-
Εχοντας έρθει λοιπόν ο καιρός να δώσω τα πολύτιμά μου ευρώπουλα πλέον (αναγκαστικά όμως για λόγους ασφαλείας) αποφάσισα να προβώ σε αλλαγή ελαστικών στο κουρασμένο μεν αλλά πολυκαλοσυντηρημένο ibizaki mod 2000 1.4 που έχω. Πηγαίνοντας λοιπον σε κάποιον λαστιχά που μου σύστησαν και έχοντας πολύ καλή εμπειρία απο τα potenza 720 που φορούσα στο megane ζήτησα να μου βάλει το αυτό μοντέλο, με λυπη μου όμως πληροφορήθηκα οτι η παραγωγή και διαθεσή του έχει σταματήσει και αντικαταστάθηκαν απο τα turanza er300.Ετσι λοιπον χωρις να το πολυσκεφτώ του ζήτησα να μου βαλει το er300.
Το πρόβλημα το αντιλήφθηκα μετα απο μια εβδομάδα περίπου.....
Καθώς το αμάξι επιανε τα 40 εως 60 χλμ αρχισε να υπάρχει ένας συντονισμός σε όλο το αμάξι (οχι παιξιμο του τιμονιου το διευκρινιζω). Ο αντίστοιχος συντονισμός υπάρχει σχεδόν σε όλες τίς ταχύτητες σε λιγο μικρότερο βαθμό .
Λεω και εγώ λοιπον πως καποια ζυγοστάθμιση δεν πηγε καλά και χωρις άγχος πάω σε ενα συνεργείο οπου εμπιστέυομαι να κανω ζυγοστάθμιση με τους τροχους πανω στους δισκους (με το γνωστό αλογάκι) ο οποίος τρόπος ζυγοστάθμισης πιστεύω οτι είναι και ο πιο σωστός. Προς μεγάλη μου έκπληξη ο μάστορας με το που ξεκίνησε την διαδικασία και πριν καλα καλά φουλάρει τα γκάζια στο μηχάνημα με φωναζει και μου δείχνει τον μπροστινό αριστερό τροχό. Παρατηρώντας και εγώ το ελαστικό ταυτόχρονα, μου λεει οτι το λάστιχο είναι στραβό και δέν γυρίζει έκκεντρα κατι που μπορουσα να το παρατηρήσω και εγώ. Ελέγξαμε λοιπον και τα αλλα ελαστικά και παρατηρησαμε το ίδιο πράγμα σε μικρότερο και σε μεγαλύτερο βαθμό.
Το αμαξι ΔΕΝ έπεσε σε καμμιά λακουβα και οι ζάντες ΕΙΝΑΙ καλές.
Μετα απο επίσκεψή μου στον λαστιχά και θέτοντας το πρόβλημα κανει και αυτός τήν δική του ζυγοστάθμιση ξανα και μου λεει οτι τα λάστιχα είναι Οκ και πως αυτό οφείλεται στίς ζάντες.
Εγώ το μόνο που ξέρω είναι πως και σε ταξίδι που το έκανα σήμερα καταλάβαινα οτι το αμαξι χτυπάει και συντονίζει σχεδόν σε όλα τα χιλιόμετρα άλλοτε αισθητά, άλλοτε λιγότερο.
Η απορία μου είναι η εξης : Ειναι δυνατόν να είναι στραβά καινούργια λάστιχα ?
Καμμιά βοήθεια ή πρόταση ????? -
Εχοντας έρθει λοιπόν ο καιρός να δώσω τα πολύτιμά μου ευρώπουλα πλέον (αναγκαστικά όμως για λόγους ασφαλείας) αποφάσισα να προβώ σε αλλαγή ελαστικών στο κουρασμένο μεν αλλά πολυκαλοσυντηρημένο ibizaki mod 2000 1.4 που έχω. Πηγαίνοντας λοιπον σε κάποιον λαστιχά που μου σύστησαν και έχοντας πολύ καλή εμπειρία απο τα potenza 720 που φορούσα στο megane ζήτησα να μου βάλει το αυτό μοντέλο, με λυπη μου όμως πληροφορήθηκα οτι η παραγωγή και διαθεσή του έχει σταματήσει και αντικαταστάθηκαν απο τα turanza er300.Ετσι λοιπον χωρις να το πολυσκεφτώ του ζήτησα να μου βαλει το er300.
