-
Κυρ Αντωνη σορρυ που θα σας μιλησω ετσι αλλα απο πιστα ΜΑΛΛΟΝ δεν ξερετε που πανε τα 4.... Δηλαδη μας λετε (δεν μιλαω για το συγκεκριμενο εγχειρημα) οτι εφ οσον ειναι σφραγισμενα τα μοτερ τοτε οι βελτιωτες / μηχανικοι πανε περιπατο... Λυπαμε που θα σας χαλασω το ονειρο αλλα ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ (και οχι μονο αλλα αφου μιλαμε για πιστα) παιζει πολυ μεγαλο ρολο μηχανικος ακομα και σφραγισμενα να ειναι τα μοτερ.Ενα αγωνιστικο δεν ειναι μονο το μοτερ.... Αφου η απολυτη δυναμη δεν ειναι τιποτα, αν δεν στριβει, δεν φρεναρει, δεν μπορει να περασει την δυναμη κατω κλπ. Κοινως αν ο μηχανικος δεν ξερει να στησει ενα αυτοκινητο (η μονοθεσιο στην προκειμενη περιπτωση) δεν ξερει να υπολογισει το φτερο, τις πιεσεις κλπ καλυτερα να κατσει σπιτι του γιατι μονο καλο δεν θα κανει στον αγωνιζομενο....
Τα μονοθεσια προηγουμενης γενιας τι σχεση εχουν με αυτα που ειναι με βιοκαυσιμο? Αυτο πουλαει τωρα σαν μοδα αυτο προσπαθουν να προοθησουν η FIA και οι καλες μας εταιρειες. Μηπως να παρουν την αδειας σας?
Αν σας περασουν καταλογο με ανταλλακτικα τοτε θα γελασει κι ο καθε πικραμενος με την αντιδραση σας αφου τα μισα θα σας ειναι αγνωστα. (εφ οσον θεωρειτε οτι ο βελτιωτης/προετοιμαστης λογο σφραγισμενου μοτερ δεν χρειαζεται)
Ποσο μαλλον οταν μιλαμε για monocoque σασι, φτερα κλπ κλπ.Στην τελικη παλι καλα που υπαρχει εστω και μια προταση αφου τοσα χρονια οχι προτασεις και προσπαθειες δεν υπαρχουν ουτε με απο πλευρας ,marketing, τηλεοπτηκων δηκαιωματων, χρηματικων επαθλων κλπ κλπ.
Δειτε λιγο πως γινεται ο προγραμματισμος, αντιγραψτε προτασεις, προσαρμοστε τις στο πρωταθληματα που εχετε να προτεινετε και ξεκινειστε το τρεξιμο. Το να κρινεις κατι χωρις να το ξερεις, χωρις να εχεις δει τι γινεται τιποτα, να ξεκινας να κανεις μπακαλιστους υπολογισμους και με υπονοιες περι μαιμουδιων χωρις καν να εχει αρχισει κατι τοτε ειναι μονο για γελια και για πολλες τοματες για αυτον που κανει τα σχολια....
O APR μονο αυτα που ειπατε εσεις δεν ηθελε να πει με τα γελια..... Ισως να γελαγε με το ολο εγχειρημα την εποχη που γινεται ενω δεν υπαρχει καν πρωτα8λημα πιστας με κανονικα αυτοκινητα και ανακοινωνοται προθεση πρωταθληματος για μονοθεσια (οπου αυτο και σε μενα χτυπαει ασχημα αλλα τουλαχιστον δεν πηρα το JCB του γειτωνα να ξεκιησω το θαψιμο)....
-
Τσ τσ τσ ...Ανιβα μου θα σε μαλωσω , ο ανθρωπος ακομα και ταξι για κτεο προετοιμαζει , και του λες οτι δεν ξερει που παν τα 4 ?
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Τσ τσ τσ ...Ανιβα μου θα σε μαλωσω , ο ανθρωπος ακομα και ταξι για κτεο προετοιμαζει , και του λες οτι δεν ξερει που παν τα 4 ?K. Χρηστο μου sorry αλλα φουντωσα με το που ειδα να γραφει οτι σε σφραγισμενο μοτερ ο βελτιωτης / προετοιμαστης / μηχανικος παει περιπατο... Ε μετα ειδα και ολα τα υπολοιπα και δεν αντεξα.....
Υ.Γ. Μολις ερθω θα κερασω μπυρες στο υπογειο να τα πουμε κιολας αφου δεν προλαβα φετος το καλοκαιρι....
-
Δεν είναι πρώτη φορά που και οι δυο με προσβάλετε. Το σίγουρο είναι το ότι δεν θέλετε να καταλάβετε τα γραφόμενα μου.
