-
Αν δεν έχει αντίρρηση η αξιότιμος γενική διοίκηση του φόρουμ (σλουρπ, σλουρπ) σκέφτηκα να φτιάξουμε μια ζεστή γωνίτσα για τα αναφερόμενα στον τίτλο ούτως ώστε να μην πελαγοδρομούμε στην 'τεχνολογία' για κάποια ερωτήματα/ζητήματα.
Προσωπικά πάντοτε με γοήτευε στην εταιρία η όλη 'Φιλοσοφία' της (οπαδός κυρίως του μινιμαλισμού και της λιτότητας. Οπτικά αλλά και λειτουργικά). Παλιότερα έβρισκες Μακ σε γραφιστικά γραφεία κυρίως γιατί για το μέσο χρήστη είχαν αρκετά 'κουσούρια' (περιβόητη είναι η ατυχέστατη υποστήριξη των ελληνικών όλα τα προηγούμενα χρόνια κάτι που εν μέρει έχει λυθεί φαντάζομαι). Τώρα πια όμως οι χρήστες αυξάνονται. Ειδικά μετά την επίσημη υποστήριξη και των windows δεν υπάρχει η σκέψη σε κάποιον που αμφιταλαντευόταν 'μήπως δεν μπορώ να κάνω όσα έκανα στο κλασσικό Πισι?'. Έτσι ο πονηρός Στιβ για άλλα μια φορά έκανε διάνα. Ντιζάιν, λειτουργικότητα και ευρεία συμβατότητα πλέον σε ένα μόνο πακέτο. Φυσικά, αν εξαιρέσεις κάποια 'περίεργα' (σε σχέση με κάποιον που έχει συνηθίσει τα παράθυρα) shortcuts και κάτι άλλα ψιλά νομίζω ότι δεν υπάρχουν πολλά που θα βρεις στο πισι και όχι στο Μακ.
Mια επισκόπηση της ιστορίας της εταιρίας μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.
Αναφέρω την τωρινή γκάμα της εταιρίας αρχικά στους υπολογιστές:
Επιτραπέζια
- Το all in one iMac
Tην τωρινή γκάμα τη βρίσκεται ΕΔΩ.
- To κτήνος Mac Pro
- Το κούτσικο Mac Mini
Για την γκάμα (2 εκδόσεις όλες και όλες συν μία σέρβερ) ΕΔΩ.
**Φορητά συστήματα **
- Το 'εισαγωγικό' MacBook, που πρόσφατα ανανεώθηκε και δυνάμωσε αρκετά
Για τα χαρακτηριστικά ΕΔΩ.
- Το 'αέρινο' Macbook Air
Για τα διαθέσιμα μοντέλα ΕΔΩ.
- Το 'πολλά βαρύ και ναι' MacBook Pro, που έχει και τη μεγαλύτερη γκάμα
Για την ανανεωμένη πρόσφατα γκάμα ΕΔΩ.
- To 'δεν ξέρω σε ποια κατηγορία ανήκω' ipad ( )
Δεν έχει έρθει ακόμη Ελλάδα. Αναμένεται προσεχώς. Έπαιξα λίγο μαζί του πριν λίγες μέρες. Πολύ καλό γκατζετάκι αλλά έχω μία έμπνευση ότι δεν θα φέρει κάποια επανάσταση.
Iphone
Aναμένεται μέσα στο καλοκαίρι η νέα γενιά. Ήδη έχει ανακοινωθεί ή τέταρτη έκδοση του λειτουργικού που θα 'φοράει' και η νέα γενιά αλλά και η 3gs (αυτή που υπάρχει τώρα). Οι προηγούμενες γενιές θα μπορούν να το φοράνε με κάποιους περιορισμούς.
Για χαρακτηριστικά ΕΔΩ.
Όσοι κάτοχοι Mac αν θέλετε παραθέστε και τον εξοπλισμό σας και καμιά φωτό !
Υ.Γ. : το παρόν thread ΔΕΝ προορίζεται για πεδίο μάχης ' PC vs MAC, The final battle' !! Προσέξτε γιατί θα φωνάξω τους διαχειριστές !!!
-
Αν δεν έχει αντίρρηση η αξιότιμος γενική διοίκηση του φόρουμ (σλουρπ, σλουρπ) σκέφτηκα να φτιάξουμε μια ζεστή γωνίτσα για τα αναφερόμενα στον τίτλο ούτως ώστε να μην πελαγοδρομούμε στην 'τεχνολογία' για κάποια ερωτήματα/ζητήματα.
