-
πες μου λιγο ρε γιατρε. εχουμε δυο ιδια αυτοκινητα που κινουνται στον ιδιο δρομο. το ενα εργοστασιακα φοραει σιδερενιες ζαντες 14' και στο αλλο παροτι ιδιο αυτοκινητο φορεσαμε 15' με φαρδυτερο πελμα. ποιο απο τα δυο θα σταματισει νωριτερα?
ποιο θα εχει καλύτερο 100-0 ? -
Άγνωστο.
Sent from my MB860 using Tapatalk
-
Ο χρήστης SYZo έγραψε:
πες μου λιγο ρε γιατρε. εχουμε δυο ιδια αυτοκινητα που κινουνται στον ιδιο δρομο. το ενα εργοστασιακα φοραει σιδερενιες ζαντες 14' και στο αλλο παροτι ιδιο αυτοκινητο φορεσαμε 15' με φαρδυτερο πελμα. ποιο απο τα δυο θα σταματισει νωριτερα?
ποιο θα εχει καλύτερο 100-0 ?μισό να σου πω...
-
σε στεγνό χωρίς ανωμαλίες δρόμο το φαρδύτερο ελαστικό φρενάρει καλύτερα.-
μια ανωμαλία του κανόνα είχε αναφέρει πολύ πιο παλιά ο κρους
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=18479 -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
σε στεγνό χωρίς ανωμαλίες δρόμο το φαρδύτερο ελαστικό φρενάρει καλύτερα.-
μια ανωμαλία του κανόνα είχε αναφέρει πολύ πιο παλιά ο κρους
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=18479κατηγορηματηκά ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ...
το φαρδύτερο ελαστικό δέχεται μικρότερη πίεση ανα μονάδα εμβαδού σε σχέση με το λεπτότερο... πρακτικά το λεπτότερο ελαστικό έχει καλύτερη επαφή με την άσφαλτο ... πρέπει να αλλάξουμε πολλές παραμέτρους για να βγάλουμε συμπεράσματα -
ωραια ενταξει τα παραταω. εχεις δικιο. μπορεις στο δικο σου αυτοκινητο να εχεις οτι ζαντα θες.
εαν ομως καποια στιγμη σου δωθει η ευκαιρια να το δοκιμασεις στο αυτοκινητο σου τοτε θα αλλαξεις γνωμη -
αμα αλλάξω ζάντες θα καταργήσω τους νόμους της φυσικής ?
σου εξήγησα και παραπάνω γιατί συμβαίνει αυτό... υπάρχει κάποιος λόγος που δεν θέλεις να καταλάβεις ή έχεις κάτι να αντιπαραθέσεις?
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
αμα αλλάξω ζάντες θα καταργήσω τους νόμους της φυσικής ?σου εξήγησα και παραπάνω γιατί συμβαίνει αυτό... υπάρχει κάποιος λόγος που δεν θέλεις να καταλάβεις ή έχεις κάτι να αντιπαραθέσεις?
δεν ειπα οτι θα καταργησω κανενα νομο. στο δικο μου αμαξι μονο που μεγαλωσα την διασταση ελαστικου ειδα διαφορα, και οταν αλλαξα ζαντα ειδα μεγαλυτερη.
μαλον οι εταιρειες που βγαζουν αγωνιστικα αυτοκινητα και βαζουν μεγαλύτερες ζαντες δεν ξερουν τι τους γινεται.
μιλαμε παντα για κανονικες συνθηκες, δεν μιλαμε ουτε για χιονι ουτε για χωμα ουτε παγο. στην βροχη παλι εκει μπορει να υπαρχουν καποιες διαφορες ελαχιστες ομως. τωρα αν εσυ πιστευεις το αντιθετο. στειλε ενα email σε μια εταιρεια με την θεωρια σου μπας και βγαλεις κανενα φραγκο -
σου ξαναλέω όσο πιο κατανοητά γίνεται ... που το στηρίζεις αυτό ? έχεις κάποιο αξίωμα ?
η γόμα που έβαλες είχε την ίδια σκληρότητα? ήταν της ίδιας εταιρεία?
μπακαλοαπόψεις του στυλ βάλε και εσύ και θα γ@μας και θα δέρνεις δεν είναι αποδεκτές όταν θες να πείσεις , πόσο μάλλον όταν σε προηγούμενο ποστ σου με προτρέπεις να διαβάσω κανένα βιβλίο... -
σου ξαναλέω όσο πιο κατανοητά γίνεται ... που το στηρίζεις αυτό ? έχεις κάποιο αξίωμα ?
