-
Θα γλιτώσω το 50άρι στο ταξί απ ό,τι φαίνεται
Αεροδρόμιο πάμε με προαστιακό ή φτάνει και το μετρό?
είμαι κοντά σε στάση μετρό
-
Και τα 2, αλλα ο προαστιακος εχει δρομολογιο καθε 15' ενω το μετρο καθε μιση ωρα
-
Ξέρει κανείς πώς αλλάζουν το ΦΠΑ σε ταμειακή μηχανή SAM4S ER-380? Οι οδηγίες στο βιβλιαράκι δέν δουλεύουν. Βασικά ότι κουμπί και να πατήσω με το κλειδί γυρισμένο στο P ή S δέν κάνει τίποτα.
Καμιά βοήθεια? Δέν θέλω πάλι να σκάσω 30άρι για το τίποτα
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Ξέρει κανείς πώς αλλάζουν το ΦΠΑ σε ταμειακή μηχανή SAM4S ER-380? Οι οδηγίες στο βιβλιαράκι δέν δουλεύουν. Βασικά ότι κουμπί και να πατήσω με το κλειδί γυρισμένο στο P ή S δέν κάνει τίποτα.Καμιά βοήθεια? Δέν θέλω πάλι να σκάσω 30άρι για το τίποτα
Εχει κανει Ζ?
-
Κάνε μου λιγάκι ΖΖΖΖΖΖΖ και εγω αμέσως θα σου κάνω ΖΖΖΖΖΖ αφου το θέλουμε και οι δυο, γιατι να χάνουμε καιρό εγώ τουλάχιστον να περιμένω δεν μπορώ
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Κάνε μου λιγάκι ΖΖΖΖΖΖΖ και εγω αμέσως θα σου κάνω ΖΖΖΖΖΖ αφου το θέλουμε και οι δυο, γιατι να χάνουμε καιρό εγώ τουλάχιστον να περιμένω δεν μπορώΚαταλαβε ο dog80 τι εννοω.Κλεισιμο ταμειου.Επειδη την ιδια μηχανη ειχα και εγω αν δεν εκανες κλεισιμο ταμειου δεν μπορουσες να αλλαξεις τις κατηγοριες ΦΠΑ.
-
Μπορεί να μην είχα την ίδια μηχανή, αλλά 2 χρόνια έκοβα κάθε βράδυ Ζ, χα!
-
κι εγώ, όταν δούλευα σε σουβλατζίδικο
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Κάνε μου λιγάκι ΖΖΖΖΖΖΖ και εγω αμέσως θα σου κάνω ΖΖΖΖΖΖ αφου το θέλουμε και οι δυο, γιατι να χάνουμε καιρό εγώ τουλάχιστον να περιμένω δεν μπορώ
Καταλαβε ο dog80 τι εννοω.Κλεισιμο ταμειου.Επειδη την ιδια μηχανη ειχα και εγω αν δεν εκανες κλεισιμο ταμειου δεν μπορουσες να αλλαξεις τις κατηγοριες ΦΠΑ.
Ναι, δυστυχώς δέν γίνεται τίποτα
-
Κανε αλλο ενα Ζ και ας μην εχεις κοψει καμια αποδειξη και δοκιμασε παλι.
(Κwλο μηχανες παντως,κολλανε πανευκολα και μονο με Ζ ξεκολλανε)
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Καταλαβε ο dog80 τι εννοω.Κλεισιμο ταμειου.Επειδη την ιδια μηχανη ειχα και εγω αν δεν εκανες κλεισιμο ταμειου δεν μπορουσες να αλλαξεις τις κατηγοριες ΦΠΑ.
Ναι, δυστυχώς δέν γίνεται τίποτα
Τελικα η δικια μου ειναι η 260,την ιδια εχει και η μητερα μου στο μαγαζι της.Ακολουθησα την διαδικασια που ελεγε στο βιβλιαρακι και το αλλαξα αμεσως. Εσυ το εφτιαξες;
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Ξέρει κανείς πώς αλλάζουν το ΦΠΑ σε ταμειακή μηχανή SAM4S ER-380? Οι οδηγίες στο βιβλιαράκι δέν δουλεύουν. Βασικά ότι κουμπί και να πατήσω με το κλειδί γυρισμένο στο P ή S δέν κάνει τίποτα.Καμιά βοήθεια? Δέν θέλω πάλι να σκάσω 30άρι για το τίποτα
Nα σιγουρευτείς ότι παίρνει δεκαδικό ψηφίο στο φπα, μάλλον θα χρειαστείς άλλαγμα στο τσιπάκι...
