-
Για να δουμε τί έχουμε...Kαποιες βιοτεχνίες-βιομηχανίες που μου ερχονται πρόχειρα τώρα... Απο Δευτέρα κι αλλες...
DUR ένδυση
CABELL ένδυση
STAFF ένδυση
UNIPOL ένδυση
BOXER υποδηση
ELITE υποδηση
KRICKET υποδηση
ΜΙΝΕΡΒΑ ένδυση
HELIOS ένδυση
PAPARAZZI ένδυση
SKIN ένδυση
BADGE ? (νομίζω κατασκευάζει ακόμα Ελλάδα) ένδυση
PONTE di ROMA ένδυση
ΤRESOR ένδυση -
Για να δουμε τί έχουμε...Kαποιες βιοτεχνίες-βιομηχανίες που μου ερχονται πρόχειρα τώρα... Απο Δευτέρα κι αλλες...
DUR ένδυση
CABELL ένδυση
STAFF ένδυση
UNIPOL ένδυση
BOXER υποδηση
ELITE υποδηση
KRICKET υποδηση
ΜΙΝΕΡΒΑ ένδυση
HELIOS ένδυση
PAPARAZZI ένδυση
SKIN ένδυση
PONTE di ROMA ένδυση
ΤRESOR ένδυση -
DUR ένδυση
CABELL ένδυση
STAFF ένδυση
UNIPOL ένδυση
BOXER υποδηση
ELITE υποδηση
KRICKET υποδηση
ΜΙΝΕΡΒΑ ένδυση
HELIOS ένδυση
PAPARAZZI ένδυση
SKIN ένδυση
PONTE di ROMA ένδυση
ΤRESOR ένδυση -
-
Την ELITE πρέπει να την σβήσεις
Νομίζω χτύπησε... -
Ο χρήστης madox έγραψε:
http://ebloko.gr/Πολα απο αυτα που εχει στον καταλογο δεν ειναι διαθεσιμα......ομως... γιατι...??
-
Έχετε υπόψη ότι η PALCO είναι προς αποφυγή, αφού έκλεισε εργοστάσιο στην Ελλάδα και το πήγε κάπου Σκόπια-Βουλγαρία.
Eπίσης να κοιτάζετε πάντα την πρώτη ύλη στα κατεψυγμένα λαχανικά. Πολλοί φέρνουν έτοιμο προϊόν από κάτι Ουγγαρίες, Λευκορωσίες, Τσέρνομπιλ και το συσκευάζουν εδώ. Ειδικά για τον Μπάρμπα Βγενο-Στάθη είναι ζήτημα αν έχω δει μια φορά ελληνική πρώτη ύλη.
Οι φρυγανιές ελληνικών εταιρειών, οι απλές, είναι ελληνικές. Οι σούξου-μούξου είναι κατά κανόνα από Γερμανία ή κάτι τέτοιο με ελληνική συσκευασία.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Έχετε υπόψη ότι η PALCO είναι προς αποφυγή, αφού έκλεισε εργοστάσιο στην Ελλάδα και το πήγε κάπου Σκόπια-Βουλγαρία.Eπίσης να κοιτάζετε πάντα την πρώτη ύλη στα κατεψυγμένα λαχανικά. Πολλοί φέρνουν έτοιμο προϊόν από κάτι Ουγγαρίες, Λευκορωσίες, Τσέρνομπιλ και το συσκευάζουν εδώ. Ειδικά για τον Μπάρμπα Βγενο-Στάθη είναι ζήτημα αν έχω δει μια φορά ελληνική πρώτη ύλη.
Οι φρυγανιές ελληνικών εταιρειών, οι απλές, είναι ελληνικές. Οι σούξου-μούξου είναι κατά κανόνα από Γερμανία ή κάτι τέτοιο με ελληνική συσκευασία.
Για τον μπαρμπα Σταθη θυμαμαι πριν χρονια που λεγανε στις ειδησεις οτι τα λαχανικα της εν λογω φιρμας ειναι εμποτισμενα απο ουρανιο κλπ, λογω των χωρων προελευσης των προιοντων τους. (Γιουγκοσλαβια-Ουκρανια)
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Έχετε υπόψη ότι η PALCO είναι προς αποφυγή, αφού έκλεισε εργοστάσιο στην Ελλάδα και το πήγε κάπου Σκόπια-Βουλγαρία.Μάνο εδώ κατά ένα μεγάλο ποσοστό φταίει το ίδιο το κράτος.
Αντί να αγκαλιάσει την παραγωγή και την έρευνα και να επωφεληθεί έμμεσα φορολογικά απ το εργατικό δυναμικό,την λογική φορολόγηση επί των κερδών,τα ωφέλη απ τις εξαγωγές κλπ,προσπαθεί να γίνει συνέταιρος σε μια επιχείρηση απ το πουθενά.
