-
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
...Το έργο τους υποστηρίζεται απόλυτα από έναν εξαιρετικό εξοπλισμό αιχμής από την Αυστρία & την Ολλανδία. Η ποιότητα του εξοπλισμού, το ταλέντο των ζυθοποιών & οι σπάνιες πρώτες ύλες θα κάνουν τελικά την διαφορά...'Ζω για την στιγμή που ο εξαιρετικός κ ποιοτικός εξοπλισμός αιχμής θα είναι από την Ελλάδα κ η μονάδα που θα φτιάχνει την μπύρα (ή ό, τι άλλο) θα είναι κάπου στον υπόλοιπο κόσμο...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...Το έργο τους υποστηρίζεται απόλυτα από έναν εξαιρετικό εξοπλισμό αιχμής από την Αυστρία & την Ολλανδία. Η ποιότητα του εξοπλισμού, το ταλέντο των ζυθοποιών & οι σπάνιες πρώτες ύλες θα κάνουν τελικά την διαφορά...'
Ζω για την στιγμή που ο εξαιρετικός κ ποιοτικός εξοπλισμός αιχμής θα είναι από την Ελλάδα κ η μονάδα που θα φτιάχνει την μπύρα (ή ό, τι άλλο) θα είναι κάπου στον υπόλοιπο κόσμο...
ποσα χρόνια εχεις σκοπο να ζήσεις;
εχεις ανακαλυψει κανα περίεργο 'μαντζούνι' και δεν μας λες;;;
-
Ναι.
-
...Το έργο τους υποστηρίζεται απόλυτα από έναν εξαιρετικό εξοπλισμό αιχμής από την Αυστρία & την Ολλανδία. Η ποιότητα του εξοπλισμού, το ταλέντο των ζυθοποιών & οι σπάνιες πρώτες ύλες θα κάνουν τελικά την διαφορά...'
Ζω για την στιγμή που ο εξαιρετικός κ ποιοτικός εξοπλισμός αιχμής θα είναι από την Ελλάδα κ η μονάδα που θα φτιάχνει την μπύρα (ή ό, τι άλλο) θα είναι κάπου στον υπόλοιπο κόσμο...
Υπάρχω και κάνω από το 1980 πράξη αυτά που ονειρεύεσαι, δες εδώ δική μου σχεδίασης και κατασκευής Ελληνικά μηχανήματα συσκευασίας τροφίμων και όχι μόνο τροφίμων, όλα είναι ανοξείδωτα.
Tα πρώτα 7 βίντεο αφορούν διάφορα μηχανήματα από τις εκατοντάδες που έχω φτιάξει για Ελληνικές και πολυεθνικές βιοτεχνίες / βιομηχανίες όλα αυτά τα χρόνια.http://www.youtube.com/results?search_q ... iRkAmQhsMk
-
Σου στέλνω πμ, μπορούμε να συνεργαστούμε.
-
Ναι.Χρόνια πολλά επίσης.
(Το λέω και δημόσια, για να εκνευρίσω τον koutsan )
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Υπάρχω και κάνω από το 1980 πράξη αυτά που ονειρεύεσαι, δες εδώ δική μου σχεδίασης και κατασκευής Ελληνικά μηχανήματα συσκευασίας τροφίμων και όχι μόνο τροφίμων, όλα είναι ανοξείδωτα.
Tα πρώτα 7 βίντεο αφορούν διάφορα μηχανήματα από τις εκατοντάδες που έχω φτιάξει για Ελληνικές και πολυεθνικές βιοτεχνίες / βιομηχανίες όλα αυτά τα χρόνια.http://www.youtube.com/results?search_q ... iRkAmQhsMk
Εύγε!!!
-
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Εύγε!!!
Με εντυπωσιασε η συσκευασια των λουκουμιων
Πολυ χαίρομαι που ολα αυτα εχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί απο Ελληνικά μυαλα και χέρια !
