-
Ναι μεγάλη χασούρα...και πως δεν 'ανοίγουν' τα διόδια να περνάνε χωρίς να πληρώνουν οι οδηγοί....
...χαθηκε και το κίνημα ''δεν πληρώνω''... -
Σύμφωνα με τις συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών δρόμων στους εργολάβους, **ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ **- σε περίπτωση που λόγω ανωτέρας βίας κλείσουν οι σταθμοί διοδίων, όπως τώρα με τις αγροτικές κινητοποιήσεις, - ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΜΕ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΤΟΥΣ.
Το ίδιο ακριβώς έγινε (για τα ΙΧΕ) την ημέρα του 'δημοψηφίσματος'. Γι αυτό άλλωστε και οι μπάρες άνοιγαν και έκλειναν, για το μέτρημα των προβάτων.
Απ ότι βλέπετε τίποτα δεν τους ξεφεύγει. Σίγουρα λεφτά και εισόδημα μεγάλο, όπως έλεγε η παλιά τηλεοπτική διαφήμηση. Και χωρίς κανένα επιχειρηματικό ρίσκο, αφού ακόμη και τα δάνεια των εργολάβων από τις τράπεζες για τα έργα, δόθηκαν με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.
Θέλουν κρέμασμα αυτοί που ψήφισαν αυτούς τους νόμους, όπως και οι σημερινοί που εξακολουθούν και τους εφαρμόζουν. -
Ο χρήστης notisjim έγραψε:
Θέλουν κρέμασμα αυτοί που ψήφισαν αυτούς τους νόμους, όπως και οι σημερινοί που εξακολουθούν και τους εφαρμόζουν.
Ποιος να τους κρεμασει;
μιλαμε για το 80+% των ψηφοφορων (ΝΔ με Σουφλια, ΠΑΣΟΚ Γιωργακη και τωρα ΣΥΡΙΖΑ) -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Θέλουν κρέμασμα αυτοί που ψήφισαν αυτούς τους νόμους, όπως και οι σημερινοί που εξακολουθούν και τους εφαρμόζουν.
Ποιος να τους κρεμασει;
μιλαμε για το 80+% των ψηφοφορων (ΝΔ με Σουφλια, ΠΑΣΟΚ Γιωργακη και τωρα ΣΥΡΙΖΑ)Ο Σουφλιας ε; Καλη η αναφορα σου bebe. Ξεχναει ο κοσμος. Κανενας τους δεν εχει περασει απο τον εισαγγελεα για τις υπερκοστολογησεις των εργων, για τους ορους των συμβασεων κλπ.
Σύμφωνα με τις συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών δρόμων στους εργολάβους, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ - σε περίπτωση που λόγω ανωτέρας βίας κλείσουν οι σταθμοί διοδίων, όπως τώρα με τις αγροτικές κινητοποιήσεις, - ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΜΕ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΤΟΥΣ.
Η απολυτη ξεφτιλα. Βασικα πως λεγεται η συμβαση; Συμβαση Παραχωρησης Εθνικων Δρομων. Γιατι παραχωρουμε (κακως για μενα) τους Εθνικους Δρομους; Για να τον παρουν οι ιδιωτες τον εθνικο δρομο και να τον συντηρουν και να τον εχουν σε πολυ καλη κατασταση εναντι αντιτιμου που πληρωνει ο πολιτης στα διοδια. Και η εταιρια με τους Αποικιακους Ορους που εχει πετυχει, δεν συντηρει τους δρομους της που πλεον δεν ειναι Εθνικοι αλλα Ιδιωτικοι και ποιος πληρωνει την ζημια του οδηγου; Το Κρατος!! Δλδ ειναι σαν να αγοραζω ενα Κρατικο Μαγαζι και οτι ζημιες εχω απο αυτο εγω ο Ιδιωτης, ερχεται το Κρατος και μου τις πληρωνει. Το γιατι το πουλαει το κρατος το μαγαζι;
Το ξεπουλημα βγαζει ματια. Ο κοσμος ομως δεν το αντιλαμβανεται γιατι; Να ειναι καλα τα ΜΜΕ που δεν το κανουν Θεμα. Και γιατι να το κανουν αφου παιρνουν τα θαλασσοδανεια για αυτον τον λογο. Για να ξεπουλιεται η χωρα και κανεις να μην το μαθαινει. Για να βγαινει ο Ιδιωτικος Τομεας καλος και χρυσος και να δαιμονοποιειται το κρατος. Δεν λεω, καλο ειναι να ιδιωτευεις. Οχι ομως κλεβοντας και πληρωνοντας τις ζημιες σου το κρατος. -
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΝΕΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΥΛΙΔΑΣ (ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΜΙΑ)
Όσοι φίλοι ακολουθούν την παράκαμψη διοδίων Στυλίδας (έξω από τη Λαμία), χρησιμοποιώντας το κομμάτι της παλιάς Ε.Ο. Μαλιακού που περνά από Στυλίδα και Καραβόμυλο, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΤΟ STOP που εντελώς παράλογα τοποθετήθηκε επάνω στην παλαιά Ε.Ο. κοντά στον Καραβόμυλο. ΤΟ ΣΤΟΠ ΑΥΤΟ ΔΙΝΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΑΘΕΤΟ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ Ε.Ο. ΔΡΟΜΟ!!!!! και λόγω συνήθειας έχουν γίνει πολλά ατυχήματα εκεί.