ΚΙ εσύ και γω το ίδιο θα κάναμε,να είσαι σίγουρος γι αυτόEπίσης να κοιτάζετε πάντα την πρώτη ύλη στα κατεψυγμένα λαχανικά. Πολλοί φέρνουν έτοιμο προϊόν από κάτι Ουγγαρίες, Λευκορωσίες, Τσέρνομπιλ και το συσκευάζουν εδώ. Ειδικά για τον Μπάρμπα Βγενο-Στάθη είναι ζήτημα αν έχω δει μια φορά ελληνική πρώτη ύλη.
Δεν παίρνουμε τότε Μάνο τα εισαγωγής που ξέρουμε ότι είναι και αυθεντικά εισαγώμενα,καιρός για σπαζοκεφαλιές είναι?
-
Δεν ξέρω πόσοι από εσάς πιστεύουν ότι η ελληνικότητα των προϊόντων πουλάει.
Εμένα, που με απασχόλησε αυτό πριν από πολλά χρόνια και πλήρωσα κάμποσα (η εταιρία δηλαδή, όχι εγώ!) για έρευνα, το συμπέρασμα ήταν ακριβώς το αντίθετο. Από τότε, στόχος μας ήταν να σταματήσουμε τις εθνικές υπερηφάνιες και να αφήνουμε να πλανάται ότι είμαστε κάποιοι ευρωπαίοι με παραγωγή κάπου στην ΕΕ.
Όσο* πατριώτης* και να είναι ο έλληνας καταναλωτής, οι καταλωτικές εμπειρίες του από το παρελθόν υποσυνείδητα τον οδηγούν σε επιλογές που δεν αλλάζουν όσες φορές και να παίξουμε τον εθνικό ύμνο. -
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
Δεν ξέρω πόσοι από εσάς πιστεύουν ότι η ελληνικότητα των προϊόντων πουλάει.
Εμένα, που με απασχόλησε αυτό πριν από πολλά χρόνια και πλήρωσα κάμποσα (η εταιρία δηλαδή, όχι εγώ!) για έρευνα, το συμπέρασμα ήταν ακριβώς το αντίθετο. Από τότε, στόχος μας ήταν να σταματήσουμε τις εθνικές υπερηφάνιες και να αφήνουμε να πλανάται ότι είμαστε κάποιοι ευρωπαίοι με παραγωγή κάπου στην ΕΕ.
Όσο* πατριώτης* και να είναι ο έλληνας καταναλωτής, οι καταλωτικές εμπειρίες του από το παρελθόν υποσυνείδητα τον οδηγούν σε επιλογές που δεν αλλάζουν όσες φορές και να παίξουμε τον εθνικό ύμνο.Ακριβώς,είναι αργά πλέον για εθνικούς συλλογισμούς η ζημιά έχει ήδη γίνει.
Πάρε παράδειγμα σε ένα ας πούμε χωριό των 10 000 κατοίκων,όπου μιλάμε για μια κλειστή σχετικά κοινωνία.
Τον ντόπιο θα τον φάνε την ψυχή,αν έρθει ξένος να κάνει δουλειά θα χεστεί στο τάληρο.
Δεν τους κόβει ότι αν ο ντόπιος βγάλει λεφτά και χτίσει σπίτι αύριο θα δώσει δουλειά σε 100 χωριανούς.
Αντίθετα ασχολούμαστε με το πως και γιατί να έχει λεφτά.
Αυτή είναι η φάρα μας,κουτοπόνηροι,φθονηροί,πισώπλατα μαχαιρώματα και γενικά διαθλετουμε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που μας κάνουν μοναδικούς σε σχέση με τους ευρωπαίους.
Βρε δε κάνουμε καμιά δουλειά λέω εγώ.
Είμαστε άχρηστη φάρα σαν λαός κι αυτά τα περί πονόψυχων,φιλοτιμίας και άλλα ηλίθια τα ακούω βερεσέ.Απ την άλλη σκέφτομαι το εξής,εγώ θα βγάλω το φίδι απ την τρύπα,όλα εισαγώμενα ρε δε να πα να γ@μηθείτε.
Ασχετο/σχετικό.
Υποδήματα CONVERSE,τα γνωστά σταράκια που λέμε (κι όχι μόνο,παραγωγή για την Ελλάδα απ την Ελληνική Εlmec Sport
-
Δεν με απασχολεί η χώρα προέλευσης, παρά μόνο το προϊόν (και οι υπηρεσίες που το συνοδεύουν, δευτερευόντως).
