-
Eρωτησεις περι του forum μας.
Οταν τσεκάρουμε το ''παρακολουθηση θέματος'' μας έρχονται mails προς ενημέρωση, γιατι σταματάει η ενημερωση μετά από κάποιο χρονικό διάστημα?
Και δευτερό
Οταν τσεκάρουμε κάποια thread ως αγαπημένο που ''πάμε'' για να τα δούμε? -
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Eρωτησεις περι του forum μας.
Οταν τσεκάρουμε το ''παρακολουθηση θέματος'' μας έρχονται mails προς ενημέρωση, γιατι σταματάει η ενημερωση μετά από κάποιο χρονικό διάστημα?
Και δευτερό
Οταν τσεκάρουμε κάποια thread ως αγαπημένο που ''πάμε'' για να τα δούμε?Το πρωτο ειναι ενα απο τα μυστηρια του φορουμ.Κανενας δεν ξερει γιατι γινεται αυτο.Δοκιμασε να το αφαιρεσεις και μετα να το τσεκαρεις παλι.
Για το δευτερο το βλεπεις στο ucp.php?i=main&mode=bookmarks αφου πρωτα τσεκαρεις το θεμα που θες .
Πιο αρμοδιο θεμα ομως για τετοιες ερωτησεις ειναι το viewtopic.php?f=11&t=35914 -
thanx Mod
-
Σχετικα με τις αποσκευες για πτηση προς εξωτερικο διαβαζω :
Στις πτήσεις εξωτερικού, η επιβάρυνση για κάθε κιλό ισούται με το 1,5% του δημοσιευμένου ναύλου της IATA.
καποια εκτιμηση ;
ελπιζω οχι κατι τετοιο
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=91669&cid=42 -
Είναι αναλόγως την πολιτική της κάθε εταιρείας. Πχ, η aegean αφήνει μέχρι 23 κιλά (και όχι 20 που λέει στους όρους της) + ότι πάρεις επάνω μαζί σου (γύρω στα 10κιλά αν θυμάμαι καλά). Δεν θα το έλεγα αισχροκέρδεια, άλλες εταιρείες χρεώνουν 19€/kg, άλλες 20€/kg άλλες παραπάνω. Επίσης, σε καμία περίπτωση δεν θα σου επιτρέψουν να έχεις βάρος μεγαλύτερο των 32kg/άτομο για τις αποσκευές σου...
-
Για την θεση μου λεει 20 κιλα αποσκευη + 8 κιλα χειραποσκευη.
Αν μιλαμε για τοσα πολλα € / κιλο τοτε ναι μου φαινεται αισχροκερδεια.Ο οικονομικοτερος τροπος ειναι με courier απο δω ;
-
Αισχροκέρδεια από ποιον? Από τις αεροπορικές? Νομίζω ότι έχουν κάνει συμφωνία με το κράτος σχετικά με κάποιο ποσοστό . Δεν είμαι και σίγουρος Το ότι είναι πολύ μεγάλο το ποσό είναι, υπέρογκο θα έλεγα. Ο οικονομικότερος τρόπος είναι να έρθουν φίλοι σου με τα υπόλοιπα πράγματά σου Πόσο βάρος υπολογίζεις να έχεις..?
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Ο οικονομικοτερος τροπος ειναι με courier απο δω ;Με κάποια μεταφορική.
Αλλά πρώτα κοίταξε το κόστος του εισιτηρίου συνολικά μαζί με τις επιπλέον αποσκευές. Για παράδειγμα, οι low cost carriers μπορεί να έχουν φτηνότερο σκέτο εισιτήριο (οπότε συμφέρει αν πετάξεις μόνο με carry-on αποσκευή), αλλά δαγκώνουν πολύ άγρια στο checked baggage.
Επίσης απ'ότι έχω παρατηρήσει οι εταιρίες ανά περίπτωση μπορεί να είναι κάπως ελαστικές. Λχ. η Aegean με χρέωσε μόλις ~20€ για 2*32Kg βαλίτσες...
-
H aegean δεν έχει ανώτερο όριο βάρους αποσκευών/άτομο? Η swiss έχει 32 (ήμουν σε σκηνικό μπροστά όταν το έλεγε η υπάλληλος). Εκτός και αν είσασταν 2 άτομα.
-
Για πιο συγκεκριμενα, μιλαω για aegean. Εχω κλεισει εισητηριο.
Μπορω να παρω 28 κιλα οπως εγραψα πιο πανω, βαλιτσα + χειραποσκευη.Το επιπλεον βαρος, επειδη ειναι εξωτερικο, ειναι ασυμφορο (αν επιβεβαιωσω πληροφοριες).
Ειδα ΕΛΤΑ και ACS και μιλαμε για 100 και 150 € αντιστοιχα.Ζορζ, εχεις υποψη σου καποιες αλλες εταιρειες / μεταφορικες ;
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Πόσο βάρος υπολογίζεις να έχεις..?15-20 κιλα (επιπλεον των 20).
