-
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: cabala10, Di0, hamilton και 0 επισκέπτες
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: cabala10, Di0, hamilton και 0 επισκέπτεςδιαβάζει το forum
-
Εδώ που τα λέμε, από την ανώδυνη ποινή του Hamilton θα έπρεπε να έχει ξεσηκωθεί και το υπόλοιπο grid, αλλά κανένας δε φαίνεται να ασχολείται. Το γιατί η Ferrari το έχει κάνει τόσο μεγάλο θέμα παραμένει απορίας άξιο.
Μάλιστα, στα newsletters που στέλνει η ομάδα στη mailing list της (στην οποία είμαι κι εγώ), είναι η ΠΡΩΤΗ φορά από.... τις 18 Μαρτίου (οπότε είναι και το πρώτο e-mail που έχω πάρει) που το e-mail της αναφέρεται σε Post-Race θέματα, αντί να μου διαφημίζει καπελάκια... Στο e-mail έχει και κατευθείαν τα links για να κάνεις comments στα forums κτλ, προσπαθώντας να ενεργοποιήσει τον κόσμο υπέρ του δικαίου...
Καταντάει λίγο γελοίο. -
Ο χρήστης vengas έγραψε:
(Ιθπανέ γύρνα στην ομάδα της καρδιάς σου. Με τον ψηλέα θα κάνετε παπάδες!!)
Ε, καλα, δεν ειναι και τοσο ψηλος ο Χαμιλτον.
Kubica
(Οχι και τοσο) προφανως -και μαλλον αποτυχημενα- αστειευομουν με το 'ομαδα της καρδιας του', εξ ου και το
-
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
Εδώ που τα λέμε, από την ανώδυνη ποινή του Hamilton θα έπρεπε να έχει ξεσηκωθεί και το υπόλοιπο grid, αλλά κανένας δε φαίνεται να ασχολείται. Το γιατί η Ferrari το έχει κάνει τόσο μεγάλο θέμα παραμένει απορίας άξιο.Μάλιστα, στα newsletters που στέλνει η ομάδα στη mailing list της (στην οποία είμαι κι εγώ), είναι η ΠΡΩΤΗ φορά από.... τις 18 Μαρτίου (οπότε είναι και το πρώτο e-mail που έχω πάρει) που το e-mail της αναφέρεται σε Post-Race θέματα, αντί να μου διαφημίζει καπελάκια... Στο e-mail έχει και κατευθείαν τα links για να κάνεις comments στα forums κτλ, προσπαθώντας να ενεργοποιήσει τον κόσμο υπέρ του δικαίου...
Καταντάει λίγο γελοίο.'Εσύ και η γελοία, η φασιστική Ιταλία' λέει το τραγούδι.
-
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
Εδώ που τα λέμε, από την ανώδυνη ποινή του Hamilton θα έπρεπε να έχει ξεσηκωθεί και το υπόλοιπο grid, αλλά κανένας δε φαίνεται να ασχολείται. Το γιατί η Ferrari το έχει κάνει τόσο μεγάλο θέμα παραμένει απορίας άξιο.Μάλιστα, στα newsletters που στέλνει η ομάδα στη mailing list της (στην οποία είμαι κι εγώ), είναι η ΠΡΩΤΗ φορά από.... τις 18 Μαρτίου (οπότε είναι και το πρώτο e-mail που έχω πάρει) που το e-mail της αναφέρεται σε Post-Race θέματα, αντί να μου διαφημίζει καπελάκια... Στο e-mail έχει και κατευθείαν τα links για να κάνεις comments στα forums κτλ, προσπαθώντας να ενεργοποιήσει τον κόσμο υπέρ του δικαίου...
Καταντάει λίγο γελοίο.Μα το μισό γκριντ επωφελήθηκε με όλα αυτά που έγιναν γιατί να ξεσηκωθεί; Μόνο κάτι HRT και Virgin αν θυμάμαι καλά δεν επωφελήθηκαν.
-
Ασχετο-σχετικό με το GP:
Πολλοί λέτε για την ατιμωρησία του Hamilton, αλλά γενικά φέτος οι κριτές πολύ δύσκολα ρίχνουν ποινές σε αντίθεση με την Mad-Max era. Αυτό πιστώνεται στον Todt ο οποίος είναι πρόεδρος της FIA αρκετούς μήνες και το όνομα του δεν έχει ακουστεί ούτε μία φορά στους αγώνες της F1.