Προσωπικά πάντοτε με γοήτευε στην εταιρία η όλη 'Φιλοσοφία' της (οπαδός κυρίως του μινιμαλισμού και της λιτότητας. Οπτικά αλλά και λειτουργικά). Παλιότερα έβρισκες Μακ σε γραφιστικά γραφεία κυρίως γιατί για το μέσο χρήστη είχαν αρκετά 'κουσούρια' (περιβόητη είναι η ατυχέστατη υποστήριξη των ελληνικών όλα τα προηγούμενα χρόνια κάτι που εν μέρει έχει λυθεί φαντάζομαι). Τώρα πια όμως οι χρήστες αυξάνονται. Ειδικά μετά την επίσημη υποστήριξη και των windows δεν υπάρχει η σκέψη σε κάποιον που αμφιταλαντευόταν 'μήπως δεν μπορώ να κάνω όσα έκανα στο κλασσικό Πισι?'. Έτσι ο πονηρός Στιβ για άλλα μια φορά έκανε διάνα. Ντιζάιν, λειτουργικότητα και ευρεία συμβατότητα πλέον σε ένα μόνο πακέτο. Φυσικά, αν εξαιρέσεις κάποια 'περίεργα' (σε σχέση με κάποιον που έχει συνηθίσει τα παράθυρα) shortcuts και κάτι άλλα ψιλά νομίζω ότι δεν υπάρχουν πολλά που θα βρεις στο πισι και όχι στο Μακ.
Επιτραπέζια
- Το all in one iMac
- To κτήνος Mac Pro
- Το κούτσικο Mac Mini
**Φορητά συστήματα **
Δεν έχει έρθει ακόμη Ελλάδα. Αναμένεται προσεχώς. Έπαιξα λίγο μαζί του πριν λίγες μέρες. Πολύ καλό γκατζετάκι αλλά έχω μία έμπνευση ότι δεν θα φέρει κάποια επανάσταση.
Iphone
Aναμένεται μέσα στο καλοκαίρι η νέα γενιά. Ήδη έχει ανακοινωθεί ή τέταρτη έκδοση του λειτουργικού που θα 'φοράει' και η νέα γενιά αλλά και η 3gs (αυτή που υπάρχει τώρα). Οι προηγούμενες γενιές θα μπορούν να το φοράνε με κάποιους περιορισμούς.
Για χαρακτηριστικά ΕΔΩ.
Υ.Γ. : το παρόν thread ΔΕΝ προορίζεται για πεδίο μάχης ' PC vs MAC, The final battle' !! Προσέξτε γιατί θα φωνάξω τους διαχειριστές !!!
-
Επιτραπέζια
- Το all in one iMac
- To κτήνος Mac Pro
- Το κούτσικο Mac Mini
**Φορητά συστήματα **
Iphone
Για χαρακτηριστικά ΕΔΩ.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Δηλώνω κάτοχος iPhone,iPod,MacBook,MacBook Pro και iMac...Jackpot σα να λέμε δηλαδή !!
Βάλε και καμιά φωτό (σε παράταξη ή μη) !
-
εχω ενα iPhone 2G το οποιο σκεφτομαι να μην πουλησω γιατι πλεον ειναι συλλεκτικο...
αυτο μαζι με ενα iPod 5.5/30GB που αγορασα το 2007 με εφεραν κοντα σε αυτην την εταιρια...απο τοτε χρησιμοποιω Macbook Pro/iPhone/iPods.
για τις αναγκες μου ειναι μια χαρα και γενικα μου αρεσει που ακομα και στο ΜΒΡ μου 4,1 τρεχει το Snow ανετα
γενικα ειναι μια εταιρια που ειναι οντως μινιμαλ και απολυτα λειτουργικη.
επισης για καποιον σαν εμενα που δεν αλλαζει συχνα υπολογιστη κλπ ειναι ιδανικη γιατι υποστηριζει τα προιοντα της τελεια...εχω ακομα εγγυηση με Αpple Care για το ΜΒΡ μεχρι τον 11ο του 11..
δεν ξερω τι θα κανω με το κινητο αλλα iPod/MBP δεν πανε ΠΟΥΘΕΝΑ.
απολυτα ικανοποιημενος απο την ποιοτητα κατασκεyης τους και την αντοχη τους... -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Δηλώνω κάτοχος iPhone,iPod,MacBook,MacBook Pro και iMac...
Jackpot σα να λέμε δηλαδή !!