-
Ερώτηση:
Έγινε παραγγελία οικιακής συσκευής σε τοπική αλυσίδα. Έχει χρεωθεί ολόκληρο το ποσό ως προκαταβολή σε πιστωτική κάρτα, με δόσεις. Εκδόθηκε δελτίο παραγγελίας-απόδειξη είσπραξης. Η συσκευή δεν έχει παραδοθεί ακόμα.
Αλλάξαμε γνώμη (για την ακρίβεια έκραξα τους δικούς μου γιατί πήγαν κι έκαναν μεγάλη αγορά χωρίς να με συμβουλευτούν πρώτα). Δεν θέλουμε να αγοράσουμε τίποτα άλλο από το συγκεκριμένο κατάστημα. Εδώ το μαγαζί τσινάει, μπορούν να κάνουν αλλαγή στη παραγγελία αλλά αρνούνται να την ακυρώσουν εντελώς και να επιστρέψουν λεφτά.
Η 'Παραγγελία - Απόδειξη είσπραξης' αναφέρει κάτω κάτω 'Σε αδικαιολόγητη υπαναχώρηση χρήματα ή κάρτα δεν επιστρέφονται' μεν, αυτό όμως μου μυρίζει ως καταχρηστικός όρος.
Υπενθυμίζω ότι δεν έχει βγει ακόμα απόδειξη λιανικής πώλησης και το προϊόν δεν έχει παραδοθεί στο πελάτη.Διαβάζω τον ν. 3043/2002 αλλά δεν βλέπω κάτι που να άπτεται της περίπτωσης, καθώς δεν υφίσταται πραγματικό ελάττωμα ή έλλειψη συνομολογημένων ιδιοτήτων. Επίσης δεν έχει ολοκληρωθεί καν η συναλλαγή. Έχω βρει την οδηγίες (λχ 97/7/ΕΚ) που αναφέρουν ρητά το δικαίωμα υπαναχώρησης του καταναλωτή, αλλά αυτό αφορά τις πωλήσεις από απόσταση. Παρεμπιπτόντως, αυτή η πώληση πώς λογίζεται ότι έγινε; Σε φυσικό κατάστημα μεν (όχι ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά), αλλά ο αγοραστής και πάλι δεν είχε την ευκαιρία να δει το προϊόν πριν το αγοράσει.
Τι κάνουμε σε αυτή τη περίπτωση; Υπάρχει τρόπος να πειστεί το κατάστημα να επιστρέψει τα λεφτά ήρεμα ή αρνούμαστε να παραλάβουμε το προϊόν, δεν υπογράφουμε πουθενά αλλού, δεν παίρνουμε απόδειξη αγοράς και ζητάμε αντιλογισμό από τη Visa;
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Ζορζ, εχεις υποψη σου καποιες αλλες εταιρειες / μεταφορικες ;Δυστυχώς δεν έχω κάτι συγκεκριμένο να σου προτείνω.
-
παντως για μια βαλιτσα 35 κιλων , η αγαπητη λουφτανσα , απο το νταλας για αθηνα (μεσω φρανκφουρτης βεβαιως βεβαιως) το 2008 με ειχε χρεωσει 150 δολλαρια
-
σπιτι σε χωριο με κηπο γυρω . το οικοπεδο γωνιακο σε σταυροδρομι , απ τη μια δρομος αδιεξοδο και απ την αλλη ηπιας κυκλοφοριας.
υπαρχει μαντρα 1 μετρο γυρω και θελω μα φυτεψω δεντρα κυπαρισοειδη λειλαντ μεσα απο την μαντρα.
το προβλημα ειναι γειτονας που βγαινει απο τον αδιεξοδο δρομο , θεωρει οτι δεν θα εχει ορατοτητα και απειλει με αστυνομια εισαγγελεις πολεοδομια αυτοδικια οτιδηποτε ετσι και μεγαλωσω σε υψος την μαντρα
η βαλω δεντρα η καγγελλα που θα του μειωνουν την ορατοτητα .
ολα αυτα σε ενα χωριο που πουθενα δεν εχει ορατοτητα επειδη το σχεδιο πολης υποχρεωνε τα σπιτια να ειναι χτισμενα ακριβως στον δρομο , μονο εγω ειμαι πιο μεσα επ[ειδη το σπιτι ειναι παλιοτερο απο το σχεδιο.
το τρελο ειναι οτι υπηρχαν δεντρα πευκα και τα εκοψα λογω πευκοβελονων καμπιων και γυρης με σκοπο να βαλω τα λειλαντ , που να ηξερα ο αφελης.
η ερωτηση ειναι πρεπει εγω να διατηρησω την ορατοτητα για τον γειτονα και να αφησω ακαλυπτο το σπιτι?
μπορω να βαλω δεντρα ? και ποσο μακρυα απο την γωνια πρεπει να ειναι ωστε να ειμαι νομιμος?
αν βαλω καγγελλα και μετα κισσο στα καγγελα τι μπορει να κανει? αν και προτιμω ξυλινα καγγελα και δεντρα.