Οι προβληματισμοί μου δεν σας ακουμπάνε. Ζείτε σε άλλα επίπεδα. Δυστυχώς παίζετε παιχνίδια. Τα έχω συνηθίσει αυτά.
Η πολιτική έχει και αντιπολίτευση, αυτήν διαλέξατε και εξασκείτε ανεπιτυχώς. Μα δεν είναι κακό να μάθετε να διαβάζετε, και περισσότερο να καταλαβαίνετε.
Και εάν μόνον βλέποντας καταλαβαίνετε, Ταϋγέτου 85. Εμείς κερνάμε δεν μας κερνάμε. Με μια και μόνον ματιά θα πειστείτε.
Χαρά μου να σας εξηγήσω, αυτά που δεν επιτρέπετε να γράψω.
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Δεν είναι πρώτη φορά που και οι δυο με προσβάλετε. Το σίγουρο είναι το ότι δεν θέλετε να καταλάβετε τα γραφόμενα μου.
Οι προβληματισμοί μου δεν σας ακουμπάνε. Ζείτε σε άλλα επίπεδα. Δυστυχώς παίζετε παιχνίδια. Τα έχω συνηθίσει αυτά.
Η πολιτική έχει και αντιπολίτευση, αυτήν διαλέξατε και εξασκείτε ανεπιτυχώς. Μα δεν είναι κακό να μάθετε να διαβάζετε, και περισσότερο να καταλαβαίνετε.
Και εάν μόνον βλέποντας καταλαβαίνετε, Ταϋγέτου 85. Εμείς κερνάμε δεν μας κερνάμε. Με μια και μόνον ματιά θα πειστείτε.
Χαρά μου να σας εξηγήσω, αυτά που δεν επιτρέπετε να γράψω.
Α.Κυρ Αντωνη εχει γελιο που βλεπετε φαντασματα ή οργανωμενη κινηση εναντιον σας απο εμενα και τον ΑPR.
Τον κ Χριστο εχω να τον δω γυρω στα 8 χρονια... Μην σας πω και παραπανω.... Αλλα εν παση περιπτωση στο ζουμι.....Εσεις δεν γραψατε οτι επειδη τα μοτερ θα ειναι σφραγισμενα τοτε ο βελτιωτης ξου? Μην πειτε οχι... Το γραψατε.... Ε λοιπον εκει μου σβουρηξε που ενας ανθρωπος ο οποιος προετοιμαζει αγωνιστικα θεωρει οτι επειδη ενα μοτερ ειναι σφραγισμενο τοτε του κλεβουν την δουλεια και τον διωχνουν αφου δεν θα εχει να ασχοληθει με το μοτερ.... Ειναι τοοοοσα αλλα που ΠΡΕΠΕΙ να ασχοληθει ο βελτιωτης/μηχανικος/ προετοιμαστης οπως θελετε πειτε τον, αλλα αυτα μαλλον αυτα δεν τα ξερετε.....
Οι προβληματισμοι σας, ΟΧΙ.... Διστυχως εμενα προσωπικα δεν με ακουμπανε γιατι δεν ειναι προβληματισμοι.... Ξεκινησατε να σταυρωνετε μια προσπαθεια χωρις να εχετε ιδεα καν τι ειναι αυτη, να πετατε λασπη και να αφηνετε υπονοουμενα με συγκρισεις με μαιμουδιες που μπορει να γινονταν παλια....
Εδω δεν καταλαβαινετε τα υπολοιπα που σας γραφω. Μαλλον εσεις πρεπει να μαθετε να διαβαζετε τι γραφουμε και πως το γραφουμε.... Μην κυνηγατε σκιες.... Μην νομιζετε οτι τα ξερετε ολα.... Αδειαστε λιγο το κεφαλι σας και απλα διαβαστε.... Τοτε ισως να καταφερουμε να μιλησουμε χωρις να ειρωνειες, χωρις φανφαρες και χωρις να κυνηγαμε σκιες, μαγισσες, η οποιονδηποτε επειδη μας απαντησε σε καποιον τονο νομιζουμε οτι μας την κορη και πρεπει να τον δειρουμε (λεκτικα στην προκειμενη περιπτωση......
Καλη αναγνωση λοιπον και οτι απορειες εχετε εδω ειμαστε να σας τις λυσουμε..... -
Σε ένα σχεδιασμένο μονοθέσιο, και κατασκευασμένο από κάποιους δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.
Σίγουρα εάν κατάλαβα καλά από τα συμφραζόμενα, όλα τα ανταλλακτικά, θα προέρχονται από τον βασικό προμηθευτή του αγωνιστικού.
