-
[quote='yugo']Προς platis: Πολύ καλή πρόταση, αν και πιο ακριβή από αυτή του johanndelta. Μόνη αντίρρηση τα αμορτισέρ-ελατήρια παραγωγής. Αν θέλουμε περιορισμό κόστους, η απαγόρευση των εξωτερικών δοχείων και των ρυθμιζόμενων αναρτήσεων είναι αρκετή. Όμως αμορτισέρ και ελατήρια πρέπει να κάνουν για αγωνιστική χρήση, δηλαδή να εξασφαλίζουν πρόσφυση χωρίς να πλέουν και χωρίς να τερματίζουν. Κι αυτό μόνο για λόγους ασφαλείας.
quote]
Το γραφω ετσι για ν αποφυγω εξοδα εξελιξης που ειναι σημαντικα κι επαναλαμβανομενα. Ενδεχομενως να συμφωνησω στο να ειναι τα αμμορτισερ οπως γραφεις, αλλά τα ελατηρια παραγωγης. Θα ξαναγραψω οτι πολυ λιγοι ειναι αυτοι που μπορουν να εξαντλησουν τα ορια μερικων συγχρονων νορμαλ αυτοκινητων και να θυμισω οτι προτεινω λαστιχα DOT, που λιγο-πολυ ταιριαζουν καλυτερα σε 'νορμαλ' αναρτησεις. Αυτο παρακαλω να μην το ξεχνατε, και βεβαια ουτε και τον χαμηλο συντελεστη τριβης της πλειοψηφιας των Ελληνικων δρομων και ο,τι αυτο σημαινει για την λειτουργια αυστηρων αναρτησεων. Μιλαμε για ραλλυ κι οχι για πιστα,κι ο νοων νοειτω -
Ο χρήστης APR έγραψε:
Mην μπερδευεσαι κι εσυ βρε yugo με το χωμα και τις ομορφες ιστοριες των yaris ....
Αυτοι που ετρεχαν τοτε στα 1300 ηταν ολοι αν οχι βετερανοι πηραυλοι εκπαιδευμενοι οι περισσοτεροι ηδη , στο σχολειο , ασφαλτος .Με παρεξήγησες. Δεν είμαι τόσο άσχετος ώστε να θέλω φυτώριο στα ελληνικά χώματα. Όποιος πιστεύει κάτι τέτοιο ζει σε άλλο κόσμο. Αυτό που έγραψα αφορά καθαρά την επιβίωση των αγώνων στο χώμα, κάτι που δεν εξασφαλίζεται με 30 συμμετοχές σε κάθε αγώνα και ποσοστό 90% των οδηγών άνω των 35 ετών.
Το γραφω ετσι για ν αποφυγω εξοδα εξελιξης που ειναι σημαντικα κι επαναλαμβανομενα. Ενδεχομενως να συμφωνησω στο να ειναι τα αμμορτισερ οπως γραφεις, αλλά τα ελατηρια παραγωγης.
Αυτό θέλει πολύ σκέψη. Σε πολλά που γράφεις έχεις δίκιο, αλλά εκτός από το ταίριασμα των ελατηρίων με τα αμορτισέρ όσον αφορά σκληρότητες και διαδρομή, υπάρχει ο παράγοντας της δημιουργίας θερμότητας που συνεπάγεται ένα μαλακό ελατήριο, ειδικά εφόσον δεν υπάρχει εξωτερικό δοχείο ψύξης στο αμορτισέρ. Σε μια μεγάλη Ε.Δ. αυτό μπορεί να γίνει πραγματικά επικίνδυνο.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Πρόταση για την αξιολόγηση των αγώνων: αυτή να βασίζεται σε παρατηρητές, οι οποίοι όμως δεν θα είναι οργανωτές άλλων αγώνων με προφανείς δυσκολίες έκφρασης αντικειμενικής άποψης αλλά 'αποκλειστικά' παρατηρητές (το ίδιο κάνει και η FIA πλέον), είτε παλιά στελέχη αγώνων εγνωσμένης αξίας είτε παλιοί αγωνιζόμενοι με οργανωτική εμπειρία.Η αξιολόγηση να βασίζεται σε συγκεκριμένες κατευθυντήριες γραμμές, που να περιλαμβάνουν οπωσδήποτε 'συνεντεύξεις' με συμμετέχοντες, να βγαίνει τελική βαθμολογία κάθε αγώνα, η έκθεση των παρατηρητών να δημοσιεύεται στο site της ΟΜΑΕ/ΕΠΑ και να υπάρχει πάγια αρχή, ότι οι 1-2 χειρότεροι αγώνες κάθε πρωταθλήματος θα έχουν 'κίτρινη κάρτα' για την επόμενη χρονιά και αν επαναληφθεί, 'κόκκινη κάρτα' και εκτός πρωταθλήματος.
Πιστεύω ό,τι κάτι τέτοιο θα αναβαθμίσει την ποιότητα των αγώνων και την καλώς εννοούμενη άμιλλα μεταξύ των οργανωτών και θα μειώσει την κατάρτιση του προγράμματος στη βάση της πολιτικής και όχι της ποιότητας.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο Nass ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΤΑ ΕΞΗΣ
- Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ,ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.
- ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΟΔΙΚΩΝ.
- ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟΥ,ΔΙΟΤΙ Η ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 60. ΕΙΧΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟ 1998 ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΣΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕ ΣΤΗΝ ΤΟΤΕ ΕΘ.Ε.Α.!!
- ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.
ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Ο χρήστης bravehard έγραψε:
Ρε Hardοκεφαλε η μιση επιτυχια βασιζεται στην αναδιοργανωση, κι η αλλη μιση στη συμμετοχη του κοσμου, οπως και οτι μπορει να σημαινει αυτο. Τι σε τσιμπησε λοιπον?
Ο φιλος σου Χρηστος [/quote]
Δεν με τσιμπησε απολυτως τιποτα,απλως διαβασε ξανα σε παρακαλω πολυ προσεκτικα τι λεω.
Κι αν το θες σε προσωπικο επιπεδο με παραδειγμα, δεν σφραγιζεις δοντια- χειρουργεις το πρωι και το απογευμα δημιουργεις σπορ-που δεν υπαρχει.
Προτασεις κανε οσες θες, ομως επετρεψε μου, επειδη ετυχε και ασχοληθηκα με ενα κομματι του αγωνιστικου αυτ/του, οσο πιο επαγγελματικα γινεται σε ενα ξερο και καταβασανισμενο τοπιο, γεματο μικροσυμφεροντα και μικροπολιτικες , να μην πιστευω σε τιποτα απολυτως απο ολα αυτα.
Και κατι ακομα ενδεικτικο, την ΕΛΠΑ εγω προσωπικα την γνωρισα με ολους αυτους τους ανθρωπους που ακομα περιστοιχιζουν το σπορ(που επιμενω -δεν υπαρχει)με κτιρια, στον Πυργο, στην Αμερικης και ενα εξαιρετικο γκαραζ συνεργειο στην Καβαλας.
Σημερα κοιτα που βρισκεται και πεισε με πως μεσα στα επομενα δυο χρονια κατι θα αλλαξει.
Δειξε μου την πιστα του Ορχομενου και στηνομαι στα τεσσερα , 20 ετιας αποκομματα εφημεριδων αν θελεις σου στελνω.
Και κατι τελευταιο.Ολοι εσεις - εμεις ειμαστε 15-20 χρονια γηραιοτεροι, με οτι αυτο μπορει να σημαινει. Δεν εγινε τιποτα φιλε Χρηστο και φιλε Χριστο (που με στραβοκοιτας τωρα) μονο συρρικνωθηκαμε και σε λιγο δεν θα υπαρχουμε.
Και το χειροτερο , οταν εχουν περασει αλλα 20 χρονακια απο την καμπουρα σου , απλως γερνας και τα αντανακλαστικα σου πανε για regularity (ας με συγχωρεσουν οι εμπλεκομενοι στην κατηγορια)Μπαμπης Κολιγιαννης[/quote]
Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τον κύριο Κολιγιάννη , μας προσγείωσε ανώμαλα αλλά μας χιαζόταν κάτι τέτοιο γιατί από τον ενθουσιασμό μας φτάσαμε να ασχολούμαστε με το αν θα χρησιμοποιούμε νορμάλ ελατήριο ή όχι λες και όλα τα άλλα έχουν λυθεί.
Kάτι άλλο όταν ξεκινάς μια μεταρρύθμιση ή αναδιοργάνωση από το μηδέν , δεν ξεκινάς από την 3λυκίου αλλά από το νηπιαγωγείο.
Ξέρω ότι αυτό θέλει χρόνο αλλά εδώ που έχουμε φτάσει δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο εκτός από μπαλώματα γι’αυτό κρατάτε μικρό καλάθι, εκτός και αν η αρχή του σπορ είναι διατεθειμένη να δυσαρεστήσει αλλά και να συγκρουστεί με γνωστούς και φίλους.
Επίσης δεν έχω διαβάσει τίποτα για μόρφωση , εκπαίδευση των νέων γιατί δεν φτάνει να αυξήσεις τις συμμετοχές σε ένα αγώνα μόνο αλλά πρέπει να δώσεις θέαμα και επιδόσεις αναίμακτα. -
Ο χρήστης AND.TZORTZ έγραψε:
Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τον κύριο Κολιγιάννη , μας προσγείωσε ανώμαλα αλλά μας χιαζόταν κάτι τέτοιο γιατί από τον ενθουσιασμό μας φτάσαμε να ασχολούμαστε με το αν θα χρησιμοποιούμε νορμάλ ελατήριο ή όχι λες και όλα τα άλλα έχουν λυθεί.
Kάτι άλλο όταν ξεκινάς μια μεταρρύθμιση ή αναδιοργάνωση από το μηδέν , δεν ξεκινάς από την 3λυκίου αλλά από το νηπιαγωγείο.
Ξέρω ότι αυτό θέλει χρόνο αλλά εδώ που έχουμε φτάσει δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο εκτός από μπαλώματα γι’αυτό κρατάτε μικρό καλάθι, εκτός και αν η αρχή του σπορ είναι διατεθειμένη να δυσαρεστήσει αλλά και να συγκρουστεί με γνωστούς και φίλους.
Επίσης δεν έχω διαβάσει τίποτα για μόρφωση , εκπαίδευση των νέων γιατί δεν φτάνει να αυξήσεις τις συμμετοχές σε ένα αγώνα μόνο αλλά πρέπει να δώσεις θέαμα και επιδόσεις αναίμακτα.Εχεις δικιο φιλε και στα δυο , και στην προσγειωση και στην απογειωση των φιλων μας με τις φαεινες τους ......
