-
Παιδιά έχει καταγράψει κανένας τις παρακάμψεις στο google maps (συγκεντρωτικά εννοώ) να φαίνονται και οπτικά αντί περιγραφικά (τουλάχιστον σε όσες έχει τους δρόμους που χρειάζονται); Το έχω κάνει σε μερικές παρακάμψεις που ξέρω (Πάτρα-Αθήνα) και βοηθάει πολύ αλλά δεν έχω ιδέα για Αθήνα-Θεσαλονίκη.
EDIT: Οκ το βρήκα 2 σελίδες πριν, δε θα έπρεπε να είναι στο αρχικό ποστ αυτό, μαζί και με άλλες διαδρομές. Ωραία δουλειά πάντως! -
Ξερει κανεις γιατι εκλεισαν τον κομβο Αιγινιου;
επισης, εχουμε κανα νεοτρερο απο τον κομβο Σκοτινας στην παρακαμψη Λεπτοκαρυας;
-
Εκλεισαν τον κομβο Σκοτινας (κατευθυνση προς Θεσσαλονικη)
ειδα οτι εσπασαν και την ασφαλτο, αρα πιθανον να κανουν και νεα πλευρικα διοδια.Ανεβαινοντας προς Θεσσαλονικη οι επιλογες μας ειναι:
ειτε να μπουμε απο το γεφυρακι (200-300 μετρα πριν τον κομβο),
ειτε να μπουμε απο την διασταυρωση του καστρου,
ειτε απο την επομενη.Για την επιστροφη προς νοτια οπως γραφηκε πιο πανω η καλυτερη λυση ειναι κατω απο τις γραμμες και εξοδος απο την διασταυρωση στο καστρο.
ή (αυτο το εκανα Πασχαλιατικα που δεν ειχε κινηση)
βγηκα απο το γεφυρακι στο ρευμα πος κατερινη και περασα απεναντι.Ο κομβος Αιγινιου προς τα βορεια ειναι ακομα κλειστος
-
Χθες όπως κατέβαινα είπα να περάσω από καμία παράκαμψη να δω τι παίζει. Λεπτοκαρυά δεν ξέρω αν συμφέρει πλέον από θέμα χρόνου και βενζίνης.
Εκεί που έπαθα σοκ ήταν στου Πυργετού. Ο δρόμος είναι κατεστραμμένος από τα φορτηγά. Και 5 ευρώ να πάνε τα διόδια, σε αυτό τον δρόμο δεν ξαναμπαίνω. -
ναι, το ειχα επισημανει απο τον Μάρτιο οτι 'το Καλοκαιρι δεν το βγαζει'
Μονο αν τον ξαναστρωσουν και βαλουν παλι το 'Π' για τα φορτηγα.Τωρα που αλλαξαν οι χρεωσεις, τα διοδια αυτα (Πυργετος-Λεπτοκαρυα) ειναι στο 2Ευρο.
Στη Λεπτοκαρυα εχει μακρυνει η παρακαμψη προς βορεια, δεν ειναι δυσκολη αλλα εχει κινηση το καλοκαιρι
Προς νοτια πρεπει να διασχισεις την Εθνικη, παλι ζορικα αν εχει κινηση...Ισως για το καλοκαιρι καλυτερα να δινεις το 2Ευρο
-
Ναι στη Λεπτοκαρυά θα παίζουν καθυστερήσεις, αλλά γίνονται και αρκετά ατυχήματα στα stop. Καλύτερα να αποφεύγεται από όποιον δεν έχει δουλειά εκεί.
-
Γεια σας.
Με τη βοήθεια των διαδρομών του χρήστη panoshm έχω ταξιδέψει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη χωρίς διόδια πολλές φορές (τώρα δυστυχώς πληρώνω του Αιγινίου)
Έχω ένα Huyndai Atos 2005 και το καλύτερο είναι πως κάνω Αθήνα Θεσσαλονίκη κάτω από 500 χλμ και φτάνω με λαμπάκι στη βενζίνη, άρα καίω γύρω στα 30 λίτρα. Από διόδια έχω λαμπάκι στα Τέμπη, όπου αναγκάζομαι να γεμίσω, άρα γύρω στα 40 λίτρα.
Θεωρώ πως για αυτό ευθύνεται η πιο ορθολογική ταχύτητα στους παραδρόμους κι επαρχιακούς: Καίω πιο λίγα με 90 παρά με 130-140, ειδικά στα 1,1 με 58 ίππους.
Από Αθήνα μέχρι Λαμία δεν πληρώνω τίποτε, όπως περιγράφεται στα αρχεία διαδρομής.
Λαμία - Λάρισα μέσω Δομοκού. Πιο λίγα χιλιόμετρα (περίπου 30;) και για αργό αυτοκίνητο σαν το δικό μου δεν κάνει διαφορά στην ώρα.
Από Λάρισα κατευθείαν στην παλιά Εθνική μέσα από την πόλη, δυστυχώς με 3 -συνήθως- κόκκινα φανάρια. Θα δοκιμάσω να μπω από Νίκαια στην και να βγω στον 3ο κόμβο.
Έπειτα όπως περιγράφεται... Όμως όπως είπαν κι οι υπόλοιποι οδηγοί, οι έξοδοι της Σκοτίνας κλείνουν (άνοδο και κάθοδο), οπότε μάλλον έξοδος από μια μικρή που υπάρχει μετά από το το Κάστρο ή στο Κάστρο.
Επίσης μέσω δορυφόρου έχω βρει έναν χωματόδρομο-γεφυράκι πάνω από τον Αλιάκμονα. Θα το δοκιμάσω, καθώς ρίχνει στο μισό το χλμ για την παράκαμψη των διοδίων του Αιγινίου και ίσως αξίζει οικονομικά.