Η αντίθεση αυτή καταδεικνύει το πόσο μπουρδέλο είχε κάνει το άθλημα ο Mosley και δικαιώνει όλους εμάς που χροοοοοοοοοονια ζήτουσαμε να ξεκουμπιστεί από την καρέκλα του.Καλά ξεκουμπίδια λοιπόν στον κύριο Max Mosley
Που τον θυμήθηκα; Παλιά απωθημένα...
-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
ΑΝ ...... άλλαζε ελαστικά στον τελευταίο γύρο και μετά τερμάτιζε λίγα μέτρα παραπέρα, θα είχαμε θέμα;Αν και αυτό μπορεί να το κάνει μονο κάποιος που το pit lane της ομάδας του είναι πριν την γραμμή τερματισμού.
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Αφού κατάφερα και διάβασα όλες τις σελίδες ας σχολιάσω κι εγώ (μου αξίζει ).Μεγάλη βλακεία του Hamilton όχι γιατί περνάει το SC (αυτό έξυπνο ήταν) αλλά γιατί φρενάρει στην αρχή και χάνει την γραμμή για ένα μέτρο περίπου. Δικαίως λοιπόν τιμωρείται.
Από εκεί και πέρα, λόγω του ότι η άτυχη της ημέρας ήταν η Ferrari αρχίζει το θέατρο του παραλόγου με τις ορδές να παραλληρούν αλαλάζοντας.
ΤΩΡΑ που 'θίχτηκε' η Ferrari ανακαλύψαν πολλοί ότι όταν μπαίνει το SC γίνονται αδικίες και ότι οι ποινές χρόνων που επιβάλονται χρόνια τώρα δεν αποδίδουν δικαιοσύνη. ΟΛΕ!Όσον αφορά την ποινή: Όπως πάντα οι κανονισμοί δεν ορίζουν ποινή, δηλαδή τιμωρούμε όπως μας καπνίσει και ποικιλοτρόπως, ακόμα και ίδιες παραβάσεις. Οι αγωνοδίκες επέβαλαν drive-through και λόγω των παραπάνω ο καθένας έχει το δικαίωμα να ζητά stop & go, black flag, τριετή αποκλεισμό, δημόσιο λιθοβολισμό ή το κεφάλι του σε πιάτο.
Η drive-through Kobayashi απόντος θα στοίχιζε αρκετές θέσεις, Κοbayashi παρόντος στοίχησε ένα τίποτα.
Αυτός είναι και ο λόγος που έχω γράψει ν φορές ότι οι ποινές πρέπει να είναι θέσεων και όχι χρόνου, αλλά δυστυχώς οι της FIA δεν διαβάζουν το forum.
Όσον αφορά το πότε επιβλήθηκε η ποινή: Ναι άργησαν αλλά και ναι συνήθως αργούν. Επίσης από όταν επιβληθεί η ποινή, οι ομάδες έχουν ένα περιθώριο μέχρι να την εφαρμόσουν. Δεν ξέρω πόσο είναι, όποιος ξέρει ας το πει. Χαρακτηριστικά τέτοια παραδείγματα είναι αυτό με τον Schumacher που προαναφέρθηκε και κυρίως αυτό με τον Rosberg στην Σιγκαπούρη 2008. (Συνεχίζεται)Συνέχεια...
...όπου στην Σιγκαπούρη ο Rosberg ήταν να φάει ποινή λόγω των άθλιων τότε κανονισμών SC. Η ποινή παρότι κοινή άργησε πολύ να επιβληθεί και η Williams άργησε πολύ να την εφαρμόσει με αποτέλεσμα παρόμοιο με του Hamilton σήμερα. Φυσικά επειδή δεν ήταν ο ου 666 Lewis ουδείς ασχολήθηκε πάνω από 5 λεπτά.
Όπως καταλαβαίνουμε όποιος θεωρεί ότι η σημερινή καθυστέρηση ήταν σκόπιμη, πρέπει να έχει μάθει τα X-Files απέξω και ανακατωτά.'Οσον αφορά τις ποινές των άλλων: Το SC βγήκε όταν όλοι αυτοί ήταν ήδη στο τρίτο sector. Επιβράδυναν αλλά προφανώς ο συνολικός χρόνος του γύρου ήταν ανώτερος από τον επιτρεπτό (αυτό κατάλαβα). Βασεί αυτού η τιμωρία τους είναι γελοία και έγινε μόνο και μόνο για να σταματήσει η κρεβατομουρμούρα της Ferrari.
