-
Ο χρήστης konstantinos77 έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά.
Είμαι καινούργιο μέλος στο forum και όπως μπορείτε να δείτε και από τον τίτλο βρίσκομαι σε δίλημμα ανάμεσα στην αγορα ενός καινούργιου tt 1.8 ή ενος δίλιτρου.Αρχικά η επιλογή μου ήταν το 2.0 με τα 200 άλογα ,αλλά λόγω και της αύξησης των τιμών που πλέον πλησιάζει τις 50000 ευρώ σκέφτομαι και το 1.8.Από επιδόσεις βλέπω ότι έχουν μικρή διαφορά καθώς στην επιτάχυνση το 2.0 έχει ένα -0.6sec .Bέβαια γνωρίζω ότι δεν είναι μόνο αυτό ,αλλά θα ήθελα να λάβετε υπόψη ότι **δεν είμαι οδηγός που θα βάλει κόντρες ,ούτε θα τρέξω με 230 ποτέ.**Γενικά όμως **κάνω πολύ νευρική οδήγηση θα έλεγα ενίοτε και επιθετική **.Δεν ξέρω δηλαδή αν θα άξιζε να δώσω 6-7000 ευρώ παραπάνω για να αγοράσω την δίλιτρη έκδοση .Εντωμεταξύ κάποιοι έρχονται και μου λένε ότι θα μπορούσα να κοίταζα και προς vw sciroco r αλλά νομίζω ότι εκεί πλέον πηγαίνω αλλού .Ευχαριστώ για την όποια απάντηση ...Τότε γιατί να αγοράσεις αυτοκίνητο 1,8 ή 2,0 κ.εκ?
Μπορείς να πας γρήγορα και με ένα 1400αρη..... -
ελα ρε ρεντ μονστερ για το ονομα του Δια ειναι (ή πρεπει να ειναι) εχοντες οι τυποι που εχουν 2 λιτρα?
σιγα τη περιουσια
ξερεις ποσο πιο φθηνο ηταν το 2λιτρο 3 χρονια πριν που πηρα εγω το δικο μου?
και μια χαρα του εβαζες 100αρα και μια χαρα ηταν το σημα του και μια χαρα ηταν ολατο οτι πλεον εγινε ακριβο σε σημειο κοροιδιας δεν εχει να κανει με του εχοντες ή μη εχοντες, αλλα με το μεγεθος της κοροιδιας..
ειναι τραγικο να βλεπειες οτι ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ κατι που ηταν αρκετα προσιτο πριν λιγα χρονια, εγινε απλησιαστο
και ξαναπαμε στη 10ετια του 90 οπου με το 1600αρι ραλλυ ησουν κιμπαρης
παλι καλα να λες που το γυρισαν ολοι στο downsizing να παρει ο κοσμος αλογα, αλλα οχι και να εχουν οι εχοντες 2λιτρα
δηλαδη 3λιτρα ποιοι πρεπει να εχουν? 5 λιτρα μονο οσοι εχουν 10 καραβια τουλαχιστον ?
εχω φιλο που πηρε πολυ φθηνο μεταχειρισμενο s40 2.4
αυτος ανηκει στους εχοντες
οι τυποι με τις μερκες των 1800 κεκ και παλιοτερα των 20vt δεν ειναι εχοντεςοταν αυριο μεθαυριο γ@μησουν και αυτους θα μιλαμε για εχοντες με 1800
και αν το κρατος χρειαστε παλι λεφτα θα μιλαμε για εχοντες με 1600θα θελα να ηξερα τι θα ελεγες αν θα εφτανε στους 'εχοντες' με 1400 ?
και μη νομιζεις οτι δε θα φτασουμε και κει καποια στιγμη... οσο το κρατος θα συνεχισει να θελει λεφτα..με τη βενζινη στο 1.5 ευρω πώς τη παλευει ενας φοιτητης ρε συ ρεντ μανστερ?
οποτε καλυτερα να λες κοιτα που μας φτασαμε, παρα να εκραζεις ανουσιο μισος για το αν ο αλλος που πηρε το 2λιτρο θα πρεπε ή οχι να το παρει..
-
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
Σιγά σιγά θα αρχίσει το ξεσκαρταρισμα στα πολυτελή και σπορ , και θα μείνουν μόνο οι Πραγματικα εχοντες ...