-
Το 90 ισχύει ακόμα ;
-
Το '90' λειτουργεί για την παράκαμψη των 'ληστών επί Θήβαις', ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ. Μόνο που έχει πολλές νταλίκες τώρα τελευταία.
-
Ναι η παράκαμψη στο 90 λειτουργεί κανονικά, από τις πιο εύκολες και ασφαλείς γιατί στην ουσία δεν υπάρχει κυκλοφορία στο αντίθετο ρεύμα, κάποιες ανωμαλίες -λακκούβες τις φτιάξανε και μένει μόνο η κυματιστή άσφαλτος μέσα στο χώρο των πρατηρίων -καφέ .
-
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΑΣΧΑ 2016
- Η παράκαμψη διοδίων Αφιδνών μέσω ΣΕΙΡΙΟΥ λειτουργεί κανονικά. Προσοχή στο άνοιγμα της περίφραξης του ΣΕΙΡΙΟΥ, γιατί έχει αποκτήσει σκαλοπάτι και πιθανόν χαμηλά ΙΧ να βρίσκουν.
- **Θήβα **λειτουργεί κανονικά μέσω 90 και παράλληλου παράδρομου. Μάλιστα σε πολλά σημεία του παράδρομου έχουν ρίξει καινούρια μαύρη άσφαλτο.
- Τραγάνα λειτουργεί κανονικά. Η κατάσταση έχει δυσκολέψει στο στενό σημείο του Προσκυνά, όπου η άσφαλτος έχει καθίσει σε πολλά σημεία.
- Καμμένα Βούρλα -** Θερμοπύλες** - Ανθήλη λειτουργεί κανονικά.
- **Μαυρομαντήλας Λαμίας **λειτουργεί κανονικά. Βγάλανε τα κόκκινα STOP που υπήρχαν στην παλιά Ε.Ο. μεταξύ Στυλίδας - Καραβόμυλου, αλλά τα βαμμένα στην άσφαλτο STOP υπάρχουν ακόμη. ΠΡΟΣΟΧΗ.
- Πελασγία λειτουργεί κανονικά μέσω Γκλετσόδρομου.
-
Καλησπέρα σας και καλές βουτιές!
Θα ήθελα να ρωτήσω κάποιον αν ξέρει για τα πλευρικά διόδια Μαυρομαντήλας
Δείτε τον χάρτη με τις πινέζες που έχω βάλει παρακάτω.
Όσο και να έψαξα, δεν μπόρεσα να βρω τα '001' και '002' που δείχνω στον παρακάτω χάρτη....
Το '001' είναι στην έξοδο της Ε.Ο. το είχα δει ο ίδιος όταν επέστρεφα από Θεσσαλονίκη κοντά στα Χριστούγεννα, αλλά περισσότερα στοιχεία δεν βρήκα πουθενά
Από τα υπόλοιπα, σίγουρες θέσεις είναι τα '1.75€ Μαυρομαντήλας Α'' και '1.75€ Μαυρομαντήλας Β'' (αφού τα πλήρωσα κιόλας....)
Τα '1.20€ Αγ. Μαρίνας Πλ. Α'' και '0.65€ Στυλίδας (Καραβόμυλου) Πλ. Β'' τα βρήκα από απλές αναφορές, τις ακριβής θέσεις και τις ακριβής ονομασίες δεν τις ξέρω....
Από τα Link που βρήκα αυτά μόνο με βοήθησαν (ή με μπέρδεψαν????) Τιμές διοδίων τελών & μέθοδοι πληρωμής και Διόδια: Πληρώνεις χαράτσι για να μπεις και να βγεις στη Στυλίδα
Εμπλέκονται 2 διαφορετικές εταιρίες εκμετάλλευσης από ότι κατάλβα και εκεί γίνεται πανικός, πληρώνεις και για να ανασάνεις ακόμα....
Παρακαλώ όποιος είναι της περιοχής και ξέρει παραπάνω στοιχεία, ας πει τι γίνεται
https://drive.google.com/open?id=1Gfrr0 ... sp=sharing
-
Δε χρειάζεται άγχος. Η παράκαμψη αυτών των διοδίων είναι πολύ σύντομη και εύκολη. Στείλε μου το e-mail σου στο notisjim1@in.gr για να σου στείλω όλες τις οδηγίες με φωτό σε .pdf (και όλα τα άλλα διόδια επίσης).