Καθώς το αμάξι επιανε τα 40 εως 60 χλμ αρχισε να υπάρχει ένας συντονισμός σε όλο το αμάξι (οχι παιξιμο του τιμονιου το διευκρινιζω). Ο αντίστοιχος συντονισμός υπάρχει σχεδόν σε όλες τίς ταχύτητες σε λιγο μικρότερο βαθμό .
Λεω και εγώ λοιπον πως καποια ζυγοστάθμιση δεν πηγε καλά και χωρις άγχος πάω σε ενα συνεργείο οπου εμπιστέυομαι να κανω ζυγοστάθμιση με τους τροχους πανω στους δισκους (με το γνωστό αλογάκι) ο οποίος τρόπος ζυγοστάθμισης πιστεύω οτι είναι και ο πιο σωστός. Προς μεγάλη μου έκπληξη ο μάστορας με το που ξεκίνησε την διαδικασία και πριν καλα καλά φουλάρει τα γκάζια στο μηχάνημα με φωναζει και μου δείχνει τον μπροστινό αριστερό τροχό. Παρατηρώντας και εγώ το ελαστικό ταυτόχρονα, μου λεει οτι το λάστιχο είναι στραβό και δέν γυρίζει έκκεντρα κατι που μπορουσα να το παρατηρήσω και εγώ. Ελέγξαμε λοιπον και τα αλλα ελαστικά και παρατηρησαμε το ίδιο πράγμα σε μικρότερο και σε μεγαλύτερο βαθμό.
Μετα απο επίσκεψή μου στον λαστιχά και θέτοντας το πρόβλημα κανει και αυτός τήν δική του ζυγοστάθμιση ξανα και μου λεει οτι τα λάστιχα είναι Οκ και πως αυτό οφείλεται στίς ζάντες.
Εγώ το μόνο που ξέρω είναι πως και σε ταξίδι που το έκανα σήμερα καταλάβαινα οτι το αμαξι χτυπάει και συντονίζει σχεδόν σε όλα τα χιλιόμετρα άλλοτε αισθητά, άλλοτε λιγότερο.
Εϊναι δυνατόν να είναι στραβά, ναι, είτε λόγω κατασκευαστικού ελαττώματος (και στα 4 όμως;) είτε λόγω λάθος αποθήκευσης.
-
Στραβά λάστιχα αλλάζουν λόγω εγγύησης.
Μου άλλαξαν 2 από τα 4 λάστιχα γιατί το αμάξι τραβούσε δεξιά ή αριστερά ανάλογα που έμπαιναν τα στραβά λάστιχα.Αν κάνουν θόρυβο δεν τα αλλάζουν - μόνο αν είναι στραβά.
-
Τι άλλο θα ακούσουμε!!! Αν ειναι έτσι, καλά ξεμπερδέματα φίλε μου.
-
Το αμαξι παει στον δρομο καρφι δεν μπορω να πω. Ουτε δεξια ουτε αριστερα τραβαει. Νιωθεις ομως οτι εισαι σε δρομο με ψιλο χαλικάκι ασχετα αν εισαι ακομα και σε σωστη ασφαλτο.
Θα δουμε.... -
Καλυτερα να μιλησεις με την αντιπροσωπεια και καλα ξεμπερδεματα.
Κανε ενα κοπο και δες που εχουν κατασκευαστει?Μηπως Τουρκια? -
Να πας εκει που τα αγορασες να τα βαλουν στο μηχανημα της ζυγοσταθμισης και να τα παρατηρησουν ενα ενα τα λαστιχα.
-
.
-
κανονικα θα επρεπε να τρεμει και το τιμονι πολυ πριν συντονισει το αμαξωμα
-
Λοιπον παιδες....
Το προβλημα λύθηκε παρα πολυ απλα !!!Επειδή δυστυχώς δεν έβγαλα άκρη με τον λαστιχά που μου έβαλε τα στραβα λαστιχα καθώς προσπαθουσε να με πείσει οτι φταιγαν οι ζάντες μου και οχι τα ελαστικα πηγα χθες και αλλαξα λαστιχα σε άλλο μαγαζι , έβαλα τα Michelin Energy Saver 185/60/14 και το αμαξι επανήλθε μπορώ να πω με σιγουριά στα κανονικά του.