Το να αντικαθιστάς φθαρμένα μέρη της καρότσας η της ανάρτησης η των φρένων, με άλλα που σου παρέχει ένας, είναι απλά εργασίες ρουτίνας.
Δεν λέω να μην ελέγχονται διεργασίες στην μηχανή, άλλα είναι το μόνο σημείο που μπορεί να ‘παίξει’ ένας βελτιωτής, όντας νομότυπος.
Όσο και σε μια κατηγορία ενιαίου τύπου, να υπάρχουν standard, το μάτι και το χέρι του βελτιωτή είναι κομβικό.
Η επιλογή υλικών είναι το κυριότερο θέμα, που στην περίπτωση απαγορεύετε.
Μονοπωλιακά κατασκευασμένο, μονοπωλιακά διατίθεται, και μάλιστα σε τιμές ακριβότερες από άλλα διακεκριμένα μοντέλα.
Και σίγουρα μόνον τέτοια θα τρέχουν στης συγκεκριμένες διοργανώσεις, μονοπωλιακά.
Κανένα μονοπώλιο δεν έφερε την πρόοδο.
Κανένα μονοπώλιο δεν κάλυψε κενά.
Κανένα μονοπώλιο δεν έφερε δυνατό συναγωνισμό.
Καλές οι συναθροίσεις και το μπλα – μπλα, μα να προσγειωθούμε κιόλας. Μου θυμίζει το άλλο μπλα – μπλα, για την πίστα F1 στο Κερατσίνι….. εδώ ψωμί δεν έχουμε ραπανάκια για την όρεξη…..
Εδώ δεν έχουν χρήματα για να τρέξουν τα φτηνά, και δεν έχουμε αγώνες, θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε αγώνες με ακριβά γκαζοζέν μια χρήσης. Και γραφώ μιας χρήσης όχι για το εάν χαλάνε εύκολα, αυτό εάν και εφόσον…. θα το δούμε, μα που αλλού θα μπορέσουν τρέξουν και να συναγωνιστούν?. Και σίγουρα δεν καλύπτουν και της πάγιες ανάγκες μετακίνησης των ιδιοκτητών τους!!!!!......
Και είναι λογικό και να το συζητάμε ακόμη?.
Με αυτά τα χρήματα, φτιάχνονται λογικά 3 αυτοκίνητα φτηνά, και γεμίζουν πόλους αγώνες , πολλών κατηγοριών που σήμερα δεν γίνονται.
Δεν χριζόμαστε αναδιάρθρωση του αγωνιστικού μας στόλου, αναδιάρθρωση εξουσίας χρειαζόμαστε, πολιτικής και αγωνιστικής….. άστε να δούμε της αποφάσεις ‘κουρέματος’ το βράδυ.
Α. -
Σε ένα σχεδιασμένο μονοθέσιο, και κατασκευασμένο από κάποιους δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.Και επειδη δεν υπαρχουνε περιθωρεια βελτιωσης βγαινει στο τελος να ειναι πιο φ8ηνο απο οτι ο καθε αγωνιζομενος να κανει το δικο του R&D.
Σίγουρα εάν κατάλαβα καλά από τα συμφραζόμενα, όλα τα ανταλλακτικά, θα προέρχονται από τον βασικό προμηθευτή του αγωνιστικού.
Καλα καταλαβατε. Και αυτο ειναι που σιγουρευει τον τυπο να ειναι στυλ εννιαιου ωστε κανεις να μην μπορει να μαιμουδιασει. Ολοι τα ιδια.... Ε και καπως αυτος που θα πληρωσει για να γινει το πρωταθλημα, να ερθει η τηλεωραση, να δοθουν τα επαθλα , να σου δωσει πισω λεφτα σε περιπτωση που επιστρεψεις το μονοθεσιο κλπ κλπ θα πρεπει να βγαλει και κανα φραγκο για την τσεπη του.... Δεν θα το κανει για την ψυωη της μανας του ουτε για να βαλει και απο την τσεπη του....
Το να αντικαθιστάς φθαρμένα μέρη της καρότσας η της ανάρτησης η των φρένων, με άλλα που σου παρέχει ένας, είναι απλά εργασίες ρουτίνας.
Εκτως απο την αντικατασταση ειναι και η ρυθμιση. Και καθε πιστα σε καθε περιβαλλον παντα χρειαζεται διαφορετικες ρυθμισεις... Αρα μονο ρουτινα δεν ειναι να ασχολησε με αυτα τα μερη σε ενα monocoque....