και σκετα ξυλινα καγγελα να βαλω παλι δεν θα εχει ορατοτητα ο βρωμιαρης στο χωριο μενω ρε πουστη μου
στο περιστερι που εμενε ειχε ορατοτητα?
ακουω ιδεες η αν γνωριζει κανεις τι ειναι νομιμο. -
Εφοσον είσαι νομιμος στο σπίτι σου μπορεις να κανεις ότι θες!! Να χτιοσεις περίβολο 3 μετρα να σπειρεις μπαομπαμ και να σηκωσεις πολυκατοικια!! Εφοσον όμως είσαι νόμιμος γιατι αν όχι, ο 'γειτονας' μπορεί να σου επιβαλει την αποψη του, με τρόπο ή όχι...
ψαξτο λίγο πρώτα εσύ και ψαξε επίσης να βρείς καποια παρανομια δικια του για να τον 'πολεμησεις' στα λογια με τα ίδια όπλα! -
Κάτι τέτοιο θες...
-
Ρώτα την πολεοδομία τι μπορείς να κάνεις. Απ'όσο γνωρίζω, ο μαντρότοιχος δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1 μέτρο και τα κάγκελα άλλο τόσο, δηλαδή σύνολο 2 μέτρα. Αν θες εσύ από μέσα μπορείς να φυτέψεις πεύκα, λέυκες, καρυδιές και δε μπορεί να σου πει ΚΑΝΕΝΑΣ τιποτα.
Κοίτα να είναι νόμιμος ο μαντρότοιχος σου και άσε τον γείτονα να λέει ό,τι θέλει. Στην τελική να μάθει να βγάινει σιγά σιγά στο δρόμο.
ΥΓ: ετοιμάσου για δικηγόρους, ίσως δικαστήριο αν είναι μ@λ@κ@ς και αν έχεις τίποτα 'παραβάσεις' στο σπίτι, θα κάνει ανώνυμες καταγγελίες σε ΙΚΑ και πολεοδομία.
-
μια πολιτικη, περι χρισματος.
ακουω/διαβαζω για την αναμονη απο μμε (νταξ) αλλα και απο ψηφοφορους σχετικα με τα προσωπα που θα στηριχθουν στις δημοτικες, θα παρουν δηλαδη χρισμα απο τους προεδρους κλπ.
Για τι ακριβως μιλαμε ; Τι εχει να κανει η γνωμη ενος κομματος με την αποψη ενος ψηφοφορου για την ψηφο σε ατομο που ξερει τον τοπο του ;
Δεν θα δυσκολευομουν να κατανοησω την μαλακινση ψηφοφορων, ρωταω για να δω αν και τι μου ξεφευγει. -
Ο χρήστης otso έγραψε:
το τρελο ειναι οτι υπηρχαν δεντρα πευκα και τα εκοψα λογω πευκοβελονων καμπιων και γυρης με σκοπο να βαλω τα λειλαντ , που να ηξερα ο αφελης.
από περιέργεια, αυτά τα πεύκα τα έκοψες μόνος σου ή μετά από άδεια από δασαρχείο? γιατί νομίζω πως χρειάζεται άδεια, αλλά ας τοποθετηθεί κάποιος που γνωρίζει καλύτερα επί του θέματος. γιατί κ εγώ θέλω να κάνω κάτι παρόμοιο κ μου είπαν επουδενί να μην φυτέψω πεύκα. μπελάς να τα ξεφυτρώσεις.
-
προς PeterPan
ναι χρειαζεται αδεια απο δασαρχειο , αλλα στο χωριο αυτα ειναι λεπτομερειες , ασε που και ο δημος και η πυροσβεστικη τους εχω δει να κοβουν χωρις αδεια και η δεη βεβαιως.
Dodger εχεις δικιο τωρα ως προς τις παρανομιες ολοι εχουν και εγω και αυτος. το θεμα ειναι οτι ηρθε να μηνει μετα 40 χρονια συνταξιουχος με 3000 ευρω τον μηνα υγιεστατος κανοντας το χομπι του ψαρεμα, και θα μας δειξει αυτος σε μας τους χωριατες οπως φωναζει ,ειναι ηδη τσακωμενος με δυο αλλους γειτονες.
το θεμα μας ειναι πως εγω δεν μπορω να χρηματοδοτησω μια κοντρα με εναν υψιλοσυνταξιουχο που αυτουνου θα του γεμιζει τις ωρες.
ευχαριστω παιδια. -
ερώτηση: τα τσουρέκια του Τερκενλή χρειάζονται ψυγείο? τ'αγόρασα από πάνω Σάββατο μεσημέρι και τα έχω ακόμα εκτός (έτσι είπαν οι κοπέλες εκεί). μόνο τα τρίγωνα έχω στο ψυγείο (αν και πιο νόστιμα είναι φρέσκα)
Διάφορες απορίες (Εκτός αυτοκίνησης)