Μπραβο και παντα μα παντα επιτυχίες ! -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Εύγε!!!
+1000
-
Συγχαρητήρια. Εννοώ, respect, δηλαδή, τι λες τώρα;
-
Τι πιο αντιπροσωπευτικό της ελληνικής αγοράς όπως την έχουν καταντήσει!!!
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=17000
'
Πόσους λάκκους έχει η φάβα;Δεσμεύτηκα να μην πω ονόματα αλλά αυτό δεν μου απαγορεύει να σας αφηγηθώ την ιστορία σαν παραμύθι.
Μια φορά και ένα καιρό λοιπόν μια ελεγκτική Αρχή αποφάσισε να ελέγξει πόσο γνήσιες είναι οι φάβες Σαντορίνης που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Μα θα μου πείτε «υπάρχουν νοθευμένες φάβες Σαντορίνης»; Και βεβαίως υπάρχουν. Οι αγορές έχουν και κλεφταράδες (που θα έλεγε και ο πρόεδρος Χριστόφιας) και κυκλοφορούν χαλούμια Κύπρου που δεν είναι από την Κύπρο, Σαμιώτικα κρασιά που δεν είναι από την Σάμο και φάβες Σαντορίνης που δεν είναι από την Σαντορίνη. Το κέρδος των «κλεφταράδων» είναι προφανές. Παίρνουν ένα φτηνό προϊόν – πολλές φορές το εισάγουν κιόλας από μια τριτοκοσμική αγορά – το συσκευάζουν και το πωλούν σαν φημισμένο προϊόν.
Το κάνουν με τα λάδια, το κάνουν με τα ξύδια γιατί να μην το κάνουν και με την ξεχωριστή και ακριβή φάβα Σαντορίνης; Αυτή τη σκέψη έκανε η Αρχή και άρχισε να ψάχνει στα ράφια των σούπερ μάρκετ και τελικά εντόπισε εννιά διαφορετικές φάβες Σαντορίνης. Ως εδώ κανένα πρόβλημα. Θεωρητικά ο οποιοσδήποτε έμπορος μπορεί να πάει στην Σαντορίνη να αγοράσει φάβα, να την συσκευάσει, να την εξάγει ή να την διαθέσει στην ελληνική αγορά. Η Αρχή όμως δύσπιστη, πήρε δείγματα από τις 9 ξεχωριστές φάβες και άρχισε τις αναλύσεις γιατί ως γνωστόν και τα όσπρια (εκτός από τους Έλληνες) έχουν το DNA τους. Τα αποτελέσματα έκαναν και τους πιο αισιόδοξους ερευνητές να γονατίσουν.
Τέσσερις από τις πολυδιαφημισμένες «φάβες Σαντορίνης» ήταν κτηνοτροφικά μπιζέλια Αγγλίας! Αυτά που τρώνε δηλαδή τα γουρούνια στην Αγγλία εδώ τα τρώμε ως φάβες Σαντορίνης! Για να δικαιολογήσουν μάλιστα το πρασινωπό χρώμα των αλεσμένων μπιζελιών κάποιες εταιρίες έγραφαν στην συσκευασία «βιολογική φάβα Σαντορίνης». Να δεις δηλαδή την πρασινάδα - αντί τη γλυκιά κιτρινάδα που βγάζει η φάβα της Σαντορίνης - και να πεις «λογικό είναι να πρασινίζει αφού είναι βιολογική». Οι τέσσερις από τις εννιά λοιπόν, ήταν μπιζέλια, οι υπόλοιπες; Κρατηθείτε. Άλλες τέσσερις «φάβες Σαντορίνης» ήταν αλεσμένα όσπρια, κουκιά, φάβες χαμηλής ποιότητας, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είχαν περάσει ούτε στα ανοιχτά από το νησί της Σαντορίνης. Για να μην σας τα πολυλογώ μόνο μία από τις εννέα «φάβες Σαντορίνης» που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά ήταν - και είναι- όντως γνήσια φάβα Σαντορίνης. Καρπός του φημισμένου Λάθυρου Κλύμενου που φύεται στο ηφαιστιογενές νησί εδώ και 3.500 χρόνια και έχει όψη κίτρινου ψιλού χαλικιού με αρώματα και γεύση θεσπέσια.