σωστός
τι σωστος μωρε? γουσταρεις να πληρωνεις σημα 600 ευρω?
ή μηπως γουσταρεις που θεωρεισαι πλουσιος?
το οτι σκεφτομαστε ομως τα κυβικα οπως καναμε τη 10ετια του '90 ειναι τραγικο και αυτο ειναι γενικο
απλά η αγορά κάνει μια διόρθωση
ή απλα πληρωνουμε τη κακοδιαχειριση του κρατους
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Σιγά σιγά θα αρχίσει το ξεσκαρταρισμα στα πολυτελή και σπορ , και θα μείνουν μόνο οι Πραγματικα εχοντες ...
σωστός
τι σωστος μωρε? γουσταρεις να πληρωνεις σημα 600 ευρω?
ή μηπως γουσταρεις που θεωρεισαι πλουσιος?
το οτι σκεφτομαστε ομως τα κυβικα οπως καναμε τη 10ετια του '90 ειναι τραγικο και αυτο ειναι γενικο
απλά η αγορά κάνει μια διόρθωση
ή απλα πληρωνουμε τη κακοδιαχειριση του κρατους
οχι γουσταρω να ειναι τσάμπα και να μην πληρώνω τίποτα
αν δεν μπορω να τα πληρώσω θα το πουλήσω ή δε θα το κυκλοφορώ
οτι δεν μπορεις να το συντηρήσεις απλά δεν το αποκτάς (από σπίτια, αμάξια κτλ)...
-
τκαι παλι αυτο δεν ειναι λογος ανησυχιας μιας και η αλλαγη του ιμαντα προβλεπεται σε απειρα χλμ (πρακτικα ποτε)
Qsis αν και λίγο offtopic γιατί λες ότι πρακτικά δεν αλλάζεται ποτέ; Δεν θέλουν αλλαγή στα 90,000χλμ ή στα 6 χρόνια, ή έχει αλλάξει κάτι το vag σε αυτό τον τομέα;
@dimgster
Σωστός -
ή απλα πληρωνουμε τη κακοδιαχειριση του κρατουςσωστό αυτό που λες Γιώργο
αλλα αν δεν το είχες το αμάξι δε θα πλήρωνες τίποτα (σε αυτό το κομμάτι τουλάχιστον)
Υ.Γ. Δεν μου αρέσει τίποτα από οτι γίνεται και ο τρόπος που το Ελληνικό κράτος χειρίζεται τις καταστάσεις. Απλά δε θα γίνω γραφικός να γκρινιάζω για τις καταναλωτικές επιλογές μου (δεν με ανάγκασε το κράτος να πάρω ΑΥΤΟ το αμάξι )
σταματάω εδω το
Καλή συνέχεια
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Τότε γιατί να αγοράσεις αυτοκίνητο 1,8 ή 2,0 κ.εκ?
Μπορείς να πας γρήγορα και με ένα 1400αρη.....Γιατι θέλω να μου αρέσει και αυτό που βλέπω εκτός απο το να πηγαίνω γρήγορα.Αν ήταν έτσι θα αγόραζα το sciroco που είναι και πιο γρήγορο και θα τελείωνα .
-
Φίλε μου ..το ωραίο ..πληρώνεται!
-
και εμενα μου αρεσουν πολλα πραγματα αλλα δεν μπορω να τα αποκτησω.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
και εμενα μου αρεσουν πολλα πραγματα αλλα δεν μπορω να τα αποκτησω.Ηθελα μια 458 Italia..αλλά πήρα ένα Fiat!
-
ελα ρε ρεντ μονστερ για το ονομα του Δια ειναι (ή πρεπει να ειναι) εχοντες οι τυποι που εχουν 2 λιτρα?σιγα τη περιουσια
ξερεις ποσο πιο φθηνο ηταν το 2λιτρο 3 χρονια πριν που πηρα εγω το δικο μου?
και μια χαρα του εβαζες 100αρα και μια χαρα ηταν το σημα του και μια χαρα ηταν ολατο οτι πλεον εγινε ακριβο σε σημειο κοροιδιας δεν εχει να κανει με του εχοντες ή μη εχοντες, αλλα με το μεγεθος της κοροιδιας..
