Σχετικά με τα laser pointers έλεγξα τα παρακάτω....
Νόμος 2168/1993 (στο άρθρο 1 § 3 περ. β') στις διατάξεις του υπάγονται και οι συσκευές που προορίζονται για το φωτισμό του στόχου ή του σκοπεύτρου του όπλου.
Οπότε αυτό προφανώς απαγορεύει τα σκοπευτικά. Καλώς και δεν έχω πρόβλημα. Το επόμενο όμως ίσως περιπλέκει τα πράματα.
ΥΑ Φ1-806/1998 (ΦΕΚ 921/1998 τ. Β')
Απαγορεύεται η διάθεση laser pointers Class 3 και άνω (3Α από 1-5mw, 3B 5-500mw, 4 >500mw), και τα Class 2 και κάτω (< ή = 1mW) θα πρέπει να συνοδεύονται και από σχετική πιστοποίηση. Από αυτά (εννοεί Class 3 και άνω) εξαιρούνται οι επιστημονικές/επαγγελματικές χρήσεις πλην σαν βοήθημα παρουσιάσεων.
Τελικά εγώ καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει θέμα για τα Class 1 ως 2 που μάλλον περιλαμβάνουν όλα τα απλά κοινά φτηνά δεικτάκια κόκκινου χρώματος. Πιθανόν όμως τα πιο καλά να είναι 3Α οπότε αυτοί έχουν πρόβλημα. Φυσικά όποιος θέλει Class 3Β για παρουσιάσεις κάποιον προσπαθεί να κοροϊδέψει.... Αλλά στο χαρτί που μου έδειξαν οι αστυνομικοί δεν έλεγε τίποτα για τάξεις οπότε αυτοί μάλλον θα τα βάζουν όλα μαζί... θα πρέπει δηλαδή να κουβαλάμε την πιο πάνω ΥΑ που λέει για τάξεις και κάποια πιστοποίηση!! Ή απλά δεν το κουβαλάμε, αφήνω το δικό μου στο πανεπιστήμιο (άσυλο ολέ) και σε παρουσιάσεις συνέδρια κλπ να έχουν δικό τους!
(υποθέτω κακώς ξεκόλλησα το κίτρινο αυτοκολλητάκι, ένδειξη τάξης...)