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ξέρει κανείς πώς αλλάζουν το ΦΠΑ σε ταμειακή μηχανή SAM4S ER-380? Οι οδηγίες στο βιβλιαράκι δέν δουλεύουν. Βασικά ότι κουμπί και να πατήσω με το κλειδί γυρισμένο στο P ή S δέν κάνει τίποτα.
Καμιά βοήθεια? Δέν θέλω πάλι να σκάσω 30άρι για το τίποτα
Nα σιγουρευτείς ότι παίρνει δεκαδικό ψηφίο στο φπα, μάλλον θα χρειαστείς άλλαγμα στο τσιπάκι...
Στο 23% παραμένει από 1/1 λοιπόν ο «κανονικός» συντελεστής Φ.Π.Α. ο μειωμένος συντελεστής αυξάνεται από 11% σε 13% και ο υπερμειωμένος κατά 50% συντελεστής αυξάνεται από 5,5%, σε 6,5%. Ακολούθως, οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές οι οποίοι ισχύουν σε συγκεκριμένες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου, διαμορφώνονται σε 16%, 9% και 5%, από 16%, 8% και 4% αντίστοιχα.
http://news.ert.gr/el/oikonomia/eidisei ... pa-apo-1-1ΚΑι πριν υπηρχε ΦΠΑ με δεκαδικο οποτε και τωρα δεν εχει προβλημα.
Πιο επιφοβο ειναι να συμπληρωσεις τις επιτρεπομενες αλλαγες της ταμειακης και να χρειαστεις καινουργια -
Οι ισοτιμιες νομισματων που μπορεις να δεις στο ιντερνετ ειναι διαφορετικες οταν τις χρειαστεις ;
ή μαλλον, γιατι ειναι διαφορετικες ;200 ευρα μου λεει ο γκουκλος οτι ειναι 169 pounds την στιγμη που στο λονδινο ηταν αρκετα λιγοτερα (ερωτηθεντα 5 καταστηματα)
-
το τί αλλάζουν στα γκισέ δεν έχει και πολύ σχέση με την ισοτιμία
μιλάς για τράπεζες ή ανταλλακτήρια γιαν?
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
το τί αλλάζουν στα γκισέ δεν έχει και πολύ σχέση με την ισοτιμίααυτη ειναι και η απορια μου. γιατι ;
οχι, δεν μιλαω για τραπεζες.
-
Κάπως πρέπει να βγάλουν κι αυτοι λεφτά
Επισης παίζει άλλη πουστιά, σου λένε στην τιμή ότι και καλά δεν έχει κομίσιο, αλλά αυτό ισχύει για ένα ποσό και πάνω.
Γενικά στις τράπεζες πετυχαίνεις καλύτερες τιμές
-
ανεφεραν οτι θα παρουν ενα fixed ποσο στην συναλλαγη αλλα το 1.09 με το 1.33 εχει μεγαλη διαφορα.
Δηλαδη η ισοτιμια που βλεπουμε παντου ειναι για τον DJ και στην πραγματικοτητα ο καθεις πουλαει την τιμη που θελει ; -
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
ανεφεραν οτι θα παρουν ενα fixed ποσο στην συναλλαγη αλλα το 1.09 με το 1.33 εχει μεγαλη διαφορα.
Δηλαδη η ισοτιμια που βλεπουμε παντου ειναι για τον DJ και στην πραγματικοτητα ο καθεις πουλαει την τιμη που θελει ;απλά κλέφτες
-
Παιδιά είναι αρκετά πολύπλοκο το θέμα υπολογισμού των ισοτιμιών. Σαφώς υπάρχει ο παράγοντας κέρδους, αλλά δεν τίθεται θέμα εξαπάτησης, τουλάχιστον με την καθαρή έννοια του όρου. Μπορώ να ανατρέξω σε παλιά μαθήματα που είχα κάνει, για να σας δώσω παραδείγματα.
Διάφορες απορίες (Εκτός αυτοκίνησης)