-
Παιδια εχω ενα ford fiesta sport 1.6,
Eιμουν στο αυτοκινητο και αφηνα ενα φιλο μου σπιτι στη νικαια μεσημερι , σταματαω σηκωνω χειρόφρενο δυο σκαλες και μετα απο κουβεντα μας και επειδη ειμουν λιγο κε στον κοσμο μου και κοιτουσα πως στο διαολο θα βρω το δρομο για το γυρισμο επειδη δεν ξερω καλα απο εκει ξεχναω να βγαλω το χειροφρενο.....Αποτελεσμα ειναι να κανω κανα 2-3 χιλιομετρα με χειροφρενο σηκωμενο, το καταλαβα μετα απο την μυρωδια καμμενου οτι ειχα κανει μαλακια και το κατεβασα, ρωταω τωρα.....
1)να παω να το κοιταξουνε στην αντιπροσωπεια ???
2)Στα ταμπουρα αυτο π ειδα ειναι οτι βγαλανε στιν ακρη που συνδεεται με την ζαντα ενα πορτοκαλι χρωμα, δεν κανει μπαμ αλλα αμα κοιταξεις φενεται...
-
ποσο θα μου στοιχισει αν τους πω να αλλαξουνε τα ταμπουρα πισω αν χρειαστει ?? εχετε ιδεα ?
-
υπαρχει περιπτωση να εκανα καπου αλλου ζημια στο αυτοκινητο ??
-
γιατι το γαμωχειροφρενο δεν σταματαγε το αυτοκινητο στην 2η σκαλα ????
-
δηλαδη αν θα το παρκαρω σε καμια κατηφορα αντε γεια μηπως ??:P
Σας ευχαριστω προκαταβολικα για τις απαντησεις !!
-
-
Eιμουν στο αυτοκινητο και αφηνα ενα φιλο μου σπιτι στη νικαια μεσημερι , σταματαω σηκωνω χειρόφρενο δυο σκαλες και μετα απο κουβεντα μας και επειδη ειμουν λιγο κε στον κοσμο μου και κοιτουσα πως στο διαολο θα βρω το δρομο για το γυρισμο επειδη δεν ξερω καλα απο εκει ξεχναω να βγαλω το χειροφρενο.....Αποτελεσμα ειναι να κανω κανα 2-3 χιλιομετρα με χειροφρενο σηκωμενο, το καταλαβα μετα απο την μυρωδια καμμενου οτι ειχα κανει μαλακια και το κατεβασα, ρωταω τωρα.....
2)Στα ταμπουρα αυτο π ειδα ειναι οτι βγαλανε στιν ακρη που συνδεεται με την ζαντα ενα πορτοκαλι χρωμα, δεν κανει μπαμ αλλα αμα κοιταξεις φενεται...
-
ποσο θα μου στοιχισει αν τους πω να αλλαξουνε τα ταμπουρα πισω αν χρειαστει ?? εχετε ιδεα ?
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Στα 2 κλικ κανονικά δεν θα πρέπει να το καταλαβαίνεις ότι σε κόβει, αν το ρυθμίσεις έτσι θα σε φρενάρει συνέχεια (μέχρι να φθαρεί θα έχεις αυξημένη κατανάλωση και ζεσταμένα πίσω φρένα). Αν το χειρόφρενο πιάνει χειρότερα από πριν και θέλει πάνω από 8 κλίκ (ή όσα λέει ο κατασκευαστής) ίσως θέλει ρύθμιση.
Αν παρατηρήσεις πτώση της απόδοσης φρεναρίσματος του αυτοκινήτου ή μια νευρικότητα του πίσω μέρους στο φρενάρισμα να πας γρήγορα για έλεγχο μπορεί να έχουν τελειώσει τα πίσω φρένα. Ο τρόπος δεν έχει σημασία δηλαδή αν απλά φθαρήκανε ή αν τα έψησες και σπάσανε. Το πολύ πολύ να χρειαστείς αλλαγή σιαγόνων νωρίτερα (όχι ταμπούρων αλλά μόνο σιαγόνων). -
Άμα το έκανες για μικρή απόσταση και μόνο δύο κλίκ δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα...