Ειναι βλεπεις αγωνιζομενοι ολοι τους , αρα ....βιαστικα παλικαρακια (με την καλη εννοια παντα) αλλα και Ελληνες γνησιοι ...... με τις δυσπιστιες μας , με τις αμφιβολιες μας , σαν να μην ξερουν οι αλλοι(η νεα αρχη του σπορ) αυτα που εμεις θελουμε να γινουν , παρ'οτι μαζι πορευομαστε , μαζι βριζαμε τους πρωην ανικανους (ο.κ., οχι παντα ) μαζι ανακαλυπταμε τις ατελειες του σπορ ,μαζι κλαιγαμε για την καταντια του , αλλα το κυριοτερο ...... ειναι οτι στους ανθρωπους που τωρα απευθυνομαστε μεσα απο εδω ...... κανουμε σαν να τους θεωρουμε ουρανοκατεβατους , και που υποτιθεται ειμαστε στα πραγματα εχουμε πληρη γνωση για την τελεια οργανωση του αθληματος με οτι επαγγελματικη ιδιοτητα κι αν εχουμε .......
Ωραια ειναι βεβαια ολα οσα γραφουμε ,εχουν την πλακα τους (παλι με την καλη εννοια ) αλλα σκεπτομαι ποσο αστειοι θα φαινομαστε σε καποιους πραγματικα σοβαρους ανθρωπους , που θα μας διαβαζαν απο μια διαφορετικη σκοπια , ας πουμε μιας ξενης Ομοσπονδιας αυτοκινητου .......
Μηπως με τις υπερβολες μας με ολα τα παραπανω πλεονεκτηματα του ελληνα -ρα ...... υποτιμουμε ακομα και τους ανθρωπους που περιμενουμε να σωσουν το αθλημα αυτο ? λεω τωρα ..........
υ.γ. κι εγω μετα απο τοσες σφαλιαρες σαν Ελληνας φιλε bravehard μπορω να θεωρηθω δυσπιστος πλεον , αλλα οταν δεν δωσω ευκαιρια σε καποιον που γνωριζω τουλαχιστον ..... για να αποδειξει οτι μπορει ...... τοτε τι κανω ? ονειρευομαι για αλλα 20 χρονια και κλαψουριζω μεμψημηρωντας ?
υ.γ.2 Φυσικα το θεμα ανοιξε για συζητηση , ιδεες ,ακομα και προτασεις για την διορθωση των αγωνων , της αγωνιστικης παιδειας μας , και αλλων που αφορουν τους αγωνες .......αλλα το να φτιαξουμε εδω μεσα κανονισμους ,ακομα και για ενιαιο ...... με κουφανατε .....(και πρωτα απ'ολα γιατι εχουν φτιαξει δεκαδες τετοια αλλοι φωσκολοι* σε αλλες σελιδες εδω μεσα )
υ.γ.3 Εν ολιγοις , κατι σε πιο προχωρημενο , εχετε να γραψετε ? μηπως και δεν το γνωριζουν οι ανθρωποι μας ? να πιανει τοπο ,που λεμε.......
φιλια*(σεναριογραφοι , κλεμενο απ'τον Ιαβερη του 70-80 )
-
Εξηγουμαι η μαλλον επεξηγω για οσους δεν καταλαβαν( δεν λεω δεν θελουν για να μην γινει συρραξη).
Οι ανθρωποι που ασχολουνται με τους αγωνες (για σπορ ουτε κουβεντα , αυτο προυποθετει παδεια) ειναι ακριβως οι ιδιοι , με αυτους που τοσα χρονια , ειτε μονιασμενοι , ειτε τσακωμενοι κατειχαν θεσεις κλειδια και προσπαθουσαν να ανεβασουν το αθλημα.
Αποτελεσμα:
Πριν μερικα χρονια ειχαμε τρεις εως πεντε αντιπροσωπειες αυτ/των που εμπλεκονταν σε διαφορους θεσμους. Σημερα , μαλλον τα τελευταια 3 (!) χρονια καμμια η μαλλον σχεδον καμμια.
Δεν ξερω αν φταινε οι ...ακοι και .. οπουλοι, ενα ξερω ,το προφανες.
Η ανταποδοτικοτητα σε σχεση με την δημοτικοτητα των θεσμων , μαλλον απετυχε= κοβεται το project.
Ετσι λειτουργουν οι εταιρειες.Απλα , στεγνα και στυγνα.
Ποιος φταιει? Παντως οχι αυτοι που ξοδεψαν εκατομμυρια.
Παρακατω.
Ο γιατρος και εμεις να κανουμε προτασεις.
Ο λογος? Ηδη ο Χρηστος αρχισε....>Καλα το παμε.
Αλλο αν τετοια κατηγορια δεν υπαρχει πoυθενα.
Αλλο θεμα.
Πως να συμμαζεψεις σημερα τις κατηγοριες οταν μερικους μηνες πριν,ελευθερωνες υψη, φρενα και δημιουργησες τερατουργηματα, επισης με καποιο υψηλο κοστος και το χειροτερο τωρα πια μη αναστρεψιμο?(οικονομικα τουλαχιστον)
Το θεατρο του παραλογου,wrc σε πιστες,μαζι με BTCC και Ε ανακατεμενα.Πειτε , βρειτε ενα μερος στη γη που να γινεται κατι τετοιο και να ζητησω συγγνωμη .
Ελευθεριες και διαφορες προτασεις.Με ποιους τεχνικους εφορους, μηπως μπορει να μου πει ενας ανθρωπος?Ποιος βαζει την προδιαγραφη και το σπουδαιοτερο πως την ελεγχει.
Και ελπιζω ο Νασος η ο Αλεξης να μην το παρουν προσωπικα.
