-
οταν λεω πουσαρισμενα εννοω αυτοκινητα με μπλοκ 1400 κ εκ με 180 και 200 αλογα απο το εργοστασιο
!!!
Δεν εχω κανενα προβλημα να παραδεχτω τους Turbo ως την μονη λυση αλλα αυτα που βλεπω στα συνεργεια και ακουω και διαβαζω σε φορουμ ειναι λιγο αποτρεπτικά ( μερικες φορες)...
μακαρι να υπερχει καποιο στατιστικο στοιχειο με μεγαλο πληθος Turbo αυτοκινητων** με μεσο κοστος αγορας** που να δειχνει την ικανοτητα των Turbo στον χρονο και τοτε ναι θα συμφωνησω πως αλλαξε η εποχη στην αυτοκινηση και δεν ειναι μονο θεμα εντυπωσιασμου του πελατη στα νουμερα των ιππων.
Εκει που συμφωνω για τα Turbo ειναι οι φοβερες ρεπριζ τους απο χαμηλα !!
Αλλα τονιζω ξανα σε θεματα καταναλωσης πολης εχω πειρα στο θεμα και δεν το συστήνω τοσο το Turbo στην πολη τουλαχιστον για καποιον που δεν ξερει να οδηγει Turbo κινητηρα οπως ειπες -
δεν ειμαστε μιας και ουσιαστικα το turbo vs ατμο ειναι σημαντικος παραγοντας στο συγκριτικο μας
εγω απο την αλλη βλεποντας και δικες μου καταναλωσεις δεδομενης της κατηγοριας , αλλα ειδικα 122αρια golf που ξερω , αλλα ακομα και mito που ειναι πιο 'πουσσαρισμενο' θα ελεγα οτι το τουρμπατο μπορει να γινει ιδιαιτερα οικονομικο κατι το οποιο δεδομενων και των επιδοσεων δινει ενα διττο χαρακτηρα σε αυτοκινητα που εχουν τετοια μοτερ, δηλαδη και 'ταξι' και 'γκαζιαρικα' , τα ατμοσφαιρικα απο την αλλη ειναι ή το ενα ή το αλλο
-
Από Δευτέρα μπορώ να σας πώ και τι κοστίζει ένα τυπικό μικροτρακάρισμα στο Bravo....
Tαπεινή μου γνώμη , τα Turbo καίνε (σίγουρα της Fiat,για τα αλλα δεν εχω εικόνα) και κυρίως όταν τα 'πατάς' .
29300 χιλιόμετρα σε κίνηση αποκλειστικά **εκτός ** πόλης με μέση ταχύτητα 58 χιλιόμετρα 9,8l/100km.
Μιλάμε βέβαια για το 150αρι Bravo.
Μου φαίνεται όμως ουτοπικό να έχεις Turbo και να αναζητείς την οικονομική οδήγηση. -
ωωωωωωωπαααααα!
τα 9.8 για 150 (real @ρχιδατα ) αλογα και ενα σχετικα βαρυ αυτοκινητο ειναι μεγαλη καταναλωση?
ε οχι δεν ειναι
και μην το συγκρινεις με ενα 1400αρι ατμοσφαιρικο ψοφιμι, αλλα με το ενδεχομενο ατμοσφαιρικο 2λιτρο που υποκαθιστα το μοτερ σου
τοση καταναλωση και βαλε εκαναν για πλακα κατι ατμοσφαικα 1600αρια με 120 ψωροαλογα
ΥΓ μια μιτο που ειναι πιο ελαφρια παιζει ανετα στο 8αρι
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Μου φαίνεται όμως ουτοπικό να έχεις Turbo και να αναζητείς την οικονομική οδήγηση.
Δεν το νομίζω. Ένα αυτοκίνητο κατηγορίας Β με μικρό υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα (Polo TSI, Clio TCe, Punto MAir) έχει κατασκευαστεί έτσι ώστε να λειτουργεί υπέρ της χαμηλής κατανάλωσης. Ούτως ή άλλως οι ροπές των κινητήρων στα πιο πάνω παραδείγματα αποδίδονται χαμηλά κι έτσι ο οδηγός δε χρειάζεται να καταφεύγει στον επιλογέα για ψύλλου πήδημα. Όσο οι στροφές διατηρούνται χαμηλά (με ικανοποιητικότατες ρεπρίζ παρά ταύτα) τόσο η κατανάλωση θα είναι χαμηλή.