μπακαλοαπόψεις του στυλ βάλε και εσύ και θα γ@μας και θα δέρνεις δεν είναι αποδεκτές όταν θες να πείσεις , πόσο μάλλον όταν σε προηγούμενο ποστ σου με προτρέπεις να διαβάσω κανένα βιβλίο...δηλαδη εσυ πιστευεις πως πρεπει τα ελαστικα να να γινινονται μικροτερα. οκ το ακουσαμε και αυτο.
σου λεω να το δοκιμασεις εσυ ο ιδιος. ναι εβαλα ακριβς τα ιδια λαστιχα το μονο που αλλαξε ηταν η διασταση.
εγω δεν εχω καποιο συμφερον απο αυτο, εσυ θα κερδισεις κατι. εχω την αποψη μου εχεις την δικη σου, σε forum βρησκομαστε θα διαβασει οποιος θελει και αν θελει θα παρει θεση. ναι σου ειπα να ανοιξεις βιβλιο γιατι αυτα που λες και σε ενα παιδακι αν τα πεις θα γελαει. αξιομα δεν χρειαζομαι. τα λογια δεν εχουν διαφορετικη ισχυει αναλογα με το αξιωμα. αν ρωτας το ποια ειναι η σχεση μου με τα αυτοκινητα θα σου πω απλα οτι εχουμε ενα αγωνιστικο στην οικογενεια
τεσπα καλη συνεχεια δοκτορα -
Ο χρήστης SYZo έγραψε:
μπακαλοαπόψεις του στυλ βάλε και εσύ και θα γ@μας και θα δέρνεις δεν είναι αποδεκτές όταν θες να πείσεις , πόσο μάλλον όταν σε προηγούμενο ποστ σου με προτρέπεις να διαβάσω κανένα βιβλίο...δηλαδη εσυ πιστευεις πως πρεπει τα ελαστικα να να γινινονται μικροτερα. οκ το ακουσαμε και αυτο.
σου λεω να το δοκιμασεις εσυ ο ιδιος. ναι εβαλα ακριβς τα ιδια λαστιχα το μονο που αλλαξε ηταν η διασταση.
εγω δεν εχω καποιο συμφερον απο αυτο, εσυ θα κερδισεις κατι. εχω την αποψη μου εχεις την δικη σου, σε forum βρησκομαστε θα διαβασει οποιος θελει και αν θελει θα παρει θεση. ναι σου ειπα να ανοιξεις βιβλιο γιατι αυτα που λες και σε ενα παιδακι αν τα πεις θα γελαει. αξιομα δεν χρειαζομαι. τα λογια δεν εχουν διαφορετικη ισχυει αναλογα με το αξιωμα. αν ρωτας το ποια ειναι η σχεση μου με τα αυτοκινητα θα σου πω απλα οτι εχουμε ενα αγωνιστικο στην οικογενεια
τεσπα καλη συνεχεια δοκτορααν μάθεις αρχικά να διαβάζεις θα καταλάβεις οτι η βέλτιστη διάσταση ΟΡΙΖΕΤΑΙ από τον κατασκευαστή ... τα περί μικρότερα μεγαλύτερα είναι δικά σου ατοπήματα χωρίς καμία λογική...
μην τα πεις αυτά σε μικρό παιδάκι γιατί αυτό μάλλον θα ξέρει φυσική και θα γελάει με την αμαθεια σου...
όσο για το αγωνιστικό... σιγά τα ωα... οι μισοι έλλληνες δηλώνουν κάτοχοι αγωνιστικών και προέδροι... -
εγω δεν ειπα κατι αντιθετο.δεν ειπα πχ στο corsa opc να μπει 20' ζαντα. ειπα στο 1,0 να μπει η ζαντα του 1,4, και εσυ λες οτι θα γινει χειροτερο. οκ !!!
δεν θα δωσω λογαριασμο σε κανενα για το ποιος ειμαι και το τι εχω και ποσο μαλλον σε εσενα που απ οτι φαινεται ουτε διπλωμα δεν εχεις, εαν οδηγουσες θα μπορεουσες να καταλαβεις τι λεω -
Ο χρήστης SYZo έγραψε:
εγω δεν ειπα κατι αντιθετο.δεν ειπα πχ στο corsa opc να μπει 20' ζαντα. ειπα στο 1,0 να μπει η ζαντα του 1,4, και εσυ λες οτι θα γινει χειροτερο. οκ !!!
δεν θα δωσω λογαριασμο σε κανενα για το ποιος ειμαι και το τι εχω και ποσο μαλλον σε εσενα που απ οτι φαινεται ουτε διπλωμα δεν εχεις, εαν οδηγουσες θα μπορεουσες να καταλαβεις τι λεωεπειδή μάλλον αντιμετωπίζεις πρόβλημα στην ανάγνωση... επισημανε μου το σημείο που γράφω οτι με μεγαλύτερη ζάντα γίνεται χειρότερο...