Σοφα ειπε ο Νασος πιο πανω , ομολογκασιον και ετσι ειναι μονο ομολογκασιον μπορει να αντεξει σημερα το συστημα, αντε και λιγο cup ενιαιου τυπου που υπαρχει το προηγουμενο ετων.Μπαμπης κολιγιαννης
-
[quote='APR
υ.γ. κι εγω μετα απο τοσες σφαλιαρες σαν Ελληνας φιλε bravehard μπορω να θεωρηθω δυσπιστος πλεον , αλλα οταν δεν δωσω ευκαιρια σε καποιον που γνωριζω τουλαχιστον ..... για να αποδειξει οτι μπορει ...... τοτε τι κανω ? ονειρευομαι για αλλα 20 χρονια και κλαψουριζω μεμψημηρωντας ?[/quote]
Επι προσωπικου,δεν ειμαι με κανενα φιλε Χριστο,απολυτως ουτε με, ουτε εναντιον.Μην ψηνεσαι και τρωγεσαι με τα ρουχα σου.Οσο το συτημα δεν γινεται επαγγελματικο απο τον κλητηρα μεχρι τον προεδρο,δεν υπαρχει φως.
Να εχει ο καθενας τις υποχρεωσεις του και τις ευθυνες του.
Απο κει αρχιζει το μαγαζι , οχι απο κανονισμους και κουραφεξαλα.
Γκεγκε , που λενε οι γνησιοι αρβανιτες, οχι οι αλλοι, οι δηθεν τυπου, ταχαμου.Μπαμπης κολιγιαννης
-
Αλλο αν τετοια κατηγορια δεν υπαρχει πoυθενα.ΓΙΑΤΙ? ΤΕΤΟΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΣΠΡΑΓΙΑ ΚΑΙ ΦΤΩΧΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ???
Συγγνωμη αν ενοχλησα, για καμποσα χρονια ετρεχα με νορμάλ ελατηρια και αλλαγμενα εντοσθια στις μπουκαλες. Ουτε σκοτωθηκα, ουτε ασχημα πηγα ε?
Ας κανουν λοιπον οι ιθυνοντες οτι νομιζουν, ας πουμε οτι κανουν στη Γαλλια με τα παμφθηνα R2 και να δουμε ποσοι θ ακολουθησουν.
Ως ασχετος και Φωσκολος αποσυρομαι, μια και δεν εχω και καμμια επαγγελματικη εμπλοκη με το σπορ,οπότε προς τι η συγχιση? Υπαρχουν οι γνωστες, θα τα λυσουν ολα μονοι τους!
Αλλαξτε 5 μοτερ, βαλτε πρωτα Προφλεξ, μετα Ολινς, μετα Φουζιτσου τζενεραλ κι οταν το στησετε καποτε μετρηστε ποσα σας εχουν μεινει για βενζινη.Ειδικα οι νεοι το φυσανε το παραδακι...Ειδικα για τον φιλτατο Yugo. Αποψη μου ειναι οτι ο καλος ραλλυμαν, (ακομα και μαθητευομενος) ξερει (η μαθαινει) να συνυπολογιζει στην οδηγηση του το ζεστο ελατηριο, το φθαρμενο λαστιχο, τον πληγωμενο κινητηρα η το κουτσουρεμενο αμορτισερ. Αυτο ειναι ραλλυ, και το ξερεις καλα, ειμαι βεβαιος.
Δηθεν τυπου, ταχα μου?
Γεια και χαρα σας. -
Ο χρήστης platis έγραψε:
Αλλο αν τετοια κατηγορια δεν υπαρχει πoυθενα.ΓΙΑΤΙ? ΤΕΤΟΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΣΠΡΑΓΙΑ ΚΑΙ ΦΤΩΧΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ???
Συγγνωμη αν ενοχλησα, για καμποσα χρονια ετρεχα με νορμάλ ελατηρια και αλλαγμενα εντοσθια στις μπουκαλες. Ουτε σκοτωθηκα, ουτε ασχημα πηγα ε?
Ας κανουν λοιπον οι ιθυνοντες οτι νομιζουν, ας πουμε οτι κανουν στη Γαλλια με τα παμφθηνα R2 και να δουμε ποσοι θ ακολουθησουν.
Ως ασχετος και Φωσκολος αποσυρομαι, μια και δεν εχω και καμμια επαγγελματικη εμπλοκη με το σπορ,οπότε προς τι η συγχιση? Υπαρχουν οι γνωστες, θα τα λυσουν ολα μονοι τους!
Αλλαξτε 5 μοτερ, βαλτε πρωτα Προφλεξ, μετα Ολινς, μετα Φουζιτσου τζενεραλ κι οταν το στησετε καποτε μετρηστε ποσα σας εχουν μεινει για βενζινη.Ειδικα οι νεοι το φυσανε το παραδακι...Ειδικα για τον φιλτατο Yugo. Αποψη μου ειναι οτι ο καλος ραλλυμαν, (ακομα και μαθητευομενος) ξερει (η μαθαινει) να συνυπολογιζει στην οδηγηση του το ζεστο ελατηριο, το φθαρμενο λαστιχο, τον πληγωμενο κινητηρα η το κουτσουρεμενο αμορτισερ. Αυτο ειναι ραλλυ, και το ξερεις καλα, ειμαι βεβαιος.
Δηθεν τυπου, ταχα μου?
Γεια και χαρα σας.Αγαπητε Χρηστο,
Αυτο ακριβως προσπαθω να σου δωσω να καταλαβεις, ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΑΛΛΑΞΑΝ!Και πως πρεπει να αλλαξουμε πρωτα εμεις οι ιδιοι!Και με την εκρηξη αυτη , μαλλον δεν οδηγησαι προς την αλλαγη.