Τα κοντά 10 λίτρα που αναφέρεις σε συνθήκες εκτός πόλης είναι υπερβολικά και δείχνουν τον οδηγικό σου χαρακτήρα. Πιστεύω ότι οι ήρεμοι οδηγοί, ει δυνατόν προερχόμενοι από 8v ατμοσφαιρικά σύνολα με απόδοση ροπής χαμηλά, θα μπορέσουν να προσαρμοστούν άμεσα στη φιλοσοφία ενός υπερτροφοδοτούμενου συνόλου της μικρής/μικρομεσαίας κατηγορίας και αν έχουν γνώμωνα τη χαμηλή κατανάλωση θα την πετύχουν πολύ εύκολα δίχως να χρειαστεί να αλλάξουν κάτι από το, χαλαρό, οδηγικό τους στυλ.
Πίσω στο θέμα, μεταξύ των δύο για ως επί το πλείστον αστική χρήση δε θα διάλεγα κανένα. Θα κοιτούσα τα μικρά τους αδερφάκια, ήτοι το Punto και το Yaris. Αυτό φυσικά σε περίπτωση που θα μπορούσα να κάνω παραχώρηση στους παρεχόμενους χώρους.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ωωωωωωωπαααααα!
τα 9.8 για 150 (real @ρχιδατα ) αλογα και ενα σχετικα βαρυ αυτοκινητο ειναι μεγαλη καταναλωση?ε οχι δεν ειναι
και μην το συγκρινεις με ενα 1400αρι ατμοσφαιρικο ψοφιμι, αλλα με το ενδεχομενο ατμοσφαιρικο 2λιτρο που υποκαθιστα το μοτερ σου
τοση καταναλωση και βαλε εκαναν για πλακα κατι ατμοσφαικα 1600αρια με 120 ψωροαλογα
Φεεεεεεεεεεετααα!
Φίλε QsisVTS , ουσιαστικά το ίδιο λέμε με διαφορετική διατύπωση.
Σήμερα στο κυνήγι της κατανάλωσης που έχει επιδοθεί η μικρομεσαία κατηγορία,τα 9,8 και τα 10-11 λίτρα σε πολύ κόσμο θα φαντάζουν πολλά.
Εμένα για παράδειγμα δεν με ενοχλεί (προς το παρών ).
Γι αυτό και όλη αυτή η γκρίνια 'καίει δεν καίει'.
Γι αυτό και εγω προτείνω , μικρότερη κατηγορία! -
με ΠΟΛΥ πόλη μέσα και μ.ω.τ. τα 40 χλμ/ώρα έχω 8.8 λίτρα.
για 1800 turbo νομίζω ότι είναι τέλειο.
όταν είχα 1600 ατμο με 110 για τις ίδιες διαδρομές είχα 8.5
big deal δηλ. γιατί το τούρμπο όταν γουσταρήσω το σκίζω και το ευχαριστιέμαι. Ενώ το ατμο όσο κ να ήθελα δεν πήγαινε.
-
Μεταξύ των 2, golf 1.2 tsi.
Άλλο ένα δίλλημα έφτασε στο τέλος του. Και πως σας φάνηκε?
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Μεταξύ των 2, golf 1.2 tsi.Άλλο ένα δίλλημα έφτασε στο τέλος του. Και πως σας φάνηκε?
Η απάντηση σου; Ξενέρωτη
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Φεεεεεεεεεεετααα!
Φίλε QsisVTS , ουσιαστικά το ίδιο λέμε με διαφορετική διατύπωση.
Σήμερα στο κυνήγι της κατανάλωσης που έχει επιδοθεί η μικρομεσαία κατηγορία,τα 9,8 και τα 10-11 λίτρα σε πολύ κόσμο θα φαντάζουν πολλά.
Εμένα για παράδειγμα δεν με ενοχλεί (προς το παρών ).
Γι αυτό και όλη αυτή η γκρίνια 'καίει δεν καίει'.