Και μετά και μετά τι έκανε η Αρχή; Τιμώρησε τις εταιρίες που παραπλανούν τον κόσμο; Τους έριξε πρόστιμα; Τις έκλεισε μήπως; Δεν θέλω υστερίες. Οι οκτώ πλαστές φάβες Σαντορίνης συνεχίζουν να κυκλοφορούν ως «φάβες Σαντορίνης» και να εξαπατούν τους έλληνες καταναλωτές. Άλλωστε, όπως μονολόγησε το στέλεχος της Αρχής που μου αφηγήθηκε στην ιστορία, η αξιολόγηση είναι φράση απαγορευμένη στην αντιμνημονιακή, αδούλωτη Ελλάδα. Εδώ δεν την δέχονται οι δάσκαλοι θα την δεχτούν τα… όσπρια;
Υ.Γ: Διαβάζω στα σχόλια σας προτροπές για την αποκάλυψη των εταιρικών επωνυμιών. Και εγώ με τη σειρά μου προτρέπω τις αρμόδιες υπηρεσίες να το κάνουν. Νομίζετε ότι μπορώ να αποκαλύψω ονόματα αν δεν έχω στα χέρια μου έναν όγκο εγγράφων με αποτελέσματα εργαστηριακών ελέγχων; Αλλά, ακόμα και αν είχα, στην Ελλάδα οι έλεγχοι είναι για να αμφισβητούνται στα δικαστήρια, ειδικά όταν δημοσιοποιούνται από τρίτους. Η Πολιτεία είναι ενήμερη. Οφείλει να πράξει τα προβλεπόμενα. '
Πόσο μαλάκας θα αισθάνεται αυτός ο ένας διαβάζοντας αυτό το κείμενο...
Και μην μου πείτε για 'δικαίωση'... γιατι ούτε ονόματα βλέπω, ούτε κανέναν να τον προστατεύει...
Πόσο αναγκασμένος είναι να την μπασταρδέψει και αυτός για να μην τον πετάξουν εκτός αγοράς οι υπόλοιποι...
-
ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Για μεθοδευμένη πτώχευση της χαρτοποιίας DIANA κάνουν λόγο οι εργαζόμενοιΓια μεθοδευμένη πτώχευση, με στόχο τη συνέχιση της παραγωγικής δραστηριότητας στη Βουλγαρία, καταγγέλλουν τη διοίκηση της Χαρτοποιίας Θράκης DIANA A.E. οι εργαζόμενοί της.
Οι εργαζόμενοι παρουσίασαν έγγραφο ιδιωτικό συμφωνητικό, που υπογράφηκε μόλις δύο εβδομάδες πριν την κατάθεση του αιτήματος πτώχευσης της χαρτοβιομηχανίας, με το οποίο η Χαρτοποιία Θράκης μεταβιβάζει αποκλειστικά στην θυγατρική του ομίλου Ζερίτη στη Βουλγαρία, «Belovo Papermill», το δικαίωμα χρήσης του σήματος DIANA για παραγωγή και εμπορία προϊόντων χάρτου εντός και εκτός ελληνικών συνόρων.
Βάσει του συμφωνητικού, η παραχώρηση του σήματος γίνεται για αόριστο χρόνο και ως αντάλλαγμα η βουλγαρική θυγατρική θα επιστρέφει το 0,2% των καθαρών ετήσιων εισπράξεων από πωλήσεις προϊόντων χάρτου που θα φέρουν το όνομα DIANA.Ήδη εδώ και 10 χρόνια είχαν ξεκινήσει οι εισαγωγές κάποιων ειδών από τη Βουλγαρία και το εργοστάσιο του κυρίου Ζερίτη ο οποίος καλό θα ήταν να πάει να μείνει στη Βουλγαρία αν ισχύουν αυτά που γράφει το δημοσίευμα....