Θυμησου εσυ μια φορα εντοσθια, αλλοι 31 = και μια και δυο OHLINSΜπαμπης Κολιγιαννης
-
Οσο το συτημα δεν γινεται επαγγελματικο απο τον κλητηρα μεχρι τον προεδρο,δεν υπαρχει φως.Αν δεν κάνω λάθος, αυτό αποτελεί πρόταση. Οπότε, γιατί είναι κακό να γίνονται προτάσεις σε ένα topic με τίτλο 'Προτάσεις για το 2011', το οποίο μάλιστα άνοιξε ο πρόεδρος της ΕΘΕΑ;
Επ' ευκαιρία, κάτι ακόμα: Πρόσφατα η WWF με τη συνυπογραφή του δασαρχείου Πάρνηθας έβαλε πινακίδες στη Φυλή και στο Μερκούρη που απαγορεύουν την τέλεση αγώνων αυτοκινήτων και δοκιμών. Πολύ σύντομα αυτό θα γίνει και σε άλλους δρυμούς όπως στον Αγ. Κωνσταντίνο, στη χωμάτινη Παύλιανη κ.λπ. Επίσης, αν γίνει η προγραμματιζόμενη από την κα Μπιρμπίλη επέκταση της έννοιας της 'δασικής περιοχής', αυτό θα γίνει σε πάνω από τις μισές Ε.Δ. της χώρας. Αντίθετα, το Βουλγαρίας περνάει σε μεγάλο βαθμό μέσα από εθνικό τους δρυμό, και ανάλογα πράγματα ισχύουν σε άλλες 'υπανάπτυκτες' χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία, η Αγγλία κ.λπ. Η WWF Ελλάδας έχει ομάδα δικηγόρων-μελών της που ασχολούνται αφιλοκερδώς με το θέμα (αυτό το γνωρίζω προσωπικά). Μήπως πρέπει να συγκροτήσει και η ομοσπονδία μια τέτοια άτυπη ομάδα δικηγόρων πριν είναι πολύ αργά για την ίδια την ύπαρξη των ράλλυ; Απ' όσο ξέρω υπάρχουν αγωνιζόμενοι με αυτό το επάγγελμα.
ΥΓ. Πιο πάνω ένα παλικάρι με Ν1 ζήτησε συγγνώμη(!!!!) που εξέφρασε άποψη σε εμάς τις ακατάδεχτες αυθεντίες. Τώρα ο platis σταματάει. Θερμή παράκληση: Όσοι έχετε να γράψετε μια ιδέα, γράψτε τη και γράψτε άλλες τρεις φορές στα @ρχίδι@ σας όσους δε θέλουν να τη γράψετε. Ακόμα και αν είναι μπούρδα, ακόμα και αν δεν εφαρμοστεί ποτέ, χίλιες φορές να ακουστεί παρά να συνεχίζουν να ακούγονται μόνο καταστροφικές γκρίνιες, μομφές, μηδενισμοί και γενικότητες. Αυτά, πέρα από την αηδία και τη θυμηδία που πλέον προκαλούν, ποτέ δεν προσέφεραν ούτε θα προσφέρουν κάτι.
-
Μπαμπη, θα κλεισω με το παρακατω, και μην το παρεξηγησεις.
Οπως εγω παρακαλαω να τρωει ο κοσμος σοκολατες ετσι κι εσυ ενδιαφερεσαι να γινονται αγωνες επιπεδου Γαλλιας κι Ιταλιας, ετσι κι ο Χριστος το ιδιο ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ.
Ομως οι σοκολατες ακριβηναν, το ιδιο οι αναρτησεις και τα πιστονια. Κι οι νεοι λεφτα δεν εχουν κι οι χορηγοι απολυουν και πληρωνουν με δωδεκαμηνες επιταγες. Τι κανω λοιπον για να μην πεθανουν οι αγωνες? Τους δινω την ευκαιρια να συμμετασχουν οικονομικα, να μπουν στο παιχνιδι,να μαθουν και να νοιωσουν το κεντρι, κι οταν με το καλο ανακαμψουμε να τους εχω ετοιμους να πυροβολησουν σε ιδανικες κι επιθυμητες απ ολους τροχιες. Αλλιως σκοταδι απο τωρα, αποχη και μαυριλα, και προκοπη καμμια.Εγω βλεπω κι ονειρευομαι συντηρηση, εσεις αναπτυξη απο 1/1/2011. Διαφωνουμε. Εκτος κι αν υπαρχει η μαγικη συνταγη, και θα μας τη σερβιρει ο ερμος ο Στρατης και η ΕΠΑ του (τους λυπαμαι) εν ευθετω χρονω. Αμφιβαλλω.
Ετσι το βλεπω κι ετσι θα κλεισω.
Γεια χαρα και παλι.Υ.Γ. Στις κρισεις, δυστυχως η ιστορια επαναλαμβανεται.
-
Χρηστο,
Διαφωνω καθετα.Το ζητουμενο δεν ειναι ποσες σοκολατες θα φανε, ποσα αμορτισερ θα πουλησω η ποσα μοτερ θα φτιαξει. Ουτως η αλλως δεν εχουν σχεση τα επαγγελαμτα μας και επετρεψε μου να εχω σφαιρικοτερη και πιο ολοκληρωμενη αποψη γυρω απο τους αγωνες.
Απλα οπως εγω στιβω το μυαλο μου και επενδυω ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ που καταντησαν οι ελληνικοι αγωνες ( και εχω να σου πω απειρα αν θες γυρω απο αυτο), ετσι εχω την απαιτηση ΝΑ ΔΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ ΛΥΣΕΙΣ που θα φερουν αποτελεσματα.Και επειδη οι ιθυνοντες ειναι οι ιδιοι και οι ιδιοι και τοσα χρονια παμε απο το κακο στο χειροτερο ( και δεν φταιει μονο η κριση , που στο κατω τελος αφορα στην φετεινη σεζον),το θεωρω επιεικως αστειο , να προσπαθουμε απο εδω μεσα να κανουμε προτασεις , μηπως και.