Δεν λέω να μην ελέγχονται διεργασίες στην μηχανή, άλλα είναι το μόνο σημείο που μπορεί να ‘παίξει’ ένας βελτιωτής, όντας νομότυπος.
Δεν χρειαζεται ο βελτιωτης σε οτι αφορα μοτερ.... Και αυτο ειναι που σας καθετε στο στομαχι.... Το εχει κανει αλλος πριν απο εσας για εσας και πιο εμπειρος στον συγκεκριμενο κινηταρα δινοντας οτι ακριβως χρειαζεται... Δεν χρειαζεται παραπανω ουτε αλχημιες....
Όσο και σε μια κατηγορία ενιαίου τύπου, να υπάρχουν standard, το μάτι και το χέρι του βελτιωτή είναι κομβικό.
Αντε παλι.... ΕΝΝΙΑΙΟ.... ΤΕΛΟΣ.... Ολοι τα ιδια..... Το χερη του βελτιωτη μπορει και πρεπει να ειναι κομβικο σε ολα τα υπολοιπα που παιζουν μεγαλυτερο ρολο.... Αυτο ειναι που δεν λετε να καταλαβετε....
Η επιλογή υλικών είναι το κυριότερο θέμα, που στην περίπτωση απαγορεύετε.
ΕΝΝΙΑΙΟ.... You know? Ολοι τα ιδια..... Η επιλογη των υλικων εχουν γινει απο το εργοστασιο, εχουν δοκιμαστει, εχουν εγκριθει και δεν χρειαζετε καποιο διαφορετικο..... Στα ραλλυ για παραδειγμα και τις hommologation σε Ν και Α μεχρι και φωτογραφια σου δειχνουν του ανταλλακτικου. Αρα για ποια επιλογη ακριβως μιλαμε?
Μονοπωλιακά κατασκευασμένο, μονοπωλιακά διατίθεται, και μάλιστα σε τιμές ακριβότερες από άλλα διακεκριμένα μοντέλα.
Και σίγουρα μόνον τέτοια θα τρέχουν στης συγκεκριμένες διοργανώσεις, μονοπωλιακά.Ακομα δεν το ειδαμε, ακριβο το βγαλαμε, το συγκριναμε με αλλο αλλα ολα αυτα απο αυτα που μονο ακουμε γιατι εμεις δεν εχουμε πιασει ποτε κατι τετοιο στα χερια μας να δουμε τι σκατα ειναι.... Typical ελληνικο συνδρομο.....
Κανένα μονοπώλιο δεν έφερε την πρόοδο.
Κανένα μονοπώλιο δεν κάλυψε κενά.
Κανένα μονοπώλιο δεν έφερε δυνατό συναγωνισμό.Προοδο? κανεναν συναγωνισμο? Ε μα ειναι τωρα να μην παω στην λαικη να παρω κανα δυο καφασια τοματες και να αρχισω να τις πεταω?
Καλές οι συναθροίσεις και το μπλα – μπλα, μα να προσγειωθούμε κιόλας. Μου θυμίζει το άλλο μπλα – μπλα, για την πίστα F1 στο Κερατσίνι….. εδώ ψωμί δεν έχουμε ραπανάκια για την όρεξη…..
Μπερδευετε τις καλτσες με τα σοβρακα... Αλλο μια κλασση η ενας αγωνιστικος θεσμος και αλλο η πιστα της Φ1.
Εδώ δεν έχουν χρήματα για να τρέξουν τα φτηνά, και δεν έχουμε αγώνες, θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε αγώνες με ακριβά γκαζοζέν μια χρήσης. Και γραφώ μιας χρήσης όχι για το εάν χαλάνε εύκολα, αυτό εάν και εφόσον…. θα το δούμε, μα που αλλού θα μπορέσουν τρέξουν και να συναγωνιστούν?. Και σίγουρα δεν καλύπτουν και της πάγιες ανάγκες μετακίνησης των ιδιοκτητών τους!!!!!......
Και είναι λογικό και να το συζητάμε ακόμη?.Ε μα βλεπετε γιατι κραζω, πεταω τοματες και τα ρεστα? Και μετα μου λετε οτι εχω κατι εναντιον σας και σας επιτι8ομαι (που δεν το κανω συζητηση κανουμε) χωρις λογο.
