέζα Μαμά}
Καλό πάτημα- κράτημα για το μεγεθός του (Γάλλος Μπαμπας)
Καλή αίσθηση τιμονιού (Γάλλος Μπαμπας)
Ευκολία χρήσης και παρκαρισματος λόγω μεγεθους.
Καλοί χώροι εσωτερικού χωρίς να αισθάνεσαι κλειστοφοβικά!!
6ετής εγγύησηΑπογοητευτικό εσωτερικό με φθηνά πλαστικά και μέτρια συναρμολόγηση,( η μαμα πρέπει να ντρέπεται για αυτό )
Μέτρια άνεση και χοροπηδήματα λόγω μεγέθους και σφικτής ανάρτησης
Μέτρια φρένα που στο δικό μου, σε ενα βαθμό, το σώζει το σειρακό που κατεβάζει μόνο του
Δύσχρηστος χώρος αποσκευών, αλλά για τα ψώνια ή το καρότσι του μωρύ είναι ΟΚ. Ποτέ και τα 2 μαζί.
Ακριβό για αυτό που είναι ειδικά στην έκδοση μου.Το ήθελα αποκλειστικά για πόλη,μικρό, τετραθέσιο, 1000αρι και αυτόματο οπότε η επιλογή ήταν μονόδρομος.Από τα αδελφάκια του το έβρισκα πιο όμορφο, αλλά και από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό, και προτίμισα τα 6 χρόνια εγγύησης από την ελαφρώς καλύτερη τιμή...
Πάντως 2-3 ταξίδια που έκανα μαζί του (200- 350 κμ) αναγκαστικά είτε λόγω βλάβης του impreza είτε γιατί περίμενα το q5 και δεν είχα άλλο, μπορώ να πώ ότι το διασκέδασα κιόλας(αναφέρω τα μεγάλα για να φανεί με τι συγκρίνω). Αυτό δε σημαίνει οτι δεν κάνει θόρυβο ή δεν κουράζουν τα καθίσματα μετά απο πολύωρη χρήση(Εδώ που τα λέμε και το impreza τον είχε το θόρυβο του και τα καθίσματα δεν ήταν και τα καλύτερα). Στην εθνική δεν είχε πρόβλημα με 2 άτομα και ελάχιστα παγκάζια στα 130-140 ενω στον επαρχιακό διασκέδαζα με το σειριακό. Και απο βενζίνη εννοείται ούτε η μισή σε σχέση με τα τετρακίνητα 2λίτρα, αλλά όπως δεν επιλέγω το μεγάλο στην πόλη, δε θέλω το μικρό στο ταξίδι.
Συμπερασματικά θα πω ότι για μεσα στην πόλη είναι πολύ καλό, στο ταξίδι θα κουράσει, το εσωτερικό του είναι φτωχό και κακό ποιοτικά αν και χαρούμενο, και μάλλον ακριβό για αυτό που είναι ειδικά στην δική μου έκδοση. Έχεις βέβαια και τα 6 χρόνια εγγύησης, αλλά απο ποιότητα το ΑΥΓΟ δεν είναι αυτό που περιμένεις από ένα ΤΟΥΟΤΑ στο εσωτερικό του. Η ηρωική corola του 85 των φοιτητικών και ναυτικών μου χρόνων που είχα από το 96 έως το 2001 μάλλον είχε ανώτερο εσωτερικό ποιοτικά.
Ελπίζω να βοήθησα... -
Τελικά η έκπτωση κυμαίνεται και στις απλές εκδόσεις twingo μέχρι -1.200. Ημουν σήμερα από μια αντιπροσωπεία γ κάτι που ήθελα.
-
Αυτό όμως που με ενδιαφέρει πιο πολύ είναι ποια έχουν ομάλες αλλαγές,είναι πιο αξιόπιστα και δεν παρουσιάζουν μηχ. προβλήματα.
Σαν να μου περιγραφεις το Colt...
Μετα απο ενα χρονο σε test drive εγω κατεληξα σε αυτο για τους παραπανω κ.α. λογους.Σαν value for money στο συνιστω με τα χιλια
Μιας κ λοιπον λεφτα για το dsg δεν υπαρχουν απο οτι καταλαβα
θα σου προτεινα μεταχειρισμενο honda jazz ή colt με τις ευκαιριες που παιζουν τωρα μιας κ οταν σκεφτεσαι για αγορα αυτοματου αυτοκινητου πρωτα θα σκεφτεις το κιβωτιο καθαυτο κ μετα ολα τα αλλα
(με την καμια μην παρεις τους χιλιαριδες κουβαδες με αυτοματο.επιδοσεις χαλια,οτι να ναι εγκεφαλος κιβωτιων.Δεν θελω να σκεφτομαι τι θα γινει αν σου πεταχτει κανεις απο στενο σε ανηφορικο δρομο κ αναγκαστεις να κοψεις Αφιερωσε χρονο κ ψαξου για test drive κ θα με θυμηθεις) -
Σήμερα πήρα απάντηση για το Colt και μου είπαν ότι μαζί με τα έξοδα κάνει περίπου 14600.Αν δεν ήταν τόσο άσχημο δεν θα με πείραζε η τιμή του.
Για το Swift μου είπαν περίπου 13700 (λίγο ακριβό,+ ότι εχω ακούσει για προβλήματα που παρουσιάζει) και για το Τwingo περίπου 12800,όμως για επέκταση εγγύησης απο 2 σε 5 χρόνια,θέλει 600.Δεν ξέρω αν το Τwingo έχει και αυτό προβλήματα.
Σκέφτομαι και το Opel Corsa,αλλα δεν νομίζω να είναι και αυτό πολύ καλό.Το είχα διαβάσει εδώ νομίζω σε παλιότερα θέματα.
Άλλες επιλογές υπάρχουν?
-
Άλλες επιλογές υπάρχουν?Κάποιο απ' αυτά!
http://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/91150.asp -
edit: πάρε ότι θες
-
Αντε παλι θα το ξαναπω
οσοι κανετε τις προτασεις σας εχετε δοκιμασει κ τα κιβωτια??
Φιλε elteo εχεις δοκιμασει το easytronic του 1.2 στο cοrsa κ εμεινες ευχαριστημενος??
Toyota Aygo ή Peugeot 107 (auto)?