Γι αυτό και εγω προτείνω , μικρότερη κατηγορία!ναι εχεις δικιο οπως το θετεις
ενα τουρμπο με 150 αλογα το αγοραζεις κυριως για τις επιδοσεις απο λιγα κυβικα (φορολογια , τιμη)
απο κει και περα το οτι καιει λογικα (γιατι αυτο δε νομιζω να το αρνεισαι) ειναι ενα τεραστιο συν!
τσαμπα τα αλογα δε βγαινουν, θελουν τη βενζινη τους
αμα πας για οικονομια ομως και αξιοπρεπεια στις επιδοσεις, μπορεις να κοιταξεις σε 1.4 με 120 αλογα ή 1200 με 100 που πλεον υπαρχουν και σε αυτοκινητα μεσαιας κατηγοριας , γιατι μπορει να μη θες να θυσιασεις ποιοτητα, χωρους , ανεση πηγαινοντας σε ενα ζουπερμινι
-
ωωωωωωωπαααααα!τα 9.8 για 150 **(real @ρχιδατα ) αλογα **
Σιγά ρε συ Κιούση μην είναι και Barca τα άλογα.
Τι πάει να πει αρχιδάτα άλογα μηχανών; Υπάρχει κάνας τέτοιος ορισμός;
Τα άλογα που βγαίνουν από τον ένα κατασκευαστή είναι επιβήτορες και τα άλλα είναι αδερφές;
'Ημαρτον ρε συ... βρες κάνα σοβαρό επιχείρημα να καταθέσεις αν θες να στηρίξεις τις απόψεις σου. -
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
..... Πιστεύω ότι οι ήρεμοι οδηγοί, ει δυνατόν προερχόμενοι από 8v ατμοσφαιρικά σύνολα με απόδοση ροπής χαμηλά, θα μπορέσουν να προσαρμοστούν άμεσα στη φιλοσοφία ενός υπερτροφοδοτούμενου συνόλου της μικρής/μικρομεσαίας κατηγορίας και αν έχουν γνώμωνα τη χαμηλή κατανάλωση θα την πετύχουν πολύ εύκολα δίχως να χρειαστεί να αλλάξουν κάτι από το, χαλαρό, οδηγικό τους στυλ.
Εκεί μάλλον είναι το σημείο που θα την 'πατήσουν' , ανακαλύπτοντας την τεράστια διαφορά στα νούμερα της ροπής.
Θα 'γλυκαθούν' στο γκάζι.
Σχετικά με το οδηγικό στύλ , συμφωνώ απόλυτα ότι είναι αυτό που διαμορφώνει τα επίπεδα κατανάλωσης. -
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
ωωωωωωωπαααααα!
τα 9.8 για 150 **(real @ρχιδατα ) αλογα **
Τα άλογα που βγαίνουν από τον ένα κατασκευαστή είναι επιβήτορες και τα άλλα είναι αδερφές;
'Ημαρτον ρε συ... βρες κάνα σοβαρό επιχείρημα να καταθέσεις αν θες να στηρίξεις τις απόψεις σου.τα συγκεκριμενο επιχειρημα φιλε μου το υποστηριζουν τα δυναμομετρα και το τι γινεται στο δρομο
απο κει και περα αρχισε αν θες κι εσυ τα μηχανολογικα σου
διαγραμματα ομως ξερω να κοιταζω κι εγω οπως και παρα πολλοι αλλοι 'αδαεις' και ακομα καλυτερα μπορουμε να δουμε τι κανει σε ενα οποιοδηποτε ανοιγμα ενα τουρμπατο
αυτα σου ειναι αρκετα? ή μηπως θες κι εσυ να υποστηριξεις τις αποτυχημενες επιλογες των ιαπωνων?
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Η απάντηση σου; Ξενέρωτη
Προσπάθησα
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Η απάντηση σου; Ξενέρωτη
Προσπάθησα
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
οταν λεω πουσαρισμενα εννοω αυτοκινητα με μπλοκ 1400 κ εκ με 180 και 200 αλογα απο το εργοστασιο
!!!
Δεν εχω κανενα προβλημα να παραδεχτω τους Turbo ως την μονη λυση αλλα αυτα που βλεπω στα συνεργεια και ακουω και διαβαζω σε φορουμ ειναι λιγο αποτρεπτικά ( μερικες φορες)...
