-
Τα ΚΕΠ δεν επικυρώνουν αντίγραφα ιδιωτικών εγγράφων.
Αν πρόκειται για αντίγραρο Lower ή Proficiency του Cambridge, μόνο από το Ελληνοβρετανικό συμβούλιο μπορείς να πάρεις αντίγραφο (με κάποιο αντίτιμο, όχι και τόσο χαμηλό).
Αν τώρα μπορεί δικηγόρος να επικυρώσει αντίγραφο τέτοιου ιδιωτικού εγγράφου, τότε αντίγραφα αυτού (του επικυρωμένου από το δικηγόρο) μπορεί να τα επικυρώσει το ΚΕΠ, γιατί πλέον είναι 'δημόσια'.
-
Τα ΚΕΠ δεν μπορούν μόνο δικηγόρος.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τα ΚΕΠ δεν επικυρώνουν αντίγραφα ιδιωτικών εγγράφων.Αν πρόκειται για αντίγραρο Lower ή Proficiency του Cambridge, μόνο από το Ελληνοβρετανικό συμβούλιο μπορείς να πάρεις αντίγραφο (με κάποιο αντίτιμο, όχι και τόσο χαμηλό).
Αν τώρα μπορεί δικηγόρος να επικυρώσει αντίγραφο τέτοιου ιδιωτικού εγγράφου, τότε αντίγραφα αυτού (του επικυρωμένου από το δικηγόρο) μπορεί να τα επικυρώσει το ΚΕΠ, γιατί πλέον είναι 'δημόσια'.
Δεν νομιζω να ισχυει αυτο επειδη θυμαμαι για να επικυρωσω το ξενης προελευσης διαβατηριο που ειχα το ΚΕΠ δε μπορουσε να μου επικυρωσει φωτοαντιγραφα ενω ο δικηγορος μπορουσε.Επισης προκειται για lower του michigan.Κατι αλλο ρε παιδια...Εχω τον τιτλο σπιτι μου πως εχω παρει το πτυχειο...Αλλα δε γραφει πουθενα μα πουθενα βαθμο που μπορω τελοσπαντων να τον μαθω????
-
Ξενόγλωσσα πτυχία και λοιπά έγγραφα δεν επικυρώνονται στα ΚΕΠ και σε καμια άλλη δημοσια αρχή παρα μόνο απο δικηγόρο ή απο την ίδια την Αρχή που τα εξεδωσε εφόσον λειτουργουν επισήμως στην Ελλάδα.
Η διαδικασία έχει ως εξής: Δικηγόρος επικυρώνει το αντιγραφο του ξενόγλωσου εγγράφου και μεταφράζει (στα ελληνικά) το έγγραφο. Μπορεί να σου δώσει οσα θες. Απο εκει και πέρα με το επικυρωμενο αντιγραφο του εγγραφου και την μεταφραση του μπορεί καποιος να βγαλει φωτοτυπίες και να ακολουθήσει την εξής διαδικασία. Με υ.δ. του πολίτη ότι αυτά τα φωτοαντιγραφα (πχ. πτυχίο και μεταφραση αυτού) ειναι ακριβή των πρωτοτυπων μπορεί ένα ΚΕΠ να βεβαιώσει το γνήσιο της υπογραφής του.
Στην ουσία θα έχει επικυρωμένο αντιγραφο αλλα ... βεβαιωμενο απο ΚΕΠ το γνήσιο της υπογραφής στην υ.δ. (Κολπάκι των ΚΕΠ διότι ποτέ δεν καταλαβαν ότι εγγραφο πιστοποιημένο απο Ελληνα δικηγόρο έχει πλέον ισχύ Δημόσιου Εγγράφου).Ως προς την βαθμολογία του Lower η Ελληνοαμερικάνικη Ένωση στελνει επιστολή με την αναλυτική βαθμολογία. Γιώργο σε περίπτωση που δεν την έχεις επικοινώνησε με την Hellenic American Union.
Η βαθμολογία, το σκορ σου παντως δεν προκειται πουθενά να χρειαστεί να προσκομιστεί. Απλώς αφορά την προσωπική σου απορία 'πως τα πήγα'! Η γνωση αγγλικών πιστοποιειτε απλώς με την υπαρξη του αντιστοιχου πτυχίου και το κατατάσει σε αναλογο επιπεδο γνώσηw. Το Lower είναι 'Καλή'. -
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Τα ΚΕΠ δεν επικυρώνουν αντίγραφα ιδιωτικών εγγράφων.
Αν πρόκειται για αντίγραρο Lower ή Proficiency του Cambridge, μόνο από το Ελληνοβρετανικό συμβούλιο μπορείς να πάρεις αντίγραφο (με κάποιο αντίτιμο, όχι και τόσο χαμηλό).
Δεν νομιζω να ισχυει αυτο επειδη θυμαμαι για να επικυρωσω το ξενης προελευσης διαβατηριο που ειχα το ΚΕΠ δε μπορουσε να μου επικυρωσει φωτοαντιγραφα ενω ο δικηγορος μπορουσε....