Ειναι δυνατον να μιλαμε για αγωνιστικα αυτοκινητα και εσεις να μου λετε οτι δεν καλυπτουν τις παγιες μετακινησεις των ιδιοκτητων τους....Με αυτά τα χρήματα, φτιάχνονται λογικά 3 αυτοκίνητα φτηνά, και γεμίζουν πόλους αγώνες , πολλών κατηγοριών που σήμερα δεν γίνονται
Θα μπορουσαμε να τα συμπεριλαβουμε στις αναβασεις οπως κανουν τοσα χρονια στην υπολοιπη Ευρωπη η οπως εκαναν και στην Ελλαδα με τα prototypes....Αλλα που να φτασει το ματι μας τοσο μακρυα..... Και στην τελικη μπορει να ειναι καποιοι οδηγοι που γουσταρουν μονοθεσια.... Γιατι πρεπει αυτους ντε και καλα να τους βαλουμε μεσα σε μια φτερουγα η ειναι R2 R3 και να τους στηλουμε στα βουνα?
Δεν χριζόμαστε αναδιάρθρωση του αγωνιστικού μας στόλου, αναδιάρθρωση εξουσίας χρειαζόμαστε, πολιτικής και αγωνιστικής….. άστε να δούμε της αποφάσεις ‘κουρέματος’ το βράδυ.
Α.Βασικα μια χουντα χρειαζομαστε γιατι η πολυφωνια, η δημοκρατια και τα ρουσφετια πηδηξανε το motorsport στην χωρα μας...
Ποτε μα ποτε στους αγωνες τους μηχανοκινητου αθλητισμου δεν μπορεις να τους εχεις ολους ευχαριστημενους. Μονο οσοι ειναι πιστοι σε εννιαιους θεσμους και ειδηκα σε πιστα οπου εκει οι μασκες πεφτουν.... -
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Βασικα μια χουντα χρειαζομαστε γιατι η πολυφωνια, η δημοκρατια και τα ρουσφετια πηδηξανε το motorsport στην χωρα μας...
Ποτε μα ποτε στους αγωνες τους μηχανοκινητου αθλητισμου δεν μπορεις να τους εχεις ολους ευχαριστημενους.σωστοτατο!!!!!
-
Μα στο ενιαίο είναι που θέλεις το 'γάτο' μηχανικό, να εκμεταλλευτεί όσα περιθώρια ρύθμισης και όσες ελευθερίες (και παραθυράκια γιατί όχι) δίνει η 'πλατφόρμα'. Που σε ένα 'φτερουγάτο' (κανονικό, όχι ντεμέκ στυλ Evo) αυτοκίνητο είναι σημαντικές (μόνο να κάνεις τα 2 φτερά να δουλεύουν σωστά, κατανομή βάρους, ρύθμιση αναρτήσεων σε σχέση και με τα λάστιχα, λίγα είναι όλα αυτά ? απλά θέλουν 'επιστήμονα' και όχι 'μουτζούρη')
Οσο για το ενιαίο: αποδεδειγμένα η φτηνότερη μορφή αγώνων. Τώρα προφανώς ένα ενιαίο με μονοθέσια θα είναι ακριβότερο από ένα με Matiz αλλά τι να κάνουμε... Μακάρι να 'περπατήσει' (δεν το πολυπιστεύω...) και να φέρει κόσμο πίσω στις πίστες.
-
Βασικα μια χουντα χρειαζομαστε γιατι η πολυφωνια, η δημοκρατια και τα ρουσφετια πηδηξανε το motorsport στην χωρα μας...
Μου φαινεται σου εχουν κανει κακο τα εμιρατα αλεξ...
Ποτε μα ποτε στους αγωνες τους μηχανοκινητου αθλητισμου δεν μπορεις να τους εχεις ολους ευχαριστημενους.
Αυτο και αν εννοειται...και επειδη ο στοχος ειναι να ειναι ευχαριστημενοι οι πιο πολλοι, επιλεγεις εκεινη τη λυση που απευθυνεται στους περισσοτερους. Το συγκεκριμενο κυπελλο, οσο ενδιαφερον και αν ειναι, δυστυχως δεν...Μακαρι βεβαια να βρεθουν ενδιαφερομενοι, αλλα και πιο παλια (δε θυμαμαι τη χρονια) ειχε γινει κινηση για caterham (που αν ειχαν περπατησει ε ρε γλεντια) αλλα τζιφος...
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
και επειδη ο στοχος ειναι να ειναι ευχαριστημενοι οι πιο πολλοι, επιλεγεις εκεινη τη λυση που απευθυνεται στους περισσοτερους.Μα δεν είναι αμοιβαία αποκλειόμενες οι λύσεις. Το να υπάρχει μια λύση για μονοθέσια δεν εμποδίζει να υπάρχει και μια άλλη λύση για κανονικά αυτοκίνητα. Και αντίστοιχα, το ό,τι δεν υπάρχει λύση για κανονικά αυτοκίνητα δε σημαίνει ότι θα πρέπει να απορριφθεί, αν υπάρχει, μια λύση για μονοθέσια, μέχρι να βρεθεί και λύση για κανονικά...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
και επειδη ο στοχος ειναι να ειναι ευχαριστημενοι οι πιο πολλοι, επιλεγεις εκεινη τη λυση που απευθυνεται στους περισσοτερους.