μακαρι να υπερχει καποιο στατιστικο στοιχειο με μεγαλο πληθος Turbo αυτοκινητων** με μεσο κοστος αγορας** που να δειχνει την ικανοτητα των Turbo στον χρονο και τοτε ναι θα συμφωνησω πως αλλαξε η εποχη στην αυτοκινηση και δεν ειναι μονο θεμα εντυπωσιασμου του πελατη στα νουμερα των ιππων.
Εκει που συμφωνω για τα Turbo ειναι οι φοβερες ρεπριζ τους απο χαμηλα !!
Αλλα τονιζω ξανα σε θεματα καταναλωσης πολης εχω πειρα στο θεμα και δεν το συστήνω τοσο το Turbo στην πολη τουλαχιστον για καποιον που δεν ξερει να οδηγει Turbo κινητηρα οπως ειπες106 κανείς συνέχεια το ίδιο λάθος και τσουβαλιαζεις όλα τα συμπιεστα μαζί ...
Τα τουρμπατα όλα στο ίδιο σακούλι και τα ατμοσφαιρικά σε κατηγορίες;;
Το μοτέρ του 207 thp εχρι βγάλει τα προβληματακια του , το 170αρη του gt το ίδιο...
Το 160αρη του σιρόκο όμως είναι απροβληματιστο , όπως και ο 150-155αρης t-jet...
Δεν είναι καμία κανουργια τεχνολογια ο στροβιλος για να έχει τρανταχτά μειονεκτήματα ...Και κάτι τελευταίο...
Μόδα δεν είναι ο στροβιλος , σε μερικά χρόνια θα είναι συντριπτική πλειοψηφία ...
Ήδη 2 Απο τα μεγαλύτερα γκρουπο στον κόσμο (βαγκ, φιατ) τείνουν να καταργήσουν τα ατμοσφαιρικά σύνολα ευρείας παραγωγής ...
Σε μια δεκαετία όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα θα φέρουν συμπιεστη με σύστηματα παρομοια με το μουλτιαιρ ...
Αν θες να δεις την εξέλιξη των βενζινοκινητηρων παρακολούθησε τα βηατα των ντίζελ μέχρι το σημερινό συμπιεστο με κοινό αυλό εισαγωγής ...
Τελικό στάδιο όλων εινσι το πάντρεμα ενός οττο και ενός ντίζελ πάντα με χρήση συμπιεστη και ηλ/κο έλεγχο βαλβιδων... -
ωωωωωωωπαααααα!
τα 9.8 για 150 **(real @ρχιδατα ) αλογα **
'Ημαρτον ρε συ... βρες κάνα σοβαρό επιχείρημα να καταθέσεις αν θες να στηρίξεις τις απόψεις σου.τα συγκεκριμενο επιχειρημα φιλε μου το υποστηριζουν τα δυναμομετρα και το τι γινεται στο δρομο
απο κει και περα αρχισε αν θες κι εσυ τα μηχανολογικα σου
διαγραμματα ομως ξερω να κοιταζω κι εγω οπως και παρα πολλοι αλλοι 'αδαεις' και ακομα καλυτερα μπορουμε να δουμε τι κανει σε ενα οποιοδηποτε ανοιγμα ενα τουρμπατο
αυτα σου ειναι αρκετα? ή μηπως θες κι εσυ να υποστηριξεις τις αποτυχημενες επιλογες των ιαπωνων?
Τρία πουλάκια κάθονταν. Συνέχισε το σολάρισμα. Έχει πλάκα.
-
θα το συνεχισω φιλε και δε μπορεις να κανεις τιποτα για αυτο
-
θα το συνεχισω φιλε και δε μπορεις να κανεις τιποτα για αυτοNαι το ξέρω. Είσαι σαν τις ιώσεις που κάνουν τον κύκλο τους, φεύγουν και ξανάρχονται τον άλλο χειμώνα .
-
τωρα περα απο τη πλακα εσυ θα προτιμουσες ενα auris σε σχεση με ενα bravo για το μοτερ του?
ασε ολα τα υπολοιπα (ποιοτητα, after sales κτλ..) πολυ θα ηθελα να ξερω
FIAT BRAVO ή AURIS????