Ποιο ακριβώς δεν ισχύει;
Το αποδεικτικό σπουδών είναι ιδιωτικό έγγραφο, άρα ισχύουν αυτά που σου γράφω για τα ΚΕΠ και το δικηγόρο.Το ξένης προέλευσης διαβατήριο είναι μεν δημόσιο έγγραφο, αλλά μόνο μεταφρασμένο στα ελληνικά μπορεί να επικυρωθεί από ΚΕΠ ή εφόσον πρώτα το επικυρώσει σύμφωνα με τα ισχύοντα δικηγόρος, κατά τα παραπάνω.
Γιατί όμως ασχολείσαι, αντί να ζητήσεις (επί πληρωμή υποθέτω) μερικά αντίγραφα από το φορέα που σου έδωσε το πτυχίο; Ο δικηγόρος δεν είναι δωρεάν, ξέρεις.
-
Όχι Μάνο δε με κατάλαβες!!Λες ότι την ίδια δικαιοδοσία έχει το ΚΕΠ και ο δικηγόρος και εγώ σου λέω πως κανείς λάθος και ότι ο δικηγόρος μπορεί να επικυρώσει παραπάνω έγγραφα από ότι το ΚΕΠ.
@cosneo σε ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις!
-
Όχι, δεν είπα αυτό, είπα το αντίθετο.
-
Tα κρατικά έγγραφα(βεβαιώσεις, αιτήσεις κλπ) έχουν ισχύ 6 μήνες σωστά??
-
Αναλογα το ειδος, το αιτημα και την βεβαιωση. Υπαρχει ΦΕΚ με τις χρονικες διαρκειες διεκπεραιωσης/ισχυος καθε αιτηματος πολιτη με κρατος.
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
-
Που μπορώ να τα βρω Κώστα?? Για βεβαίωση πως δεν κάνω φορολ.δήλωση θέλω να ξέρω.
-
Πανο πιο ευκολο να σου πω εγω αυριο που θα ειμαι στο γραφειο και το εχω στο αρχειο μου. Δεν ξερω που ειναι στο νετ.
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όχι, δεν είπα αυτό, είπα το αντίθετο.Α οκ σορρυ τότε!Εγώ κατάλαβα πως είπες ότι ίδια ισχύ έχει η επικύρωση του δικηγόρου με το ΚΕΠ επειδη ξέρω πως ο δικηγόρος μπορεί να επικυρώσει παραπάνω έγγραφα σε σχέση με το ΚΕΠ.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Που μπορώ να τα βρω Κώστα?? Για βεβαίωση πως δεν κάνω φορολ.δήλωση θέλω να ξέρω.Πάνο ο λογιστής μου μου ειπε οτι έχει ισχύ 6 μήνες.
-
Tnx Κώστα!!!
-
Πφφφ, δεν ξέρω που να το postαρω, το βάζω εδώ.
Εχω ένα media player που έχει υποδοχή για lan από πίσω.
Τόσο καιρό δούλευε κανονικά και έβλεπα τους φακέλους που είχα κάνει share στον σταθερό υπολογιστή(Windows 7).
Τώρα λόγω αλλαγής provider άλλαξα αναγκαστικά και router και για κάποιο παράξενο λόγο δεν βλέπω πλέον τα shares.
Το ανάποδο γίνεται, δηλαδή βλέπω τον ενσωματωμένο δίσκο που έχει το media player από το σταθερό pc.
Τι διάολο μπορώ να κάνω, έχει κανείς καμιά ιδέα;
Υ.Γ Εχω δοκιμάσει να κάνω un-share και ξανά share το φάκελο χωρίς αποτέλεσμα. -
Ο χρήστης piii έγραψε:
Τόσο καιρό δούλευε κανονικά και έβλεπα τους φακέλους που είχα κάνει share στον σταθερό υπολογιστή(Windows 7).
Τώρα λόγω αλλαγής provider άλλαξα αναγκαστικά και router και για κάποιο παράξενο λόγο δεν βλέπω πλέον τα shares.
Το ανάποδο γίνεται, δηλαδή βλέπω τον ενσωματωμένο δίσκο που έχει το media player από το σταθερό pc.
Υ.Γ Εχω δοκιμάσει να κάνω un-share και ξανά share το φάκελο χωρίς αποτέλεσμα.Ρωτα στο viewtopic.php?f=13&t=49220
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Υ.Γ Εχω δοκιμάσει να κάνω un-share και ξανά share το φάκελο χωρίς αποτέλεσμα.Ρωτα στο viewtopic.php?f=13&t=49220
Thanks και πάλι bill.
-
Έχω ένα πολυμηχάνημα και ένα dvd player που είναι χαλσμένα και βρίσκονται στην αποθηκη...Υπάρχουν σημεία στη Θεσ/νίκη όπου μπορώ να τα πάω για ανακύκλωση?
-
Για αρχή μπορείς να τα βάλεις και στο xariseto.gr, μπορεί κάποιος να τα χρειάζεται για ανταλλακτικά.
-
Διαφορετικά εδώ.
Διάφορες απορίες (Εκτός αυτοκίνησης)