-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Λόγω Πάσχατος πήγαινε-έλα στο Ξυλόκαστρο και φορτωμένος απέφυγα μόνο τα διόδια στο Κιάτο -κάτι που κάνω συνεχώς για χρόνια. Δεν μπορώ παρά να ξαναπώ τι κλεψιά είναι να σε χρεώνουν διόδια για αυτό το μαύρο χάλι, που τα τελευταία 2 χρόνια έχει γίνει ακόμα χειρότερο με τις αλλαγές λωρίδας και μονοδρομήσεις σχεδόν σε όλο το μήκος από Ισθμό μέχρι Κιάτο.Ξέρεις τι κόστος έχουν όλοι αυτοί οι χρωματιστοί κόνοι, οι διαγραμμίσεις, τα τσιμεντένια διαχωριστικά και οι πολύχρομες πινακίδες ?
Δεν σε καταλαβαίνω
-
αμα κοπανίσεις πάνω τους αρκετά λεφτά φαντάζομαι
-
Τελευταία ενημέρωση διαδρομών και links 26 Απριλίου 2014
Παράκαμψη διοδίων Εθνικού Δικτύου Ελλάδας από παρακαμπτηρίους οδούς (προτεινόμενη)Σημαντική Σημείωση:
*Ο χάρτης είναι μια προσφορά προς τα μέλη του 4tforum.gr, ΕΝΤΕΛΩΣ δωρεάν και κάθε αναδημοσίευση αυτού, θα παρακαλούσα να συνοδεύεται από το link του συγκεκριμένου topic ως ελάχιστο φόρο τιμής στον δημιουργό και στο forum όπου φιλοξενείται αυτή η δουλειάΑναφέρομαι ΚΥΡΙΩΣ στα διάφορα blogs που 'παίρνουν' screenshots, βάζουν και μια περιγραφή των διασταυρώσεων και παρουσιάζουν αυτή την ΔΩΡΕΑΝ δουλειά ως δική τους, μάλιστα δεν μπαίνουν καν στο κόπο να την διορθώσουν ανάλογα με τις αλλαγές που γίνονται και συνεχίζουν και δίνουν στο κόσμο έχοντας το ίδιο άρθρο, τα παλιά δεδομένα, λάθη των οποίων τα ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ στα screenshots αφού τα έχω φτιάξει ο ίδιος!!!
Δεν μπαίνω στην διαδικασία να αναφερθώ ΠΟΙΑ blog είναι αυτά που συμπεριφέρονται έτσι, θα πω μόνο ότι σε 3 από αυτά έχω στείλει και μήνυμα ζητώντας τους να αναφέρουν στο άρθρο τους, την 'πηγή' τους, ΦΥΣΙΚΑ όπως περίμενα χωρίς απάντηση
Αρχικά λοιπόν, τα αρχεία 'ανεβαίνουν' με κωδικό στην διαδικασία της αποσυμπίεσης, ο οποίος δίνεται παρακάτω.
Αν διαπιστώσω ότι εξακολουθεί αυτή η καπήλευση, θα αναγκαστώ να αναφέρω τα blog αυτά και τον κωδικό (που θα αλλάζω σε κάθε έκδοση φυσικά), να τον δίνω σε κάθε ενδιαφερόμενο ΜΟΝΟ με pm στο παρόν forumΛυπάμαι που αναγκάζομαι να δράσω έτσι.... Ευχαριστώ για την κατανόησή σας!!!*
Ενημερώσεις:
Avoid Tolls Routes v2014.04.26- Ελευσίνα (ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ρεύμα ΠΡΟΣ Κόρινθο)
- Ίσθμια (ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ρεύμα ΠΡΟΣ Κόρινθο)
- Πελασγίας (ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ρεύμα ΑΠΟ Αθήνα)
- Σπαθοβουνίου (ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ρεύμα ΠΡΟΣ Καλαμάτα)
Αθήνα-Θεσσαλονίκη με Μπλε
Αθήνα-Πάτρα με Μπλε
Κόρινθος-Καλαμάτα με Μπλε
Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη με ΜπλεΘεσσαλονίκη-Αθήνα με Πράσινο
Πάτρα-Αθήνα με Πράσινο
Καλαμάτα-Κόρινθος με Πράσινο
Αλεξανδρούπολη-Θεσσαλονίκη με ΠράσινοΜε 'πινέζες' είναι και οι θέσεις των διοδίων για να βλέπετε τι παρακάμπτετε κάθε φορά.