-
Ναι λογικά δεν υπάρχει πρόβλημα... Αλλά πήγαινε στην αντιπροσωπεία να τα ρίξουν μια ματιά να σου φύγουν οι αμφιβολίες.
Βρε θυρίο ακόμη δεν το πήρες το fiestaki πότε πρόλαβες; -
ποτε προλαβα να την κανω την μαλακια ???ε τετοιες μαλακιες γινονται μονο μια φορα !!
-
δεν υπαρχει περιπτωση να εχουν λιωσει τα θερμουιτ αλλα τσεκαρε μην πηρε στραβαδα το ταμπουρο
-
δεν έχει βομβητή όπως τα vag που αν ξεκινήσεις με το χειρόφρενο έστω λίγο πάνω βαραει?
-
μπορει να ειχε , αλλα αμα εχεις δυνατα καμια μουσικη δεν ακουγεται
πιανει στις κατηφορες, κραταει το αυτοκινητο, αν ναι στα @@ σου
κι εγω ξεκιναω πολυ συχνα με σηκωμενο χειροφρενο δεν υπαρχει σχεδον καμια διαφορα αλλα το πολυ σε 200 μετρα θα δω το ταμπλω το οποιο λυσσαει
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
κι εγω ξεκιναω πολυ συχνα με σηκωμενο χειροφρενο δεν υπαρχει σχεδον καμια διαφορα αλλα το πολυ σε 200 μετρα θα δω το ταμπλω το οποιο λυσσαει
Πολύ συχνά?
-
1 φορα στις 2-3 βδομαδες θα το παθω σιγουρα, ειδικα το πρωι που δεν επικοινωνω και σιχαινομαι τη ζωη , συνηθως το καταλαβαινω σχεδον αμεσα, μου εχει τυχει ομως να κανω και τις μικροαποστασεις μου
-
Και γιατι τραβας χειροφρενο;Παρκαρεις σε δρομο με κλιση;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Και γιατι τραβας χειροφρενο;Παρκαρεις σε δρομο με κλιση;Σωστή παρατήρηση! Αυτό μου το έμαθαν στη Γαλλία, τους κακοφαίνεται εκεί αν είσαι ντουβάρι, εντελώς ακίνητος! Σε ίσιωμα με μόνο καμιά δευτέρα μέσα για να διευκολύνεις το παρκάρισμα δια της ακοής.... ακουμπάω, σπρώχνω λίγο και χώρεσα!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Και γιατι τραβας χειροφρενο;Παρκαρεις σε δρομο με κλιση;
Σωστή παρατήρηση! Αυτό μου το έμαθαν στη Γαλλία, τους κακοφαίνεται εκεί αν είσαι ντουβάρι, εντελώς ακίνητος! Σε ίσιωμα με μόνο καμιά δευτέρα μέσα για να διευκολύνεις το παρκάρισμα δια της ακοής.... ακουμπάω, σπρώχνω λίγο και χώρεσα!
Συνηθως με πρωτη ή οπισθεν αφηνω το αμαξι.Εκτος αν παρκαρω σε δρομο με κλιση οποτε τραβαω χειροφρενο ,αν δε ειναι μεγαλη η κλιση στριβω και τιμονι προς το πεζοδρομιο.
-
Εμένα που είναι αυτόματο και δεν βγαίνει το κλειδί αν δεν κλειδώσει το κιβώτιο (στην Park) το χειρόφρενο μου είναι άχρηστο. Το χρησιμοποιώ μόνο σε έντονες κλίσεις και με τη ρόδα καταλλήλως για να μην ζορίζεται το γρανάζι της Park. Ο προηγούμενος σίγουρα το είχε ξεχάσει αρκετά γιατί και δεν έπιανε ό,τι ρύθμιση και να κάναμε και όταν το ανοίξαμε ήταν κυριολεκτικά σκόνη και θρύψαλα..... ελάχιστα κομμάτια ήταν ακόμα κολλημένα στα σαγονάκια! Πάντως πριν τα αλλάξω κι εγώ το είχα ξεχάσει μια φορά για 1χλμ (αλλά δεν έπιανε έτσι κι αλλιώς).