ειναι τραγικο να βλεπειες οτι ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ κατι που ηταν αρκετα προσιτο πριν λιγα χρονια, εγινε απλησιαστο
και ξαναπαμε στη 10ετια του 90 οπου με το 1600αρι ραλλυ ησουν κιμπαρης
παλι καλα να λες που το γυρισαν ολοι στο downsizing να παρει ο κοσμος αλογα, αλλα οχι και να εχουν οι εχοντες 2λιτρα
δηλαδη 3λιτρα ποιοι πρεπει να εχουν? 5 λιτρα μονο οσοι εχουν 10 καραβια τουλαχιστον ?
εχω φιλο που πηρε πολυ φθηνο μεταχειρισμενο s40 2.4
αυτος ανηκει στους εχοντες
οι τυποι με τις μερκες των 1800 κεκ και παλιοτερα των 20vt δεν ειναι εχοντεςοταν αυριο μεθαυριο γ@μησουν και αυτους θα μιλαμε για εχοντες με 1800
και αν το κρατος χρειαστε παλι λεφτα θα μιλαμε για εχοντες με 1600θα θελα να ηξερα τι θα ελεγες αν θα εφτανε στους 'εχοντες' με 1400 ?
και μη νομιζεις οτι δε θα φτασουμε και κει καποια στιγμη... οσο το κρατος θα συνεχισει να θελει λεφτα..με τη βενζινη στο 1.5 ευρω πώς τη παλευει ενας φοιτητης ρε συ ρεντ μανστερ?
οποτε καλυτερα να λες κοιτα που μας φτασαμε, παρα να εκραζεις ανουσιο μισος για το αν ο αλλος που πηρε το 2λιτρο θα πρεπε ή οχι να το παρει..
ποιο μίσος μωρέ , συγκεντρώσου και διάβασε προσεκτικά τι γράφω...
σχολιάζω το μοναδικό ελληνικό φαινόμενο να έχουμε μισθούς της πλάκας και αυτοκίνητα ονειρώξεων...
σε καμία επόχη το 2λιτρο δεν ηταν ευκαιρία...
δημόσιος υπάλληλος με οικογένεια , μπορεί ή μπορούσε να συντηρήσει 2λιτρό χωρίς να σκέφτεται βενζίνες κλπ??το κράτος έτσι λειτουργεί (μπουρδέλο είναι , μην ψάχνεις λογική σε αυτά...) , δεν ανάγκασε κανέναν να πάρει μεγάλο αυτοκίνητο...
προχθές ήμουν στο λεωφορείο και γκρίνιαζε ο οδηγός για την βενζίνη και τα τέλη...
οδηγός αστικού λεωφορείου είχε 2500cc προσωπικό όχημα...
πόσα να έβγαζε?? 1400 μαξ... αυτός είναι ο έλληναρας...
αυτους θα πάρει πρώτους η μπάλα και θα καθαρίσει το τοπίο... -
'Μεγάλο αυτοκίνητο' είναι το 2.0lt...?
Όχι αγαπητέ red monster, 'μεγάλο' σε ανάγκασαν κάποιοι να το βλέπεις... τα 6.000 cc είναι μεγάλο...konstantinos77 τι αυτοκίνητο είχες/οδηγούσες μέχρι τώρα...?
-
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Όχι αγαπητέ red monster, 'μεγάλο' σε ανάγκασαν κάποιοι να το βλέπεις... τα 6.000 cc είναι μεγάλο...konstantinos77 τι αυτοκίνητο είχες/οδηγούσες μέχρι τώρα...?
συγγνώμη κιόλας, αλλά...κατοικείς και εσύ στην ηλιόλουστη ελλάδα??
-
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Ακριβώς στο εξωτερικό τα avensis, mondeo, laguna,passat,vectra, .... τα μεσαία οικογενιακά αυτοκίνητα δηλαδί είναι 2lt , στην Ελλάδα το αυτοκίνητο αντιμετοπίζεται από το κράτος ως πηγή εσόδων και ενώ πολλοί οδηγοί μεσαίου εισοδήματος λόγο και της κατάργησης των τεκμηρίων απέκτησαν 2λτ τώρα πρέπει να σώσουν το κράτος.