Όπου μπορούμε, ξαναμπαίνουμε εννοείται στην εθνική οδόΜπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ: Avoid_Toll_Stations_of_National_Roads_of_Greece_routes_2014-04-26.zip
Κωδικός αποσυμπίεσης: [spoiler:3tux9tp8]panoshm2014avoidtolls[/spoiler:3tux9tp8]Το αρχείο είναι συμπιεσμένο (zip αρχείο) και όταν το αποσυμπιέσετε, θα βρείτε 3 αρχεία:
- σε μορφή gdb & gpx (σε μορφή routes με Latin χαρακτήρες για απ' ευθείας upload κάθε τμήματος ή και όλων στο Garmin σας), τις έχω ήδη δοκιμάσει στο Garmin μου (Nuvi1490) και με ενσωματωμένες και τις θέσεις των διοδίων
- σε μορφή kmz (με ενσωματωμένες και τις θέσεις των διοδίων)
Στο Mapsource (free πρόγραμμα της Garmin), χρησιμοποιήστε τους παρακάτω χάρτες:
Anavasi για: Athens-Salonika 4 Agia Triada
Anavasi για: Salonika-Athens 8 Agia Triada
CityNavigator για: Athens-Salonika 1 Afidnes (part of Seirios)
CityNavigator για: Salonika-Athens 11 Afidnes (part of Seirios)
CityNavigator για: Alejandroupoli-Salonika 2 Moustheni
CityNavigator για: Salonika-Alejandroupoli 2 Mousthen
AutodriveHellas για: Όλες τις υπόλοιπες πορείεςΓια διευκρινήσεις και περισσότερες πληροφορίες, εδώ: Routes: Παράκαμψη διοδίων Εθνικού Δικτύου Ελλάδας
Επίσης σε μορφή χάρτη (διάφανου img) για GPS Garmin, Χάρτης: Παράκαμψη διοδίων Εθνικού Δικτύου Ελλάδας
Καλούς ανέξοδους δρόμους να έχουμε!
**----------------- και σε pois για Garmin & Destinator ---------------------- **
Για Garmin θα τα βρείτε εδώ: Avoid_Tolls_pois_2014-04-26.zip
Τα gpi αρχεία, είναι έτοιμα για να τα βάλετε κατευθείαν μέσα στο φάκελο 'poi' του GPS σας, ώστε να μην μπλέκετε με το Poiloader.
Για διευκρινήσεις και περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τις Garmin συσκευές, εδώ: pois: Παράκαμψη διοδίων Εθνικού Δικτύου Ελλάδας
Είναι η αρχή και το τέλος από τις διαδρομές που είχα φτιάξει, καθώς και κάποια σημεία στο μέσον, αφού το GPS σε κάποιες περιπτώσεις, δεν δημιουργούσε την αναμενόμενη διαδρομή αποφυγής.
Όλες οι διαδρομές, τεσταρίστηκαν μία-μία αρχικά στο PC και κατόπιν στο GPS μου (Nuvi1490) με ενεργοποιημένη την αποφυγή των δρόμων με διόδια στις ρυθμίσεις και είτε με ταχύτερο χρόνο, είτε με συντομότερη απόσταση στις προτιμήσεις πορείας
Η ονομασία των pois έχουν κωδικό μπροστά ASxxxxx & SAxxxxx που σημαίνουν AthensSallonikaxxxxx & SallonikaAthensxxxxx αντίστοιχα (δεν έβαλα AvoidTollAthensSallonikaxxxxx λόγω των πολλών Α που θα είχα)
Η αρίθμησή τους έγινε με κριτήριο πως κινήστε... Δηλαδή 01-02-03.... από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και αντίστοιχα 01-02-03..... από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα
Η επιλογή της κωδικοποίησης των pois, έγινε κατόπιν πολλών τεστ, ώστε να επιλεγεί η πιο ευδιάκριτη και ταυτόχρονα να καταλαβαίνει κάποιος και ποια 'κατεύθυνση' Athens-Sallonika αφορά
Για MLS Destinator θα τα βρείτε εδώ: Avoid_Tolls_MLS_Destinator_pois_2014-04-26.zip
Αντιγράφω κάποιες οδηγίες για το πως θα τα βάλετε:
How to install speedcam files in Destinator I have been asked this question several times, since I posted some links here. Honestly I don't know. I know nothing about Destinator. So I searched a bit and came up with this: Download and install Microsoft Active Sync. Download pois and unzip it. Turn on the device and then connect it to your computer using the supplied USB cable. Once the device is detected by your computer, a green icon appears at the bottom of your screen and a window opens: 'Definition of a Partnership',always answer 'NO ', then click Next. Click on 'Tools'then 'Explore device', then open the following folder: 'Resident Flash / DestinatorApps / Destinator / User Data / Favorites' and copy the files in the folder Radar. A message appears, click 'OK'. The pois are installed, close all open files, disconnect the device and press reset with the stylus. To activate the pois, go to navigation and menu 'Favorites'. Press the small square before the name of the poi, it turns green. Go to 'Tools', 'Settings'and set the alert distance.