το 1,0αρη έχει σχεδιαστή απο ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ για την Χ ζάντα... το 1,4 για την Υ... αν πας εσύ με την μπακαλίστικη λογική σου και αλλάζεις ζάντες βασισμένος σε αισθήσεις και ψευδαισθήσεις το πιο πιθανό είναι να κάνεις μια τρύπα στο νερό... προφανώς και υπάρχει βέλτιστη λύση που πολλές φορές διαφέρει από του κατασκευαστή ΑΛΛΑ με μπακαλοσυλλογισμούς σαν τον δικό σου δεν βγάζεις συμπεράσματα... -
καλητερα μπακαλης παρα να μην εχω καμια σχεση με το αντικειμενο και οτι λεω να ειναι δικες μου θεωριες και συμπερασματα.
με το τελευταιο post που εκανες απεδειξες πως εισαι μονο μπλα μπλα και θεωρια, γιατι εαν δοκιμασεις και την πραξη θα εκπλαγεις -
δεν απαντας σε κανένα μου ερώτημα... δεν μπορείς να εξηγήσεις κανέναν ισχυρισμό σου παρα μονο την αίσθηση που πήρες από τις αλλαγμένες ζάντες...
κλασσινός αδαής ελλην... -
δεν απαντας σε κανένα μου ερώτημα... δεν μπορείς να εξηγήσεις κανέναν ισχυρισμό σου παρα μονο την αίσθηση που πήρες από τις αλλαγμένες ζάντες...
κλασσινός αδαής ελλην...εγω σου λεω κατι που εκανα. εσυ μου λες κατι που σκεφτικες.
-
αυτό κατάλαβες ... σκάς και κίκιζα εσύ...
τα πράγματα είναι απλά και βασίζονται σε νόμους της φυσικής... αν ξέρεις φυσική ξέρεις εκ των προτέρων τι θα συμβεί , αν όχι -καλή ώρα - δοκιμάζεις (χωρίς μετρήσεις παρα μόνο με αισθήσεις ) και υποθέτεις.... -
τα πράγματα είναι απλά και βασίζονται σε νόμους της φυσικής... αν ξέρεις φυσική ξέρεις εκ των προτέρων τι θα συμβεί , αν όχι -καλή ώρα - δοκιμάζεις (χωρίς μετρήσεις παρα μόνο με αισθήσεις ) και υποθέτεις....στην θεωρια υπαρχει οτι θες. αφου εισαι φυσικος θα το ξες. ακομα και απο μικρη σε μεγαλη κλιμακα υπαρχουν διαφορες.
στο λεω για τελευταια φορα, μαθε να οδηγας, παρε αμαξι και ελα να τα ξανα πουμε -
Ο χρήστης SYZo έγραψε:
τα πράγματα είναι απλά και βασίζονται σε νόμους της φυσικής... αν ξέρεις φυσική ξέρεις εκ των προτέρων τι θα συμβεί , αν όχι -καλή ώρα - δοκιμάζεις (χωρίς μετρήσεις παρα μόνο με αισθήσεις ) και υποθέτεις....στην θεωρια υπαρχει οτι θες. αφου εισαι φυσικος θα το ξες. ακομα και απο μικρη σε μεγαλη κλιμακα υπαρχουν διαφορες.
στο λεω για τελευταια φορα, μαθε να οδηγας, παρε αμαξι και ελα να τα ξανα πουμεΑυτά που τα λέει ακριβώς ??? Και ποιος ???
-
το 1,0αρη έχει σχεδιαστή απο ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ για την Χ ζάντα... το 1,4 για την Υ...
αυτά τα έλεγε ο άσχετος Σταθάκης πριν πολλά χρόνια από τη θέση του οδηγού και...μετά τα ίδια τα εργοστάσια άρχισαν να αλλάζουν τις διαστάσεις (φαρδος, που συζητάμε εδώ αφου κ να αλλάξει η ζαντα, η διάμετρος διατηρείται) με βάση των εξοπλισμό σε μοντέλα με τον ΙΔΙΟ κινητήρα Άρα τί μελέτη έγινε κ που?
οσο πιο φαρδύ το λάστιχο τόσο καλύτερα στρίβει κ φρενάρει το αμάξι. Επαναλαμβάνω πως αυτό έχει παρατηρηθεί κ από το περιοδικό στις μετρήσεις του! (περίπτωση γκολφ, κόρσα που μου έρχονται τώρα).
Δες το κ αλλιώς, γιατί πάντα οι πιο γρήγορες ή σπορτιφ εκδόσεις έχουν φαρδύτερα ελαστικά?
Αν τώρα βάλεις τίποτα θεοβαρες 20αρες αντί των ελαφρών σιδερένιων 15αρων που είχες, πάμε σε άλλα χωράφια
Opel Astra (J) GTC