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Και γιατι τραβας χειροφρενο;Παρκαρεις σε δρομο με κλιση;οχι σε τελειως επιπεδο γκαραζ, οπου μαλιστα δε βαζω και ταχυτητα, σηκωνω ελαφρως το χειροφρενο (ενας επιπλεον λογος που δεν το καταλαβαινω)
εξω απο το σπιτι μου, ειδικα αν εχει και κλιση, βαζω οπωσηποτε ταχυτητα γιατι το χειροφρενο μπορει να μαλακιστει, οι ταχυτητα ομως επειδη το εχω δοκιμασει, οχι και το γραναζι μονο του οπως ειπωθηκε ζοριζεται
σε εντονη κλιση στριβω τις ροδες..
-
Σε έντονη κλίση πάντως σε εμένα το στρίψιμο ρόδας συνήθως δεν φτάνει, είναι βαρύ και ανεβαίνει στο πεζοδρόμιο.
Το γρανάζι της Park είναι κάτι σαν γάντζος και όταν μετά από κλίση βγάζεις την Park το νιώθεις ότι το ζορίζεις για να βγει γιατί έχει παραγαντζωθεί που δεν το θες, δεν είναι όπως σε κανονικό κιβώτιο. Εκεί εκμεταλλεύεσαι τη συμπίεση του κινητήρα για να σε κρατήσει ακίνητο και δεν υπάρχει κανένα ζόρι.
Με κοινό κιβώτιο γενικά η πρώτη θεωρώ ότι είναι πιο σίγουρη από το χειρόφρενο. Ειδικά αν είσαι σε γκαράζ καλύτερα με ταχύτητα (που είναι και το σωστό και καλή συνήθεια) παρά μόνο το χειρόφρενο (αν είσαι από αυτούς που το ξεχνάνε...). -
Υπάρχει πιθανότητα να υπερθερμάνθηκαν τα ταμπούρα και να θέλουν τορνάρισμα, εγώ θα πήγαινα να λύσουν τροχούς και να το τσεκάρουν
-
Είναι δυνατόν να υπάρχουν άτομα που οδηγούν με τραβηγμένο χειρόφρενο (έστω και όχι τέρμα) και δεν το καταλαβαίνουν στο πώς 'κόβει' το αυτοκίνητο; Και ολόκληρο λαμπάκι στο ταμπλό;
Αλλά τι λέω, εδώ ήμουν αυτόπτης μάρτυρας της ακόλουθης ιστορίας στο βενζινάδικο της γειτονιάς: Γυναίκα οδηγός παραλαμβάνει το φρεσκοπλυμένο Yaris της. Μπαίνει μέσα, βάζει πρώτη, πάει να φύγει, όλη η πίσω ανάρτηση αρχικά κάθεται ελαφρώς και το αμάξι δεν κινείται. Δε μασάει, πατάει κι άλλο γκάζι και φεύγει με μπλοκαρισμένους πίσω τροχούς. Αρχίζει να κινείται στο χώρο του βενζινάδικου, πάει να στρίψει, το πίσω μέρος να σέρνεται και να ακολουθεί στο περίπου. Παρόλα αυτά, επιμένει, φεύγει, προφανώς πιστεύοντας ότι όλα είναι καλά και είναι απλά η ιδέα της ότι κάτι συμβαίνει! Λίγο πιο πέρα, όμως, σταματάει (πάλι καλά), βγαίνει εξω και φωνάζει το βενζινά!
Πάντως, απ' ό,τι είδα, δεν ήταν ότι είχε ξεχάσει να κατεβάσει χειρόφρενο (δεν ήταν τέτοιο βούρλο), γιατί και ο βενζινάς πήγε να το κινήσει κι έπαθε τα ίδια!
Προφανώς είχαν κολλήσει τα ταμπούρα (ίσως από το πλύσιμο; Απότομη ψύξη; Ποιος ξέρει...)
Βλακεία με το χειρόφρενο !!!!