-
Ο χρήστης audipassion έγραψε:
Ακριβώς στο εξωτερικό τα avensis, mondeo, laguna,passat,vectra, .... τα μεσαία οικογενιακά αυτοκίνητα δηλαδί είναι 2lt , στην Ελλάδα το αυτοκίνητο αντιμετοπίζεται από το κράτος ως πηγή εσόδων και ενώ πολλοί οδηγοί μεσαίου εισοδήματος λόγο και της κατάργησης των τεκμηρίων απέκτησαν 2λτ τώρα πρέπει να σώσουν το κράτος.
σε παιδιά , αφήστε το τι γίνεται στο εξωτερικό , εδώ στην ελλαδιτσα ήταν ποτέ ένα 2λιτρο κανονικό αυτοκίνητο;; Πάντα δεν ήταν μεγάλο;;
Πάντα δεν είχε αυξημένα τέλη , ασφάλειες κλπ;;Πολλοί ανοιχτηκαν και αγορασαν νομίζοντας ότι θα τα κουτσοβγαλουν...
Σήμερα απλά θα ξεκαθαρίσει το τοπίο... -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
δημόσιος υπάλληλος με οικογένεια , μπορεί ή μπορούσε να συντηρήσει 2λιτρό χωρίς να σκέφτεται βενζίνες κλπ??
Μπορούσε ναι, υπήρξαν περιπτώσεις και γνωρίζω.
Δεν είναι τίποτα το μαγικό, απλά κάποιοι μπόρεσαν και εξασφάλισαν επιδόματα πολύ πάνω απο
όσο φαντάζεσαι. Δεν σταμάτησαν βέβαια μόνο εκεί...Απο δω και πέρα , όσοι ανοίχτηκαν κατ'αυτό τον τρόπο, θα αντιμετωπίσουν έντονο πρόβλημα.
Ακόμη περισσότερο αυτοί που δεν κατάλαβαν τους τελευταίους μήνες τι είχαν να αντιμετωπίσουν
ώστε να προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση. -
Ο χρήστης audipassion έγραψε:
δεν μας ενδιαφερει τι κανουν στην ευρωπη ,εδω ειναι ελλαδα(φτωχεια) και αγοραζουμε μικρα οικονομικα αυτοκινητα.
-
δημόσιος υπάλληλος με οικογένεια , μπορεί ή μπορούσε να συντηρήσει 2λιτρό χωρίς να σκέφτεται βενζίνες κλπ??Στην επαρχία μια χαρά μπορούσε.
-
Μια 3ετία 4ετία πριν με την κατάργηση των τεκμηρίων και την άνοδο της ελληνικής οικονομίας που μας έλεγαν και με τις εκπτώσεις των αντιπροσωπειών και τα δάνεια των τραπεζών πολλοί μπήκαν στο τρυπάκι και πήραν τι θα γίνει τώρα να πάνε πάλι στα 1050 για να ξεκαθαρίσει το τοπίο ;
-
συγγνώμη κιόλας, αλλά...κατοικείς και εσύ στην ηλιόλουστη ελλάδα??
Κατοικώ επίσης και στην ηλιόλουστη Γλυφάδα... αυτό τί σημαίνει? Ότι οι εταιρίες αυτοκινήτων κατασκευάζουν μόνο SUV, sportscars και smart...?
Το μεγάλο/μικρό, πολύ/λίγο είναι έννοιες σχετικές και πάντα συγκριτικά με...
Αν ως σημείο αναφοράς κρατήσει ο καθένας μας τον μικρόκοσμο του (το σπίτι του, την γειτονιά του κλπ) τότε δεν θα βγάλουμε ποτέ άκρη με τα μεγέθη...
Μιλώντας λοιπόν καθαρά αυτοκινητιστικά (μιας και σε έναν τέτοιο χώρο βρισκόμαστε) τα 2.000cc είναι απο νορμάλ εως επιβεβλημένα σε μερικά αμαξώματα... και το θεωρώ εντελώς pathetic να τα ονομάζουμε 'μεγάλα' επειδή κάποιοι μας το επέβαλαν...
Σαφώς και για την Ελλάδα είναι 'μεγάλα'... αλλά αν μεταξύ μας τα χαρακτηρίζουμε ως τέτοια είναι απλά σαν να έχουμε δεχθεί το πινέλο στον κώλο... και δεν ξέρω για σένα, αλλά ο δικός μου δεν τα πηγάινει καλά με τις βαφές...
Audi tt 1.8 ή 2.0?