Βάλε και καμιά φωτό (σε παράταξη ή μη) !
Αφού γνωστά μηχανήματα είναι....τι την θέλεις την φωτό ?
Άλλο οι ψυχρές φωτό από τις παρουσιάσεις και άλλο το περιβάλλον που τα έχει ο καθένας! Εδώ στο περιοδικό Mac Format έχει κάθε μήνα παρουσίαση από το πως έχουν στήσει αναγνώστες τα Μακ τους. Π.χ.
Είπαμε τα Μακ εκτός από υπολογιστές είναι και αντικείμενα ντιζάιν στο χώρο !
Τέσπα, δεν επιμένω για κάτι που δεν είναι και τόσο σημαντικό. Έτσι το είπα, διέγραψε το.
-
Η σχεση μου με τους υπολογιστες , ξεκινησε στην τρυφερη ηλικια των 5 με ενα ... powerbook 140 (δυστυχως αγνοειται η τυχη του αυτη τη στιγμη, αν και μαλλον καπου θα ειναι χωμενο...)
αλλα απο τα 10, και μετα δεν ειχα την τυχη να ξαναδουλεψω καθολου σε Mac
Ωστόσο απο το 2005 μεχρι σημερα οι καλυτεροι μου ''φιλοι'' ηταν ενα ipod classic 5G , 30GB, ( το εχασα το 2007) και ενα classic 6G 80GB που εχω απο τις αρχες του 2008 μεχρι και σημερα (δεξια το 5ης γενιας , ποου προσωπικα το προτιμουσα εμφανισιακά )
-
i mac 20'
-
-
Η πρώτη μου επαφή με τα μηλοπροϊόντα ήταν το καλοκαίρι του 2003, που απέκτησα το πρώτο μου iPod.
Ήταν δεύτερης γενιάς, με σκληρό 10GB (έβγαινε και με 30) και δεν εισάγονταν στην Ελλάδα. Ήρθε από Καναδά, μέσω φίλου.
Ήταν ακριβώς σαν αυτό. Το αγαπημένο μου.Δυστυχώς, εκλάπη (και τις έφαγα κιόλας) από συμμορία μέσα στο ΑΠΘ τον Ιανουάριο του 2006.
Την όμορφη και χουβαρντάδικη συσκευασία την έχω ακόμα στην Ελλάδα.Τότε, αγόρασα ένα nano πρώτης γενιάς με μνήμη flash 4GB (έβγαινε και με 2), προς €275.
Το έχω και λειτουργεί ακόμα μια χαρά, αν και αρκετά χτυπημένο.
Τέλος, τον Σεπτέμβριο του 2008 αγόρασα iPod touch των 16GB (έβγαινε και με 8 ), το οποίο και χρησιμοποιώ ακόμα καθημερινά.
Το μόνο μου παράπονο απ' όλα είναι πως ή πίσω ασημί επιφάνεια γέμιζε γρατζουνιές από τον πρώτο μήνα.
Πολλές φορές ήμουν στα πρόθυρα να αγοράσω και κάποιο φορητό Mac, αλλά δυστυχώς μου είναι απαράιτητα κάποια προγράμματα που τρέχουν σε Win. Ίσως όταν αποκτήσω μια σταθερή βάση, να έχω σταθερό με Win / Linux στο σπίτι για αυτόν τον λόγο και να αγοράσω κάποιο MacBook, για την ευχρηστία του.
Αυτά!
-
delete
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Fashion victims...Φυσικά ο Jobbs καλά κάνει και βγάζει πάνω στην γκατζετομανία κάποιων...
Kαι εγώ το ίδιο έλεγα για χρόνια. Αλλά νομίζω ότι τώρα πια υπάρχει και ουσία πίσω από το ντιζάιν.
-
Apple ][
Apple Logo με την cult 'χελωνίτσα' [FD 100 RT 120 FD 100 RT 120 και τέτοια ]
εξωτερικό floppyκαι τα μυαλά στα κάγκελα
[Μάλλον ο πρώτος υπολογιστής στον οποίο έγραψα 'κώδικα' ]
-
Είμαι χρήστης εθισμένος από το 1992, δηλαδή από τότε που το μήλο ήταν έτη φωτός μπροστά για κάποιες εφαρμογές. Πρώτο μηχάνημα ένα Quadra 700.