Αυτο για μενα απο μονο του υποδηλωνει η αδυναμια η πονηρια.Μπαμπης Κολιγιαννης
Υ.Γ.
Μην μας αδικεις, ειμαστε οι τελευταιοι που χρωσταμε κατι σ'αυτα τα σημερινα χαλια.
Επισης Peugeot Sport αμορτισερ που ηταν σφραγισμενα, δεν ανοιξα ποτε, σε αλλο μαγαζι σπρωχναν το ενα το αλλο μετα η πριν απο καθε αγωνα.Ρωτα να δεις ποσο πηγαινε η ταριφα (εκτος θεματος, αλλα ευκαιριας δοθεισης!) -
............
Επι προσωπικου,δεν ειμαι με κανενα φιλε Χριστο,απολυτως ουτε με, ουτε εναντιον.Μην ψηνεσαι και τρωγεσαι με τα ρουχα σου.Οσο το συτημα δεν γινεται επαγγελματικο απο τον κλητηρα μεχρι τον προεδρο,δεν υπαρχει φως.Να εχει ο καθενας τις υποχρεωσεις του και τις ευθυνες του.
Απο κει αρχιζει το μαγαζι , οχι απο κανονισμους και κουραφεξαλα.
Μπαμπης κολιγιαννηςΕίναι η άποψη που και εγώ υποστηρίζω 100% και έχω εκφέρει σε διάφορα posts μου εδω στο forum. Το σπορ αυτό έχει ξεφύγει πολύ και οι ερασιτεχνισμοί σε διοικητικό και οργανωτικό επίπεδο δεν χωρούν πλέον εδώ και πολλά χρόνια.
Όταν κύριοι, όπως λέτε θέλετε να προσεγγίσετε εταιρείες κλπ. για υποστήριξη δεν υπάρχει περίπτωση ούτε καν ραντεβού να κλείσετε μαζί τους πλέον... Τα χρόνια που οι προσωπικές γνωριμίες μέτραγαν πέρασαν ανεπιστρεπτί λόγω των ερασιτεχνισμών της αρχής για να μην αρχίσω να αραδιάζω ονόματα-λαμόγια που επίσης ευθύνονται για αυτή την κατάντια.
Αυτοί οι ερασιτεχνισμοί και οι ερασιτέχνες που ασχολήθηκαν είναι οι αιτίες για την κατάντια του σπορ στη χώρα μας.
Δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν να μη έχει γίνει αυτό αντιληπτό και να θέλετε μια καινούργια αρχή κόπια της προηγούμενης κατάστασης απλά μετονομάζοντας πράγματα και εμφανίζοντας τα με διαφορετικό περιτύλιγμα...
Και για να γίνω κακός γιατί πρέπει πλέον...: 'εκτός και αν η προηγούμενη κατάσταση δεν πρέπει να αλλάξει... στην πραγματικότητα.'Γιάννης Λουκόπουλος - Speedy
-
Δεν είμαι τόσο άσχετος ώστε να θέλω φυτώριο στα ελληνικά χώματα. Όποιος πιστεύει κάτι τέτοιο ζει σε άλλο κόσμο
Όπως προφανώς οι υπανάπτυκτοι Άγγλοι που εκτός από τα κάρτ έχουν για φυτώριο αγώνες grasstrack, δηλαδή χωμάτινα autocross, με εντελώς νορμάλ mini 850cc. Αυτή η κατηγορία, η junior, απευθύνεται σε οδηγούς ηλικίας 12- 16 χρόνων και τα αυτοκίνητα διαθέτουν εξοπλισμό ασφαλείας και μόνο.
Αλλά είπαμε! Αυτοί είναι υπανάπτυκτοι.Προβληματισμένος.
Λάμπης Κουρτέσης -
Ο χρήστης platis έγραψε:
ΓΙΑΤΙ? ΤΕΤΟΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΣΠΡΑΓΙΑ ΚΑΙ ΦΤΩΧΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ???
Αλλαξτε 5 μοτερ, βαλτε πρωτα Προφλεξ, μετα Ολινς, μετα Φουζιτσου τζενεραλ κι οταν το στησετε καποτε μετρηστε ποσα σας εχουν μεινει για βενζινη.Ειδικα οι νεοι το φυσανε το παραδακι...Γεια και χαρα σας.
Λατρεμενε μας doc ......... ουτε ασχετος θεωρησε ουτε πολυ φωσκολος ( εν σχεση με ολους μας που γραφουμε εδω μεσα σεναρια )
Απλα , επειδη εισαι ενα (οπως κι οι περισσοτεροι ημαστε ) που οτι θυμασαι χαιρεσαι , εσυ επικεντρωθηκες σε μια ιδεα που ξεκινησε ο αγαπητος μας καθηγητης Αγγλικης και παρασυρθηκες βαζοντας σαν δεδομενο οτι το 2011 ο ελληνας αγωνιζομενος το μονο που θα του λειπει ειναι το νεο αγωνιστικο φτηνο ,καλο , και μπολικο αυτοκινητο για να τρεξει .
Σου υπογραφω απο τωρα (οπως ειχα κανει το ιδιο για την περιβοητη φραπεδια των σαλουν ) οτι και το ιδανικο φτηνοτερο υποτιθεμενο αγωνιστικο (στην καλυτερη 13000 ε) να βρεις να προκυρηξεις .... δεν θα βρεθουν παραπανω απο 2 αντε 3 νεοι να το παρουν πρωτα απ'ολα ........ αρα δεν εχουμε σχολειο για νεους .ενα το κρατουμενο !