-
Αντιμέτωπη με το λουκέτο η ΣΕΚΑΠ
Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να βάλει λουκέτο η συνεταιριστική καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, της Ξάνθης. Η απόφαση της Αγροτικής Τράπεζας, που κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό της ΣΕΚΑΠ, να καταγγείλει τις δανειακές συμβάσεις, ύψους 70 εκατ. ευρώ, είναι το τελικό χτύπημα στην πάλαι ποτέ κραταιά, καπνοβιομηχανία.
Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι της βιομηχανίας οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με την προοπτική της ανεργίας, διαμηνύουν «ότι μάχη είναι να δώσουμε, εμείς οι εργαζόμενοι, θα την δώσουμε μέχρι να ματώσουμε» και προσανατολίζονται σε δυναμικές κινητοποιήσεις.http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26519&subid=2&pubid=112901104
Υπενθυμίζω ότι η ΣΕΚΑΠ παράγει τα σήματα GR Classic, GR International, BF, COOPER, IDEAL, Brooks, Άριστα, Κιρέτσιλερ στο εργοστάσιό της στην Ξάνθη.
Επίσης να υπενθυμίσω ότι πριν από λίγες εβδομάδες στην ίδια πόλη έβαλε λουκέτο η DIANA, Χαρτοποιία Θράκης ΑΕ.....Τώρα έρχεται η σειρά της ΣΕΚΑΠ που φαίνεται να οδηγείται στο λουκέτο... πολύ φοβάμαι ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτήν την περιοχή....
-
Τυχαίο δεν είναι. ΛΟΓΙΚΟ είναι.
Βγάζεις προϊόντα τα οποία δεν έχουν μεγάλη προστιθέμενη αξια ούτε ο τόπος σου δίνει κάποια ελκυστικά χαρακτηριστικά. Λόγο οτι αυτά δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο ούτε απαιτούν εξειδίκευση γίνεσαι αμέσως ακριβός στο να τα παράγεις. Η παραγωγή μεταφέρεται αλλού που είναι πιο φτηνά.
Το πρόβλημα με την ελλάδα δεν είναι μόνο η 'κρίση' και η χρεοκοπία. Είναι οτι είναι μια χώρα που την ξεπερνάει η εποχή της. Πάντα είμασταν πολλά χρόνια πίσω αλλα ο κόσμος άρχισε να κινείται πολύ πιο γρήγορα με αποτέλεσμα αυτό να είναι ακόμα πιο εμφανές.
Δεν πειραζει. Έχουμε ηλιο και θάλασα και περήφανο έθνος
Η ΣΕΚΑΠ δεν ήταν που δινανε Ινδοί (??) λεφτά και τους χάλαγε; Το λουκέτο θα τους χαλάσει λιγότερο. Δεν πειράζει
-
Καλα τα λες, αρκει ως φορολογουμενος να μην ειχες επιδοτησει τους εκαστοτε βιομηχανους της ΒΙ.ΠΕ να ανοιξουν εργοστασια εκει, κι οχι να τσιμπησουν το παραδακι και να την κανουν για ρουμανια.
-
Κακώς δοθήκαν οι επιδοτήσεις σε αυτούς που παράγουν προϊόντα μηδαμινής αξίας. Και είμαι σίγουρος οτι αν ξαναπιάσουμε λεφτά (απο EU) πάλι το ίδιο θα γίνει δυστυχώς.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Τυχαίο δεν είναι. ΛΟΓΙΚΟ είναι.Βγάζεις προϊόντα τα οποία δεν έχουν μεγάλη προστιθέμενη αξια ούτε ο τόπος σου δίνει κάποια ελκυστικά χαρακτηριστικά. Λόγο οτι αυτά δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο ούτε απαιτούν εξειδίκευση γίνεσαι αμέσως ακριβός στο να τα παράγεις. Η παραγωγή μεταφέρεται αλλού που είναι πιο φτηνά.