Μα δεν είναι αμοιβαία αποκλειόμενες οι λύσεις. Το να υπάρχει μια λύση για μονοθέσια δεν εμποδίζει να υπάρχει και μια άλλη λύση για κανονικά αυτοκίνητα. Και αντίστοιχα, το ό,τι δεν υπάρχει λύση για κανονικά αυτοκίνητα δε σημαίνει ότι θα πρέπει να απορριφθεί, αν υπάρχει, μια λύση για μονοθέσια, μέχρι να βρεθεί και λύση για κανονικά...
Nass αρχιζουν και εσενα να σε επιρεαζουν τα εμιρατα......
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μα στο ενιαίο είναι που θέλεις το 'γάτο' μηχανικό, να εκμεταλλευτεί όσα περιθώρια ρύθμισης και όσες ελευθερίες (και παραθυράκια γιατί όχι) δίνει η 'πλατφόρμα'. Που σε ένα 'φτερουγάτο' (κανονικό, όχι ντεμέκ στυλ Evo) αυτοκίνητο είναι σημαντικές (μόνο να κάνεις τα 2 φτερά να δουλεύουν σωστά, κατανομή βάρους, ρύθμιση αναρτήσεων σε σχέση και με τα λάστιχα, λίγα είναι όλα αυτά ? απλά θέλουν 'επιστήμονα' και όχι 'μουτζούρη')Οσο για το ενιαίο: αποδεδειγμένα η φτηνότερη μορφή αγώνων. Τώρα προφανώς ένα ενιαίο με μονοθέσια θα είναι ακριβότερο από ένα με Matiz αλλά τι να κάνουμε... Μακάρι να 'περπατήσει' (δεν το πολυπιστεύω...) και να φέρει κόσμο πίσω στις πίστες.
Συμφωνώ μαζί σου φιλέ. Μου θύμησες αρκετά πράγματα. Σίγουρα έδωσες απαντήσεις – διορθώσεις για το θέμα, που θα έπρεπε να της είχα δώσει εγώ. Οπωσδήποτε με ενοχλεί η εποπτεία έξωθεν….. θα μπορούσα να αποδεχτώ – συμφωνήσω, εάν εκπαίδευαν Έλληνες ΤΕ, για το αντικείμενο.
Όπως συμφωνώ και εγώ με το ‘χλομό το βλέπω’, λόγο οικονομικών συγκυρίων….. μέχρι το 2020…..
Α. -
Μα στο ενιαίο είναι που θέλεις το 'γάτο' μηχανικό, να εκμεταλλευτεί όσα περιθώρια ρύθμισης και όσες ελευθερίες (και παραθυράκια γιατί όχι) δίνει η 'πλατφόρμα'. Που σε ένα 'φτερουγάτο' (κανονικό, όχι ντεμέκ στυλ Evo) αυτοκίνητο είναι σημαντικές (μόνο να κάνεις τα 2 φτερά να δουλεύουν σωστά, κατανομή βάρους, ρύθμιση αναρτήσεων σε σχέση και με τα λάστιχα, λίγα είναι όλα αυτά ? απλά θέλουν 'επιστήμονα' και όχι 'μουτζούρη')
Οσο για το ενιαίο: αποδεδειγμένα η φτηνότερη μορφή αγώνων. Τώρα προφανώς ένα ενιαίο με μονοθέσια θα είναι ακριβότερο από ένα με Matiz αλλά τι να κάνουμε... Μακάρι να 'περπατήσει' (δεν το πολυπιστεύω...) και να φέρει κόσμο πίσω στις πίστες.
Συμφωνώ μαζί σου φιλέ. Μου θύμησες αρκετά πράγματα. Σίγουρα έδωσες απαντήσεις – διορθώσεις για το θέμα, που θα έπρεπε να της είχα δώσει εγώ. Οπωσδήποτε με ενοχλεί η εποπτεία έξωθεν….. θα μπορούσα να αποδεχτώ – συμφωνήσω, εάν εκπαίδευαν Έλληνες ΤΕ, για το αντικείμενο.
Όπως συμφωνώ και εγώ με το ‘χλομό το βλέπω’, λόγο οικονομικών συγκυρίων….. μέχρι το 2020…..