Κλάψε, κλάψε, κλάψε, βρήκανε μια μ@λ@κι@ χωρίς φυσικά να ευνοεί αυτό σε τίποτα ουσιαστικό την Ferrari....Αν κάποιος φύγει στο πρώτο κόκκινο φως έχει και παραέχει χρόνο για να κάνει διαφορά. Και μην κολάμε στις πρώτες θέσεις. Αν φύγει ο τελευταίος του grid στο Μονακό θα έχει ευκαιρία να τσιμπήσει έτσι ένα βαθμουλάκι;...
Αν κάποιος φύγει τόσο νωρίς, τότε λογικά η εκκίνηση αναβάλεται, ο εν λόγω παίρνει την ποινούλα του και ξεκινάνε αργότερα κανονικά.
Επίσης δεν υπάρχει περίπτωση κανείς να προσπεράσει το SC ενώ αυτό είναι μέσα στην πίστα. Αυτό δεν είναι το ίδιο με αυτό που έκανε ο Hamilton, όπως καταλαβαίνεις και εσύ, απλά προσπαθείς να δημιουργήσεις εντυπώσεις.Ωραία, δηλαδή με τις ποινές αυτές παραδέχονται επισήμως ότι παρανόμησαν οι συγκεκριμένοι οδηγοί. Και τελικά και αυτοί βγήκαν κερδισμένοι σε σχέση με τις Ferrari.
Αν δε γινόταν το ατύχημα, οι Ferrari πιθανότατα να περνούσαν και τον Hamilton στα pit (αν όντως άλλαζε αεροτομή). Συνεπώς θα τερμάτιζαν στο 2-3. Αντ' αυτού 9-15 ? Θέλω να μου πει κάποιος McLarenικός, ποιος ή τι φταίει γι' αυτήν την κατάσταση.
Η τάνα η τύχη.
Ως γνωστόν αν το SC βγει ενώ είσαι μεταξύ pit entry και pit exit την φούτσισες. Αυτό συνέβει σήμερα στις Ferrari και αυτό γλίτωσε ο Lewis.
Και επειδή όταν όλοι οι άλλοι απλά διαμαρτύρονται εμείς προτείνουμε
προτείνω τα εξής: Ή επαναφέρεις τον κανονισμό που έκλεινε το pit lane (ο οποίος ήταν μπούρδα λόγω ανεφοδιασμών, τώρα που δεν έχουμε είναι μια χαρά) ή με το που βγαίνει μήνυμα SC υποχρεώνεις όλους τους οδηγούς να πατήσουν έναν περιοριστή ταχύτητας στα όσα Km/h θέλεις.Τα ρέστα μου...
Συμφωνώ 100% σε όλα!Λοιπόν βλέποντας τώρα πάλι τον αγώνα παρατήρησα:
Ο Hamilton μπήκε στα pit στον 11ο γύρο.
Δεδομένου ότι θα άλλαζε αεροτομή, αν δεν περνουσε το SC θα τερμάτιζε πίσω από τον Alonso (10ος). Άρα κέρδισε 8 θέσεις.
'Έχασε' την γραμμή από το SC για 88cm (το μέτρησα).Όλο μαζί 11888.
Τυχαίο; Δεν νομίζω. -
Για να μη γράφω τα κατεβατά κι εδώ μέσα...
Ανάλυση αγώνα, Νέα στήλη χιουμοριστικών εικόνων (OtHeRSidE) από τον STK και Ανάλυση της φάσης Webber-Kovalainen, 'εκεί που ξέρετε'. Περιμένουμε και τα σχόλιά σας. -
....κι ότι μπήκα για να γράψω 'ούτε κουβέντα δεν γράφτηκε για τη φάση με το χτύπημα Γουέμεπερ σε Koβαλάινεν, πώς κι έτσι'...
-
Ο χρήστης washcloud έγραψε:
....κι ότι μπήκα για να γράψω 'ούτε κουβέντα δεν γράφτηκε για τη φάση με το χτύπημα Γουέμεπερ σε Koβαλάινεν, πώς κι έτσι'... -
(από το 'Φόρουμ' των μπιμπησήδων) : όσο το έβλεπα, μου έκανε αρχικά εντύπωση η ψυχραιμία του καγκουρά, και ειδικά όταν αντέδρασε όπως αντέδρασε όταν έμαθε πως οι Εγγλέζοι είχαν αρπάξει ήδη 2 από τους Φρίτσηδες είπα δεν παίζεται ο Αυστρελός - έτσι δεν έκανε για το ατύχημά του! και λίγο μετά βγήκε ο Τζόρνταν και είπε το ίδιο...