Για τους υπόλοιπους χρήστες GPS, ένα καλό πρόγραμμα για μετατροπή μορφών pois είναι το ITN Converter
-
Ο χρήστης ikarus260 έγραψε:
Να ρωτήσω για destinator κάνει το αρχείο??Για Destinator έχω φτιάξει pois, μην με ρωτήσεις όμως πως θα τα δουλέψεις, δεν έχω MLS, απλά έκανα convert τα αρχεία μου που είναι για Garmin, σε αρχεία για MLS μιας και είναι πολύς ο κόσμος που έχει MLS (ας προσέχανε )
Καλησπέρα.Μπορεί κάποιος να εξηγήσει αναλυτικά το σημείο εισόδου στο σείριο(στο google maps αν ειναι δυνατο) με κατεύθυνση Λαμία??2 φορές το δοκίμασα, δεν το βρήκα και πλήρωσα τα πλευρικά... Πιο πάνω διαβασα οτι έκλεισαν το πέρασμα εκεί.Τι ισχύει τελικά?
Αν κατεβάσεις το αρχείο που δίνω, θα δεις μέσα ένα αρχείο kmz, αυτό είναι για Google, άνοιξέ το και θα δεις τον Σείριο. Το επίμαχο άνοιγμα είναι ένα τεράστιο άνοιγμα στη περίφραξη
Πολύ καλό και χρήσιμο ευχαριστούμε! Μια ερώτηση μόνο. Πως μπορούμε να χρησιμοποιησουμε τα αρχεία σε Android κινητό σε συνδυασμό με GPS? Τα προγράμματα που έχω είναι Google maps, sygic, και navigator, αλλά δε κατάφερα να τα εισάγω σε κάποιο από αυτά..
gpx αρχεία δεν μπορείς να ανοίξεις? Επίσης, δοκίμασα το kmz αρχείο στο Google Earth στο Android μου και δουλεύει μια χαρά
-
Επειδή δεν έχω gps και τέτοια, μπορεί κάποιος να μου πει κατεβαίνοντας από Θεσσαλονίκη Αθήνα, στη Λεπτοκαρυά, η έξοδος πριν τα διόδια έχει πλευρικά διόδια;
-
Ο χρήστης teod1980 έγραψε:
Επειδή δεν έχω gps και τέτοια, μπορεί κάποιος να μου πει κατεβαίνοντας από Θεσσαλονίκη Αθήνα, στη Λεπτοκαρυά, η έξοδος πριν τα διόδια έχει πλευρικά διόδια;Όχι, δεν έχει στην κάθοδο. Δλδ κουβούκλια έχει αλλά δεν λειτουργούν.
Θα βγεις εκεί στην έξοδο για Λεπτοκαρυά και θα ξαναμπείς στο κάστρο του Πλαταμώνα. -
Ευχαριστωωωωωώ για την άμεση απάντηση
-
Δεν μπορώ να τα κατεβάσω καν τα pois μου βγάζει στο 74% decryption error τι μπορεί να φταίει? ευχαριστώ
-
Ο χρήστης ikarus260 έγραψε:
Δεν μπορώ να τα κατεβάσω καν τα pois μου βγάζει στο 74% decryption error τι μπορεί να φταίει? ευχαριστώΚάποιο bug στο PC σου είναι, κατεβαίνουν κανονικά....
-
Εντελώς πληροφοριακά με το epass της αττικής οδού δεν πληρώνουμε αυξήσεις στην Αιγαίου
Πελασγία και Μοσχοχώρι πληρώσα 2,7 και 3,1 αντί για 3,5 και 4 -
Ο χρήστης panoshm έγραψε:
Να ρωτήσω για destinator κάνει το αρχείο??
Για Destinator έχω φτιάξει pois, μην με ρωτήσεις όμως πως θα τα δουλέψεις, δεν έχω MLS, απλά έκανα convert τα αρχεία μου που είναι για Garmin, σε αρχεία για MLS μιας και είναι πολύς ο κόσμος που έχει MLS (ας προσέχανε )
Καλησπέρα.Μπορεί κάποιος να εξηγήσει αναλυτικά το σημείο εισόδου στο σείριο(στο google maps αν ειναι δυνατο) με κατεύθυνση Λαμία??2 φορές το δοκίμασα, δεν το βρήκα και πλήρωσα τα πλευρικά... Πιο πάνω διαβασα οτι έκλεισαν το πέρασμα εκεί.Τι ισχύει τελικά?