Α.Mετα κατα τα αλλα εγω και ο APR πρεπει να μαθουμε να διαβαζουμε......
Τι διαφορετικο λεει ο Νασσος απο αυτα που εχω γραψει εγω? -
και επειδη ο στοχος ειναι να ειναι ευχαριστημενοι οι πιο πολλοι, επιλεγεις εκεινη τη λυση που απευθυνεται στους περισσοτερους.
Μα δεν είναι αμοιβαία αποκλειόμενες οι λύσεις. Το να υπάρχει μια λύση για μονοθέσια δεν εμποδίζει να υπάρχει και μια άλλη λύση για κανονικά αυτοκίνητα. Και αντίστοιχα, το ό,τι δεν υπάρχει λύση για κανονικά αυτοκίνητα δε σημαίνει ότι θα πρέπει να απορριφθεί, αν υπάρχει, μια λύση για μονοθέσια, μέχρι να βρεθεί και λύση για κανονικά...
Δεν νομιζω να απερριψα τη λυση της ecoformula κυριοι. Το μονο που λεω ειναι οτι μπορει να ειναι 'eco' στο καυσιμο αλλα δυστυχως δεν ειναι καθολου 'eco' για την τσεπη του ελληνα αγωνιζομενου. Εξαλλου οψομεθα, μια προκηρυξη ειναι, δεν θα παθει κανεις τιποτα, μακαρι να βρει ανταποκριση, αλλα εδω δεν βρηκαν αλλα και αλλα, απειρως προσιτοτερα...
Αλεξ, το motorsport στην Μπουρδελλαδα δεν ειχε δημοκρατια (απο το '98 που το παρακολουθω εγω απο κοντα). Το μονο σιγουρο ειναι οτι καμια χουντα δεν θα το σωσει. Ολα αρχιζουν και τελειωνουν στο χρημα και στη σοβαροτητα των ανθρωπων. Ειδικα αν υπαρχει το πρωτο τοτε νομοτελειακα θα βρεθουν και τα υπολοιπα. Στα Εμιρατα το χρημα ξεχειλιζει, οποτε η σοβαροτητα ερχεται ευκολοτερα απο καπου που δεν υπαρχουν λεφτα, γιατι οπως και να γινει, οι αγωνες αυτοκινητου δεν παιζονται σε μια αλανα με ενα τοπι...
ΥΓ: Λες αν σοδομισουμε ΕΘΕΑτζηδες με ημιαξονια αλλαλαζοντας 'Allahu Akbar' να βρουμε λυση;
-
Δεν νομιζω να απερριψα τη λυση της ecoformula κυριοι. Το μονο που λεω ειναι οτι μπορει να ειναι 'eco' στο καυσιμο αλλα δυστυχως δεν ειναι καθολου 'eco' για την τσεπη του ελληνα αγωνιζομενου. Εξαλλου οψομεθα, μια προκηρυξη ειναι, δεν θα παθει κανεις τιποτα, μακαρι να βρει ανταποκριση, αλλα εδω δεν βρηκαν αλλα και αλλα, απειρως προσιτοτερα...
Αλεξ, το motorsport στην Μπουρδελλαδα δεν ειχε δημοκρατια (απο το '98 που το παρακολουθω εγω απο κοντα). Το μονο σιγουρο ειναι οτι καμια χουντα δεν θα το σωσει. Ολα αρχιζουν και τελειωνουν στο χρημα και στη σοβαροτητα των ανθρωπων. Ειδικα αν υπαρχει το πρωτο τοτε νομοτελειακα θα βρεθουν και τα υπολοιπα. Στα Εμιρατα το χρημα ξεχειλιζει, οποτε η σοβαροτητα ερχεται ευκολοτερα απο καπου που δεν υπαρχουν λεφτα, γιατι οπως και να γινει, οι αγωνες αυτοκινητου δεν παιζονται σε μια αλανα με ενα τοπι...
ΥΓ: Λες αν σοδομισουμε ΕΘΕΑτζηδες με ημιαξονια αλλαλαζοντας 'Allahu Akbar' να βρουμε λυση;
Γιαννη αυτο ειναι το κακκο.... Οτι νομιζουν οτι ολοι οτι το χρημα στα εμιρατα ξεχυλιζει και για αυτο ειναι ολα καλα καμμωμενα.... Αλλα δεν ειναι ετσι φιλε.... Διστυχως..... Especially στο motorsport.....