Δοκίμασα μία φορά να απεξαρτηθώ με υποκατάστατα, αλλά η σκόνη windows μου έφερνε ζαλάδες και εμετούς, έτσι ...ξανακύλησα. -
Η πρώτη μου επαφή με το OS X ήταν ένα hackintosh που έστησα κάπου το 2004, εποχή που δεν ήταν ακόμη τόσο εύκολο να στηθεί. Η επαφή με το OS X με έκανε να θέλω να το δώ και σε ένα μηχάνημα φτιαγμένο γι αυτό και έτσι λίγο αργότερα απέκτησα ένα macmini, που το είχα για 3 χρόνια. Μετά πέρασα σε macbook που είναι ακόμα το βασικό μου μηχάνημα (αυτό ειναι το δεύτερο macbook που περνά από τα χέρια μου).
Πρόκειται για ένα macbbok 4.1 Core 2 Duo στα 2.4 GHz, 2 GB ram και 160 GB σκληρό που “φοράει” Leopard και Ubuntu, με ιδιαίτερη εμφάνιση.Έχω επίσης ένα ipod 5G video 30GB, το οποίο έχει αντέξει διάφορα πειράματα, αφού εκτός από το firmware της apple του έχω βάλει κατά καιρούς διάφορα, όπως χακεμένο firmware να θυμίζει ipod touch και ανοιχτό λογισμικό, rockbox. (στη δεύτερη εικόνα όπου παίζω frozen bubble, το γνωστό linux παιχνίδι). Οι πειραματισμοί μου και για τα δύο βρίσκονται εδώ και εδώ.
Μου αρέσει το design της apple και το λογισμικό της μα η φιλοσοφία της δε θα τόλεγα. Είμαι φίλη του ανοιχτού λογισμικού και του ελέγχου στα μηχανήματά μου και στο λογισμικό τους.
-
Τον τελευταίο καιρό με απασχολούν οι τρομερές (κατά πως φαίνεται) επιδόσεις των mac στην μουσική. Δεν έχω δει μουσικό που να χρησιμοποιεί live laptop και να ΜΗΝ είναι mac. Κάτι καλό πρέπει να κάνουν.
Και το garageband πρέπει να ναι τρομερό εργαλείο. -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Δεν έχω δει μουσικό που να χρησιμοποιεί live laptop και να ΜΗΝ είναι mac. Κάτι καλό πρέπει να κάνουν.το μήλο φαίνεται καλύτερα στο σκοτάδι
Πέρα απ' την πλάκα, νομίζω πως το βασικό πλεονέκτημα είναι η σταθερότητα. Φαντάσου να κολλήσει το laptop και ν' αρχίσεις τα Ctrl+Alt+Del επί σκηνής!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Τον τελευταίο καιρό με απασχολούν οι τρομερές (κατά πως φαίνεται) επιδόσεις των mac στην μουσική. Δεν έχω δει μουσικό που να χρησιμοποιεί live laptop και να ΜΗΝ είναι mac. Κάτι καλό πρέπει να κάνουν.
Και το garageband πρέπει να ναι τρομερό εργαλείο.Tο garageband ουσιαστικά είναι το logic, σε πολύ light μορφή. Και το logic είναι, imho, το ικανότερο DAW πακέτο της αγοράς αυτή τη στιγμή. Α, και φυσικά το garageband έρχεται δωρεάν με κάθε καινούργιο mac, συνεργάζεται τέλεια με το hardware, αφού είναι σχεδιασμένο ειδικά για αυτό (δε χρειάζεται να σετάρεις απολύτως τίποτα!), και δεν κρασάρει ποτέ. Στην τελευταία μου πρόταση βρίσκεται ένας από τους λόγους που βλέπεις συχνά το μηλαράκι επί σκηνής.
Επίσης, αν συνδέσεις την κιθάρα σου με το garageband ή το logic (για να μην πω για κανένα πιο εξειδικευμένο πακέτο, τύπου guitar rig) μια άλφα πλάκα θα την πάθεις
-
'οποτε ταξιδεύω χρησιμοποιώ το ipod touch.αυτό που με τρελαίνει στα ipod touch/iphone είναι η τρομερή απόκριση της οθόνης και το ωραίο design τους,αλλά σε κάποιος άλλους τομείς υστερούν.πριν από ενάμιση χρόνο περίπου όταν έψαχνα κινητό αποφάσια να πάρω το samsung omnia αντί του iphone{σημαντικό ρόλο έπαιξε η απαράδεκτη camera του iphone},το επόμενο μου κινητό μάλλον θα είναι το htc hd2
-
This topic is worthless without Mr Lappas
Μac, MacOS, iphone και συμπαρομαρτούντα ...