Παρ' όλα αυτά υπάρχουν και ορισμένα κορυφαία -διεθνώς- ελληνικά προϊόντα κατασκευασμένα στην Ελλάδα, από ελληνικές εταιρείες (π.χ. ναυπηγείο Planatech). Εκεί ψηφίζουμε ελληνικά.
Τα σάπια ας τα αγοράσουν άλλοι με πιο ανεπτυγμένη εθνική συνείδηση, να δώσουν και κίνητρο στις τόσο προηγμένες και ακμαίες εταιρείες που τα παράγουν να αναπτυχθούν περαιτέρω.
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Τα σάπια ας τα αγοράσουν άλλοι με πιο ανεπτυγμένη εθνική συνείδηση, να δώσουν και κίνητρο στις τόσο προηγμένες και ακμαίες εταιρείες που τα παράγουν να αναπτυχθούν περαιτέρω.
Δεν είμαι υπέρ στο να στηρίξουμε (εγώ τουλάχιστον) μια πληθώρα βιοτεχνιών με κάκιστα και αρπακολατζίδικα προιόντα.
Αυτά όμως που αξίζουν τα λεφτά μας ναι και να χαιρόμαστε να ανεβαίνουν πάντα και να αποκτούν διεθνή αναγνώριση.
Ακόμα όμως και οι μεγάλες εταιρίες δεν μπορούν να αποβάλλουν εύκολα την ελληνική νοοτροπία,κοιτούν να τη βγάλουν με μερακάματα του κ@λου αντιγράφοντας ξένα σχέδια (κανείς επιπλάς δεν έχει σοβαρό σχεδιαστικό κέντρο),μηδενικό προμόσιον και πάει λέγοντας,γενικώς η νοοτροπία του να δώσω λίγα και να γίνω πλούσιος σε μια τριετία. -
Όποιος ψωνίζει κάποιο προϊόν επειδή είναι ελληνικό και μόνο, αυτό που κάνει είναι να προκαλεί ζημιά στην ελληνική οικονομία.
-
Η άλλη οψη του νομίσματος
http://unews.pathfinder.gr/world/mploko ... anika.html -
Τίποτα από αυτά που υποθέτετε δεν ισχύει.
Ούτε σάπια αγοράζουμε επειδή είναι ελληνικά, ούτε αδικαιολόγητα υπερτιμημένα.
Αλλά να πας πχ να προτιμήσεις τουρκική σταφίδα ή ισπανικό παπούτσι ή αμερικάνικα φιρίκια επειδή είναι λίγο φθηνότερα ή επειδή έχουν πιο πολύχρωμη συσκευασία ή πιο ωραία γκόμενα στη διαφήμιση, είναι βλαβερό για την εθνική οικονομία και, κατ' επέκταση, ανόητο. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Ασχετο/σχετικό.
Υποδήματα CONVERSE,τα γνωστά σταράκια που λέμεΚάπου είχα ακούσει ότι οι παλιές θρυλικές ελβιέλες είχαν σόλα από περισσεύματα ελαστικών αυτοκινήτων. Αληθεύει; (Αν ναι, τότε το ελληνικό δαιμόνιο υπάρχει πράγματι).
-
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
http://unews.pathfinder.gr/world/mploko ... anika.htmlΚαι απο Γερμανια θυμαμαι να εχουν γυρισει πισω προϊόντα με το ιδιο προβλημα.
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
Ασχετο/σχετικό.
Υποδήματα CONVERSE,τα γνωστά σταράκια που λέμεΚάπου είχα ακούσει ότι οι παλιές θρυλικές ελβιέλες είχαν σόλα από περισσεύματα ελαστικών αυτοκινήτων. Αληθεύει; (Αν ναι, τότε το ελληνικό δαιμόνιο υπάρχει πράγματι).
Δεν το ξέρω αυτό αλλά τα παπούτια μαμάνε,διαχρονικά σχέδια,ανθεκτικά,σπορ,ελαφριά και φθηνά.
Το ότι κατασκευάζονται από Ελληνική εταιρία για Ελλάδα και Κύπρο είναι ένα + -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
http://unews.pathfinder.gr/world/mploko ... anika.htmlΚαι απο Γερμανια θυμαμαι να εχουν γυρισει πισω προϊόντα με το ιδιο προβλημα.
Οταν δεν επενδύεις στη γεωργία (όπως και πουθενά αλλού) είναι επόμενο να θεωρείς εκτός απ τους συμπατριώτες σου και τους ξένους ζώα,έλα όμως που οι κουτόφργκοι δε μασάνε
Ελληνικές Εταιρίες παραγωγής-κατασκευής διαφορων προιόντων.