Εσυ , και αλλοι 3 στα σου θα το παρετε , μαζι με αλλους 3 που θα τους το δωσουν καποιοι εκθεσαδες γιατι ειναι χεραδες , πιστευεις οτι ειναι το ζητουμενο για την προοδο του σπορ ?
Εχεις καταλαβει οτι αυτην την στιγμη υπαρχουν πανω απο 40 σαξοραλα με αγωνιστικο εξοπλισμο που καθοντε , και ειναι στην ιδιοκτησια νεων ανθρωπων απο 23 εως και 40 .......και παρα πολλα απ'αυτα πωλουντε σχεδον τσαμπα , ακομα και εν σχεση με το εξωτερικο .......
Πιστευεις οτι το αγωνιστικο λειπει απ'τα παιδια που δεν τρεχουν ?
Οι προδιαγραφες των αγωνων ?
Οι κανονισμοι ?
η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ?
η αβεβαιοτητα ?
η ανυπαρκτη υποτυπωδη βοηθεια ?Αν δωσεις ακριβη απαντηση , θα δεις γιατι ειναι ανωφελο να ασχολειστε με προτασεις που γινοντε απλα να περναμε την ωρα μας .............
Την πορεια των αγωνιστικων την εχουμε προδιαγραψει σε παλαιοτερες σελιδες ....... και ειναι της κατηγοριας Ε , ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ , τα επομενα χρονια θα τρεχουν τα περισσοτερα Ε αυτοκινητα απ'ολον τον κοσμο , οποτε καλο θα ειναι αν εχετε κατι εξυπνο να προτεινετε να το λαβετε αυτο υποψιν σας , εκτος κι αν η fiat π.χ. αυριο τρελαθει και πει παρτε 40 πεντακοσσαρακια στην τιμη των 5000 ε και τρεξτε αφου βρητε χορηγο για τα υπολοιπα εξοδα ....
Τοτε βεβαιως θα ειναι καλο να ακουστουν προτασεις σχετικες
-
Το θεατρο του παραλογου,wrc σε πιστες,μαζι με BTCC και Ε ανακατεμενα.Πειτε , βρειτε ενα μερος στη γη που να γινεται κατι τετοιο και να ζητησω συγγνωμη .Giati oxi? An yparxoyn swstoi kanonismoi gia eksomoiwsh kai 'penalties' opws succes ballast, analogies kiloy an ippo, ride height klp klp... Alla sthn Ellada poios 8a toys efarmosei kai pan apo ola poios 8a toys astynomeysei.... Otan prin apo xronia 8ymamai ton k.Aleph san texniko eforo se dhlwmeno N aytokinhto 106 na briskei ekkentra apo thn citroen sport (tote ypoti8etai oti akoloy8oysame toys kanonismoys hommologation) kai enw ton petaei ektos, ws dia mageias meta apo 10 lepta h lesxh na apsifa thn apofash toy T.E. kai na prosmetraei ton agwnizomeno kanonika.......
Σοφα ειπε ο Νασος πιο πανω , ομολογκασιον και ετσι ειναι μονο ομολογκασιον μπορει να αντεξει σημερα το συστημα, αντε και λιγο cup ενιαιου τυπου που υπαρχει το προηγουμενο ετων.
Μπαμπης κολιγιαννης
Lete gia homologation kai pali homologation..... Anafereste kai gia thn pista?
Eidika gia thn pista o paragontas hommologation einai poy kanei disbastaxta ta pragmata gia toys agwnizomenoys poy plhrwnoyn apo thn tseph toys, o patagwntas hommologation kai oi klasseis poy efarmozonte kai sta rally einai ayto poy ftaiei gia thn katantia ths pistas apo apopsh symmetoxwn kai agwnizomenwn....Egw eipa kati stis protaseis tis pistas kai hdh esteila kapoies idees ston k.Strati. Dokimasmenes kai malista apolyta epityxhmenes se allh xwra bebaia.....
-
αρα μηπως για αρχη χρειαζεται πρωτα και πανω απο ολα ενα πολυ φτηνο εννιαιο (τυπου c1 ) Που θα φερει το συναγωνισμο μεταξυ των οδηγων ?
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Σοφα ειπε ο Νασος πιο πανω , ομολογκασιον και ετσι ειναι μονο ομολογκασιον μπορει να αντεξει σημερα το συστημα, αντε και λιγο cup ενιαιου τυπου που υπαρχει το προηγουμενο ετων.
Μπαμπης κολιγιαννης
Eidika gia thn pista o paragontas hommologation einai poy kanei disbastaxta ta pragmata gia toys agwnizomenoys poy plhrwnoyn apo thn tseph toys, o patagwntas hommologation kai oi klasseis poy efarmozonte kai sta rally einai ayto poy ftaiei gia thn katantia ths pistas apo apopsh symmetoxwn kai agwnizomenwn....Εφ΄όσον δε μιλάμε για ενιαίο, η homologation είναι ο μόνος τρόπος να τρέχουν στον ίδιο αγώνα διαφορετικά αυτοκίνητα. Δεν είναι απαραίτητα FIA homologation, ούτε απαραίτητα με κανονισμούς 'ομάδας Α/Ν/R' κτλ., μπορεί να είναι κάτι άλλο.