Ημερομηνια κατασκευής ελαστικών 2110 (πιστευω οτι πιο καινουργια δυσκολα θα εβρισκα) Made in spain .θα ήθελα φιλικα να επιστήσω την προσοχή όλων των φιλων καθώς αν και εχω αλλάξει πολλες φορες ελαστικα στα αμαξια που περάσαν απο τα χέρια μου ήταν η πρωτη φορά που μου συνέβει κάτι τέτοιο.
Προσοχη στον βουλκανιζατερτζή (το ειπα σωστα ! ) .Καλο καλοκαίρι....
-
Ο χρήστης kosmasg έγραψε:
Λοιπον παιδες....
Το προβλημα λύθηκε παρα πολυ απλα !!!Επειδή δυστυχώς δεν έβγαλα άκρη με τον λαστιχά που μου έβαλε τα στραβα λαστιχα καθώς προσπαθουσε να με πείσει οτι φταιγαν οι ζάντες μου και οχι τα ελαστικα πηγα χθες και αλλαξα λαστιχα σε άλλο μαγαζι , έβαλα τα Michelin Energy Saver 185/60/14 και το αμαξι επανήλθε μπορώ να πω με σιγουριά στα κανονικά του.
Ημερομηνια κατασκευής ελαστικών 2110 (πιστευω οτι πιο καινουργια δυσκολα θα εβρισκα) Made in spain .θα ήθελα φιλικα να επιστήσω την προσοχή όλων των φιλων καθώς αν και εχω αλλάξει πολλες φορες ελαστικα στα αμαξια που περάσαν απο τα χέρια μου ήταν η πρωτη φορά που μου συνέβει κάτι τέτοιο.
Προσοχη στον βουλκανιζατερτζή (το ειπα σωστα ! ) .Καλο καλοκαίρι....
μισό λεπτό, και με τα bridgestone τί έγινε δεν πήρες τα χρήματά σου πίσω;
-
H Bridgestone εχει εγγυηση στα λαστιχα της, δεν καλυπτεται αυτην η περιπτωση;
-
Αν δεν την καλυπτει αυτη την περιπτωση τοτε τι καλυπτει ρε παιδια?
-
Παιδια να ξεκαθαρισω κατι.
Η οποιαδήποτε μεγαλη εταιρεια για διασφαλιση του κυρους της αλλα και του ονοματός της αναμφιβολα καλυπτει εγγύηση (ειναι κατι που εγκειται και στην Ευρωπαική νομοθεσία αλλωστε).Δυστυχως ομως δεν συμβαινει το ιδιο και με τους απανταχου μεταπωλητές (ιδιαίτερα στην Ελλάδα) που είναι ικανοι να σου βρουνε χιλια δυο αλλα προβληματα παρα να παραδεχτουν οτι το προιον που σου πούλησαν εχει κάποιο προβλημα.
Επειδή δυστυχως ο χρονος για όλους μας είναι πολύτιμος θεώρησα περιττο πλεον να ασχοληθώ και αλλο (μετα απο δυο ηδη επισκεψεις) με τον εν λόγω βουλκανιζατερτζή.
Δυστυχώς ο επαγγελματισμός αν και είναι κάτι το οποιο πρεπει να χαρακτηρίζει τον οποιονδήποτε έμπορο για το οποιοδήποτε προιον, στην προκειμένη περίπτωση δεν ήταν κάτι που συνάντησα.
Οπως και ναχει παλι η συμβουλή μου είναι καλο ψαχτήρι πριν προβείτε σε οποιαδήποτε αγορα.
-
.
-
Πρώτον θα έπρεπε να διεκδικήσεις τα χρήματά σου και δεύτερον να πεις το όνομα του εδώ δημόσια να μην πάθουν κι άλλοι το ίδιο με εσένα.
-
αυτο που σου συνεβει μηνες να καθεσαι να τα παρατηρεις τα λαστιχα δεν προκειται να το εντοπισεις ουτε εσυ ουτε ο λαστιχας......ο οποιος δεν φερει ευθυνη αλλα σαφεστατα φερει ευθυνει τωρα που εβαλες σωστα λαστιχα και μπορεις να το αποδειξεις να σε αποζημιωσει 100%
για μενα μην το αφησεις ετσι,περνα μια βολτα αφου και αυτος θα παρει τα χρηματα του πισω απο την κεντρικη αντιπροσωπεια της brigestone........ -
Χαλαρα , μην σου πω και εξώδικο γιατι σε έβαλε σε κινδυνο......
Turanza ER300 Στραβά ??? Ειναι δυνατόν ??