Επιβεβαιώνω τα πλευρικά Λεπτοκαρυάς προς Θεσσαλονίκη μόνο.
Καλύτερος χρόνος χωρίς διόδια: Πατήσια - Τούμπα 6:15. Καλύτερος χρόνος με διόδια. ΟΣΕ Θεσσαλονίκης - Παιανία 4:30.
Μέσοι χρόνοι: Με διόδια 5.50. Χωρίς Διόδια: 6:45.
Δεν τρέχω και πολύ....
-
πιθανη παρακαμψη διοδιων αιγινιου απο την παλια γεφυρα του οσε(χωρις σιδηροτροχιες) στη μεγαλη γεφυρα http://www.panoramio.com/photo/63369444?source=wapi&referrer
-
Και περνάει απο'κεί αμάξι ή θα........
-
Μπορούμε να το πάρουμε και με τα πόδια για Αθήνα.
υγ, όχι τα δικά μου πόδια, αυτός έχει γτπ γάμπα και φλωροτατού, αλλά το υπόδημα σε βγάζει άνετα και οικονομικά κάτω. Πάρτε 4 πιτόγυρα πρασσά (θα φάτε μπόλικο roadkill πρωτεΐνες στο δρόμο προς κάτω), autan και 63 κιλά νερό.
-
Εάν είναι για να παρακάμψουμε διόδια των 2-3 ευρώ να ψάχνουμε εγκαταλελειμμένες γέφυρες, αναχώματα, χωματόδρομους ερπύστριες τότε χάνει κάθε νόημα η παράκαμψη διοδίων…
-
Για τα διόδια Μουσθένης στην Καβάλα ο λόγος
http://goo.gl/maps/BKQGjΘα ναι τόσο εύκολη η παράκαμψη όσο φαίνεται εδώ? Αν και πολύ νωρίς την έκανε κανείς?
-
Ο χρήστης Commissar έγραψε:
Για τα διόδια Μουσθένης στην Καβάλα ο λόγος
http://goo.gl/maps/BKQGjΘα ναι τόσο εύκολη η παράκαμψη όσο φαίνεται εδώ? Αν και πολύ νωρίς την έκανε κανείς?
Εχω σταματησει πλεον να μετραω ποσα πληρωνω για το ανεβοκατεβασμα.. Καποτε ηταν τσαμπα η διαδρομη Θεσσαλονικη- Κομοτηνη. Τωρα.. 'πηγαινε απο δω, πηγαινε απο κει'... Ελεος..
-
Λογικά ναι. Η μία έξοδος είναι η έξοδος Ελευθερούπολης και η άλλη είναι εκεί που είναι ο Χρυσανθίδης. Αν σκεφτείς ότι είναι η μοναδική στάση στην Εγνατία και πολλοί είναι αυτοί που κάνουν την έξοδο για Χρυσανθίδη, άρα συμφέρει πάρα πολύ. Πας από την παλιά ΕΟ Θεσσαλονίκης - Κήπων. Εχει βέβαια χωριά κάθε 2χλμ.
-
Αν είναι τόσο εύκολη πάντως προβλέπω να βαράνε μύγες στα διόδια και να αρχίσουν τα 'άλλα κόλπα' με τις εξόδους για να μας αναγκάσουν να πληρώνουμε. Εγώ καμιά φορά πάω και από τον παραλιακό που είναι άδειος και ξυπνάει αναμνήσεις..
-
...ο οποίος σήμερα είχε αρκετά φορτηγά, δεν ήταν εντελώς νέκρα, όπως επίσης, αι το κομμάτι Ρεντίνας - Αγ. Βασιλείου.
-
Θέλω να παω προς Πολυδένδρι από Εθνική οδό.
Πού πρέπει να στρίψω για να αποφύγω τα διόδια εις τα Κιούρκα; -
Τώρα, τι τους λες? Ούτε μία αναφορά....
http://olympia.gr/2013/04/15/α�% ... %B1%CF%82/
ΜΗΠΩΣ κλέψανε τις διαδρομές και φτιάξαν άρθρο?
-
Ο χρήστης panoshm έγραψε:
Τώρα, τι τους λες? Ούτε μία αναφορά....http://olympia.gr/2013/04/15/α�% ... %B1%CF%82/
Αυτό με την παράκαμψη Πελασγίας για χωματόδρομο κλπα, εύχομαι να μην είναι ο δρόμος που περνά μέσα απο κάτι
ελιές , χωράφια με κάτι νερόλακκους μόνο για ΚΤΜ του ISDE.Μόνο για 4κίνητο εκεί ή αυτοκίνητο με αρκετό ύψος απο το έδαφος.
Οτιδήποτε άλλο θα τα βρει σκούρα. -
Ο χρήστης panoshm έγραψε:
Τώρα, τι τους λες? Ούτε μία αναφορά....http://olympia.gr/2013/04/15/α�% ... %B1%CF%82/
Τι να κλεψουν, οποιος θελει τις βρισκει τις διαδρομες απο google ή με το gps. Απλως οποιος ασχοληθηκε αφιερωσε αρκετο χρονο, για να το κανει αναλυτικο με χιλιομετρα, διοδια κλπ για πολυ κοσμο. Το ιδιο ειχαν κανει και παλιοτερα (~2007) στο bloka.com.
Ηταν εδω αλλα αργησες λιγο να το δεις
viewtopic.php?f=5&t=43384&start=435
Παρακάμψεις σταθμών διοδίων...