-
απλα για την συζητηση : με την παλια ταυτοτητα μας κρατησαν μισαωρο στο αεροδρομιο λονδινου με εναν τερμα αγενη μπατσο + ψιλοανακριση !
Και παρισι ειπαν οτι εχουν το δικαιωμα να μας αρνηθουν εισοδο. -
τα διαβατήρια δεν σας αρέσουν;
-
κοστίζουν
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
κοστίζουν[youtube.]λεφτα υπαρχουν[/youtube]
-
Συμφωνω..Το διαβατηριο κοστιζει και αργει να εκδωθει καθως η Δνση Διαβατηριων της ΕΛ.ΑΣ εκιδιδει μεταξυ αλλων τις ταυτοτητες των αστυνομικων και τα διπλωματα οδηγησης..
Η ταυτοτητα εκδιδεται την στιγμη της αιτησης,αρκει να κλεισεις ραντεβου στο τμημα της περιοχης σου συνηθως..Σε αλλα τμηματα περιμενεις στην ουρα... -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
τα διαβατήρια δεν σας αρέσουν;δεν κανει η ταυτοτητα ;
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
δεν κανει η ταυτοτητα ;
το βλέπω
Απλώς με διαβατήριο ούτε έχεις να σκέφτεσαι αν θέλει ή δεν θέλει, αν είναι καινούριο ή παλιό κ.ο.κ. Δεν βλέπω δλδ το λόγο, εκτός κι αν είναι θέμα κόστους που λέει κι ο drifter -
απλα για την συζητηση : με την παλια ταυτοτητα μας κρατησαν μισαωρο στο αεροδρομιο λονδινου με εναν τερμα αγενη μπατσο + ψιλοανακριση !
Και παρισι ειπαν οτι εχουν το δικαιωμα να μας αρνηθουν εισοδο.Και στο Heathrow και στο Gatwick και στο Dover (που ήμουν με το αυτοκίνητο). Έχουν κάθε δικαίωμα, οπότε έβγαλα και γω διαβατήριο (5-7 μέρες είναι ρε παιδιά η αναμονή) και ησύχασα.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
δεν κανει η ταυτοτητα ;
το βλέπω
Απλώς με διαβατήριο ούτε έχεις να σκέφτεσαι αν θέλει ή δεν θέλει, αν είναι καινούριο ή παλιό κ.ο.κ. Δεν βλέπω δλδ το λόγο, εκτός κι αν είναι θέμα κόστους που λέει κι ο drifterTo μονο κακο ειναι οτι ληγει το διαβατηριο.
-
Εγώ με την νεα ταυτότητα, δεν ειχα κανενα προβλημα παντως ουτε στο Μοναχο, ουτε στο Αμστερνταμ...
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Εγώ με την νεα ταυτότητα, δεν ειχα κανενα προβλημα παντως ουτε στο Μοναχο, ουτε στο Αμστερνταμ...
+
-
- το διαβατήριο δεν αργεί απ όσο ξέρω, μέσα σε μια βδομάδα το είχα πάρει
2)Η μόνη φορά που είχα πρόβλημα μέχρι τώρα με την ταυτότητα σε διέλευση συνόρων ήταν όταν είχε αρχίσει η εφαρμογή της σέγκεν με τις ταυτότητες, που πήγα να μπώ Ουγγαρία από Σλοβακία. Είχα την πρώτη εκδοχή της καινούργιας ταυτότητας, χωρίς το θρήσκευμα, αλλά χειρόγραφη.
Ε ο μπάτσος στον συνοριακό σταθμό παίζει να μην είχε ξαναδεί έλληνα, είδε και την ταυτότητα και μου λέει χωρίς διαβατήριο δεν μπαίνεις.Η δεύτερη φορά που χρειάστηκα το διαβατήριο ήταν όταν πήγα να κάνω συμβόλαιο για το κινητό εδώ που χωρίς διαβατήριο δεν δέχονταν να μου το κάνουν
Εν ολίγοις, εντός της σέγκεν, δεν είχα ΠΟΤΕ πρόβλημα με την ταυτότητα που όπως είπα είναι και χειρόγραφη. Δεν πετάω συχνά για να ξέρω τί γίνεται στα αεροδρόμια, όμως σε ελέγχους που μου έχουν κάνει κατά καιρούς ημουν οκ.
Το θέμα είναι ότι πρεπει να την δεχτούν, .&-
Αν είσαι δλδ μια οικογένεια με 2 παιδιά, γιατί θα πρέπει να δώσεις 300€ για διαβατήρια ενώ ΔΕΝ χρειάζεται?
-
Τελικα αν θα παω οδικως Κων/πολη θα χρειαστω διαβατηριο ή οχι??
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Τελικα αν θα παω οδικως Κων/πολη θα χρειαστω διαβατηριο ή οχι??Το εξπρές του μεσονυχτίου το έχεις δει?
-
Και παρισι ειπαν οτι εχουν το δικαιωμα να μας αρνηθουν εισοδο.Μήπως είχες κουρευτεί/ξυριστεί από τότε που έβγαλες τη ταυτότητα;
Έχω πάει στη Γερμανία με παλιά ταυτότητα χωρίς πρόβλημα. Η Μ. Βρετανία είναι εκτός Schengen, απαιτείται διαβατήριο.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Αν είσαι δλδ μια οικογένεια με 2 παιδιά, γιατί θα πρέπει να δώσεις 300€ για διαβατήρια ενώ ΔΕΝ χρειάζεται?Γιατί μπορεί να σου χρειαστεί, οπότε γιατί να τρέχεις όταν σου χρειάζεται
Μιλάμε για το υπέρογκο κόστος των 15€/χρόνο για το κάθε άτομο
Γιατί εξασφαλίζεις ότι υπό οποιεσδήποτε προϋποθέσεις δεν θα σου πρήξει κανείς τ@@
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Η Μ. Βρετανία είναι εκτός Schengen, απαιτείται διαβατήριο.Δεν απαιτείται διαβατήριο, απλώς πρέπει να κάτσουν να περάσουν τα στοιχεία στον υπολογιστή και είναι βαρετό/χρονοβόρο γι'αυτούς. Ενώ με το διαβατήριο, το περνάνε στο μηχάνημα με το barcode και τελειώνει το θέμα.
Εγώ το πρόβλημα το είχα με καινούρια ταυτότητα αλλά χειρόγραφη, ε και μία δύο τρείς, πήγα κι έβγαλα διαβατήριο. Τα έχω και τα 2 μαζί μου πάντα, όποιο έχω εύκαιρο βγάζω, έτσι για να τους τη σπάσω και λίγο
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Το εξπρές του μεσονυχτίου το έχεις δει?
Οχι
-
Οχι
youtubαρε 'Midnight Express' και δες
-
Οχι
Φαίνεται!
Διάφορες απορίες (Εκτός αυτοκίνησης)