-
Δε χρειάζεται άγχος. Η παράκαμψη αυτών των διοδίων είναι πολύ σύντομη και εύκολη. Στείλε μου το e-mail σου στο notisjim1@in.gr για να σου στείλω όλες τις οδηγίες με φωτό σε .pdf (και όλα τα άλλα διόδια επίσης).Ευχαριστώ πολύ για τις οδηγίες που μου έστειλες notisjim ... Πολύ καλή δουλειά με αναλυτικές οδηγίες και φωτογραφίες... Μπράβο
-
Δε χρειάζεται άγχος. Η παράκαμψη αυτών των διοδίων είναι πολύ σύντομη και εύκολη. Στείλε μου το e-mail σου στο notisjim1@in.gr για να σου στείλω όλες τις οδηγίες με φωτό σε .pdf (και όλα τα άλλα διόδια επίσης).Έχουμε ξαναμιλήσει με πμ και email και μου έχεις στείλει Και πίστεψέ με βοηθάνε αρκετά ιδίως σε κάποια σημεία που είχα κάτι απορίες
Το θέμα μου τώρα είναι ακριβώς αυτό που ρωτάω, η θέση αυτών των διοδίων και η ονομασία τους
-
Η λειτουργία του νέου τμήματος του Μαλιακού(παράκαμψη πόλης Στυλίδας), συνοδεύεται από τη λειτουργία **ενός νέου μετωπικού σταθμού διοδίων στη θέση Μαυρομαντήλα, **ανάμεσα στους κόμβους Αγίας Παρασκευής (βιομηχανική περιοχή μετά τη Λαμία ανεβαίνοντας για Λάρισα) και Αγίας Μαρίνας και **δύο πλευρικών σταθμών, στην Αγία Μαρίνα και τη Στυλίδα **(Ο δρόμος μετά αυτά τα πλευρικά Στυλίδας, οδηγεί και στη Στυλίδα και στον Καραβόμυλο).
Με απλά λόγια, ανεβαίνοντας προς Λάρισα, πληρώνεις τα μετωπικά Μαυρομαντήλας και πας Λάρισα.
Ή βγαίνεις από Αγ. Μαρίνα και πας Στυλίδα - Καραβόμυλο χωρίς να ξαναπληρώσειςΚατεβαίνοντας προς Λαμία, αν θέλεις να πας μέχρι Στυλίδα - Καραβόμυλο, πληρώνεις τα πλευρικά Στυλίδας, λίγο πριν το τούνελ.
Ή ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΠΑΣ ΩΡΑΙΟΤΑΤΑ ΑΠΟ ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟ, ΣΤΥΛΙΔΑ, ΚΟΜΒΟ ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑΣ, ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΥΛΙΔΑΣ - ΛΑΜΙΑΣ, ΚΟΜΒΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ -Ε.Ο. ΚΑΙ ΤΡΩΣ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΣΟΥ ΕΥΡΩ ΣΕ ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟ. (ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΟ Ή ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟ, ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΛΟΓΩ ΥΨΗΛΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΩΝ)
-
Παιδια η παρακαμψη Μακρυχωριου ισχυει οπως την καναμε πριν ενα χρονο ή ανοιξανε τα πλευρικα διοδια που ετοιμαζανε στη διασταυρωση Ευαγγελισμου?
-
Ο χρήστης zoispag έγραψε:
Παιδια η παρακαμψη Μακρυχωριου ισχυει οπως την καναμε πριν ενα χρονο ή ανοιξανε τα πλευρικα διοδια που ετοιμαζανε στη διασταυρωση Ευαγγελισμου?τα νεα διοδια
-
Τα πλευρικά διόδια Ευαγγελισμού είναι ανοιχτά προς το παρόν και για είσοδο και για έξοδο του παραδρόμου Μακρυχωρίου. Αυτό ισχύει μέχρι να δοθούν σε κυκλοφορία οι σήραγγες Τεμπών, οπότε θα ξαναβάλουν και επιπλέον μετωπικά διόδια μέσα στα Τέμπη, τάχα για να μη περνάνε φορτηγά από διαδρομή φυσικού κάλλους.
Φυσικά μπορεί ένα πρωί να λειτουργήσουν αυτά τα πλευρικά Ευαγγελισμού με το έτσι θέλω. Μήπως τους ελέγχει κανείς? -
Ευχαριστω για την απαντηση notisjim.Ησουνα πολυ κατατοπιστικος!
-
Ο χρήστης zoispag έγραψε:
Παιδια η παρακαμψη Μακρυχωριου ισχυει οπως την καναμε πριν ενα χρονο ή ανοιξανε τα πλευρικα διοδια που ετοιμαζανε στη διασταυρωση Ευαγγελισμου?τα νεα διοδια
*τωρα είδα τη δημοσιευση μου η οποια για καποιον λογο 'κουτσουρεύτηκε'
οπως ειπε και ο επομενος συνφορουμιτης, τα νεα πλευρικά διοδια ειναι ετοιμα και θα λειτουργήσουν (μαλλον) οταν ετοιμαστουν τα τουνελ.
Για την ωρα περναμε απο...διπλαΣτον τοπικο τυπο διερευσε οτι μετα την κατασκευη και ολοκληρωση του αυτοκινητοδρομου θα επαναφερουν τα παλια διοδια μεσα στα Τεμπη (στον 'παλιο' δρομο.
-
Δυστυχως το ανοιγμα στο παρκινγκ στο Σειριο εκλεισε...
Παρακάμψεις σταθμών διοδίων...