Το πρόβλημα με την ελλάδα δεν είναι μόνο η 'κρίση' και η χρεοκοπία. Είναι οτι είναι μια χώρα που την ξεπερνάει η εποχή της. Πάντα είμασταν πολλά χρόνια πίσω αλλα ο κόσμος άρχισε να κινείται πολύ πιο γρήγορα με αποτέλεσμα αυτό να είναι ακόμα πιο εμφανές.
Δεν πειραζει. Έχουμε ηλιο και θάλασα και περήφανο έθνος
Η ΣΕΚΑΠ δεν ήταν που δινανε Ινδοί (??) λεφτά και τους χάλαγε; Το λουκέτο θα τους χαλάσει λιγότερο. Δεν πειράζει
Η Ξάνθη έχει τα καλύτερα και πιο ακριβά καπνά παγκοσμίως, πρόκειται για την ποικιλία μπασμάς Ξάνθης η οποία δίνει το άρωμα στα τσιγάρα όλων των μεγάλων καπνοβιομηχανιών της δύσης, όπως στο Marlboro και σε πολλά πολλά άλλα. Οι τιμές που δίδονται για το μπασμά είναι εξαιρετικά υψηλές και γι'αυτό καλλιεργείται παρά την διακοπή των επιδοτήσεων και κατά 90% εξάγεται.
Ποιούς χάλαγε ακριβώς το deal με τους Ινδούς; Γιατί οι εργαζόμενοι είχαν συμφωνήσει....Όσο για την Χαρτοποιία Θράκης, άνοιξε όταν το κράτος έδινε κίνητρα για την ανάπτυξη της περιοχής της δεκαετία του 80....Όλοι εμείς έχουμε βοηθήσει τον Ζερίτη και κάθε Ζερίτη να φτιάξει το εργοστάσιό του και με τα κέρδη να εξαγοράζει άλλα και μια ωραία πρωία να κλείνει το κύριο εργοστάσιο και να μεταφέρει την παραγωγή στο εξωτερικό, είτε ως φορολογούμενοι είτε ως καταναλωτές
-
Ναι αλλα το μπασμάς είτε το φτιάξεις στην ξάνθη είτε το πας αεροπορικώς στην Καλκούτα δεν έχει καμία διαφορά. Ούτε έχουμε κτίσει brands ή τεχνογνωσία στα οποία να μπορούμε να στηριχθούμε. Οπότε οπως σου είπα απολύτως λογικό αυτό που συμβαίνει.
Το ελληνικό κράτος -και αυτοι που επέλεγαν κυβερνήσεις- έπρεπε να προσέχει περισσότερο που δίνει τα λεφτά του και τι αποτελέσματα (θα) είχαν αυτά. Αλλά ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ ΚΚΕ ήθελε ο λαός ας κοιμηθεί όπως έστρωσε.
-
Υπαρχει μια εταιρεια με το ονομα FERRO ελληνικοτατη , η οποια παραγει ειδη αρτοποιειας και καποια σοκολατοειδη τα οποια διανεμει στην ελληνικη αγορα αλλα επισης τα εξαγει. Ενω εχει τις προυποθεσεις να πηγαινει καλα ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ, σαν εταιρεια ειναι πραγματικα η χειροτερη εταιρεια τγς ελληνικης αγορας στο θεμα της πληρωμης των υπαλληλων της. Δυστυχως ειναι η εταιρεια παραδειγμα προς αποφυγη για οποιουδηποτε τυπου συνεργασια.
Ελληνικές Εταιρίες παραγωγής-κατασκευής διαφορων προιόντων.