Αν μιλάμε για ενιαίο, τότε η homologation θεωρητικά δεν είναι απαραίτητη, ωστόσο όπως έχει δείξει η εμπειρία πολλών ετών, χωρίς homologation τα αυτοκίνητα αυτά 'πεθαίνουν' όταν τελειώσει η υποστήριξη της όποιας εταιρείας προκήρυξε το ενιαίο (διότι εμπίπτουν στην προηγούμενη περίπτωση). Και επειδή αυτή η υποστήριξη ποτέ δεν είναι παραπάνω από 1-2-άντε 3 χρόνια, το να έχεις αυτοκίνητα για 3 χρόνια μόνο είναι κάπως ακριβό.Για τις κλάσεις των ράλι κτλ. συμφωνώ -θεωρητικά. Ωστόσο επιμένω πως στην παρούσα συγκυρία δεν έχουμε την πολυτέλεια αυτοκινήτων εξειδικευμένων σε ένα είδος αγώνων, πόσο δε μάλλον στους απαξιωμένους αγώνες ταχύτητας. Αλλες κινήσεις πρέπει να γίνουν πρώτα, να αναβαθμιστούν οι αγώνες και ειδικά αυτοί της πίστας, και θα έλθουν νομοτελειακά και τα ειδικά αυτοκίνητα.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μπαμπης κολιγιαννης
Eidika gia thn pista o paragontas hommologation einai poy kanei disbastaxta ta pragmata gia toys agwnizomenoys poy plhrwnoyn apo thn tseph toys, o patagwntas hommologation kai oi klasseis poy efarmozonte kai sta rally einai ayto poy ftaiei gia thn katantia ths pistas apo apopsh symmetoxwn kai agwnizomenwn....Εφ΄όσον δε μιλάμε για ενιαίο, η homologation είναι ο μόνος τρόπος να τρέχουν στον ίδιο αγώνα διαφορετικά αυτοκίνητα. Δεν είναι απαραίτητα FIA homologation, ούτε απαραίτητα με κανονισμούς 'ομάδας Α/Ν/R' κτλ., μπορεί να είναι κάτι άλλο.
Αν μιλάμε για ενιαίο, τότε η homologation θεωρητικά δεν είναι απαραίτητη, ωστόσο όπως έχει δείξει η εμπειρία πολλών ετών, χωρίς homologation τα αυτοκίνητα αυτά 'πεθαίνουν' όταν τελειώσει η υποστήριξη της όποιας εταιρείας προκήρυξε το ενιαίο (διότι εμπίπτουν στην προηγούμενη περίπτωση). Και επειδή αυτή η υποστήριξη ποτέ δεν είναι παραπάνω από 1-2-άντε 3 χρόνια, το να έχεις αυτοκίνητα για 3 χρόνια μόνο είναι κάπως ακριβό.Για τις κλάσεις των ράλι κτλ. συμφωνώ -θεωρητικά. Ωστόσο επιμένω πως στην παρούσα συγκυρία δεν έχουμε την πολυτέλεια αυτοκινήτων εξειδικευμένων σε ένα είδος αγώνων, πόσο δε μάλλον στους απαξιωμένους αγώνες ταχύτητας. Αλλες κινήσεις πρέπει να γίνουν πρώτα, να αναβαθμιστούν οι αγώνες και ειδικά αυτοί της πίστας, και θα έλθουν νομοτελειακά και τα ειδικά αυτοκίνητα.
Nasso moy prepei na ksemperdepsoyme to myalo mas to ti shmainei hommolation kai ti technical regulations....
Giati sthn prwth grammh milas gia hommologation kai sthn deyterh grammh les oti den xreiazetai na einai FIA. Dhladh ennoeis e8nikh hommologation... E loipon oyte e8nikh hommologation xreiazetai.... SWSTA championship technicals regulations xreiazomaste kai 'penalties' wste na yparxei eksomoiwsh. Otan loipon bgoyn ayta 8a prepei na yparxei kai h swsth astynomeysh....Gia na mhn parekshgh8w milaw panta gia pista.....
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Το θεατρο του παραλογου,wrc σε πιστες,μαζι με BTCC και Ε ανακατεμενα.Πειτε , βρειτε ενα μερος στη γη που να γινεται κατι τετοιο και να ζητησω συγγνωμη .
Giati oxi? An yparxoyn swstoi kanonismoi gia eksomoiwsh kai 'penalties' opws succes ballast, analogies kiloy an ippo, ride height klp klp... Alla sthn Ellada poios 8a toys efarmosei kai pan apo ola poios 8a toys astynomeysei.... Otan prin apo xronia 8ymamai ton k.Aleph san texniko eforo se dhlwmeno N aytokinhto 106 na briskei ekkentra apo thn citroen sport (tote ypoti8etai oti akoloy8oysame toys kanonismoys hommologation) kai enw ton petaei ektos, ws dia mageias meta apo 10 lepta h lesxh na apsifa thn apofash toy T.E. kai na prosmetraei ton agwnizomeno kanonika.......
[quote='bravehard']
Αν διαβασεις προσεκτικα λιγο πιο πανω, λες ακριβως το ιδιο.
Αν ειχαμε την τεχνογνωσια να ισοφαριζουμε τα αυτ/τα , θα ειχαμε κι αλλα πραγματα , πιστεψε με πολλα , μα παρα πολλα.
Παραμενω και επιμενω ομως στον ορθολογιστικο τροπο εφαρμογης των κανονισμων , με τις λιγοτερες δυνατες παγιδες.
Και αυτο μεχρι να 'γινουμε'.Μετα εχει ο Θεος............Μπαμπης Κολιγιαννης
Υ.Γ
Μακαρι να διαβαζει Ο ΑΛΕΠΗΣ και να σου γραψει κι αλλα ευτραπελα.................., ναχεις να μορφωνεσαι εκει στην ξενητια!
Προτάσεις για το 2011