Αν κατεβάσεις το αρχείο που δίνω, θα δεις μέσα ένα αρχείο kmz, αυτό είναι για Google, άνοιξέ το και θα δεις τον Σείριο. Το επίμαχο άνοιγμα είναι ένα τεράστιο άνοιγμα στη περίφραξη
Πολύ καλό και χρήσιμο ευχαριστούμε! Μια ερώτηση μόνο. Πως μπορούμε να χρησιμοποιησουμε τα αρχεία σε Android κινητό σε συνδυασμό με GPS? Τα προγράμματα που έχω είναι Google maps, sygic, και navigator, αλλά δε κατάφερα να τα εισάγω σε κάποιο από αυτά..
gpx αρχεία δεν μπορείς να ανοίξεις? Επίσης, δοκίμασα το kmz αρχείο στο Google Earth στο Android μου και δουλεύει μια χαρά
Πως ανοίγεις τα gpx? Και για τα kmz κατέβασα το Google earth Android αλλά δε βρήκα πως να διαβάσει τα kmz (ενώ στο pc τα διαβάζει πανεύκολα). Επίσης το Google earth δε μου βγάζει στίγμα του GPS όπως βγάζει το Google maps.
Στάλθηκε από το ZTE V967S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
Orux Maps κανει κουτσα στραβα τη δουλεια σου.
-
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
-
δεν υπάρχεις
-
Ο χρήστης Parhs έγραψε:
Orux Maps κανει κουτσα στραβα τη δουλεια σου.ΟΚ ευχαριστώ καλό φαίνεται θα το δοκιμάσω!
-
Ακούει ο Σαμαράς & η παρέα του?...
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?p ... 65&catID=1
Την κατάργηση των διοδίων κατά το εκλογικό τριήμερο προτείνει η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, Νίκη Τζαβέλα.
«Θεωρώ αναγκαίο», τονίζει σε ανακοίνωσή της, «να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι ως προς τη μετάβασή τους στις εκλογικές περιφέρειες».
Αναλυτικά τι αναφέρει η κ. Τζαβέλα:
«Ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών απέδειξε ότι ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας δεν προήλθε στις τοπικές εκλογές από οικονομικούς λόγους.
Είτε αυτοί αφορούσαν μετακινήσεις εκατοντάδων χιλιομέτρων είτε τις δαπάνες για αεροπορικά και ακτοπλοϊκά είτε εξαιτίας των διοδίων.
Οι εκλογές της Κυριακής 25 Μαΐου έχουν, όπως όλοι αναγνωρίζουν, γενικό πολιτικό χαρακτήρα που αφορά ιδιαίτερα τη διακυβέρνηση της χώρας και την πορεία της στην Ε.Ε. για τα επόμενα χρόνια.
Παράλληλα με το προσκλητήριο καθήκοντος προς τους νεοδημοκράτες και όλους τους πολίτες, θεωρώ αναγκαίο να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι ως προς τη μετάβασή τους στις εκλογικές περιφέρειες με την κατάργηση των διοδίων κατά το εκλογικό τριήμερο.
Δεν πρόκειται για πρόταση δημαγωγική, δεδομένου ότι η ανακουφιστική λύση αυτή μπορεί να δοθεί σε συνεννόηση με τις αρμόδιες εταιρείες διαχείρισης, των οποίων θα αναβαθμίσει σημαντικά το προφίλ εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και οι οποίες έχουν αποδείξει στο παρελθόν ανάλογη κοινωνική ευαισθησία με πολλές ελεύθερες διελεύσεις αυτοκινήτων.
Η λύση αυτή για τα δωρεάν διόδια είναι επιβεβλημένη και για λόγους ισοτιμίας προς τους πολίτες, δεδομένου ότι σε όλες τις άλλες μετακινήσεις με υπεραστικά λεωφορεία, πλοία και αεροπλάνα έχουν ήδη γίνει σημαντικές εκπτώσεις στα εισιτήρια τους».
-
Σωστη κα μπραβο της που το προτεινει......γιατι προβλεπω οτι μεχρι εκει θα μεινει....
-
βεβαια,τρομερη προταση.τζαμπα 3 μερες για τους ψηφοφορους μας.
-
Αν είναι να περιμένουμε αν θα υλοποιηθεί η κάθε πρόταση σωθήκαμε! Βέβαια δεν υλοποιήθηκε όπως ήταν αναμενόμενο!
Εμένα μου τα πλήρωσε ο Δήμαρχος....Που ψήφισα.
Παρακάμψεις σταθμών διοδίων...