Απλα εδω εχουν ενα απλο ρητο.... Motorsport is not based upon democracy.... Οτι αποφασισει ο οργανωτης και κανει approve η ATC UAE (τοπικη ΕΘΘΕΑ) οπου στις μεγαλες θεσεις ειναι Αγγλοι με background στο μηχανοκινητο .... Αυτο ειναι... Σας αρεσει? Τρεχτε.... Δεν σας αρεσει? Στα @@ μας.....
Και ειμαστε μια χαρα ετσι.... Απο εκει που ηταν καποτε μονο μια κατηγορια εννιαιου, τωρα εχει για ολες τις τσεπες.... Θες να στα απαριθμισω η θα βαλεις τα κλαμματα?
Και ολα αυτα σε 5 χρονια.... -
Ναι βρε Αλεξ, αλλα αυτο που περιγραφεις ειναι κοινη λογικη, οχι χουντα.
Παντως αν δεν υπηρχε το ρευστο, δεν θα μπορουσαν να ακολουθησουν οι αγωνιζομενοι τις αλλαγες...
-
Ναι βρε Αλεξ, αλλα αυτο που περιγραφεις ειναι κοινη λογικη, οχι χουντα.Παντως αν δεν υπηρχε το ρευστο, δεν θα μπορουσαν να ακολουθησουν οι αγωνιζομενοι τις αλλαγες...
Γιαννη μου παλι δεν καταλαβες.... Οταν λεω χουντα εννοω.....
Λοιπον παιδες.... Αυτοι ειναι οι κανονισμοι.... Σας αρεσουν δεν σας αρεσουν.... Α και μην ξεκινησουμε τις παπαριες σε φορουμ κλπ κλπ γιατι μπορω μεχρι και να σας παρω τις lisance according to FIA ISC because you bring the sport in dispute....Ρευστο υπαρχει αναλογα με την τσεπη του αγωνιζομενου.... Για αυτο και οι τοσες κατηγοριες Γιαννη μου.
Εχουμε και λεμε λοιπον πηγαινοντας με βαση τσεπης....Suzuki Cup.
Clio Cup - UAE touring cars championship class 2
UAE touring car championship class 1
Radical
GT Championship Class C
Formula Gulf
GT Championship Class B
Masserati Trofeo Middle East
GT Championship Class A - Porche GT3 Cup Middle EastAν θες σου βαζω και ποσα..... Αλλα εκει εξαρταται το ποσο large εισαι οποτε θα σου βαζω ενα μεσο ορο εκτος απο το Suzuki cup, thn Formula Gulf, Masserati και GT3 Cup που ειναι fixed costs....
-
100%+
A. -
Hannibal. Είναι καιρός να αντιληφτείς, ότι το πρόβλημα είναι άμεσα οικονομικό. Ίσως διαβάζοντας της ενότητες δεν παρακολουθείς καθόλου ειδήσεις με ότι άφορα τα οικονομικά περιθώρια της φουκαριάρας χώρας μας.
Σου εύχομαι από καρδιάς να μην σε αγγίζουν, μα εμάς μας αγγίζουν θανατερά.
Όλες μου οι παραθέσεις, προσπαθώ να μην βασίζονται σε ονειροπαρμένες σκέψεις. Τα όνειρα είναι το τελευταίο σκαλί, πριν την αποτυχία.
Και αποτυχία χρόνου και έργου είναι, όταν μην έχοντας /ντες, μιλάμε για καταστάσεις εκ προοιμίου ανεφάρμοστες, από οικονομικά κραυγαλέα γεγονότα φτώχιας, όχι διαφαινόμενα μα εδρασμένα.
Σίγουρα ο χορτάτος δεν καταλαβαίνει τον πεινασμένο.
Και σίγουρα παρουσιάζομαι σκωπτικός όταν πρόσφατα έφυγε μετανάστης η κόρη μου η μεγάλη, με πτυχίο ανωτάτης και 2 μεταπτυχιακά στο Κατάρ, και ψάχνετε η δεύτερη, με ανωτάτη και 2 ακόμη μεταπτυχιακά.
Όταν λιπών χωρίς αιδώ, αντιμετωπίζεις θετικά ένα θέμα, που αφορά εισοδήματα ευμάρειας, προσβάλεις βάναυσα το περί δικαίου αίσθημα.
Δεν είναι δυνατόν να μοστράρεις το φιλέτο, σε ανθρώπους που δύσκολα πληρώνουν σήμερα το τηλέφωνο για να έχουν ιντερνέτ……
Εμένα δεν με προσβάλεις, γιατί στα 66 μου, εξακολουθώ να εργάζομαι 12 ώρες το εικοσιτετράωρο….. τους άλλους?.
Α.
Προτάσεις για αγώνες ταχύτητας 2011