-
Μετά το what τι βρισιά λέει; Δεν το πιάνω.
-
Χμμμ!
Νά 'φταιξε μήπως και το f-duct για το ατύχημα του Webber; -
Ο χρήστης UnicornF1 έγραψε:
Χμμμ!
Νά 'φταιξε μήπως και το f-duct για το ατύχημα του Webber;Προσωπικά το θεωρώ άστοχο να μπαίνει αυτό στη συζήτηση για το ατύχημα. Το ατύχημα είχε να κάνει καθαρά με τις κινήσεις εντός πίστας των μονοθεσίων και όχι με το ότι ένας οδηγός δε μπορούσε να κρατήσει σωστά το τιμόνι. (Αφού κυκλοφόρησε σαν άποψη βέβαια, προφανώς καλά κάνει και το αναφέρει ο Δημήτρης)
Η δική μου άποψη μέσω της αντίστοιχης ανάλυσης στο F1Grip:
http://www.f1grip.gr/index.php/articles/drivealyze-this/430-drivealyze-this-webber-vs-kovalainen -
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Μετά το what τι βρισιά λέει; Δεν το πιάνω....τσάμπα πάει η μαύρη μου ζώνη στ' Αγγλικά : ούτε κι εγώ δυστυχώς (άσε που με τον ζόρι τον καταλαβαίνω τον Web ούτως ή άλλως και την Καγκουριανή του προφορά). Λογικά είναι καμμιά Aussie slang τύπου 'bollocks'.
@ Phaethon : το σκέφτηκα κι εγώ για το f-duct, παρα-είναι περίεργος ο τρόπος που καρφώνεται, και δε μου κάνει να φρενάρει τόσο απότομα πια ο Φινλανδάινεν.
Όχι τόσο στο να χάνει τον έλεγχο, αλλά να αποκτά παραπάνω ταχύτητα απ' όση περίμενε (να μην ξέρει να το εκτιμήσει δλδ ακόμα σωστά). Η τηλεμετρία κι ο ίδιος κι η ομάδα βέβαια μπορούν να σχολιάσουν ουσιαστικά περί αυτού, μόνο.
-
Ο χρήστης washcloud έγραψε:
...@ Phaethon : το σκέφτηκα κι εγώ για το f-duct, παρα-είναι περίεργος ο τρόπος που καρφώνεται, και δε μου κάνει να φρενάρει τόσο απότομα πια ο Φινλανδάινεν.
Όχι τόσο στο να χάνει τον έλεγχο, αλλά να αποκτά παραπάνω ταχύτητα απ' όση περίμενε (να μην ξέρει να το εκτιμήσει δλδ ακόμα σωστά). Η τηλεμετρία κι ο ίδιος κι η ομάδα βέβαια μπορούν να σχολιάσουν ουσιαστικά περί αυτού, μόνο.
σε αυτό ήθελα να σταθώ κι εγώ...
Μπορεί βέβαια να ήταν ένας συνδυασμός και των δύο. Φρενάρισμα του Κόβα και extra speeding του Webber! -
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Μετά το what τι βρισιά λέει; Δεν το πιάνω.http://www.urbandictionary.com/define.p ... ody%20hell ?
-
Mπλάντι χέλ;
Σόρι Ρόμπερτ, αλλά με την καμμία δε λέει κάτι τέτοιο. Κάτι σε 'I didn't know' κάνει ηχητικά, αλλά λογικά καμμία σχέσηedit : το ξαναέβαλα να τ' ακούσω,,,,,,και χμμμμμμμμ σαν να έχει ΚΑΠΟΙΑ βάση αυτό που πρότεινες...(τελείως twisted πάντως, αν είν' αυτό)
Αν ζούσες/ζεις Αγγλία και τ' αναγνωρίζεις ηχητικά, πάω πάσο (πάντως αν όντως είναι bloody hell το λέει τραγικά 'κοφτά'........Πως πχ αντί να πούμε 'άει στο διάλο' λέμε 'σταδιάλα' 'σδιάλο' μέσ' από τα δόντια, κτλ...)
European Grand Prix 2010